X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniowe mamusie 2014
Odpowiedz

Wrześniowe mamusie 2014

Oceń ten wątek:
  • Fipsik Autorytet

Wysłany: 15 września 2014, 21:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak wyjezdzalam w sobote tez ryczalam. W niedziele na spacerze to samo. Ms nadzieje ze jutro urodze albo wyjde do domu. Co innego lezec z dzieckiem a co inneogo czekac tylko :(

c55fcsqv7zvb1aan.png
    gyxw8u69g8jufhg3.png
  • magdzia26 Autorytet

Wysłany: 15 września 2014, 21:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tysia znam twoje okolice ;) czasem tam bywam bo mój P niedaleko ma swoich rodziców ;)

Tysia87 lubi tę wiadomość

zrz6x1hpqvnjwkat.png
    dqpr2n0afwpg3f4t.png[/url]
    Aniołek 16.08.2016 <3
  • magdzia26 Autorytet

Wysłany: 15 września 2014, 21:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No kurcze faktycznie niefajnie obyscie jak najszybciej wyszły z juz z maluszkami do domku :)

zrz6x1hpqvnjwkat.png
    Aniołek 16.08.2016 <3
  • Tysia87 Autorytet

Wysłany: 15 września 2014, 21:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fipsik wrote:
    Jak wyjezdzalam w sobote tez ryczalam. W niedziele na spacerze to samo. Ms nadzieje ze jutro urodze albo wyjde do domu. Co innego lezec z dzieckiem a co inneogo czekac tylko :(
    Ja dsisiaj do siostry napisałam w 9 smsach jak ma się Molly zajmować,że dać jej dentastixa,kaczki wędzonej,posmarować łapki maścią,prxykrywać w nocy,bo ma katar.
    A ona mi odpisała,żebym się leczyła:-(i że ja chyba dziecka tak nie będę kochała jak molly:-( ale co ja poradzę,że ją aż tak kocham.

https://www.maluchy.pl/li-69041.png
  • Tysia87 Autorytet

Wysłany: 15 września 2014, 21:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewi25 wrote:
    Trochę km mam do cb :-) co wy tak tam mało się rozmnazacie? ;-) u nas w lubelskim to baby boom chyba... W środę chyba już nie będę miała wyjścia i będę leżeć tam gdzie mnie poloza :-/
    Chyba trafiłam tak,bo podobno wrzesień najbardziej obrodził w porody:-)

• Paula55 Autorytet

Wysłany: 15 września 2014, 21:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tysia87 wrote:
    Ja dsisiaj do siostry napisałam w 9 smsach jak ma się Molly zajmować,że dać jej dentastixa,kaczki wędzonej,posmarować łapki maścią,prxykrywać w nocy,bo ma katar.
    A ona mi odpisała,żebym się leczyła:-(i że ja chyba dziecka tak nie będę kochała jak molly:-( ale co ja poradzę,że ją aż tak kocham.

Tysia nie przejmuj sie :) ja wyjezdzajac zostawilam takie same wytyczne mamie i babci i teraz moj pies ma lepiej niz niejedno dziecko :P
    Spi w poscielach, przesiaduje na stole (na to juz mu bAbcia pozwala :/) jak babcia rozwiazuje krzyzowki, je specjalnie gotowane miesko, gadaja z nim w domu hahaha. No makabra :)

Molly bedzie miala dobrze. Nie stresuj sie kochana!

Tysia87, betinka lubią tę wiadomość

oar8skjo85nuiyxh.png
    relgwn15b2xdchwm.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 września 2014, 21:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja tez kilka razy bylam w Piotrkowie :) a dokladnie na strzelnicy mysliwskiej,bo moj bierze czesto udzialy w zawodach na strzelnicach.

Nie wiem jak to zzyc ze zwierzakiem,pieselkiem bo nie mialam na tak dluga mete, w sumie w ogole nie mialam pieska. Rybka czy tam chomik sie zdarzyl,ale to nie to co pies

• Tysia87 Autorytet

Wysłany: 15 września 2014, 22:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Majeczka2014 wrote:
    ja tez kilka razy bylam w Piotrkowie :) a dokladnie na strzelnicy mysliwskiej,bo moj bierze czesto udzialy w zawodach na strzelnicach.

Nie wiem jak to zzyc ze zwierzakiem,pieselkiem bo nie mialam na tak dluga mete, w sumie w ogole nie mialam pieska. Rybka czy tam chomik sie zdarzyl,ale to nie to co pies
    W moim mieście nie ma nic ciekawego za bardzo:-) no Majeczka dla mnie moja sunia to najblizsza rodzina.Michał mi ją dał,jak myślalam,ze poroniłam i taki mały szczeniak był dla mnie wtedy całym światem i okazało się,że dzidziuś też przezył.
    A ona jest taka kochana jak przychodzi i mi mordkę na brzuchu kładzie:-):-):-):-) polecam każdemu dobremu człowiekowi piesa mieć:-)

Majeczka2014, magdzia26, JagoodkaK lubią tę wiadomość

• JagoodkaK Autorytet

Wysłany: 15 września 2014, 23:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzieki dziewczyny, ja tez mam nadzieje, ze to chwilowy skok... jutro musi byc lepiej :(

h84fkrhm4lz65cww.png
  • aswalda Autorytet

Wysłany: 16 września 2014, 00:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale cisza... Ja nadal nie rodze :/ Dobranoc Mamusie :)

Kolejna Córcia Majeczka <3 preg.png
    Córcia Natalia <3
    age.png
    Synuś :)
    age.png
    Aniołek maj 2012 10tc <3 [*]
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 września 2014, 02:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja się przebudzilam... Brzuch mnie boli :-( jeśli to przepowiadajace to ja nie chce wiedzieć jak boli naprawdę...

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 września 2014, 05:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nikogo nie ma? Nikt nie rodzi? :)
    Ja nie spie odkad wstalam.. zjadlam wlasnie sniadanko..

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 września 2014, 05:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pytanie do tych rozpakowanych mamus.
    Jak czulyscie TE skurcze? Procz tego,ze byly one regularne.. Gdzie czulyscie je dokladnie i jak bardzo? Czy przed porodem kilka dni mialyscie przepowiadajace i jak one wygladaly?
    Pytam w sumie z czystej ciekawosci,wiem ze kazda jest inna i inaczej odczuwa bole. Nie ukrywam,ze zaczynam troche schizowac. Pewnie nie potrzebnie i okaze sie ze i tak przeterminuje.

U mnie od wczoraj od wieczora chyba mam te przepowiadajace mocniejsze, uczucie jakby sciskal ktos mi macice. Bol rozchodzi sie na pachwiny, krocze, kosc ogonowa a nawet na uda/nogi? Czuje tez dziwny ucisk na zoladku,kujacy ktory tez leko promieniuje na polowe brzucha. Jesli mialabym to krotko opisac to wlasnie tak to czuje.

• Tysia87 Autorytet

Wysłany: 16 września 2014, 05:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej.My nadal w dwupaku,ale w nocy tak mnie bolał brzuch,że może spałam ze 3 h łącznie.w nocy przyjechały dwie rodzące,więc już tylko jedno łóżko wolne:-) Będę informować na bierząco co i jak u nas.czy jakieś dzidki nowe są?

• Nelus Autorytet

Wysłany: 16 września 2014, 06:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Majeczka ja czułam skurcze przepowiadające juz kilka tyg przed rozwiązaniem. Z tego co pamiętam to twardnial mi brzuch i bolało jak na okres także mnie pachwiny i nogi nie bolały. Kilka godz przed odejściem wód ciężko było mi chodzić i musiałam dosłownie unosić do góry brzuch jak stałam bo miałam wrażenie ze zaraz mi spadnie na podłogę :p miałam też biegunke

201703012752.png
  • magdzia26 Autorytet

Wysłany: 16 września 2014, 06:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Majeczka Ty nic nie kombinuj tutaj z jakimis skurczami słyszysz masz zakaz rodzenia beze mnie ja nie chce zostać sama :/

zrz6x1hpqvnjwkat.png
    Aniołek 16.08.2016 <3
  • zoi Przyjaciółka

Wysłany: 16 września 2014, 06:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzia. Spokojnie, jeszcze ja. Zero objawów porodu. Tylko szyjka miękka. Buzka!

magdzia26 lubi tę wiadomość

3i4915nmmuxpuqvj.png
  • iwo_na Autorytet

Wysłany: 16 września 2014, 07:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie dziewczynki. 13,09,2014 na swiat przyszedl Czarus. Waga 3300 gram, dl 54 cm. Porod trwal 6,5 godziny. Lekko nie bylo,to fakt. Pierwsza mysl jaka mialam to nie wierzylam ze to ja dalam rade urodzic. . Na razie nadal jestesmy w szpitalu bo maly ma jakas infekcje. Ja natomiast jestem tu od zeszlego poniedzialku i juz mi sie chce do domku.
    Moj synek jest przesliczny, ma dlugie blond wloski i kochsm go ponad wszystko. Wiecej wam napisze jak wrocimy do domku.
    Jesli chodzi o skorcze to to u mnie przez pare dobrych godzin przed porodem byly dosc slabe i niereguralne. Dopiero od 1 w nocy staly sie reguralne i ideszlo mi troche wod. Potem skorcze czestsze i bolesniejsze. Maly przyszedl na swiat o 7,40 rano.
    Trzymajcie za nas kciuki zeby senek wyzdrowial.
    Pozdrawiamy te rozpakowane i te jeszcze czekajace :) buziole

Tysia87, Nelus, akuszerka89, K_A_M_A, aswalda, Kaarolina, betinka, EmiBam, Diabla85, Ewi25, dba, Paula55, nenka, magdzia26, Majeczka2014, stardust87, pestka lubią tę wiadomość

relg4z17djzzyjqt.png
  • fabiola Autorytet

Wysłany: 16 września 2014, 07:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie od 2 dni w ciągu dnia mieczy bardzo częste twardnienie brzucha a w nocy wszystko przechodzi i bądź tu czlowieku mądry :(

atdcjw4zbts1ljz3.png

3i49jw4zl4uo1feg.png[/url]
  • akuszerka89 Autorytet

Wysłany: 16 września 2014, 07:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej Dziewczynki i Maluszki! Gratuluję rozpakowanym mamusiom! Przede wszystkim Szonce, Heli i Verynice za cierpliwość! :) U nas zaczął się kryzys laktacyjny, mleka mam wrażenie znikome ilości, ratujemy się ziołami na pobudzenie laktacji, dziś położna ma mi przywieźć też Femaltiker. Będziemy walczyć o cyce do upadłego :)
    Fipsik - trzymaj się tam, mam nadzieję że dziś urodzisz:)
    Miłego dnia mamuśki :*

fabiola, magdzia26 lubią tę wiadomość

preg.png
    28.08.2014 - mój CUD - Filip❤️
    01.04.2015 - 5tc [*]
    18.08.2017 - Amelka [*]
    14.08.2018 - 6tc [*]
    04.10.2021 ciąża biochemiczna
    26.07.2022 ciąża biochemiczna
    29.10.2022⏸️😍
    22.12.2022 będzie Natalka 😍💗
‹‹ 2029 2030 2031 2032 2033 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak pielęgnować skórę podczas ciąży?

W czasie ciąży skóra wymaga specjalnego traktowania - wystarczy poświęcić kilka minut dziennie, aby zadbać o jej dobrą kondycję i sprawić, by była bardziej elastyczna. Może to być bardzo pomocne w zminimalizowaniu ryzyka powstania rozstępów. Sprawdź, jak pielęgnować skórę podczas ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Comiesięczne rozczarowanie... Jak radzić sobie z emocjami, gdy kolejny raz pojawia się jedna kreska?

Dla wielu par każdy kolejny miesiąc bez ciąży jest jak utracona szansa. Trudne emocje kłębią się w pierwszych dniach cyklu. Najczęściej jest to żal, smutek, bezsilność, rozczarowanie... Dlaczego kolejny miesiąc się nie udało? Jak sobie radzić z tymi trudnymi emocjami? Podpowiada Psycholog Niepłodności - Anna Wietrzykowska.

CZYTAJ WIĘCEJ

7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz owulacji OvuFriend

Wydaje Ci się, że działanie kalendarza owulacji sprowadza się tylko do wyznaczania dni płodnych i terminu owulacji? Nic bardziej mylnego! Podczas prowadzenia obserwacji w kalendarzu OvuFriend możesz dowiedzieć się o rzeczach, które wspomogą Twoje starania o dziecko. Poznaj 7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz dni płodnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ