Wrześniowe mamusie 2014
-
WIADOMOŚĆ
-
Lo ty masz elektryczny z canpol???
Ja ostatnio probowalam cos odciagnac to lipa
Cycki jak donicki a polecialo doklownie kilka ml:/ myslalam ze na podroz malemu do samolotu odciagne ale chyba nic z tego
Maly musial by chyba caly dzien nie jesc zebym choc pol butelki odciagnela
I teraz sie zastanawiam czy kupic mleko na czas lotu czy paradowac z cyckiem...
-
nick nieaktualnyPaula55 wrote:Lo ty masz elektryczny z canpol???
Ja ostatnio probowalam cos odciagnac to lipa
Cycki jak donicki a polecialo doklownie kilka ml:/ myslalam ze na podroz malemu do samolotu odciagne ale chyba nic z tego
Maly musial by chyba caly dzien nie jesc zebym choc pol butelki odciagnela
I teraz sie zastanawiam czy kupic mleko na czas lotu czy paradowac z cyckiem...
paula zaslon sie jakas chusta albo cos i dawaj cyca:) ja bym tak zrobila:) -
nick nieaktualnyiwo_na wrote:Witajcie dziewczynki. Dawno sie nie odzywałam. Jak wiecie na świecie pojawił sie Czaruś. Po porodzie załapał infekcje i dlatego w szpitalu spędziliśmy tydzień jeszcze. Od piątku jesteśmy w domu. Mały przez infekcje nie chce ssać cyca dlatego odciągam mleko i daje mu je w butli co jest już męczące i uciążliwe.
Wogóle to pisze bo czuje sie bardzo kiepsko psychicznie. Przytłaczają mnie nowe obowiązki, czuje sie bezradna, sama nie wiem o co mi chodzi. Kocham mojego maluszka, on jest dość spokojny a ja stresuje sie za każdym razem kiedy on zakwili, boje sie jak sie budzi, mimo, że jak wspomniałam nie płacze i jest grzeczny. Od paru dni mam biegunke, która dopiero po sporej dawce smekty w miarę sie uspokoiła.
Czuje sie złą matką, wiele prostych spraw dla mnie wydaje sie zbyt skomplikowanymi, nie potrafię sie ogarnąć, zaplanować działania, chociażby sprzątania czy rozpakowania torby po szpitalu. W misce piętrzy sie pranie a ja jak bym nie miała czasu na wyprasowanie tego.
Najbardziej stresujace jest dla mnie kamienie, to ciągłe myślenie czy już mam ściągnąć pokarm, czy jeszcze mały sobie pośpi. Czasem mam ochote podać mleko modyfikowane. Pewnie w ciągu paru dni sie tak stanie.
Nie wiem już sama jak sobie pomóc, jak sie ogarnąć, potrząsnąć, zeby wszystko wróciło do normy
Nie wiem czy któraś z was mnie rozumie, nie wszystko umiem wyrazić ale czasem po prostu chce mi sie ryczeć.
Czytam jakby o sobie Wczoraj juz peklam i zaczelam plakac bo sama nie wiem co mi jest. Moj maly tez jest w miare ok, nie ma kolek i nie placze, ale jakos mam wrazenie ze zle sie nim zajmuje. Karmienie piersia tez jest dla mnie stresem, dlatego mam malo pokarmu i dokarmiamy co 4h mm Nie sadzilam ze depresja przyjdzie tak szybko Nawet nie chce myslec co bedzie od nastepnego tygodnia jak niemaż wroci do pracy Teraz to on glownie ogarnia wszystko bo ja jeszcze dochodze do sieboe po cc. Jest slabo
A biegunke mam codziennie od dnia powrotu ze szpitalaWiadomość wyedytowana przez autora: 23 września 2014, 15:35
-
karolcia:)))) wrote:paula zaslon sie jakas chusta albo cos i dawaj cyca:) ja bym tak zrobila:)
Wiesz...mi tam nie przeszkadza karmic ale moj T bardzo marudzi ze jak to z cyckiem bede siedziec miedzy ludzmi
No i boje sie zeby mi piersi ńie zawialo a to czy ludzie sie beda patrzec to mi lotto akurat
-
Ją też mam gorsze chwilę najgorzej jak mała wisi na cycu a wokół syf ale dzisiaj M ma nocke to ogarnął urząd i szpital dom i obiad więc mogę siedzieć ale wczoraj miał na 10 cały dzień sama o 15 dopiero mama przyjechała
Mam nadzieję że to minie
Karola trzymam kciuki żeby było dobrze
Mamy gratuluję ale duże dziewczynyFipsik lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyFipsik mega gratki, Jagoda to chyba druga po Krzysiu Karoliny najbardziej wyczekiwana na forum dziecinka
Jagoodka dla Ciebie tez mega gratki, SłoNinka jak sie patrzy
Wspolczuje samopoczucia po cc Ja tez slabo to znioslam
Pije Femaltiker i jakoś poki co nie widze poprawy a mialam nadzieje ze wstane rano i zaleje sie cala mlekiem
-
nick nieaktualny
-
Jestesmy w szpitalu zatrzymali Nas.. pokuli mi Malego tak ze razem z Nim plakalam aleksa rotawirus to jedno z.podejrzen i robia badania w jego kierunku tez... narazie Krzys dostal kroplowki do 17 mam Go nie karmic zeby teoche odpoczak id tych wymiotow... teraz spi kolo mnie na lozku i jest taki niemrawy ze szkoda na Niego parzec az mnie serce boli jak na Niego patrze..https://www.maluchy.pl/li-69187.png
https://www.maluchy.pl/li-72300.png -
nick nieaktualnyPaula55 wrote:Wiesz...mi tam nie przeszkadza karmic ale moj T bardzo marudzi ze jak to z cyckiem bede siedziec miedzy ludzmi
No i boje sie zeby mi piersi ńie zawialo a to czy ludzie sie beda patrzec to mi lotto akurat
jak sobie wyl wentylacje nad glowa to moze ci nie zawieje, no ale moze lepiej faktycznie byc ostroznym bo z piersiami nie ma zartow, po co masz cierpiec potem:)
Paula55 lubi tę wiadomość
-
A i zapomnialabym przez to wszystko Fipsik, Jagodka moje gratulacje dorodnych latorosli ))) zdrowka dla Maluchow i dla Was szybkiej pionizacji!! Jagodka dobrze Cie rozumiem bo jak sobie przypomne swoja pionizacje i to co sie dzialo to az mnie trzesie na sama myslhttps://www.maluchy.pl/li-69187.png
https://www.maluchy.pl/li-72300.png -
Witam ciocie Mam na imię Kacperek i przyszedłem na świat o 13:55 siłami natury. Mam 3620g i 9/10 pkt w skali Apgar, prawdopodobnie dlatego,że byłem owinięty pępowiną a moje wody były już zielone. Tyle Mama o mnie wie,bo jeszcze mnie nie przytulała,tylko chwilke po porodzie...
Io, Migotka22, Ewelcia, magdzia26, Kaarolina, Majeczka2014, dba, nenka, Szonka, Paula55, stardust87, akuszerka89, Ewi25, betinka, pestka, EmiBam, Nelus, fabiola, betina89, Quatriona, kark, aleksa.wawa, le'nutka lubią tę wiadomość
-
Paula - ja mam elektryczny Canpol Easy Start. Ja jak ściągam to delikatnie uciskam piersi i wtedy super leci. No i spróbuj przed odciąganiem wziąć ciepły prysznic i wypić coś gorącego. Wtedy lepiej leci. No i jak ściągasz to musisz się do przodu pochylić.
Paula55 lubi tę wiadomość