X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniowe mamusie 2014
Odpowiedz

Wrześniowe mamusie 2014

Oceń ten wątek:
  • Kaarolina Autorytet

Wysłany: 24 września 2014, 10:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to wstepnie wiem tyle... wyniki krwi dobre oprocz podwyzszonych bialych krwinek,mocz idealny,gazometria i jonogram w normie. Co najlepsze nadal Krzys ma podniesiona bilurbine gdzie juz 2 lekarzy pytalam.czy przypadkiem jeszcze nie ma zoltaczki to slyszalam ze nie.. ale poziom podniesienia nie jest wysoki wiec mam sie nie martwic..latwo powiedziec.. czekamy na wyniki z kupki jak tu nic nie bedzie to wracamy do punktu wyjscia... bo na chwile obecna podejrzewaja rotawirusa no i to by bylo na tyle... innych badan na razie nie robia.. jak to nie bedzie rotawirus to ja juz nie wiem.. no i oczywiscie wymioty powrocily :(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 września 2014, 10:24

https://www.maluchy.pl/li-69187.png

https://www.maluchy.pl/li-72300.png
  • hela Autorytet

Wysłany: 24 września 2014, 10:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejka ciezko was nadrobic wiec nawet nie probuje ;) widze ze lista coraz szczuplejsza oby tak dalej!
    Gratulacje dla swiezo upieczonych mamusiek!!!

Fipsik jagoda rozwalila system! Jak ty ja tam miescilas? :)

My juz po tygodniu wiec przyzwyczailisny sie juz do siebie, maly jest super przespal 2noc x rzedu imusialam go wybudzac o 4na przewijanie i cyca i dalej w kimonod
    Do 8 znow cyc i jrszcze spi :)

Moj prawy cyc wiekszy i pelniejszy od lewego bardziej sie nim najada a boli tez mocniej ale zebe zacisniete i tak jest juz lepiej ;)

Wczoraj panie w labie meczyly dwie jego raczki dobre 15min bo musialy krew pobrac na biliurbine (eyszla 13z hakiem) i az mi serce pekalo jak widzialam jak sie meczy biedny, az padl ze zmeczenia choc byl glodny bidulek moj. Alebyl dzielny :)

Wyniki podwyzszone ale w 8dobie niby nie naswietlaja przy takim wyniku, dzis jak slonko bedzie do go wystawie niech lapie promyki ....

Pozdrowienia ciotki :)

Fipsik lubi tę wiadomość

moj kochany synuś - Sebuś <3
    64xp62y.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 września 2014, 11:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jak patrze na te Wasze avatarki dzidziusiowe to sie rozczulam. Na fb tez pelno juz dzidziusiow, aaaaaaaj! <3

Madzia co u mnie? A ja sie turlam jak pingwinek :) Nic wiecej....
    Niedawno wstalam, pospalam troszke. Taki plus, o...

Ciekawe jak Emibam, wydaje mi sie ze juz po :)

magdzia26, Mika 28 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 września 2014, 11:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wydaje mi sie,ze te kilka dziewczyn na poczatku listy juz na bank rozpakowane. Szkoda,ze zero odzewu :(

Pamietam,ze AniaDS pisala,ze jak wroca ze szpitala to odezwie.

Dziś ten nów??? tzn z 24/25? Madzia to zadzialaj jeszcze dzis ,a noz widelec :)

magdzia26, kark lubią tę wiadomość

• magdzia26 Autorytet

Wysłany: 24 września 2014, 11:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Majeczka dzisiaj nów niby rano był więc już po bombkach :P
    No ja obstawiam ze JustyśkaG juz po bo miała mieć wywoływane poród juz z tydzień temu, AniaDs tez juz pewnie po a i Zaczarowana jakiś czas temu pisała ze cos się zaczyna dziac...
    Pralinka i Storczyk tez juz pewnie po bo to juz 10 dni po terminie...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 września 2014, 11:15

zrz6x1hpqvnjwkat.png
    dqpr2n0afwpg3f4t.png[/url]
    Aniołek 16.08.2016 <3
  • Paula55 Autorytet

Wysłany: 24 września 2014, 11:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny heeelp!! Co na odparzenia???

oar8skjo85nuiyxh.png
    relgwn15b2xdchwm.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 września 2014, 11:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magdzia26 wrote:
    Majeczka dzisiaj nów niby rano był więc już po bombkach :P
    No ja obstawiam ze JustyśkaG juz po bo miała mieć wywoływane poród juz z tydzień temu, AniaDs tez juz pewnie po a i Zaczarowana jakiś czas temu pisała ze cos się zaczyna dziac...

rano? Phi... :) no to sobie porodzilysmy :P

magdzia26 lubi tę wiadomość

• Camilia Autorytet

Wysłany: 24 września 2014, 11:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam Mamusie :-)
    Mam do sprzedania pampersy zielone w rozmiarze 2 - 160 sztuk (dwie paczki po 80 sztuk). Cena 70 zł. Moja Mała za szybko rośnie i musimy przejść na większy rozmiar a za dużo kupiłam dwójek ;-) W Toruniu mogę je podrzucić. Jakby ktoś był zainteresowany proszę o info na priv lub na wątku lipcowe mamusie 2014.

doti77 lubi tę wiadomość

ex2bi09kagxa44s8.png
    ex2bdf9hh28r1eq2.png
  • Ewi25 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula55 wrote:
    Ja narazie dupke smaruję Wit a po każdej zmianie pieluszki

qb3c82c3gptozz8t.png
  • nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula55 wrote:

paula a ten sudocrem? moja babcia twierdzi na na odparzenia najlepsza maka ziemniaczna i duzo wietrzyc pupke.

Majeczka2014, akuszerka89 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 września 2014, 11:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula55 wrote:
    Ja mam bephanten + częsta zmiana pieluszki :)
    Nelus wrote:
    Fipsik ja też miałam krwiaki i pęcherzyki na sutkach, bolało ale zaciskalam zeby i dalej karmiłam. Po kilku dniach zeszło i było już łatwiej ;)
    Ech, zrobiłam tak samo, tylko, że mi się krew puściła i musiałam odcisnąć zęby i założyć kapturki + dołączyć bephanten :)
    Kaarolina wrote:
    bylam swiadkiem(bo zabraly mnie do zabiegowego) jak pobieraja Krzysiowi krew z glowki.. nikomu tego nie zycze plakalam razem z Jim chociaz staram sie tego nie robic...
    Kochana, współczuję Ci bardzo, u nas też Kajtusiowi musieli pobrać z głowy, na szczęście pani od noworodków zobaczyła moją minę i odesłała mnie w porę na moją salę, żebym nie musiała na to patrzyć.
    Mam nadzieję, że okaże się, że z Krzysiem jednak to nic poważnego i zaraz wróci do domku z mamusią.
    Majeczka2014 wrote:
    Zjadlam wlasnie zupke chinska...smieciowke:/ vifon i jakies glupie wyrzuty mnie ogarnely.
    Kobieto jedz ile wlezie, ja całą ciążę miałam ochotę na warzywa i owoce, a oczywiście teraz jak nie mogę, to mam ochotę na kebaby, zupki chińskie, czekolady, bigosy i boczki :(
    iwo_na wrote:
    A czemu BabyOno był kiepski? Bo ja go mam i poza tym, że jest głośny to nie narzekam. Nie mam porównania więc nie wiem w czym inny mógłby być lepszy.
    Ja też, jakoś normalnie odciągam. Może to kwestia wprawy. Mi leciało normalnie, jak tylko włączałam to od razu mleko leciało.

Mika, pewnie że Julka przytyła idealnie. Przy córce każdy mi mówił, że za mało tyje, że chuda, aż mi lekarka powiedziała żebym to olała, bo prawidłowo dziecko powinno tyć 600-800g/miesiąc :)

Aswalda gratulacje i współczuję, ale za jakiś czas wszystko się zagoi i będziesz się tylko cieszyć skarbem :)

Majeczka2014 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 września 2014, 11:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula55 wrote:

Paula masz jakies mascie/kremy na odparzenia??
    To odparzenie duze, male? Na wieksze polecane jest sudocrem?
    ew. linomag/Bepanten.

Z takich naturalnych to slyszalam o mace ziemniaczanej i przemyciu pupki wacikiem i woda,wietrzenie pupci... No i czeste zmiany pieluszki

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 września 2014, 11:15

Paula55 lubi tę wiadomość

• magdzia26 Autorytet

Wysłany: 24 września 2014, 11:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Majeczka2014 wrote:
    rano? Phi... :) no to sobie porodzilysmy :P
    No cóż pozostaje nam czekać do następnego :P

kark lubi tę wiadomość

zrz6x1hpqvnjwkat.png
    dqpr2n0afwpg3f4t.png[/url]
    Aniołek 16.08.2016 <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 września 2014, 11:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej dziewczynki:) ja jestem po ciezkiej nocy, zle sie czulam , obudzilam sie o 2 i nie spalam do 5 chyba.Jakies zimnie poty mnie oblewaly, bylam blada jak trup i o dziwo nie wstalam ani raz siku a tak to po 5 razy ;/ dziwna noc, jakas panika mnie ogarnela i sie normalnie trzeslam. A tak z innej beczki wlasnie byla u mnie polozna mnie zbadac, mowi ze jak za tydz nie urodze to przyjedzie do domu i zrobi masaz szyjki zeby sie samo zaczelo a jak nie to wywolanie ;/Rozmawialysmy o znieczuleniu zzo i kazala sie nie bac:) Dziewczyny ten masaz szyjki jets bardzo bolesny?

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 września 2014, 11:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolciu, to chyba nas trzymaja takie emocje. Mam podobnie.
    W ogole jak mi bylo goraco tak teraz sie trzese z zimna.
    Co do masazu szyjki to nie wiem osobiscie. Jedne dziewczyny mowia,ze nie tak strasznie a drugie,ze koszmarnie boli.
    Mam nadzieje jednak,ze do tego czasu samo u Ciebie ruszy:) bez wywolywania, masazu ani nic z tych rzeczy :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 września 2014, 11:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magdzia26 wrote:
    No cóż pozostaje nam czekać do następnego :P

..a tam... w koncu coraz blizej Swieta ;)

magdzia26 lubi tę wiadomość

• Kaarolina Autorytet

Wysłany: 24 września 2014, 11:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula jak Krzys.mial odparzona lupe to smarowalam sudocremem ale nie pomagal wiec wzielam bephanten i po 2 dniach sladu nie bylo po odparzeniach :)

Paula55 lubi tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/li-69187.png

https://www.maluchy.pl/li-72300.png
  • marta_kwk Autorytet

Wysłany: 24 września 2014, 11:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też się zgłaszam jako jeszcze nie rozpakowana. Tak liczyłam na ten now... Dziewczyny działacie coś żeby w końcu ruszyło? Ja pije herbate z liści malin, masuje brodawki i dziś chyba wykorzystam męża choć mi go szkoda, biedak tak się boi o Małego że nie wiem czy jakiejś traumy nie dostanie...

k0kdi09k1llqhe99.png
    relg4z17a4wdju0z.png
  • verynice Autorytet

Wysłany: 24 września 2014, 11:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marta ja męża wykorzystałam i po godzinie wypadł czop a po chyba 5 godzinkach byłam na porodówce :):):)

doti77, DeLaCruz, akuszerka89, Fipsik lubią tę wiadomość

dqprpx9ikjqhrova.png
  • K_A_M_A Autorytet

Wysłany: 24 września 2014, 11:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej kochane. U nas ok wczoraj Maciek zasnal na spacerku i spal 3 h w sumie na powietrzu bo dalam go na ganek i mialam czas zeby porzadnie ogarnac chate :) potem go obudzilismy, za jakis czas kapiel i cyc i dlugo posiedzial ale w koncu padl, w nocy 2x sie obudzil i tak do 8 pospalismy :) teraz zasnal naramieniu i tak 1-2 wyjdziemy na spacerek. Ale wiecie co ja juz czuje ten ciezar-w sensie ze przytyl,bo byl taki leciutki a teraz taki kloc :P

Paula55, magdzia26, nenka lubią tę wiadomość

c2r67br.png
    rf37qxe.png
‹‹ 2089 2090 2091 2092 2093 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych a zajście w ciążę

Bierzesz tabletki antykoncepcyjne i czujesz, że przyszedł czas na odstawienie tabeletek, bo chciałabyś już zajść w ciążę? Podobnie jak w przypadku przyjmowania tabletek, odstawienie ich także musi być świadomym działaniem. Zanim podejmiesz taką decyzję, warto dowiedzieć się, jakie mogą być ewentualne objawy odstawienia tabletek antykoncepcyjnych. Jak cały proces wpływa na organizm kobiety? Czy przyczynia się ona do komplikacji związanych z zajściem w ciążę? Odpowiadamy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak od strony psychicznej przygotować się do porodu?

Poród to jedno z najważniejszych wydarzeń w życiu każdej kobiety. Większość jednak skupia się na przygotowaniach od strony fizycznej... A co z psychiką? Czy do porodu można się przygotować od strony mentalnej? Jak zadbać o odpowiednie nastawienie? Jakie są techniki przygotowania do porodu? 

CZYTAJ WIĘCEJ

7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz owulacji OvuFriend

Wydaje Ci się, że działanie kalendarza owulacji sprowadza się tylko do wyznaczania dni płodnych i terminu owulacji? Nic bardziej mylnego! Podczas prowadzenia obserwacji w kalendarzu OvuFriend możesz dowiedzieć się o rzeczach, które wspomogą Twoje starania o dziecko. Poznaj 7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz dni płodnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ