Wrześniowe mamusie 2014
-
WIADOMOŚĆ
-
No to wstepnie wiem tyle... wyniki krwi dobre oprocz podwyzszonych bialych krwinek,mocz idealny,gazometria i jonogram w normie. Co najlepsze nadal Krzys ma podniesiona bilurbine gdzie juz 2 lekarzy pytalam.czy przypadkiem jeszcze nie ma zoltaczki to slyszalam ze nie.. ale poziom podniesienia nie jest wysoki wiec mam sie nie martwic..latwo powiedziec.. czekamy na wyniki z kupki jak tu nic nie bedzie to wracamy do punktu wyjscia... bo na chwile obecna podejrzewaja rotawirusa no i to by bylo na tyle... innych badan na razie nie robia.. jak to nie bedzie rotawirus to ja juz nie wiem.. no i oczywiscie wymioty powrocily
Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 września 2014, 10:24
https://www.maluchy.pl/li-69187.png
https://www.maluchy.pl/li-72300.png -
Hejka ciezko was nadrobic wiec nawet nie probuje widze ze lista coraz szczuplejsza oby tak dalej!
Gratulacje dla swiezo upieczonych mamusiek!!!
Fipsik jagoda rozwalila system! Jak ty ja tam miescilas?
My juz po tygodniu wiec przyzwyczailisny sie juz do siebie, maly jest super przespal 2noc x rzedu imusialam go wybudzac o 4na przewijanie i cyca i dalej w kimonod
Do 8 znow cyc i jrszcze spi
Moj prawy cyc wiekszy i pelniejszy od lewego bardziej sie nim najada a boli tez mocniej ale zebe zacisniete i tak jest juz lepiej
Wczoraj panie w labie meczyly dwie jego raczki dobre 15min bo musialy krew pobrac na biliurbine (eyszla 13z hakiem) i az mi serce pekalo jak widzialam jak sie meczy biedny, az padl ze zmeczenia choc byl glodny bidulek moj. Alebyl dzielny
Wyniki podwyzszone ale w 8dobie niby nie naswietlaja przy takim wyniku, dzis jak slonko bedzie do go wystawie niech lapie promyki ....
Pozdrowienia ciotkiFipsik lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyjak patrze na te Wasze avatarki dzidziusiowe to sie rozczulam. Na fb tez pelno juz dzidziusiow, aaaaaaaj!
Madzia co u mnie? A ja sie turlam jak pingwinek Nic wiecej....
Niedawno wstalam, pospalam troszke. Taki plus, o...
Ciekawe jak Emibam, wydaje mi sie ze juz po
magdzia26, Mika 28 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnywydaje mi sie,ze te kilka dziewczyn na poczatku listy juz na bank rozpakowane. Szkoda,ze zero odzewu
Pamietam,ze AniaDS pisala,ze jak wroca ze szpitala to odezwie.
Dziś ten nów??? tzn z 24/25? Madzia to zadzialaj jeszcze dzis ,a noz widelecmagdzia26, kark lubią tę wiadomość
-
Majeczka dzisiaj nów niby rano był więc już po bombkach
No ja obstawiam ze JustyśkaG juz po bo miała mieć wywoływane poród juz z tydzień temu, AniaDs tez juz pewnie po a i Zaczarowana jakiś czas temu pisała ze cos się zaczyna dziac...
Pralinka i Storczyk tez juz pewnie po bo to juz 10 dni po terminie...Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 września 2014, 11:15
-
nick nieaktualnymagdzia26 wrote:Majeczka dzisiaj nów niby rano był więc już po bombkach
No ja obstawiam ze JustyśkaG juz po bo miała mieć wywoływane poród juz z tydzień temu, AniaDs tez juz pewnie po a i Zaczarowana jakiś czas temu pisała ze cos się zaczyna dziac...
rano? Phi... no to sobie porodzilysmymagdzia26 lubi tę wiadomość
-
Witam Mamusie
Mam do sprzedania pampersy zielone w rozmiarze 2 - 160 sztuk (dwie paczki po 80 sztuk). Cena 70 zł. Moja Mała za szybko rośnie i musimy przejść na większy rozmiar a za dużo kupiłam dwójek W Toruniu mogę je podrzucić. Jakby ktoś był zainteresowany proszę o info na priv lub na wątku lipcowe mamusie 2014.doti77 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyPaula55 wrote:Dziewczyny heeelp!! Co na odparzenia???
Nelus wrote:Fipsik ja też miałam krwiaki i pęcherzyki na sutkach, bolało ale zaciskalam zeby i dalej karmiłam. Po kilku dniach zeszło i było już łatwiej
Kaarolina wrote:bylam swiadkiem(bo zabraly mnie do zabiegowego) jak pobieraja Krzysiowi krew z glowki.. nikomu tego nie zycze plakalam razem z Jim chociaz staram sie tego nie robic...
Mam nadzieję, że okaże się, że z Krzysiem jednak to nic poważnego i zaraz wróci do domku z mamusią.
Majeczka2014 wrote:Zjadlam wlasnie zupke chinska...smieciowke:/ vifon i jakies glupie wyrzuty mnie ogarnely.
iwo_na wrote:A czemu BabyOno był kiepski? Bo ja go mam i poza tym, że jest głośny to nie narzekam. Nie mam porównania więc nie wiem w czym inny mógłby być lepszy.
Mika, pewnie że Julka przytyła idealnie. Przy córce każdy mi mówił, że za mało tyje, że chuda, aż mi lekarka powiedziała żebym to olała, bo prawidłowo dziecko powinno tyć 600-800g/miesiąc
Aswalda gratulacje i współczuję, ale za jakiś czas wszystko się zagoi i będziesz się tylko cieszyć skarbemMajeczka2014 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyPaula55 wrote:Dziewczyny heeelp!! Co na odparzenia???
Paula masz jakies mascie/kremy na odparzenia??
To odparzenie duze, male? Na wieksze polecane jest sudocrem?
ew. linomag/Bepanten.
Z takich naturalnych to slyszalam o mace ziemniaczanej i przemyciu pupki wacikiem i woda,wietrzenie pupci... No i czeste zmiany pieluszki
Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 września 2014, 11:15
Paula55 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyhej dziewczynki:) ja jestem po ciezkiej nocy, zle sie czulam , obudzilam sie o 2 i nie spalam do 5 chyba.Jakies zimnie poty mnie oblewaly, bylam blada jak trup i o dziwo nie wstalam ani raz siku a tak to po 5 razy ;/ dziwna noc, jakas panika mnie ogarnela i sie normalnie trzeslam. A tak z innej beczki wlasnie byla u mnie polozna mnie zbadac, mowi ze jak za tydz nie urodze to przyjedzie do domu i zrobi masaz szyjki zeby sie samo zaczelo a jak nie to wywolanie ;/Rozmawialysmy o znieczuleniu zzo i kazala sie nie bac:) Dziewczyny ten masaz szyjki jets bardzo bolesny?
-
nick nieaktualnyKarolciu, to chyba nas trzymaja takie emocje. Mam podobnie.
W ogole jak mi bylo goraco tak teraz sie trzese z zimna.
Co do masazu szyjki to nie wiem osobiscie. Jedne dziewczyny mowia,ze nie tak strasznie a drugie,ze koszmarnie boli.
Mam nadzieje jednak,ze do tego czasu samo u Ciebie ruszy:) bez wywolywania, masazu ani nic z tych rzeczy -
nick nieaktualny
-
Ja też się zgłaszam jako jeszcze nie rozpakowana. Tak liczyłam na ten now... Dziewczyny działacie coś żeby w końcu ruszyło? Ja pije herbate z liści malin, masuje brodawki i dziś chyba wykorzystam męża choć mi go szkoda, biedak tak się boi o Małego że nie wiem czy jakiejś traumy nie dostanie...
-
Hej kochane. U nas ok wczoraj Maciek zasnal na spacerku i spal 3 h w sumie na powietrzu bo dalam go na ganek i mialam czas zeby porzadnie ogarnac chate potem go obudzilismy, za jakis czas kapiel i cyc i dlugo posiedzial ale w koncu padl, w nocy 2x sie obudzil i tak do 8 pospalismy teraz zasnal naramieniu i tak 1-2 wyjdziemy na spacerek. Ale wiecie co ja juz czuje ten ciezar-w sensie ze przytyl,bo byl taki leciutki a teraz taki kloc
Paula55, magdzia26, nenka lubią tę wiadomość