X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniowe mamusie 2014
Odpowiedz

Wrześniowe mamusie 2014

Oceń ten wątek:
  • storczyk Ekspertka

Wysłany: 24 września 2014, 16:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czy mamy karmiace piersia tez maja takie uczucie jakby mrowienia w piersiach?co to moze oznaczac?

uwo9skjov1t98887.png
    klz9zbmhnb3g5bbo.png

bfaregz2tz4ll0xg.png
  • Migotka22 Autorytet

Wysłany: 24 września 2014, 16:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    storczyk wrote:
    ja tez mam problem z karmieniem z cyców,mojej małej nie wystarcza musze dokarmiac a przeciez juz powinnam miec wystarczajaco, a po karmieniu zamiast isc spac to caly czas marudzi i nie jestem pewna czy sie najadła czy nie nawet po dokarmieniu..

Ja też od początku musiałam dokarmiać mm :/
    a jak dałam tylko cyca to też było wieczne marudzenie i płacz, a teraz przynajmniej wiem, że się najada, a ewentualny płacz nie jest już z głodu. A wczoraj był u nas lekarz i powiedział, że młody ładnie wygląda- pyzulek :) więc ja się cieszę :)

doti77, nenka, kark lubią tę wiadomość

relganlikx65a1ud.png
  • Nelus Autorytet

Wysłany: 24 września 2014, 16:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie takie mrowienie jest gdy nadchodzi pora karmienia. Zauważyłam że czasem mała jeszcze spi a mi cycki juz dają sygnał ze zaraz się obudzi bo jest glodna

doti77 lubi tę wiadomość

201703012752.png
  • Szonka Autorytet

Wysłany: 24 września 2014, 17:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    betinka, narobiłaś mi smaka tymi duszonymi jabłkami :) kupiłam 3 kilo jabłek i zajadamy się z dziewczynami jabłkami z cynamonem :) pycha.

mój synek tyle śpi w ciągu dnia, że nawet nudzi mi się czasami, wszystko porobione, a on śpi i śpi :)

ja też miałam taki okres że było mało mleczka, kupiłam femaltiker (czy jak go zwą ;)) i herbatki laktacyjne i piję 3 herbatki dziennie i jeden raz ten specyfik plus dużo wody i jak na razie mleczka starcza.

Karola strasznie ci współczuję tego szpitala :( obyście jak najszybciej wyszli zdrowi do domku.

A mrowienie w piersich też mam, jak się zbliża czas karmienia właśnie :)

Ja mam problem z pępuszkiem, kikut odpadł w 8 dobie, ale mam wrażenie, że raczej się urwał pod ubrankiem niż odpadł, bo został taki kawałek żłtego śwoeżego jak odpadł i teraz niby pępuszek wygląda już ładnie, ale co przewijanie zbiera się na pępuszku zaschnięta krew, bardzo mało ale jest i to mnie niepokoi. Może któraś z was też tak miała ? U mnie położna będzie dopiero w piątek to się wtedy dowiem, czy o normalne czy mam się bartwić.

Co do bąków i prężenia u nas pomógł delicol, daję małemu 2 razy dziennie po 5 kropli i jest o wiele spokojniejszy i kupki zaczął robić, a nie jedną na wieczór.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 września 2014, 17:01

Kaarolina, betinka lubią tę wiadomość

dqprj44j5vs5457v.png

mhsvx1hpdelktj27.png[

• Paula55 Autorytet

Wysłany: 24 września 2014, 17:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny jestem zalamana :( skapitulowalam i pierwszy raz (na "probe") podalam 30 ml mm.
    Maly znow krzyczal o cycka a ja pusto mam :/
    Do tego mama mi ciagle gada ze mam za chude mleko, ze maly glodny, ze ja zle jem i z kad mam miec pokarm :(
    Wogole to caly dzien chce mi sie wyc. Dalam mu ta butle i beczalam jak jadl...
    Mam nadzieje ze to jednorazowy incydent bo sie chyba powiesże :(

oar8skjo85nuiyxh.png
    relgwn15b2xdchwm.png

• Paula55 Autorytet

Wysłany: 24 września 2014, 17:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Do tego ma wodniste kupy. Sama woda prawie. Plus baki za kazdym razem z kleksem :/
    Czyli co bak to wycieram dupke, susze i zasypuje pudrem. Wiec dzis jestem z nim 24h/ dobe.
    Ja jestem w kupie, tona pieluch tetrowych bo lezy z golym tylkiem i on sam. Plus zsikana i ja i on....

oar8skjo85nuiyxh.png
    relgwn15b2xdchwm.png

• Szonka Autorytet

Wysłany: 24 września 2014, 17:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula mleka na pewno nie masz za chudego, bo mleko wykwaza sie w sam raz dla malucha. Pij jak najwiecej i jak najczesciej przystawiaj go do piersi. Czasem takie kryzysy sie zdazaja. Dziecko rosnie i ma wieksze potrzeby a piersi nie zdaza sie przestawic na wieksza produkcje. Nie poddawaj sie, jutro na pewno bedzie lepiej.

dqprj44j5vs5457v.png

mhsvx1hpdelktj27.png[

• Mika 28 Autorytet

Wysłany: 24 września 2014, 17:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też nie mam jakiegoś tłustego mleczka ale położna kazała dostawiać i moja teraz będzie miała w piątek ważenie a za pierwszym razem mało przybrała ale w normie i teraz też krzyczy bo pewnie chude mleko mam ale wątpie ze z tym coś da sie zrobić ani razu jeszcze nie podałam mm bo niby mam drugie dziecie ale się jakoś boje :( nie w sensie ze kupić tylko jak kupie to będzie po ptokach :( a i moja gwiazda też ma takie kupki "Laksacyjne" :)
    My włąsnie ze spacerku wróciliśmy i pobudka na cyca :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 września 2014, 17:20

bhywkrhm4kro7bny.png
    relgio4pjw325a69.png
  • nenka Autorytet

Wysłany: 24 września 2014, 17:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sorki za głupie pytanie jak dzidzi się budzi to najpierw karmicie czy przewijacie?
    Paula trzymam kciuki napewno jutro będzie lepiej nie stresuj się bo to tylko gorzej

• Mika 28 Autorytet

Wysłany: 24 września 2014, 17:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szonka wrote:
    betinka, narobiłaś mi smaka tymi duszonymi jabłkami :) kupiłam 3 kilo jabłek i zajadamy się z dziewczynami jabłkami z cynamonem :) pycha.

mój synek tyle śpi w ciągu dnia, że nawet nudzi mi się czasami, wszystko porobione, a on śpi i śpi :)

ja też miałam taki okres że było mało mleczka, kupiłam femaltiker (czy jak go zwą ;)) i herbatki laktacyjne i piję 3 herbatki dziennie i jeden raz ten specyfik plus dużo wody i jak na razie mleczka starcza.

Karola strasznie ci współczuję tego szpitala :( obyście jak najszybciej wyszli zdrowi do domku.

A mrowienie w piersich też mam, jak się zbliża czas karmienia właśnie :)

Ja mam problem z pępuszkiem, kikut odpadł w 8 dobie, ale mam wrażenie, że raczej się urwał pod ubrankiem niż odpadł, bo został taki kawałek żłtego śwoeżego jak odpadł i teraz niby pępuszek wygląda już ładnie, ale co przewijanie zbiera się na pępuszku zaschnięta krew, bardzo mało ale jest i to mnie niepokoi. Może któraś z was też tak miała ? U mnie położna będzie dopiero w piątek to się wtedy dowiem, czy o normalne czy mam się bartwić.

Co do bąków i prężenia u nas pomógł delicol, daję małemu 2 razy dziennie po 5 kropli i jest o wiele spokojniejszy i kupki zaczął robić, a nie jedną na wieczór.
    u nas małej jeszcze nie odpadł i się trzyma i położna mówiła ze moze jeszcze potrwac nigdy tak długo nie słyszałam zeby był pępuszek

bhywkrhm4kro7bny.png
    relgio4pjw325a69.png
  • Szonka Autorytet

Wysłany: 24 września 2014, 17:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nenka wrote:
    Sorki za głupie pytanie jak dzidzi się budzi to najpierw karmicie czy przewijacie?
    Paula trzymam kciuki napewno jutro będzie lepiej nie stresuj się bo to tylko gorzej

ja najpierw przewijam potem karmie.

dqprj44j5vs5457v.png

mhsvx1hpdelktj27.png[

• Szonka Autorytet

Wysłany: 24 września 2014, 17:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mika 28 wrote:
    u nas małej jeszcze nie odpadł i się trzyma i położna mówiła ze moze jeszcze potrwac nigdy tak długo nie słyszałam zeby był pępuszek

faktycznie dlugo.

dqprj44j5vs5457v.png

mhsvx1hpdelktj27.png[

• Ewi25 Autorytet

Wysłany: 24 września 2014, 17:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też najpierw przewijam a później karmię. My po wizycie położnej.dużo ciekawych rzeczy się człowiek dowiedział, i na bóle brzuszka dostaliśmy do wypróbowania bobotik. Jutro idę zapisać małego na 1 wizytę u pediatry i po skierowanie do ortopedy,również na szczepienie kazała się już zapisać kolejne.

qb3c82c3gptozz8t.png
  • dba Autorytet

Wysłany: 24 września 2014, 17:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mi położna powiedziała, że niektórym niemowlakom aż do 8tyg pępuszek odpada. Także nie ma co panikować. Moje dziecię dzisiaj daje czadu. Śpi najdłużej pół godziny :/ zapomniałam wypić herbatki i od razu krótsze fazy snu ma i większe problemy z brzuszkiem. Już zaczęły się kolki :/ Położna powiedziała, że moje dziecię zalicza się do tych co kolki mają od 2 tygodnia życia.
    Wypróbowałam espumisan, bo akurat koleżance został to mi dała - nie polecam.

• K_A_M_A Autorytet

Wysłany: 24 września 2014, 18:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dba czemu nie polecasz espumisanu? Nie dziala u was?

My o 14 poszlismy na spacer i tak spal maly skrzat 3 godziny a teraz czekamy na tatusia bo wkrotce kapiel :)

c2r67br.png
    rf37qxe.png
  • dba Autorytet

Wysłany: 24 września 2014, 18:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    K_a_m_a dokładnie, nie działa.
    Paula nie masz o co się obwiniać, ja Cię podziwiałam, bo gdyby mi tak dziecko wysysało mleko to szybciej dałabym mm. To nie koniec świata, piersi się napełnią i w spokoju będziesz mogła synka karmić. Najważniejsze że nauczył się ssać pierś, także wrzuć na luz i nie stresuj się tak mocno - przyjdą gorsze rzeczy, np ząbkowanie :D ;)

Paula55 lubi tę wiadomość

• Io Autorytet

Wysłany: 24 września 2014, 18:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratulacje dla nowych mamusiek!

Karolina - strasznie Ci współczuję. Oby wszystko szybko się wyjaśniło.

Kurcze, dziś mój syn nas wykończy. Spać nie chce. Najdłużej spał 1,5 godziny na spacerze a w domu ciągle się budzi. Nakarmiony, przewinięty, raczej nic go nie boli bo nie płacze a spać nie chce. Leży albo marudzi. Jak go uśpimy to po chwili się budzi. Nie wiem co mu jest. Wygląda jakby chciał zasnąć a nie mógł. Oby w nocy tak nie było bo padnę.

dqpr3e5ebayuirbn.png
  • Paula55 Autorytet

Wysłany: 24 września 2014, 18:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziekuje za wsparcie babeczki!!!
    Dalam ta butle troche tez zeby zabic wyzuty sumienia ze glodze dziecko a mojej mamie zamknac buzie :/ maly po rownej godz od butli obudzil sie rzadajac cycka :) pojadl i padl :p

Dzis mam mega okropny dzien..maly lezy z ta gola dupka i musze go oporzadzac co baka.
    Do tego spi tylko na rekach. I jak by bylo malo pada mi net i nawet polska tv nie dziala :( wiec siedze i patrze wto moje biedne dziecie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 września 2014, 18:40

oar8skjo85nuiyxh.png
    relgwn15b2xdchwm.png

• Mika 28 Autorytet

Wysłany: 24 września 2014, 18:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    powiedzcie mi jakim mlekiem dokarmiacie dzieci?

bhywkrhm4kro7bny.png
    relgio4pjw325a69.png
  • stardust87 Autorytet

Wysłany: 24 września 2014, 18:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula, to nic złego, że podałaś butlę. Przecież lepiej, żeby się dzidzia najadła niż żebyś się na siłę zapierała przed mm. A co do braku pokarmu, to ja miałam od weekendu kryzys, bo się z mężem pożarłam i momentalnie cycki prawie puste, ja zaryczana, że mały niedojada (głupia, bo mały nawet nie kwiknął, że jest głodny). Ale dziś byliśmy na pierwszej wizycie u pediatry i okazało się, że mały przybrał w ciągu 2,5 tygodnia ponad 600g! Jak to usłyszałam, tak się uspokoiłam o to, że jest głodny i jak za sprawą czarodziejskiej różdżki cycki znowu pełne! I to aż za pełne. Więc chyba jednak luz psychiczny ma znaczenie. Spróbuj się zrelaksować, nie martwić się dupką i kupami, bo 90% dzieci ma z tym problemy, w razie czego dokarmiać mm, a mlesio powinno znowu się pojawić.

Moje maleństwo [*] 30.07.13 (5tc) |
    Drugie maleństwo [*]7.10.2015 (7tc)
    f2wljw4zsezkkurs.pngmhsv9vvjv50e03h0.png
‹‹ 2092 2093 2094 2095 2096 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

10 fascynujących faktów o ciąży, które poznasz dzięki aplikacji OvuFriend!

Jesteś ciekawa co czeka Cię w kolejnym tygodniu ciąży? Jak rozwija się Twój maluszek? A może chciałabyś na bieżąco śledzić objawy swojej ciąży i przyrost wagi na siatkach centylowych dopasowanych indywidualnie dla Ciebie? Sprawdź, co jeszcze fascynującego odkryjesz w trybie ciążowym w aplikacji OvuFriend! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Raport "Jak rodzą Polki?" - doświadczenia kobiet na temat opieki okołoporodowej w Polsce

Fundacja “Rodzić po ludzku” w czerwcu opublikowała najnowszy raport na temat opieki okołoporodowej w Polsce. Jak rodzą Polki? Jak wygląda opieka okołoporodowa w naszym kraju? Przeczytaj zaskakujące wnioski!   

CZYTAJ WIĘCEJ

Witaminy na męską płodność - które najważniejsze?

Powszechnie wiadomo, że witaminy są niezbędne dla prawidłowego funkcjonowania organizmu człowieka. Jaką jednak rolę odgrywają witaminy na męską płodność? Po jakie produkty sięgać, by dostarczać witamin, które mogą poprawić jakość nasienia i zwiększyć szanse na zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ