Wrześniowe mamusie 2014
-
WIADOMOŚĆ
-
K_A_M_A wrote:Dba czemu nie polecasz espumisanu? Nie dziala u was?
My o 14 poszlismy na spacer i tak spal maly skrzat 3 godziny a teraz czekamy na tatusia bo wkrotce kapielTysia87 lubi tę wiadomość
-
Witam.U nas w miarę oki.Miałam wczoraj kłótnię z moim mężem,ale już po wszystkim.To z tego zmęczenia.Mam anemię,synka nadal karmie piersią.Są dni,ze jest oki,a są i takie,że wyć mi się chce z tego wszystkiego.Najgorzej z tym wstawaniem po północy,potem po 4 rano.Takie pory sobie Damianek upatrzył.W poniedziałek mamy wizytę u pediatry,zobaczymy ile waży,a we wtorek usg bioderek.Potem 2.10 mamy kontrol u kardiologa.Czekamy jeszcze na pesel,mam nadzieję,że jeszcze w tym tygodniu będzie.Ja smaruję pupkę Damianka po każdej kupce maścią linomag zieloną,a też rzadkie kupki robi,ale to normalne jak karmi się piersią i żadnych odparzeń nie ma.Pozdrawiam,odezwę się niebawem.https://www.maluchy.pl/li-69856.png
https://www.maluchy.pl/li-70991.png -
Ehh baboczki moje normalnie was wszystkie lovam az mi sie lezka ze wzruszenia zakrecila
Poprostu dzis byl moj 1 dzien kryzysu bo cala ciaze i te 3,5 tyg od porodu bylo ok
Pewne rzeczy sie skumulowaly i prosze poza tym od 3 dni jak T ma druga zmiane to do poludnia ciagle jezdzi, cos zalatwia, naprawia... Nie ma go przy nas ale ktos to musi zrobic.
Pocieszam sie ze jeszcze tylko jutro i pt i mamy 2 tyg dla siebie i to w Pl!!!
Ja tez smarowalam pupke linomagiem ale to nic nie dalo...stardust87 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Paula mączka ziemniaczana działa cuda już nie jedna mama przekonała sie że babcine sposoby są najlepsze. Co do piersi ja też miałam przez dwa dni mniej pokarmu chyba każda z nas ma taki moment dostawiaj młodego i na pewno bedzie ok.
Karolina trzymam kciuki żebyście szybko zdrowi wyszli do domkuPaula55 lubi tę wiadomość
-
Paula głowa do góry za kilka dni będzie juz lepiej! tym dokarmieniem mmm się nie przejmuj, zobacz ile dziewczyn tak musiało zrobić i dalej karmią piersią! Lepsze to niż niebajedzone dziecko. A jeśli chodzi o siedzenie przy dziecku i wyciernie dupki to faktycznie męczące, my mieliśmy dyżury raz ja raz mąż bo nie możnabyło na chwile odejsc
Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 września 2014, 20:01
-
nenka wrote:Sorki za głupie pytanie jak dzidzi się budzi to najpierw karmicie czy przewijacie?
Paula trzymam kciuki napewno jutro będzie lepiej nie stresuj się bo to tylko gorzej
Paula, Kochana, nie ma czegos takiego jak za chude mleko! To jest wlasnie przewaga naturalnego pokarmu nad sztucznym - on jest dokladnie taki, jak dziecko potrzebuje. Niezaleznie od tego, co matka je. Tak, jak lozysko wyciaga dla dziecka wszystko co trzeba, tak do pokarmu docieraja nasze rezerwy. Nam moga wypasc zeby i wlosy, ale mleko bedzie pelnowartosciowe. Jedyne co, to moze go byc za malo. Dokarmiaj go jesli widzisz,ze jest bardzo glodny, ale jednoczesnie koniecznoe przystawiaj jak najczesciej. Mi w szpitalu kazali najpierw dac cycka, a jak bedzie plakal nadal po nim, to wtedy go dopelnic mm.
My jutro konczymy 3 tyg, a pepek nadal twardo siedzi Dzisiaj jak go oporzadzalam Octeniseptem, to na gaziku sie pojawila krew, wiec moze cos zaczyna odpadacPaula55, DeLaCruz lubią tę wiadomość
https://www.maluchy.pl/li-68923.png -
A co do ochrony dupki jeszcze, to na co dzien uzywamy masc bepanthen baby i tylko sporadycznie sie jakies zaczerwienienie albo krostka pojawi, naprawde dobra ochrona.
Edit: u nas wodnista kupka od poczatku, jak zrobi przy zmianie poeluchy, to najpierw powodz i dopiero potem wsiaka i zostaje troche mazi na powierzchni. Baczki zawsze z farba. Doslownie kilka razy soe zdarzyla czysta pieluszka przy zmianie.Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 września 2014, 20:09
https://www.maluchy.pl/li-68923.png -
Paula kochana u mnie w tym samym czasie zaczal sie kryzys laktacyjny co u Ciebie u mnie troche trwalo rozkrecenie laktaCj ale mam nadzieje ze u Ciebie bedzie szybciej ja sie boje ze ja strace teraz mleko... bo nie moge Malego karmic piersia tylko odciagam Mu te mleko(bo musi dostawac zageszczone) ale wiadomo laktatorem do konca tego nie zrobie jestem zalamana bo nie po to tyle staralam sie rozkrecac laktacje...
Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 września 2014, 20:10
https://www.maluchy.pl/li-69187.png
https://www.maluchy.pl/li-72300.png -
Jesli Livia jest bardzo glodna to ja najpierw karmie i jak zaspokoi pierwszy głód to lecę przewinać i potem karmie dalej i zasypia. Moja tez jest bardzo niecierpliwa, ciekawe jakby to było gdyby musiała poczekać na przygotowanie mm. Chyba by się zapłakala przez te kilka minut
-
My po 2 dniu wykonczeni. Cycki pozarte a tu tylko kropelki siary leca. Maz kupil te kapturki bo juz mialam ochote skonczyc karmienie zanim sie zaczelo. Mala sie darla calutki dzien, myslalam ze chodzi o glod, ale po mm dalej sie darla. Nie wiwm, moze dopiero odreagowala porod? Nic nie spalam od cc wczoraj. Ledwo zyje zasnela godzine temu pierwszy raz dzisiaj.
Kama moja tez ma takie cycuchy ale juz schudla 250g , dobrze jej to zrobi. Niestety przez brak miejsca w brzuszku miala zle ulozona nozke i musimy rehabilitowac zeby naprostowac jak nie wyjdzie zoltaczka to w piatek do domu. -
Do noska uzywalismy wody morskiej i aspiratora nose frida, potem jak juz byl wiekszy katarek to babeczka zapisala nasivin (chyba soft?) i masc majerankowa ale tak dlugo sie Maćkowi nosek oczyszczal ze bylam zalamana ale w koncu przeszlo
Ja tez mam pytanie-uzwacie wkladek laktacyjnych? Jesli tak to jakie mozecie polecic? Najlepiej jak najwieksze i cienkie, mam z canpola i sa za grube i za male...Tysia87 lubi tę wiadomość
-
K_A_M_A wrote:Do noska uzywalismy wody morskiej i aspiratora nose frida, potem jak juz byl wiekszy katarek to babeczka zapisala nasivin (chyba soft?) i masc majerankowa ale tak dlugo sie Maćkowi nosek oczyszczal ze bylam zalamana ale w koncu przeszlo
Ja tez mam pytanie-uzwacie wkladek laktacyjnych? Jesli tak to jakie mozecie polecic? Najlepiej jak najwieksze i cienkie, mam z canpola i sa za grube i za male...
Canpolowe wywalilam z hukiemK_A_M_A lubi tę wiadomość
-
Te są najlepsze! Duże i mega chłonne! Tylko z nich nie wydostaje mi się mleko z powrotem na stanik nawet jak są pełne!
A jeśli w Polsce ich nie ma te ewentualnie te, tez są ok chociaz dla mnie trochę za małe i za grube
Miałam tez avent takie połówki i dla mnie porażkaWiadomość wyedytowana przez autora: 24 września 2014, 22:19
K_A_M_A lubi tę wiadomość