X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniowe mamusie 2014
Odpowiedz

Wrześniowe mamusie 2014

Oceń ten wątek:
  • stardust87 Autorytet

Wysłany: 24 września 2014, 18:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    K_A_M_A wrote:
    Dba czemu nie polecasz espumisanu? Nie dziala u was?

My o 14 poszlismy na spacer i tak spal maly skrzat 3 godziny a teraz czekamy na tatusia bo wkrotce kapiel :)
    u nas mam wrażenie, że po espumisanie jest gorzej niż bez niego..

Tysia87 lubi tę wiadomość

Moje maleństwo [*] 30.07.13 (5tc) |
    Drugie maleństwo [*]7.10.2015 (7tc)
    f2wljw4zsezkkurs.pngmhsv9vvjv50e03h0.png
  • doti77 Autorytet

Wysłany: 24 września 2014, 18:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam.U nas w miarę oki.Miałam wczoraj kłótnię z moim mężem,ale już po wszystkim.To z tego zmęczenia.Mam anemię,synka nadal karmie piersią.Są dni,ze jest oki,a są i takie,że wyć mi się chce z tego wszystkiego.Najgorzej z tym wstawaniem po północy,potem po 4 rano.Takie pory sobie Damianek upatrzył.W poniedziałek mamy wizytę u pediatry,zobaczymy ile waży,a we wtorek usg bioderek.Potem 2.10 mamy kontrol u kardiologa.Czekamy jeszcze na pesel,mam nadzieję,że jeszcze w tym tygodniu będzie.Ja smaruję pupkę Damianka po każdej kupce maścią linomag zieloną,a też rzadkie kupki robi,ale to normalne jak karmi się piersią i żadnych odparzeń nie ma.Pozdrawiam,odezwę się niebawem.

https://www.maluchy.pl/li-69856.png
    https://www.maluchy.pl/li-70991.png
  • Paula55 Autorytet

Wysłany: 24 września 2014, 18:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ehh baboczki moje normalnie was wszystkie lovam <3 az mi sie lezka ze wzruszenia zakrecila :)
    Poprostu dzis byl moj 1 dzien kryzysu bo cala ciaze i te 3,5 tyg od porodu bylo ok :)
    Pewne rzeczy sie skumulowaly i prosze :/ poza tym od 3 dni jak T ma druga zmiane to do poludnia ciagle jezdzi, cos zalatwia, naprawia... Nie ma go przy nas ale ktos to musi zrobic.
    Pocieszam sie ze jeszcze tylko jutro i pt i mamy 2 tyg dla siebie i to w Pl!!!

Ja tez smarowalam pupke linomagiem ale to nic nie dalo...

stardust87 lubi tę wiadomość

oar8skjo85nuiyxh.png
    relgwn15b2xdchwm.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 września 2014, 19:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mika 28 wrote:
    powiedzcie mi jakim mlekiem dokarmiacie dzieci?

Ja podaje 2 razy dziennie Bebilon Comfort i 2 razy Nan pro
    tak na przemian :)

• Mika 28 Autorytet

Wysłany: 24 września 2014, 19:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ale kupiłaś mm w aptece czy normalnie w sklepie?Bo Jak dziś w nocy odprawi mi Julek taką komedie jak dziś nad ranem to przecież pójdę kupić mm

bhywkrhm4kro7bny.png
    relgio4pjw325a69.png
  • martusia86 Autorytet

Wysłany: 24 września 2014, 19:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula mączka ziemniaczana działa cuda już nie jedna mama przekonała sie że babcine sposoby są najlepsze. Co do piersi ja też miałam przez dwa dni mniej pokarmu chyba każda z nas ma taki moment dostawiaj młodego i na pewno bedzie ok.
    Karolina trzymam kciuki żebyście szybko zdrowi wyszli do domku

Paula55 lubi tę wiadomość

relgh3715xtq0i4d.png
  • Nelus Autorytet

Wysłany: 24 września 2014, 20:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula głowa do góry za kilka dni będzie juz lepiej!;) tym dokarmieniem mmm się nie przejmuj, zobacz ile dziewczyn tak musiało zrobić i dalej karmią piersią! Lepsze to niż niebajedzone dziecko. A jeśli chodzi o siedzenie przy dziecku i wyciernie dupki to faktycznie męczące, my mieliśmy dyżury raz ja raz mąż bo nie możnabyło na chwile odejsc

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 września 2014, 20:01

201703012752.png
  • betinka Autorytet

Wysłany: 24 września 2014, 20:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nenka wrote:
    Sorki za głupie pytanie jak dzidzi się budzi to najpierw karmicie czy przewijacie?
    Paula trzymam kciuki napewno jutro będzie lepiej nie stresuj się bo to tylko gorzej
    Ja najpierw karmie, bo jak sie krolewicz budzi, to cycek musi byc w te pedy, inaczej sa spazmy. Jemu na tyle nie przeszkadzaja brudne gacie, ze nawet sie nie budzi jak sie zasika po szyje.

Paula, Kochana, nie ma czegos takiego jak za chude mleko! To jest wlasnie przewaga naturalnego pokarmu nad sztucznym - on jest dokladnie taki, jak dziecko potrzebuje. Niezaleznie od tego, co matka je. Tak, jak lozysko wyciaga dla dziecka wszystko co trzeba, tak do pokarmu docieraja nasze rezerwy. Nam moga wypasc zeby i wlosy, ale mleko bedzie pelnowartosciowe. Jedyne co, to moze go byc za malo. Dokarmiaj go jesli widzisz,ze jest bardzo glodny, ale jednoczesnie koniecznoe przystawiaj jak najczesciej. Mi w szpitalu kazali najpierw dac cycka, a jak bedzie plakal nadal po nim, to wtedy go dopelnic mm.

My jutro konczymy 3 tyg, a pepek nadal twardo siedzi :/ Dzisiaj jak go oporzadzalam Octeniseptem, to na gaziku sie pojawila krew, wiec moze cos zaczyna odpadac :)

Paula55, DeLaCruz lubią tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/li-68923.png
  • Nelus Autorytet

Wysłany: 24 września 2014, 20:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Swoją drogą ciekawe od czego ta luźna kupa?! Ty też masz biegunkę? Bo u mnie akurat to się pokryło ze jak ja to i ona, przez kilka dni nie piłam herbatki z kopru i jadłam banany i czekolade zeby noe miec biegunki, może to też troche pomoglo

201703012752.png
  • betinka Autorytet

Wysłany: 24 września 2014, 20:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A co do ochrony dupki jeszcze, to na co dzien uzywamy masc bepanthen baby i tylko sporadycznie sie jakies zaczerwienienie albo krostka pojawi, naprawde dobra ochrona.

Edit: u nas wodnista kupka od poczatku, jak zrobi przy zmianie poeluchy, to najpierw powodz i dopiero potem wsiaka i zostaje troche mazi na powierzchni. Baczki zawsze z farba. Doslownie kilka razy soe zdarzyla czysta pieluszka przy zmianie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 września 2014, 20:09

https://www.maluchy.pl/li-68923.png
  • Kaarolina Autorytet

Wysłany: 24 września 2014, 20:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula kochana u mnie w tym samym czasie zaczal sie kryzys laktacyjny co u Ciebie u mnie troche trwalo rozkrecenie laktaCj ale mam nadzieje ze u Ciebie bedzie szybciej :) ja sie boje ze ja strace teraz mleko... bo nie moge Malego karmic piersia :( tylko odciagam Mu te mleko(bo musi dostawac zageszczone) ale wiadomo laktatorem do konca tego nie zrobie jestem zalamana bo nie po to tyle staralam sie rozkrecac laktacje...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 września 2014, 20:10

https://www.maluchy.pl/li-69187.png

https://www.maluchy.pl/li-72300.png
  • Nelus Autorytet

Wysłany: 24 września 2014, 20:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jesli Livia jest bardzo glodna to ja najpierw karmie i jak zaspokoi pierwszy głód to lecę przewinać i potem karmie dalej i zasypia. Moja tez jest bardzo niecierpliwa, ciekawe jakby to było gdyby musiała poczekać na przygotowanie mm. Chyba by się zapłakala przez te kilka minut

201703012752.png
  • Tysia87 Autorytet

Wysłany: 24 września 2014, 20:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny czego używacie do noska wody morskiej, soli fizjologicznej, gruszki czy aspiratora? bo mam wszystko oprocz tego ostatniego i nie wiem co stosowac.

https://www.maluchy.pl/li-69041.png
  • nenka Autorytet

Wysłany: 24 września 2014, 20:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja do noska mam fride

• Fipsik Autorytet

Wysłany: 24 września 2014, 21:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My po 2 dniu wykonczeni. Cycki pozarte a tu tylko kropelki siary leca. Maz kupil te kapturki bo juz mialam ochote skonczyc karmienie zanim sie zaczelo. Mala sie darla calutki dzien, myslalam ze chodzi o glod, ale po mm dalej sie darla. Nie wiwm, moze dopiero odreagowala porod? Nic nie spalam od cc wczoraj. Ledwo zyje :( zasnela godzine temu pierwszy raz dzisiaj.

Kama moja tez ma takie cycuchy ale juz schudla 250g , dobrze jej to zrobi. Niestety przez brak miejsca w brzuszku miala zle ulozona nozke i musimy rehabilitowac zeby naprostowac :( jak nie wyjdzie zoltaczka to w piatek do domu.

c55fcsqv7zvb1aan.png
    gyxw8u69g8jufhg3.png
  • K_A_M_A Autorytet

Wysłany: 24 września 2014, 21:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Do noska uzywalismy wody morskiej i aspiratora nose frida, potem jak juz byl wiekszy katarek to babeczka zapisala nasivin (chyba soft?) i masc majerankowa ale tak dlugo sie Maćkowi nosek oczyszczal ze bylam zalamana ale w koncu przeszlo :)
    Ja tez mam pytanie-uzwacie wkladek laktacyjnych? Jesli tak to jakie mozecie polecic? Najlepiej jak najwieksze i cienkie, mam z canpola i sa za grube i za male...

c2r67br.png
    rf37qxe.png
  • Migotka22 Autorytet

Wysłany: 24 września 2014, 21:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tysia ja mam wodę morską, fride i dwie gruszki (jedna taka "nowoczesna"-przezroczysta, a druga taka tradycyjna jak kiedyś były) i stwierdzam, że tradycyjna grucha jest najlepsza! :D

relganlikx65a1ud.png
  • deidre Ekspertka

Wysłany: 24 września 2014, 21:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    K_A_M_A wrote:
    Do noska uzywalismy wody morskiej i aspiratora nose frida, potem jak juz byl wiekszy katarek to babeczka zapisala nasivin (chyba soft?) i masc majerankowa ale tak dlugo sie Maćkowi nosek oczyszczal ze bylam zalamana ale w koncu przeszlo :)
    Ja tez mam pytanie-uzwacie wkladek laktacyjnych? Jesli tak to jakie mozecie polecic? Najlepiej jak najwieksze i cienkie, mam z canpola i sa za grube i za male...
    Lovi day&night - cienkie, chlonne i duze :)

Canpolowe wywalilam z hukiem

K_A_M_A lubi tę wiadomość

v50lkjv.png
  • magdzia26 Autorytet

Wysłany: 24 września 2014, 22:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Majeczka jak tam sprzątanie :P? Coś cicho siedzisz :D
    Karolcia a jak u Ciebie?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 września 2014, 22:12

zrz6x1hpqvnjwkat.png
    dqpr2n0afwpg3f4t.png[/url]
    Aniołek 16.08.2016 <3
  • Nelus Autorytet

Wysłany: 24 września 2014, 22:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Te są najlepsze! Duże i mega chłonne! Tylko z nich nie wydostaje mi się mleko z powrotem na stanik nawet jak są pełne!
    977123_unnamed-(1).jpg

A jeśli w Polsce ich nie ma te ewentualnie te, tez są ok chociaz dla mnie trochę za małe i za grube
    977089_unnamed.png

Miałam tez avent takie połówki i dla mnie porażka

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 września 2014, 22:19

K_A_M_A lubi tę wiadomość

201703012752.png
‹‹ 2093 2094 2095 2096 2097 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych a zajście w ciążę

Bierzesz tabletki antykoncepcyjne i czujesz, że przyszedł czas na odstawienie tabeletek, bo chciałabyś już zajść w ciążę? Podobnie jak w przypadku przyjmowania tabletek, odstawienie ich także musi być świadomym działaniem. Zanim podejmiesz taką decyzję, warto dowiedzieć się, jakie mogą być ewentualne objawy odstawienia tabletek antykoncepcyjnych. Jak cały proces wpływa na organizm kobiety? Czy przyczynia się ona do komplikacji związanych z zajściem w ciążę? Odpowiadamy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Trudne rozmowy w związku - jak rozmawiać z partnerem o problemach z płodnością i zachęcić do pierwszej wspólnej wizyty w klinice.

Bezskuteczne starania o dziecko i problemy z płodnością są dużym wyzwaniem w życiu każdej pary. Nie jest to regułą, ale bardzo często to kobiety wcześniej uświadamiają sobie problem, czują, że "coś jest nie tak", chcą rozpocząć diagnostykę... Jak rozmawiać o problemach z płodnością w związku? Kiedy warto zdecydować się na pierwszą wizytę i jak zachęcić do niej partnera? 

CZYTAJ WIĘCEJ

10 najczęstszych obaw kobiet w ciąży, czyli czego boją się kobiety w ciąży

Lęk i różnego rodzaju obawy to naturalny towarzysz kobiety w ciąży. Czego boi się większość kobiet oczekujących dziecka? Bólu porodowego, urodzenia chorego dziecka, utraty atrakcyjności czy może zrujnowania życia seksualnego po porodzie? Czego obawiasz się Ty? Przeczytaj czy zasadne jest zamartwianie się i jak sobie radzić, aby nasze obawy nie sprawdziły się.

CZYTAJ WIĘCEJ