Wrześniowe mamusie 2014
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
dzień dobry. Synek w miarę spokojnie przespał nockę obudził się o 1 i 4:30 na karmienie
Wczoraj rozmawiałam z panią wychowawczynią od starszego synka, podejrzewa u niego zespół aspergera, powiedziała, że jest bardzo mądry, dużo wie, ale emocjonalnie nie jest gotowy na szkołę. Powiedziała, że miesiąc jeszcze będzie go obserwować, a potem porozmawiamy.
Super kobietka się trafiła, ma 20 lat doświadczenia i sama ma córkę z tym zespołem, dlatego zwróciła uwagę na moje dziecko.
No i powiedziała, że synek ma niską samoocenę ja o tym wiem, bo nie potrafię wyplewić jego gadania o tym, że jest głupi i beznadziejny cały czas mu powtarzam, że jest mądry chłopczyk a on swoje. Trochę przedszkole naszkodziło, bo były buźki za zachowanie i moje dziecko codziennie niemal miało czerwoną. Psycholog mi mówiła, że nie u każdego dziecka takie buźki to dobre rozwiązanie. No i u mojego dziecka nie wyszło to na dobre, tylko zaniżyło poczucie jego wartości. Pojadę do przedszkola, porozmawiam o tym z Panią dyrektor, powiem co może spowodować takie ocenianie dziecka w przyszłości. Niech to wycofają, zanim zaszkodzą kolejnemu dziecku. -
nick nieaktualnyDba, u nas też buźki są
Dla mnie to też jest złe, mimo, że córka ma same złote z brokatem, ale jak widzę na tablicy same czarne u niektórych dzieci to myślę, że musi im być strasznie ciężko.
U nas córka kaszle i została w domu i wiecie co? Wolę siedzieć z 2 dziećmi niż z 1 Młodego mogę dać do jej pokoju, ona się normalnie bawi, a on patrzy na nią jak cielątko, oczu nie spuści i tak mam np. 2h spokoju (pranie, prasowanie, gotowanie i inne odprężające rzeczy ), mimo, że łobuz nie śpi
My mieliśmy "kryzys mleczny" jak Kajtuś miał chyba koło 2 tygodni. Cały czas płakał, przystawiałam go co godzinę, w końcu zaczęłam pić bocianka, wypiłam 3 herbatki i tak podziałały, że aż go potem zalewało i też płakał, bo się krztusił przy piersi
Także zostało mi chyba 15 herbatek i zostawiam je na naprawdę gorsze czasy, bo na mnie działają i to momentalnie. -
nick nieaktualnyA co do pępka, to u nas odpadł, jak właśnie patyczek po czyszczeniu był już praktycznie czysty. Ale z octeniseptem męczyliśmy się 18 dni i nie było efektu. Zresztą położna mówiła, że przy nim czasem nawet 4 tygodnie albo dłużej odpada pępek.
Ja mam problem ze szczepieniami. Mąż nie chce tych z NFZ. Nie umiem go przekonać, zresztą stwierdził, że skoro córka miała 5w1 i za każdym razem świetnie je zniosła to młodemu też chce dawać. Poza tym mówi, że gdyby młody miał 1kg więcej przy urodzeniu to by się nie bał kłuć go kilka razy, a tak woli takiemu maleństwu oszcędzić tego.
Patrzyłam do książeczki i zauważyłam, że córka miała raz Pentaximem a raz Infanrixem. W internecie piszą, że Infanrix jest gorszy (mimo, że droższy), ale z kolei znalazłam na liście wycofanych leków, że jest Pentaxim z jakiejś tam serii. I już nie wiem co robić, a trzeba do lekarki iść za niedługo po receptę
Aaa, dziewczyny po cc, czy was bolały te zastrzyki na krzepliwość do brzucha? Bo mnie bolały i kurcze mam po nich siniaki nawet na brzuchu i dalej te miejsca bolą... Zastanawiam się kiedy mi to zniknie i kiedy przestanie boleć -
Witam się i ją wyspana jak nigdy mała po ciężkiej walce padła wczoraj o 0.30 i .wstała po 7 masakra oczywiście już wisi na cycu
Dzięki za odpowiedź bo ją też najpierw karmie bo Marika jest strasznie niecierpliwia
apel do dziewczyn z brzuszkiem! Dawno nowej dzidzi nie było więc kibicuje -
Dzień dobry
U mnie dzisiejsza nocka znośna, choć nusiałam raz małego wziąć do łóżka i spał mi na klacie bo znów go brzuszek męczył ale było dużo lepiej niż poprzednia noc. Przez te nocne bóle brzucha mój synek w dzień odsypia i potrafi spać 4-5 godz a mi cycki o mało nie eksplodują, bo wcześniej jadł równo co 3 godz. Mama znowu do nas przyjechała więc mam więcej czasu na cokolwiek a nawet zostawiliśmy Frania z mamą i pojechaliśmy na zakupy. Kupiłam sobie 2 pary spodni i w końcu wyglądam jak człowiek -
Ciekawe co u zaczarowanej, pewnie urodziła juz dawno i o nas zapomniała
Afrykanka gdzie fotka twojej Emilki? A może ja coś przeoczyłam?
Karolina czemu ciężka noc mieliście? Jak się czuje Krzysiu?
Majeczka trzymaj się dzielnie, jesteś o krok od poznania swojej córeczki! odpoczywaj ile wlezie i nie patrz na kg bo na pewno szybko zrzucisz;)
A my zaczynamy noc, niunia zasnęła na moim brzuchu i nie mam serca jej zdjąć tak słodko wygląda, szkoda ze nie umiem spać na plecach... co tu zrobićMajeczka2014 lubi tę wiadomość
-
A u Nas byla Pani doktor i tak rotawirusa Mu nie wykazalo wiec wracam na karmienie piersia i mam obserwowac czy beda wymioty... jak do popoludniowych godzin nie bedzie to idziemy do domu bez diagnozy... bo nic wiecej nie beda sprawdzac jak mnie to moje miasto wkurza.. i jak wroce do domu to pewnie bede sie zamartwiac..
Edit.. no tak 3 doby Minely nfz zwroci kase za pobyt Krzysia to do domu mozna wypuścićWiadomość wyedytowana przez autora: 25 września 2014, 08:38
https://www.maluchy.pl/li-69187.png
https://www.maluchy.pl/li-72300.png -
Dziekuje u nas nocka bardzo dobrze!!!
Biegunka minela to teraz maly cisnie kupe cala noc i tylko jedna mala poszla.spal bardzo ladnie az go T na zmiane pieluchy wybudzal. Temp co prawda teraz byla znow 37,2 ale synus lezy kolo mnie w lozku i gada sam do siebie, ew mnie zacżepia
Poki co inne dziecko i oby takzostalo.
Kurcże Karolcia totrzymajcie sie dzielnie!!! Buzki dla Krzysia od nas :*
Wlasnie Nelus,jak sytuacja???
U nas dopiero przed 8 ale powoli trzeba wstawac bo przychodzi hv.
-
Dzień dobry:-) u mnie także ciężka noc.Mały zasypia na moim cycku, a jak biorę go do odbicia to się budzi i od nowa muszę usypiać, ale wczoraj to już przegiął pałkę, bo ta zabawa trwala od 11 do 2.....Teraz spi gdzies od 6 i mam nadzieje, ze z godzinkę jeszcze pośpi, żebym cokolwiek mogła zrobić.tatuś pojechał zalatwiac sprawy urzedowe....https://www.maluchy.pl/li-69041.png
-
Czesc Kochane! Matkoooo, ledwo zyje A w sumie dzisiaj powinnam sie wyspac, bo Mati troche pomarudzil i przed polnoca zasnal. A ja przewrazliwiona co wydal z siebie jakis odglos (a przez sen ciagle cos tam sobie jeczy), to ja na rowne nogi, ze sie zaczyna jazda. A on sobie spal. Efekt jest taki, ze mnie az mdli i leb boli tak, ze musze wziac paracetamol A Mati wyluzowany, rano przy zmianie pieluszki mnie obsikal i 2x poczestowal luzna 2 i lezal szczesliwy. Dosc tego, potrzebuje pomocy w nocy. Wracam do domu mimo ze remont nie skonczony, bo jeszcze chwila i padne
Karolina, rece opadaja na te szpitale Trzymam kciuki z calej sily, zeby sie Krzysiowi polepszylo!
Paula, mega sie ciesze, ze z Tiago lepiej!https://www.maluchy.pl/li-68923.png -
Jenyy betinka wspolczuje nocy biedna. Ja ostatnio tez bralam paracetamol bo tak samo z niewyspania glowa kwadratowa byla
Powiem wam ze mi ten monitor oddechu i niania z kamerka ratuja noce!!!
Nie raz na poczatku wstawalam zeby zobaczyc czy maly naprawde oddycha a on sobie smacznie spal.
Teraz mimo ze wydaje rozne dziwne dzwieki wiem ze spojrze w odbiornik bez obracania glowy do lozeczka iwszystko widze bo jest tryb nocny. Zadnego swiatla nie swiece. Duzo lepiej spie