X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniowe mamusie 2014
Odpowiedz

Wrześniowe mamusie 2014

Oceń ten wątek:
  • Paula55 Autorytet

Wysłany: 25 września 2014, 06:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Heloo. Wszyscy spia??

oar8skjo85nuiyxh.png
    relgwn15b2xdchwm.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 września 2014, 06:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no cos cicho ;)
    a myslalam,ze bede miala jakies nowe wiesci do nadrabiania

Paula, jak minela nocka?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 września 2014, 06:35

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 września 2014, 06:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzia, co masz przyszykowane na wyjscie ze szpitala dla swojego synka? (chodzi mi o ubior)

• Kaarolina Autorytet

Wysłany: 25 września 2014, 07:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam sie i ja..

Za Nami ciezka nocka....

https://www.maluchy.pl/li-69187.png

https://www.maluchy.pl/li-72300.png
  • Fipsik Autorytet

Wysłany: 25 września 2014, 07:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A u nas chyba dziecko podmienili. Spala cala noc <szok>… rano cyc i spokojna jest. Pytanie ktore jest moje ;p

akuszerka89 lubi tę wiadomość

c55fcsqv7zvb1aan.png
    gyxw8u69g8jufhg3.png
  • Migotka22 Autorytet

Wysłany: 25 września 2014, 07:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry :D

relganlikx65a1ud.png
  • Ewi25 Autorytet

Wysłany: 25 września 2014, 07:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziendobry. My od 4 walczymy z mężem z małym bo nie chciał spać w łóżeczku tylko przy moim cycku i każde odstawuenie rownalo się z marudzeniem

qb3c82c3gptozz8t.png
  • dba Autorytet

Wysłany: 25 września 2014, 07:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzień dobry. Synek w miarę spokojnie przespał nockę :) obudził się o 1 i 4:30 na karmienie :)
    Wczoraj rozmawiałam z panią wychowawczynią od starszego synka, podejrzewa u niego zespół aspergera, powiedziała, że jest bardzo mądry, dużo wie, ale emocjonalnie nie jest gotowy na szkołę. Powiedziała, że miesiąc jeszcze będzie go obserwować, a potem porozmawiamy.
    Super kobietka się trafiła, ma 20 lat doświadczenia i sama ma córkę z tym zespołem, dlatego zwróciła uwagę na moje dziecko.
    No i powiedziała, że synek ma niską samoocenę :( ja o tym wiem, bo nie potrafię wyplewić jego gadania o tym, że jest głupi i beznadziejny :( cały czas mu powtarzam, że jest mądry chłopczyk a on swoje. Trochę przedszkole naszkodziło, bo były buźki za zachowanie i moje dziecko codziennie niemal miało czerwoną. Psycholog mi mówiła, że nie u każdego dziecka takie buźki to dobre rozwiązanie. No i u mojego dziecka nie wyszło to na dobre, tylko zaniżyło poczucie jego wartości. Pojadę do przedszkola, porozmawiam o tym z Panią dyrektor, powiem co może spowodować takie ocenianie dziecka w przyszłości. Niech to wycofają, zanim zaszkodzą kolejnemu dziecku.

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 września 2014, 08:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dba, u nas też buźki są :/
    Dla mnie to też jest złe, mimo, że córka ma same złote z brokatem, ale jak widzę na tablicy same czarne u niektórych dzieci to myślę, że musi im być strasznie ciężko.

U nas córka kaszle i została w domu i wiecie co? Wolę siedzieć z 2 dziećmi niż z 1 ;) Młodego mogę dać do jej pokoju, ona się normalnie bawi, a on patrzy na nią jak cielątko, oczu nie spuści i tak mam np. 2h spokoju (pranie, prasowanie, gotowanie i inne odprężające rzeczy :P), mimo, że łobuz nie śpi :)

My mieliśmy "kryzys mleczny" jak Kajtuś miał chyba koło 2 tygodni. Cały czas płakał, przystawiałam go co godzinę, w końcu zaczęłam pić bocianka, wypiłam 3 herbatki i tak podziałały, że aż go potem zalewało i też płakał, bo się krztusił przy piersi ;)
    Także zostało mi chyba 15 herbatek i zostawiam je na naprawdę gorsze czasy, bo na mnie działają i to momentalnie.

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 września 2014, 08:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A co do pępka, to u nas odpadł, jak właśnie patyczek po czyszczeniu był już praktycznie czysty. Ale z octeniseptem męczyliśmy się 18 dni i nie było efektu. Zresztą położna mówiła, że przy nim czasem nawet 4 tygodnie albo dłużej odpada pępek.

Ja mam problem ze szczepieniami. Mąż nie chce tych z NFZ. Nie umiem go przekonać, zresztą stwierdził, że skoro córka miała 5w1 i za każdym razem świetnie je zniosła to młodemu też chce dawać. Poza tym mówi, że gdyby młody miał 1kg więcej przy urodzeniu to by się nie bał kłuć go kilka razy, a tak woli takiemu maleństwu oszcędzić tego.
    Patrzyłam do książeczki i zauważyłam, że córka miała raz Pentaximem a raz Infanrixem. W internecie piszą, że Infanrix jest gorszy (mimo, że droższy), ale z kolei znalazłam na liście wycofanych leków, że jest Pentaxim z jakiejś tam serii. I już nie wiem co robić, a trzeba do lekarki iść za niedługo po receptę :(

Aaa, dziewczyny po cc, czy was bolały te zastrzyki na krzepliwość do brzucha? Bo mnie bolały i kurcze mam po nich siniaki nawet na brzuchu i dalej te miejsca bolą... Zastanawiam się kiedy mi to zniknie i kiedy przestanie boleć :/

• nenka Autorytet

Wysłany: 25 września 2014, 08:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się i ją wyspana jak nigdy mała po ciężkiej walce padła wczoraj o 0.30 i .wstała po 7 masakra oczywiście już wisi na cycu

Dzięki za odpowiedź bo ją też najpierw karmie bo Marika jest strasznie niecierpliwia
    apel do dziewczyn z brzuszkiem! Dawno nowej dzidzi nie było więc kibicuje

• Diabla85 Autorytet

Wysłany: 25 września 2014, 08:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry :)
    U mnie dzisiejsza nocka znośna, choć nusiałam raz małego wziąć do łóżka i spał mi na klacie bo znów go brzuszek męczył ale było dużo lepiej niż poprzednia noc. Przez te nocne bóle brzucha mój synek w dzień odsypia i potrafi spać 4-5 godz a mi cycki o mało nie eksplodują, bo wcześniej jadł równo co 3 godz. Mama znowu do nas przyjechała więc mam więcej czasu na cokolwiek a nawet zostawiliśmy Frania z mamą i pojechaliśmy na zakupy. Kupiłam sobie 2 pary spodni i w końcu wyglądam jak człowiek :)

[doxs9km.png
    4ilkhk7.png
  • Nelus Autorytet

Wysłany: 25 września 2014, 08:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciekawe co u zaczarowanej, pewnie urodziła juz dawno i o nas zapomniała :/

Afrykanka gdzie fotka twojej Emilki? A może ja coś przeoczyłam?

Karolina czemu ciężka noc mieliście? Jak się czuje Krzysiu?

Majeczka trzymaj się dzielnie, jesteś o krok od poznania swojej córeczki! odpoczywaj ile wlezie i nie patrz na kg bo na pewno szybko zrzucisz;)

A my zaczynamy noc, niunia zasnęła na moim brzuchu i nie mam serca jej zdjąć tak słodko wygląda, szkoda ze nie umiem spać na plecach... co tu zrobić

Majeczka2014 lubi tę wiadomość

201703012752.png
  • Kaarolina Autorytet

Wysłany: 25 września 2014, 08:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A u Nas byla Pani doktor i tak rotawirusa Mu nie wykazalo wiec wracam na karmienie piersia i mam obserwowac czy beda wymioty... jak do popoludniowych godzin nie bedzie to idziemy do domu bez diagnozy... bo nic wiecej nie beda sprawdzac jak mnie to moje miasto wkurza.. i jak wroce do domu to pewnie bede sie zamartwiac.. :/

Edit.. no tak 3 doby Minely nfz zwroci kase za pobyt Krzysia to do domu mozna wypuścić

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 września 2014, 08:38

• Kaarolina Autorytet

Wysłany: 25 września 2014, 08:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nelus cska noc mi.plakal nie wiadomo od czego sucho mial najedzony byl brzuszek miekki..
    A jak u Ciebie sytuacja z Mezem juz lepiej?

• Paula55 Autorytet

Wysłany: 25 września 2014, 08:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziekuje u nas nocka bardzo dobrze!!!
    Biegunka minela to teraz maly cisnie kupe cala noc i tylko jedna mala poszla.spal bardzo ladnie az go T na zmiane pieluchy wybudzal. Temp co prawda teraz byla znow 37,2 ale synus lezy kolo mnie w lozku i gada sam do siebie, ew mnie zacżepia :)
    Poki co inne dziecko i oby takzostalo.

Kurcże Karolcia totrzymajcie sie dzielnie!!! Buzki dla Krzysia od nas :*

Wlasnie Nelus,jak sytuacja???

U nas dopiero przed 8 ale powoli trzeba wstawac bo przychodzi hv.

oar8skjo85nuiyxh.png
    relgwn15b2xdchwm.png

• nenka Autorytet

Wysłany: 25 września 2014, 09:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiem że to już było ale co potrzeba do becikowego ?

• Tysia87 Autorytet

Wysłany: 25 września 2014, 09:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry:-) u mnie także ciężka noc.Mały zasypia na moim cycku, a jak biorę go do odbicia to się budzi i od nowa muszę usypiać, ale wczoraj to już przegiął pałkę, bo ta zabawa trwala od 11 do 2.....Teraz spi gdzies od 6 i mam nadzieje, ze z godzinkę jeszcze pośpi, żebym cokolwiek mogła zrobić.tatuś pojechał zalatwiac sprawy urzedowe....

https://www.maluchy.pl/li-69041.png
  • betinka Autorytet

Wysłany: 25 września 2014, 09:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc Kochane! Matkoooo, ledwo zyje :/ A w sumie dzisiaj powinnam sie wyspac, bo Mati troche pomarudzil i przed polnoca zasnal. A ja przewrazliwiona co wydal z siebie jakis odglos (a przez sen ciagle cos tam sobie jeczy), to ja na rowne nogi, ze sie zaczyna jazda. A on sobie spal. Efekt jest taki, ze mnie az mdli i leb boli tak, ze musze wziac paracetamol :( A Mati wyluzowany, rano przy zmianie pieluszki mnie obsikal i 2x poczestowal luzna 2 i lezal szczesliwy. Dosc tego, potrzebuje pomocy w nocy. Wracam do domu mimo ze remont nie skonczony, bo jeszcze chwila i padne :/

Karolina, rece opadaja na te szpitale :/ Trzymam kciuki z calej sily, zeby sie Krzysiowi polepszylo!

Paula, mega sie ciesze, ze z Tiago lepiej!

https://www.maluchy.pl/li-68923.png
  • Paula55 Autorytet

Wysłany: 25 września 2014, 09:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jenyy betinka wspolczuje nocy :( biedna. Ja ostatnio tez bralam paracetamol bo tak samo z niewyspania glowa kwadratowa byla :/
    Powiem wam ze mi ten monitor oddechu i niania z kamerka ratuja noce!!!
    Nie raz na poczatku wstawalam zeby zobaczyc czy maly naprawde oddycha a on sobie smacznie spal.
    Teraz mimo ze wydaje rozne dziwne dzwieki wiem ze spojrze w odbiornik bez obracania glowy do lozeczka iwszystko widze bo jest tryb nocny. Zadnego swiatla nie swiece. Duzo lepiej spie :)

oar8skjo85nuiyxh.png
    relgwn15b2xdchwm.png

‹‹ 2095 2096 2097 2098 2099 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kalendarz dni płodnych - aplikacja - starania o dziecko

Postanowione - rozpoczynacie starania o dziecko. Mija pierwszy, drugi, trzeci miesiąc, a ciąży nie ma. Pojawia się lekki niepokój - co się dzieje? Tak rozpoczyna się historia wielu kobiet z OvuFriend, które używają aplikacji podczas starania o dziecko. Inteligentny kalendarz dni płodnych nie tylko szybko nauczy się Twojej płodności ale również wcześnie wykryje nieprawidłowości. Przeczytaj jak aplikacja pomoże Ci zajść w ciążę!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Droga ku rodzicielstwu - inspirująca historia Danuty i Adama

Dla wielu par starających się o potomstwo, droga do rodzicielstwa często bywa pełna wyzwań i niepewności. Jednak dla Adama i Danusi Dzionków ta droga, choć trudna, okazała się pełna nadziei i wreszcie spełnionych marzeń. Ich historia stanowi inspirujący przykład siły i determinacji w staraniach o dziecko, ukazując jednocześnie istotną rolę męskiej części sukcesu w procesie leczenia niepłodności.

CZYTAJ WIĘCEJ

Znaczenie jakości męskiego nasienia

Jest wiele czynników, które wpływają na szanse na zajście w ciążę u pary, która marzy o rodzicielstwie. Jednak niewątpliwie wśród najważniejszych jest odpowiednia jakość komórki jajowej i plemników. Wyjaśniamy, dlaczego jakościowe komórki jajowe czasami nie gwarantują sukcesu. Jakie znaczenie odgrywa jakość męskiego nasienia? Jak wygląda diagnostyka i leczenie?

CZYTAJ WIĘCEJ