SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Kwas foliowy to nie wszystko:
Kompletny Przewodnik po mądrej suplementacji przed ciążą
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA PŁODNOŚĆ   

Jak pierwsze 60 dni mogą zwiększyć Twoje szanse na ciążę?
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Pod choinkę polecamy Ci produkt dedykowany etapowi planowania ciąży
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniowe mamusie 2014
Odpowiedz

Wrześniowe mamusie 2014

Oceń ten wątek:
  • Paula55 Autorytet

Wysłany: 25 września 2014, 06:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Heloo. Wszyscy spia??

oar8skjo85nuiyxh.png
    relgwn15b2xdchwm.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 września 2014, 06:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no cos cicho ;)
    a myslalam,ze bede miala jakies nowe wiesci do nadrabiania

Paula, jak minela nocka?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 września 2014, 06:35

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 września 2014, 06:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzia, co masz przyszykowane na wyjscie ze szpitala dla swojego synka? (chodzi mi o ubior)

• Kaarolina Autorytet

Wysłany: 25 września 2014, 07:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam sie i ja..

Za Nami ciezka nocka....

https://www.maluchy.pl/li-69187.png

https://www.maluchy.pl/li-72300.png
  • Fipsik Autorytet

Wysłany: 25 września 2014, 07:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A u nas chyba dziecko podmienili. Spala cala noc <szok>… rano cyc i spokojna jest. Pytanie ktore jest moje ;p

akuszerka89 lubi tę wiadomość

c55fcsqv7zvb1aan.png
    gyxw8u69g8jufhg3.png
  • Migotka22 Autorytet

Wysłany: 25 września 2014, 07:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry :D

relganlikx65a1ud.png
  • Ewi25 Autorytet

Wysłany: 25 września 2014, 07:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziendobry. My od 4 walczymy z mężem z małym bo nie chciał spać w łóżeczku tylko przy moim cycku i każde odstawuenie rownalo się z marudzeniem

qb3c82c3gptozz8t.png
  • dba Autorytet

Wysłany: 25 września 2014, 07:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzień dobry. Synek w miarę spokojnie przespał nockę :) obudził się o 1 i 4:30 na karmienie :)
    Wczoraj rozmawiałam z panią wychowawczynią od starszego synka, podejrzewa u niego zespół aspergera, powiedziała, że jest bardzo mądry, dużo wie, ale emocjonalnie nie jest gotowy na szkołę. Powiedziała, że miesiąc jeszcze będzie go obserwować, a potem porozmawiamy.
    Super kobietka się trafiła, ma 20 lat doświadczenia i sama ma córkę z tym zespołem, dlatego zwróciła uwagę na moje dziecko.
    No i powiedziała, że synek ma niską samoocenę :( ja o tym wiem, bo nie potrafię wyplewić jego gadania o tym, że jest głupi i beznadziejny :( cały czas mu powtarzam, że jest mądry chłopczyk a on swoje. Trochę przedszkole naszkodziło, bo były buźki za zachowanie i moje dziecko codziennie niemal miało czerwoną. Psycholog mi mówiła, że nie u każdego dziecka takie buźki to dobre rozwiązanie. No i u mojego dziecka nie wyszło to na dobre, tylko zaniżyło poczucie jego wartości. Pojadę do przedszkola, porozmawiam o tym z Panią dyrektor, powiem co może spowodować takie ocenianie dziecka w przyszłości. Niech to wycofają, zanim zaszkodzą kolejnemu dziecku.

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 września 2014, 08:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dba, u nas też buźki są :/
    Dla mnie to też jest złe, mimo, że córka ma same złote z brokatem, ale jak widzę na tablicy same czarne u niektórych dzieci to myślę, że musi im być strasznie ciężko.

U nas córka kaszle i została w domu i wiecie co? Wolę siedzieć z 2 dziećmi niż z 1 ;) Młodego mogę dać do jej pokoju, ona się normalnie bawi, a on patrzy na nią jak cielątko, oczu nie spuści i tak mam np. 2h spokoju (pranie, prasowanie, gotowanie i inne odprężające rzeczy :P), mimo, że łobuz nie śpi :)

My mieliśmy "kryzys mleczny" jak Kajtuś miał chyba koło 2 tygodni. Cały czas płakał, przystawiałam go co godzinę, w końcu zaczęłam pić bocianka, wypiłam 3 herbatki i tak podziałały, że aż go potem zalewało i też płakał, bo się krztusił przy piersi ;)
    Także zostało mi chyba 15 herbatek i zostawiam je na naprawdę gorsze czasy, bo na mnie działają i to momentalnie.

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 września 2014, 08:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A co do pępka, to u nas odpadł, jak właśnie patyczek po czyszczeniu był już praktycznie czysty. Ale z octeniseptem męczyliśmy się 18 dni i nie było efektu. Zresztą położna mówiła, że przy nim czasem nawet 4 tygodnie albo dłużej odpada pępek.

Ja mam problem ze szczepieniami. Mąż nie chce tych z NFZ. Nie umiem go przekonać, zresztą stwierdził, że skoro córka miała 5w1 i za każdym razem świetnie je zniosła to młodemu też chce dawać. Poza tym mówi, że gdyby młody miał 1kg więcej przy urodzeniu to by się nie bał kłuć go kilka razy, a tak woli takiemu maleństwu oszcędzić tego.
    Patrzyłam do książeczki i zauważyłam, że córka miała raz Pentaximem a raz Infanrixem. W internecie piszą, że Infanrix jest gorszy (mimo, że droższy), ale z kolei znalazłam na liście wycofanych leków, że jest Pentaxim z jakiejś tam serii. I już nie wiem co robić, a trzeba do lekarki iść za niedługo po receptę :(

Aaa, dziewczyny po cc, czy was bolały te zastrzyki na krzepliwość do brzucha? Bo mnie bolały i kurcze mam po nich siniaki nawet na brzuchu i dalej te miejsca bolą... Zastanawiam się kiedy mi to zniknie i kiedy przestanie boleć :/

• nenka Autorytet

Wysłany: 25 września 2014, 08:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się i ją wyspana jak nigdy mała po ciężkiej walce padła wczoraj o 0.30 i .wstała po 7 masakra oczywiście już wisi na cycu

Dzięki za odpowiedź bo ją też najpierw karmie bo Marika jest strasznie niecierpliwia
    apel do dziewczyn z brzuszkiem! Dawno nowej dzidzi nie było więc kibicuje

• Diabla85 Autorytet

Wysłany: 25 września 2014, 08:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry :)
    U mnie dzisiejsza nocka znośna, choć nusiałam raz małego wziąć do łóżka i spał mi na klacie bo znów go brzuszek męczył ale było dużo lepiej niż poprzednia noc. Przez te nocne bóle brzucha mój synek w dzień odsypia i potrafi spać 4-5 godz a mi cycki o mało nie eksplodują, bo wcześniej jadł równo co 3 godz. Mama znowu do nas przyjechała więc mam więcej czasu na cokolwiek a nawet zostawiliśmy Frania z mamą i pojechaliśmy na zakupy. Kupiłam sobie 2 pary spodni i w końcu wyglądam jak człowiek :)

[doxs9km.png
    4ilkhk7.png
  • Nelus Autorytet

Wysłany: 25 września 2014, 08:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciekawe co u zaczarowanej, pewnie urodziła juz dawno i o nas zapomniała :/

Afrykanka gdzie fotka twojej Emilki? A może ja coś przeoczyłam?

Karolina czemu ciężka noc mieliście? Jak się czuje Krzysiu?

Majeczka trzymaj się dzielnie, jesteś o krok od poznania swojej córeczki! odpoczywaj ile wlezie i nie patrz na kg bo na pewno szybko zrzucisz;)

A my zaczynamy noc, niunia zasnęła na moim brzuchu i nie mam serca jej zdjąć tak słodko wygląda, szkoda ze nie umiem spać na plecach... co tu zrobić

Majeczka2014 lubi tę wiadomość

201703012752.png
  • Kaarolina Autorytet

Wysłany: 25 września 2014, 08:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A u Nas byla Pani doktor i tak rotawirusa Mu nie wykazalo wiec wracam na karmienie piersia i mam obserwowac czy beda wymioty... jak do popoludniowych godzin nie bedzie to idziemy do domu bez diagnozy... bo nic wiecej nie beda sprawdzac jak mnie to moje miasto wkurza.. i jak wroce do domu to pewnie bede sie zamartwiac.. :/

Edit.. no tak 3 doby Minely nfz zwroci kase za pobyt Krzysia to do domu mozna wypuścić

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 września 2014, 08:38

• Kaarolina Autorytet

Wysłany: 25 września 2014, 08:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nelus cska noc mi.plakal nie wiadomo od czego sucho mial najedzony byl brzuszek miekki..
    A jak u Ciebie sytuacja z Mezem juz lepiej?

• Paula55 Autorytet

Wysłany: 25 września 2014, 08:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziekuje u nas nocka bardzo dobrze!!!
    Biegunka minela to teraz maly cisnie kupe cala noc i tylko jedna mala poszla.spal bardzo ladnie az go T na zmiane pieluchy wybudzal. Temp co prawda teraz byla znow 37,2 ale synus lezy kolo mnie w lozku i gada sam do siebie, ew mnie zacżepia :)
    Poki co inne dziecko i oby takzostalo.

Kurcże Karolcia totrzymajcie sie dzielnie!!! Buzki dla Krzysia od nas :*

Wlasnie Nelus,jak sytuacja???

U nas dopiero przed 8 ale powoli trzeba wstawac bo przychodzi hv.

oar8skjo85nuiyxh.png
    relgwn15b2xdchwm.png

• nenka Autorytet

Wysłany: 25 września 2014, 09:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiem że to już było ale co potrzeba do becikowego ?

• Tysia87 Autorytet

Wysłany: 25 września 2014, 09:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry:-) u mnie także ciężka noc.Mały zasypia na moim cycku, a jak biorę go do odbicia to się budzi i od nowa muszę usypiać, ale wczoraj to już przegiął pałkę, bo ta zabawa trwala od 11 do 2.....Teraz spi gdzies od 6 i mam nadzieje, ze z godzinkę jeszcze pośpi, żebym cokolwiek mogła zrobić.tatuś pojechał zalatwiac sprawy urzedowe....

https://www.maluchy.pl/li-69041.png
  • betinka Autorytet

Wysłany: 25 września 2014, 09:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc Kochane! Matkoooo, ledwo zyje :/ A w sumie dzisiaj powinnam sie wyspac, bo Mati troche pomarudzil i przed polnoca zasnal. A ja przewrazliwiona co wydal z siebie jakis odglos (a przez sen ciagle cos tam sobie jeczy), to ja na rowne nogi, ze sie zaczyna jazda. A on sobie spal. Efekt jest taki, ze mnie az mdli i leb boli tak, ze musze wziac paracetamol :( A Mati wyluzowany, rano przy zmianie pieluszki mnie obsikal i 2x poczestowal luzna 2 i lezal szczesliwy. Dosc tego, potrzebuje pomocy w nocy. Wracam do domu mimo ze remont nie skonczony, bo jeszcze chwila i padne :/

Karolina, rece opadaja na te szpitale :/ Trzymam kciuki z calej sily, zeby sie Krzysiowi polepszylo!

Paula, mega sie ciesze, ze z Tiago lepiej!

https://www.maluchy.pl/li-68923.png
  • Paula55 Autorytet

Wysłany: 25 września 2014, 09:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jenyy betinka wspolczuje nocy :( biedna. Ja ostatnio tez bralam paracetamol bo tak samo z niewyspania glowa kwadratowa byla :/
    Powiem wam ze mi ten monitor oddechu i niania z kamerka ratuja noce!!!
    Nie raz na poczatku wstawalam zeby zobaczyc czy maly naprawde oddycha a on sobie smacznie spal.
    Teraz mimo ze wydaje rozne dziwne dzwieki wiem ze spojrze w odbiornik bez obracania glowy do lozeczka iwszystko widze bo jest tryb nocny. Zadnego swiatla nie swiece. Duzo lepiej spie :)

oar8skjo85nuiyxh.png
    relgwn15b2xdchwm.png

‹‹ 2095 2096 2097 2098 2099 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Krew miesiączkowa - kolor krwi podczas okresu

Czy to normalne, że krew miesiączkowa zmienia swój kolor i konsystencję? Czy brązowy kolor krwi podczas okres powinien Cię niepokoić, czy jest to zjawisko naturalne? Kiedy krwawienie miesiączkowe wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Śluz szyjkowy, śluz z podniecenia, wydzielina z pochwy, upławy - jak odróżniać?

Śluz szyjkowy to bardzo ważny wskaźnik kobiecej płodności. Jak odróżniać poszczególne rodzaje śluzu? Czym różni się naturalny śluz szyjkowy od śluzu wynikającego z podniecenia? Czym są upławy i kiedy warto zgłosić się do lekarza? Jak zapisywać poszczególne rodzaje śluzu w aplikacji OvuFriend? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pozytywny test ciążowy i co dalej?

A więc stało się! Zrobiłaś test ciążowy i wynik wyszedł pozytywny. Gratulacje! To co zapewne wiesz na pewno, to fakt, że przed Tobą wiele zmian. Jakie to będą zmiany, czego się teraz spodziewać? Przeczytaj na co powinnaś być gotowa, jak się do tego przygotować i co po kolei powinnaś  zrobić gdy już wiesz, że pod Twoim sercem zagościło nowe życie.

CZYTAJ WIĘCEJ