X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniowe mamusie 2014
Odpowiedz

Wrześniowe mamusie 2014

Oceń ten wątek:
  • doti77 Autorytet

Wysłany: 25 września 2014, 09:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nenka wrote:
    Wiem że to już było ale co potrzeba do becikowego ?

U mnie w gminie wymagają,takich dokumentów:

1.pity mój i męża z 2013
    2.zaświadczenie o dochodach z US za 2013
    3.zaświadczenie o składkach zdrowotnych z ZUS-U za 2013
    4.zaświadczenie od ginekolog ,że zaczęłam do niej chodzić przed 10 tyg.ciąży i tam mam wpisane wszystkie III trymestry i daty od kiedy do kiedy(mi wystawiła ginekolog jak byłam w szpitalu)
    5.oczywiście wniosek o becikowe wypełnić trzeba
    6.odpis skrócony aktu urodzenia dziecka
    Dzisiaj właśnie tam jedziemy złozyć dokumenty,okaże się czy to faktycznie wszystko.Pozdrawiam.

nenka lubi tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/li-69856.png
    https://www.maluchy.pl/li-70991.png
  • K_A_M_A Autorytet

Wysłany: 25 września 2014, 09:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej laski. Dzieki za odpowiedzi za wkladki, musze sie zaopatrzyc w inne bo te sa masakryczne.
    U nas nocka ok, 2x sie obudzil stworek, teraz znowu przysnal wiec lece cos zjesc i moze ogarne szybko chate :)
    Szkoda ze pogoda sie skiepscila

c2r67br.png
    rf37qxe.png
  • doti77 Autorytet

Wysłany: 25 września 2014, 10:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam.U mnie to nawet nocki są oki,gorzej w dzień.Damianek już nie chce tak dużo spać.Jak poszedł przed 7 rano spać,to przed 8 już wstał i teraz próbuje usnąć.Potem to już prawie mało co spi w ciągu dna.Ja czekam na męża jak wróci z ZUSU i jedziemy do gminy złożyć dokumenty na becikowe i rodzinne,zobaczymy czy się będzie należeć.Czekamy na ten pesel,bo okazało się że w tym urzędzie co mąż był zapisać synka,to kobieta która tym się zajmuje,miała nieszczęśliwy wypadek i wszystko się tam przedłużyło.Mam pytania:

1.Jaki kupiłyście termometr?Polecacie jakiś,bo nie wiem jaki kupić z tych bezdotykowych,czy jaki?

2.Kiedy jest to badanie usg bioderek?

Mojego Damianka zarejestrowali na 30.09,to będzie miał 4 tygodnie,ale pytali się kiedy się urodził,to chyba źle nie jest zarejestrowany.W poniedziałek na wizytę do pediatry jedziemy,to się też muszę różnych rzeczy popytać.
    Taka mnie chcica na gołąbki wzięła,że szok,a tak w ogóle kapustka mi się marzy i grzybki ,a tu karmię piersią,więc trzeba się oblizać smakiem;(
    Pozdrawiam i życzę wszystkiego dobrego ;)

https://www.maluchy.pl/li-69856.png
    https://www.maluchy.pl/li-70991.png
  • Paula55 Autorytet

Wysłany: 25 września 2014, 10:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Doti ja termometr mam kardioline i jestem zadowolona. Niestety mialam juz okazje go uzywac i jest ok. Jest bezdotykowy.
    Nie wyobrazam sobie muerzyc dotykowym czy nie daj Boze takim normalnym mojemu dziecku temp szczegolnie wczoraj jak byl taki rozbity, rozwrzeszczany i ogolnie kiepsko.
    Slyszalam tez dobre opinie o microlife :)

Kama pogoda od przyszlego tyg ma byc lepsza slyszalam :) szczegolnie ze my przylatujemy i zamowilismy piekna zlota Polska jesien heh ;)

A golabkow nie mozna??? Czemu? :/ ja w pl mam zamiar jesc i golabki i pierogi i wogole jesc jak czlowiek :P

Na dzien dobry maly stworek w wielkm wyrze rodzicow :) tak sie konczy jak tatus nam ucieka z lozka :P

kqg2w9mkusxk_t.jpg

magdzia26, Io, dba, Migotka22, Majeczka2014, nenka, betinka, stardust87 lubią tę wiadomość

oar8skjo85nuiyxh.png
    relgwn15b2xdchwm.png

• magdzia26 Autorytet

Wysłany: 25 września 2014, 10:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry ;)
    Majeczko ja mam taki trochę ocieplany kombinezonik na wyjście ze szpitala bałam się ze jak urodze to będzie zimno... no ale na grudzień będę musiała grubszy kupić :P

betinka lubi tę wiadomość

zrz6x1hpqvnjwkat.png
    dqpr2n0afwpg3f4t.png[/url]
    Aniołek 16.08.2016 <3
  • Paula55 Autorytet

Wysłany: 25 września 2014, 10:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Haha co wy macie z tym grudniem baby?? :) spokojnie urodzicie juz niedlugo :)

Podobno od przyszlego tyg wraca piekna pogoda do pl :) w koncu zamawialam, nie? ;)
    A my czekamy az T przywiezie nam paszporcik malego ksiecia :)

oar8skjo85nuiyxh.png
    relgwn15b2xdchwm.png

• Agusia ;) Autorytet

Wysłany: 25 września 2014, 10:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny podczytuje Was i bardzo kibicuje mamusiom które czeka jeszcze rozpakowanie i dziś w nocy śniło mi się, że Majeczka urodziła... mam nadzieje, że niedługo wszystkie będziecie jako dwie duszyczki :)

ps. czytam również cenne rady mamuś, ja mam termin na listopad, nie mogę się już doczekać :)

Paula55, BlackLuna, Majeczka2014, betinka lubią tę wiadomość

dqpr2n0aifktuqyu.png

201605191762.png
  • Mika 28 Autorytet

Wysłany: 25 września 2014, 11:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    doti77 wrote:
    U mnie w gminie wymagają,takich dokumentów:

1.pity mój i męża z 2013
    2.zaświadczenie o dochodach z US za 2013
    3.zaświadczenie o składkach zdrowotnych z ZUS-U za 2013
    4.zaświadczenie od ginekolog ,że zaczęłam do niej chodzić przed 10 tyg.ciąży i tam mam wpisane wszystkie III trymestry i daty od kiedy do kiedy(mi wystawiła ginekolog jak byłam w szpitalu)
    5.oczywiście wniosek o becikowe wypełnić trzeba
    6.odpis skrócony aktu urodzenia dziecka
    Dzisiaj właśnie tam jedziemy złozyć dokumenty,okaże się czy to faktycznie wszystko.Pozdrawiam.
    doti a mozesz zapytAC jak będziesz skladała wniosek czy mogą być dochody z 2012 byłabym wdzięczna

bhywkrhm4kro7bny.png
    relgio4pjw325a69.png
  • Kaarolina Autorytet

Wysłany: 25 września 2014, 11:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mika ja jak skladalam to od Nas chcieli za 2012 rok

https://www.maluchy.pl/li-69187.png

https://www.maluchy.pl/li-72300.png
  • Io Autorytet

Wysłany: 25 września 2014, 11:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry :)

Widzę, że dziś sporo mamuś miało ciężką noc. U mnie niby ok, ale i tak wstałam z bólem głowy bo od 7 mały zaczął stękać przez sen i ja już nie spałam. Może któraś z was mi podpowie czy to już kolka. Jak karmiłam swoim mlekiem bez zagęszczacza to kupa była co karmienie i dużo pryczków szło. Teraz jak dajemy ten zagęszczacz to kup jest mniej i są bardziej gęste, ale to podobno normalne przy konkretniejszym pokarmie. Pryczków jakoś też mniej ale zdaża się, że Kubuś tak stęka jakby kupkę robił, a kupy brak. Nie płacze przy tym i czesto zdarza mu się to przez sen. Zwłaszcza rano. Czy to już kolka? Albo jakiś początek kolek? Mam z tym coś robić czy nie? Na początku myslałam, że on tak sobie po prostu pomiałkuje ale dziś mu się przyglądałam i wydaje mi się, że to jakby problem z brzuszkiem.

Karolina - jak Cię wypuszczą to może też spróbuj tego zagęszczacza?

Paula, Doti - ja jadłam gołąbki tylko kapustę zdjęłam.

dqpr3e5ebayuirbn.png
  • Io Autorytet

Wysłany: 25 września 2014, 11:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mika - zgodnie z tym co piszą w necie to jak składasz do końca października to za 2012 a jak od 1 listopada to za 2013.

dqpr3e5ebayuirbn.png
  • Mika 28 Autorytet

Wysłany: 25 września 2014, 11:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aha no to super bo ja mniej pracowałam w 2012 a w 2013 juz jest duze przekroczenie to bym nawet tam nie szła a no to się pofatyguje tyle ze nie wiem jeszcze czy nowo narodzonego członka tez sie liczy ?

bhywkrhm4kro7bny.png
    relgio4pjw325a69.png
  • Kaarolina Autorytet

Wysłany: 25 września 2014, 11:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mika liczy sie :)

Io mi tutaj zageszczaja mleko i jest dobrze jak dostaje piers odrazu jest chlust i tyle z Jego jedzenia jest :/ no teraz po tym karmieniu bedziemy wiedziec czy idziemy czy nie..

https://www.maluchy.pl/li-69187.png

https://www.maluchy.pl/li-72300.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 września 2014, 11:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaarolina wrote:
    Mika ja jak skladalam to od Nas chcieli za 2012 rok
    Ode mnie chcieli za 2012 i 2014 (2012 - o dzieło, a 2014 zaczęłam prace), od męża za 2012 i 2013 (2012 zaczął pracować, w 2013 zmienił prace)... Także dla mnie to bez sensu. Od razu powinni napisać, że co się liczy, a nie, że 2012, bo my przez to lataliśmy 3 razy do urzędu.
    I jeżeli masz wyższą stawkę teraz to też powinno się to uwzględnić w opisie obecnej sytuacji rodziny, czy jakoś tak :/

Ja tam żyję bez termometru bezdotykowego i bez monitoru oddechu.
    Do małego zaglądałam czy oddycha tylko raz - jak spał od 20 do 5. Nie wiem skąd wy macie takie schizy.
    A temperaturę już mu wczoraj mierzyłam - wsadziłam pod pachę, przytuliłam go do siebie, nawet nie kręcił się, bo szczęśliwy, że na rączkach, po jakimś czasie piknęło i po sprawie.

Fipsik, Nelus lubią tę wiadomość

• afrykanka Autorytet

Wysłany: 25 września 2014, 12:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czesc dziewczyny :)

Wpadam na chwilke napisac co u nas :) Obiecuje , ze najpozniej do jutra wstawie zdjecie i opisze porod.
    Teraz tak w skrocie, CC mialam super, nie bylo zadnego lezenia na plasko tylko od razu moglam siedziec i jesc :) Na drugi dzien juz normalnie chodzilam, tn pomalu ale tragedi nie bylo. Po 3 dobach moglismy wyjsc ze szpitala, w domu od razu zabralam sie za pranie i inne rzeczy. Co do krwawienia to pierwsze trzy dni z podkladami a pozniej na normlanych podpaskach, jakbym slaby okres miala. Jak na razie nic mnie nie boli, waga leci w zastraszajacym tempie.

Nasza kruszyna to istny aniolek, prawie w ogole nie placze, dzisiaj spala od 23.30 do prawie 8.00 tylko z jedna przerwa na karmienie i zmiane pieluszki, teraz dalej spi :) Jak na razie nie miala problemu z kupka ani z brzuszkiem. Jedyny problem to mam taki nawal pokarmu ze bym chyba trojaczki wykarmila. Ogolnie to strasznie duzo czasu spedam ze swoimi cyckami….ciagle na odciagani, noszeni zimnej kapusty i wkladkach zelowych chlodzacych.

Wczoraj mielismy gosci i mala chetnie poszla do nich na rece :) Poza tym byla caly czas z nami w pokoju, zadne rozmowy jej nie przeszkadzaja czy nawet pioraca pralka. Mam nadzieje ze moj maluszek sie nie zmieni :)

Co u was? Mam jakies 50 stron do nadrobienia ;) Moglabym prosic o skrot co u was i aktualna liste rozpakowanych maluchow?

Postaram sie regularnie do was zagladac :)

Nierozpakowanym mamusiom zyczze pieknego porodu :)

Majeczka2014, betinka, Nelus lubią tę wiadomość

1usat5od00spirqc.png
  • Io Autorytet

Wysłany: 25 września 2014, 12:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolina - a wiesz czym Ci zagęszczają i ile tego dają? dodają to do Twojego mleka? Daj znać co Ci powiedzą bo u nas jest to samo. Dam małemu swoje mleko i połowę mam potem na sobie. Jak zagęszczę to czasem trochę mu się uleje przy odbiciu no ale to już bez porównania. A jak kupki Krzysia po tym zagęszczaniu?

Nam lekarze mówili, żeby się nie przejmować bo taka jego uroda, ale łatwo mówić. Poza tym nie rozumiem czemu wcześniej było dobrze, a potem nagle tak się zaczęło.

dqpr3e5ebayuirbn.png
  • Mika 28 Autorytet

Wysłany: 25 września 2014, 12:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a no to fajnie mam nadzieje ze wezmą tylko za 2012 :)
    Ja 6 października jestem umówiona do gina bo on mi wszystko wypisał ale dat zapomniał i w szpitalu nie dali zaświadczenia do becikowego dlatego też muszę do niego polecieć i da mi zaswiadczenie to szybko złoże a nóż widelec dostanę :) chociaz z naszym szczęściem...
    U nas noc dziś super jedna pobudka koło 3 a druga o 6:30 a Julka spi z kurami czasem o 20 albo 21 :)na razie mieliśmy tylko jedną sensacyjną noc

bhywkrhm4kro7bny.png
    relgio4pjw325a69.png
  • Ewi25 Autorytet

Wysłany: 25 września 2014, 12:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a ja dziś pierwszy raz mojemu małemu dałam smoka, wy od kiedy dawałyście?

qb3c82c3gptozz8t.png
  • Mika 28 Autorytet

Wysłany: 25 września 2014, 12:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja pierwszy raz chciałam dać jej smoka w szpitalu ale było ciężko moja Julka do dziś nie lubi smoka ma go zaledwie 3 sekundy w buźce i jeszcze potrafi go rączkami wyjąć albo drze się z nim razem i ten smok nic nie działa
    Raz zrobiłam oszukaństwo bo przy cycu zasneła ale była jakaś niespokojna i jak chciałam ja odłożyć to trzeba było cyca czymś zastąpić więc podmieniłam oszusta smoczka nic nie dało od razu była pobudka i ryk :(

Kark Ja tez nie mam monitoru oddechu i też jakoś funkcjonuje ale tez raz szłam sprawdzić do łóżeczka co jest grane bo spała o 20:30 do po 5 rano sie obudziła był szok bo zawsze do 3 góra 4 spi a tu tak długo

bhywkrhm4kro7bny.png
    relgio4pjw325a69.png
  • Mika 28 Autorytet

Wysłany: 25 września 2014, 12:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no własnie a co u was Majeczka i madzia (i pozostałe dzieczyny) nic się nie rusza? bo My tu już stęsknione za maluszkami :)

Majeczka2014, magdzia26 lubią tę wiadomość

bhywkrhm4kro7bny.png
    relgio4pjw325a69.png
‹‹ 2096 2097 2098 2099 2100 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Choroby endometrium - jakie są najczęstsze?

Czym jest endometrium, a czym endometrioza? Jakie mogą być inne choroby endometrium i jak się objawiają? Jaka grubość endometrium jest optymalna podczas starań o dziecko? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak szybko zajść  w ciążę? Unikaj tych 7 rzeczy!

Na pierwszy rzut oka poczęcie dziecka wydaje się proste – wystarczy kochać się i potem tylko czekać na brak miesiączki. Dla potwierdzenia zrobić test ciążowy i załatwione! W rzeczywistości często wygląda to nieco inaczej. Dla wielu par podjęcie decyzji o powiększeniu rodziny i pojawienie się pozytywnego testu ciążowego nie następuje w tym samym miesiącu, kwartale bądź roku. Dlaczego? Przeczytaj, co może utrudniać zajście w ciążę i czego unikać, aby szybko zajść w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta w ciąży - 10 najważniejszych zasad dla ciężarnej

O zdrowym odżywaniu i diecie w ciąży zostało napisane i powiedziane wiele. Zbyt duża ilość informacji potrafi przytłoczyć każdego. Przestrzeganie wszystkich tych zasad wydaje się wręcz niemożliwe. Jak zatem odróżnić rzeczy ważne od tych mniej istotnych? Zapytaliśmy znaną dietetyczkę Sylwię Leszczyńską co jest naprawdę ważne w diecie kobiet w ciąży. Przeczytaj co robić, aby zapewnić zdrowie sobie i swojemu dziecku! 

CZYTAJ WIĘCEJ