Wrześniowe mamusie 2014
-
WIADOMOŚĆ
-
nenka wrote:Wiem że to już było ale co potrzeba do becikowego ?
U mnie w gminie wymagają,takich dokumentów:
1.pity mój i męża z 2013
2.zaświadczenie o dochodach z US za 2013
3.zaświadczenie o składkach zdrowotnych z ZUS-U za 2013
4.zaświadczenie od ginekolog ,że zaczęłam do niej chodzić przed 10 tyg.ciąży i tam mam wpisane wszystkie III trymestry i daty od kiedy do kiedy(mi wystawiła ginekolog jak byłam w szpitalu)
5.oczywiście wniosek o becikowe wypełnić trzeba
6.odpis skrócony aktu urodzenia dziecka
Dzisiaj właśnie tam jedziemy złozyć dokumenty,okaże się czy to faktycznie wszystko.Pozdrawiam.nenka lubi tę wiadomość
https://www.maluchy.pl/li-69856.png
https://www.maluchy.pl/li-70991.png -
Witam.U mnie to nawet nocki są oki,gorzej w dzień.Damianek już nie chce tak dużo spać.Jak poszedł przed 7 rano spać,to przed 8 już wstał i teraz próbuje usnąć.Potem to już prawie mało co spi w ciągu dna.Ja czekam na męża jak wróci z ZUSU i jedziemy do gminy złożyć dokumenty na becikowe i rodzinne,zobaczymy czy się będzie należeć.Czekamy na ten pesel,bo okazało się że w tym urzędzie co mąż był zapisać synka,to kobieta która tym się zajmuje,miała nieszczęśliwy wypadek i wszystko się tam przedłużyło.Mam pytania:
1.Jaki kupiłyście termometr?Polecacie jakiś,bo nie wiem jaki kupić z tych bezdotykowych,czy jaki?
2.Kiedy jest to badanie usg bioderek?
Mojego Damianka zarejestrowali na 30.09,to będzie miał 4 tygodnie,ale pytali się kiedy się urodził,to chyba źle nie jest zarejestrowany.W poniedziałek na wizytę do pediatry jedziemy,to się też muszę różnych rzeczy popytać.
Taka mnie chcica na gołąbki wzięła,że szok,a tak w ogóle kapustka mi się marzy i grzybki ,a tu karmię piersią,więc trzeba się oblizać smakiem;(
Pozdrawiam i życzę wszystkiego dobregohttps://www.maluchy.pl/li-69856.png
https://www.maluchy.pl/li-70991.png -
Doti ja termometr mam kardioline i jestem zadowolona. Niestety mialam juz okazje go uzywac i jest ok. Jest bezdotykowy.
Nie wyobrazam sobie muerzyc dotykowym czy nie daj Boze takim normalnym mojemu dziecku temp szczegolnie wczoraj jak byl taki rozbity, rozwrzeszczany i ogolnie kiepsko.
Slyszalam tez dobre opinie o microlife
Kama pogoda od przyszlego tyg ma byc lepsza slyszalam szczegolnie ze my przylatujemy i zamowilismy piekna zlota Polska jesien heh
A golabkow nie mozna??? Czemu? ja w pl mam zamiar jesc i golabki i pierogi i wogole jesc jak czlowiek
Na dzien dobry maly stworek w wielkm wyrze rodzicow tak sie konczy jak tatus nam ucieka z lozka
magdzia26, Io, dba, Migotka22, Majeczka2014, nenka, betinka, stardust87 lubią tę wiadomość
-
Hej dziewczyny podczytuje Was i bardzo kibicuje mamusiom które czeka jeszcze rozpakowanie i dziś w nocy śniło mi się, że Majeczka urodziła... mam nadzieje, że niedługo wszystkie będziecie jako dwie duszyczki
ps. czytam również cenne rady mamuś, ja mam termin na listopad, nie mogę się już doczekaćPaula55, BlackLuna, Majeczka2014, betinka lubią tę wiadomość
-
doti77 wrote:U mnie w gminie wymagają,takich dokumentów:
1.pity mój i męża z 2013
2.zaświadczenie o dochodach z US za 2013
3.zaświadczenie o składkach zdrowotnych z ZUS-U za 2013
4.zaświadczenie od ginekolog ,że zaczęłam do niej chodzić przed 10 tyg.ciąży i tam mam wpisane wszystkie III trymestry i daty od kiedy do kiedy(mi wystawiła ginekolog jak byłam w szpitalu)
5.oczywiście wniosek o becikowe wypełnić trzeba
6.odpis skrócony aktu urodzenia dziecka
Dzisiaj właśnie tam jedziemy złozyć dokumenty,okaże się czy to faktycznie wszystko.Pozdrawiam. -
Dzień dobry
Widzę, że dziś sporo mamuś miało ciężką noc. U mnie niby ok, ale i tak wstałam z bólem głowy bo od 7 mały zaczął stękać przez sen i ja już nie spałam. Może któraś z was mi podpowie czy to już kolka. Jak karmiłam swoim mlekiem bez zagęszczacza to kupa była co karmienie i dużo pryczków szło. Teraz jak dajemy ten zagęszczacz to kup jest mniej i są bardziej gęste, ale to podobno normalne przy konkretniejszym pokarmie. Pryczków jakoś też mniej ale zdaża się, że Kubuś tak stęka jakby kupkę robił, a kupy brak. Nie płacze przy tym i czesto zdarza mu się to przez sen. Zwłaszcza rano. Czy to już kolka? Albo jakiś początek kolek? Mam z tym coś robić czy nie? Na początku myslałam, że on tak sobie po prostu pomiałkuje ale dziś mu się przyglądałam i wydaje mi się, że to jakby problem z brzuszkiem.
Karolina - jak Cię wypuszczą to może też spróbuj tego zagęszczacza?
Paula, Doti - ja jadłam gołąbki tylko kapustę zdjęłam. -
Mika liczy sie
Io mi tutaj zageszczaja mleko i jest dobrze jak dostaje piers odrazu jest chlust i tyle z Jego jedzenia jest no teraz po tym karmieniu bedziemy wiedziec czy idziemy czy nie..https://www.maluchy.pl/li-69187.png
https://www.maluchy.pl/li-72300.png -
nick nieaktualnyKaarolina wrote:Mika ja jak skladalam to od Nas chcieli za 2012 rok
I jeżeli masz wyższą stawkę teraz to też powinno się to uwzględnić w opisie obecnej sytuacji rodziny, czy jakoś tak
Ja tam żyję bez termometru bezdotykowego i bez monitoru oddechu.
Do małego zaglądałam czy oddycha tylko raz - jak spał od 20 do 5. Nie wiem skąd wy macie takie schizy.
A temperaturę już mu wczoraj mierzyłam - wsadziłam pod pachę, przytuliłam go do siebie, nawet nie kręcił się, bo szczęśliwy, że na rączkach, po jakimś czasie piknęło i po sprawie.Fipsik, Nelus lubią tę wiadomość
-
czesc dziewczyny
Wpadam na chwilke napisac co u nas Obiecuje , ze najpozniej do jutra wstawie zdjecie i opisze porod.
Teraz tak w skrocie, CC mialam super, nie bylo zadnego lezenia na plasko tylko od razu moglam siedziec i jesc Na drugi dzien juz normalnie chodzilam, tn pomalu ale tragedi nie bylo. Po 3 dobach moglismy wyjsc ze szpitala, w domu od razu zabralam sie za pranie i inne rzeczy. Co do krwawienia to pierwsze trzy dni z podkladami a pozniej na normlanych podpaskach, jakbym slaby okres miala. Jak na razie nic mnie nie boli, waga leci w zastraszajacym tempie.
Nasza kruszyna to istny aniolek, prawie w ogole nie placze, dzisiaj spala od 23.30 do prawie 8.00 tylko z jedna przerwa na karmienie i zmiane pieluszki, teraz dalej spi Jak na razie nie miala problemu z kupka ani z brzuszkiem. Jedyny problem to mam taki nawal pokarmu ze bym chyba trojaczki wykarmila. Ogolnie to strasznie duzo czasu spedam ze swoimi cyckami….ciagle na odciagani, noszeni zimnej kapusty i wkladkach zelowych chlodzacych.
Wczoraj mielismy gosci i mala chetnie poszla do nich na rece Poza tym byla caly czas z nami w pokoju, zadne rozmowy jej nie przeszkadzaja czy nawet pioraca pralka. Mam nadzieje ze moj maluszek sie nie zmieni
Co u was? Mam jakies 50 stron do nadrobienia Moglabym prosic o skrot co u was i aktualna liste rozpakowanych maluchow?
Postaram sie regularnie do was zagladac
Nierozpakowanym mamusiom zyczze pieknego poroduMajeczka2014, betinka, Nelus lubią tę wiadomość
-
Karolina - a wiesz czym Ci zagęszczają i ile tego dają? dodają to do Twojego mleka? Daj znać co Ci powiedzą bo u nas jest to samo. Dam małemu swoje mleko i połowę mam potem na sobie. Jak zagęszczę to czasem trochę mu się uleje przy odbiciu no ale to już bez porównania. A jak kupki Krzysia po tym zagęszczaniu?
Nam lekarze mówili, żeby się nie przejmować bo taka jego uroda, ale łatwo mówić. Poza tym nie rozumiem czemu wcześniej było dobrze, a potem nagle tak się zaczęło. -
a no to fajnie mam nadzieje ze wezmą tylko za 2012
Ja 6 października jestem umówiona do gina bo on mi wszystko wypisał ale dat zapomniał i w szpitalu nie dali zaświadczenia do becikowego dlatego też muszę do niego polecieć i da mi zaswiadczenie to szybko złoże a nóż widelec dostanę chociaz z naszym szczęściem...
U nas noc dziś super jedna pobudka koło 3 a druga o 6:30 a Julka spi z kurami czasem o 20 albo 21 :)na razie mieliśmy tylko jedną sensacyjną noc -
Ja pierwszy raz chciałam dać jej smoka w szpitalu ale było ciężko moja Julka do dziś nie lubi smoka ma go zaledwie 3 sekundy w buźce i jeszcze potrafi go rączkami wyjąć albo drze się z nim razem i ten smok nic nie działa
Raz zrobiłam oszukaństwo bo przy cycu zasneła ale była jakaś niespokojna i jak chciałam ja odłożyć to trzeba było cyca czymś zastąpić więc podmieniłam oszusta smoczka nic nie dało od razu była pobudka i ryk
Kark Ja tez nie mam monitoru oddechu i też jakoś funkcjonuje ale tez raz szłam sprawdzić do łóżeczka co jest grane bo spała o 20:30 do po 5 rano sie obudziła był szok bo zawsze do 3 góra 4 spi a tu tak długo