Wrześniowe mamusie 2014
-
WIADOMOŚĆ
-
Tysia ja niby tez jak mialam pelne cycki bralam laktator i co? Sciagalam kilka ml
Ale betinka czy Io doradzily zeby przed sciaganiem rozgrzac piersi i przy odciaganiu uciskac.
Jeszcze nie spr metody bo nie mialam kiedy bo maly od dzis znow je jak smok
-
Karolina - to ja ten sam zagęszczacz mam. Tylko, że ja daję jedną miarkę na 120 ml i jakoś wystarcza więc nie zwiększam dawki. Podobno ten zagęszczacz nie szkodzi a ulewanie powinno minąć jak młody skończy 3 miesiące.
Iwona - ja też już myślałam nad przejściem na mm, ale jeszcze jakoś się trzymam. W każdym razie uważam, że jeśli czujesz, że lepiej bedzie Ci przy karmieniu mm to tak zrób. Nic na siłę, bo to nie ma sensu. Wiem, że teraz jest nagonka na karmienie piersią, ale ważne jest też to żebyś ty była szczęśliwa.
Co do zabawiania dziecka to mój uwielbia leżeć na piersi. Podnosi wtedy główkę i rozgląda się po mieszkaniu, albo przytula się do mnie. A jak nie to wkładam go do bujaczka. -
nick nieaktualnyPaula55 wrote:Po co mam sie stresowac, wstawac, zagladac.
U nas smok 2 dnia życia wypluwał, 3 wypluwał, 4 załapał o co chodzi Teraz wkładam smoka i jestem wolna, bo Kajetan zajmuje się swoim silikonowym przyjacielem, a nie cycemFipsik lubi tę wiadomość
-
Paula55 najlepsze jest to, że ja mam wrażenie, ze jeśli zacznę ściagac laktatorem to nie starczy mi później mleka dla synka:-( tzn ze nie zdąży się na czas wyprodukować w piersi.a to ściągnięte teoretycznie moglabym do lodowki, ale moje dziecko z butelki nie wypije.on szuka tylko moich cycków, a jak je zobaczy to aż mu się oczy cieszą poważnie.a jak go odstawiam na odbicie to uderza główką jak dzięcioł w moje ramię.a teraz mnie tak bolą i takie są pelne, ze zaraz sama go obudzę na karmienie, bo mi eksplodująhttps://www.maluchy.pl/li-69041.png
-
Tysia ja mam identyko!!! I dlatego nigdy nie sciagalam dlugo moze dlatego tylko kilka ml polecialo bo jak bym porzadnie przysiadla to pewnie by plecialo ale ja za nic butli nie chce dawac
I moj tak samo robi dzieciolka jak go tylko od cycka odstawie za wczesnie
Ja malego nie budzilam jak dluzej przyspal a cyce mialam pelne tylko sciagalam te kilka ml i od razu ulgaTysia87 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Tysia ściągaj tylko wtedy jak czujesz że masz piersi twarde jak kamienie, jeśli nie są to ściąganie nie ma sensu. Mi też podczas karmienia z drugiej piersi cieknie mleko- to normalne
Kark ja to jestem w ogóle ewenement jestem total luz: bez niani, monitora, termometru bezdotykowego, bez przewijaka, bez stelażu do wanienki i żyjemy raz małego kąpałam w umywalce jak starszy zajął wannę czuję się totalnie wyluzowaną matką
Majeczka2014, Tysia87, magdzia26, pestka, Fipsik, kark lubią tę wiadomość
-
Witajcie dziewczyny w ogole nie mam bardzo czasu zeby tu zagladac bo moja Ada cały czas by przy cycku była,dobrze ze smoka sie nauczyła ssac to mam troche czasu a wtedy to bym wszystko na raz chciala zrobic. u nas nocka dobrze minela nie było bardzo płaczu oczywiscie mała spi z nami bo tak najwygodniej,wczoraj była pierwsza kapiel i tez bardzo nie płakała tylko pod koniec jak juz trzeba bylo sie ubrac z mezem dalismy rade mam kilka pytan 1. czy po jedzeniu waszych pociech tez im sie w brzuszku przelewa (nie zawsse)?bo u mojej i przed i po czy to normalne? i 2. jaki byscie polecili krem na odparzenia i pielegnacji dupci?
-
dba wrote:Tysia ściągaj tylko wtedy jak czujesz że masz piersi twarde jak kamienie, jeśli nie są to ściąganie nie ma sensu. Mi też podczas karmienia z drugiej piersi cieknie mleko- to normalne
Kark ja to jestem w ogóle ewenement jestem total luz: bez niani, monitora, termometru bezdotykowego, bez przewijaka, bez stelażu do wanienki i żyjemy raz małego kąpałam w umywalce jak starszy zajął wannę czuję się totalnie wyluzowaną matkąkark lubi tę wiadomość
-
Paula55 bo ja już myślalam,że jestem jakaś inna, ze się boje tego laktatora.Kark z tą butlą też myślalam, ale Leoś nie chce butli za nic w świecie ani smoczka.Moze macie jakiś patent na to,żeby maĺy dał odpocząć moim cyckom i zaczał ssac cycka?https://www.maluchy.pl/li-69041.png
-
mój kąpany w wanience - niech ma tak samo jak brat haha
w sumie z pierwszym tych rzeczy też nie miałam
no i wczoraj udało mi się dziecię ze smoczkiem uspać on go raz akceptuje, a raz nie
Tysia ja po prostu wciskam co chwile mu tego smoka, moje cyce wczoraj miały dość, jaka byłam happy jak go zassałWiadomość wyedytowana przez autora: 25 września 2014, 15:52
-
A My sie meldujemy juz z domku jestem mega zmeczona mega glodna ale najszczesliwsza na swiecie!!!
Tylko potrzebuje pomocy co moge stosowac bo mnie rozklada chodze kicham z nosa leci gardlo boli a karmiac nie mam pojecia co moge wziac zeby Malemu nie zaszkodzic i nie chce Go zarazic.. POMOCY!Io lubi tę wiadomość
https://www.maluchy.pl/li-69187.png
https://www.maluchy.pl/li-72300.png -
Tysia ja do tej pory myslalam tak samo dobrze ze sie zgadalysmy bo mi lepiej
Powiem ci ze moja szwagierka od samego poczatku sciagala mleko i tak. Juz pol roku robi.
Umowila sie z mezem ze jedna noc ona wstaje i karmi cycem a nast sciaga pokarm i on wstaje. Daje to tyle ze co 2 noc kazde przesypia cala
Na wyjscia tez sciaga i daje z butli a w domu cyc do tej pory tak funkcjonuja
Moj syn nie ulewa. Raz mu sie zdarzylo moze ale to doslownie sladowe ilosci
Ale jak je to pod korekTysia87 lubi tę wiadomość
-
Karolina - super, że Was wypuścili. Mam nadzieję, że teraz już będzie lepiej. Tylko szykuj się na większy przyrost wagi u Krzysia bo moja położna powiedziała, że po tym zagęszczaczu wyhoduję małego pulpecika
Co do leków to ja słyszałam, że można te co w ciąży ale pewna nie jestem.
Martusia - mój początkowo ulewał, potem zaczął aż chlustać pokarmem więc teraz jesteśmy na zagęszczaczu, który poleciła mi Mika. Podobno chłopcy mają większe tendencje do ulewania i to przechodzi po 3 miesiącu. -
No jeśli moja domowa waga wskazuje dobrze (mąż wazy się z młodym i odejmuje swoją wagę) to mój Kubuś już około 4 kg waży czyli przytył ok 850 g w 3 tygodnie. Założyłam mu wczoraj pajaca, który w szpitalu był na niego dużo za duży więc wepchnęłam go głęboko do szuflady a tu wczoraj napy same się odpinały bo dupki nie obejmują Chyba, że mi się ubranka w praniu kurczą
-
Sluchajcie a jak poznajecie ze piers jest calkiem oprozniona? No oprocz tego ze robi sie miekka, bo mojemu najcsesciej wystarczy jedna ale czasem mam wrazenie ze juz tam malo co leci to go dam do drugiej i troszke jeszcze pochlipie. A czasem mam wrazenie ze nic nie leci a on sie wierci i wyciagam mu tego cycka ( wrecz sila ) a on caly w mleku no to chyba leci jednak i ooo. To wszystko jest za trudne na moj maly lepek
Wyszlismy na spacer i tak teraz dalej spi moj zacieszacz