X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniowe mamusie 2014
Odpowiedz

Wrześniowe mamusie 2014

Oceń ten wątek:
  • Kaarolina Autorytet

Wysłany: 25 września 2014, 16:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Io wrote:
    No jeśli moja domowa waga wskazuje dobrze (mąż wazy się z młodym i odejmuje swoją wagę) to mój Kubuś już około 4 kg waży czyli przytył ok 850 g w 3 tygodnie. Założyłam mu wczoraj pajaca, który w szpitalu był na niego dużo za duży więc wepchnęłam go głęboko do szuflady a tu wczoraj napy same się odpinały bo dupki nie obejmują :P Chyba, że mi się ubranka w praniu kurczą :P
    No to bedzie.masakra z Krzysiem bo mi juz wczesniej kazali przystopowac przyrost Jego wagi to teraz w ogole bedzie ciezko... mi Krzychu od Jego najnizszej wagi czyli 3320 dzisiaj wazy ponad 4700 to co to bedzie dalej..

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 września 2014, 16:44

https://www.maluchy.pl/li-69187.png

https://www.maluchy.pl/li-72300.png
  • betinka Autorytet

Wysłany: 25 września 2014, 17:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    storczyk wrote:
    Witajcie dziewczyny :) w ogole nie mam bardzo czasu zeby tu zagladac bo moja Ada cały czas by przy cycku była,dobrze ze smoka sie nauczyła ssac to mam troche czasu a wtedy to bym wszystko na raz chciala zrobic. u nas nocka dobrze minela nie było bardzo płaczu oczywiscie mała spi z nami bo tak najwygodniej,wczoraj była pierwsza kapiel i tez bardzo nie płakała tylko pod koniec jak juz trzeba bylo sie ubrac z mezem dalismy rade :) mam kilka pytan 1. czy po jedzeniu waszych pociech tez im sie w brzuszku przelewa (nie zawsse)?bo u mojej i przed i po czy to normalne? i 2. jaki byscie polecili krem na odparzenia i pielegnacji dupci?
    Moj niezawodny zestaw na co dzien Bepanthen baby masc, a na odparzenia i inne problemy - Tormentalum :)

Karolina, cudownie, ze jestescie w domku!!!! Tylko Ty sie rozlozylas bidulko :( Ja w ciazy sie ratowalam herbata z miodem, cytryna i imbirem.

Paula, zdjecie Tiagusia w wyrze mistrz! :)

Kurcze,ale jestem ciekawa ile moj pulpecik przytyl, a widac ze przytyl ;) W poniedzialek mamy wizyte u lekarza to sie dowiemy :)
    W ogole dzisiaj sie upewnilam, ze on nie toleruje mleka i mlecznych rzeczy przeze mnie spozywanych. Caly dzien nie mogl zasnac, krecil sie i plakal. Rano po 8 sam zasnal i spal do 10:30, w tym czasie zjadlam sernik i zbozowke z mlekiem, i po tym byla masakra. Zasnal o 16 dopiero i to tylko na pol h. Calego zasikanego wyjelam z wozka, normalnie pod pachy sie oblal ;)

Aaaaa, Afrykanka cudownie Cie 'widziec' i jeszcze takie dobrw wiesci :) Czekamy na zdjecia!!!

https://www.maluchy.pl/li-68923.png
  • Paula55 Autorytet

Wysłany: 25 września 2014, 17:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolinko super ze juz w domciu jestescie :) krzychu to dorodny samczyk :) heheh :)

Io u mni to samo. Codzien odkladam ubranka bo do pol nogi mu siegaja :) tez pomyslalam ze moze serio sie w praniu skurczyly tylko jakim cudem same pajace i body haha :)
    Ale w koncu klocek wazy juz ponad 4 kg!!

Kama u mnie jak cycek pustawy to maly wypluwa i drze sie o drugiego :) zreszta ja od razu wiem kiedy on nie dojada bo jak nie jest zatankowany do pelna to poprostu nie beka :) proste w obsludze dziecko mam :)

Bylismy teraz u lekarza bo hv nas wyslala i sama zadzwonila o wizyte. Pani dr stwierdzila ze takie biegunki sie zdarzaja i u maluchow jak nie trwa dlugo to normalne.
    Na dupcie dostalismy kremik na recepte (dlatego mamy go za free) plus mamy uzywac sudocremu :)
    Wszystko ok wiec spokojnie mozemy leciec do Pl :) oł jeee :)

Io, magdzia26, betinka lubią tę wiadomość

oar8skjo85nuiyxh.png
    relgwn15b2xdchwm.png

• Paula55 Autorytet

Wysłany: 25 września 2014, 17:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Uuu betinka to lipa z tym melkiem :( ale grunt ze rozgryzlas co jest przyczyna!!

oar8skjo85nuiyxh.png
    relgwn15b2xdchwm.png

• Io Autorytet

Wysłany: 25 września 2014, 17:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, miałam jeszcze napisać czego dowiedziałam się od położnej. Wyobraźcie sobie, że Sab Simplex jest w Polsce niedostępny bo zawiera substancję, która w Polsce jest zakazana dla dzieci. Jest to benzoesan, który ma działanie rakotwórcze. Na szczęście jest odpowiednik Saba bez benzoesanu i jest to Bobotic. To tak na marginesie bo warto wiedzieć co się dziecku podaje.

Karolina - to faktycznie Twój Krzyś to pulpecik. Ale mój goni go dzielnie :P

dqpr3e5ebayuirbn.png
  • dba Autorytet

Wysłany: 25 września 2014, 18:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Io wrote:
    Dziewczyny, miałam jeszcze napisać czego dowiedziałam się od położnej. Wyobraźcie sobie, że Sab Simplex jest w Polsce niedostępny bo zawiera substancję, która w Polsce jest zakazana dla dzieci. Jest to benzoesan, który ma działanie rakotwórcze. Na szczęście jest odpowiednik Saba bez benzoesanu i jest to Bobotic. To tak na marginesie bo warto wiedzieć co się dziecku podaje.

nie wiem skąd ta teoria bo na paczce jest podany skład i taka substancja nie widnieje.

• dba Autorytet

Wysłany: 25 września 2014, 18:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://tatapad.pl/sprzet/kateter-poradz-kolka-odpowietrzajac-noworodka-wideo/

• Io Autorytet

Wysłany: 25 września 2014, 18:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://sab-simplex.info/o-produkcie-sabsimplex

Na stronie jest.

dqpr3e5ebayuirbn.png
  • justyna14 Autorytet

Wysłany: 25 września 2014, 18:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dba wrote:
    http://tatapad.pl/sprzet/kateter-poradz-kolka-odpowietrzajac-noworodka-wideo/
    uważam ze to za drastyczna metoda!! wole podać leki wcześniej niż eksperymentowac z rurką w tyłku mojego dziecka!

relg3e5e6cfj7fkg.png
    zrz63e5ewa17bqxb.png
    km5sdf9hhvdxzmyl.png
  • dba Autorytet

Wysłany: 25 września 2014, 18:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    poza tym sab simplex nie jest wchłaniany przez organizm dziecka.

• Diabla85 Autorytet

Wysłany: 25 września 2014, 18:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja dawno nie pokazywałam mojego szkraba więc pokazuję :P
    a356f70d05b77181med.jpg
    d981e6cbabffb085med.jpg

Paula55, Beataa25, Io, xpatiiix3, magdzia26, betinka, nenka, Kaarolina, Majeczka2014, K_A_M_A, Nelus, Migotka22, doti77, stardust87 lubią tę wiadomość

[doxs9km.png
    4ilkhk7.png
  • Paula55 Autorytet

Wysłany: 25 września 2014, 18:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Uhh tez wole w tej malej dupce nie grzebac :/

Ale "starsze" mamy jak tu widzimy sa zwolenniczkami babcinych metod i chowania dzieci wg dawniejszych sposobow :)
    Ja byc moze jestem nad to nowoczesna haha :)

Laski potrzebuje pomocy ZNOWU :)
    Mianowicie szwagierka z mezem chca cos kupic dla synka... My ich malemu kupilismy hustawke elektryczna z fisher price.
    I teraz ona meczy mnie co moga nam kupic a ja pohecia nie mam :/ na ta chwile mamy wszystko chyba...
    Mamy mate, karuzele do lozwczka, nosidelko, kojec, hustawko/ lezaczko/krzeselko kupimy sami bo jest poprostu zbyt drogie na prezent dla kogos...
    A nie chce byle czego :P
    Macie jakies fajne pomysly co moze sie nam ew przydac na pozniej?? :)

oar8skjo85nuiyxh.png
    relgwn15b2xdchwm.png

• Diabla85 Autorytet

Wysłany: 25 września 2014, 18:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bobotic też zawiera benzoesan sodu.
    http://www.doz.pl/apteka/p66871-Bobotic_Forte_krople_30_ml

[doxs9km.png
    4ilkhk7.png
  • dba Autorytet

Wysłany: 25 września 2014, 18:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja ciekawa byłam co to za urządzenie mi położna polecała ;) i znalazłam ;)
    ogólnie to my jesteśmy kraj gorszej kategorii, wiele rzeczy co jest w Niemczech nie ma u nas... nawet płyny do płukania mają bardziej skoncentrowane niż u nas...

• Io Autorytet

Wysłany: 25 września 2014, 18:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Masakra, jakby rodzic chciał tylko bezpieczne rzeczy dziecku dawać to praktycznie nic nie można mu dać. Ciekawe jakie świństwa są w tym zagęszczaczu, którego używam.

Paula - ja też mam monitor oddechu. Kupiłam przenośny Snuza Hero ale teraz żałuję, że Cię nie posłuchałam i nie kupiłam tego płytkowego. W każdym razie nie uważam, żebym miała schizy bo go używam.

Paula55 lubi tę wiadomość

dqpr3e5ebayuirbn.png
  • Paula55 Autorytet

Wysłany: 25 września 2014, 18:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dba czy jawiem czy gorszej??? W Pl jest inaczej ńiz w wielu krajach...jedno jest lepsże drugie gorsze ;)
    Ja wiele rzeczy z Pl bardzo tu w Uk chwale i zaluje ze nie mam bezposredniego dostepu.
    Ale fakt ze niemiecka chemia jest super ;)

oar8skjo85nuiyxh.png
    relgwn15b2xdchwm.png

• Paula55 Autorytet

Wysłany: 25 września 2014, 18:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lo a czemu nie jestes zadowolona???
    Tez nie uwazam sie za schizujaca bo posiadam rzeczy ulatwiajace zycie ;)

oar8skjo85nuiyxh.png
    relgwn15b2xdchwm.png

• Mika 28 Autorytet

Wysłany: 25 września 2014, 19:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Io wrote:

ostatnio czytałam własnie skład tego i widziałam benzoesan i dlatego go nie kupiłam i jedziemy na espumisanie :)

bhywkrhm4kro7bny.png
    relgio4pjw325a69.png
  • Mika 28 Autorytet

Wysłany: 25 września 2014, 19:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dba wrote:
    nie wiem skąd ta teoria bo na paczce jest podany skład i taka substancja nie widnieje.
    jest na pewno benzoesan na 100% niestety ja go nie podaje własnie ze względu na ten składnik :(

bhywkrhm4kro7bny.png
    relgio4pjw325a69.png
  • Io Autorytet

Wysłany: 25 września 2014, 19:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ogólnie nie jest zły. Fałszywy alarm mieliśmy 2 razy zanim nauczyliśmy się go dobrze montować. Problem w tym, że uciska małego i jak nosił go cały dzień to się mu zaczerwienienia na brzuszku robiły. Dlatego teraz zakładamy go tylko na noc. Jakbym miała płytkowy to działałby cały czas. Nie chciałam płytkowego żeby go nie musieć włączać i wyłączać przy wyjmowaniu dziecka z łóżeczka, a ten i tak muszę zdejmować przy przewijaniu. W każdym razie śpię spokojnie bo wiem, że jakby coś się działo to będę o tym wiedziała.

dqpr3e5ebayuirbn.png
‹‹ 2099 2100 2101 2102 2103 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kalendarz dni płodnych podczas starania o dziecko

Przeczytaj dlaczego coraz więcej lekarzy zaleca kobietom starającym się o dziecko prowadzenie aplikacji miesiączkoweji i obserwację własnego ciała. Kalendarz owulacji - czym jest, na czym to polega i dlaczego podczas starania o dziecko warto wiedzieć coś więcej o swoim cyklu niż czas jego trwania. 

CZYTAJ WIĘCEJ

14 zasad dobrego odżywiania podczas starania - co i jak jeść, aby szybciej zajść w ciążę

Odpowiednia dieta płodności może nie tylko polepszyć twoje zdrowie i dobre samopoczucie, ale również wspomóc twoją płodność oraz zapewnić zdrowy rozwój twojego dziecka jak już zajdziesz w ciążę. Co zatem oznacza „odpowiednia dieta”? Znajdziesz tutaj 14 wskazówek, które pomogą Ci lepiej zaplanować posiłki.

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza - najnowsze odkrycia nauki i perspektywy leczenia

W miesiącu świadomości endometriozy, dzielimy się z Wami nowymi odkryciami, które stają się źródłem nadziei. Badania nad genami i mikrobiomem oferują potencjalne klucze do lepszych terapii. Zobacz, jak nauka prowadzi nas ku lepszemu zrozumieniu i leczeniu tej trudnej choroby.  

CZYTAJ WIĘCEJ