X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniowe mamusie 2014
Odpowiedz

Wrześniowe mamusie 2014

Oceń ten wątek:
  • Paula55 Autorytet

Wysłany: 25 września 2014, 21:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi normalne mleko pojawilo siej w 3 dobie jak wrocilam ze szpitala. W szpitalu cudowne polozne byly ktore pomagaly i wspieraly. Tu naprawde karmienie piersia jest celebrowane i kazdy w tej kwestji na szcżescie jest pomocny. Wiem ze gdybym byla gnebiona tak jak niektore z was pewnie bym juz dawno nie karmila!

Tysia ogarniesz sie :) zobaczysz. Potrzebujesz czasu i poukladania pewnych spraw ;)

Tysia87 lubi tę wiadomość

oar8skjo85nuiyxh.png
    relgwn15b2xdchwm.png

• Fipsik Autorytet

Wysłany: 25 września 2014, 21:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja w 2 dobie jadla 5ml na porcje

Tysia nie martw sie, jskos sie ogarniesz. Jestem ciekawa jak bedzie u mnie jak wroce do domu. Tu jesc dadza i jedyne co trzeba zrobic to sie umyc a w domu kupe spraw.

Tysia87 lubi tę wiadomość

c55fcsqv7zvb1aan.png
    gyxw8u69g8jufhg3.png
  • aswalda Autorytet

Wysłany: 25 września 2014, 21:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A dziewczyny jak czesto jadly te 40 ml?? Moj potrafi tylko tyle zjesc raz na 6 godzin!! Teraz chce czesciej ale zje troszke i mu sie ulewa :( a co do karmienia to w moim szpitalu stanowczo nie pomagaja tylko wywieraja presje :(

Kolejna Córcia Majeczka <3 preg.png
    Córcia Natalia <3
    age.png
    Synuś :)
    age.png
    Aniołek maj 2012 10tc <3 [*]
  • MagdaO Autorytet

Wysłany: 25 września 2014, 22:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny :) Mam dwa opakowania Sab Simplex do odsprzedania, zakupione w lipcu, w Niemczech. Jeżeli któraś byłaby chętna proszę o wiadomość na priv.

Zdrówka dla wszystkich dzieciaczków :)

er3mcwa17arhglng.png
    .png
  • ofcooo Autorytet

Wysłany: 26 września 2014, 02:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mamusie jak robicie z usypianiem maluszków. Wole przewinąć Łucję przed karmieniem bo w tedy usypia przy cycu. A jak zrobi kupala w trakcie karmienia (to oczywiście zmieniam i sąma robię sobie podwójna robotę ;P). Ale po prostu jak zostanie rozbudzona to potem mam koncert operowy i usypianie przez godzinę :/

zem3h371xcq8c2sz.png
    qdkkwn15frnb311v.png
  • nenka Autorytet

Wysłany: 26 września 2014, 03:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak moja wstaje daje jej jednego cyca przewijam i daje drugiego :-P u mnie puki co się sprawdza

ofcooo lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 września 2014, 06:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzien dobry!!!
    Milego dnia dziewczynki.

Madzia, halo.. jestes?
    A moze na porodowce? :)

magdzia26 lubi tę wiadomość

• magdzia26 Autorytet

Wysłany: 26 września 2014, 06:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Majeczka2014 wrote:
    dzien dobry!!!
    Milego dnia dziewczynki.

Madzia, halo.. jestes?
    A moze na porodowce? :)
    Hej Majeczko jestem.
    Tak mnie juz wszystko drażni ze wogole spać w nocy nie mogłam :/
    Mój P wyszedł do pracy może uda mi się chociaż przespać 2 h bo dzisiaj jeszcze na ktg musze iść :/
    dobija mnie już to wszystko
    Ps. Witam się w terminie porodu

zrz6x1hpqvnjwkat.png
    dqpr2n0afwpg3f4t.png[/url]
    Aniołek 16.08.2016 <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 września 2014, 06:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magdzia26 wrote:
    Hej Majeczko jestem.
    Tak mnie juz wszystko drażni ze wogole spać w nocy nie mogłam :/
    Mój P wyszedł do pracy może uda mi się chociaż przespać 2 h bo dzisiaj jeszcze na ktg musze iść :/
    dobija mnie już to wszystko
    Ps. Witam się w terminie porodu

oj rozumiem Cie.... przytulam.
    Ale juz niedlugo...

przespij sie i daj znac jak po ktg

magdzia26 lubi tę wiadomość

• Nelus Autorytet

Wysłany: 26 września 2014, 06:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaarolina wrote:
    Nelus cska noc mi.plakal nie wiadomo od czego sucho mial najedzony byl brzuszek miekki..
    A jak u Ciebie sytuacja z Mezem juz lepiej?

U nas było to samo poprzedniej nocy, wiercenie, machanie raczkami, piszczenie. .. a brzuszek miekki. Czasem myślę że moje dziecko jest nadpobudliwe i ma ADHD! 15h męczarni z nią przechodziłam. Wyszlam z łóżka z depresja o 18 i z piżamy przebrałam się w kolejną. Zero dnia

A z mężem nie wyjaśnilimy sobie nic ale normalnie gadamy, miałam poczekać na jakieś przeprosiny ale pękłam i przestałam się gniewac. W końcu mam tu tylko jego i gdyby nie on to jedynym głosem, jaki bym słyszała, byłby płacz livki !

201703012752.png
  • Nelus Autorytet

Wysłany: 26 września 2014, 06:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do monitoru oddechu to uważam że każdy robi jak mu wygodniej. Przyznam że ja nie miałam kupować ale dostałam na baby shower i używałam przez pierwsze 2 tyg a teraz już w ogóle nie włączam, no ale w moim przypadku nie ma po co bo livke słychać na kilometr wiec nie ma obaw ze nie oddycha :p a niani używam tylko jak biorę prysznic a ona spi bo i tak jestem non stop przy niej. Nawet do kuchni ja biore jak gotuje

201703012752.png
  • dba Autorytet

Wysłany: 26 września 2014, 07:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fipsik zazdroszczę że Twoja córka zaakceptowała smoka :) ja też już w szpitalu dawałam ale nic z tego... ostatnio się cieszyłam że zassał, a wczoraj wieczorem znowu nici :/ Położna mi mówiła, że uczyła córkę smoka przez 3 miesiące, może mi się kiedyś uda :P bo męczące jest usypianie go cycem :/ dobrze, że kiedyś zeszłam z farby, nie muszę iść do fryzjera na farbowanie... ale na cięcie chętnie bym się wybrała, ale z moim nie śpiącym dzieckiem ciężko coś zaplanować ;)
    Nelus u mnie tak samo mija obrażanie się na męża... szkoda mi na to życia, ale swoje też potrafię mu powiedzieć i tak ;)

Fipsik lubi tę wiadomość

• nenka Autorytet

Wysłany: 26 września 2014, 07:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witamy sie i my
    noc extra pobudka na dwa karmienia szybka zmiana pieluchy i kimonko
    co do smoka to moja zalapala wygodada bo inaczej ciagle cyc w buzi

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 września 2014, 07:40

• justyna14 Autorytet

Wysłany: 26 września 2014, 08:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witam, co za noc za nami, mały cały czas macha rączkami wierci się i jęczy nawet przez sen. Zasnął spokojnie bez jęków dopiero o 6 w naszym łóżku :( dramat , niby najedzony, przebrany a mimo wszystko ciągle jęczy - nie płacze, jęczy. help!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 września 2014, 08:38

7w3d 💔
  • stardust87 Autorytet

Wysłany: 26 września 2014, 08:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I ja się witam pi całkiem niezłej nocce :) 3 pobudki na karmienie, zmianę pieluchy i dalej spanie. Coraz mniej czasu nam to zajmuje bo młody nie wymaga już tak długiego usypiania. 40 minut i znowu śpi :) chociaż teraz rano jest marudny. Ale położyłam go sobie na klacie, słucha bicia mojego serca i jakoś się wyciszył ale o spaniu mowy nie ma. No cóż śniadanie i prysznic muszą poczekać

Moje maleństwo [*] 30.07.13 (5tc) |
    Drugie maleństwo [*]7.10.2015 (7tc)
    f2wljw4zsezkkurs.pngmhsv9vvjv50e03h0.png
  • Nelus Autorytet

Wysłany: 26 września 2014, 08:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justyna nie pomogę bo mam to samo juz druga noc :(((

201703012752.png
  • justyna14 Autorytet

Wysłany: 26 września 2014, 08:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nelus wrote:
    Justyna nie pomogę bo mam to samo juz druga noc :(((
    no u nas też to już druga taka noc, a szło tak dobrze do tej pory. A teraz mały klusek śpi pięknie na łóżku , nosz k.... :(

7w3d 💔
  • Nelus Autorytet

Wysłany: 26 września 2014, 09:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A próbowałas ja zwijac ciasno w kocyk na noc żeby rączki się nie wydostawaly? U nas się sprawdzalo przez pierwsze 2 tyg

201703012752.png
  • Migotka22 Autorytet

Wysłany: 26 września 2014, 09:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Matko kochana dziewczyny ratujcie, bo ja już nie mam siły!!!
    Młody ma zaparcia :( Całą noc jęczał i płakał...i niby poszła kupka, ale widzę, że chcę jeszcze a nie może. A teraz rano dał taki koncert, że gdyby nie teściowa to siedziałabym z nim i płakała :(

relganlikx65a1ud.png
  • Ewi25 Autorytet

Wysłany: 26 września 2014, 09:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czasami się zastanawiam do kiedy są te nieprzespane noce...

qb3c82c3gptozz8t.png
‹‹ 2101 2102 2103 2104 2105 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Krew miesiączkowa - kolor krwi podczas okresu

Czy to normalne, że krew miesiączkowa zmienia swój kolor i konsystencję? Czy brązowy kolor krwi podczas okres powinien Cię niepokoić, czy jest to zjawisko naturalne? Kiedy krwawienie miesiączkowe wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Cykl miesiączkowy a wygląd kobiety - wpływ na skórę i włosy

Cykl miesiączkowy i przemiany hormonalne, które w nim zachodzą mają wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Cykl miesiączkowy a wygląd - jak hormony mogą wpływać na Twoją skórę i włosy? W których fazach cyklu Twoja cera może być w lepszej kondycji, a kiedy mogą pojawiać się problemy? Hormony a trądzik - kiedy problemy z wypryskami mogą się nasilać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kwas foliowy podczas starania o dziecko, kwas foliowy w ciąży - dlaczego tak ważny?

Kwas foliowy to witamina z grupy B, o której żadna starająca się o ciążę kobieta, nie powinna zapominać! Kwas foliowy ma ogromny wpływ na rozwój płodu, prawidłowy przebieg ciąży, ale i również płodność kobiety! Dodatkowo przeczytaj dlaczego suplementacja kwasu foliowego zalecana jest czasem również dla mężczyzn.   

CZYTAJ WIĘCEJ