Wrześniowe mamusie 2014
-
WIADOMOŚĆ
-
Mi normalne mleko pojawilo siej w 3 dobie jak wrocilam ze szpitala. W szpitalu cudowne polozne byly ktore pomagaly i wspieraly. Tu naprawde karmienie piersia jest celebrowane i kazdy w tej kwestji na szcżescie jest pomocny. Wiem ze gdybym byla gnebiona tak jak niektore z was pewnie bym juz dawno nie karmila!
Tysia ogarniesz sie zobaczysz. Potrzebujesz czasu i poukladania pewnych sprawTysia87 lubi tę wiadomość
-
A dziewczyny jak czesto jadly te 40 ml?? Moj potrafi tylko tyle zjesc raz na 6 godzin!! Teraz chce czesciej ale zje troszke i mu sie ulewa a co do karmienia to w moim szpitalu stanowczo nie pomagaja tylko wywieraja presje
-
Mamusie jak robicie z usypianiem maluszków. Wole przewinąć Łucję przed karmieniem bo w tedy usypia przy cycu. A jak zrobi kupala w trakcie karmienia (to oczywiście zmieniam i sąma robię sobie podwójna robotę ;P). Ale po prostu jak zostanie rozbudzona to potem mam koncert operowy i usypianie przez godzinę
-
nick nieaktualny
-
Majeczka2014 wrote:dzien dobry!!!
Milego dnia dziewczynki.
Madzia, halo.. jestes?
A moze na porodowce?
Tak mnie juz wszystko drażni ze wogole spać w nocy nie mogłam
Mój P wyszedł do pracy może uda mi się chociaż przespać 2 h bo dzisiaj jeszcze na ktg musze iść
dobija mnie już to wszystko
Ps. Witam się w terminie porodu
-
nick nieaktualnymagdzia26 wrote:Hej Majeczko jestem.
Tak mnie juz wszystko drażni ze wogole spać w nocy nie mogłam
Mój P wyszedł do pracy może uda mi się chociaż przespać 2 h bo dzisiaj jeszcze na ktg musze iść
dobija mnie już to wszystko
Ps. Witam się w terminie porodu
oj rozumiem Cie.... przytulam.
Ale juz niedlugo...
przespij sie i daj znac jak po ktgmagdzia26 lubi tę wiadomość
-
Kaarolina wrote:Nelus cska noc mi.plakal nie wiadomo od czego sucho mial najedzony byl brzuszek miekki..
A jak u Ciebie sytuacja z Mezem juz lepiej?
U nas było to samo poprzedniej nocy, wiercenie, machanie raczkami, piszczenie. .. a brzuszek miekki. Czasem myślę że moje dziecko jest nadpobudliwe i ma ADHD! 15h męczarni z nią przechodziłam. Wyszlam z łóżka z depresja o 18 i z piżamy przebrałam się w kolejną. Zero dnia
A z mężem nie wyjaśnilimy sobie nic ale normalnie gadamy, miałam poczekać na jakieś przeprosiny ale pękłam i przestałam się gniewac. W końcu mam tu tylko jego i gdyby nie on to jedynym głosem, jaki bym słyszała, byłby płacz livki ! -
Co do monitoru oddechu to uważam że każdy robi jak mu wygodniej. Przyznam że ja nie miałam kupować ale dostałam na baby shower i używałam przez pierwsze 2 tyg a teraz już w ogóle nie włączam, no ale w moim przypadku nie ma po co bo livke słychać na kilometr wiec nie ma obaw ze nie oddycha :p a niani używam tylko jak biorę prysznic a ona spi bo i tak jestem non stop przy niej. Nawet do kuchni ja biore jak gotuje
-
Fipsik zazdroszczę że Twoja córka zaakceptowała smoka ja też już w szpitalu dawałam ale nic z tego... ostatnio się cieszyłam że zassał, a wczoraj wieczorem znowu nici Położna mi mówiła, że uczyła córkę smoka przez 3 miesiące, może mi się kiedyś uda bo męczące jest usypianie go cycem dobrze, że kiedyś zeszłam z farby, nie muszę iść do fryzjera na farbowanie... ale na cięcie chętnie bym się wybrała, ale z moim nie śpiącym dzieckiem ciężko coś zaplanować
Nelus u mnie tak samo mija obrażanie się na męża... szkoda mi na to życia, ale swoje też potrafię mu powiedzieć i tak
Fipsik lubi tę wiadomość
-
witam, co za noc za nami, mały cały czas macha rączkami wierci się i jęczy nawet przez sen. Zasnął spokojnie bez jęków dopiero o 6 w naszym łóżku dramat , niby najedzony, przebrany a mimo wszystko ciągle jęczy - nie płacze, jęczy. help!
Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 września 2014, 08:38
-
I ja się witam pi całkiem niezłej nocce 3 pobudki na karmienie, zmianę pieluchy i dalej spanie. Coraz mniej czasu nam to zajmuje bo młody nie wymaga już tak długiego usypiania. 40 minut i znowu śpi chociaż teraz rano jest marudny. Ale położyłam go sobie na klacie, słucha bicia mojego serca i jakoś się wyciszył ale o spaniu mowy nie ma. No cóż śniadanie i prysznic muszą poczekać
-
Matko kochana dziewczyny ratujcie, bo ja już nie mam siły!!!
Młody ma zaparcia Całą noc jęczał i płakał...i niby poszła kupka, ale widzę, że chcę jeszcze a nie może. A teraz rano dał taki koncert, że gdyby nie teściowa to siedziałabym z nim i płakała