X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniowe mamusie 2014
Odpowiedz

Wrześniowe mamusie 2014

Oceń ten wątek:
  • Paula55 Autorytet

Wysłany: 25 września 2014, 21:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi normalne mleko pojawilo siej w 3 dobie jak wrocilam ze szpitala. W szpitalu cudowne polozne byly ktore pomagaly i wspieraly. Tu naprawde karmienie piersia jest celebrowane i kazdy w tej kwestji na szcżescie jest pomocny. Wiem ze gdybym byla gnebiona tak jak niektore z was pewnie bym juz dawno nie karmila!

Tysia ogarniesz sie :) zobaczysz. Potrzebujesz czasu i poukladania pewnych spraw ;)

Tysia87 lubi tę wiadomość

oar8skjo85nuiyxh.png
    relgwn15b2xdchwm.png

• Fipsik Autorytet

Wysłany: 25 września 2014, 21:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja w 2 dobie jadla 5ml na porcje

Tysia nie martw sie, jskos sie ogarniesz. Jestem ciekawa jak bedzie u mnie jak wroce do domu. Tu jesc dadza i jedyne co trzeba zrobic to sie umyc a w domu kupe spraw.

Tysia87 lubi tę wiadomość

c55fcsqv7zvb1aan.png
    gyxw8u69g8jufhg3.png
  • aswalda Autorytet

Wysłany: 25 września 2014, 21:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A dziewczyny jak czesto jadly te 40 ml?? Moj potrafi tylko tyle zjesc raz na 6 godzin!! Teraz chce czesciej ale zje troszke i mu sie ulewa :( a co do karmienia to w moim szpitalu stanowczo nie pomagaja tylko wywieraja presje :(

Córcia Natalia <3
    age.png
    Synuś :)
    age.png
    Aniołek maj 2012 10tc <3 [*]
  • MagdaO Autorytet

Wysłany: 25 września 2014, 22:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny :) Mam dwa opakowania Sab Simplex do odsprzedania, zakupione w lipcu, w Niemczech. Jeżeli któraś byłaby chętna proszę o wiadomość na priv.

Zdrówka dla wszystkich dzieciaczków :)

er3mcwa17arhglng.png
    .png
  • ofcooo Autorytet

Wysłany: 26 września 2014, 02:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mamusie jak robicie z usypianiem maluszków. Wole przewinąć Łucję przed karmieniem bo w tedy usypia przy cycu. A jak zrobi kupala w trakcie karmienia (to oczywiście zmieniam i sąma robię sobie podwójna robotę ;P). Ale po prostu jak zostanie rozbudzona to potem mam koncert operowy i usypianie przez godzinę :/

zem3h371xcq8c2sz.png
    qdkkwn15frnb311v.png
  • nenka Autorytet

Wysłany: 26 września 2014, 03:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak moja wstaje daje jej jednego cyca przewijam i daje drugiego :-P u mnie puki co się sprawdza

ofcooo lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 września 2014, 06:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzien dobry!!!
    Milego dnia dziewczynki.

Madzia, halo.. jestes?
    A moze na porodowce? :)

magdzia26 lubi tę wiadomość

• magdzia26 Autorytet

Wysłany: 26 września 2014, 06:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Majeczka2014 wrote:
    dzien dobry!!!
    Milego dnia dziewczynki.

Madzia, halo.. jestes?
    A moze na porodowce? :)
    Hej Majeczko jestem.
    Tak mnie juz wszystko drażni ze wogole spać w nocy nie mogłam :/
    Mój P wyszedł do pracy może uda mi się chociaż przespać 2 h bo dzisiaj jeszcze na ktg musze iść :/
    dobija mnie już to wszystko
    Ps. Witam się w terminie porodu

zrz6x1hpqvnjwkat.png
    dqpr2n0afwpg3f4t.png[/url]
    Aniołek 16.08.2016 <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 września 2014, 06:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magdzia26 wrote:
    Hej Majeczko jestem.
    Tak mnie juz wszystko drażni ze wogole spać w nocy nie mogłam :/
    Mój P wyszedł do pracy może uda mi się chociaż przespać 2 h bo dzisiaj jeszcze na ktg musze iść :/
    dobija mnie już to wszystko
    Ps. Witam się w terminie porodu

oj rozumiem Cie.... przytulam.
    Ale juz niedlugo...

przespij sie i daj znac jak po ktg

magdzia26 lubi tę wiadomość

• Nelus Autorytet

Wysłany: 26 września 2014, 06:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaarolina wrote:
    Nelus cska noc mi.plakal nie wiadomo od czego sucho mial najedzony byl brzuszek miekki..
    A jak u Ciebie sytuacja z Mezem juz lepiej?

U nas było to samo poprzedniej nocy, wiercenie, machanie raczkami, piszczenie. .. a brzuszek miekki. Czasem myślę że moje dziecko jest nadpobudliwe i ma ADHD! 15h męczarni z nią przechodziłam. Wyszlam z łóżka z depresja o 18 i z piżamy przebrałam się w kolejną. Zero dnia

A z mężem nie wyjaśnilimy sobie nic ale normalnie gadamy, miałam poczekać na jakieś przeprosiny ale pękłam i przestałam się gniewac. W końcu mam tu tylko jego i gdyby nie on to jedynym głosem, jaki bym słyszała, byłby płacz livki !

201703012752.png
  • Nelus Autorytet

Wysłany: 26 września 2014, 06:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do monitoru oddechu to uważam że każdy robi jak mu wygodniej. Przyznam że ja nie miałam kupować ale dostałam na baby shower i używałam przez pierwsze 2 tyg a teraz już w ogóle nie włączam, no ale w moim przypadku nie ma po co bo livke słychać na kilometr wiec nie ma obaw ze nie oddycha :p a niani używam tylko jak biorę prysznic a ona spi bo i tak jestem non stop przy niej. Nawet do kuchni ja biore jak gotuje

201703012752.png
  • dba Autorytet

Wysłany: 26 września 2014, 07:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fipsik zazdroszczę że Twoja córka zaakceptowała smoka :) ja też już w szpitalu dawałam ale nic z tego... ostatnio się cieszyłam że zassał, a wczoraj wieczorem znowu nici :/ Położna mi mówiła, że uczyła córkę smoka przez 3 miesiące, może mi się kiedyś uda :P bo męczące jest usypianie go cycem :/ dobrze, że kiedyś zeszłam z farby, nie muszę iść do fryzjera na farbowanie... ale na cięcie chętnie bym się wybrała, ale z moim nie śpiącym dzieckiem ciężko coś zaplanować ;)
    Nelus u mnie tak samo mija obrażanie się na męża... szkoda mi na to życia, ale swoje też potrafię mu powiedzieć i tak ;)

Fipsik lubi tę wiadomość

• nenka Autorytet

Wysłany: 26 września 2014, 07:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witamy sie i my
    noc extra pobudka na dwa karmienia szybka zmiana pieluchy i kimonko
    co do smoka to moja zalapala wygodada bo inaczej ciagle cyc w buzi

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 września 2014, 07:40

• justyna14 Autorytet

Wysłany: 26 września 2014, 08:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witam, co za noc za nami, mały cały czas macha rączkami wierci się i jęczy nawet przez sen. Zasnął spokojnie bez jęków dopiero o 6 w naszym łóżku :( dramat , niby najedzony, przebrany a mimo wszystko ciągle jęczy - nie płacze, jęczy. help!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 września 2014, 08:38

relg3e5e6cfj7fkg.png
    zrz63e5ewa17bqxb.png
    km5sdf9hhvdxzmyl.png
  • stardust87 Autorytet

Wysłany: 26 września 2014, 08:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I ja się witam pi całkiem niezłej nocce :) 3 pobudki na karmienie, zmianę pieluchy i dalej spanie. Coraz mniej czasu nam to zajmuje bo młody nie wymaga już tak długiego usypiania. 40 minut i znowu śpi :) chociaż teraz rano jest marudny. Ale położyłam go sobie na klacie, słucha bicia mojego serca i jakoś się wyciszył ale o spaniu mowy nie ma. No cóż śniadanie i prysznic muszą poczekać

Moje maleństwo [*] 30.07.13 (5tc) |
    Drugie maleństwo [*]7.10.2015 (7tc)
    f2wljw4zsezkkurs.pngmhsv9vvjv50e03h0.png
  • Nelus Autorytet

Wysłany: 26 września 2014, 08:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justyna nie pomogę bo mam to samo juz druga noc :(((

201703012752.png
  • justyna14 Autorytet

Wysłany: 26 września 2014, 08:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nelus wrote:
    Justyna nie pomogę bo mam to samo juz druga noc :(((
    no u nas też to już druga taka noc, a szło tak dobrze do tej pory. A teraz mały klusek śpi pięknie na łóżku , nosz k.... :(

relg3e5e6cfj7fkg.png
    zrz63e5ewa17bqxb.png
    km5sdf9hhvdxzmyl.png
  • Nelus Autorytet

Wysłany: 26 września 2014, 09:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A próbowałas ja zwijac ciasno w kocyk na noc żeby rączki się nie wydostawaly? U nas się sprawdzalo przez pierwsze 2 tyg

201703012752.png
  • Migotka22 Autorytet

Wysłany: 26 września 2014, 09:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Matko kochana dziewczyny ratujcie, bo ja już nie mam siły!!!
    Młody ma zaparcia :( Całą noc jęczał i płakał...i niby poszła kupka, ale widzę, że chcę jeszcze a nie może. A teraz rano dał taki koncert, że gdyby nie teściowa to siedziałabym z nim i płakała :(

relganlikx65a1ud.png
  • Ewi25 Autorytet

Wysłany: 26 września 2014, 09:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czasami się zastanawiam do kiedy są te nieprzespane noce...

qb3c82c3gptozz8t.png
‹‹ 2101 2102 2103 2104 2105 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Adaptogeny - Ashwagandha, Korzeń Maca, Shatavari

Każdego dnia przybywa par, które po wieloletnich staraniach o dziecko, osiągają swój cel dzięki unikalnym ziołom - adaptogenom. Powiedzmy sobie otwarcie: kto sprawniej przywróci ład i porządek w świecie sztucznie zdezorganizowanym przez człowieka, jak Matka Natura? Świetnie, że zaczynamy korzystać z jej pomocy. Jeśli to zagadnienie nie jest Ci jeszcze znane, koniecznie przeczytaj artykuł do końca.          

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta w ciąży - 10 najważniejszych zasad dla ciężarnej

O zdrowym odżywaniu i diecie w ciąży zostało napisane i powiedziane wiele. Zbyt duża ilość informacji potrafi przytłoczyć każdego. Przestrzeganie wszystkich tych zasad wydaje się wręcz niemożliwe. Jak zatem odróżnić rzeczy ważne od tych mniej istotnych? Zapytaliśmy znaną dietetyczkę Sylwię Leszczyńską co jest naprawdę ważne w diecie kobiet w ciąży. Przeczytaj co robić, aby zapewnić zdrowie sobie i swojemu dziecku! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Witaminy niezbędne podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia

Organizm podczas ciąży ma wyjątkowe potrzeby na składniki odżywcze, witaminy i minerały. Które są szczególnie istotne? Czego nie może zabraknąć w diecie przyszłej mamy? Jakie witaminy warto zażywać podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia? 

CZYTAJ WIĘCEJ