X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniowe mamusie 2014
Odpowiedz

Wrześniowe mamusie 2014

Oceń ten wątek:
  • Nelus Autorytet

Wysłany: 26 września 2014, 09:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewi a twoje dziecko przesypia noce? Wow

201703012752.png
  • ofcooo Autorytet

Wysłany: 26 września 2014, 09:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Migotka22 wrote:
    Matko kochana dziewczyny ratujcie, bo ja już nie mam siły!!!
    Młody ma zaparcia :( Całą noc jęczał i płakał...i niby poszła kupka, ale widzę, że chcę jeszcze a nie może. A teraz rano dał taki koncert, że gdyby nie teściowa to siedziałabym z nim i płakała :(
    Dziewczyny chyba stosowały sabsimplex (pl odpowiednik bobotic) i dicoflor na bóle brzuszka

zem3h371xcq8c2sz.png
    qdkkwn15frnb311v.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 września 2014, 09:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien doberek Wrzesnioweczki!
    Sliczne macie dzieciatka!Juz nie moge sie doczekac,jak bede tulila swoj skarbek :-)

Dziewczyny,mam do Was pytanie. Wczoraj mialam usg 3 trym i wyszlo na usg,ze glowka mojego Skarba jest ok 4 tyg wieksza od brzuszka.Niby z glowka wszystko jest ok,zadnej patologii,ale troche mnie to martwi.
    Chcialam zapytac,jako ze jestescie "swieze",czy ktoras z Was miala podobna sytuacje?Czy mialyscie klopot z porodem (ze glowka nie miescila sie do kanalu rodnegi tip.) Bardzo sie przejmuje,to moje pierwsze dzieciatko,wiec nie wiem,czy to normalna sytuacja z ta glowka...
    Dzieki serdeczne i pozdrawiam Was i Wasze Maluszki!

• Ewi25 Autorytet

Wysłany: 26 września 2014, 09:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie nie, w dzień jest grzeczne, no wiadomo czasami pobrzeczy ale w nocy to już przesadza, gdy wzbudza się na jedzenie to potrafi dopiero po 2 godz usnąć, np tej nocy uspilismy go wczoraj o 23, spał do 4 więc spoko.była zmiana pieluszki i jedzenie i dopiero zasnął przed 6 i to na pół godz, 6:30 znów pobudka, trochę go pokolysalam i dałam cyca i usnał dopiero przed 9 :-/ nie wiem czemu on nie chcę spać w nocy.

qb3c82c3gptozz8t.png
  • ofcooo Autorytet

Wysłany: 26 września 2014, 09:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja sie zastanawiam czy wprowadzać coś do tych boli brzuszka. Bo kolki to nie są. Po prostu czasem budzi sie po spaniu i widzę, ze chce puszczać baczki. I nie może. Oczywiście płacze przy tym. To w takim przypadku powinno sie zacząć stosować te aptekowe specyfiki od bólu brzuszka? Czy to musza być jakieś silne ataki płaczu + wzięty brzuszek trwające kilka godzin. Czasem jak przystawię do cyca to pomaga jej sie rozluźnić i sadzi baki jak rasowy zawodowiec. Zaparć raczej nie ma (czy zaparcia to twarda kupa?). Kupy są luźne czasem tyle nawali, ze wszystko ubrudzone łącznie z body i pajacem bo wyjdzie gdzieś bokiem ;P

zem3h371xcq8c2sz.png
    qdkkwn15frnb311v.png
  • Diabla85 Autorytet

Wysłany: 26 września 2014, 09:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A my witamy się po wizycie u pediatry. Mały tyje 40g dziennie i waży 4100g :) Mój już drugą noc tak jęczy przez sen a ja oczywiście na czuwaniu. A u lekarza jak tylko wyciągnęłam go z fotelika to taką seruę bąków zapuścił i tak się obsrał że cieszyłam się że to pielęgniarka go przewinęła i ja nie musiałam tego robić :) A poza tym w domu przy rozbieraniu i ubieraniu drze się w niebogłosy a u lekarza cisza. Przynajmniej przy ludziach umie się zachować :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 września 2014, 09:57

[doxs9km.png
    4ilkhk7.png
  • dba Autorytet

Wysłany: 26 września 2014, 10:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja dzisiaj pojechałam do US a potem na szybko do lidla. Przed kasą tak sie rozryczał, że kobitka miała mistrza w kasowaniu moich rzeczy :P pędzę przez miasto do domu, possał cyca może z minutę i dalej śpi. Normalnie cwaniak jeden :P

• Tysia87 Autorytet

Wysłany: 26 września 2014, 10:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny kiedy pierwszy raz po porodzie jechalyscie gdzies autem?ja chce pojechać dosłownie 2 km od domu to mnie Michał puscic nie chce.stwierdził, ze za wczesnie, że coś mi się stanie.chyba tylko kosmici mnie moga porwać....a musze jechac, bo Michał ma jutro urodziny,za dwa dni imieniny, a ja prezentu nie mam.....i chociaz jakies ciasto chcialam zrobić i kupić cos na szybko.

https://www.maluchy.pl/li-69041.png
  • nenka Autorytet

Wysłany: 26 września 2014, 10:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja w sobote mam zamiar auto odpalic
    co do boli brzuszka u nas tez tak bylo spinala sie kupa rzadka bolalo ja bo az bylo widac zaczelam pic herbatke hippa koperkowa i jak reka odjal bynajmniej u mnie sie sprawdzilo

• Mika 28 Autorytet

Wysłany: 26 września 2014, 10:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tysia87 wrote:
    Dziewczyny kiedy pierwszy raz po porodzie jechalyscie gdzies autem?ja chce pojechać dosłownie 2 km od domu to mnie Michał puscic nie chce.stwierdził, ze za wczesnie, że coś mi się stanie.chyba tylko kosmici mnie moga porwać....a musze jechac, bo Michał ma jutro urodziny,za dwa dni imieniny, a ja prezentu nie mam.....i chociaz jakies ciasto chcialam zrobić i kupić cos na szybko.
    My jeżdzimy normalnie samochodem nie ma co sie przejmowac wkładaj siadaj i jedz :P

A Ja się witam również w miarę dobrym humorku dziś przychodzi położna i będzie ważenie trzymajta kciuki zeby ta moja Fredzia coś przytyła bo zaczne sie martwić :( a 6 mamy wizytę na bioderka :) tych lekarzy teraz mam podwójnie i z jedną córką i z drugą na łeb można dostać :(

bhywkrhm4kro7bny.png
    relgio4pjw325a69.png
  • Ewi25 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja już sama jeździłam i nic mi nie było.

qb3c82c3gptozz8t.png
  • MOI Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny, od dzisiaj mam 100% ciąży. Cudownie byłoby dzisiaj urodzić, bo moja ukochana babcia ma akurat urodziny :) Na razie jednak nic ciekawego się nie dzieje...

Zastanawiam się, czy jest możliwe, żeby dziecko przez 18 dni w końcówce ciąży przybrało ponad 700 g ?????? Przejrzałam swój kalendarz i zastanawiam się, czy przypadkiem ginka nie pomyliła się w ostatnim pomiarze (wskazała 3680 g). Jeśli moja niunia faktycznie rośnie, a właściwie tyje w takim tempie, to strach pomyśleć, ile będzie ważyć po porodzie :O

Moi
    3jvzmg7ysek3gxzk.png
    f2w39jcgjmkmlfy9.png
  • Szonka Autorytet

Wysłany: 26 września 2014, 10:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ofcooo wrote:
    Dziewczyny chyba stosowały sabsimplex (pl odpowiednik bobotic) i dicoflor na bóle brzuszka

moj tak mial w pierwszym tygogniu. zaczelam pic koper wloski i dawac mu delicol i teraz robi kupe po kazdym karmieniu i to taka ze hoho a nie pierdu pierdu jak bylo na poczatku.

edit. to byla odpowiedz dla Migotki ;) tylko zacytowalam zly post ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 września 2014, 10:35

Migotka22 lubi tę wiadomość

dqprj44j5vs5457v.png

mhsvx1hpdelktj27.png[

• Szonka Autorytet

Wysłany: 26 września 2014, 10:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ÓptimusPrime wrote:
    Sliczne macie dzieciatka!Juz nie moge sie doczekac,jak bede tulila swoj skarbek :-)

Dziewczyny,mam do Was pytanie. Wczoraj mialam usg 3 trym i wyszlo na usg,ze glowka mojego Skarba jest ok 4 tyg wieksza od brzuszka.Niby z glowka wszystko jest ok,zadnej patologii,ale troche mnie to martwi.
    Chcialam zapytac,jako ze jestescie "swieze",czy ktoras z Was miala podobna sytuacje?Czy mialyscie klopot z porodem (ze glowka nie miescila sie do kanalu rodnegi tip.) Bardzo sie przejmuje,to moje pierwsze dzieciatko,wiec nie wiem,czy to normalna sytuacja z ta glowka...

ja mialam takie rozbierznosci. miedzy brzuszkiem a nozka 5 tyg i inne wymiary tez r
    ozjechane. maly urodzil sie zdrowy, zgrabny i bardzo symetryczny. mial byc maly i krotki a wazyl 4155 g i mial 56 cm. usg ro ilo kilku lekarzy na roznych aparatach. wiec nic sie nie martw. te pomiary sa raczej orientacyjne ;) z porodem tez nie bylo problemu, urodzilam z oksy w 2h ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 września 2014, 10:40

ÓptimusPrime lubi tę wiadomość

dqprj44j5vs5457v.png

mhsvx1hpdelktj27.png[

• Mika 28 Autorytet

Wysłany: 26 września 2014, 10:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ÓptimusPrime wrote:

Wiesz co ktoś tu chyba miał taki problem tyle ze nie pmiętam która mamuśka teraz jest taki okres ze nie ma tu wszystkich mam bo bawią się w pieluchy cycuchy itd.
    więc brak im czasu dopiero kombinują sobie wolny czas zeby zajrzeć ale z tego co pamiętam to to nic złego z tego nie wynikło bo przy kolejnych wizytach wszystko się normowało :) My również pozdrawiamy i oby wszystko było dobrze nie martwcie się na zapad dziewczyny :)

ÓptimusPrime lubi tę wiadomość

bhywkrhm4kro7bny.png
    relgio4pjw325a69.png
  • Szonka Autorytet

Wysłany: 26 września 2014, 10:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ofcooo wrote:
    A ja sie zastanawiam czy wprowadzać coś do tych boli brzuszka. Bo kolki to nie są. Po prostu czasem budzi sie po spaniu i widzę, ze chce puszczać baczki. I nie może. Oczywiście płacze przy tym. To w takim przypadku powinno sie zacząć stosować te aptekowe specyfiki od bólu brzuszka? Czy to musza być jakieś silne ataki płaczu + wzięty brzuszek trwające kilka godzin. Czasem jak przystawię do cyca to pomaga jej sie rozluźnić i sadzi baki jak rasowy zawodowiec. Zaparć raczej nie ma (czy zaparcia to twarda kupa?). Kupy są luźne czasem tyle nawali, ze wszystko ubrudzone łącznie z body i pajacem bo wyjdzie gdzieś bokiem ;P

moze sprobuj najpierw pic koper wloski tak ze trzy razy dziennie i poobserwuj kilka dni moze to przejdzie. ja mysle ze jak nie ma kolki to lepiej sprobowac naturalnie zanim da sie leki. plus masaz brzuszka i podciaganie nozek do brzuszka.

dqprj44j5vs5457v.png

mhsvx1hpdelktj27.png[

• Fipsik Autorytet

Wysłany: 26 września 2014, 10:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a co robic zeby miec mniej pokarmu???

c55fcsqv7zvb1aan.png
    gyxw8u69g8jufhg3.png
  • le'nutka Ekspertka

Wysłany: 26 września 2014, 10:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula powiedz mi jaka Ty masz nianie ze jestes taka zadowolona? planuje taki zakup i chce juz cos porzadnego miec :-)

relg2n0a1g998ci6.png
  • Paula55 Autorytet

Wysłany: 26 września 2014, 11:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angelcare ac 1100 monitor+ niania z kamerka :)

oar8skjo85nuiyxh.png
    relgwn15b2xdchwm.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 września 2014, 11:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzia i jak po ktg??? Wiesz cos wiecej? Cos powiedzieli konkretnego niz mi wczoraj?

Mamusie, normalnie Wasze rady sa bezcenne. Nie mam co prawda jeszcze maluszka,ale fajnie Was sie czyta. Szkoda,ze z moja pamiecia jest slabo bo najchetniej zapamietalabym wszystkie Wasze porady.
    Juz uprzedzam,ze jak cos to bede walic dniem i noca do Was :) - juz to pisalam chyba 2 dni temu. Pytania beda sie powtarzac napewno ,ale licze na Was :)

Co do nani/monitoru to ja jednak narazie nie kupilam. Narazie poki co chyba nie bedzie mi potrzebny w moim 38m(2) mieszkanku :/ a tak naprawde to bede z mala przebywac w jednym pokoju, gdzie codziennie sobie przesiadujemy bo drugi pokoj to taki "awaryjny" i narazie jest zawalony wozkiem, deska do prasowania i innymi rzeczami :P
    Tego stelaza na wanienke tez nie mamy. Ja nie wiem gdzie to wszystko bym pomiescila, chyba na suficie.
    Bede praktykowac tj moja siostra i inne znajome. Wanienka na lozko,reczniki i myju myju.
    Termometr mam microlife, ale jeszcze nawet go nie odpalalam, nie testowalam.

Chce dzis zamowic lezaczek/hustawke dla Malej. Dylemat jest tylko nad wzorkiem/kolorkiem. Niezdecydowana ja :) moze ktoras ma, bo zastanawiam sie nad Bright starts.

Mnie znowu dzis mecza mdlosci. Zjadlam o 6 bulke z dzemem, mdlosci.
    Niedawno jajecznice, mdlosci. Teraz odpoczywam, mdlosci.
    Tak jak wczoraj mialam sile i energie nawet po sklepach latac tak dzisiaj czuje bezwlad. Ciagle cos...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 września 2014, 11:15

‹‹ 2102 2103 2104 2105 2106 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Pokój dziecka - 7 inspiracji na kreatywną aranżację

Urządzanie pokoju dziecka to jedno z najprzyjemniejszych, ale i wymagających zadań dla rodziców. Chcemy, aby przestrzeń była nie tylko bezpieczna i funkcjonalna, ale też sprzyjała rozwojowi wyobraźni, kreatywności oraz dawała dziecku poczucie komfortu i radości. Jeśli szukasz pomysłów na aranżację, które łączą estetykę z praktycznością, świetnie trafiłeś! Warto sięgnąć po sprawdzone i inspirujące rozwiązania, które sprawdzą się dla maluchów, przedszkolaków i starszych dzieci. W tym artykule znajdziesz 7 konkretnych, sprawdzonych propozycji, które odmienią każdy pokój.

CZYTAJ WIĘCEJ

Krew miesiączkowa - kolor krwi podczas okresu

Czy to normalne, że krew miesiączkowa zmienia swój kolor i konsystencję? Czy brązowy kolor krwi podczas okres powinien Cię niepokoić, czy jest to zjawisko naturalne? Kiedy krwawienie miesiączkowe wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół Policystycznych Jajników (PCOS) – dieta dla płodności

Zespół policystycznych jajników (PCOS, Policystyczne Jajniki) to jedno z najczęściej występujących zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Dotyczy 5-10% kobiet w wieku rozrodczym i jest najczęstszą przyczyną zaburzeń owulacji i problemów z zajściem w ciążę. Przeczytaj jakie są objawy PCOS, jak wpływa ono na starania o dziecko oraz w jaki sposób możesz pomóc sobie dietą.   

CZYTAJ WIĘCEJ