X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniowe mamusie 2014
Odpowiedz

Wrześniowe mamusie 2014

Oceń ten wątek:
  • Nelus Autorytet

Wysłany: 26 września 2014, 09:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewi a twoje dziecko przesypia noce? Wow

201703012752.png
  • ofcooo Autorytet

Wysłany: 26 września 2014, 09:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Migotka22 wrote:
    Matko kochana dziewczyny ratujcie, bo ja już nie mam siły!!!
    Młody ma zaparcia :( Całą noc jęczał i płakał...i niby poszła kupka, ale widzę, że chcę jeszcze a nie może. A teraz rano dał taki koncert, że gdyby nie teściowa to siedziałabym z nim i płakała :(
    Dziewczyny chyba stosowały sabsimplex (pl odpowiednik bobotic) i dicoflor na bóle brzuszka

zem3h371xcq8c2sz.png
    qdkkwn15frnb311v.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 września 2014, 09:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien doberek Wrzesnioweczki!
    Sliczne macie dzieciatka!Juz nie moge sie doczekac,jak bede tulila swoj skarbek :-)

Dziewczyny,mam do Was pytanie. Wczoraj mialam usg 3 trym i wyszlo na usg,ze glowka mojego Skarba jest ok 4 tyg wieksza od brzuszka.Niby z glowka wszystko jest ok,zadnej patologii,ale troche mnie to martwi.
    Chcialam zapytac,jako ze jestescie "swieze",czy ktoras z Was miala podobna sytuacje?Czy mialyscie klopot z porodem (ze glowka nie miescila sie do kanalu rodnegi tip.) Bardzo sie przejmuje,to moje pierwsze dzieciatko,wiec nie wiem,czy to normalna sytuacja z ta glowka...
    Dzieki serdeczne i pozdrawiam Was i Wasze Maluszki!

• Ewi25 Autorytet

Wysłany: 26 września 2014, 09:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie nie, w dzień jest grzeczne, no wiadomo czasami pobrzeczy ale w nocy to już przesadza, gdy wzbudza się na jedzenie to potrafi dopiero po 2 godz usnąć, np tej nocy uspilismy go wczoraj o 23, spał do 4 więc spoko.była zmiana pieluszki i jedzenie i dopiero zasnął przed 6 i to na pół godz, 6:30 znów pobudka, trochę go pokolysalam i dałam cyca i usnał dopiero przed 9 :-/ nie wiem czemu on nie chcę spać w nocy.

qb3c82c3gptozz8t.png
  • ofcooo Autorytet

Wysłany: 26 września 2014, 09:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja sie zastanawiam czy wprowadzać coś do tych boli brzuszka. Bo kolki to nie są. Po prostu czasem budzi sie po spaniu i widzę, ze chce puszczać baczki. I nie może. Oczywiście płacze przy tym. To w takim przypadku powinno sie zacząć stosować te aptekowe specyfiki od bólu brzuszka? Czy to musza być jakieś silne ataki płaczu + wzięty brzuszek trwające kilka godzin. Czasem jak przystawię do cyca to pomaga jej sie rozluźnić i sadzi baki jak rasowy zawodowiec. Zaparć raczej nie ma (czy zaparcia to twarda kupa?). Kupy są luźne czasem tyle nawali, ze wszystko ubrudzone łącznie z body i pajacem bo wyjdzie gdzieś bokiem ;P

zem3h371xcq8c2sz.png
    qdkkwn15frnb311v.png
  • Diabla85 Autorytet

Wysłany: 26 września 2014, 09:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A my witamy się po wizycie u pediatry. Mały tyje 40g dziennie i waży 4100g :) Mój już drugą noc tak jęczy przez sen a ja oczywiście na czuwaniu. A u lekarza jak tylko wyciągnęłam go z fotelika to taką seruę bąków zapuścił i tak się obsrał że cieszyłam się że to pielęgniarka go przewinęła i ja nie musiałam tego robić :) A poza tym w domu przy rozbieraniu i ubieraniu drze się w niebogłosy a u lekarza cisza. Przynajmniej przy ludziach umie się zachować :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 września 2014, 09:57

[doxs9km.png
    4ilkhk7.png
  • dba Autorytet

Wysłany: 26 września 2014, 10:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja dzisiaj pojechałam do US a potem na szybko do lidla. Przed kasą tak sie rozryczał, że kobitka miała mistrza w kasowaniu moich rzeczy :P pędzę przez miasto do domu, possał cyca może z minutę i dalej śpi. Normalnie cwaniak jeden :P

• Tysia87 Autorytet

Wysłany: 26 września 2014, 10:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny kiedy pierwszy raz po porodzie jechalyscie gdzies autem?ja chce pojechać dosłownie 2 km od domu to mnie Michał puscic nie chce.stwierdził, ze za wczesnie, że coś mi się stanie.chyba tylko kosmici mnie moga porwać....a musze jechac, bo Michał ma jutro urodziny,za dwa dni imieniny, a ja prezentu nie mam.....i chociaz jakies ciasto chcialam zrobić i kupić cos na szybko.

https://www.maluchy.pl/li-69041.png
  • nenka Autorytet

Wysłany: 26 września 2014, 10:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja w sobote mam zamiar auto odpalic
    co do boli brzuszka u nas tez tak bylo spinala sie kupa rzadka bolalo ja bo az bylo widac zaczelam pic herbatke hippa koperkowa i jak reka odjal bynajmniej u mnie sie sprawdzilo

• Mika 28 Autorytet

Wysłany: 26 września 2014, 10:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tysia87 wrote:
    Dziewczyny kiedy pierwszy raz po porodzie jechalyscie gdzies autem?ja chce pojechać dosłownie 2 km od domu to mnie Michał puscic nie chce.stwierdził, ze za wczesnie, że coś mi się stanie.chyba tylko kosmici mnie moga porwać....a musze jechac, bo Michał ma jutro urodziny,za dwa dni imieniny, a ja prezentu nie mam.....i chociaz jakies ciasto chcialam zrobić i kupić cos na szybko.
    My jeżdzimy normalnie samochodem nie ma co sie przejmowac wkładaj siadaj i jedz :P

A Ja się witam również w miarę dobrym humorku dziś przychodzi położna i będzie ważenie trzymajta kciuki zeby ta moja Fredzia coś przytyła bo zaczne sie martwić :( a 6 mamy wizytę na bioderka :) tych lekarzy teraz mam podwójnie i z jedną córką i z drugą na łeb można dostać :(

bhywkrhm4kro7bny.png
    relgio4pjw325a69.png
  • Ewi25 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja już sama jeździłam i nic mi nie było.

qb3c82c3gptozz8t.png
  • MOI Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny, od dzisiaj mam 100% ciąży. Cudownie byłoby dzisiaj urodzić, bo moja ukochana babcia ma akurat urodziny :) Na razie jednak nic ciekawego się nie dzieje...

Zastanawiam się, czy jest możliwe, żeby dziecko przez 18 dni w końcówce ciąży przybrało ponad 700 g ?????? Przejrzałam swój kalendarz i zastanawiam się, czy przypadkiem ginka nie pomyliła się w ostatnim pomiarze (wskazała 3680 g). Jeśli moja niunia faktycznie rośnie, a właściwie tyje w takim tempie, to strach pomyśleć, ile będzie ważyć po porodzie :O

Moi
    3jvzmg7ysek3gxzk.png
    f2w39jcgjmkmlfy9.png
  • Szonka Autorytet

Wysłany: 26 września 2014, 10:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ofcooo wrote:
    Dziewczyny chyba stosowały sabsimplex (pl odpowiednik bobotic) i dicoflor na bóle brzuszka

moj tak mial w pierwszym tygogniu. zaczelam pic koper wloski i dawac mu delicol i teraz robi kupe po kazdym karmieniu i to taka ze hoho a nie pierdu pierdu jak bylo na poczatku.

edit. to byla odpowiedz dla Migotki ;) tylko zacytowalam zly post ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 września 2014, 10:35

Migotka22 lubi tę wiadomość

dqprj44j5vs5457v.png

mhsvx1hpdelktj27.png[

• Szonka Autorytet

Wysłany: 26 września 2014, 10:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ÓptimusPrime wrote:
    Sliczne macie dzieciatka!Juz nie moge sie doczekac,jak bede tulila swoj skarbek :-)

Dziewczyny,mam do Was pytanie. Wczoraj mialam usg 3 trym i wyszlo na usg,ze glowka mojego Skarba jest ok 4 tyg wieksza od brzuszka.Niby z glowka wszystko jest ok,zadnej patologii,ale troche mnie to martwi.
    Chcialam zapytac,jako ze jestescie "swieze",czy ktoras z Was miala podobna sytuacje?Czy mialyscie klopot z porodem (ze glowka nie miescila sie do kanalu rodnegi tip.) Bardzo sie przejmuje,to moje pierwsze dzieciatko,wiec nie wiem,czy to normalna sytuacja z ta glowka...

ja mialam takie rozbierznosci. miedzy brzuszkiem a nozka 5 tyg i inne wymiary tez r
    ozjechane. maly urodzil sie zdrowy, zgrabny i bardzo symetryczny. mial byc maly i krotki a wazyl 4155 g i mial 56 cm. usg ro ilo kilku lekarzy na roznych aparatach. wiec nic sie nie martw. te pomiary sa raczej orientacyjne ;) z porodem tez nie bylo problemu, urodzilam z oksy w 2h ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 września 2014, 10:40

ÓptimusPrime lubi tę wiadomość

dqprj44j5vs5457v.png

mhsvx1hpdelktj27.png[

• Mika 28 Autorytet

Wysłany: 26 września 2014, 10:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ÓptimusPrime wrote:

Wiesz co ktoś tu chyba miał taki problem tyle ze nie pmiętam która mamuśka teraz jest taki okres ze nie ma tu wszystkich mam bo bawią się w pieluchy cycuchy itd.
    więc brak im czasu dopiero kombinują sobie wolny czas zeby zajrzeć ale z tego co pamiętam to to nic złego z tego nie wynikło bo przy kolejnych wizytach wszystko się normowało :) My również pozdrawiamy i oby wszystko było dobrze nie martwcie się na zapad dziewczyny :)

ÓptimusPrime lubi tę wiadomość

bhywkrhm4kro7bny.png
    relgio4pjw325a69.png
  • Szonka Autorytet

Wysłany: 26 września 2014, 10:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ofcooo wrote:
    A ja sie zastanawiam czy wprowadzać coś do tych boli brzuszka. Bo kolki to nie są. Po prostu czasem budzi sie po spaniu i widzę, ze chce puszczać baczki. I nie może. Oczywiście płacze przy tym. To w takim przypadku powinno sie zacząć stosować te aptekowe specyfiki od bólu brzuszka? Czy to musza być jakieś silne ataki płaczu + wzięty brzuszek trwające kilka godzin. Czasem jak przystawię do cyca to pomaga jej sie rozluźnić i sadzi baki jak rasowy zawodowiec. Zaparć raczej nie ma (czy zaparcia to twarda kupa?). Kupy są luźne czasem tyle nawali, ze wszystko ubrudzone łącznie z body i pajacem bo wyjdzie gdzieś bokiem ;P

moze sprobuj najpierw pic koper wloski tak ze trzy razy dziennie i poobserwuj kilka dni moze to przejdzie. ja mysle ze jak nie ma kolki to lepiej sprobowac naturalnie zanim da sie leki. plus masaz brzuszka i podciaganie nozek do brzuszka.

dqprj44j5vs5457v.png

mhsvx1hpdelktj27.png[

• Fipsik Autorytet

Wysłany: 26 września 2014, 10:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a co robic zeby miec mniej pokarmu???

c55fcsqv7zvb1aan.png
    gyxw8u69g8jufhg3.png
  • le'nutka Ekspertka

Wysłany: 26 września 2014, 10:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula powiedz mi jaka Ty masz nianie ze jestes taka zadowolona? planuje taki zakup i chce juz cos porzadnego miec :-)

relg2n0a1g998ci6.png
  • Paula55 Autorytet

Wysłany: 26 września 2014, 11:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angelcare ac 1100 monitor+ niania z kamerka :)

oar8skjo85nuiyxh.png
    relgwn15b2xdchwm.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 września 2014, 11:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzia i jak po ktg??? Wiesz cos wiecej? Cos powiedzieli konkretnego niz mi wczoraj?

Mamusie, normalnie Wasze rady sa bezcenne. Nie mam co prawda jeszcze maluszka,ale fajnie Was sie czyta. Szkoda,ze z moja pamiecia jest slabo bo najchetniej zapamietalabym wszystkie Wasze porady.
    Juz uprzedzam,ze jak cos to bede walic dniem i noca do Was :) - juz to pisalam chyba 2 dni temu. Pytania beda sie powtarzac napewno ,ale licze na Was :)

Co do nani/monitoru to ja jednak narazie nie kupilam. Narazie poki co chyba nie bedzie mi potrzebny w moim 38m(2) mieszkanku :/ a tak naprawde to bede z mala przebywac w jednym pokoju, gdzie codziennie sobie przesiadujemy bo drugi pokoj to taki "awaryjny" i narazie jest zawalony wozkiem, deska do prasowania i innymi rzeczami :P
    Tego stelaza na wanienke tez nie mamy. Ja nie wiem gdzie to wszystko bym pomiescila, chyba na suficie.
    Bede praktykowac tj moja siostra i inne znajome. Wanienka na lozko,reczniki i myju myju.
    Termometr mam microlife, ale jeszcze nawet go nie odpalalam, nie testowalam.

Chce dzis zamowic lezaczek/hustawke dla Malej. Dylemat jest tylko nad wzorkiem/kolorkiem. Niezdecydowana ja :) moze ktoras ma, bo zastanawiam sie nad Bright starts.

Mnie znowu dzis mecza mdlosci. Zjadlam o 6 bulke z dzemem, mdlosci.
    Niedawno jajecznice, mdlosci. Teraz odpoczywam, mdlosci.
    Tak jak wczoraj mialam sile i energie nawet po sklepach latac tak dzisiaj czuje bezwlad. Ciagle cos...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 września 2014, 11:15

‹‹ 2102 2103 2104 2105 2106 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Progesteron - dlaczego jest tak ważny podczas starania o dziecko?

Progesteron to jeden z najważniejszych hormonów dla kobiecej płodności. Jaką rolę odgrywa podczas starania o dziecko, przy zapłodnieniu i we wczesnej ciąży? Jakie są normy i co się dzieje, kiedy stężenie progesteronu jest za niskie? Jak wygląda leczenie luteiną dopochwową i doustną? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o dziecko i ciąża po poronieniu - prawdziwe historie ♡

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko" - opowieść o Karolinie, która doświadczyła bolesnej straty w 21. tygodniu ciąży... Jak sama mówi: wszystko układało się idealnie, nic nie wskazywało na to, że coś może być nie tak. "Starania o dziecko i ciąża po poronieniu" -  o bólu, bezsilności, traumie, ale również o pięknym odrodzeniu, niegasnącej nadziei i szczęśliwym zakończeniu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak rozszerzać dietę dziecka? Poradnik krok po kroku

Kiedy zacząć rozszerzanie diety dziecka? Eksperci zalecają start około 6. miesiąca życia, kiedy niemowlę jest gotowe na odkrywanie nowych smaków, a mleko matki pozostaje kluczowym elementem jadłospisu. Jak rozpoznać gotowość malucha i które metody wprowadzania pokarmów wybrać? Dowiedz się, jak stopniowo uzupełniać dietę dziecka, unikając potencjalnych zagrożeń i wspierając zdrowy rozwój poprzez bezpieczne i zróżnicowane posiłki!

CZYTAJ WIĘCEJ