Wrześniowe mamusie 2014
-
WIADOMOŚĆ
-
Migotka22 wrote:Matko kochana dziewczyny ratujcie, bo ja już nie mam siły!!!
Młody ma zaparcia Całą noc jęczał i płakał...i niby poszła kupka, ale widzę, że chcę jeszcze a nie może. A teraz rano dał taki koncert, że gdyby nie teściowa to siedziałabym z nim i płakała -
nick nieaktualnyDzien doberek Wrzesnioweczki!
Sliczne macie dzieciatka!Juz nie moge sie doczekac,jak bede tulila swoj skarbek
Dziewczyny,mam do Was pytanie. Wczoraj mialam usg 3 trym i wyszlo na usg,ze glowka mojego Skarba jest ok 4 tyg wieksza od brzuszka.Niby z glowka wszystko jest ok,zadnej patologii,ale troche mnie to martwi.
Chcialam zapytac,jako ze jestescie "swieze",czy ktoras z Was miala podobna sytuacje?Czy mialyscie klopot z porodem (ze glowka nie miescila sie do kanalu rodnegi tip.) Bardzo sie przejmuje,to moje pierwsze dzieciatko,wiec nie wiem,czy to normalna sytuacja z ta glowka...
Dzieki serdeczne i pozdrawiam Was i Wasze Maluszki!
-
Właśnie nie, w dzień jest grzeczne, no wiadomo czasami pobrzeczy ale w nocy to już przesadza, gdy wzbudza się na jedzenie to potrafi dopiero po 2 godz usnąć, np tej nocy uspilismy go wczoraj o 23, spał do 4 więc spoko.była zmiana pieluszki i jedzenie i dopiero zasnął przed 6 i to na pół godz, 6:30 znów pobudka, trochę go pokolysalam i dałam cyca i usnał dopiero przed 9 nie wiem czemu on nie chcę spać w nocy.
-
A ja sie zastanawiam czy wprowadzać coś do tych boli brzuszka. Bo kolki to nie są. Po prostu czasem budzi sie po spaniu i widzę, ze chce puszczać baczki. I nie może. Oczywiście płacze przy tym. To w takim przypadku powinno sie zacząć stosować te aptekowe specyfiki od bólu brzuszka? Czy to musza być jakieś silne ataki płaczu + wzięty brzuszek trwające kilka godzin. Czasem jak przystawię do cyca to pomaga jej sie rozluźnić i sadzi baki jak rasowy zawodowiec. Zaparć raczej nie ma (czy zaparcia to twarda kupa?). Kupy są luźne czasem tyle nawali, ze wszystko ubrudzone łącznie z body i pajacem bo wyjdzie gdzieś bokiem ;P
-
A my witamy się po wizycie u pediatry. Mały tyje 40g dziennie i waży 4100g Mój już drugą noc tak jęczy przez sen a ja oczywiście na czuwaniu. A u lekarza jak tylko wyciągnęłam go z fotelika to taką seruę bąków zapuścił i tak się obsrał że cieszyłam się że to pielęgniarka go przewinęła i ja nie musiałam tego robić A poza tym w domu przy rozbieraniu i ubieraniu drze się w niebogłosy a u lekarza cisza. Przynajmniej przy ludziach umie się zachować
Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 września 2014, 09:57
-
Dziewczyny kiedy pierwszy raz po porodzie jechalyscie gdzies autem?ja chce pojechać dosłownie 2 km od domu to mnie Michał puscic nie chce.stwierdził, ze za wczesnie, że coś mi się stanie.chyba tylko kosmici mnie moga porwać....a musze jechac, bo Michał ma jutro urodziny,za dwa dni imieniny, a ja prezentu nie mam.....i chociaz jakies ciasto chcialam zrobić i kupić cos na szybko.https://www.maluchy.pl/li-69041.png
-
Tysia87 wrote:Dziewczyny kiedy pierwszy raz po porodzie jechalyscie gdzies autem?ja chce pojechać dosłownie 2 km od domu to mnie Michał puscic nie chce.stwierdził, ze za wczesnie, że coś mi się stanie.chyba tylko kosmici mnie moga porwać....a musze jechac, bo Michał ma jutro urodziny,za dwa dni imieniny, a ja prezentu nie mam.....i chociaz jakies ciasto chcialam zrobić i kupić cos na szybko.
A Ja się witam również w miarę dobrym humorku dziś przychodzi położna i będzie ważenie trzymajta kciuki zeby ta moja Fredzia coś przytyła bo zaczne sie martwić a 6 mamy wizytę na bioderka tych lekarzy teraz mam podwójnie i z jedną córką i z drugą na łeb można dostać -
Hej dziewczyny, od dzisiaj mam 100% ciąży. Cudownie byłoby dzisiaj urodzić, bo moja ukochana babcia ma akurat urodziny Na razie jednak nic ciekawego się nie dzieje...
Zastanawiam się, czy jest możliwe, żeby dziecko przez 18 dni w końcówce ciąży przybrało ponad 700 g ?????? Przejrzałam swój kalendarz i zastanawiam się, czy przypadkiem ginka nie pomyliła się w ostatnim pomiarze (wskazała 3680 g). Jeśli moja niunia faktycznie rośnie, a właściwie tyje w takim tempie, to strach pomyśleć, ile będzie ważyć po porodzie -
ofcooo wrote:Dziewczyny chyba stosowały sabsimplex (pl odpowiednik bobotic) i dicoflor na bóle brzuszka
moj tak mial w pierwszym tygogniu. zaczelam pic koper wloski i dawac mu delicol i teraz robi kupe po kazdym karmieniu i to taka ze hoho a nie pierdu pierdu jak bylo na poczatku.
edit. to byla odpowiedz dla Migotki tylko zacytowalam zly postWiadomość wyedytowana przez autora: 26 września 2014, 10:35
Migotka22 lubi tę wiadomość
-
ÓptimusPrime wrote:Dzien doberek Wrzesnioweczki!
Dziewczyny,mam do Was pytanie. Wczoraj mialam usg 3 trym i wyszlo na usg,ze glowka mojego Skarba jest ok 4 tyg wieksza od brzuszka.Niby z glowka wszystko jest ok,zadnej patologii,ale troche mnie to martwi.
Chcialam zapytac,jako ze jestescie "swieze",czy ktoras z Was miala podobna sytuacje?Czy mialyscie klopot z porodem (ze glowka nie miescila sie do kanalu rodnegi tip.) Bardzo sie przejmuje,to moje pierwsze dzieciatko,wiec nie wiem,czy to normalna sytuacja z ta glowka...
ja mialam takie rozbierznosci. miedzy brzuszkiem a nozka 5 tyg i inne wymiary tez r
ozjechane. maly urodzil sie zdrowy, zgrabny i bardzo symetryczny. mial byc maly i krotki a wazyl 4155 g i mial 56 cm. usg ro ilo kilku lekarzy na roznych aparatach. wiec nic sie nie martw. te pomiary sa raczej orientacyjne z porodem tez nie bylo problemu, urodzilam z oksy w 2hWiadomość wyedytowana przez autora: 26 września 2014, 10:40
ÓptimusPrime lubi tę wiadomość
-
ÓptimusPrime wrote:Dzien doberek Wrzesnioweczki!
więc brak im czasu dopiero kombinują sobie wolny czas zeby zajrzeć ale z tego co pamiętam to to nic złego z tego nie wynikło bo przy kolejnych wizytach wszystko się normowało My również pozdrawiamy i oby wszystko było dobrze nie martwcie się na zapad dziewczynyÓptimusPrime lubi tę wiadomość
-
ofcooo wrote:A ja sie zastanawiam czy wprowadzać coś do tych boli brzuszka. Bo kolki to nie są. Po prostu czasem budzi sie po spaniu i widzę, ze chce puszczać baczki. I nie może. Oczywiście płacze przy tym. To w takim przypadku powinno sie zacząć stosować te aptekowe specyfiki od bólu brzuszka? Czy to musza być jakieś silne ataki płaczu + wzięty brzuszek trwające kilka godzin. Czasem jak przystawię do cyca to pomaga jej sie rozluźnić i sadzi baki jak rasowy zawodowiec. Zaparć raczej nie ma (czy zaparcia to twarda kupa?). Kupy są luźne czasem tyle nawali, ze wszystko ubrudzone łącznie z body i pajacem bo wyjdzie gdzieś bokiem ;P
moze sprobuj najpierw pic koper wloski tak ze trzy razy dziennie i poobserwuj kilka dni moze to przejdzie. ja mysle ze jak nie ma kolki to lepiej sprobowac naturalnie zanim da sie leki. plus masaz brzuszka i podciaganie nozek do brzuszka. -
nick nieaktualnyMadzia i jak po ktg??? Wiesz cos wiecej? Cos powiedzieli konkretnego niz mi wczoraj?
Mamusie, normalnie Wasze rady sa bezcenne. Nie mam co prawda jeszcze maluszka,ale fajnie Was sie czyta. Szkoda,ze z moja pamiecia jest slabo bo najchetniej zapamietalabym wszystkie Wasze porady.
Juz uprzedzam,ze jak cos to bede walic dniem i noca do Was - juz to pisalam chyba 2 dni temu. Pytania beda sie powtarzac napewno ,ale licze na Was
Co do nani/monitoru to ja jednak narazie nie kupilam. Narazie poki co chyba nie bedzie mi potrzebny w moim 38m(2) mieszkanku a tak naprawde to bede z mala przebywac w jednym pokoju, gdzie codziennie sobie przesiadujemy bo drugi pokoj to taki "awaryjny" i narazie jest zawalony wozkiem, deska do prasowania i innymi rzeczami
Tego stelaza na wanienke tez nie mamy. Ja nie wiem gdzie to wszystko bym pomiescila, chyba na suficie.
Bede praktykowac tj moja siostra i inne znajome. Wanienka na lozko,reczniki i myju myju.
Termometr mam microlife, ale jeszcze nawet go nie odpalalam, nie testowalam.
Chce dzis zamowic lezaczek/hustawke dla Malej. Dylemat jest tylko nad wzorkiem/kolorkiem. Niezdecydowana ja moze ktoras ma, bo zastanawiam sie nad Bright starts.
Mnie znowu dzis mecza mdlosci. Zjadlam o 6 bulke z dzemem, mdlosci.
Niedawno jajecznice, mdlosci. Teraz odpoczywam, mdlosci.
Tak jak wczoraj mialam sile i energie nawet po sklepach latac tak dzisiaj czuje bezwlad. Ciagle cos...Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 września 2014, 11:15