X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniowe mamusie 2014
Odpowiedz

Wrześniowe mamusie 2014

Oceń ten wątek:
  • magdzia26 Autorytet

Wysłany: 28 września 2014, 22:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Majeczka2014 wrote:
    ja już też mam inne podejście..bo nic mi to nie da.. nawet myśleć o tym nie mam ochoty..
    Dokładnie mam to samo mam tak dosyć ze juz nawet ani myśleć ani mówić mi się o tym nie chce...

zrz6x1hpqvnjwkat.png
    dqpr2n0afwpg3f4t.png[/url]
    Aniołek 16.08.2016 <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 września 2014, 22:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magdzia26 wrote:
    No z tymi pytaniami "urodzilas juz" "jak się czujesz" to ja już szału dostaje...ostatnio mojego P tata jak że mną rozmawiał to stwierdził że przyjadą cała rodzina jak zacznę rodzic bo w końcu jak to jest "poród rodzinny" to chyba oni też wszyscy będą mogli być ze mną na porodowce o.O

mną zaczęli się "interesować" dopiero teraz więc może dlatego tak mnie to nie wkurza. Ale jeszcze max. tydzień przede mną więc pytania znów mogą być....

O kurcze....to oni mają pomysły :) ja im bym szybko to z głowy wybiła :P poza tym to Twoja sprawa i powinni uszanować decyzję. Mam nadzieję, że żartowali ;)
    A Twój P będzie z Tobą?

• magdzia26 Autorytet

Wysłany: 28 września 2014, 22:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie nie żartował o.O
    Tak mój P będzie ze mną i juz mu zapowiedzialam ze żadnych wizyt sobie w szpitalu nie życzę...

zrz6x1hpqvnjwkat.png
    Aniołek 16.08.2016 <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 września 2014, 22:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magdzia26 wrote:
    Ja miałam 29.08 i ważył wtedy 3050 g wiec przez miesiąc mogła z niego się kluska zrobic... no tez się zastanawiam czy usg robią przed porodem pewnie zależy od szpitala...

też mi się wydaje, że zależy od szpitala ale moim zdaniem powinien każdy robić. Bo skąd mamy wiedzieć i oni zresztą też ile dziecko mogło przybrać nawet przez miesiąc czasu. Zresztą są jakieś granice i na samą myśl bałabym urodzić duże dziecko...
    Mój tylko podał orientacyjną wagę ale nic na temat łożyska, wód itd nie...a powinien moim zdaniem..

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 września 2014, 22:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magdzia26 wrote:
    Nie nie żartował o.O
    Tak mój P będzie ze mną i juz mu zapowiedzialam ze żadnych wizyt sobie w szpitalu nie życzę...

i bardzo dobrze. Niech zrobi coś z tym. Po co Ci nerwy i stres.
    Troszkę niepoważni są ;)

• magdzia26 Autorytet

Wysłany: 28 września 2014, 22:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Majeczka2014 wrote:
    i bardzo dobrze. Niech zrobi coś z tym. Po co Ci nerwy i stres.
    Troszkę niepoważni są ;)
    "Troszke" to mało powiedziane ale ja tam się nie obawiam bo w końcu to ja decyduje jako pacjentka czy chce kogoś widzieć czy nie wiec najwyżej przyjadą na marne...

zrz6x1hpqvnjwkat.png
    Aniołek 16.08.2016 <3
  • magdzia26 Autorytet

Wysłany: 28 września 2014, 22:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No na pewno przekonamy się niedługo czy w naszych szpitalach robią usg ;)

zrz6x1hpqvnjwkat.png
    Aniołek 16.08.2016 <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 września 2014, 22:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magdzia26 wrote:
    "Troszke" to mało powiedziane ale ja tam się nie obawiam bo w końcu to ja decyduje jako pacjentka czy chce kogoś widzieć czy nie wiec najwyżej przyjadą na marne...

nie chciałam nikogo obrażać :P to moje troszkę to bardzo ;)
    A no właśnie... więc nie ma co martwić. Ehhh, niektórzy to w ogóle nie myślą

• magdzia26 Autorytet

Wysłany: 28 września 2014, 22:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No niestety a najgorsze jest to ze pewnie zdążymy tylko przyjechać ze szpitala a oni już będą a ja wolałabym mieć tę 2 tygodnie chociaż żeby się ogarnąć troszke...

zrz6x1hpqvnjwkat.png
    Aniołek 16.08.2016 <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 września 2014, 23:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magdzia26 wrote:
    No niestety a najgorsze jest to ze pewnie zdążymy tylko przyjechać ze szpitala a oni już będą a ja wolałabym mieć tę 2 tygodnie chociaż żeby się ogarnąć troszke...
    oj rozumiem Cię...
    mnie narazie póki co siostra lekko denerwuje. Wiem, że chce dobrze ,ale wcześniej już mi wspominała, że będzie u mnie często... Mogła też pomyśleć , że mogę nie chcieć i nie mieć ochoty... Ale wczoraj rozmawiałyśmy chwilę i dałam jej do zrozumienia, że pierwsze dni chciałabym być we trójkę, tylko i wyłącznie. A jak pomyślę, że miałoby być inaczej to dostaję już nerwicy.
    Na odwiedziny będzie czas, ale nie wyobrażam sobie żeby zaraz po porodzie ludzie atakowali mnie i małą...

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 września 2014, 23:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    właśnie na poprawę nastroju patrzę na allegro na naklejki ścienne.
    Mała co prawda ma łóżko w moim pokoju...ale jej ściana jest cała pusta i szukam pomysłów aby rozweselić trochę pomieszczenie. Miałam nic nie kombinować, ale chyba jednak skuszę się na tą naklejkę. Super są i tyle jest ich, że ciężko zdecydować :)

No i cenowo szukałam nie za drogo. Na szykowanie przyjdzie czas jak się przeprowadzimy.

2r7x08j.jpg

magdzia26, stardust87, le'nutka, BlackLuna, Eva0507 lubią tę wiadomość

• magdzia26 Autorytet

Wysłany: 28 września 2014, 23:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Super mi się bardzo podoba :)

zrz6x1hpqvnjwkat.png
    Aniołek 16.08.2016 <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 września 2014, 23:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magdzia26 wrote:
    Super mi się bardzo podoba :)

zobaczymy jak wyjdzie klejenie ;)

• stardust87 Autorytet

Wysłany: 28 września 2014, 23:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj ciężarówki, ciężko wam pewnie zasnąć z brzuchami, co? Podziwiam was za cierpliwość i "niemarudzenie". Ja to już bym pewnie wyła do księżyca. Właściwie to prawie wyłam już 2 tyg przed terminem. Trzymajcie się dzielnie - na każdą przyjdzie pora :)

magdzia26, Majeczka2014 lubią tę wiadomość

Moje maleństwo [*] 30.07.13 (5tc) |
    Drugie maleństwo [*]7.10.2015 (7tc)
    f2wljw4zsezkkurs.pngmhsv9vvjv50e03h0.png
  • magdzia26 Autorytet

Wysłany: 28 września 2014, 23:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Majeczka2014 wrote:
    zobaczymy jak wyjdzie klejenie ;)
    Dasz rade ;) ja juz nie mogę się doczekać jak kiedyś będę mogła pokoik dla dzidzi urządzić ale to już pewnie drugiej bo ten lobuz wyrosniety będzie do tego czasu :P

zrz6x1hpqvnjwkat.png
    Aniołek 16.08.2016 <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 września 2014, 23:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    stardust87 wrote:
    Oj ciężarówki, ciężko wam pewnie zasnąć z brzuchami, co? Podziwiam was za cierpliwość i "niemarudzenie". Ja to już bym pewnie wyła do księżyca. Właściwie to prawie wyłam już 2 tyg przed terminem. Trzymajcie się dzielnie - na każdą przyjdzie pora :)

ciężko, ciężko... pewnie znów pobudka nad ranem się szykuje ;)
    W sumie ja też marudzę od jakiś 2 tyg., a myślałam że zachowam spokój do samego końca.
    No i jak dobrze, że nas rozumiesz :)
    dzięki :)

• magdzia26 Autorytet

Wysłany: 28 września 2014, 23:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj Stardust kochana żebyś widziała...a mój Niko to chyba chce mi łapkę wystawić a noga zęby wybić tak się przeciaga...ciasno mu tam już pewnie bidulkowi...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 września 2014, 23:38

zrz6x1hpqvnjwkat.png
    Aniołek 16.08.2016 <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 września 2014, 23:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magdzia26 wrote:
    Dasz rade ;) ja juz nie mogę się doczekać jak kiedyś będę mogła pokoik dla dzidzi urządzić ale to już pewnie drugiej bo ten lobuz wyrosniety będzie do tego czasu :P

ja nie mam zamiaru się za to zabierać :P mi się ręce do takich rzeczy trzęsą ;)
    T będzie naklejał ;) niech ma frajdę...

Ja też bym chciała urządzać, ale to jeszcze zejdzie się... Tyle pomysłów chodzi po głowie. Tylko szkoda, że z T mamy lekko odmienny gust.. to co mi podoba, jemu nie koniecznie no i jest problem :P

magdzia26 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 września 2014, 23:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magdzia26 wrote:
    Oj Stardust kochana żebyś widziała...a mój Niko to chyba chce mi łapkę wystawić a noga zęby wybić tak się przeciaga...ciasno mu tam już pewnie bidulkowi...

Nikoś wyłaź!!! :)

A masz takie wrażenie, że Ci się mocno pcha na sam dół, krocze? Jakby dziecko szukało miejsca do wyjścia, ale bez rezultatów? :P

• stardust87 Autorytet

Wysłany: 28 września 2014, 23:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dacie radę dziewuszki, już niewiele zostało. A w obliczu małej istotki zupełnie się zapomina jak cholernie męcząca była końcówka :)

Moje maleństwo [*] 30.07.13 (5tc) |
    Drugie maleństwo [*]7.10.2015 (7tc)
    f2wljw4zsezkkurs.pngmhsv9vvjv50e03h0.png
‹‹ 2122 2123 2124 2125 2126 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zagnieżdżenie zarodka - ile dni po stosunku? Jakie mogą być objawy zagnieżdżenia?

Czym jest i kiedy następuje zagnieżdżenie zarodka w macicy, ile dni po stosunku dochodzi do implantacji? Czy zagnieżdżenie zarodka można zaobserwować? Jakie objawy mogą towarzyszyć implantacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Bolesne miesiączki - skąd się biorą bóle miesiączkowe? Przyczyny, objawy, leczenie.

Bolesne miesiączki mogą występować nawet u 75% kobiet w wieku rozrodczym! Jakie są najczęstsze przyczyny bólu miesiączkowego? Czym jest bolesne miesiączkowanie pierwotne, a czym wtórne? Kiedy bolesne miesiączkowanie wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

5 sposobów jak zwiększyć inteligencję swojego dziecka jeszcze w brzuchu!

Czy wiesz, że na poziom inteligencji swojego dziecka możesz mieć już wpływ podczas ciąży? Połączenia nerwowe w mózgu dziecka tworzą się już na etapie życia płodowego. Stymulację neuronów w mózgu dziecka mogą zwiększać pewne aktywności. Sprawdź, co robić lub czego unikać, aby zadbać o optymalny rozwój mózgu Twojego dziecka! 

CZYTAJ WIĘCEJ