X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniowe mamusie 2014
Odpowiedz

Wrześniowe mamusie 2014

Oceń ten wątek:
  • Kaarolina Autorytet

Wysłany: 29 września 2014, 18:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja zdam swoja relacje po wizycie u gina.. jak dziwnie mi bylo sie przed nim.rozkraczyc bylam taka zawstydzona ze szok a.przeciez ten lekarz prowadzi mi ciaze i ile razy mi tam zagladal.. yh dziwny mozg ze mnie ;) no e seksic.sie moge cwiczyc moge i wiecie.co usluszalam ze jak doprowadze cisnienie.do normy to za jakies 6-7msc moge robic nastepnego maluszka :D. i ze mam bardzo ladna i mala blizne i macice ladnie zszyta i wygojona no i juz mi wrocila.plodnosc bo pierwsza miesiaczka juz za mna ;) to teraz trzeba uwazac hyhy :)))

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 września 2014, 18:54

betinka, magdzia26, Majeczka2014, aleksa.wawa, Nelus, afrykanka, BlackLuna, Io, kark lubią tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/li-69187.png

https://www.maluchy.pl/li-72300.png
  • Tysia87 Autorytet

Wysłany: 29 września 2014, 19:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fipsik wlasnie wrocilam z apteki i kupilam sobie oslonki z canpol babies rozmiar L standard, bo jeszcze jest S czyli maly.Ale teraz je otwieram i mój sutek w życiu nie będzie dolegał do tej oslonki, bo jest za maly....tez tak masz? No ja bylam pewna, że mam ogromne sutki.wtf???
    W aptece byla kobietka w ciąży i taki miała fajny ten brzuszek i takie uklucie zazdrosci poczułam.Jak byl w brzuchu, chcialam go na zewnatrz, a teraz chętnie bym sobie w ciąży pochodziła, także Majeczka2014, madzia cieszcie się brzuszkami póki są:-)

https://www.maluchy.pl/li-69041.png
  • betinka Autorytet

Wysłany: 29 września 2014, 19:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolina, wspaniale wiesci!!!!! Ale jestes hardkorem z tym rozmnazaniem! ;)

Kaarolina lubi tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/li-68923.png
  • justyna14 Autorytet

Wysłany: 29 września 2014, 19:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja tam mleko pije codziennie pod rożnymi postaciami, to budyń to do kawki, to jakieś maślanki, i Olkowi nic nie jest. Nawet w szpitalu podawali nam mleko z kluskami na śniadanie. Niestety po jabłuszku miałam kiepską noc, więcej gazów mały miał, więc na ten moment owoce chyba odpadają. Banany jedynie.

Zamówiliśmy dziś sale na chrzciny, będą na początku listopada. A wy kiedy chrzcicie? Mały będzie miał wtedy niecałe dwa miesiącem więc chyba w sam raz.

relg3e5e6cfj7fkg.png
    zrz63e5ewa17bqxb.png
    km5sdf9hhvdxzmyl.png
  • Fipsik Autorytet

Wysłany: 29 września 2014, 19:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tysia87 wrote:
    Fipsik wlasnie wrocilam z apteki i kupilam sobie oslonki z canpol babies rozmiar L standard, bo jeszcze jest S czyli maly.Ale teraz je otwieram i mój sutek w życiu nie będzie dolegał do tej oslonki, bo jest za maly....tez tak masz? No ja bylam pewna, że mam ogromne sutki.wtf???
    W aptece byla kobietka w ciąży i taki miała fajny ten brzuszek i takie uklucie zazdrosci poczułam.Jak byl w brzuchu, chcialam go na zewnatrz, a teraz chętnie bym sobie w ciąży pochodziła, także Majeczka2014, madzia cieszcie się brzuszkami póki są:-)

pierwszego dnia wsadziłam chyba ze 2 mm cycka w ten kapturek a cały pusty. Ale mała jak zaciągnęła to mleko popłynęło. Po 6 dniach (a 5 na kapturkach) cycek dosięga 5-6mm a po zassaniu prawie do końca. Wyciągnęła je bestia.

Tysia87 lubi tę wiadomość

c55fcsqv7zvb1aan.png
    gyxw8u69g8jufhg3.png
  • Fipsik Autorytet

Wysłany: 29 września 2014, 19:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas z mlekiem właśnie problem. Znaczy nie wiadomo, ale dziś położna powiedziała, że skoro mam astmę i alergię to młoda prawdopodobnie odziedziczy i pierwsze co się pojawi to skaza białkowa i kolki przez nią. Ale kolki takie prawdziwe, gdzie dziecko wyje z bólu 24/24 i nic nie pomaga. Mówiła, że przy skazie pojawią się koło 2 tygodnia, więc już od teraz mam ograniczyć mleko i jego przetwory na 3 tygodnie i zobaczymy jak zareaguje na małe dawki.

Problem w tym, że ja mięsa nie lubię i jedyne co jadłam to właśnie twarogi, jogurty, sery itp :( Nie mam co jeść teraz :(

Oby miała zdrowie po tatusiu :(

c55fcsqv7zvb1aan.png
    gyxw8u69g8jufhg3.png
  • nenka Autorytet

Wysłany: 29 września 2014, 19:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moja tez z kapturkiem ssie tez mam L iez mam prawie pusty ale jak mala chyci to do konca wchodzi

• Tysia87 Autorytet

Wysłany: 29 września 2014, 19:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Działa ta oslonka:-) bez kitu nie boli mnie cycek w ogóle. Jestem mega szczęśliwa, bo karmienie nie przyprawia mnie o dreszcze.

Fipsik, Majeczka2014, magdzia26, stardust87 lubią tę wiadomość

• Fipsik Autorytet

Wysłany: 29 września 2014, 19:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie boli nawet w kapturkach, ale ja mam rotweilera, nie noworodka :(

Tysia87 lubi tę wiadomość

c55fcsqv7zvb1aan.png
    gyxw8u69g8jufhg3.png
  • magdzia26 Autorytet

Wysłany: 29 września 2014, 19:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    betinka wrote:
    No jest zajebiaszczy A brzus jest bardzoooo nisko! Zebys tylko za wczesnie nie urodzila :D
    Się żarty Ciebie trzymają :P
    Właśnie wróciłam z drugiego juz dzisiaj długiego spacerku...moje uda ledwo żyją tak mnie bolą :/
    Tysia ja mogę oddać swój brzuszek nawet doplace :D a te osłonki zamówiłam sobie też tylkoze z medeli w rozmiarze M zobaczymy czy będą pasowaly...

zrz6x1hpqvnjwkat.png
    dqpr2n0afwpg3f4t.png[/url]
    Aniołek 16.08.2016 <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 września 2014, 19:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja kupilam aventu, rozm. standardowy. Ale na ta chwile moje suty sa takie duze i obrzydliwe,ze hej :/

• Kaarolina Autorytet

Wysłany: 29 września 2014, 20:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justyna mi chrzcimy 16 listopada i Krzys bedzie mial dokladnie 3msc 1 dzien :D tez chcialam wczesniej ale z kasa bysmy sie nie wyrobili ;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 września 2014, 20:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My będziemy prawdopodobnie chrzcić po Nowym Roku, w styczniu.
    Mąż wcześniej coś wspominał o Świętach, ale do końca tego Roku jeszcze trochę jednak spraw na głowie, wydatków więc spokojnie sobie je spędzimy we 3kę :) ew. z najbliższą rodziną. Szkoda, że pora zimowa bo tyle pięknych letnich sukieneczek na małe Damy :)

• le'nutka Ekspertka

Wysłany: 29 września 2014, 20:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fipsik u nas tez jest podejrzenie nietolerancji bialka krowiego i od tygodnia jestem na diecie, tez mi ciezko bo wlasnie najchetniej bym na samych serkach i jogurtwch zyla a wedlina to niekoniecznie.. ale co zrobic, na sniadanko dzemiki na kolacje pomidorek jajko gotowane czasem plasterek szynki a czasem sam chleb z Rama (choc dzis doczytalam ze w skladzie ma maslanke..) Julkowi daje tez Delicol to jest enzym rozkladajacy wlasnie laktoze (tez na kolki stosowany) wiec jak sie jakos trafi to bialko w jedzeniu to Delicol zalagodzi sprawe.
    Dzisiaj polozna byla no i do 3 m-ca mam ta diete. Juz sie zastanawiqm co ja bede jesc bo z obiadami tez problem ale postaram sie dla Maluszka bo bardzo chce karmic piersia (tak walczylam o zwiekszenie laktacji i z zapaleniem piersi ze teraz tak latwo sie nie poddam) no i ten femaltiker bardzo pomocny w mleku sie rozpuszcza i szukam wlasnie mleka ryzowego zeby zastapic czy do tego czy do budyniu.

A my chrzciny robimy 15 listopada - bedzie Julek mial juz prawie 3 m-ce to mysle ze optymalny wiek :-) sporo z nas w tym okresie robi widze

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 września 2014, 20:15

relg2n0a1g998ci6.png
  • Ewi25 Autorytet

Wysłany: 29 września 2014, 20:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dacie radę dziewczyny bez nabiału, ja wytrzymałam bez niego od 3 miesiąca do połowy 8, więc da się, a przed ciążą nie wyobrażałam sobie dnia bez nabiału.

qb3c82c3gptozz8t.png
  • Tysia87 Autorytet

Wysłany: 29 września 2014, 20:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fipsik ja mam wampira:-) ale naprawdę dają radę te osłonki, że ja wcześniej nie kupiłam. Siedzialam i plakalam z bolu jak maly zassysal, bo mimo, że brak całą otoczkę to tak lapczywie, że na myśl o karmieniu było mi słabo. Ktoras mamusia na fc pisala ze ma dziure w sutku, mysle, ze ta oslonka bedzie idealna:-)

Fipsik lubi tę wiadomość

• betinka Autorytet

Wysłany: 29 września 2014, 20:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Uch, to mleko krowie to trucizna. Ale kawa bez mleka? ;( Mati tez ma jazdy po mleku. Dzisiaj na probe do obiadu dorzucilam prawdziwy jogurt naturalny, na razie baczek spi, obh tfu tfu noc byla dpokojna. Mocze na jutro migdaly, zrobie mleko migdalowe i siekne kawke, bo juz prawie delire mam bez niej!

Kurcze, przypomnialyscie mi o chrzcinach :/ Mamy turbo problem z wyborem chrzestnego. I w ogole to dosc trudna sprawa, bo tak, jak z mojej strony bedzie 4 doroslych i 2 dzieci, tak ze strony meza to sie wesele uzbiera, a nie damy rady finansowo tego ogarnac. W domu noe mamy warunkow nawet na obiad dla 4 doroslych, a co dopiero kilkadziesiat osob. No i jako ze chrzestna bedzie moja rodzona siostra, to na chrzestnego w rodzinie nie ma za bardzo kogo. I chyba bedziemy zmuszeni poprosic znajomego i niestety ochrzcic mlodego cichaczem... Obiad gdzies w knajpie dla dziadkow, 4-os rodzinki mojej siostry no i nas. Slaba sytuacja, ale noe mamy wyjscia, nie mamy teraz srodkow na bibe.

https://www.maluchy.pl/li-68923.png
  • Kaarolina Autorytet

Wysłany: 29 września 2014, 21:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    betinka My też nie mamy dlatego chrzciny będą u Nas w domu My na szczęście mielismy już okazję robić imprezy na ponad 30 os i wiemy że spokojnie się zmieszczą u Nas ale mimo wszystko to i tak spory wydatek ale jakoś będzie trzeba to ogarnąć a u Nas chrzciny po cichu nie wchodzą w grę :/

a do rozmnażania to masz rację niezłe mam parcie na rodzeństwo dla Krzysia ale na razie Paweł jest mniej chętny chociaż w Małym zakochany jest po uszy :)

• Io Autorytet

Wysłany: 29 września 2014, 22:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    akuszerka89 wrote:
    lo u nas Filip też ma jeszcze żółtaczkę. Byłam tydzień temu u pediatry i powiedziała mi, że poniżej 10 w 3 tygodniu nie wymaga żadnej interwencji medycznej. Myślę, że jak wynik będzie koło 5-6 to nie ma się czym przejmować i czekać aż sama zejdzie. Faktycznie dzieci karmione piersią dłużej męczą się z żółtaczką także nie stresuj się za bardzo:)

Dzięki :) Akurat wyszło 5,9. Na szczęście mogę odetchnąć. Tamta kobitka już nam sugerowała, że na oddział trzeba będzie się kłaść. Już mam serdecznie dość lekarzy. Nie dość, że mam górę skierowań i ciągle po jakiś latam to jeszcze mnie nakręcają. Pani kardiolog kazała nam się pojawić za tydzień i jak się nic nie poprawi to dalsze badania. Idziemy też jutro prywatnie do kardiologa (wizyta 200 zł!) żeby sprawdzić co inny powie. Dziś były bioderka, jutro prywatny kardiolog, w czwartek kardiolog na NFZ a w sobotę neurolog. Jeszcze się muszę do poradni audiologicznej umówić. Zgłupieć idzie.

dqpr3e5ebayuirbn.png
  • Nelus Autorytet

Wysłany: 29 września 2014, 22:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak to jest ze młoda jaj śpi na mnie na brzuszku to nie ma żadnych gazów a jak tylko położę ja gdzieś na plecach to spina się, pręży i zaczyna bombardowac! Pol nocy z nią śpię przez co nie mogę się nawet ruszyć i plecy juz mi wysiadaja. W dzien tez na mnie lezy. Tez tak macie?

201703012752.png
‹‹ 2129 2130 2131 2132 2133 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

O tym jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko - relacja ze spotkania Ovu dzieci!

Jeśli kiedykolwiek zastanawiałaś się co sprawia, że kobiety, matki są tak silne i wytrzymałe, to musisz to przeczytać! My znamy już odpowiedź – nasza moc leży w relacjach jakie potrafimy tworzyć z innymi kobietami. Wsparcie jakie sobie dajemy i energię do działania jaką sobie nawzajem przekazujemy jest wartością o której należy mówić głośno! Dowodem na to jest ta relacja z wyjątkowego zdarzenia – zlotu użytkowniczek OvuFriend i BellyBestFriend, wspaniałych kobiet, cudownych Mam! Przeczytaj, jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko  

CZYTAJ WIĘCEJ

10 najczęstszych obaw kobiet w ciąży, czyli czego boją się kobiety w ciąży

Lęk i różnego rodzaju obawy to naturalny towarzysz kobiety w ciąży. Czego boi się większość kobiet oczekujących dziecka? Bólu porodowego, urodzenia chorego dziecka, utraty atrakcyjności czy może zrujnowania życia seksualnego po porodzie? Czego obawiasz się Ty? Przeczytaj czy zasadne jest zamartwianie się i jak sobie radzić, aby nasze obawy nie sprawdziły się.

CZYTAJ WIĘCEJ

Choroba Hashimoto a ciąża - co musisz wiedzieć?

Hashimoto co to za choroba i jak się objawia? Przede wszystkim charakteryzuje się przewlekłym stanem zapalnym tarczycy (tzw. limfocytowym zapaleniem tarczycy). Jak ją rozpoznać i jak leczyć? Hashimoto a ciąża - jaki wpływ może mieć choroba Hashimoto na płodność kobiet oraz przebieg ciąży?

CZYTAJ WIĘCEJ