X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniowe mamusie 2014
Odpowiedz

Wrześniowe mamusie 2014

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 września 2014, 10:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    marta_kwk wrote:
    Hej. Jutro szpital, takiego mam stresa... A jeszcze tyle rzeczy mam do zrobienia.

dasz rade marta :) juz nie wiele zostalo.
    Na ktora masz sie zglosic?

• Kaarolina Autorytet

Wysłany: 30 września 2014, 10:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Majeczka ja ubralam lozeczko na poczatku sierpnia i chcialam zeby z miesiac postalo ale bylo przykryte kocem ale wyszlo jak wyszlo i postalo kilka dni ;)

https://www.maluchy.pl/li-69187.png

https://www.maluchy.pl/li-72300.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 września 2014, 10:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaarolina wrote:
    Majeczka ja ubralam lozeczko na poczatku sierpnia i chcialam zeby z miesiac postalo ale bylo przykryte kocem ale wyszlo jak wyszlo i postalo kilka dni ;)

dobrze,ze zdarzylas :)

• betinka Autorytet

Wysłany: 30 września 2014, 10:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aaaaaaaaaleluja!!!! Mati tak sie darl, ze nawet cycka nie chcial, wsadzilismy go w Mamaroo, opcja bujania 'samochod', dzwiek czegos, co brzmi jak suszarka i w 3 sekundy zasnal tak, ze pochrapuje <3

Majeczka2014, magdzia26, afrykanka, akuszerka89, Kaarolina, Paula55, nenka, le'nutka, aleksa.wawa lubią tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/li-68923.png
  • Kaarolina Autorytet

Wysłany: 30 września 2014, 10:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Haha chyba istnieje cos takiego jak kobieca intuicja :D

magdzia26 lubi tę wiadomość

• marta_kwk Autorytet

Wysłany: 30 września 2014, 10:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Majeczka2014 wrote:
    dasz rade marta :) juz nie wiele zostalo.
    Na ktora masz sie zglosic?

Rano, pewnie pojedziemy tak żeby być o 7 w szpitalu.

k0kdi09k1llqhe99.png
    relg4z17a4wdju0z.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 września 2014, 10:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolka, u Ciebie ta intuicja sie sprawdzila :P
    Betinka, super ze malemu przypasowalo. Niech spiiiiiiiiiiii :)
    Marta to trzymam juz kciukasy!

magdzia26, Kaarolina lubią tę wiadomość

• magdzia26 Autorytet

Wysłany: 30 września 2014, 10:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No właśnie nawet nie pamiętam Majeczko co ja tam spakowalam do tej torby bo robiłam to w sierpniu... ja naiwna liczyłam ze urodze przed terminem :P
    Ale mam na pewno za dużo rzeczy...wymyśliła ze wezmę minimum a resztę zostawię w łóżeczku i jak coś to mi mój P dowiezie :) i tak mam jedną wielką torbę bagazowa cała i jedna wielka materiałowa (z kosmetycznymi rzeczami typu pampersy, podkłady itp) a nie mam już gdzie wcinac rozka i poduszki do karmienia :/ noi musze jakąś przekąskę spakować jeszcze...

zrz6x1hpqvnjwkat.png
    dqpr2n0afwpg3f4t.png[/url]
    Aniołek 16.08.2016 <3
  • magdzia26 Autorytet

Wysłany: 30 września 2014, 10:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marta powodzenia kochana będzie dobrze jutro już pewnie będziesz miała to za sobą ;) czekamy na wieści jakby co :)

zrz6x1hpqvnjwkat.png
    Aniołek 16.08.2016 <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 września 2014, 10:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magdzia26 wrote:
    No właśnie nawet nie pamiętam Majeczko co ja tam spakowalam do tej torby bo robiłam to w sierpniu... ja naiwna liczyłam ze urodze przed terminem :P
    Ale mam na pewno za dużo rzeczy...wymyśliła ze wezmę minimum a resztę zostawię w łóżeczku i jak coś to mi mój P dowiezie :) i tak mam jedną wielką torbę bagazowa cała i jedna wielka materiałowa (z kosmetycznymi rzeczami typu pampersy, podkłady itp) a nie mam już gdzie wcinac rozka i poduszki do karmienia :/ noi musze jakąś przekąskę spakować jeszcze...

a ja zapomnialam o przekaskach. Co bierzesz???
    To bede znow rozpakowywac torbe:) i chyba rzeczy na wyjscie zostawie w lozeczku-tak jak piszesz. Poprostu maz dowiezie. Tez mam 2 torby ale w obu ciasnota

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 września 2014, 10:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas młody długo spał jak miał żółtaczkę - potrafił od 20 do 5 spać ciągiem.

Justyna, my chrzcimy 12.10, czyli za niecałe 2 tygodnie, mały będzie miał miesiąc i 10 dni, dla mnie to idealne, bo córkę chrzciliśmy jak miała 2 miesiące i już nie chciała spać jak inne maleństwa, tylko oglądać, bawić się itd.

Ja będę jechać 5w1(chyba pentaxim) i engerix. Nic więcej. Teraz za to poluję za jakimś prywatnym usg bioderek, bo w przychodni takie terminy, że chyba pół roku by miał :/

• magdzia26 Autorytet

Wysłany: 30 września 2014, 10:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi położna powiedziała że jakaś czekoladę mogę wziąć wiec pewnie wezmę jakąś czekoladę i może jakieś batoniki musli sama nie wiem co jeszcze...bo znając życie to wogole nie będę miała apetytu ale mój P pewnie chętnie zje :P

Majeczka2014 lubi tę wiadomość

zrz6x1hpqvnjwkat.png
    Aniołek 16.08.2016 <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 września 2014, 10:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magdzia26 wrote:
    Mi położna powiedziała że jakaś czekoladę mogę wziąć wiec pewnie wezmę jakąś czekoladę i może jakieś batoniki musli sama nie wiem co jeszcze...bo znając życie to wogole nie będę miała apetytu ale mój P pewnie chętnie zje :P

heheheh no moj tez jakby co :P bo to lasuch. Dzien bez slodycza jest dla niego dniem straconym..:)

zaopatrze sie jeszcze w jakis batoniki :) bo zapomnialam o tym,moze sie przydadza

• magdzia26 Autorytet

Wysłany: 30 września 2014, 11:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak tam Paula lot :)? Już w Pl?

Paula55 lubi tę wiadomość

zrz6x1hpqvnjwkat.png
    Aniołek 16.08.2016 <3
  • Paula55 Autorytet

Wysłany: 30 września 2014, 11:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jejuu w koncu was "mam" :) meldujemy sie z Pl :) nadrobilam w miare bo ciezko troche bo cho chwila ktos przychodzi, albo my jedziemy, albo karmie albo przebieram haha :)
    Najpierw sie pochwale co u nas :)
    Tak wiec: lot maly przespal calutki. Raz sie obudzil na papu i tyle. Dziecko grzeczniejsze ńiz w domu :) na lotnisku spal w foteliku na stelarzu wozka :)
    W samolocie mielismy rewelacyjna rzecz ktora dostalismy dzien przed wylotem od znajomych (pochwale sie wam pozniej fotka) i synek spal jak w lozeczku :)
    Wszyscy sie nim zachwycali i co chwila ktos podchodzil :) kazdy byl. Szoku ze maly juz leci :)

W Pl czekala na niego masa prezentow. Dostal bujaczektory dzis wyprobujemy bo jest u drugiej babci, kasiure, pudlo pieluch, zabawki, gryzaki :) dzis ma ciuszki jeszcze dostac :)
    Niespodzianka dla pradziadkow udala sie mega!!! Byli w takim szoku ze lzy w oczach :)

Wogole lozeczko turystyczne ktore kuoilismy wypas!!!! Jest z zamontowanym przewijakiem, budka z zabawkami i ma miskitiere :) jestem mega zadowolona a maly pierwszy raz w nocy przespal w nim ciagiem 4 h!! :)
    Teraz spi juz drugi raz w ciagu dnia bez lulania. Polskie powietrze mu slozy- bez kitu. Zaraz moze na spacerek pojdziemy :)

magdzia26, Io, Kaarolina, betinka, Beataa25, aleksa.wawa lubią tę wiadomość

oar8skjo85nuiyxh.png
    relgwn15b2xdchwm.png

• Paula55 Autorytet

Wysłany: 30 września 2014, 11:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdzie widze ze mnie ubieglas :)

Ja nabaial jem. Wogole wszystko jem :) ale co dziecko to inaczej zareaguje wiec trzeba obserwowac.

Fipsik ja mam laktator canpol easy start i jestem zadowolona. Na necie koszt ok 160 zl :)

Tysia powiem ci ze balam sie podrozy ale synek nas milo zaskoczyl. Poza tym taki byl nasz cel zeby go od poczatku przyzwyczajac bo samolot bedzie naszym drugim srodkiem transportu po samochodzie :)

Aleksa ja kuoilam jeden z tlanszych podgrzewaczy na allegro. Nie mam juz linku ale nazywa sie teddy ;) dalam chyba 50 zl :) ma mozliwosc urzywania w samochodzie :)

U nas health visitor co wizyte mowila ze maly zolty a w szpitalu po badaniach powoedzieli ze jest ok :)

magdzia26, Tysia87 lubią tę wiadomość

oar8skjo85nuiyxh.png
    relgwn15b2xdchwm.png

• Kaarolina Autorytet

Wysłany: 30 września 2014, 12:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula oby tak dalej.. udanej wizyty w Pl :)

A My w kolejce na szczepienie ciekawe co z tego wyniknie..

• Migotka22 Autorytet

Wysłany: 30 września 2014, 12:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej :)
    Dziewczyny które podają maluchom DELICOL jak go dawkujecie?

relganlikx65a1ud.png
  • marta_kwk Autorytet

Wysłany: 30 września 2014, 12:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jak myślicie czy do szpitala mam się stawić na czczo czy mogę zjeść śniadanie? w sumie to nie wiem czy będą coś działać od razu czy może dopiero w czwartek...

k0kdi09k1llqhe99.png
    relg4z17a4wdju0z.png
  • Io Autorytet

Wysłany: 30 września 2014, 12:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry :)

Powiem Wam, że mój syn to jakiś mały kosmita. Jestem w szoku patrząc na to co on potrafi robić. Chyba, że wszystkie dzieci tak potrafią bo nie mam doświadczenia z dziećmi :P
    To, że potrafi nawet 10 minut trzymać główkę to już pikuś. Wczoraj przewrócił się z brzuszka na plecy! Nie mam pojęcia jak to zrobił bo akurat nie patrzyliśmy ale sam był w szoku :P Teraz jak go kładziemy na brzuszku to próbuje to powtórzyć bo widze jak całym sobą ciągnie się na bok ale mu nie wychodzi. Wczoraj położyłam go na pleckach a obok siedział mój tata. Młody trzymał go za palec i podciągał się i praktycznie udało mu się na bok przewrócić. Do tego jak siedzę i trzymam go na piersi to on nogami odpycha się od mojego uda i podnosi pupę. No i przestał mu się podobać rożek. Jak go tylko w niego włożymy to zaczyna się wiercić i nam wyłazi górą. Chyba muszę mu zacząć śpiworek zakładać. Może mu w tym rożku za ciasno.

dqpr3e5ebayuirbn.png
‹‹ 2133 2134 2135 2136 2137 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Dieta wegetariańska i dieta wegańska w ciąży i podczas laktacji

Czy dieta wegetariańska i wegańska w ciąży oraz podczas laktacji to dobry pomysł? Na co należy zwrócić uwagę nie jedząc w tym okresie mięsa lub żadnych produktów pochodzenia zwięrzęcego? Czy jest to bezpieczne dla ciąży i rozwoju płodu, a potem niemowlęcia? Przeczytaj jak powinna wyglądać dieta mamy karmiącej i czy spożywane przez nią pokarmy mogą wpływać na dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z zajściem w ciążę - 13 niepokojących objawów

Czy problemy z zajściem w ciążę można przewidzieć? Przeczytaj listę 13 potencjalnych symptomów, którym powinnaś się bliżej przyjrzeć. Nieregularme miesiączki, obfite miesiączki, niskie libido czy utrata włosów - nie ignoruj tych i innych symptomów mogących świadczyć o zaburzeniach hormonalnych czy innych schorzeniach powodujących problemy z zajściem w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Cykl miesiączkowy a wygląd kobiety - wpływ na skórę i włosy

Cykl miesiączkowy i przemiany hormonalne, które w nim zachodzą mają wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Cykl miesiączkowy a wygląd - jak hormony mogą wpływać na Twoją skórę i włosy? W których fazach cyklu Twoja cera może być w lepszej kondycji, a kiedy mogą pojawiać się problemy? Hormony a trądzik - kiedy problemy z wypryskami mogą się nasilać? 

CZYTAJ WIĘCEJ