X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniowe mamusie 2014
Odpowiedz

Wrześniowe mamusie 2014

Oceń ten wątek:
  • Tysia87 Autorytet

Wysłany: 30 września 2014, 17:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój maluszek spal od 13 do 17 , zjadl i znowu śpi:-) zrobiłabym sobie hybryde na paznokciach, bo takie mam beznadziejne paznokcie, a tak to spokój na miesiąc, ale boję sie, że się obudzi, bo coś jest dziś za grzeczny

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 września 2014, 17:55

https://www.maluchy.pl/li-69041.png
  • Ewi25 Autorytet

Wysłany: 30 września 2014, 18:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mój dziś szalenie, najdłuŻej chyba godZinę dziś spał :-/ a tak to non stop na cycku wisi

qb3c82c3gptozz8t.png
  • pralinka Autorytet

Wysłany: 30 września 2014, 18:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewi25 wrote:
    A mój dziś szalenie, najdłuŻej chyba godZinę dziś spał :-/ a tak to non stop na cycku wisi
    Moje Szczęście od godzinki śpi:)

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 września 2014, 18:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Neluś w takie dni jak dziś u mnie przypomina mi sie twoj post gdzie napisalas ze karmisz co 2 h, zanim przewiniesz, utulisz to zostaje 1 h i ze stresu nie mozesz spac bo za chwile kolejne karmienie...

Rety u mnie dzis w nocy i caly dzien tragedia :( "Odchudzamy" mlodego bo rozbestwił nam sie na butli + cycu i tyje za szybko. Od wczoraj dostaje mniej i jest armagedon :(

Mam kryzys ;(

ofcooo lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 września 2014, 18:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewi25 wrote:

U mnie to samo :(
    Butli z mm nie dostaje to ciagle wyje i ciumka cyca, a w nim średnio dobre i chude mleko :/

• betinka Autorytet

Wysłany: 30 września 2014, 19:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jezu, tez mam stracha przed noca. Mati spi dzisiaj w dzien jak szalony :/ Teraz mi na rekach odpadl po jedzeniu, powinien byc teraz kapany, ale musze na meza czekac i pewnie o 22 dopiero sie uda :/ Az sie zastanawiam, czy go nie wezme do lazienki do suchej wanienki i mu dupki chociaz prysznicem nie oplucze.

W ogole cos mu sie z oczkiem stalo :( W lewym od poczatku po placzu jak mu lezki zaschna, to mu sie troche ropki zbiera, przemywam mu to sola fizjologiczna. A dzis w ciagu kilku minut nagle cale oczko zalzawione i gesta biala ropa w ogromnej ilosci! O 18 to sie pojawilo, wiec na lekarza nie bylo szans. Przemylam mu duza iloscia soli fizjologicznej, prosto do oczka lalam i zbieralam gazikiem, potem go w wozek i cwalem do apteki, zaparzylam mu swietlik, przemylam i chwile przylozylambnasaczony gazik. Na szczescie sie poprawia. Nie wiem, czy sobie paluszka nie wsadzil i nie udrapnal oczka. Matkoooo, jaki to stres jak cos sie takiej kruszynce dzieje ;(

https://www.maluchy.pl/li-68923.png
  • Nelus Autorytet

Wysłany: 30 września 2014, 19:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Relacja z poprzedniej nocy:

22-1 spanie
    1-3 jedzenie i zabawa
    3-6 spanie
    6-6:30 jedzenie
    6:30-11 spanie!

Jestem w szoku :D czyżby kryzys brzuszkowy zazegnany? Byłabym najszczesliwsza na świecie. Jedyne co mnie martwi to ze livka rzadziej i krócej je bo maksymalnie 10 min i do tego ulewa. Nie wiem czy to możliwe ze pokarm mi się zmienił ze jej tAK malo wystarcza aż na tyle godzin?

aleksa.wawa, magdzia26 lubią tę wiadomość

201703012752.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 września 2014, 19:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny, jakie jecie pieczywo? Czy sa jakies wytyczne przy karmieniu piersia?

Zastanawiam sie nad jedna rzecza. Przed ciaza , przerzucilam sie na pieczywo chrupie. 2 lata nie tykalam w ogole chleba. Jadlam tylko SONKO, dokladnie takie, ew 7 ziaren.

2w7fw9y.jpg
    Jak myslicie, czy na "diecie" matki karmiacej mozna je jesc? Zamiast zwyklego pieczywa.

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 września 2014, 19:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    betinka wrote:
    Jezu, tez mam stracha przed noca. Mati spi dzisiaj w dzien jak szalony :/ Teraz mi na rekach odpadl po jedzeniu, powinien byc teraz kapany, ale musze na meza czekac i pewnie o 22 dopiero sie uda :/ Az sie zastanawiam, czy go nie wezme do lazienki do suchej wanienki i mu dupki chociaz prysznicem nie oplucze.

W ogole cos mu sie z oczkiem stalo :( W lewym od poczatku po placzu jak mu lezki zaschna, to mu sie troche ropki zbiera, przemywam mu to sola fizjologiczna. A dzis w ciagu kilku minut nagle cale oczko zalzawione i gesta biala ropa w ogromnej ilosci! O 18 to sie pojawilo, wiec na lekarza nie bylo szans. Przemylam mu duza iloscia soli fizjologicznej, prosto do oczka lalam i zbieralam gazikiem, potem go w wozek i cwalem do apteki, zaparzylam mu swietlik, przemylam i chwile przylozylambnasaczony gazik. Na szczescie sie poprawia. Nie wiem, czy sobie paluszka nie wsadzil i nie udrapnal oczka. Matkoooo, jaki to stres jak cos sie takiej kruszynce dzieje ;(

u nas tez problemy z oczkiem od kilku dni.
    Ropieje strasznie i jest czerwone :(
    Pediatra mowi ze to knalik zapchany i ze tak czesto bywa :/
    Lejemy kropelki na recepte :/

• Nelus Autorytet

Wysłany: 30 września 2014, 19:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pralinka wrote:
    Dziewczyny po jakim czasie od wyjścia ze szpitala robiłyście dzieciom kąpiel?
    Mamy dzieci co mają sporo włosków, jak o nie dbacie??
    My przemywamy przegotowaną wodą itp.
    Położna kazała wykonać pierwszą kąpiel po odpadnieciu kikutka...

Pierwsza kąpiel była w domu w 3 dobie (tak nam kazali). Kikuta normalnie moczylismy i odpadl w 10 dniu wiec woda w niczym nie przeszkodzila. A wloski myjemy bezzapachowym szamponem od poczatku, potem nakładamy oliwke i szczotkujemy

201703012752.png
  • Fipsik Autorytet

Wysłany: 30 września 2014, 20:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Majeczka jak najbardziej :) zawsze mozesz dopytac poloznej, ktora przyjdzie do was zaraz po wyjsciu ze szpitala

c55fcsqv7zvb1aan.png
    gyxw8u69g8jufhg3.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 września 2014, 20:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fipsik wrote:
    Majeczka jak najbardziej :) zawsze mozesz dopytac poloznej, ktora przyjdzie do was zaraz po wyjsciu ze szpitala

bede bede dopytywac :) ale tak zapytalam na wszelki wypadek. Czasami wole pewne sprawy wiedziec przed :P albo chociaz byc troche zorientowanym ;)

• Fipsik Autorytet

Wysłany: 30 września 2014, 20:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaarolina wrote:

Edit. Pyza wazy 4890 i ma 57 cm :D

O kurka! To nasza waży 4160 przy 62cm i mówimy na nią grubas!

c55fcsqv7zvb1aan.png
    gyxw8u69g8jufhg3.png
  • Fipsik Autorytet

Wysłany: 30 września 2014, 20:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Majeczka2014 wrote:
    bede bede dopytywac :) ale tak zapytalam na wszelki wypadek. Czasami wole pewne sprawy wiedziec przed :P albo chociaz byc troche zorientowanym ;)

pierwsze dni to i tak siara, potem mleko przejściowe - zanim będzie to normalne to zdazysz z polozna pogadac i nie ma co sie katowac dietami :)

c55fcsqv7zvb1aan.png
    gyxw8u69g8jufhg3.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 września 2014, 20:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fipsik wrote:
    pierwsze dni to i tak siara, potem mleko przejściowe - zanim będzie to normalne to zdazysz z polozna pogadac i nie ma co sie katowac dietami :)

wiem wiem Kochana. Postaram sie nie zwariowac :) poprostu chce wrocic napewno do zdrowej zywnosci jak sprzed ciazy. Az teskni mi sie za tym jedzonkiem. Sobie pofolgowałam w ciąży, oj pofolgowałam :)

• nenka Autorytet

Wysłany: 30 września 2014, 20:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny normalnie nie mam czasu pisać ale jestem na bieżąco
    Lecę na antybiotyku ale karmić dalej mogę dzisiaj już jest o niebo lepiej
    Mała jest cudowna daje się wyspać i odpoczać
    Nelus dobrze że już jest lepiej u was
    Karola ale dużego masz synka
    Ja mam laktator tomi tipi czy jakoś tam to się pisze i też ogarnia dość szybko
    Jutro sesja mojej małej księżniczki już nie mogę się doczekać

• nenka Autorytet

Wysłany: 30 września 2014, 20:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A muszę się pochwalić dzisiaj zaliczyłam pierwszą kąpiel sama bo mąż w pracy a mama przeziębiona

magdzia26 lubi tę wiadomość

• magdzia26 Autorytet

Wysłany: 30 września 2014, 20:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No i przejrzałam torbę ale zbyt wiele nie udalo się wyjąć z niej :P no cóż najwyżej mnie wygonia z nią :P mam jedną bagazowa, druga taka duża zakupowa materiałowa (z pampersami itp) noi musze jeszcze gdzieś rożek i poduszkę do karmienia wrzucić :/ myślicie że to za duzo...?

zrz6x1hpqvnjwkat.png
    dqpr2n0afwpg3f4t.png[/url]
    Aniołek 16.08.2016 <3
  • nenka Autorytet

Wysłany: 30 września 2014, 20:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jecie może budyn?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 września 2014, 20:23

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 września 2014, 20:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magdzia26 wrote:
    No i przejrzałam torbę ale zbyt wiele nie udalo się wyjąć z niej :P no cóż najwyżej mnie wygonia z nią :P mam jedną bagazowa, druga taka duża zakupowa materiałowa (z pampersami itp) noi musze jeszcze gdzieś rożek i poduszkę do karmienia wrzucić :/ myślicie że to za duzo...?

napewno nie wygonia :)

magdzia26 lubi tę wiadomość

‹‹ 2137 2138 2139 2140 2141 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

4 Problemy z zajściem w ciążę, które możesz wykryć z pomocą aplikacji OvuFriend!

Kalendarz owulacji kojarzy Ci się tylko z wyznaczaniem dni płodnych i terminu owulacji? Jego możliwości są dużo większe! Aplikacja może być pomocna w wykrywaniu problemów związanych z płodnością na bardzo wczesnym etapie. O jakich problemach mowa? Co możesz wykryć z pomocą kalendarza? Kliknij i przeczytaj!   

CZYTAJ WIĘCEJ

Nie pozwól, by decydował przypadek – świadomie zaplanuj swoje rodzicielstwo

Planowanie rodziny to proces, który wymaga nie tylko przygotowania emocjonalnego, ale również kompleksowego podejścia zdrowotnego. Współczesna medycyna oferuje narzędzia, które pozwalają przyszłym rodzicom świadomie zadbać o zdrowie swojego potomstwa. W tym kontekście niezwykle istotne jest zrozumienie roli genetyki i docenienie możliwości wczesnego wykrywania ryzyka chorób dziedzicznych. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża po 40 - jak zwiększyć szanse na zajście w ciążę

Czy starania o ciążę po 40 roku życia różnią się? Na co zwrócić uwagę i jak zwiększyć swoje szanse? Przeczytaj 5 sprawdzonych sposobów na zwiększenie szans na zajście w ciążę po 40 roku życia. 

CZYTAJ WIĘCEJ