X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniowe mamusie 2014
Odpowiedz

Wrześniowe mamusie 2014

Oceń ten wątek:
  • Tysia87 Autorytet

Wysłany: 30 września 2014, 17:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój maluszek spal od 13 do 17 , zjadl i znowu śpi:-) zrobiłabym sobie hybryde na paznokciach, bo takie mam beznadziejne paznokcie, a tak to spokój na miesiąc, ale boję sie, że się obudzi, bo coś jest dziś za grzeczny

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 września 2014, 17:55

https://www.maluchy.pl/li-69041.png
  • Ewi25 Autorytet

Wysłany: 30 września 2014, 18:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mój dziś szalenie, najdłuŻej chyba godZinę dziś spał :-/ a tak to non stop na cycku wisi

qb3c82c3gptozz8t.png
  • pralinka Autorytet

Wysłany: 30 września 2014, 18:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewi25 wrote:
    A mój dziś szalenie, najdłuŻej chyba godZinę dziś spał :-/ a tak to non stop na cycku wisi
    Moje Szczęście od godzinki śpi:)

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 września 2014, 18:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Neluś w takie dni jak dziś u mnie przypomina mi sie twoj post gdzie napisalas ze karmisz co 2 h, zanim przewiniesz, utulisz to zostaje 1 h i ze stresu nie mozesz spac bo za chwile kolejne karmienie...

Rety u mnie dzis w nocy i caly dzien tragedia :( "Odchudzamy" mlodego bo rozbestwił nam sie na butli + cycu i tyje za szybko. Od wczoraj dostaje mniej i jest armagedon :(

Mam kryzys ;(

ofcooo lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 września 2014, 18:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewi25 wrote:

U mnie to samo :(
    Butli z mm nie dostaje to ciagle wyje i ciumka cyca, a w nim średnio dobre i chude mleko :/

• betinka Autorytet

Wysłany: 30 września 2014, 19:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jezu, tez mam stracha przed noca. Mati spi dzisiaj w dzien jak szalony :/ Teraz mi na rekach odpadl po jedzeniu, powinien byc teraz kapany, ale musze na meza czekac i pewnie o 22 dopiero sie uda :/ Az sie zastanawiam, czy go nie wezme do lazienki do suchej wanienki i mu dupki chociaz prysznicem nie oplucze.

W ogole cos mu sie z oczkiem stalo :( W lewym od poczatku po placzu jak mu lezki zaschna, to mu sie troche ropki zbiera, przemywam mu to sola fizjologiczna. A dzis w ciagu kilku minut nagle cale oczko zalzawione i gesta biala ropa w ogromnej ilosci! O 18 to sie pojawilo, wiec na lekarza nie bylo szans. Przemylam mu duza iloscia soli fizjologicznej, prosto do oczka lalam i zbieralam gazikiem, potem go w wozek i cwalem do apteki, zaparzylam mu swietlik, przemylam i chwile przylozylambnasaczony gazik. Na szczescie sie poprawia. Nie wiem, czy sobie paluszka nie wsadzil i nie udrapnal oczka. Matkoooo, jaki to stres jak cos sie takiej kruszynce dzieje ;(

https://www.maluchy.pl/li-68923.png
  • Nelus Autorytet

Wysłany: 30 września 2014, 19:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Relacja z poprzedniej nocy:

22-1 spanie
    1-3 jedzenie i zabawa
    3-6 spanie
    6-6:30 jedzenie
    6:30-11 spanie!

Jestem w szoku :D czyżby kryzys brzuszkowy zazegnany? Byłabym najszczesliwsza na świecie. Jedyne co mnie martwi to ze livka rzadziej i krócej je bo maksymalnie 10 min i do tego ulewa. Nie wiem czy to możliwe ze pokarm mi się zmienił ze jej tAK malo wystarcza aż na tyle godzin?

aleksa.wawa, magdzia26 lubią tę wiadomość

201703012752.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 września 2014, 19:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny, jakie jecie pieczywo? Czy sa jakies wytyczne przy karmieniu piersia?

Zastanawiam sie nad jedna rzecza. Przed ciaza , przerzucilam sie na pieczywo chrupie. 2 lata nie tykalam w ogole chleba. Jadlam tylko SONKO, dokladnie takie, ew 7 ziaren.

2w7fw9y.jpg
    Jak myslicie, czy na "diecie" matki karmiacej mozna je jesc? Zamiast zwyklego pieczywa.

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 września 2014, 19:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    betinka wrote:
    Jezu, tez mam stracha przed noca. Mati spi dzisiaj w dzien jak szalony :/ Teraz mi na rekach odpadl po jedzeniu, powinien byc teraz kapany, ale musze na meza czekac i pewnie o 22 dopiero sie uda :/ Az sie zastanawiam, czy go nie wezme do lazienki do suchej wanienki i mu dupki chociaz prysznicem nie oplucze.

W ogole cos mu sie z oczkiem stalo :( W lewym od poczatku po placzu jak mu lezki zaschna, to mu sie troche ropki zbiera, przemywam mu to sola fizjologiczna. A dzis w ciagu kilku minut nagle cale oczko zalzawione i gesta biala ropa w ogromnej ilosci! O 18 to sie pojawilo, wiec na lekarza nie bylo szans. Przemylam mu duza iloscia soli fizjologicznej, prosto do oczka lalam i zbieralam gazikiem, potem go w wozek i cwalem do apteki, zaparzylam mu swietlik, przemylam i chwile przylozylambnasaczony gazik. Na szczescie sie poprawia. Nie wiem, czy sobie paluszka nie wsadzil i nie udrapnal oczka. Matkoooo, jaki to stres jak cos sie takiej kruszynce dzieje ;(

u nas tez problemy z oczkiem od kilku dni.
    Ropieje strasznie i jest czerwone :(
    Pediatra mowi ze to knalik zapchany i ze tak czesto bywa :/
    Lejemy kropelki na recepte :/

• Nelus Autorytet

Wysłany: 30 września 2014, 19:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pralinka wrote:
    Dziewczyny po jakim czasie od wyjścia ze szpitala robiłyście dzieciom kąpiel?
    Mamy dzieci co mają sporo włosków, jak o nie dbacie??
    My przemywamy przegotowaną wodą itp.
    Położna kazała wykonać pierwszą kąpiel po odpadnieciu kikutka...

Pierwsza kąpiel była w domu w 3 dobie (tak nam kazali). Kikuta normalnie moczylismy i odpadl w 10 dniu wiec woda w niczym nie przeszkodzila. A wloski myjemy bezzapachowym szamponem od poczatku, potem nakładamy oliwke i szczotkujemy

201703012752.png
  • Fipsik Autorytet

Wysłany: 30 września 2014, 20:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Majeczka jak najbardziej :) zawsze mozesz dopytac poloznej, ktora przyjdzie do was zaraz po wyjsciu ze szpitala

c55fcsqv7zvb1aan.png
    gyxw8u69g8jufhg3.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 września 2014, 20:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fipsik wrote:
    Majeczka jak najbardziej :) zawsze mozesz dopytac poloznej, ktora przyjdzie do was zaraz po wyjsciu ze szpitala

bede bede dopytywac :) ale tak zapytalam na wszelki wypadek. Czasami wole pewne sprawy wiedziec przed :P albo chociaz byc troche zorientowanym ;)

• Fipsik Autorytet

Wysłany: 30 września 2014, 20:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaarolina wrote:

Edit. Pyza wazy 4890 i ma 57 cm :D

O kurka! To nasza waży 4160 przy 62cm i mówimy na nią grubas!

c55fcsqv7zvb1aan.png
    gyxw8u69g8jufhg3.png
  • Fipsik Autorytet

Wysłany: 30 września 2014, 20:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Majeczka2014 wrote:
    bede bede dopytywac :) ale tak zapytalam na wszelki wypadek. Czasami wole pewne sprawy wiedziec przed :P albo chociaz byc troche zorientowanym ;)

pierwsze dni to i tak siara, potem mleko przejściowe - zanim będzie to normalne to zdazysz z polozna pogadac i nie ma co sie katowac dietami :)

c55fcsqv7zvb1aan.png
    gyxw8u69g8jufhg3.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 września 2014, 20:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fipsik wrote:
    pierwsze dni to i tak siara, potem mleko przejściowe - zanim będzie to normalne to zdazysz z polozna pogadac i nie ma co sie katowac dietami :)

wiem wiem Kochana. Postaram sie nie zwariowac :) poprostu chce wrocic napewno do zdrowej zywnosci jak sprzed ciazy. Az teskni mi sie za tym jedzonkiem. Sobie pofolgowałam w ciąży, oj pofolgowałam :)

• nenka Autorytet

Wysłany: 30 września 2014, 20:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny normalnie nie mam czasu pisać ale jestem na bieżąco
    Lecę na antybiotyku ale karmić dalej mogę dzisiaj już jest o niebo lepiej
    Mała jest cudowna daje się wyspać i odpoczać
    Nelus dobrze że już jest lepiej u was
    Karola ale dużego masz synka
    Ja mam laktator tomi tipi czy jakoś tam to się pisze i też ogarnia dość szybko
    Jutro sesja mojej małej księżniczki już nie mogę się doczekać

• nenka Autorytet

Wysłany: 30 września 2014, 20:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A muszę się pochwalić dzisiaj zaliczyłam pierwszą kąpiel sama bo mąż w pracy a mama przeziębiona

magdzia26 lubi tę wiadomość

• magdzia26 Autorytet

Wysłany: 30 września 2014, 20:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No i przejrzałam torbę ale zbyt wiele nie udalo się wyjąć z niej :P no cóż najwyżej mnie wygonia z nią :P mam jedną bagazowa, druga taka duża zakupowa materiałowa (z pampersami itp) noi musze jeszcze gdzieś rożek i poduszkę do karmienia wrzucić :/ myślicie że to za duzo...?

zrz6x1hpqvnjwkat.png
    dqpr2n0afwpg3f4t.png[/url]
    Aniołek 16.08.2016 <3
  • nenka Autorytet

Wysłany: 30 września 2014, 20:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jecie może budyn?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 września 2014, 20:23

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 września 2014, 20:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magdzia26 wrote:
    No i przejrzałam torbę ale zbyt wiele nie udalo się wyjąć z niej :P no cóż najwyżej mnie wygonia z nią :P mam jedną bagazowa, druga taka duża zakupowa materiałowa (z pampersami itp) noi musze jeszcze gdzieś rożek i poduszkę do karmienia wrzucić :/ myślicie że to za duzo...?

napewno nie wygonia :)

magdzia26 lubi tę wiadomość

‹‹ 2137 2138 2139 2140 2141 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

3 kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności

Za problemy z płodnością w równym stopniu odpowiadają czynniki żeńskie, jak męskie. Jednak problemy z płodnością u mężczyzn w dalszym ciągu są większym tabu. Czas to zmienić! Jakie są najważniejsze i kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności? Co w sytuacji, gdy wyniki nasienia nie napawają optymizmem? Które składniki są istotne w kontekście męskiej płodności? Wszystko wyjaśnia diagnosta laboratoryjny, seminolog - mgr anal. med. Piotr Nazarek. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Metody leczenia endometriozy - techniki leczenia, skuteczność, koszty

Endometrioza jest w dalszym ciągu bardzo tajemniczą chorobą. Nic dziwnego, że zarówno diagnostyka, jak i leczenie nie należą do łatwych. Jakie metody stosuje się w zależności od postaci endometriozy? Na czym polegają? Czy są one skuteczne? Jakie czynniki zwiększają szanse na powodzenie leczenia operacyjnego? Czy leczenie endometriozy jest drogie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta w ciąży - 10 najważniejszych zasad dla ciężarnej

O zdrowym odżywaniu i diecie w ciąży zostało napisane i powiedziane wiele. Zbyt duża ilość informacji potrafi przytłoczyć każdego. Przestrzeganie wszystkich tych zasad wydaje się wręcz niemożliwe. Jak zatem odróżnić rzeczy ważne od tych mniej istotnych? Zapytaliśmy znaną dietetyczkę Sylwię Leszczyńską co jest naprawdę ważne w diecie kobiet w ciąży. Przeczytaj co robić, aby zapewnić zdrowie sobie i swojemu dziecku! 

CZYTAJ WIĘCEJ