X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniowe mamusie 2014
Odpowiedz

Wrześniowe mamusie 2014

Oceń ten wątek:
  • Ewi25 Autorytet

Wysłany: 3 października 2014, 12:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mojemu dzis odpadł :)

qb3c82c3gptozz8t.png
  • Ewi25 Autorytet

Wysłany: 3 października 2014, 12:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    iwona podobno nawet do miesaca moze odpadac wiec spokojnie.

qb3c82c3gptozz8t.png
  • Szonka Autorytet

Wysłany: 3 października 2014, 12:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    doti77 wrote:
    Szonka,czy jest możliwość,żebym sie jeszcze załapała do grupy na fb?
    Jest :) ale musze miec cywilke zeby usiasc do kompa. jutro maz troche przejmie malego to ogarne temat :)

doti77 lubi tę wiadomość

dqprj44j5vs5457v.png

mhsvx1hpdelktj27.png[

• anulka81 Autorytet

Wysłany: 3 października 2014, 13:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj dziewczyny ale się ucieszyłam czytając ze można przywrócić laktacje :-D bo u nas przez to całe dokarmianie u mnie zaczął zanikać pokarm no i teraz walczę żeby jednak go utrzymać narazie jest ciężko na każde karmienie udaje mi się odciągnąć od 40 do 60 a reszta mm. Femaltiker juz kupiłam mam też jakaś herbatkę na laktacje w saszetkach wiec będę działać ale sama myśl za się da bardzo podniosła mnie na duchu :-) !! Dobrze ze jest to forum!! :-) :-) :-)

https://www.maluchy.pl/li-69207.png
  • anulka81 Autorytet

Wysłany: 3 października 2014, 13:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do pępka to u nas po komplikacjach odpadł po 3 tygodniach i 2 dniach. Ale może "wisieć " jeszcze dłużej u nas pewno trzymał by się do teraz gdyby nie szpitalne specyfiki. Tylko i nas źle wyglądał i robiło się czerwone wokół pępka. Dlatego byliśmy w szpitalu.

• dba Autorytet

Wysłany: 3 października 2014, 14:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u nas pępek nie powinien wyglądać tak jak wygląda :/ tak powiedziała dzisiaj pediatra na patologi noworodka. I powiedziała, że jak do miesiąca się nie wchłonie to na jakiś zabieg będziemy musieli jechać do Opola :/

• Fipsik Autorytet

Wysłany: 3 października 2014, 14:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Może nie karmię cycem i się nie zachwycam wszystkim jak Wy, ale nie wyobrazam sobie zostawic jej u kogos na kilka dni :| może za pare lat hehe

a co do brzuszka, polozna nam doradzila i poki co dziala - po odstawieniu herbaty koperkowej mniej sie mloda prezy. czasami koper dziala odwrotnie.

doti77 lubi tę wiadomość

c55fcsqv7zvb1aan.png
    gyxw8u69g8jufhg3.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 października 2014, 14:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    betinka wrote:
    Marta_kwk GRRRRRRRRATULUJĘ!!!!!!!!

Właśnie przeżyłam szok! Szukam w necie herbatki na spokojny sen dla synunia, znalazłam i patrzę, są po 1. miesiącu i sobie myślę 'No to zonk, trzeba poczekać'. No i spojrzałam na datę i SZOOOOOOOOK. Mati skończył wczoraj 4 tyg, a jutro miesiąc!!!!! Ale ten czas zapitala :O

Betinka a z jakiej firmy jest ta herbatka?

Bo ja właśnie znalazłam Humane "herbatkę słodkich snów" która ma w sobie laktoze - naturalny cukier mleczny i zioła melisa, lipa. Podobno jest dobra i można już ją podawać po 1 tygodniu życia

• Tysia87 Autorytet

Wysłany: 3 października 2014, 14:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny jaki polecacie krem mocno nawilżający? Po kazdej kąpieli całego go oliwkuje, a mimo to ma bardzo suche stópki i tylko stópki. Reszta ciała nawilżona, a ze stopek schodzi skóra:-(

https://www.maluchy.pl/li-69041.png
  • Szonka Autorytet

Wysłany: 3 października 2014, 14:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tysia87 wrote:
    Dziewczyny jaki polecacie krem mocno nawilżający? Po kazdej kąpieli całego go oliwkuje, a mimo to ma bardzo suche stópki i tylko stópki. Reszta ciała nawilżona, a ze stopek schodzi skóra:-(
    moj mial suche stopki i pomogl kremik oilan.

Tysia87 lubi tę wiadomość

dqprj44j5vs5457v.png

mhsvx1hpdelktj27.png[

• magdzia26 Autorytet

Wysłany: 3 października 2014, 14:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczynki. Mój Niko jednak ma to wrodzone zapalenie płuc i jest na antybiotykach. Ale dzisiaj przystawiaja mi go do piersi i jest nawet za mną w pokoju. Jest grzeczniutki jak aniołek.

Tysia87, dba, sylwia1985, afrykanka, Beataa25, Agusia ;), BlackLuna, Fipsik, le'nutka lubią tę wiadomość

zrz6x1hpqvnjwkat.png
    dqpr2n0afwpg3f4t.png[/url]
    Aniołek 16.08.2016 <3
  • Kaarolina Autorytet

Wysłany: 3 października 2014, 15:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdzia no to super oby Maluszek szybko wyzdrowial!!!

https://www.maluchy.pl/li-69187.png

https://www.maluchy.pl/li-72300.png
  • anulka81 Autorytet

Wysłany: 3 października 2014, 15:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdzia gratulacje i dużo zdrówka dla synka :) wszystko będzie dobrze :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 października 2014, 15:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej dziewczynki przepraszam ze sie nie oddzywalam ale ta moja mala pijaweczka wisi na cycku caly czas. jak juz wiecie z pon na wt o godz 00:00 urodzila sie moja Emilia:) porod trwal jakies 9 godzin ale byl to dla mnie koszmar!!Bole i lekkie skucze mialam juz od 4 rano w poniedzialek wiec jak wstalam potem okolo 9 i dalej trwaly to juz wiedzialam ze TO DZIS:) ok 14 odeszly mi wody i pijechalismy do szpitala, skurcze zaraz sie rozkrecily az ok 18 myslalam ze umieram!!Krzyczalam strasznie z bolu, miala wpisany zzo ale anstezjolog byl zajety i kazda minuta czekania byla koszmarna!!Potem dostalam wiec ulga byla mega ale i tak wszystko czulam.Najgorsze mialam parte , jak mnie kur.. bolalo!!!!Chyba z 2 godziny trwaly, mala sie cofala caly czas a ja tracilam sily, o 23:55 moja tesciowa trzymajac mnie za reke mowi ze jak sie postaram to jeszcze sie zalapie na 29 wrzesnia( moj dokladny termin) wiec ostatkiem sil parlam i wyskoczyla rowno o 00:00 . Maz i tesciowa byli ze mna, trzymali za reke, podawali wode gdyby nie oni to by sie skonczylo cc bo ja odlatywalam juz. Stracilam bardzo duzo krwi, cala noc mnie dogladali bo bylam az niebieska. Juz po wszytskim na szczescie ale juz wiem na przyszlosc , ze nigdy naturanie juz rodzic nie bede, to nie dla mnie!!6c54610ebbb8a79amed.jpg

Kaarolina, Io, sylwia1985, anulka81, afrykanka, Beataa25, Diabla85, BlackLuna, nenka, K_A_M_A, le'nutka, doti77, justyna14 lubią tę wiadomość

• JustyśkaG Autorytet

Wysłany: 3 października 2014, 15:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aleksa.wawa wrote:
    To chyba normalne ;)
    Mnie kryzys dopadł dzien przed cc jak juz bylam w szpitalu. Telepalam sie jak nie wiem co i ciagle plakalam. W sumie to malo brakowalo a bym zwiała do domu z tego szpitala ;) Na szczescie mialam mega fajną dziewczyne w sali i tak we dwie jakos doczekałyśmy rana :)
    Teraz wcale nie jest lepiej :/ Ciagle sie schizuje nie wiem czym...

Mama nadzieje ze to hormony a nie choroba psychiczna ;)

No właśnie ja ostatnio zaczęłam się zastanawiać czy nie sfixowałam, nostalgia, smutek, tęsknota nie wiadomo za czym...może to faktycznie hormony...niech idą jak najszybciej w cholerę

7u22gywlaksivpie.png
    Lilunia 23.09.2014
    Asiula 2.09.2016
  • JustyśkaG Autorytet

Wysłany: 3 października 2014, 15:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fipsik wrote:
    mam ten laktator szpitalny, pierwszego dnia tez sciagalam po ledwo 40-50ml :( dzis juz jechalam 60, a wieczorem teraz nawet wiecej :) z dnia na dzien bedzie coraz wiecej, bo on ladnie rozbuja laktacje :)

Dziewczyny a jakim "systemem"ściągacie pokarm laktatorem? Ja staram się co 3 godz po 7 min na każdą pierś. Kurcze chciałabym rozbujać tą laktację żeby jak najmniej mm małej dawać.

7u22gywlaksivpie.png
    Lilunia 23.09.2014
    Asiula 2.09.2016
  • Ewi25 Autorytet

Wysłany: 3 października 2014, 15:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My od dziś też dokarmiamy bo mały musi więcej tyc bo przez 2 tyg przytyl aby 95 gram, położna kazała nam kupić bebilon pronutra i zobaczymy bo w pon kolejne ważenie.

qb3c82c3gptozz8t.png
  • JustyśkaG Autorytet

Wysłany: 3 października 2014, 15:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tysia87 wrote:
    Mamusie czy wasze dzieci też tak machaja rączkami? Mój synek to jakby w muchy odganial.

Moja Lilka robi dokładnie to samo:)

7u22gywlaksivpie.png
    Lilunia 23.09.2014
    Asiula 2.09.2016
  • JustyśkaG Autorytet

Wysłany: 3 października 2014, 15:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ameiva wrote:
    Mój synek ma trzy tygodnie. Wiem doskonale o czym piszesz. Nameczylam sie zeby laktacja sie pojawiła. Walczyliśmy o jakiekolwiek mleczko wiec szarpałam laktatorem puste cycki. W miedzyczasie przystawiałam go do piersi. Darł sie na cały oddział. Głupio mi było przed dziewczynami z sali ale trudno...najbardziej zal mi było małego, tak płacze przy cycu ze az sie siny robi. Odpycha sie, cały sztywnieje, macha raczkami, nóżkami, on jest wsciekły, ja padnieta i zapłakana. Zawsze chciałam karmic piersia a tu lipa. Swoja droga myslalam ze to łatwiejsze. Ja mam tez jakies niewymiarowe sutki ale nawet stosujac nakładki synek ssac nie chce. Teraz przypałętało sie jeszcze zapalenie piersi, dostałam antybiotyk, mleko o które tak walczyłam odciagam i wylewam, dobrze ze mam zapas w zamrazarce to nie musze podawac mm. Czasem mam juz chwile zwatpienia. Idac do lekarza myslalam juz nawet czy nie poprosic o tabletki na wstrzymanie laktacji ale w pore sie opamietałam. Nie wiem ile wytrzymam ale moze chociaz do trzeciego miesiaca zycia dam rade. Przykro mi tylko kiedy inni na sile daja mi swoje "złote" rady jak to mam przestac synka karmic butla i dawac tylko cyca ale nie mam zamiaru go głodzic a mnie uwazaja za lenia któremu sie nie chce powalczyc, nawet nie wiedza ze karmiac w ten sposób mam dwa razy wiecej roboty...

Widzę że nie jestem osamotniona. Też chciałam karmić piersią, jestem po cc, mleka jak kot napłakał chociaż ostatnio za jednym razem ściągnęłam laktatorem 10ml z jednej piersi w 7 min - w sumie to nawet nie wiem czy to mało?Chyba tak....napewno mała się nie najada. A więc dostaje mm.

7u22gywlaksivpie.png
    Lilunia 23.09.2014
    Asiula 2.09.2016
  • Io Autorytet

Wysłany: 3 października 2014, 15:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fipsik wrote:
    Może nie karmię cycem i się nie zachwycam wszystkim jak Wy, ale nie wyobrazam sobie zostawic jej u kogos na kilka dni :| może za pare lat hehe

Ja tez ciagle mowie, ze chcialabym odpoczac od malego ale nie oddalabym go nikomu na kilka dni. Nie takiego malutkiego. Na kilka godzin moze i tak ale nie na dluzej. Na razie zostwal tylko z mezem.

Fipsik lubi tę wiadomość

dqpr3e5ebayuirbn.png
‹‹ 2160 2161 2162 2163 2164 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Problemy z tarczycą - przyczyny, objawy, wpływ na płodność

Problemy z tarczycą są bardzo częstą przyczyną zaburzeń hormonalnych zarówno u kobiet, jak i u mężczyzn. Jakie są najczęstsze zaburzenia w funkcjonowaniu tarczycy? Jakie są typowe objawy problemów z tarczycą? Jak wygląda diagnostyka? Jak zaburzenia tarczycy mogą wpływać na płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ

Perimenopauza - czym jest, jak na nas wpływa i jak sobie możemy z nią poradzić!

Czym jest perimenopauza i czym różni się od menopauzy? Czy jeśli masz 40 lat to ten temat może dotyczyć również Ciebie? W jaki sposób perimenopauza się zaczyna? Jakie są typowe i nietypowe objawy spadku i burzy hormonów przed menopauzą? Czy można temu zapobiec, jak sobie radzić z objawami i jak dbać o zdrowie, gdy spada estrogen? Wraz z ekspertami stworzyliśmy dla Ciebie artykuł, z którego dowiesz się wszystkiego, czego potrzebujesz o swoim zdrowiu hormonalnym w okresie perimenopauzy.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak zajść w ciążę? 4 składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w koktajlach.

Jak zajść w ciążę? Jak w naturalny, łatwy, a przy tym smaczny sposób możesz poprawić swoją płodność? Wystarczy, że każdego dnia będziesz przygotowywać super-odżywczy koktajl płodności. Jakie dobroczynne składniki możesz znaleźć w naszych przepisach? Jaką rolę odgrywają one w kontekście płodności? Oto 4 najważniejsze składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w smoothies! 

CZYTAJ WIĘCEJ