X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniowe mamusie 2014
Odpowiedz

Wrześniowe mamusie 2014

Oceń ten wątek:
  • Io Autorytet

Wysłany: 3 października 2014, 05:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas karmienie nr 2. :)

dqpr3e5ebayuirbn.png
  • betinka Autorytet

Wysłany: 3 października 2014, 06:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Padlam! Karmienie nr... DWA! <3

Migotka,.no glodnemu chleb na mysli :D

https://www.maluchy.pl/li-68923.png
  • Ewi25 Autorytet

Wysłany: 3 października 2014, 06:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My też mamy 2 karmienie ale trwa już od 5:30

qb3c82c3gptozz8t.png
  • Tysia87 Autorytet

Wysłany: 3 października 2014, 06:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dzis pierwsze karmienie o 2, drugie teraz zaczęłam. Mój misiek je tylko dwa razy w nocy, za co mu bardzo dziękuję, bo ja już teraz jestem w sumie wyspana:-)

https://www.maluchy.pl/li-69041.png
  • Diabla85 Autorytet

Wysłany: 3 października 2014, 06:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie też karmienie nr 2.

Tysia87 lubi tę wiadomość

[doxs9km.png
    4ilkhk7.png
  • stardust87 Autorytet

Wysłany: 3 października 2014, 06:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A u nas niby trzecie. Niby bo właściwie nie je ale brzuszek go obudził więc leży u mnie na rękach i co jakiś czas bierze cycka.

Moje maleństwo [*] 30.07.13 (5tc) |
    Drugie maleństwo [*]7.10.2015 (7tc)
    f2wljw4zsezkkurs.pngmhsv9vvjv50e03h0.png
  • Kaarolina Autorytet

Wysłany: 3 października 2014, 07:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Akuszerka Ty po karmieniu sciagasz 30ml a ja mimk ze Krzycha karmie tylko 20minut to po karmiejiu nawet 10ml nie sciagne :/

https://www.maluchy.pl/li-69187.png

https://www.maluchy.pl/li-72300.png
  • akuszerka89 Autorytet

Wysłany: 3 października 2014, 07:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny ale to godzine po karmieniu czyli mleko powinno byc juz uzupelnione w piersiach. Nigdyvm za jednym jarem nie udalo mi sie sciagnac wiecej niz 30ml. A jak czytam, ze niekgore w 10 min sciagaja 200ml to az mi smutno.

preg.png
    28.08.2014 - mój CUD - Filip❤️
    01.04.2015 - 5tc [*]
    18.08.2017 - Amelka [*]
    14.08.2018 - 6tc [*]
    04.10.2021 ciąża biochemiczna
    26.07.2022 ciąża biochemiczna
    29.10.2022⏸️😍
    22.12.2022 będzie Natalka 😍💗
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 października 2014, 07:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja już w ogóle nie ściągam. Wy ściągacie, żeby było więcej mleka czy po co, bo może ja też powinnam...

My dziś mieliśmy pobudkę o 2.25, przebieranie 5minut, jedzenie 10minut, obijanie 5minut i o 2.45 mamusia już spała w łóżku :D Ech, tak to ja mogę nawet jeszcze 10 dzieci mieć :P

• Kaarolina Autorytet

Wysłany: 3 października 2014, 07:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Akuszerka spokojnie nie jestes sama ja jak Malego butla karmilam to nawet na porcje Mu nie wciagalam bo nie mialam... mi sie wydaje ze to przez moje przeogromne cycochy :/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 października 2014, 07:27

• akuszerka89 Autorytet

Wysłany: 3 października 2014, 07:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze Karolina, mi tez sie wydaje, ze to przez to, ze mam duze cycki:-/ nie lubie ich.
    Kark ja chcialabym bardziej rozkrecic laktacje i zaczac robic zapasy mleka na wszelki wypadek. A na razie w ciagu miesiaca udalo mi sie zamrozic 90 ml:-/

preg.png
    28.08.2014 - mój CUD - Filip❤️
    01.04.2015 - 5tc [*]
    18.08.2017 - Amelka [*]
    14.08.2018 - 6tc [*]
    04.10.2021 ciąża biochemiczna
    26.07.2022 ciąża biochemiczna
    29.10.2022⏸️😍
    22.12.2022 będzie Natalka 😍💗
  • Kaarolina Autorytet

Wysłany: 3 października 2014, 07:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja swoich tez nie lubie :/ z mila checia jakby ktos mi ufundowal zmiejszenie piersi to bym sie nawet nie zastanawiala! Eh :/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 października 2014, 07:44

• stardust87 Autorytet

Wysłany: 3 października 2014, 08:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Akuszerka, u mnie godzinę po karmieniu to susza a nie mleko jest. Spróbuj poczekać dłużej. Najlepiej też ściągać w nocy bo wtedy bardziej wartościowe mleko jest więc Fifi zje mniej a Ty będziesz miała więcej do ściągnięcia. I przede pij, pij i jeszcze raz pij! U mnie jak nie piję w ciągu dnia to suche śliwki mam. A jak wieczorem na raz 1,5 l wypije to w nocy bez ściągania grozi eksplozją. No i kochana - spokój! Bo im bardziej się denerwujesz tym mniej mleka. A mm nie jest dziełem szatana, nic złego się nie stanie jak będziesz musiała kiedyś z jakiegoś powodu dać małemu gotowe mleko - po to ono jest, na wszelki wypadek żeby nasze dzieci nie były głodne a nie żebyśmy czuły się gorszym matkami. Cycki do góry! :D

akuszerka89, aleksa.wawa lubią tę wiadomość

Moje maleństwo [*] 30.07.13 (5tc) |
    Drugie maleństwo [*]7.10.2015 (7tc)
    f2wljw4zsezkkurs.pngmhsv9vvjv50e03h0.png
  • doti77 Autorytet

Wysłany: 3 października 2014, 08:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Wszystkim.Wczoraj wieczorem strasznie zaczęła mnie boleć pierś lewa,była taka nabrzmiała,jakby miała pęknąć i 2 guzki wyczułam bolało jak diabli,czyli złapał mnie zastój.Zaczęłam przystawiać Damianka,to cos pociumkał i za chwile płacz.Dorwałam laktator i guzik,moze z 2 krople pociekły.Potem ciepłe okłady zrobiłam i o pare kropel więcej odciągłam.Damianek posilił się z prawej piersi i poszedł spać,a jak wstał to kurczę tak się przyssał do tej piersi z zastojem,że miałam łzy w oczach z bólu,ale na szczęście odetkały się kanaliki i porządnie sobie pojadł.
    Byliśmy też u kardiolog na kontroli i jest oki,jedynie mały szmer wysłuchała,ale ekg,usg oki.Mamy następną kontrol 30.01.2015,a to dlatego,że dowiedziałam się że Damianek jak sie urodził to miał umiarkowaną zamartwicę i trzeba od czasu do czasu jeździc na kontrole,bo miał zmiany w arytmii serca.Kurdę,to ja się dowiedziałam od kardiolog co tam pracuje w szpitalu,gdzie rodziłam,że mój skarb miał zamartwicę.A pani ginekolog i inni lekarze twierdzili,ze nie bylo problemów przy porodzie.Jestem wkurzona,brr.Jak się oczytałam w internecie co to jest ta zamartwica to mnie głowa rozbolała.Mało tego mąż chce przysposobić tego starszego syna Mateusza,co ma 10 lat,bo on nie jest biologicznym ojcem i myslelismy,że to siup,siup wniosek sie złoży,bedzie rozprawa i po wszystkiemu.Tu jeszcze wizyty kuratora nas czekają,badania męża podobno 1000zł kosztują to kupa pieniędzy.Wniosek napisany,dokumenty kompletujemy,tylko koszt tych badań mnie przeraża,tym bardziej,że chrzciny w grudniu mają być i inne wydatki.Mąż zły bo myśli,ze ja nie chce,żeby przysposobił syna,tłumaczę mu ,ze o kasę tu chodzi,a ten że to później będziemy się martwić,no nie wiem,to nie jest 200-300 zł.Idę coś zjeść z tych nerwów,bo atmosfera w domu nie za bardzo.Pa

https://www.maluchy.pl/li-69856.png
    https://www.maluchy.pl/li-70991.png
  • BlackLuna Autorytet

Wysłany: 3 października 2014, 08:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Io wrote:
    Mój też usypia przy karmieniu a jak tylko jego pupa dotknie materaca to się budzi :P Czasami prześpi 15 minut i potem robi pobudkę. Mam nadzieję, że to kwestia skoku rozwojowego.

No ale polecam Wam to:
    http://www.youtube.com/watch?v=TjKK3mB5p5o
    My wczoraj przetestowaliśmy i po 4 minutach Dzidek śpi. :) Mój mąż nie wierzył, że to może pomóc a jak mały odpłynął to przecierał oczy ze zdumienia. U nas niestety efekt krótotrwały.

hej mamuski :)

na samo dzień dobry, lo jesteś genialna :D my od 3 dni walczymy z kolka po każdym karmieniu teraz tez jestem po nocy pełnej "płaczliwych przygód" pościłam to małej i jak u ciebie 5 minut i moja rozdarciuszka śpi sobie w najlepsze!! :D

hiphip huraa nareszcie mogę iść siku, bo już myślałam nad opcja co by poprosić położną żeby dzisiaj na wizyte zabrała ze sobą cewnik i mi go zamontowała w podwoziu :P

Io, stardust87 lubią tę wiadomość

yn10zjeku.png
    1a75ojqh9.png
    21.08.13 [*] nasz aniołek
  • Io Autorytet

Wysłany: 3 października 2014, 08:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trzeci dzień z rzędu klade sie o 6:30, a mlody pobudke robi o 7. Nie wiem czemu. On zasnal o 6. Najlepsze, ze on sie budzi glodny! Normalnie wytrzymuje 3-4 h a rano godzina i juz chce znowu jesc. Ja sie chyba juz przestane klasc po 6 bo to sensu nie ma. Nie rozumiem mojego dziecka. Teraz zjadl i spi jak zabity a ja juz sie rozbudzilam i nici ze spania.

dqpr3e5ebayuirbn.png
  • Mika 28 Autorytet

Wysłany: 3 października 2014, 08:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Boże Lo Ja Cię podziwiam z tym karmieniem i że masz tyle samozaparcia i siły :)
    Jak ktoś nie wie to nie zrozumie tego ile trzeba siły i wytrwałości i ze to nie takie proste :)

A Ja kupiłam ten laktator mini electric medeli i pewnie w poniedziałek przyjdzie mam nadzieje :)I też chyba zacznę sciągać na czarną godzinę jak akuszerka
    Ja dziś miałam w nocy 2 karmienia nie wiem co się tej mojej córce pomieszało miało być 1 :)

Io lubi tę wiadomość

bhywkrhm4kro7bny.png
    relgio4pjw325a69.png
  • Szonka Autorytet

Wysłany: 3 października 2014, 09:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc mamusie :)

u nas w nocy 3-4 karmienia ale maly zasypia o 20-21. ogulnie jestem nawet wyspanu nas najgorsze sa wieczory od 17 do kapieli wrzask :( chyba synek ma kolki bo nie wiem co to innego moze byc :( nie moge go wtedy na chwilke odlozyc bo strasznie sie zanosi i traci oddech. mam nadzieje ze to szybko minie.

akuszerka tak jak ktorac napisala mm to nie jest zlo. po to jest zeby dac jak maluch jest glodny a w piersiach susza. ja mam w domu opakowanie w razie w i jestem dzieki temu spokojniejsza bo wiem ze jak w piersiach braknie a to sie zdaza to mam plan b :) i maly nie bedzie wyl z glodu. na razie ratowalam sie mm dwa razy. tez mi troche smutno bylo ale wole mu dapnec mm niz ma bycp glodny. na nastepne karmienie piersi doprodukowaly i mm nie bylo potrzebne.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 października 2014, 09:05

dqprj44j5vs5457v.png

mhsvx1hpdelktj27.png[

• betinka Autorytet

Wysłany: 3 października 2014, 09:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kobitki z Warszawy, nie pamietam ktora pytala o ORTOPEDE - przed momentem umowilam Mateusza na Plocka, juz na 15.10 byl termin :) Oczywiscie na NFZ, dzwoniac trzeba miec skierowanie pod reka.

Doti, dobrze ze sprawnie podzialalas i powstrzymalas zapalenie! A z tym badaniem to masakra, zeby tyle pieniedzy wydzierali ludzion z gardla :(

Akuszerka i Karola, przedwczoraj mialam malo pokarmu, 15 min po karmieniu sciagnelam z obu cckow 10ml lacznie. Od razu wypilam Femaltiker, wrocilam do Ricinus communis jednoczesnie i duzo wody i Mati znow sie obzera tak, ze mu wyplywa jak pusci cycka. Zaczelam akcje rano, a wieczorem przy kapaniu myslalam, ze mi wybuchna jak sie schylilam!

https://www.maluchy.pl/li-68923.png
  • Paula55 Autorytet

Wysłany: 3 października 2014, 09:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien dobry. Widze ze nocne zycie u nas tetni :)

I widze ze kiepskie nocki tez goroja :( u nas tez dzis srednio. Maly tak sie wysoal w dzien ze w nocy zamykal oczy tylko jak lezal na klacie u mnie albo T :/ wiec sie nagimnastykowalismy.

Ja wczoraj odciagalam mleko jak jechalismy do przyjaciol i znow bylo 100 ml. Maly pojadl i padal jak kawka.
    W szoku jestem ile udalo sie wydoic bo wczesniej na 10 ml sie konczylo :) a moje cycki sa w wersji mińi w porownaniu do waszych uaha :)

Mam nadzieje ze przed nami lepszy dzien :)

betinka lubi tę wiadomość

oar8skjo85nuiyxh.png
    relgwn15b2xdchwm.png

‹‹ 2158 2159 2160 2161 2162 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Dieta wegetariańska i dieta wegańska w ciąży i podczas laktacji

Czy dieta wegetariańska i wegańska w ciąży oraz podczas laktacji to dobry pomysł? Na co należy zwrócić uwagę nie jedząc w tym okresie mięsa lub żadnych produktów pochodzenia zwięrzęcego? Czy jest to bezpieczne dla ciąży i rozwoju płodu, a potem niemowlęcia? Przeczytaj jak powinna wyglądać dieta mamy karmiącej i czy spożywane przez nią pokarmy mogą wpływać na dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ

100% nauki, czyli badania i rozwój w OvuFriend!

OvuFriend to jedna z nielicznych aplikacji na rynku, których działanie opiera się na wieloletnich pracach badawczo-rozwojowych, a jej skuteczność została potwierdzona badaniami naukowymi. Od 10 lat najlepszej klasy naukowcy i lekarze pracują nad tym, aby OvuFriend z najwyższą wiarygodnością analizowało cykl miesiączkowy, wyznaczało dni płodne, owulację i miesiączkę. W rezultacie wielu badań naukowych system OvuFriend uczy się płodności każdej kobiety, jej indywidualnych cech, trendów i zależności w cyklu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Plamienie i krwawienie międzymiesiączkowe - najczęstsze przyczyny

Czym najczęściej jest spowodowane plamienie lub krwawienie międzymiesiączkowe? Jak odróżnić plamienie od krwawienia z pochwy? Czy brązowe plamienie przed okresem to niepokojący objaw? Kiedy warto skonsultować się z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ