X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniowe mamusie 2014
Odpowiedz

Wrześniowe mamusie 2014

Oceń ten wątek:
  • le'nutka Ekspertka

Wysłany: 5 października 2014, 18:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jejq wam zazdroszcze tych slodyczy.. ja zawsze mowilam ze dzien bez czekolady to dzien stracony, teraz odkad sie Maly urodzil to ani grama a teraz jeszcze wyszlo podejrzenie nietolerancji laktozy mleka krowiego wiec nawet jogurtu czy platkow z mlekiem nie moge :/ a kolki tez mamy wiec nie wiem jak bym miala sprawdzic reakcje na jakiegos lakocia.
    No to sie pozalilam troche... ;-)

relg2n0a1g998ci6.png
  • justyna14 Autorytet

Wysłany: 5 października 2014, 18:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 lutego 2016, 10:02

relg3e5e6cfj7fkg.png
    zrz63e5ewa17bqxb.png
    km5sdf9hhvdxzmyl.png
  • Tysia87 Autorytet

Wysłany: 5 października 2014, 19:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    fjvzngzf8cvj_t.jpg
    i tak od 14....a mama się już nudzi i cycochy jej jej czekają aż wstanę:-)

Io, Majeczka2014, Fipsik, nenka, Migotka22, BlackLuna, Kaarolina, Ewi25 lubią tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/li-69041.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 października 2014, 19:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zostalam sama samiusienka... Buu... Moje dziecko będzie najmłodszym wrzesniakiem:-P to nic ze jutro 6 października

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 października 2014, 19:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja po porodzie w ogóle chce zrezygnowac ze słodyczy. Takie moje postanowienie. Dałam radę ponad rok bez to mam nadzieję ze teraz też:-) akurat mi to na dobre wyjdzie. Musze jakoś zgubić 25 kg. A dziś mam w planach rozkoszowac się ostatnim snicersem :-)

• akuszerka89 Autorytet

Wysłany: 5 października 2014, 19:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No i w koncu moge do Was napisac. Pojechalismy na sor i czekamy na przyjecie. Nikt nie wychodzil wiec zapukalam i juz mialam pytac czy moge wejsc, ale taki smrod mnie uderzyl ze nie wiem i zobaczylam na lozku starego, suchego, powykrecanego dziadka i od razu wyszlam zeby nie przeszkadzac. Po jakichs 5 min przyszedl lekarz i zapytal co chcemy. Wiec mowie mu jak wyglada sytuacja, a on do mnie, zebysmy szybko stamtad uciekali bo ten dziadek powykrecany ma salmonelle!!! I kazal jechac na pogotowie. A na pogotowiu lekarz po zbadaniu mnie powiedzial ze koniecznie do szpitala na nawodnienie i leki przeciwbiegunkowe. A najgorsze jest to ze mialabym lezec na oddziale zakaznym i separacja od Filipa! Wiec powiedzialam ze nie zgadzam sie na polozenie do szpitala i prosze o leki na wzmoznienie a z reszta poradze sobie sama. Dostalam jakis lek i adnotacje, ze jak tylko stan sie pogorszy to od razu do szpitala bez gadania. Wracajac do domu wykupilismy recepte, dodatkowo glukoze i sol do przetoczen, w domu przyjechala do mnie kolezanka, podlaczyla kroplowki i juz jest troche lepiej. Duzo dala mi glukozoa, bo juz slanialam sie na nogach. Jutro mam do przychodni isc na kolejne kroplowki. Na szczescie juz tak mnie nie czysci. Przepraszam ze tak chaotycznie wszystko opisalam, ale jakos.nie moge sie zebrac. W kazdym razie jest lepiej niz bylo

preg.png
    28.08.2014 - mój CUD - Filip❤️
    01.04.2015 - 5tc [*]
    18.08.2017 - Amelka [*]
    14.08.2018 - 6tc [*]
    04.10.2021 ciąża biochemiczna
    26.07.2022 ciąża biochemiczna
    29.10.2022⏸️😍
    22.12.2022 będzie Natalka 😍💗
  • Paula55 Autorytet

Wysłany: 5 października 2014, 19:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej laski, wracam po weekendowej nieobecnosci :) wybyczylismy sie u pradziadkow :)
    Grzecznie was nasrobilam a teraz poodpisuje jesli ktos zainteresowany :)

Kolejne baby najwczesniej za 3-4 lata. Nie wyobrazam sobie siebie z dwojka maluchow. Jeden u nogi drugi u cycka :/ poza tym widze po z ajomych jak. To. Jest w praktyce i dziekuje ;)

Co do cc to tak jak afrykanka ja mialam bajke :) po 4 h od operacji pelna wladza w nogach i spacer po sali, przy malym sama wszystko robilam. Po pol h po przewiezieniu na pooperacyjna wieczorna toaleta, karmienie malego i kolacja :) Cewnik w lape i dawaj ;)
    Nic nie bolalo jedynie szwy ciagnely. Jako jedyna jak zeszlo znieczulenie nic nie bralam. No raz paracetamol. A babki po sn przeciwbolowe garsciami lykaly. Wyszlam ze szpitala po 46 h :)
    Ale gdyby nie to ze malemu spadalo tetno rodzila bym sn :) mimo ze bol przeogromny. Znieczulenie duuzo pomoglo i drugi porod marzy mi sie sn plus znieczulenie :)

Nasz synek tez spi u siebie, nie wyobrazam sobie dziecka w malzenskim lozku bez wyraznej przyczyny (tj Fipsik).
    Od tulenia, zabaw itp mamy caale dnie :)

Ja od kilku dni tez jem wszystko! Dzis jadlam kielbache i karczek z grilla a na obiad rybe w panierce. Kilka dni temu hot doga i malemu NIC nie bylo :) u dziadkow najadlam sie karpatki, kremowek z Wadowic, golabkow. Moja szwagierka je total wszystko a dziecko jak aniol. Wczoraj odciagnela pokarm i nawet kilka lyczkow wina wypila.

Ja wczoraj w nocy pobilam rekord i odciagnelam 150 ml mleka :) 100 z jednego cyca i 50 z drugiego.

Wczoraj moj syn przeszedl samego siebie i jadl co godz- poltorej!!! Masakra. W koncu moje cycki odmowily i na probe dostal 150 mm i co??? Po 2 h placz bo glodny :/ chyba szykuje mi sie zapasnik sumo...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 października 2014, 19:27

Fipsik lubi tę wiadomość

oar8skjo85nuiyxh.png
    relgwn15b2xdchwm.png

• Paula55 Autorytet

Wysłany: 5 października 2014, 19:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Akuszerka dobrze ze juz lepiej i ze jeidnak jestes w domu. Separacja od dziecka by cie tylko podlamala ale coz miala bys robic??
    Duzo zdrowka i wracaj do siebie!!!

Majeczka ktos musial byc ostatni ale nie ma to znaczenia bo czekasz na swoje dziecko!! To jest najwazniejsze. Obys w ramach rekompensaty dostala grzecznego anioleczka ;)

oar8skjo85nuiyxh.png
    relgwn15b2xdchwm.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 października 2014, 19:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Akuszerka zdrowka!!
    Paula no tak :-)
    Wy już doświadczone mamuski, przetestowane a ja będę się wdrazac w tematy ;-) ale chociaż będę miała kogo radzić :-D ns wszystkie pyt.odpowiedzi :-P ależ jestem co?! ;-)

Paula55 lubi tę wiadomość

• Fipsik Autorytet

Wysłany: 5 października 2014, 19:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Majeczka nie martw się, najbardziej wyczekane tutaj będzie :D

c55fcsqv7zvb1aan.png
    gyxw8u69g8jufhg3.png
  • Fipsik Autorytet

Wysłany: 5 października 2014, 19:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula 150 a ma już tyle tygodni.. moja wciąga na porcję 70-120ml... i tak 7 razy na dobę. Na "szczęście" mam nawał, więc wyrabiam normę :P

c55fcsqv7zvb1aan.png
    gyxw8u69g8jufhg3.png
  • Paula55 Autorytet

Wysłany: 5 października 2014, 19:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O matko!! Fipsik pocieszasz mnie hahaah,
    Na naszym mm pisze ze 4-8 tyg dziecko powinno 150 ml zjesc na 5 karmien i myslalam ze jak moj to nosem wciaga to duzo:)
    Uhh to Jagoda pojdzie w sumo a moj moze cos "lzejszego" :)
    I jak ci idzie odciaganie??

oar8skjo85nuiyxh.png
    relgwn15b2xdchwm.png

• Paula55 Autorytet

Wysłany: 5 października 2014, 19:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fipsik syn mojej szwagierki zjada ok 150 a ma juz pol roku wiecwydawalo mi sie to tak duzo :P

oar8skjo85nuiyxh.png
    relgwn15b2xdchwm.png

• Fipsik Autorytet

Wysłany: 5 października 2014, 20:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula55 wrote:
    O matko!! Fipsik pocieszasz mnie hahaah,
    Na naszym mm pisze ze 4-8 tyg dziecko powinno 150 ml zjesc na 5 karmien i myslalam ze jak moj to nosem wciaga to duzo:)
    Uhh to Jagoda pojdzie w sumo a moj moze cos "lzejszego" :)
    I jak ci idzie odciaganie??

na naszym mm pisze, ze 2 tyg powinno zjadac 120 x 6 posiłków, nasza dzisiaj wciągnęła 510 łącznie i zostało tylko jedno karmienie dziś to będzie ok 600 - więc mniej niż na mm pisze. Nie będzie sumo ;) Tym bardziej, że wali kilka kup dziennie po nawet 100 gram :P Aż się boję, że wychudnie i będzie miała szyję ;)

Odciąganie fajnie, co 3-4 godziny po około 100ml ściągam, więc dla niej akurat :) Rozkręciła się laktacja i wyrabiamy normę, nie musimy od 2 dni dokarmiać mm.

c55fcsqv7zvb1aan.png
    gyxw8u69g8jufhg3.png
  • Paula55 Autorytet

Wysłany: 5 października 2014, 20:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A jakie masz mm?? Tylko wiesz co mleko to moze miec inne normy. My mamy aptamil od nas z uk... Niby to samo co bebilon ale podobno juz inaczek sie wlasnie przygotowuje (kolezanka mi mowila).
    Hahaha moj juz od dawna ma drugi podbrod (bo to nie jest podbrodek ) :P

Kurde super ze ci sie udalo. Nie meczysz sie babo a dziecko ma wsio co mu potrzeba :) i laktator masz medeli???
    Mi sie marzy tak rozbujac laktacje zeby po powrocie do domu choc troszke mleka pomrozic. Ale poki co to moja pijawka wypija wszystko do cna :P moze dzis w nocy znow uda sie cos upuscic hehe :)

oar8skjo85nuiyxh.png
    relgwn15b2xdchwm.png

• Fipsik Autorytet

Wysłany: 5 października 2014, 20:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mamy enfamil 0-lac , bo mamy ryzyko skazy białkowej. Za jakieś 2 tyg się wyklaruje sytuacja z tym.

laktator mamy medeli wypozyczony ze szpitala, taka wielka machina, pół szafki nocnej mi zajmuje hehe. ale przymierzamy sie do kupienia mini electrica pozniej.

c55fcsqv7zvb1aan.png
    gyxw8u69g8jufhg3.png
  • Fipsik Autorytet

Wysłany: 5 października 2014, 20:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Najlepiej mrozić po 2 miesiącach dopiero, pierwsze tygodnie mleko ma bardzo dużo przeciwciał ważnych dla noworodka/wczesnego niemowlęcia, lepiej zużywać na bieżąco :) Mi się narazie nie marzy mrozić, tylko upuścić tyle, żeby starczyło na dwa dni jak będę mieć zajęcia w szkole :)

c55fcsqv7zvb1aan.png
    gyxw8u69g8jufhg3.png
  • Paula55 Autorytet

Wysłany: 5 października 2014, 20:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wydaje mi sie Fipsik ze co mleko to ma inny przepis przygotowania... A ile miarek. Dajesz?? U nas jest 5 miarek na 150 ml.

Dlatego poki co ńie mroze :) ale za jakis cżas nie pogardze :P bedzie na wyjscia :) bo i tak malego nie mam komu zostawic :P

oar8skjo85nuiyxh.png
    relgwn15b2xdchwm.png

• Tysia87 Autorytet

Wysłany: 5 października 2014, 21:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czytalyscie dziewczyny, że Przybylska nie żyje? Ja pierdziele jakie życie jest krótkie. Musimy się cieszyć, że mamy zdrowe maluszki i że one mają mamę.
    A mój synek śpi od 14 z polgodzinna przerwa na cyca

https://www.maluchy.pl/li-69041.png
  • Kaarolina Autorytet

Wysłany: 5 października 2014, 21:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    eh właśnie przeczytałam o Przybylskiej i jestem wystraszona :| mój P robił badania ostatnio badanie i właśnie wyniki trzustki miał baardzo złe norma było poniżej 150 a On miał ponad 800.. w listopadzie powtórka badań ale teraz boję się coraz bardziej!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 października 2014, 21:49

https://www.maluchy.pl/li-69187.png

https://www.maluchy.pl/li-72300.png
‹‹ 2173 2174 2175 2176 2177 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kalendarz dni płodnych podczas starania o dziecko

Przeczytaj dlaczego coraz więcej lekarzy zaleca kobietom starającym się o dziecko prowadzenie aplikacji miesiączkoweji i obserwację własnego ciała. Kalendarz owulacji - czym jest, na czym to polega i dlaczego podczas starania o dziecko warto wiedzieć coś więcej o swoim cyklu niż czas jego trwania. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół Policystycznych Jajników – objawy PCOS, leczenie podczas starania o dziecko

Zespół Policystycznych Jajników również znane jako PCOS lub Policystyczne Jajniki, to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Jakie są objawy PCOS? Jak wygląda proces diagnozy i leczenia? I najważniejsze jak PCOS wpływa na płodność i starania o dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ

4 składniki diety wspierające owulację!

Problemy z owulacją są bardzo częstą przyczyną trudności z zajściem w ciążę. Dowiedz się, jak za pomocą diety możesz wesprzeć jajeczkowanie! Poznaj, które składniki diety mogą pozytywnie wpływać na owulację, a które mogą przyczyniać się do niepłodności owulacyjnej. Poznaj propozycje propłodnościowych posiłków od Ani i Zosi z Akademii Płodności! 

CZYTAJ WIĘCEJ