X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniowe mamusie 2014
Odpowiedz

Wrześniowe mamusie 2014

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 października 2014, 11:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tysia87 wrote:
    Majeczka2014 jak jutro dostajesz kroplowke to czemu dziś nie możesz jeść? Rozumiem jutro, ale dziś?
    Pytalam o śniadanie jutro:-) czemu nie mogę zjeśc przed podaniem kroplowki?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 października 2014, 11:21

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 października 2014, 11:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Akuszerka trzymam kciuki! Musi być dobrze

• Tysia87 Autorytet

Wysłany: 5 października 2014, 11:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Majeczka2014 cholera tak naprawde wie.Mi też śniadania jeść nie pozwolili.A pozniej położna pytała czy jadłam. Mowie, że nie to mi podała kroplowke na wzmocnienie z czyms tam bo nie jadlam:-D bzdura jakaś. Ale uwierz mi, że jutro będziesz taka podekscytowana,ze nie bedziesz nawet myślała o jedzeniu:-)

https://www.maluchy.pl/li-69041.png
  • JagoodkaK Autorytet

Wysłany: 5 października 2014, 11:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Akuszerka bedzie dobrze, kciuki mocno trzymamy. Majeczka tylko Ty kochana jestes przeterminowana????

h84fkrhm4lz65cww.png
  • Io Autorytet

Wysłany: 5 października 2014, 11:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z tego co ja się orientuję to jeść nie można w razie jakby Ci cesarkę musieli zrobić.

dqpr3e5ebayuirbn.png
  • JustyśkaG Autorytet

Wysłany: 5 października 2014, 11:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaarolina wrote:
    Moj P tez jest zakochany w Krzychu i mysle ze to jest powod ;) mysli chyba ze 2giego juz tak nie pokocha Bąbla :) a ja tym razem bym chciala coreczke zeby byla parka :)

ja też bym chciała parkę:-D i taka "banda" już by mi wystarczyła:-D

7u22gywlaksivpie.png
    Lilunia 23.09.2014
    Asiula 2.09.2016
  • Tysia87 Autorytet

Wysłany: 5 października 2014, 11:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Po oksy ewentualnie możesz to śniadanie oddać górą lub dołem:-) ja nie jadlam nic bo poszłam na porodowke jeszcze przed sniadaniem.A całą tą kroplowke z glukoza, którą dostalam na wzmocnienie zwrocilam w minute po i mimo lewatywy,2 też była. Ale tak szczerze porod to tak specyficzne przeżycie, że nawet Brad Pitt mógłby się przyglądać mojej rozciapanej zizel a i tak by mnie to nie ruszyło

https://www.maluchy.pl/li-69041.png
  • JustyśkaG Autorytet

Wysłany: 5 października 2014, 11:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Io wrote:
    Z tego co ja się orientuję to jeść nie można w razie jakby Ci cesarkę musieli zrobić.

dokładnie tak. To wszystko na wypadek cięcia

7u22gywlaksivpie.png
    Lilunia 23.09.2014
    Asiula 2.09.2016
  • Fipsik Autorytet

Wysłany: 5 października 2014, 11:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u nas kolejne dziecko tak, ale jak znajde prace po macierzynskim ;)

nasza śpi 5 godzin po kąpieli. chyba zaczne ja kapac na samym koncu, zebysmy od razu polozyli sie spac heheeh

Majeczka powodzenia!!!

c55fcsqv7zvb1aan.png
    gyxw8u69g8jufhg3.png
  • Io Autorytet

Wysłany: 5 października 2014, 12:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A nasz właśnie po kąpieli wcale spać nie chce tylko najlepiej się przytulać. No i koniecznie trzeba go po kąpieli nakarmić bo drze się o butelkę bez względu na to, o której było poprzednie karmienie.

Fipsik - podziwiam Cię, że po tym wszystkim co przeszłaś w ciąży chcesz jeszcze jedno dziecko.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 października 2014, 12:01

Fipsik lubi tę wiadomość

dqpr3e5ebayuirbn.png
  • JagoodkaK Autorytet

Wysłany: 5 października 2014, 12:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mamuski, potrzebuje malego smoczka. Lovi i avent sa za duże i zatykaja Ninie nos:(

h84fkrhm4lz65cww.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 października 2014, 12:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tylko cc następnym razem :)
    Poród naturalny miała niezły, za 3 razem oksy i masaż szyjki zadziałał, ale poród trwał 7,5 godziny, w tym parte 15 minut, a wody odeszły mi dopiero podczas parcia :)
    Ale po cesarce się niebo lepiej czułam. Mogłam normalnie wszystko robić, zresztą jak mały miał 4 dni to byliśmy na godzinnym spacerze. Po naturalnym po miesiącu na takie "szaleństwo" mogłam sobie pozwolić.

My już się seksimy ;) A jeśli chodzi o kolejnego bobasa, to gdyby nie finanse i kwestie zdrowotne to chyba już bym dodawała kolejny suwaczek :P

A Kajetan to złote dziecko.
    Byli teraz u nas brat M z rodzina. Oni mają Leona starszego o 6 tygodni. Mały ma w kółko kolki, wyje cały czas, a w nocy się budzi co 2h.

U nas karmienia są 20, 1 i 5 :D
    A wczoraj jadłam langosze. I młody nawet nie zareagował, że jadłam ociekające tłuszczem drożdżaki :) Ma chłop żołądek :P

• Kaarolina Autorytet

Wysłany: 5 października 2014, 12:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    stardust87 wrote:
    a spadaj! 0bicz.gif :P
    Hahaha wiedzialam ale tak mi dobrze tak mi rob :P

Majeczka powodzenia ;)
    Akuszerka kciuki zacisniete :)

stardust87 lubi tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/li-69187.png

https://www.maluchy.pl/li-72300.png
  • Fipsik Autorytet

Wysłany: 5 października 2014, 13:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Io wrote:

Fipsik - podziwiam Cię, że po tym wszystkim co przeszłaś w ciąży chcesz jeszcze jedno dziecko.

Może drugie będzie grzeczniejsze ;) i może uda się karmić ;)

Io lubi tę wiadomość

c55fcsqv7zvb1aan.png
    gyxw8u69g8jufhg3.png
  • Szonka Autorytet

Wysłany: 5 października 2014, 13:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Akuszerka trzymam kciuki, żeby okazało się ze to nic poważego.

Majeczka, ja mogłom jeśc przed oksy nic nie mówili, ale przez to że czekaliśmy kilkanaście godzin na bloku aż zwolni się jakaś sala o porodu to praktycznie nic nie zjadłam przez cały dzeiń i na nstępny dzień po porodzie byłam tak słaba, że jak mnie na salę zwieźli o 5 rano, to dopiero wieczorem mogłam się z łóżka podnieść i doczłapać do łazienki sama, bo tak jak tylko wstawałam to mi się słabo robiło i bałam się że jak się ruszę to zemdleję. Więc lepiej na głodnego na porodówkę nie iść :)

dqprj44j5vs5457v.png

mhsvx1hpdelktj27.png[

• afrykanka Autorytet

Wysłany: 5 października 2014, 13:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Akuszerka trzymam kciuki aby wszystko bylo dobrze:)

Majeczka najpozniej jutro bedziesz miala swoja kruszynke :) jak nastwienie psychiczne? My wszyscy trzymamy kciuki za was.

Mala byla wczoraj strasznie marudna i jakas nie najedzona i az sie obawialam nocy.
    U tutaj zaskoczenie, bo to byla piekna noc :) Emilie usnela kolo 2 po tym jak jej dalismy mleko mm ( wczesniej 40 min na cycku) i ona wypila 90 ml. Spala do 6.30, zostala przewinieta i na pol spiaco nakarmiona i spala do 10. Znowu karmienie i przewijanie i spi do teraz :) W tym czasie ja moglam sobie paznokcie zrobic :)

Wydarzenie dnia, weszlam w swoje jedne rurki biodrowki :) hurra :)

Zycze milego dnia i grzecznych dzieci :)

ofcooo, stardust87 lubią tę wiadomość

1usat5od00spirqc.png
  • Io Autorytet

Wysłany: 5 października 2014, 13:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też już zaczynam grzeszyć jeśli chodzi o jedzenie. Położna by mnie udusiła :P
    Jadłam już pizze, hot dogi, ketchup, majonez, makaron z łososiem i szparagami w sosie śmietanowym, oliwki i młodego nic nie ruszyło. Tzn teraz ma ten trądzik więc w sumie to nie wiem czy wysypki nie dostał, ale zakładam, że uczulenie miałby na całym ciele. Za to stękał po pierogach z serem ale to nie była kolka na szczęście. Przymierzam się do smażonego w najbliższym czasie ;)

dqpr3e5ebayuirbn.png
  • Mika 28 Autorytet

Wysłany: 5 października 2014, 13:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez bym chciała 3 dzidziusia zawsze chcieliśmy trójkę ale kto mi je będzie nosił przez 9 miesięcy ? bo te ostatnie 2 już były mega koszmarem dla moich rąk i ciała szkoda wracać do tego bo mnie ciary przechodzą :( poród dla mnie tylko sn po godzince leciałam sama na łóżko i zaraz miałam dzidziusia ja miałam jeden szew załozony przez otarcie nic nie czułam ani nie czuję nie bolało mnie tylko długo się czyściłam bo chyba 3 tygodnie :( moze za 5 lat spróbuje jeszcze raz :)

bhywkrhm4kro7bny.png
    relgio4pjw325a69.png
  • aswalda Autorytet

Wysłany: 5 października 2014, 14:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tysia87 wrote:
    Po oksy ewentualnie możesz to śniadanie oddać górą lub dołem:-) ja nie jadlam nic bo poszłam na porodowke jeszcze przed sniadaniem.A całą tą kroplowke z glukoza, którą dostalam na wzmocnienie zwrocilam w minute po i mimo lewatywy,2 też była. Ale tak szczerze porod to tak specyficzne przeżycie, że nawet Brad Pitt mógłby się przyglądać mojej rozciapanej zizel a i tak by mnie to nie ruszyło
    Ja tak samo jak Tysia bylam na czczo, nie wymiotowalam ale mimo lewatywy dwojek poszlo ze dwie jeszcze i jedynek tez... To bylo nie do opanowania... Na koncowce bylam tak nie przytomna, ze nawet nie wiedzialam kto kolo mnie stoi a sporo ich bylo. U nas kryzys sutkowy, bola niemilosiernie :( dzis jade laktatorem i maltan na sutki. Mam nadzieje ze Kacperek sie nie oduczy cyca. Czasami juz mialam mysli by zrezygnowac... Wciaz Go musze dokarmiac, z dwoch cycow zchodzi tylko 50 ml. Miala ktoras tak malo mleczka? Do tego Synusiowi zaczelo ropiec oczko :( mam nadzieje, ze to nie infekcja. Wczoraj jak Go przebieralam to nie zdazylam i nasiural sobie na twarz :/ a dolem obsral sie caly. W efekcie musialam go wykapac calego bo chusteczkami nie dalo by rady... Wyczyscilam mu to oczko sola fizjologiczna ale widac nie pomoglo. Dobrze,ze jutro przychodzi polozna. Pepuszek nam odpadl w 6 dobie ale calkiem sie jeszcze nie wygoil. A jak tam sytuacja ciezarowek. Sa jakies nierozpakowane? Dajcie liste,bo nie jestem w stanie nadrobic. Pozdrawiamy!! :D

Córcia Natalia <3
    age.png
    Synuś :)
    age.png
    Aniołek maj 2012 10tc <3 [*]
  • ofcooo Autorytet

Wysłany: 5 października 2014, 14:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jem wszystko :)

zem3h371xcq8c2sz.png
    qdkkwn15frnb311v.png
‹‹ 2171 2172 2173 2174 2175 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz owulacji OvuFriend

Wydaje Ci się, że działanie kalendarza owulacji sprowadza się tylko do wyznaczania dni płodnych i terminu owulacji? Nic bardziej mylnego! Podczas prowadzenia obserwacji w kalendarzu OvuFriend możesz dowiedzieć się o rzeczach, które wspomogą Twoje starania o dziecko. Poznaj 7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz dni płodnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża - najważniejsze rzeczy, które powinnaś wiedzieć oczekując dziecka

Są rzeczy, które każda kobieta w ciąży powinna wiedzieć. Podstawowa wiedza o ciąży zapewni Ci komfort i bezpieczeństwo zarówno Twoje jak i Twojego dziecka. Przeczytaj między innymi od kiedy liczony jest początek ciąży, o jakich badaniach w ciąży nie możesz zapomnieć lub czy plamienie w ciąży jest niebezpieczne. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak rozszerzać dietę dziecka? Poradnik krok po kroku

Kiedy zacząć rozszerzanie diety dziecka? Eksperci zalecają start około 6. miesiąca życia, kiedy niemowlę jest gotowe na odkrywanie nowych smaków, a mleko matki pozostaje kluczowym elementem jadłospisu. Jak rozpoznać gotowość malucha i które metody wprowadzania pokarmów wybrać? Dowiedz się, jak stopniowo uzupełniać dietę dziecka, unikając potencjalnych zagrożeń i wspierając zdrowy rozwój poprzez bezpieczne i zróżnicowane posiłki!

CZYTAJ WIĘCEJ