X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniowe mamusie 2014
Odpowiedz

Wrześniowe mamusie 2014

Oceń ten wątek:
  • Io Autorytet

Wysłany: 6 października 2014, 11:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My ważyliśmy Kubusia i jeśli nasza waga się nie myli to waży już 4800! Wychodzi na to, że przybiera 300 g tygodniowo.

dqpr3e5ebayuirbn.png
  • Karolaaa91 Autorytet

Wysłany: 6 października 2014, 11:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wjt4pz.jpg

Ewi25, Io, JustyśkaG, BlackLuna, Kaarolina, akuszerka89, Beataa25, Migotka22 lubią tę wiadomość

atdci09kamv7205a.png
  • Ewi25 Autorytet

Wysłany: 6 października 2014, 11:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolaa91 ja się śmieje że to pozycja na żabę :-D my też młodego tak kładziemy Ale chyba nie lubi bo szybko się denerwuje.

qb3c82c3gptozz8t.png
  • Ewi25 Autorytet

Wysłany: 6 października 2014, 11:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Smigam zaraz do Ortodonty to zajade do apteki bo położna poradziła mi na ropiejace oczko małego świetlik do ptzemywania zamiast rumianku.

qb3c82c3gptozz8t.png
  • Fipsik Autorytet

Wysłany: 6 października 2014, 11:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a te ciuszki w lidlu to rozmiary 56/62 tez sa?

c55fcsqv7zvb1aan.png
    gyxw8u69g8jufhg3.png
  • JustyśkaG Autorytet

Wysłany: 6 października 2014, 11:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaarolina wrote:
    Justynka Maluchy od urodzenia mozna klasc na brzusku ale pod kontrola :)

o masz....dziękuję...chyba za bardzo schiżę:-D

7u22gywlaksivpie.png
    Lilunia 23.09.2014
    Asiula 2.09.2016
  • le'nutka Ekspertka

Wysłany: 6 października 2014, 11:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Io wrote:
    Mój tak miał jak zjadłam pierogi z serem. Położna powiedziała, że to problemy z trawieniem laktozy. Teraz jest już ok. Kupiłam nawet mleko bez laktozy i chce zrobić podejście do kawy. Nie tęsknię za smakiem kawy, ale przy małym dziecku jej działanie byłoby zbawienne.

Jakie to mleko bez laktozy kupilas? bo ja bardzo zainteresowana tym tematem

relg2n0a1g998ci6.png
  • dba Autorytet

Wysłany: 6 października 2014, 11:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fipsik wrote:
    a te ciuszki w lidlu to rozmiary 56/62 tez sa?
    bluzy i dresy u nas 62/68

• martusia86 Autorytet

Wysłany: 6 października 2014, 11:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Muszę to napisać choć ostatnio rzadko sie udzielam mój synek zasnął przy puszczonym dźwięku suszarki :P

Io, akuszerka89 lubią tę wiadomość

relgh3715xtq0i4d.png
  • JustyśkaG Autorytet

Wysłany: 6 października 2014, 12:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Io wrote:
    Mój tak miał jak zjadłam pierogi z serem. Położna powiedziała, że to problemy z trawieniem laktozy. Teraz jest już ok. Kupiłam nawet mleko bez laktozy i chce zrobić podejście do kawy. Nie tęsknię za smakiem kawy, ale przy małym dziecku jej działanie byłoby zbawienne.

A ta nietolerancja laktozy, objawia się jeszcz jakoś? kurcze moja lalka w większości je mm.

7u22gywlaksivpie.png
    Lilunia 23.09.2014
    Asiula 2.09.2016
  • betinka Autorytet

Wysłany: 6 października 2014, 12:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    le'nutka wrote:
    W rossmanie w tym dziale Bio z zywnoscia jest mleko owsiane i ryzowe. Ja kupilam owsiane, ma bardzo fajny smak :)

le'nutka lubi tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/li-68923.png
  • betinka Autorytet

Wysłany: 6 października 2014, 12:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    JustyśkaG wrote:
    A ta nietolerancja laktozy, objawia się jeszcz jakoś? kurcze moja lalka w większości je mm.
    U nas byl potwooorny bol brzuszka, nie do opanowania krzyk, prezenie i jeszcze wiekszy placz orzy probie masowania brzuszka.

https://www.maluchy.pl/li-68923.png
  • Io Autorytet

Wysłany: 6 października 2014, 12:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    le'nutka wrote:

LactoFree w Piotrze i Pawle. Podobno w Biedrze tez jakies jest. A teraz nawet reklamuja jakies mleko bez laktozy.

To co ja kupilam to zwykle mleko krowie w ktorym laktoze rozlozyli do glukozy.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 października 2014, 12:25

dqpr3e5ebayuirbn.png
  • JustyśkaG Autorytet

Wysłany: 6 października 2014, 12:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    betinka wrote:
    U nas byl potwooorny bol brzuszka, nie do opanowania krzyk, prezenie i jeszcze wiekszy placz orzy probie masowania brzuszka.

moja krzyczy ale nie wiem czy to takie krzyki po prostu czy coś się dzieje...

7u22gywlaksivpie.png
    Lilunia 23.09.2014
    Asiula 2.09.2016
  • Io Autorytet

Wysłany: 6 października 2014, 12:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    JustyśkaG wrote:

To moze kup mm bez laktozy i sprawdz czy jest roznica.

dqpr3e5ebayuirbn.png
  • Diabla85 Autorytet

Wysłany: 6 października 2014, 12:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    JustyśkaG napisała:
    Dziewczyny, może któraś zaobserwowała takie zachowanie u swojej dzidzi...
    Moja Lilka jak śpi, często zaczyna się prężyć tak jak do kupki, często wybudza ją to ze snu, płacze. Ale nie tak długo, trwa to może z minutkę,dwie. Kolki to chyba nie są....jak się tak napręży to wypuszcza zazwyczaj bączki. Ale nie zawsze. Nie wiem czy to normalne czy jednak męczy się bidulka...
    Io wrote:
    Mój ma tak bardzo często i nie ma to nic wspólnego z nabiałem u nas. Czy jem twaróg czy nie to i tak mały ma chwile że się pręży i nie może bąka puścić.

[doxs9km.png
    4ilkhk7.png
  • Diabla85 Autorytet

Wysłany: 6 października 2014, 12:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W większym supermarkecie znajdziesz jakieś mleko bez laktozy. Też myślałam że będzie z tym problem i trzeba będzie w specjalnych sklepach szukać ale mąż w Carrefourze kupił.

[doxs9km.png
    4ilkhk7.png
  • Szonka Autorytet

Wysłany: 6 października 2014, 12:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    le'nutka wrote:

Ja tez kupilam mleko bez laktozy. Jest dostepne w biedronce :)

o takie http://www.slodkiefanaberie.pl/2014/05/biedronka-mleko-prawdziwe-15-bez-laktozy.html :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 października 2014, 12:55

dqprj44j5vs5457v.png

mhsvx1hpdelktj27.png[

• Szonka Autorytet

Wysłany: 6 października 2014, 12:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    betinka wrote:

U mnie jest podobnie, czzy wycofałaś cały nabiał ? i czy teraz jest u was lepiej ?

dqprj44j5vs5457v.png

mhsvx1hpdelktj27.png[

• Mika 28 Autorytet

Wysłany: 6 października 2014, 13:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Was nadrobić to sztuka :) Ja jem duzo nabiału i zero smażonego bo jakos tak po tych ekperymentach ze sliwkami mi się odechciało :)
    a mała ogólnie grzeczniutka w nocy raz się budzi i kolek nie ma jem za to duzo ryb łososia wędzonego pychota :)

Dzisiaj mielismy wizytę na bioderka całą wizyte przespała a ja rozbierałam to tylko oczka otworzyła i potem znowu zasneła :) i wszystko git kolejna jesli o nasze bioderka chodzi dopiero jak Juleczka zcznie biegac znając zycie ani się nie obejrzymy a te nasze szkraby beda biegac to wtedy wizyta :)przynajmniej mam z głowy :)

Majeczka a co tam u Ciebie nasza ostatnia wrzesniówko :)

akuszerka89 lubi tę wiadomość

bhywkrhm4kro7bny.png
    relgio4pjw325a69.png
‹‹ 2177 2178 2179 2180 2181 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Perimenopauza - czym jest, jak na nas wpływa i jak sobie możemy z nią poradzić!

Czym jest perimenopauza i czym różni się od menopauzy? Czy jeśli masz 40 lat to ten temat może dotyczyć również Ciebie? W jaki sposób perimenopauza się zaczyna? Jakie są typowe i nietypowe objawy spadku i burzy hormonów przed menopauzą? Czy można temu zapobiec, jak sobie radzić z objawami i jak dbać o zdrowie, gdy spada estrogen? Wraz z ekspertami stworzyliśmy dla Ciebie artykuł, z którego dowiesz się wszystkiego, czego potrzebujesz o swoim zdrowiu hormonalnym w okresie perimenopauzy.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Sen a zdrowie hormonalne kobiety – jak na siebie wpływają?

Jak sen wpływa na zdrowie hormonalne kobiety? Jakie mogą być skutki niedoboru snu w kontekście kobiecej płodności? Jakie hormony są szczególnie wrażliwe na problemy z bezsennością u kobiet? Jak zadbać o prawidłową higienę snu?

CZYTAJ WIĘCEJ

Brak okresu a negatywny test ciążowy, czyli o przyczynach spóźniającej się miesiączki

Każda kobieta doświadczyła lub doświadczy spóźniającej się miesiączki, nie będąc w ciąży. Z jakich przyczyn miesiączka może się spóźniać? Co robić, kiedy krwawienie miesiączkowe nie wystąpiło, a testy ciążowe wychodzą negatywnie? Po ilu dniach warto zgłosić się do lekarza? 

CZYTAJ WIĘCEJ