Dni dla Płodności   

Specjalnie dla Ciebie - wiosenny powiew nadziei 
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Zapisy do 22 marca   
Sprawdź!
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniowe mamusie 2014
Odpowiedz

Wrześniowe mamusie 2014

Oceń ten wątek:
  • Io Autorytet

Wysłany: 7 października 2014, 19:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bebilon Pepti można kupić bez recepty. Wiem bo kupiłam.

dqpr3e5ebayuirbn.png
  • Fipsik Autorytet

Wysłany: 7 października 2014, 19:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dba wrote:
    iwo_na a może ma skazę białkową... wtedy trzeba przejść np na bebilon pepti który jest na receptę.

Albo enfamil 0-lac bez recepty

c55fcsqv7zvb1aan.png
    gyxw8u69g8jufhg3.png
  • Nelus Autorytet

Wysłany: 7 października 2014, 19:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula55 wrote:
    Dzien doberek :)
    Majeczka jejuu co za wiesci :) gratulacje kochana! Trzymajcie sie zdrowo i wracajcie do domku :)

Karolina widze ze mamy taki sam bujaczek tylko inne kolorki. KrYchu swietnie wyglada ;)

Lo jak czytam ile ty mleka sciagasz to w szoku jestem :)

Ja mam tak ze czasem sciagam 150 ml a czasem tylko 40-50..

Karolcia u nas maly do mies spal idealnie. Jadl, bekal, pieluszka i do lozeczka. Zasypial sam. Od kad jestesmy w Pl to wymaga wiecej uwagi i lulania.

Nelus mnie po powrocie czeka to samo :/ pranie, rozpakowywanie, sprzatanie mieszkania...
    Jak mala ci zniosla podro i spanie poza domem??

My dajemy sab simplex i nie widze spektakularnych efektow :/ wczoraj kiepski dzien mial synek. Tak go brzuszek bolal :(

Gosia ja bylam wczoraj w aptekach pytac te gotowe mleka mm w butelkach. U nas sa po 200ml. Babka mi mowi ze sa ale tylko 70 lub 90 ml. Pyta ile dziecko ma ze chce takie duze. Mowie ze ponad mies. A te mi mowia ze 200 ml to za duzo i ze reszte musze wylac jak zostanie. Jak im powiedzialam ze moj 150 ml to nosem wciaga to kazda galy robila :)

My idziemy dzis do ksiedza zalatwiac chrzciny i bukowac date na slub :) oby sie wszystko udalo :)

Paula podróż zniosła świetnie, obudziła się tylko raz na karmienie i smacznie spala. Czasem tylko się przeciągnela i postekala przez chwilkę. A spanie poza domem identycznie jak w domu. W dzien spala jak zabita ale tylko na rękach (zazwyczaj u dziadkow) a w nocy jak zwykle pobudzona i zagazowana :/

201703012752.png
  • Nelus Autorytet

Wysłany: 7 października 2014, 20:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzisiaj mieliśmy wizytę. Livia po 6 tygodniach wazy 4600g i mierzy 58cm czyli przybrala juz 2 kg i 12 cm. Pani doktor mówi ze jest długa i chuda i ze wszystko dobrze. Oczywiście na gazy nic się nie poradzi i mogę sobie próbować różnych diet a i tak to mi g..no da :( trochę lipa
    Od dzisiaj zaczynam stosować antykoncepcję, miałam jechać na gumkach ale jednak zdecydowałam się na tabletki. Jakbym miała teraz zajść w ciążę to bym chyba się załamała juz zupełnie

Paula55 lubi tę wiadomość

201703012752.png
  • Paula55 Autorytet

Wysłany: 7 października 2014, 20:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzieki babeczki :) moze sprobuje z ta woda ;)

Ja odprawilam chlopakow :) T wzial malego i pojechal do brata na mecz :) a mi mama naklada farbe na wloski :)
    Zalatwilismy chrzest na 27.12 i slub na 1.08.15 :) jee.
    Jedynie co mnie smuci to to ze na chrzest mojego dziecka nie moge isc do spowiedzi ani przyjac Komuni sw :/

Nelus to super ze Liwka taka dzielna ;) moj tez teraz najchetniej w dzien na raczkach bo tak go kazdy tu nosil ze sie przyzwyczail :/
    Dobrze źe w nocy spi w lozeczku....

oar8skjo85nuiyxh.png
    relgwn15b2xdchwm.png

• martusia86 Autorytet

Wysłany: 7 października 2014, 20:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Majeczka moje gratulacje :) i juz wszystkie wrzesniowe mamusie rozpakowane :)

relgh3715xtq0i4d.png
  • Tysia87 Autorytet

Wysłany: 7 października 2014, 20:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula mu chcemy chrzest w ten sam dzień mieć tylko restauracje musimy zarezerwować a moze w tą datę być problem.mialam już jechać załatwiać ale jakoś nie mogę się zebrać:-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 października 2014, 20:26

Paula55 lubi tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/li-69041.png
  • Ewi25 Autorytet

Wysłany: 7 października 2014, 21:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mały zjadł i zasypia,zobaczymy czy na długo.

qb3c82c3gptozz8t.png
  • Paula55 Autorytet

Wysłany: 7 października 2014, 21:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tysia a czemu mozcie miec problem???
    My wynajmujemy sale a reszte robimy sami (z pomoca rodzinki) :) zaproszenia juz kupione :)

A moje chlopaki dopiero wracaja do domu :P powsinogi :) niby tylko 2 h a tak sie stesknilam :P

oar8skjo85nuiyxh.png
    relgwn15b2xdchwm.png

• Tysia87 Autorytet

Wysłany: 7 października 2014, 21:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula bo u nas w miescia takich sensownych knajp to moze z 5 jest,a w okres świąteczny i duzo ślubów i dużo chrzcin.no w kazdym badz razie musimy jechac załatwić na dniach cos:-) chcialabym w tym samym miejscu co slub, mam nadzieje, ze sie uda:-)

https://www.maluchy.pl/li-69041.png
  • Paula55 Autorytet

Wysłany: 7 października 2014, 21:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ahhh, no tak :) super by bylo jak by wam sie udalo!! Tak sentymentalnie co? ;)
    My idziemy w slady brata Tomka bo on z zona tak robili chrzciny synka gdzie my bedziemy.
    Placimy tylko za sale a jedzonko przygotuje tesciowa (odwalila im takie zarcie ze na weselach nie raz nie ma takiego wyboru) :) moja mama i babcia :)
    Koszta duuzo mniejsze niz w knajpie i swojski klimat :P a chetnych do pomocy badz ile :)

Tysia87 lubi tę wiadomość

oar8skjo85nuiyxh.png
    relgwn15b2xdchwm.png

• Fipsik Autorytet

Wysłany: 7 października 2014, 21:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A nie pochwaliłam wam się , co mój mąż zrobił. jak wyszłam ze szpitala nie pozwalał mi wchodzić do kuchni przez 3 dni, bo piekł ciasto :P

iooflz.jpg

Po rozkrojeniu w środku było:
    15ohxqs.jpg

i to:
    2lvivd2.jpg

Jagodowe perły :)

akuszerka89, justyna14, ofcooo, Io, Beataa25, afrykanka, nenka, BlackLuna, JustyśkaG, Diabla85, dba, kark lubią tę wiadomość

c55fcsqv7zvb1aan.png
    gyxw8u69g8jufhg3.png
  • justyna14 Autorytet

Wysłany: 7 października 2014, 21:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    to i ja spróbuje przepajac Olka woda, zobaczymy.

Fipsik super ciacho :)

relg3e5e6cfj7fkg.png
    zrz63e5ewa17bqxb.png
    km5sdf9hhvdxzmyl.png
  • akuszerka89 Autorytet

Wysłany: 7 października 2014, 22:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fipsiku- rewelacja! Prezent mega a tort jeszcze lepszy!!!

Dziewczyny, mialam Wam nie pisac, ale musze sie wygadac... po chwili polepszenia biegunka i bole brzucha wrocily. W dodatku zaczelam krwawic z przewodu pokarowego. Po kolejnej wizycie u lekarza dostalam antybiotyk dozylnie, nawodnienie i skierowanie do sanepidu na salmonelloze. Najprawdopodobniej zalapalam ja z nieswiezej wedliny ze sklepu. I jeszcze jakos bym to przezyla, ale najgorsze jest dla mnie to, ze prawie stracilam pokarm i jak narazir musze karmic Filipa mm. No i szczegolnie dbac o higiene. Tak bardzo walczylam o karmienie piersia ale chyba jednak nie bedzie mi dane... tak mi zle i smutno z tego powodu ze nie wiem, nienradze sobie z emocjami...

preg.png
    28.08.2014 - mój CUD - Filip❤️
    01.04.2015 - 5tc [*]
    18.08.2017 - Amelka [*]
    14.08.2018 - 6tc [*]
    04.10.2021 ciąża biochemiczna
    26.07.2022 ciąża biochemiczna
    29.10.2022⏸️😍
    22.12.2022 będzie Natalka 😍💗
  • ofcooo Autorytet

Wysłany: 7 października 2014, 22:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Akuszerka wracaj do zdrowia a laktację podobno można rozkręcić nawet jak sie przestało karmić. Bedzie dobrze :*

zem3h371xcq8c2sz.png
    qdkkwn15frnb311v.png
  • ofcooo Autorytet

Wysłany: 7 października 2014, 22:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kiedy mijają te gazy i bóle brzuszka dzieciaczków? To kwestia miesiąca czy pół roku?

zem3h371xcq8c2sz.png
    qdkkwn15frnb311v.png
  • Io Autorytet

Wysłany: 7 października 2014, 22:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fipsik - Twój maz to ma wyobraznie ;)

Akuszerka - straszie wspolczuje. Problemy z pokarmem to pewnie przez odwodnienie. Moze sprobuj duzo pic i odciagac jesli nie mozesz piersia karmic. Jeszcze nie wszystko stracone. Ktos tu pisal, ze laktacje mozna przywrocic nawet po dlugim czasie. Trzeba byc tylko wytrwalym, a wierze ze Tobie wytrwalosci nie brakuje. Glowa do gory.

Co do salmonelli to czy nie powinno sie teraz sprawdzic gdzie to zlapalas?

Fipsik lubi tę wiadomość

dqpr3e5ebayuirbn.png
  • betinka Autorytet

Wysłany: 7 października 2014, 23:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    akuszerka89 wrote:
    Fipsiku- rewelacja! Prezent mega a tort jeszcze lepszy!!!

Dziewczyny, mialam Wam nie pisac, ale musze sie wygadac... po chwili polepszenia biegunka i bole brzucha wrocily. W dodatku zaczelam krwawic z przewodu pokarowego. Po kolejnej wizycie u lekarza dostalam antybiotyk dozylnie, nawodnienie i skierowanie do sanepidu na salmonelloze. Najprawdopodobniej zalapalam ja z nieswiezej wedliny ze sklepu. I jeszcze jakos bym to przezyla, ale najgorsze jest dla mnie to, ze prawie stracilam pokarm i jak narazir musze karmic Filipa mm. No i szczegolnie dbac o higiene. Tak bardzo walczylam o karmienie piersia ale chyba jednak nie bedzie mi dane... tak mi zle i smutno z tego powodu ze nie wiem, nienradze sobie z emocjami...
    Matkoooo, biedna :( Strasznie Ci wspolczuje, sama mialam salmonelloze 11 miesiecy temu, lezalam w szpitalu zakaznym. To cholerstwo diabelne moze wykonczyc, Ty jestes mega dzielna, ze to znosisz!!!! U mnie sie zrobila w niecala godzine taka goraczka, ze mialam sine paznokcie i drgawki, tracilam swiadomosc przez 2 dni. Dobrze, ze Ciebie az tak silnie nie dopadlo,.ale krew az... :( Trzymam kciuki za Ciebie i wspieram duchowo!

https://www.maluchy.pl/li-68923.png
  • JustyśkaG Autorytet

Wysłany: 7 października 2014, 23:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ofcooo wrote:
    Kiedy mijają te gazy i bóle brzuszka dzieciaczków? To kwestia miesiąca czy pół roku?

podobno mogą się utrzymywać nawet do poł roku:(

7u22gywlaksivpie.png
    Lilunia 23.09.2014
    Asiula 2.09.2016
  • stardust87 Autorytet

Wysłany: 7 października 2014, 23:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeny Akuszerka,trzymaj się kobito.a laktacja wróci jak odzyskasz siły, zobaczysz.
    A u nas ciężka noc się zapowiada. mały ma biegunkę i straszne bóle brzucha. Nie wiem czym go załatwiłam. Z powodu biegunki co pół godziny chce pić a co chwilę go brzuszek budzi. Tak mi go szkoda :( płakać mi się chce że przeze mnie tak cierpi :( ale temp przynajmniej spadła do 36.4

Moje maleństwo [*] 30.07.13 (5tc) |
    Drugie maleństwo [*]7.10.2015 (7tc)
    f2wljw4zsezkkurs.pngmhsv9vvjv50e03h0.png
‹‹ 2186 2187 2188 2189 2190 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Karmienie piersią - wszystko o diecie, która zapewni zdrowie Twojemu dziecku

Podawanie mleka matki to najlepszy, naturalny sposób karmienia niemowląt. Zapewnia on dziecku prawidłowy rozwój, zdrowie i umacnia więź emocjonalną z matką. Należy także pamiętać, że znaczenie ma długość okresu karmienia piersią. Najlepiej, jeśli do ukończenia szóstego miesiąca życia dieta malca składa się wyłącznie z mleka mamy.

CZYTAJ WIĘCEJ

Śluz szyjkowy, śluz z podniecenia, wydzielina z pochwy, upławy - jak odróżniać?

Śluz szyjkowy to bardzo ważny wskaźnik kobiecej płodności. Jak odróżniać poszczególne rodzaje śluzu? Czym różni się naturalny śluz szyjkowy od śluzu wynikającego z podniecenia? Czym są upławy i kiedy warto zgłosić się do lekarza? Jak zapisywać poszczególne rodzaje śluzu w aplikacji OvuFriend? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak odróżnić w ciąży zdrowe symptomy od tych niepokojących?

Przeczytaj jakich objawów i dolegliwości możesz spodziewać się będąc w ciąży. Które z nich są normalnymi symptomami ciąży a których nigdy nie powinnaś ignorować i które powinny skłonić Cię do konsultacji z lekarzem.   

CZYTAJ WIĘCEJ