X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniowe mamusie 2014
Odpowiedz

Wrześniowe mamusie 2014

Oceń ten wątek:
  • Io Autorytet

Wysłany: 7 października 2014, 19:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bebilon Pepti można kupić bez recepty. Wiem bo kupiłam.

dqpr3e5ebayuirbn.png
  • Fipsik Autorytet

Wysłany: 7 października 2014, 19:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dba wrote:
    iwo_na a może ma skazę białkową... wtedy trzeba przejść np na bebilon pepti który jest na receptę.

Albo enfamil 0-lac bez recepty

c55fcsqv7zvb1aan.png
    gyxw8u69g8jufhg3.png
  • Nelus Autorytet

Wysłany: 7 października 2014, 19:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula55 wrote:
    Dzien doberek :)
    Majeczka jejuu co za wiesci :) gratulacje kochana! Trzymajcie sie zdrowo i wracajcie do domku :)

Karolina widze ze mamy taki sam bujaczek tylko inne kolorki. KrYchu swietnie wyglada ;)

Lo jak czytam ile ty mleka sciagasz to w szoku jestem :)

Ja mam tak ze czasem sciagam 150 ml a czasem tylko 40-50..

Karolcia u nas maly do mies spal idealnie. Jadl, bekal, pieluszka i do lozeczka. Zasypial sam. Od kad jestesmy w Pl to wymaga wiecej uwagi i lulania.

Nelus mnie po powrocie czeka to samo :/ pranie, rozpakowywanie, sprzatanie mieszkania...
    Jak mala ci zniosla podro i spanie poza domem??

My dajemy sab simplex i nie widze spektakularnych efektow :/ wczoraj kiepski dzien mial synek. Tak go brzuszek bolal :(

Gosia ja bylam wczoraj w aptekach pytac te gotowe mleka mm w butelkach. U nas sa po 200ml. Babka mi mowi ze sa ale tylko 70 lub 90 ml. Pyta ile dziecko ma ze chce takie duze. Mowie ze ponad mies. A te mi mowia ze 200 ml to za duzo i ze reszte musze wylac jak zostanie. Jak im powiedzialam ze moj 150 ml to nosem wciaga to kazda galy robila :)

My idziemy dzis do ksiedza zalatwiac chrzciny i bukowac date na slub :) oby sie wszystko udalo :)

Paula podróż zniosła świetnie, obudziła się tylko raz na karmienie i smacznie spala. Czasem tylko się przeciągnela i postekala przez chwilkę. A spanie poza domem identycznie jak w domu. W dzien spala jak zabita ale tylko na rękach (zazwyczaj u dziadkow) a w nocy jak zwykle pobudzona i zagazowana :/

201703012752.png
  • Nelus Autorytet

Wysłany: 7 października 2014, 20:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzisiaj mieliśmy wizytę. Livia po 6 tygodniach wazy 4600g i mierzy 58cm czyli przybrala juz 2 kg i 12 cm. Pani doktor mówi ze jest długa i chuda i ze wszystko dobrze. Oczywiście na gazy nic się nie poradzi i mogę sobie próbować różnych diet a i tak to mi g..no da :( trochę lipa
    Od dzisiaj zaczynam stosować antykoncepcję, miałam jechać na gumkach ale jednak zdecydowałam się na tabletki. Jakbym miała teraz zajść w ciążę to bym chyba się załamała juz zupełnie

Paula55 lubi tę wiadomość

201703012752.png
  • Paula55 Autorytet

Wysłany: 7 października 2014, 20:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzieki babeczki :) moze sprobuje z ta woda ;)

Ja odprawilam chlopakow :) T wzial malego i pojechal do brata na mecz :) a mi mama naklada farbe na wloski :)
    Zalatwilismy chrzest na 27.12 i slub na 1.08.15 :) jee.
    Jedynie co mnie smuci to to ze na chrzest mojego dziecka nie moge isc do spowiedzi ani przyjac Komuni sw :/

Nelus to super ze Liwka taka dzielna ;) moj tez teraz najchetniej w dzien na raczkach bo tak go kazdy tu nosil ze sie przyzwyczail :/
    Dobrze źe w nocy spi w lozeczku....

oar8skjo85nuiyxh.png
    relgwn15b2xdchwm.png

• martusia86 Autorytet

Wysłany: 7 października 2014, 20:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Majeczka moje gratulacje :) i juz wszystkie wrzesniowe mamusie rozpakowane :)

relgh3715xtq0i4d.png
  • Tysia87 Autorytet

Wysłany: 7 października 2014, 20:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula mu chcemy chrzest w ten sam dzień mieć tylko restauracje musimy zarezerwować a moze w tą datę być problem.mialam już jechać załatwiać ale jakoś nie mogę się zebrać:-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 października 2014, 20:26

Paula55 lubi tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/li-69041.png
  • Ewi25 Autorytet

Wysłany: 7 października 2014, 21:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mały zjadł i zasypia,zobaczymy czy na długo.

qb3c82c3gptozz8t.png
  • Paula55 Autorytet

Wysłany: 7 października 2014, 21:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tysia a czemu mozcie miec problem???
    My wynajmujemy sale a reszte robimy sami (z pomoca rodzinki) :) zaproszenia juz kupione :)

A moje chlopaki dopiero wracaja do domu :P powsinogi :) niby tylko 2 h a tak sie stesknilam :P

oar8skjo85nuiyxh.png
    relgwn15b2xdchwm.png

• Tysia87 Autorytet

Wysłany: 7 października 2014, 21:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula bo u nas w miescia takich sensownych knajp to moze z 5 jest,a w okres świąteczny i duzo ślubów i dużo chrzcin.no w kazdym badz razie musimy jechac załatwić na dniach cos:-) chcialabym w tym samym miejscu co slub, mam nadzieje, ze sie uda:-)

https://www.maluchy.pl/li-69041.png
  • Paula55 Autorytet

Wysłany: 7 października 2014, 21:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ahhh, no tak :) super by bylo jak by wam sie udalo!! Tak sentymentalnie co? ;)
    My idziemy w slady brata Tomka bo on z zona tak robili chrzciny synka gdzie my bedziemy.
    Placimy tylko za sale a jedzonko przygotuje tesciowa (odwalila im takie zarcie ze na weselach nie raz nie ma takiego wyboru) :) moja mama i babcia :)
    Koszta duuzo mniejsze niz w knajpie i swojski klimat :P a chetnych do pomocy badz ile :)

Tysia87 lubi tę wiadomość

oar8skjo85nuiyxh.png
    relgwn15b2xdchwm.png

• Fipsik Autorytet

Wysłany: 7 października 2014, 21:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A nie pochwaliłam wam się , co mój mąż zrobił. jak wyszłam ze szpitala nie pozwalał mi wchodzić do kuchni przez 3 dni, bo piekł ciasto :P

iooflz.jpg

Po rozkrojeniu w środku było:
    15ohxqs.jpg

i to:
    2lvivd2.jpg

Jagodowe perły :)

akuszerka89, justyna14, ofcooo, Io, Beataa25, afrykanka, nenka, BlackLuna, JustyśkaG, Diabla85, dba, kark lubią tę wiadomość

c55fcsqv7zvb1aan.png
    gyxw8u69g8jufhg3.png
  • justyna14 Autorytet

Wysłany: 7 października 2014, 21:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    to i ja spróbuje przepajac Olka woda, zobaczymy.

Fipsik super ciacho :)

relg3e5e6cfj7fkg.png
    zrz63e5ewa17bqxb.png
    km5sdf9hhvdxzmyl.png
  • akuszerka89 Autorytet

Wysłany: 7 października 2014, 22:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fipsiku- rewelacja! Prezent mega a tort jeszcze lepszy!!!

Dziewczyny, mialam Wam nie pisac, ale musze sie wygadac... po chwili polepszenia biegunka i bole brzucha wrocily. W dodatku zaczelam krwawic z przewodu pokarowego. Po kolejnej wizycie u lekarza dostalam antybiotyk dozylnie, nawodnienie i skierowanie do sanepidu na salmonelloze. Najprawdopodobniej zalapalam ja z nieswiezej wedliny ze sklepu. I jeszcze jakos bym to przezyla, ale najgorsze jest dla mnie to, ze prawie stracilam pokarm i jak narazir musze karmic Filipa mm. No i szczegolnie dbac o higiene. Tak bardzo walczylam o karmienie piersia ale chyba jednak nie bedzie mi dane... tak mi zle i smutno z tego powodu ze nie wiem, nienradze sobie z emocjami...

preg.png
    28.08.2014 - mój CUD - Filip❤️
    01.04.2015 - 5tc [*]
    18.08.2017 - Amelka [*]
    14.08.2018 - 6tc [*]
    04.10.2021 ciąża biochemiczna
    26.07.2022 ciąża biochemiczna
    29.10.2022⏸️😍
    22.12.2022 będzie Natalka 😍💗
  • ofcooo Autorytet

Wysłany: 7 października 2014, 22:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Akuszerka wracaj do zdrowia a laktację podobno można rozkręcić nawet jak sie przestało karmić. Bedzie dobrze :*

zem3h371xcq8c2sz.png
    qdkkwn15frnb311v.png
  • ofcooo Autorytet

Wysłany: 7 października 2014, 22:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kiedy mijają te gazy i bóle brzuszka dzieciaczków? To kwestia miesiąca czy pół roku?

zem3h371xcq8c2sz.png
    qdkkwn15frnb311v.png
  • Io Autorytet

Wysłany: 7 października 2014, 22:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fipsik - Twój maz to ma wyobraznie ;)

Akuszerka - straszie wspolczuje. Problemy z pokarmem to pewnie przez odwodnienie. Moze sprobuj duzo pic i odciagac jesli nie mozesz piersia karmic. Jeszcze nie wszystko stracone. Ktos tu pisal, ze laktacje mozna przywrocic nawet po dlugim czasie. Trzeba byc tylko wytrwalym, a wierze ze Tobie wytrwalosci nie brakuje. Glowa do gory.

Co do salmonelli to czy nie powinno sie teraz sprawdzic gdzie to zlapalas?

Fipsik lubi tę wiadomość

dqpr3e5ebayuirbn.png
  • betinka Autorytet

Wysłany: 7 października 2014, 23:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    akuszerka89 wrote:
    Fipsiku- rewelacja! Prezent mega a tort jeszcze lepszy!!!

Dziewczyny, mialam Wam nie pisac, ale musze sie wygadac... po chwili polepszenia biegunka i bole brzucha wrocily. W dodatku zaczelam krwawic z przewodu pokarowego. Po kolejnej wizycie u lekarza dostalam antybiotyk dozylnie, nawodnienie i skierowanie do sanepidu na salmonelloze. Najprawdopodobniej zalapalam ja z nieswiezej wedliny ze sklepu. I jeszcze jakos bym to przezyla, ale najgorsze jest dla mnie to, ze prawie stracilam pokarm i jak narazir musze karmic Filipa mm. No i szczegolnie dbac o higiene. Tak bardzo walczylam o karmienie piersia ale chyba jednak nie bedzie mi dane... tak mi zle i smutno z tego powodu ze nie wiem, nienradze sobie z emocjami...
    Matkoooo, biedna :( Strasznie Ci wspolczuje, sama mialam salmonelloze 11 miesiecy temu, lezalam w szpitalu zakaznym. To cholerstwo diabelne moze wykonczyc, Ty jestes mega dzielna, ze to znosisz!!!! U mnie sie zrobila w niecala godzine taka goraczka, ze mialam sine paznokcie i drgawki, tracilam swiadomosc przez 2 dni. Dobrze, ze Ciebie az tak silnie nie dopadlo,.ale krew az... :( Trzymam kciuki za Ciebie i wspieram duchowo!

https://www.maluchy.pl/li-68923.png
  • JustyśkaG Autorytet

Wysłany: 7 października 2014, 23:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ofcooo wrote:
    Kiedy mijają te gazy i bóle brzuszka dzieciaczków? To kwestia miesiąca czy pół roku?

podobno mogą się utrzymywać nawet do poł roku:(

7u22gywlaksivpie.png
    Lilunia 23.09.2014
    Asiula 2.09.2016
  • stardust87 Autorytet

Wysłany: 7 października 2014, 23:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeny Akuszerka,trzymaj się kobito.a laktacja wróci jak odzyskasz siły, zobaczysz.
    A u nas ciężka noc się zapowiada. mały ma biegunkę i straszne bóle brzucha. Nie wiem czym go załatwiłam. Z powodu biegunki co pół godziny chce pić a co chwilę go brzuszek budzi. Tak mi go szkoda :( płakać mi się chce że przeze mnie tak cierpi :( ale temp przynajmniej spadła do 36.4

Moje maleństwo [*] 30.07.13 (5tc) |
    Drugie maleństwo [*]7.10.2015 (7tc)
    f2wljw4zsezkkurs.pngmhsv9vvjv50e03h0.png
‹‹ 2186 2187 2188 2189 2190 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

"Nie mogę zajść w drugą ciążę" - czym jest niepłodność wtórna?

Gdy wspomnienia z porodu zaczną blednąć, a pierworodny synek lub córeczka wyrosną z etapu pieluch i kaszek, pojawienie się myśli o dalszym powiększeniu rodziny najprawdopodobniej będzie tylko kwestią czasu. Niestety, nie każdej kobiecie udaje się zajść w ciążę po raz drugi. Dlaczego tak się dzieje? Czym jest niepłodność wtórna i jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z tarczycą - przyczyny, objawy, wpływ na płodność

Problemy z tarczycą są bardzo częstą przyczyną zaburzeń hormonalnych zarówno u kobiet, jak i u mężczyzn. Jakie są najczęstsze zaburzenia w funkcjonowaniu tarczycy? Jakie są typowe objawy problemów z tarczycą? Jak wygląda diagnostyka? Jak zaburzenia tarczycy mogą wpływać na płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ

Czy jestem w ciąży? - ciąża urojona a widoczne objawy ciąży

Zdarzyło Ci się usłyszeć coś, co bardzo chciałaś usłyszeć lub czego usłyszeć za wszelką cenę nie chciałaś, mimo panującej wokół ciszy? Czasem nasz mózg płata nam figle. Jeśli bardzo czegoś pragniemy, jesteśmy skłonni dostrzegać przejawy tego pragnienia, mimo ich braku. Wiele kobiet starających się o dziecko, co miesiąc zasatanawia się: "Czy jestem w ciąży?", dostrzega u siebie pierwsze objawy ciąży, po czym po wykonaniu testu ciążowego widzi jedną kreskę. Ciąża urojona czy "urojenie ciążowe" - jak je rozpoznać? 

CZYTAJ WIĘCEJ