X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniowe mamusie 2014
Odpowiedz

Wrześniowe mamusie 2014

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 października 2014, 12:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewi25 wrote:
    No kurka wodna, chyba aby 10 ml sciagnelam z dwóch cyckow :-/ co jest? Pierdziele to
    ..

kochana znam przypadek gdzie moja koleżanka ściągała zawsze 40 ml z obu piersi potem w miarę ściągania wyczaiła ze w zależności od kata, przyciskania laktatora trafia na różne kanaliki. Czasami robi przerwę i przykłada drugi raz i jak wcześniej nic nie lecialo tak nagle tryska... wiec kombinuj w różnych pozycjach i patrz skąd sika mleko, jak sika to staraj się być nieruchomo by opróżnić ten kanalik :)

• stardust87 Autorytet

Wysłany: 7 października 2014, 12:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaarolina wrote:
    Majeczka moje gratulacje czeeekamy wiadomo.na.foty foty i wiesci oczywiscie :)

Stardust nie czytaj tego ;) ale u Nas karmienie numer 1 :D a ostatnie bylo o 22 ;)
    no masz szczęście, że dziś w nocy karmiłam bez belly, bo o tej porze my już prawie trzecie mieliśmy :P

Moje maleństwo [*] 30.07.13 (5tc) |
    Drugie maleństwo [*]7.10.2015 (7tc)
    f2wljw4zsezkkurs.pngmhsv9vvjv50e03h0.png
  • ofcooo Autorytet

Wysłany: 7 października 2014, 12:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochane miałam 2 dni z życia wyjęte - rzygałam dalej niż kot a rozwolnienie miałam takie, że lało sie ze mnie na wszystkie strony.

Musiałam wezwać pogotowie. Przy karmieniu mdlałam, miałam zimne poty i dreszcze. Jakiś armagedon :(

Mąż też sie rozchorował (to samo co ja- jakiś wirus) i nie miał kto zająć sie naszą Łucją. Nawet przebrać pieluszkę. Zadzwoniłam do mamy na pomoc i przyjechała do nas kochana i spała też. Bardzo nam pomogła. Nasz anioł, nie wiem co bym bez niej zrobiła :(((

Dostałam jakieś antybiotyki, ale po konsultacji z pediatrą moge na szczescie nadal karmić piersia a nie mm.

Nikomu nie zycze takiej sytuacji, nawet najgorszemu wrogowi :(

zem3h371xcq8c2sz.png
    qdkkwn15frnb311v.png
  • stardust87 Autorytet

Wysłany: 7 października 2014, 13:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No majeczka, moje gratulacje. I tym samym gratuluję wszystkim wrześniówkom zamknięcia listy. DAŁYŚMY RADĘ DZIEWCZYNY!!! :D a pamiętam jak otwierałyśmy wątek. A tu już niektóre bobasy mają prawie 2 miesiące :)

dziewczyny, mam pytanie. Jak zorganizować czas takiemu miesięcznemu bąblowi? Bo on już nie śpi tyle co na początku i jakoś mi tak głupio jak leży i gapi się w sufit kilkanaście minut. Chciałabym go jakoś zabawić. Ale on jeszcze taki nie kumaty i nie łapie nic świadomie i nie wiem co z nim robić..

karolcia:)))), BlackLuna lubią tę wiadomość

• Paula55 Autorytet

Wysłany: 7 października 2014, 13:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ofcoo biedna!!!! Ranyy co musialas przejsc :( zycze ci duuzo zdroweczka i mezowi tez!
    Cale szczescie ze mama na miejscu.
    Ja nie wyobrazam sobie takiej sytuacji :( mama tysiace km od nas i co robic?? :/

ofcooo lubi tę wiadomość

oar8skjo85nuiyxh.png
    relgwn15b2xdchwm.png

• Paula55 Autorytet

Wysłany: 7 października 2014, 13:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Stardust ja malego wkladam a to do bujaczka, a to na mate a to mu spiewam, a to opowiadam cos (nawet mu gadam ze ide siku haha) a on tak patrzy na mnie i slucha :) pokazuje mu obrazki itp... :)

oar8skjo85nuiyxh.png
    relgwn15b2xdchwm.png

• ofcooo Autorytet

Wysłany: 7 października 2014, 13:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    stardust87 wrote:
    [...]dziewczyny, mam pytanie. Jak zorganizować czas takiemu miesięcznemu bąblowi? Bo on już nie śpi tyle co na początku i jakoś mi tak głupio jak leży i gapi się w sufit kilkanaście minut. Chciałabym go jakoś zabawić. Ale on jeszcze taki nie kumaty i nie łapie nic świadomie i nie wiem co z nim robić..
    ja czytam wierszyki i bajeczki. kładę na kanapie otaczam grzechotkami i książeczkami z czarno-białymi obrazkami. puszczam piosenki

zem3h371xcq8c2sz.png
    qdkkwn15frnb311v.png
  • stardust87 Autorytet

Wysłany: 7 października 2014, 13:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też mu śpiewam i gadam do niego. Czasem do huśtawki go włożę ale nie lubi tam siedzie. Paula, a Tiago reaguje na tą matę jakoś? Widać że kuma że na niej jest? Ofcooo, a maleństwo na te książeczki patrzy?

• Tysia87 Autorytet

Wysłany: 7 października 2014, 13:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Byliśmy dziś na wrażeniu i mój maluszek waży 4400 więc ładnie przybiera i nie muszę dokarmiać, także moje cyce dają radę i nawet laktatorem ani razu nie ściągnąłam.Fotka z przychodni,taki byłem grzeczny:
    )ds3ovoyzc43g_t.jpg

ofcooo, nenka, Ewi25, BlackLuna lubią tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/li-69041.png
  • Migotka22 Autorytet

Wysłany: 7 października 2014, 13:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My już po wizycie...pani doktor podejrzewa uczulenie na mleko :/ także na razie zmieniamy mleczko i obserwujemy, a jak nie będzie poprawy to powiedziała, że jedynym wytłumaczeniem będzie refluks :(
    ale młody ładnie przybiera, bo waży 4kg więc na razie jest ok
    A no i ja też wskoczyłam na wagę ;) pierwszy raz od porodu i....53,5kg :)

relganlikx65a1ud.png
  • Kaarolina Autorytet

Wysłany: 7 października 2014, 13:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    stardust87 wrote:
    no masz szczęście, że dziś w nocy karmiłam bez belly, bo o tej porze my już prawie trzecie mieliśmy :P
    hahah upiekło mi się :D

https://www.maluchy.pl/li-69187.png

https://www.maluchy.pl/li-72300.png
  • Paula55 Autorytet

Wysłany: 7 października 2014, 13:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Stardust nie wiem czy jarzy ale rozglada sie i skupia wzrok. Do tego gra melodyjka i swieca swiatelka :)

Tysia ladnie synus rosnie ;)

A ja czekam az nam pizze przywioza i salatke mmm :)

Tysia87 lubi tę wiadomość

oar8skjo85nuiyxh.png
    relgwn15b2xdchwm.png

• ofcooo Autorytet

Wysłany: 7 października 2014, 14:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    stardust87 wrote:
    [...]Ofcooo, a maleństwo na te książeczki patrzy?
    tak, i nawet wydaje mi sie, ze widzi te obrazki.
    ale szybko sie nudzi - jeśli pokaze i opisze jedna ksiazeczke to max ;P

zem3h371xcq8c2sz.png
    qdkkwn15frnb311v.png
  • JustyśkaG Autorytet

Wysłany: 7 października 2014, 15:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam Was kochane. Ja dziś jestem już po wizycie położnej i po ponad 2 godzinnym spacerze.

Ale na początek serdeczne gratulacje dla Majeczki!!! :)

Położna stwierdziła u Lilki kolkę:( , nie jest jakaś harcorowa ale jednak. Wczoraj mi mała płakała chyba z godzinę - dla mnie to była cała wieczność. Kazała dawać małej espumisan, masować brzuszek i ćwiczyć. No zobaczymy, mam nadzieję że to pomoże. Wypiłam dziś herbatkę z kopru, bo mała nie chce jej pić - więc muszę ja. Jak ją spróbowałam to szczerze mówiąc wcale się jej nie dziwię że nie chce jej pić:P Po spacerze brzdąc padł:) więc mam chwilkę żeby was nadrobić troszeczkę :)

7u22gywlaksivpie.png
    Lilunia 23.09.2014
    Asiula 2.09.2016
  • Paula55 Autorytet

Wysłany: 7 października 2014, 15:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja od wczoraj pije herbatke (mieszankke z herbapolu) na laktacje ale zawiera wlasnie koper i inne ziolka :)
    Wcale nie jest taka zla :) gorzej pachnie niz smakuje, ja sie juz przyzwyczailam :)

oar8skjo85nuiyxh.png
    relgwn15b2xdchwm.png

• iwo_na Autorytet

Wysłany: 7 października 2014, 15:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie dziewczynki :)
    Z tymi maluchami to nie zawsze jest czas, żeby coś skrobnąć na forum.
    Majeczka moje gratulacje i podziwiam Cie, że nie zwariowałas jeszcze czekając na dzieciątko. Teraz przed Tobą trudy macierzyństwa, nieprzespane noce, płacz itp. Ale ja nie zamieniłabym tego na nic innego :)
    U nas w miare ok, poza tym, że moje dziecko je za troje. Normalnie je co dwie godziny po 60-90 ml MM, czasem więcej, czasem mniej. I tak jak któraś już tu pisała, ja też sie dziwie, że on nie pękna w szwach. Ale widze, że nabrał ciałka, pewnie bedzie małym pulpecikiem jak sie nie opamięta. Nawet próbuje go troszke oszukać i daje ciut mnie mleczka na daną ilość wody. Poje go do tego herbatką koperkową.
    W dodatku od trzech dni wali strasznie śmierdzące bąki, nie wiem czy to normalne. Już mu mówiłam, ze kiedyś zemdleje od tego smrodku w trakcie karmienia i spadnie mi buteleczka i dopiero bedzie płakał ale on sobie nic z tego nie robi i wali dalej.
    Przy kupce sie bardzo pręży i stęka ale daje rade ja zrobić raz lub dwa razy dziennie.
    Powiedzcie mi czy powinnam sie przejmować tymi śmierdzącymi bączkami? Czy to normalne?

relg4z17djzzyjqt.png
  • Paula55 Autorytet

Wysłany: 7 października 2014, 15:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moj puszczq ale calkowicie bezwonne. Wiec nie wiem. Ńiby kupy u takich dzieci tez powinny byc bezwonne. Ich zapach jest lekko slodkawy. Moze skonsultuj to.
    Moj glodomor tez jak by mogl to by jadl 150 ml mm nawet co 2 h :/ ale nie daje mimo ze moje cycki nie wyrabiaja pomalu :/ jestem juz tak wyssana ze cycki mnie bola...

Daiewczyny a czy to prawda ze przepajanie przegotowana woda pomaga na brzuszek??
    Kolezanka tak robi i mowi ze jest duza poprawa..

oar8skjo85nuiyxh.png
    relgwn15b2xdchwm.png

• JustyśkaG Autorytet

Wysłany: 7 października 2014, 15:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pestka wrote:
    a to możliwe, że tak długo przychodzi pokarm właściwy? Wszystkie dziewczyny maja nawały, a u mnie...no proszę;)
    ale maluszek się najada, bo śpi po 2-3h. Czasem i 4, tylko kurcze martwi mnie to, że nie mogę nic odciągnąć...jak długo to może trwać? ah no i ja jestem po porodzie sn, czyli w teori juz powinnam nawał przejść...:/
    W środę idę do szpitala na zdjęcie szwów może coś mi w poradni laktacyjnej pomogą...
    Nie mam Femaltikera, mam herbatkę na laktację Herbapolu. Ale może i tą zakupię na wszelki;)

Ja też mam Herbapolu. Ale teraz przestałam pić te herbatki bo boje się że na małej brzuszek to źle wpływa. A jak jest z Femaltikerem? Jesteście zadowolone?

7u22gywlaksivpie.png
    Lilunia 23.09.2014
    Asiula 2.09.2016
  • betinka Autorytet

Wysłany: 7 października 2014, 15:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula, mi połozna mówiła o tym przepajaniu wodą, że to dobrze robi na brzuszek/kupkę.

A wiecie ile mój kloc dzisiaj ważył? 5 kg!

Paula55 lubi tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/li-68923.png
‹‹ 2184 2185 2186 2187 2188 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kwas foliowy podczas starania o dziecko, kwas foliowy w ciąży - dlaczego tak ważny?

Kwas foliowy to witamina z grupy B, o której żadna starająca się o ciążę kobieta, nie powinna zapominać! Kwas foliowy ma ogromny wpływ na rozwój płodu, prawidłowy przebieg ciąży, ale i również płodność kobiety! Dodatkowo przeczytaj dlaczego suplementacja kwasu foliowego zalecana jest czasem również dla mężczyzn.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Inseminacja (IUI) koszt i wskazania. Jaka jest skuteczność inseminacji?

Inseminacja domaciczna jest zabiegiem mającym na celu, ułatwienie zapłodnienia, poprzez skrócenie drogi, jaką mają do pokonania plemniki do komórki jajowej. Czy warto ją wykonać, jaki jest koszt i przy jakich schorzeniach odnotowuje się najlepsze rezultaty? Przeczytaj również jakie badania należy wykonać przed inseminacją i jak się do niej przygotować. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak radzić sobie z trudnymi pytaniami, gdy cierpisz na niepłodność i masz problemy z zajściem w ciążę?

Tylko osoby, które doświadczyły przedłużających się starań o dziecko, wiedzą jak trudne mogą być pytania ze strony innych... "A Wy kiedy będziecie mieli dziecko?" jest jednym z najczęstszych. Jak odpowiadać na trudne pytania? Jak radzić sobie z emocjami podczas przedłużających się starań o dziecko? I dlaczego problemy z płodnością są tak trudnym emocjonalnie doświadczeniem? Przeczytaj artykuł doświadczonego psychologa - Justyny Kuczmierowskiej, która na codzień pracuje z parami borykającymi się z niepłodnością! 

CZYTAJ WIĘCEJ