Dni dla Płodności   

Specjalnie dla Ciebie - wiosenny powiew nadziei 
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Zapisy do 22 marca   
Sprawdź!
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniowe mamusie 2014
Odpowiedz

Wrześniowe mamusie 2014

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 października 2014, 12:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewi25 wrote:
    No kurka wodna, chyba aby 10 ml sciagnelam z dwóch cyckow :-/ co jest? Pierdziele to
    ..

kochana znam przypadek gdzie moja koleżanka ściągała zawsze 40 ml z obu piersi potem w miarę ściągania wyczaiła ze w zależności od kata, przyciskania laktatora trafia na różne kanaliki. Czasami robi przerwę i przykłada drugi raz i jak wcześniej nic nie lecialo tak nagle tryska... wiec kombinuj w różnych pozycjach i patrz skąd sika mleko, jak sika to staraj się być nieruchomo by opróżnić ten kanalik :)

• stardust87 Autorytet

Wysłany: 7 października 2014, 12:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaarolina wrote:
    Majeczka moje gratulacje czeeekamy wiadomo.na.foty foty i wiesci oczywiscie :)

Stardust nie czytaj tego ;) ale u Nas karmienie numer 1 :D a ostatnie bylo o 22 ;)
    no masz szczęście, że dziś w nocy karmiłam bez belly, bo o tej porze my już prawie trzecie mieliśmy :P

Moje maleństwo [*] 30.07.13 (5tc) |
    Drugie maleństwo [*]7.10.2015 (7tc)
    f2wljw4zsezkkurs.pngmhsv9vvjv50e03h0.png
  • ofcooo Autorytet

Wysłany: 7 października 2014, 12:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochane miałam 2 dni z życia wyjęte - rzygałam dalej niż kot a rozwolnienie miałam takie, że lało sie ze mnie na wszystkie strony.

Musiałam wezwać pogotowie. Przy karmieniu mdlałam, miałam zimne poty i dreszcze. Jakiś armagedon :(

Mąż też sie rozchorował (to samo co ja- jakiś wirus) i nie miał kto zająć sie naszą Łucją. Nawet przebrać pieluszkę. Zadzwoniłam do mamy na pomoc i przyjechała do nas kochana i spała też. Bardzo nam pomogła. Nasz anioł, nie wiem co bym bez niej zrobiła :(((

Dostałam jakieś antybiotyki, ale po konsultacji z pediatrą moge na szczescie nadal karmić piersia a nie mm.

Nikomu nie zycze takiej sytuacji, nawet najgorszemu wrogowi :(

zem3h371xcq8c2sz.png
    qdkkwn15frnb311v.png
  • stardust87 Autorytet

Wysłany: 7 października 2014, 13:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No majeczka, moje gratulacje. I tym samym gratuluję wszystkim wrześniówkom zamknięcia listy. DAŁYŚMY RADĘ DZIEWCZYNY!!! :D a pamiętam jak otwierałyśmy wątek. A tu już niektóre bobasy mają prawie 2 miesiące :)

dziewczyny, mam pytanie. Jak zorganizować czas takiemu miesięcznemu bąblowi? Bo on już nie śpi tyle co na początku i jakoś mi tak głupio jak leży i gapi się w sufit kilkanaście minut. Chciałabym go jakoś zabawić. Ale on jeszcze taki nie kumaty i nie łapie nic świadomie i nie wiem co z nim robić..

karolcia:)))), BlackLuna lubią tę wiadomość

• Paula55 Autorytet

Wysłany: 7 października 2014, 13:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ofcoo biedna!!!! Ranyy co musialas przejsc :( zycze ci duuzo zdroweczka i mezowi tez!
    Cale szczescie ze mama na miejscu.
    Ja nie wyobrazam sobie takiej sytuacji :( mama tysiace km od nas i co robic?? :/

ofcooo lubi tę wiadomość

oar8skjo85nuiyxh.png
    relgwn15b2xdchwm.png

• Paula55 Autorytet

Wysłany: 7 października 2014, 13:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Stardust ja malego wkladam a to do bujaczka, a to na mate a to mu spiewam, a to opowiadam cos (nawet mu gadam ze ide siku haha) a on tak patrzy na mnie i slucha :) pokazuje mu obrazki itp... :)

oar8skjo85nuiyxh.png
    relgwn15b2xdchwm.png

• ofcooo Autorytet

Wysłany: 7 października 2014, 13:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    stardust87 wrote:
    [...]dziewczyny, mam pytanie. Jak zorganizować czas takiemu miesięcznemu bąblowi? Bo on już nie śpi tyle co na początku i jakoś mi tak głupio jak leży i gapi się w sufit kilkanaście minut. Chciałabym go jakoś zabawić. Ale on jeszcze taki nie kumaty i nie łapie nic świadomie i nie wiem co z nim robić..
    ja czytam wierszyki i bajeczki. kładę na kanapie otaczam grzechotkami i książeczkami z czarno-białymi obrazkami. puszczam piosenki

zem3h371xcq8c2sz.png
    qdkkwn15frnb311v.png
  • stardust87 Autorytet

Wysłany: 7 października 2014, 13:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też mu śpiewam i gadam do niego. Czasem do huśtawki go włożę ale nie lubi tam siedzie. Paula, a Tiago reaguje na tą matę jakoś? Widać że kuma że na niej jest? Ofcooo, a maleństwo na te książeczki patrzy?

• Tysia87 Autorytet

Wysłany: 7 października 2014, 13:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Byliśmy dziś na wrażeniu i mój maluszek waży 4400 więc ładnie przybiera i nie muszę dokarmiać, także moje cyce dają radę i nawet laktatorem ani razu nie ściągnąłam.Fotka z przychodni,taki byłem grzeczny:
    )ds3ovoyzc43g_t.jpg

ofcooo, nenka, Ewi25, BlackLuna lubią tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/li-69041.png
  • Migotka22 Autorytet

Wysłany: 7 października 2014, 13:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My już po wizycie...pani doktor podejrzewa uczulenie na mleko :/ także na razie zmieniamy mleczko i obserwujemy, a jak nie będzie poprawy to powiedziała, że jedynym wytłumaczeniem będzie refluks :(
    ale młody ładnie przybiera, bo waży 4kg więc na razie jest ok
    A no i ja też wskoczyłam na wagę ;) pierwszy raz od porodu i....53,5kg :)

relganlikx65a1ud.png
  • Kaarolina Autorytet

Wysłany: 7 października 2014, 13:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    stardust87 wrote:
    no masz szczęście, że dziś w nocy karmiłam bez belly, bo o tej porze my już prawie trzecie mieliśmy :P
    hahah upiekło mi się :D

https://www.maluchy.pl/li-69187.png

https://www.maluchy.pl/li-72300.png
  • Paula55 Autorytet

Wysłany: 7 października 2014, 13:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Stardust nie wiem czy jarzy ale rozglada sie i skupia wzrok. Do tego gra melodyjka i swieca swiatelka :)

Tysia ladnie synus rosnie ;)

A ja czekam az nam pizze przywioza i salatke mmm :)

Tysia87 lubi tę wiadomość

oar8skjo85nuiyxh.png
    relgwn15b2xdchwm.png

• ofcooo Autorytet

Wysłany: 7 października 2014, 14:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    stardust87 wrote:
    [...]Ofcooo, a maleństwo na te książeczki patrzy?
    tak, i nawet wydaje mi sie, ze widzi te obrazki.
    ale szybko sie nudzi - jeśli pokaze i opisze jedna ksiazeczke to max ;P

zem3h371xcq8c2sz.png
    qdkkwn15frnb311v.png
  • JustyśkaG Autorytet

Wysłany: 7 października 2014, 15:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam Was kochane. Ja dziś jestem już po wizycie położnej i po ponad 2 godzinnym spacerze.

Ale na początek serdeczne gratulacje dla Majeczki!!! :)

Położna stwierdziła u Lilki kolkę:( , nie jest jakaś harcorowa ale jednak. Wczoraj mi mała płakała chyba z godzinę - dla mnie to była cała wieczność. Kazała dawać małej espumisan, masować brzuszek i ćwiczyć. No zobaczymy, mam nadzieję że to pomoże. Wypiłam dziś herbatkę z kopru, bo mała nie chce jej pić - więc muszę ja. Jak ją spróbowałam to szczerze mówiąc wcale się jej nie dziwię że nie chce jej pić:P Po spacerze brzdąc padł:) więc mam chwilkę żeby was nadrobić troszeczkę :)

7u22gywlaksivpie.png
    Lilunia 23.09.2014
    Asiula 2.09.2016
  • Paula55 Autorytet

Wysłany: 7 października 2014, 15:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja od wczoraj pije herbatke (mieszankke z herbapolu) na laktacje ale zawiera wlasnie koper i inne ziolka :)
    Wcale nie jest taka zla :) gorzej pachnie niz smakuje, ja sie juz przyzwyczailam :)

oar8skjo85nuiyxh.png
    relgwn15b2xdchwm.png

• iwo_na Autorytet

Wysłany: 7 października 2014, 15:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie dziewczynki :)
    Z tymi maluchami to nie zawsze jest czas, żeby coś skrobnąć na forum.
    Majeczka moje gratulacje i podziwiam Cie, że nie zwariowałas jeszcze czekając na dzieciątko. Teraz przed Tobą trudy macierzyństwa, nieprzespane noce, płacz itp. Ale ja nie zamieniłabym tego na nic innego :)
    U nas w miare ok, poza tym, że moje dziecko je za troje. Normalnie je co dwie godziny po 60-90 ml MM, czasem więcej, czasem mniej. I tak jak któraś już tu pisała, ja też sie dziwie, że on nie pękna w szwach. Ale widze, że nabrał ciałka, pewnie bedzie małym pulpecikiem jak sie nie opamięta. Nawet próbuje go troszke oszukać i daje ciut mnie mleczka na daną ilość wody. Poje go do tego herbatką koperkową.
    W dodatku od trzech dni wali strasznie śmierdzące bąki, nie wiem czy to normalne. Już mu mówiłam, ze kiedyś zemdleje od tego smrodku w trakcie karmienia i spadnie mi buteleczka i dopiero bedzie płakał ale on sobie nic z tego nie robi i wali dalej.
    Przy kupce sie bardzo pręży i stęka ale daje rade ja zrobić raz lub dwa razy dziennie.
    Powiedzcie mi czy powinnam sie przejmować tymi śmierdzącymi bączkami? Czy to normalne?

relg4z17djzzyjqt.png
  • Paula55 Autorytet

Wysłany: 7 października 2014, 15:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moj puszczq ale calkowicie bezwonne. Wiec nie wiem. Ńiby kupy u takich dzieci tez powinny byc bezwonne. Ich zapach jest lekko slodkawy. Moze skonsultuj to.
    Moj glodomor tez jak by mogl to by jadl 150 ml mm nawet co 2 h :/ ale nie daje mimo ze moje cycki nie wyrabiaja pomalu :/ jestem juz tak wyssana ze cycki mnie bola...

Daiewczyny a czy to prawda ze przepajanie przegotowana woda pomaga na brzuszek??
    Kolezanka tak robi i mowi ze jest duza poprawa..

oar8skjo85nuiyxh.png
    relgwn15b2xdchwm.png

• JustyśkaG Autorytet

Wysłany: 7 października 2014, 15:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pestka wrote:
    a to możliwe, że tak długo przychodzi pokarm właściwy? Wszystkie dziewczyny maja nawały, a u mnie...no proszę;)
    ale maluszek się najada, bo śpi po 2-3h. Czasem i 4, tylko kurcze martwi mnie to, że nie mogę nic odciągnąć...jak długo to może trwać? ah no i ja jestem po porodzie sn, czyli w teori juz powinnam nawał przejść...:/
    W środę idę do szpitala na zdjęcie szwów może coś mi w poradni laktacyjnej pomogą...
    Nie mam Femaltikera, mam herbatkę na laktację Herbapolu. Ale może i tą zakupię na wszelki;)

Ja też mam Herbapolu. Ale teraz przestałam pić te herbatki bo boje się że na małej brzuszek to źle wpływa. A jak jest z Femaltikerem? Jesteście zadowolone?

7u22gywlaksivpie.png
    Lilunia 23.09.2014
    Asiula 2.09.2016
  • betinka Autorytet

Wysłany: 7 października 2014, 15:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula, mi połozna mówiła o tym przepajaniu wodą, że to dobrze robi na brzuszek/kupkę.

A wiecie ile mój kloc dzisiaj ważył? 5 kg!

Paula55 lubi tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/li-68923.png
‹‹ 2184 2185 2186 2187 2188 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

100% nauki, czyli badania i rozwój w OvuFriend!

OvuFriend to jedna z nielicznych aplikacji na rynku, których działanie opiera się na wieloletnich pracach badawczo-rozwojowych, a jej skuteczność została potwierdzona badaniami naukowymi. Od 10 lat najlepszej klasy naukowcy i lekarze pracują nad tym, aby OvuFriend z najwyższą wiarygodnością analizowało cykl miesiączkowy, wyznaczało dni płodne, owulację i miesiączkę. W rezultacie wielu badań naukowych system OvuFriend uczy się płodności każdej kobiety, jej indywidualnych cech, trendów i zależności w cyklu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z zajściem w ciążę - 13 niepokojących objawów

Czy problemy z zajściem w ciążę można przewidzieć? Przeczytaj listę 13 potencjalnych symptomów, którym powinnaś się bliżej przyjrzeć. Nieregularme miesiączki, obfite miesiączki, niskie libido czy utrata włosów - nie ignoruj tych i innych symptomów mogących świadczyć o zaburzeniach hormonalnych czy innych schorzeniach powodujących problemy z zajściem w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Super produkty na okres ciąży, czyli 9 produktów szczególnie polecanych dla kobiet w ciąży

Zapoznaj się z produktami, które są wyjątkowo cenne dla rozwijającego się maleństwa i Twojego nadwyrężonego ciążą organizmu. Postaraj się, aby takie produkty jak kasze, żurawina i migdały w okresie ciąży na stałe zagościły w Twoim menu.

CZYTAJ WIĘCEJ