X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniowe mamusie 2014
Odpowiedz

Wrześniowe mamusie 2014

Oceń ten wątek:
  • justyna14 Autorytet

Wysłany: 7 października 2014, 09:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    oficjalni poproszę o zamkniętą listę :) Fipsik może teraz jakieś statystyki? :)

relg3e5e6cfj7fkg.png
    zrz63e5ewa17bqxb.png
    km5sdf9hhvdxzmyl.png
  • betinka Autorytet

Wysłany: 7 października 2014, 09:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mika 28 wrote:
    JA równiez się dzis witam :) cholerka moja mała dzis karmienie o 1 i o 4 i koniec spania i tak 2 godzinny lezała u nas w łóżku i cycała i miączała glizda jedna kupy coś od wczoraj rana brak :(
    Wszystkie urodziły zdrowe bobasy tylko się cieszyć :)
    Tysia tak szybko to przeleciało ze niedługo zaczniemy gadac o pierwszych kroczkach :)
    Lista zamknięta :) Super
    Majka gratuluje bobej jest juz z Tobą i tak się bałas a wylazła jednak :P
    Tysiu, na brak kupy polozna mi polecala przepajanie duza iloscia przegotowanej wody. Jesli oczywiscie widac ze dziecko sie meczy przez to,ze jej nie robi. Bo jak puszcza baczki to ok, pediatrzy mowia ze nawet 1 w tygodniu to norma.

Migotko, trzymam kciuki,zeby szybko przeszlo!!!

A do nas zadzwonila ranp inna polizna,ze nasza w szpitalu i mamy przez to wizyte u innej dzis o 11. Paczek juz na pewno ponad 5kg wazy :)

https://www.maluchy.pl/li-68923.png
  • anulka81 Autorytet

Wysłany: 7 października 2014, 09:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny
    Majeczka gratulacje szybkiego powrotu do pełni sił :-)
    Mamuski mam problem może któraś z was będzie wiedziała jak go rozwiązać. Otóż mój mały terrorysta robi fochy przy jedzeniu tz zjada 60 ml po czym musze go odbić bo zaczyna się przeżyć i potem jak zaczynam znowu karmić to zaczyna się horror. Pociumka dwa razy i krzyczy prezy się niemiłosiernie piszczy ze aż uszy bolą. Po kolejnych 20ml znów musze go odbić bo się przy tych piskach nalyka powietrza i tak w kółko. Karmienie go to koszmar :-( może któraś z was wie co mu jest i co robić. Pleśniawek nie ma, kupki robi normalnie.

https://www.maluchy.pl/li-69207.png
  • dba Autorytet

Wysłany: 7 października 2014, 10:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anulka81 a drze się jak zje te 60ml?

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 października 2014, 10:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    justyna14 wrote:
    majeczka gratulacje i czekamy na zdjęcia:)

migotka współczuję, daj znać po wizycie.

a u nas noc nie przespana w ogóle. Olo obudził się o północy i w sumie dopiero ok 8 usnął, piekło! już nie wiem co robić, żeby mu te gazy zlikwidować, żyć się nie daje. Żadne kropelki nie działają, ani leżenie na brzuszku ani machanie nóżkami, ani koperek ani rumianek. Macie jakieś pomysły? no wykończy mnie i mojego T.

spróbuj kłaść na brzuszek termofor z pestek wiśni
    a kropelki ? wszystkie przetestowałaś i żadne nie działają ? no nie wiem, ciężka sprawa, chociaż przy córce koleżanki na kolkę dopiero pomógł infacol (też próbowała wszystkiego i też gówno co wszystko dawało)

• Agusia ;) Autorytet

Wysłany: 7 października 2014, 10:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Majeczka gratuluje :) cieszę się, ze już jesteś po...życzę zdrówka dla Was :)

dqpr2n0aifktuqyu.png

201605191762.png
  • anulka81 Autorytet

Wysłany: 7 października 2014, 10:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dba wrote:
    anulka81 a drze się jak zje te 60ml?
    Tak zje 60 i zaczyna się krzyk i prężnie i musze go odbić to pomaga na tyle ze znowu ciągnie mleko ale max 20 ml przy krzykach i piskach. Daje mm + moje razem w butelce za porada lekarki do tej pory nie było problemu ale o dwóch dni jest horror.

• dba Autorytet

Wysłany: 7 października 2014, 10:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja bym spróbowała po zjedzeniu 60ml i odbiciu przetrzymać go trochę i nie dawać mu mleka... może mu tylko pić czasem się chce. Druga sprawa winny może być smoczek z butelki, za dużo powietrza łyka i to może go denerwować. Może zmiana smoczka pomoże..

anulka81 lubi tę wiadomość

• dba Autorytet

Wysłany: 7 października 2014, 10:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No i zapomniałam :) Majeczka ogromne gratulacje nasza październikowa mamo :) no to jesteśmy sierpniowo-wrześniowo-październikowe mamy :)

• Tysia87 Autorytet

Wysłany: 7 października 2014, 10:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Betinko kochana z kimś mnie pomylilas:-) bo mój srojdas to robi około 7 kupencji dziennie:-D

https://www.maluchy.pl/li-69041.png
  • Ewi25 Autorytet

Wysłany: 7 października 2014, 10:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No kurka wodna, chyba aby 10 ml sciagnelam z dwóch cyckow :-/ co jest? Pierdziele to
    ..

qb3c82c3gptozz8t.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 października 2014, 10:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tysia87 wrote:
    Betinko kochana z kimś mnie pomylilas:-) bo mój srojdas to robi około 7 kupencji dziennie:-D
    Mi mój syn wczoraj taką bombę strzelił, że poszło na niego, mnie, przewijak i ścianę O.o A było to o godzinie 4 w nocy, więc tak mnie skutecznie obudził, ze już do kolejnego karmienia nie spałam :P

• anulka81 Autorytet

Wysłany: 7 października 2014, 10:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Spróbuję trochę przeczekać dam mu 60 i poczekam kilka minut. Zobaczymy co będzie. Jutro idę na wizytę szczepienną to pogadam z lekarka. To raczej nie chodzi o to ze mu się chce tylko pić bo po 3godzinach snu raczej jest głodny i ewidentnie chce jeść nawet jak piszczy bo łapie smoczka i ciągnie po czym wyplowa i szuka go znowu.

• Paula55 Autorytet

Wysłany: 7 października 2014, 10:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien doberek :)
    Majeczka jejuu co za wiesci :) gratulacje kochana! Trzymajcie sie zdrowo i wracajcie do domku :)

Karolina widze ze mamy taki sam bujaczek tylko inne kolorki. KrYchu swietnie wyglada ;)

Lo jak czytam ile ty mleka sciagasz to w szoku jestem :)

Ja mam tak ze czasem sciagam 150 ml a czasem tylko 40-50..

Karolcia u nas maly do mies spal idealnie. Jadl, bekal, pieluszka i do lozeczka. Zasypial sam. Od kad jestesmy w Pl to wymaga wiecej uwagi i lulania.

Nelus mnie po powrocie czeka to samo :/ pranie, rozpakowywanie, sprzatanie mieszkania...
    Jak mala ci zniosla podro i spanie poza domem??

My dajemy sab simplex i nie widze spektakularnych efektow :/ wczoraj kiepski dzien mial synek. Tak go brzuszek bolal :(

Gosia ja bylam wczoraj w aptekach pytac te gotowe mleka mm w butelkach. U nas sa po 200ml. Babka mi mowi ze sa ale tylko 70 lub 90 ml. Pyta ile dziecko ma ze chce takie duze. Mowie ze ponad mies. A te mi mowia ze 200 ml to za duzo i ze reszte musze wylac jak zostanie. Jak im powiedzialam ze moj 150 ml to nosem wciaga to kazda galy robila :)

My idziemy dzis do ksiedza zalatwiac chrzciny i bukowac date na slub :) oby sie wszystko udalo :)

oar8skjo85nuiyxh.png
    relgwn15b2xdchwm.png

• Mika 28 Autorytet

Wysłany: 7 października 2014, 10:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tysia87 wrote:
    ze mną cię pomyliła

bhywkrhm4kro7bny.png
    relgio4pjw325a69.png
  • K_A_M_A Autorytet

Wysłany: 7 października 2014, 10:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej kochane!
    Dawno mnie nie bylo, od czwartku goscie mama i brat, w niedziele ochrzcilismy lobuziaka :) msza byla super, raz tylko zaplakal delikatnie ale chyba cos mu sie przysnilo bo zaraz znowu zasnal, po mszy fotograf i tam juz bylo gorzej heh. Troszke go musialam podkarmic ale szly tez baczki wiec brzuszek bolal ale udalo sie machnac foty bez placzu ;) za to wczoraj koszmar, bylismy na szczepieniu, Maciek plakal tylko przy wkluciu a ja ryczalam jak glupia caly czas bo to inaczej jak go brzuch boli a inaczej jak mu ktos wbija igle. Potem zasnal, ale w domu bardzo marudzil, az wyl i byl czerwony mysle ze to bylo polaczenie kolki razem z odreagowaniem tego szczepienia. Ale trzeba to bylo widocznie przejsc, za to moj cudak wazy 4,5 kg, czyli w ciagu 5,5 tyg przybral 1,4 kg :) teraz juz tesciowa i maz nie truja mi dupy ze maly jak tylko zakwili to glodny ;) urosl 3 cm, w glowce 4 a w klacie 5 jakos tak. No i w piatek moje dzieciatko pierwszy raz patrzac na mnie sie usmiechnelo, cudowne uczucie :D
    Juz wiem co to milosc bezwarunkowa, i gdy jestem gdzies dalej bez niego na chwile to ciagle o nim mysle, stresuje sie czy wszystko w porzadku. Bylam u fryzjera i bedac tam bylam wsciekla jak osa i poganialam fryzjerke, w koncu stwierdziam ze bede chodzic tylko na podciecie a malowac w domu, taka ze mnie kwoka :P

afrykanka, JustyśkaG, BlackLuna lubią tę wiadomość

c2r67br.png
    rf37qxe.png
  • Kaarolina Autorytet

Wysłany: 7 października 2014, 11:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula powodzenia z ustalanien dat i oby poszlo po Waszej mysli :)

I oczywiscie Krzychu dziekuje za komplement ;)

Paula55 lubi tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/li-69187.png

https://www.maluchy.pl/li-72300.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 października 2014, 11:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KAMA ja mam we czwartek iść do kosmetyczki, w piątek na badania, a w sobotę do fryzjerki i już przeżywam, że mały na tak długo sam zostanie...

Szybko szczepiliście. Nam położna powiedziała, że teraz jest zalecenie szczepić jak dziecko ma 7tygodni i 3 dni... Nie wiem skąd taka ilość, ale tak nam zapisała termin, więc mamy jeszcze trochę czasu :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 października 2014, 12:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    my zaszczepimy jak mała skończy 6 tygodni :)

• K_A_M_A Autorytet

Wysłany: 7 października 2014, 12:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kark wrote:
    KAMA ja mam we czwartek iść do kosmetyczki, w piątek na badania, a w sobotę do fryzjerki i już przeżywam, że mały na tak długo sam zostanie...

Szybko szczepiliście. Nam położna powiedziała, że teraz jest zalecenie szczepić jak dziecko ma 7tygodni i 3 dni... Nie wiem skąd taka ilość, ale tak nam zapisała termin, więc mamy jeszcze trochę czasu :)

No w 6 tygodniu mielismy szczepic no i sie zgadza. Ale jesli moje dziecko tak odreagowuje szczepienia to ja pierdziele masakra!
    No a co do fryzjera to serio juz nie mam zamiaru tam jezdzic jak sie tak ociagaja!! Kurwica mnie strzelala :) a zebys ty widziala moja mine jak wczoraj poszlam do banku a mialam wplacic kase na konto a tam kolejka pod same drzwi!! Ja patrze a postawili obok wplatomat a ja siup do niego i szczesliwa biegne do auta! Jeszcze nigdy mnie tak proste rzeczy nie cieszyly :P

Tysia87 lubi tę wiadomość

c2r67br.png
    rf37qxe.png
‹‹ 2183 2184 2185 2186 2187 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

6 składników, które mogą wesprzeć Twoją płodność i zwiększyć szanse na zajście w ciążę!

Dowiedz się, które składniki są ważne i istotne w kontekście płodności. Jakie produkty mogą zwiększać szanse na zajście w ciążę i tym samym przyśpieszać starania o dziecko? Poznaj proste i sprawdzone przepisy na zastosowanie 6 składników wspierających płodność!

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak radzić sobie z trudnymi pytaniami, gdy cierpisz na niepłodność i masz problemy z zajściem w ciążę?

Tylko osoby, które doświadczyły przedłużających się starań o dziecko, wiedzą jak trudne mogą być pytania ze strony innych... "A Wy kiedy będziecie mieli dziecko?" jest jednym z najczęstszych. Jak odpowiadać na trudne pytania? Jak radzić sobie z emocjami podczas przedłużających się starań o dziecko? I dlaczego problemy z płodnością są tak trudnym emocjonalnie doświadczeniem? Przeczytaj artykuł doświadczonego psychologa - Justyny Kuczmierowskiej, która na codzień pracuje z parami borykającymi się z niepłodnością! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Objawy ciąży i testy ciążowe – co powinnaś wiedzieć?

Czy to nietypowe zachcianki, czy zmiany nastroju zwiastują nowy etap w Twoim życiu? Poznaj kluczowe objawy ciąży oraz najpopularniejsze testy ciążowe, które rozwieją Twoje wątpliwości i pozwolą odkryć, czy naprawdę zostaniesz mamą. Podajemy ważne informacje! Sprawdź!

CZYTAJ WIĘCEJ