X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniowe mamusie 2014
Odpowiedz

Wrześniowe mamusie 2014

Oceń ten wątek:
  • Kaarolina Autorytet

Wysłany: 7 października 2014, 05:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Majeczka moje gratulacje czeeekamy wiadomo.na.foty foty i wiesci oczywiscie :)

Stardust nie czytaj tego ;) ale u Nas karmienie numer 1 :D a ostatnie bylo o 22 ;)

stardust87 lubi tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/li-69187.png

https://www.maluchy.pl/li-72300.png
  • Diabla85 Autorytet

Wysłany: 7 października 2014, 05:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My jemy po raz drugi.

Majeczka gratulacje!!!

[doxs9km.png
    4ilkhk7.png
  • Ewi25 Autorytet

Wysłany: 7 października 2014, 05:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Majeczka gratulacje :)

qb3c82c3gptozz8t.png
  • betinka Autorytet

Wysłany: 7 października 2014, 05:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Drugie karmienie, nie wierze, ze jest ta godzina!!!!!!!

Majeczkooo, nasza pazdziernikowa wrzesnioweczko,.wisienko na torcie, GRATULACJE!!! Witamy w boju zwanym macierzynstwem :) Zyczymy z Matim zdroweczka i czekamy na zdjecia i relacje!

stardust87 lubi tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/li-68923.png
  • Nelus Autorytet

Wysłany: 7 października 2014, 06:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A my właśnie wracamy od teściów, teraz leci szósta godzina jazdy samochodem a mała jsk narazie obudziła się to raz na karmienie i przewiJanie. Ale jestem padnieta, nic nie odpoczelam. Teraz mam 22 i czeka mnie w domu kupa roboty, pranie i rozpakowanie. Jutro idziemy na wizytę kontrolna, ciekawe ile moja myszka waży. Wszyscy w szoku bo jest bardzo długa i nosi juz niektóre ciuszki na 3 miesiące lol

Teraz będę was czytać na bieżąco

Majeczka wreszcie się doczekalas, życzę cierpliwości i zdrówka dla was dwóch ;) czekam na foto

201703012752.png
  • Io Autorytet

Wysłany: 7 października 2014, 06:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Majeczka - gratulacje!!!! Wracajcie szybko do domu.

Karmienie nr 2. Ciekawe czy znowu bedzie pobudka o 7. Musze moje,u dziecku wiecej mleczka sciagac bo rzuca sie na butelke jakby chcial mi reke odgryzc.

Fipsik lubi tę wiadomość

dqpr3e5ebayuirbn.png
  • Florentine Ekspertka

Wysłany: 7 października 2014, 06:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pestka wrote:
    a to możliwe, że tak długo przychodzi pokarm właściwy? Wszystkie dziewczyny maja nawały, a u mnie...no proszę;)
    ale maluszek się najada, bo śpi po 2-3h. Czasem i 4, tylko kurcze martwi mnie to, że nie mogę nic odciągnąć...jak długo to może trwać? ah no i ja jestem po porodzie sn, czyli w teori juz powinnam nawał przejść...:/
    W środę idę do szpitala na zdjęcie szwów może coś mi w poradni laktacyjnej pomogą...
    Nie mam Femaltikera, mam herbatkę na laktację Herbapolu. Ale może i tą zakupię na wszelki;)

hej :) tu listopadówka - wrześniówka 2014r. (moje dziecię się pospieszyło - odklejenie łożyska z ogromnym krwotokiem, brrrrrr...) i wczoraj tydzień po cięciu dopiero moje mleko zrobiło się białe i udało mi się odciągnąć 6 x po 50ml :) czyli 6 karmień mojej kruszynki, także spokojnie, rozbuja się :)

pestka lubi tę wiadomość

Listopadówka/Wrześniówka 2014r. b95lnsr.png
  • nenka Autorytet

Wysłany: 7 października 2014, 08:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My karmienie nr 2 ale ją to jakoś nieprzytomna jestem

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 października 2014, 08:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No wreszcie Majeczka jest z nami :D Żeby to uczcić to przydałaby się lista :P

Ja jak Mika, głównie nabiał jem, młody kolek nie ma, tylko stęka jak star pryk jak chce się wypurkać :P

Ja raz mu dałam espumisan, bo stwierdziłam, że może lepiej mu się będzie purkać i do następnego karmienia, przez 3h jęczał, a nie tylko te kilka sekund przed puszczeniem bączka :/

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 października 2014, 08:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aaa, dziewczyny, myślicie, że mój lekarz ogólny wypisze mi receptę dla Kajtka na szczepienia czy może to zrobić tylko pediatra?

• Ewi25 Autorytet

Wysłany: 7 października 2014, 08:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My mamy wizytę u pediatry 10 października i nadal nie wiem na jakie szczepienie się zdecydować :-/

qb3c82c3gptozz8t.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 października 2014, 08:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witam :) co tam słychać mamusie ? u nas jest ok - mała wczoraj zasnęła o 22, na pierwsze jedzonko obudziła sie o 2:20 a na drugie o 6:40 (codziennie w porach nocnych budzi się co 4 godz)

Nelus u nas już idą ciuszki na rozm 62 - a przecież mała ma dopiero 4 tygodnie - aaa i też jest tak że wejdzie w bluzeczki na rozm 74,68

któraś też pytała o mleczko mm - moja w szpitalu już zjadała 90ml. W domu przez pierwsze 3 tyg też tyle jadła, dopiero teraz od 2 dni podaje jej 120ml. Narazie nie płacze, ładnie robi kupki (to nic że robi 1 raz dziennie) no i nie placze - a to przecież jest najważniejsze

oooo matko juz zamknęliśmy liste ? nie wierze !!!

no i majeczko, nasza wyczekana mamusiu gratulujemy a zarazem życzymy zdrówka i szybkiego powrotu do domku :)

• Ewi25 Autorytet

Wysłany: 7 października 2014, 08:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nasz mały terrorysta od godz 5 nie chcę spać...

qb3c82c3gptozz8t.png
  • Ewi25 Autorytet

Wysłany: 7 października 2014, 08:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosia19 twoje dziecie robi kupę raz dziennie? Mój mały urwis wali z 10 razy dziennie, czasami mam wrażenie że na pampersach nie wyrabiamy. No ale jak się karmi chyba cyckiem to więcej dzieci srają.

qb3c82c3gptozz8t.png
  • Szonka Autorytet

Wysłany: 7 października 2014, 08:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Majeczka gratulacje! wow lista zamonieta :) a dopiero czekapysmy na jej otwarcie.

dqprj44j5vs5457v.png

mhsvx1hpdelktj27.png[

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 października 2014, 08:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewi25 wrote:
    Gosia19 twoje dziecie robi kupę raz dziennie? Mój mały urwis wali z 10 razy dziennie, czasami mam wrażenie że na pampersach nie wyrabiamy. No ale jak się karmi chyba cyckiem to więcej dzieci srają.

moja jest cały czas na mm :)

• Migotka22 Autorytet

Wysłany: 7 października 2014, 08:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej
    A my dzisiaj mieliśmy jechać na badanie bioderek, a zamiast tego jedziemy do pediatry :(
    Młody od wczoraj tak ulewa, a właściwie chyba wymiotuje ;( i do tego przy każdym jedzeniu jest taki płacz, że szok juz nie wiem co mam robić :(

relganlikx65a1ud.png
  • Tysia87 Autorytet

Wysłany: 7 października 2014, 08:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Majeczka gratulacje!!!!w koncu się doczekalas:-) a pamiętam jak niedawno rozpoczynalysmy listę a:-) matko jak to zlecialo.
    Ewi mój synus jest tylko na cycku i robi nawet czasami 6,7 kup dziennie:-)

https://www.maluchy.pl/li-69041.png
  • justyna14 Autorytet

Wysłany: 7 października 2014, 09:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 lutego 2016, 10:02

relg3e5e6cfj7fkg.png
    zrz63e5ewa17bqxb.png
    km5sdf9hhvdxzmyl.png
  • Mika 28 Autorytet

Wysłany: 7 października 2014, 09:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tysia87 wrote:
    Majeczka gratulacje!!!!w koncu się doczekalas:-) a pamiętam jak niedawno rozpoczynalysmy listę a:-) matko jak to zlecialo.
    Ewi mój synus jest tylko na cycku i robi nawet czasami 6,7 kup dziennie:-)
    JA równiez się dzis witam :) cholerka moja mała dzis karmienie o 1 i o 4 i koniec spania i tak 2 godzinny lezała u nas w łóżku i cycała i miączała glizda jedna kupy coś od wczoraj rana brak :(
    Wszystkie urodziły zdrowe bobasy tylko się cieszyć :)
    Tysia tak szybko to przeleciało ze niedługo zaczniemy gadac o pierwszych kroczkach :)
    Lista zamknięta :) Super
    Majka gratuluje bobej jest juz z Tobą i tak się bałas a wylazła jednak :P

Tysia87 lubi tę wiadomość

bhywkrhm4kro7bny.png
    relgio4pjw325a69.png
‹‹ 2182 2183 2184 2185 2186 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Endometrioza a starania o ciążę - poruszające historie trzech kobiet

Endometrioza jest na tyle niezbadaną jeszcze do końca chorobą, że postawienie prawidłowej diagnozy może zająć lata... A właściwa diagnoza i szybkie podjęcie odpowiedniego leczenia, to najważniejsza kwestia szczególnie w przypadku kobiet, które starają się o dziecko. Trzy kobiety podzieliły się z nami swoimi doświadczeniami w drodze do diagnozy endometriozy i upragnionego macierzyństwa. Przeczytaj historie, które dodają skrzydeł i nadziei, że pomimo trudów będzie dobrze! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Obrotowy fotelik tyłem - bezpieczeństwo i funkcjonalność

Fotelik obrotowy to wygoda i bezpieczeństwo w jednym – dzięki funkcji obracania ułatwia wkładanie i wyjmowanie dziecka z samochodu, a także pozwala na łatwe ustawienie tyłem do kierunku jazdy, co jest najbezpieczniejszą pozycją dla najmłodszych pasażerów. Jakie ma jeszcze korzyści?

CZYTAJ WIĘCEJ

Witaminy na męską płodność - które najważniejsze?

Powszechnie wiadomo, że witaminy są niezbędne dla prawidłowego funkcjonowania organizmu człowieka. Jaką jednak rolę odgrywają witaminy na męską płodność? Po jakie produkty sięgać, by dostarczać witamin, które mogą poprawić jakość nasienia i zwiększyć szanse na zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ