X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniowe mamusie 2014
Odpowiedz

Wrześniowe mamusie 2014

Oceń ten wątek:
  • nenka Autorytet

Wysłany: 10 października 2014, 02:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My jemy :-)

• anulka81 Autorytet

Wysłany: 10 października 2014, 02:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas zakończone 1 karmienie od 21 i tak jak u Karoliny to ja się obudziłam a Szymek mruczał i spał, ale dzięki temu że nie do końca się wzbudził to super jadł tz. Nie tak łapczywie i mniej powietrza się nachapał, przez co wypił całą butelkę tylko z dwoma odbiciami ;-) może to jest sposób na mojego synka :-)

https://www.maluchy.pl/li-69207.png
  • Paula55 Autorytet

Wysłany: 10 października 2014, 02:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Milo betinka ze o nas pomyslalas ;)
    My tez sie karmimy ;) ciekawe jak z zasypianiem bedzie...

oar8skjo85nuiyxh.png
    relgwn15b2xdchwm.png

• Mika 28 Autorytet

Wysłany: 10 października 2014, 02:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    my też się karmiłyśmy tyle ze mała miała pobudkę o ok 1:30 i jeszcze nam sie przysneło ale mała spi już w kołysce :)

bhywkrhm4kro7bny.png
    relgio4pjw325a69.png
  • Io Autorytet

Wysłany: 10 października 2014, 03:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas 1 karmienie o 2:30 a poprzednie o 19:30. Oczywiscie oczy jak 5 zl po jedzeniu. Na szczescie bialy szum zadzialal i teraz juz sciagam mleko na nastepne jedzonko.

Co do wiercenia sie przy jedzeniu to Kuba jakies 2 tyg temu tez tak mial, tyle ze przy butelce. Normalnie droga przez meke. Nie wiedzialam o co mu chodzi. Wypluwal smoczek, wykrecal sie a darl sie ze glodny. Zmienialismy smoczki, butelki, nawet po 3 razy w trakcie karmienia, bo myslalam ze moze sie zatykaja albo cos. Nic nie pomagalo. W koncu samo mu przeszlo i do tej pory nie wiem o co chodzilo. Moze dzieciaczki po prostu tak maja?

Paula - a czemu nie chcesz wkladki? Jakies powody? Ja sama nie wiem. Poczytalam opinie i mam watpliwosci.

dqpr3e5ebayuirbn.png
  • Diabla85 Autorytet

Wysłany: 10 października 2014, 04:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmienie nr2. Mój syn mieści się już w pajace rozm.62! Są troszkę luźne ale na noc to akurat dobrze bo nic mu ruchów nie ogranicza. Jutro muszę go zmierzyć :)

[doxs9km.png
    4ilkhk7.png
  • ofcooo Autorytet

Wysłany: 10 października 2014, 05:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nelus wrote:
    No masakra masakra... my też ja co noc próbujemy odłożyć do lozeczka przy nas, wytrzymuje około 5 min a potem wrzask. Ona by zasnęła sama pod warunkiem że lezalaby na brzuszku. Chodzi o to ze ona nie lubi na plecach i na bokach bo wtedy mecza ja gazy. A przecież nie mogę jej na noc kłaść na brzuchu bo bym musiała patrzeć non stop. Juz nie wiem co mam robić :/
    Moja tez lubi na brzuszku. Pozwalam jej usnąć i po 20 min odwracam na plecki. Ale mamy tez monitor oddechu wiec jakby sie coś działo to piszczy

zem3h371xcq8c2sz.png
    qdkkwn15frnb311v.png
  • Paula55 Autorytet

Wysłany: 10 października 2014, 05:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas 2 karmienie :)
    Laski bierze mnie jakies paskudne przeziebienie :( wzielam paracetamol i kupilam z serii prenalen w Pl tab na gardlo i syropek. Do tego mam sok od tescia z malinek i miod tylko nie wiem czy ten moge jesc?! Chyba cos przeczulam kupujac leki.

Lo nie jestem co do wkladki przekonana bo jest z niej sporo ciaz to raz. Dwa jakos nigdy nie chcialam takiej "dlugoterminowej" antykoncepcji.
    Dla mnie najlepsze byly by plastry lub implant. Z czego, najbardziej sklaniam sie ku plastrom.

A ja znow dzis sciaglam 130 ml mleczka :)

oar8skjo85nuiyxh.png
    relgwn15b2xdchwm.png

• nenka Autorytet

Wysłany: 10 października 2014, 05:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Teraz man 2 karmienie kocham ją za to

• le'nutka Ekspertka

Wysłany: 10 października 2014, 06:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula mozesz pic sok z malin a z miodem to sprobuj i obserwuj maluszka czy nic sie nie dzieje bo ponoc miod uczula.

Paula55 lubi tę wiadomość

relg2n0a1g998ci6.png
  • Tysia87 Autorytet

Wysłany: 10 października 2014, 07:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula55 miód to jeden z silniejszych alergenów więc tak ostrożnie na poczatek spróbuj.
    Ja myślałam, że moje noc będzie tragiczna, bo przez te gazy budził się od 22do 2 co godzinę.Na szczęście od drugiej pospal do teraz więc i on biedny trochę odpoczął i ja.Dzisiaj kupuje kropelki, bo te gazy nas wykończą, tylko zastanawiam się miedzy espumisanem, a boboticiem.czego Wy uzywacie i co polecacie?

https://www.maluchy.pl/li-69041.png
  • JagoodkaK Autorytet

Wysłany: 10 października 2014, 07:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć mamusie. Moja córka też robi mi niespodzianki nocne. Dziś pobudka 1:30 i 6:00 teraz znów komarzy w swojej kolysce a ja mam czas na kawe i kisiel :)
    Krecz szyi dzięki masażykom ustępuje, mleczne fontanny sie skończyły więc macierzyństwo jest całkiem niezłe. Szkoda, że T wrócił juz do pracy bo samej mozna się umordowac.
    Miłego dnia mamusie :*

h84fkrhm4lz65cww.png
  • Io Autorytet

Wysłany: 10 października 2014, 07:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas drugie karmienie! Wychodzi na to ze raz tylko w nocy wstalam. Oby tak zostalo.

Co do miodu to podobno najmocniej uczula wielokwiatowy wiec lepiej innego sprobowac na poczatek. A ja niestety mam wielki sloj wielokwiatowego od kolegi. :(

Co do wkladki to musze sie zastanowic bo mam metlik w glowie. Boje sie drugiej ciazy bo za szybko po cc moglaby byc dla mnie grozna.

dqpr3e5ebayuirbn.png
  • ofcooo Autorytet

Wysłany: 10 października 2014, 07:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja wcinam miód codziennie i wszystko ok. Chociaż w ciąży tez wcinalam wiec pewnie przyzwyczajona ;)

madiiiii lubi tę wiadomość

zem3h371xcq8c2sz.png
    qdkkwn15frnb311v.png
  • ofcooo Autorytet

Wysłany: 10 października 2014, 07:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    JagoodkaK wrote:
    Cześć mamusie. Moja córka też robi mi niespodzianki nocne. Dziś pobudka 1:30 i 6:00 teraz znów komarzy w swojej kolysce a ja mam czas na kawe i kisiel :)
    Krecz szyi dzięki masażykom ustępuje, mleczne fontanny sie skończyły więc macierzyństwo jest całkiem niezłe. Szkoda, że T wrócił juz do pracy bo samej mozna się umordowac.
    Miłego dnia mamusie :*
    Moj mężu wraca od poniedziałku do pracy. Już sie boje :(

zem3h371xcq8c2sz.png
    qdkkwn15frnb311v.png
  • Diabla85 Autorytet

Wysłany: 10 października 2014, 07:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tysia każde dziecko inaczej reaguje na kropelki. Jednym pomaga Espumisan, innym Sab Simplex a innym nic nie pomaga więc musisz próbować. My teraz będziemy podawać małemu Esputikon i probiotyk Dicoflor, zobaczymy czy to pomoże bo strasznie go męczą te gazy.

[doxs9km.png
    4ilkhk7.png
  • BlackLuna Autorytet

Wysłany: 10 października 2014, 08:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas zaczął się jakiś horror z jedzeniem o karmieniu piersią mogę zapomnieć już od poniedziałku bo wrzask niesamowity nie chce łapać wiec poszła w ruch butelka i tez nie chce jeść myślałam ze to kwestia tego ze je łapczywie i musi mieć na już, bo w nocy na śpiocha jadła ładnie ale dzisiaj niby chciała ale jakby nie mogła i tak do teraz ma :/ weźmie dwa łyki i w ryk...pól godziny uspokajania i znowu dwa łyki i ryk a widzę ze jest głodna :( mąż poleciał rano po aftin na pleśniawkę bo widocznie przemywanie woda itp nie pomogło bo co innego..jeżeli jej nie przejdzie do niedzieli to w pon do lekarza bo jeść musi moja kruszynka żeby mi z wagi nie spadła biedna :(

yn10zjeku.png
    1a75ojqh9.png
    21.08.13 [*] nasz aniołek
  • Diabla85 Autorytet

Wysłany: 10 października 2014, 08:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja w ciąży miodu nie jadłam a teraz jem i też jest ok.

[doxs9km.png
    4ilkhk7.png
  • Ewi25 Autorytet

Wysłany: 10 października 2014, 08:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    le'nutka wrote:
    Paula mozesz pic sok z malin a z miodem to sprobuj i obserwuj maluszka czy nic sie nie dzieje bo ponoc miod uczula.
    Ja jem miód czasami na śniadanie z twarogiem i nic małemu narazie nie jest.

qb3c82c3gptozz8t.png
  • Ewi25 Autorytet

Wysłany: 10 października 2014, 08:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Diabla85 wrote:
    Tysia każde dziecko inaczej reaguje na kropelki. Jednym pomaga Espumisan, innym Sab Simplex a innym nic nie pomaga więc musisz próbować. My teraz będziemy podawać małemu Esputikon i probiotyk Dicoflor, zobaczymy czy to pomoże bo strasznie go męczą te gazy.
    Mojemu pomaga ibuvit kolka

qb3c82c3gptozz8t.png
‹‹ 2197 2198 2199 2200 2201 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Badania prenatalne w ciąży, czym są i czy warto je robić

Pojęcie badań prenatalnych nie dla wszystkich jest zrozumiałe. Często kojarzone jest wyłącznie z inwazyjnymi badaniami prenatalnymi płodu i tym samym utożsamiane jest z ryzykiem utraty ciąży. Postrzeganie to jest zupełnie błędne. Czym zatem są badania prenatalne, kto powinien je wykonywać i czy są one bezpieczne dla dziecka?

CZYTAJ WIĘCEJ

Siatki centylowe wzrostu chłopców i dziewczynek - czym są i jak je czytać?

Siatki centylowe to narzędzie, które pomaga monitorować rozwój fizyczny dzieci, takich jak wzrost, waga czy obwód głowy. Są one ważnym wskaźnikiem zdrowia, umożliwiającym ocenę, czy dziecko rozwija się w normie dla swojego wieku i płci. Dzięki siatkom centylowym rodzice i specjaliści mogą wcześnie wykryć potencjalne problemy zdrowotne lub rozwojowe. W artykule wyjaśniamy, jak czytać siatki centylowe i na co zwracać uwagę podczas interpretacji wyników.

CZYTAJ WIĘCEJ

14 faktów na temat płodności kobiety - owulacja, miesiączka, dni płodne

Owulacja, dni płodne, miesiączka - słyszymy o nich często. Ale czy na pewno mamy wystarczającą wiedzą na temat płodności kobiety? Niektóre sprawy dotyczące cyklu kobiety nie są tak jasne i oczywiste jakby mogło się zdawać. Tutaj znajdziesz 14 najważniejszych faktów, które warto wiedzieć na temat płodności kobiety.   

CZYTAJ WIĘCEJ