Wrześniowe mamusie 2014
-
WIADOMOŚĆ
-
U nas zakończone 1 karmienie od 21 i tak jak u Karoliny to ja się obudziłam a Szymek mruczał i spał, ale dzięki temu że nie do końca się wzbudził to super jadł tz. Nie tak łapczywie i mniej powietrza się nachapał, przez co wypił całą butelkę tylko z dwoma odbiciami może to jest sposób na mojego synka
https://www.maluchy.pl/li-69207.png -
U nas 1 karmienie o 2:30 a poprzednie o 19:30. Oczywiscie oczy jak 5 zl po jedzeniu. Na szczescie bialy szum zadzialal i teraz juz sciagam mleko na nastepne jedzonko.
Co do wiercenia sie przy jedzeniu to Kuba jakies 2 tyg temu tez tak mial, tyle ze przy butelce. Normalnie droga przez meke. Nie wiedzialam o co mu chodzi. Wypluwal smoczek, wykrecal sie a darl sie ze glodny. Zmienialismy smoczki, butelki, nawet po 3 razy w trakcie karmienia, bo myslalam ze moze sie zatykaja albo cos. Nic nie pomagalo. W koncu samo mu przeszlo i do tej pory nie wiem o co chodzilo. Moze dzieciaczki po prostu tak maja?
Paula - a czemu nie chcesz wkladki? Jakies powody? Ja sama nie wiem. Poczytalam opinie i mam watpliwosci. -
Nelus wrote:No masakra masakra... my też ja co noc próbujemy odłożyć do lozeczka przy nas, wytrzymuje około 5 min a potem wrzask. Ona by zasnęła sama pod warunkiem że lezalaby na brzuszku. Chodzi o to ze ona nie lubi na plecach i na bokach bo wtedy mecza ja gazy. A przecież nie mogę jej na noc kłaść na brzuchu bo bym musiała patrzeć non stop. Juz nie wiem co mam robić
-
U nas 2 karmienie
Laski bierze mnie jakies paskudne przeziebienie wzielam paracetamol i kupilam z serii prenalen w Pl tab na gardlo i syropek. Do tego mam sok od tescia z malinek i miod tylko nie wiem czy ten moge jesc?! Chyba cos przeczulam kupujac leki.
Lo nie jestem co do wkladki przekonana bo jest z niej sporo ciaz to raz. Dwa jakos nigdy nie chcialam takiej "dlugoterminowej" antykoncepcji.
Dla mnie najlepsze byly by plastry lub implant. Z czego, najbardziej sklaniam sie ku plastrom.
A ja znow dzis sciaglam 130 ml mleczka
-
Paula55 miód to jeden z silniejszych alergenów więc tak ostrożnie na poczatek spróbuj.
Ja myślałam, że moje noc będzie tragiczna, bo przez te gazy budził się od 22do 2 co godzinę.Na szczęście od drugiej pospal do teraz więc i on biedny trochę odpoczął i ja.Dzisiaj kupuje kropelki, bo te gazy nas wykończą, tylko zastanawiam się miedzy espumisanem, a boboticiem.czego Wy uzywacie i co polecacie?https://www.maluchy.pl/li-69041.png -
Cześć mamusie. Moja córka też robi mi niespodzianki nocne. Dziś pobudka 1:30 i 6:00 teraz znów komarzy w swojej kolysce a ja mam czas na kawe i kisiel
Krecz szyi dzięki masażykom ustępuje, mleczne fontanny sie skończyły więc macierzyństwo jest całkiem niezłe. Szkoda, że T wrócił juz do pracy bo samej mozna się umordowac.
Miłego dnia mamusie :* -
U nas drugie karmienie! Wychodzi na to ze raz tylko w nocy wstalam. Oby tak zostalo.
Co do miodu to podobno najmocniej uczula wielokwiatowy wiec lepiej innego sprobowac na poczatek. A ja niestety mam wielki sloj wielokwiatowego od kolegi.
Co do wkladki to musze sie zastanowic bo mam metlik w glowie. Boje sie drugiej ciazy bo za szybko po cc moglaby byc dla mnie grozna. -
JagoodkaK wrote:Cześć mamusie. Moja córka też robi mi niespodzianki nocne. Dziś pobudka 1:30 i 6:00 teraz znów komarzy w swojej kolysce a ja mam czas na kawe i kisiel
Krecz szyi dzięki masażykom ustępuje, mleczne fontanny sie skończyły więc macierzyństwo jest całkiem niezłe. Szkoda, że T wrócił juz do pracy bo samej mozna się umordowac.
Miłego dnia mamusie :* -
Tysia każde dziecko inaczej reaguje na kropelki. Jednym pomaga Espumisan, innym Sab Simplex a innym nic nie pomaga więc musisz próbować. My teraz będziemy podawać małemu Esputikon i probiotyk Dicoflor, zobaczymy czy to pomoże bo strasznie go męczą te gazy.
-
U nas zaczął się jakiś horror z jedzeniem o karmieniu piersią mogę zapomnieć już od poniedziałku bo wrzask niesamowity nie chce łapać wiec poszła w ruch butelka i tez nie chce jeść myślałam ze to kwestia tego ze je łapczywie i musi mieć na już, bo w nocy na śpiocha jadła ładnie ale dzisiaj niby chciała ale jakby nie mogła i tak do teraz ma weźmie dwa łyki i w ryk...pól godziny uspokajania i znowu dwa łyki i ryk a widzę ze jest głodna mąż poleciał rano po aftin na pleśniawkę bo widocznie przemywanie woda itp nie pomogło bo co innego..jeżeli jej nie przejdzie do niedzieli to w pon do lekarza bo jeść musi moja kruszynka żeby mi z wagi nie spadła biedna
-
Diabla85 wrote:Tysia każde dziecko inaczej reaguje na kropelki. Jednym pomaga Espumisan, innym Sab Simplex a innym nic nie pomaga więc musisz próbować. My teraz będziemy podawać małemu Esputikon i probiotyk Dicoflor, zobaczymy czy to pomoże bo strasznie go męczą te gazy.