X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniowe mamusie 2014
Odpowiedz

Wrześniowe mamusie 2014

Oceń ten wątek:
  • Ewi25 Autorytet

Wysłany: 10 października 2014, 08:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja właśnie wróciłam z badań TSH bo we wtorek mam lekarza ( babcia powiedziała że zostanie z małym) i zobaczymy jak tam moje hormony się mają, czy ustabilizowały się już po porodzie, zresztą tabsy mu się kończą.
    A co do antykoncepcji to do czadu jak karmię piersią to będziemy jechać na prezerwatywach a później znów zacznę brać tabletki anty. Najbardziej mi yasmin pasuje.

qb3c82c3gptozz8t.png
  • JagoodkaK Autorytet

Wysłany: 10 października 2014, 08:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ofcooo powiem Ci że nie jest łatwo. Spacery z psem plus z dzieckiem i wnoszenie tego cholernego nosidla ns 4 pietro 2 tyg po cc jest czymś strasznym. Brzuch mi rozrywa i kręgosłup odmawia posłuszeństwa ; (

h84fkrhm4lz65cww.png
  • Tysia87 Autorytet

Wysłany: 10 października 2014, 08:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Diabla85 wrote:
    Tysia każde dziecko inaczej reaguje na kropelki. Jednym pomaga Espumisan, innym Sab Simplex a innym nic nie pomaga więc musisz próbować. My teraz będziemy podawać małemu Esputikon i probiotyk Dicoflor, zobaczymy czy to pomoże bo strasznie go męczą te gazy.
    Diabla to daj znać czy pomogło. Ja chyba spróbuję ten bobiotic, bo gdzieś wyczytalam, że ma zbliżone działanie do sab simplexu.I mam qrwa nadzieję, że pomoże,bo już nie mogę patrzeć jak się męczy i jak go budzą te jeba...gazy!!!!!! Musiałam to z siebie wyrzucic.To napewno nie przez moja dietę, bo jam już pisałam w kolko jem to samo i same rzeczy polecane dla karmiących, wiec nie wiem skąd się to wzięło, ale niech zostawi mojego synka w spokoju już:-(

https://www.maluchy.pl/li-69041.png
  • Kaarolina Autorytet

Wysłany: 10 października 2014, 08:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula ja.tez jem miod i jest ok :)
    Tysia co do gazow.. Twoj Maly nie moze sie wybakac czy baka non stop? Bo moj Krzychu wali baki non stop i tez Go to meczy i wybudza i nawet steka przy nich :O

https://www.maluchy.pl/li-69187.png

https://www.maluchy.pl/li-72300.png
  • Diabla85 Autorytet

Wysłany: 10 października 2014, 08:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też zauważyłam że cokolwiek bym nie jadła czy piła jest tak samo. Nie jadłam nabiału, piłam i nie piłam herbaty koperkowej i nic to nie dało. Zauważyłam że ważne jest odbijanie po jedzeniu ale mojemu niestety nie zawsze się odbija :(

[doxs9km.png
    4ilkhk7.png
  • dba Autorytet

Wysłany: 10 października 2014, 08:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nelus wrote:
    No masakra masakra... my też ja co noc próbujemy odłożyć do lozeczka przy nas, wytrzymuje około 5 min a potem wrzask. Ona by zasnęła sama pod warunkiem że lezalaby na brzuszku. Chodzi o to ze ona nie lubi na plecach i na bokach bo wtedy mecza ja gazy. A przecież nie mogę jej na noc kłaść na brzuchu bo bym musiała patrzeć non stop. Juz nie wiem co mam robić :/
    możesz, dlaczego nie? takie dzieci są duże i nic im się nie stanie jak będą same spały na brzuszku.

• Tysia87 Autorytet

Wysłany: 10 października 2014, 08:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolina on właśnie chyba nie może. Bo czerwony się robi,stęka i albo bidok puści całą artylerie, jak stary dziad tak pierdzi, albo się denerwuje, bo nie może i jedyne co mu pomag się uspokoić to mój cycek.I nie wiem czy chodzi o to, że musj sie napić i wtedy lepiej się pryka czy przy cycku się uspokaja.
    Diabla ja to samo czy koper pije czy nie czy zjadlam raz jajko czy nie to i tak on ma problemh z gazami.lece później do apteki. Jakoś muszę mu pomóc. Dzielny jest bo nie płacze tylko tak sobie mruczy że mu źle:-(

• Ewi25 Autorytet

Wysłany: 10 października 2014, 08:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaarolina wrote:
    Paula ja.tez jem miod i jest ok :)
    Tysia co do gazow.. Twoj Maly nie moze sie wybakac czy baka non stop? Bo moj Krzychu wali baki non stop i tez Go to meczy i wybudza i nawet steka przy nich :O
    Karolina ja tak mam że mój Michał często pierdzi i to go wybudza że snu.

qb3c82c3gptozz8t.png
  • Kaarolina Autorytet

Wysłany: 10 października 2014, 08:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewi..Brak gazow niedobrze nadmiar gazow tez nie dobrze i badz tu czlowieku madry eh...

https://www.maluchy.pl/li-69187.png

https://www.maluchy.pl/li-72300.png
  • Tysia87 Autorytet

Wysłany: 10 października 2014, 09:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Diabla a ten esputicon to można stosować od którego dnia życia? Bo espumisan wyczytalam właśnie ze od 28 a Leos ma 20 i co jeszcze tydzień ma się tak męczyć. Przecież on spać nie może przez to

• Io Autorytet

Wysłany: 10 października 2014, 09:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja mam dylemat z tym rozszerzaniem diety bo skąd mam wiedzieć czy mały nie dostał wysypki skoro on i tak jest obsypany tym trądzikiem?

dqpr3e5ebayuirbn.png
  • dba Autorytet

Wysłany: 10 października 2014, 09:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Io z pokarmu pojawi się na brzuszku, przynajmniej u nas tak jest

Io lubi tę wiadomość

• justyna14 Autorytet

Wysłany: 10 października 2014, 09:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 lutego 2016, 09:59

relg3e5e6cfj7fkg.png
    zrz63e5ewa17bqxb.png
    km5sdf9hhvdxzmyl.png
  • Io Autorytet

Wysłany: 10 października 2014, 09:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój ma na buzi, na karczku i na dekolcie ale ma to już od 2 tygodni. Nigdzie indziej się nie pojawiło a wczoraj nawet grześka zjadłam. Mam straszną ochotę na jabłka i zastanawiam się czy probować czy czekać aż mu ten trądzik zniknie.

dqpr3e5ebayuirbn.png
  • justyna14 Autorytet

Wysłany: 10 października 2014, 09:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

relg3e5e6cfj7fkg.png
    zrz63e5ewa17bqxb.png
    km5sdf9hhvdxzmyl.png
  • justyna14 Autorytet

Wysłany: 10 października 2014, 09:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

BlackLuna lubi tę wiadomość

relg3e5e6cfj7fkg.png
    zrz63e5ewa17bqxb.png
    km5sdf9hhvdxzmyl.png
  • Nelus Autorytet

Wysłany: 10 października 2014, 09:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dba przeczytałam w necie ze dopóki dziecko nie potrafi samo zmienić pozycji z brzuszka na plecki to jest niebezpieczne bo może się udusić dlatego kładę ja na brzuchu tylko gdy jestem w pobliżu i mam na nią oko

ofcooo lubi tę wiadomość

201703012752.png
  • dba Autorytet

Wysłany: 10 października 2014, 09:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Io wrote:
    Mój ma na buzi, na karczku i na dekolcie ale ma to już od 2 tygodni. Nigdzie indziej się nie pojawiło a wczoraj nawet grześka zjadłam. Mam straszną ochotę na jabłka i zastanawiam się czy probować czy czekać aż mu ten trądzik zniknie.
    moje dziecko od początku toleruje jabłka. One akurat najmniej uczulają, bardziej powodują gazy, chociaż u nas z gazami cały czas jest tak samo, czy zjem jabłko czy też nie

Io lubi tę wiadomość

• Nelus Autorytet

Wysłany: 10 października 2014, 09:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a czemu wy nie jecie jabłek? To podobno najbezpieczniejszy owoc przy karmieniu piersia

madiiiii lubi tę wiadomość

201703012752.png
  • dba Autorytet

Wysłany: 10 października 2014, 09:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nelus wrote:
    Dba przeczytałam w necie ze dopóki dziecko nie potrafi samo zmienić pozycji z brzuszka na plecki to jest niebezpieczne bo może się udusić dlatego kładę ja na brzuchu tylko gdy jestem w pobliżu i mam na nią oko
    ortopeda mówił, że mamy kłaść na brzuch i że w takim wieku dziecku na pewno nic się nie stanie. Koleżanki synek od początku śpi na brzuszku bo tak lubi i to w swoim łóżeczku, żyje, tyje i nic mu się nie dzieje ;)

madiiiii lubi tę wiadomość

‹‹ 2198 2199 2200 2201 2202 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak czuć się wygodnie w każdych warunkach? Cykl menstruacyjny bez tajemnic

Przeczytaj, co dzieje się w poszczególnych fazach cyklu oraz jaki może to mieć wpływ na kobiecy organizm. Sprawdź, jak możesz zadbać o swój komfort fizyczny i psychiczny na przestrzeni cyklu menstruacyjnego. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Suchość pochwy - najczęstsze przyczyny, objawy i leczenie

Suchość pochwy to wstydliwa dolegliwość, która dotyka wielu kobiet. Kiedy się pojawia? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z odpowiednim nawilżeniem pochwy? Czy suchość pochwy można leczyć? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Płodność i zdrowie w posiłkach - co jeść w okresie przesilenia zimowego?

Wiadomo nie od dziś, że to co jemy ma ogromny wpływ na nasze zdrowie i płodność. Co jednak zrobić, kiedy dostępność świeżych i sezonowych produktów jest ograniczona? Po jakie produkty sięgać zimą, aby dostarczać organizmowi kluczowych składników dla zdrowia i płodności? 

CZYTAJ WIĘCEJ