X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniowe mamusie 2014
Odpowiedz

Wrześniowe mamusie 2014

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 października 2014, 11:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam

Kolejna noc przespana, mała wczoraj cały dzień spała, potem ją wybudzałam na karmienia i koło 17 ją wybudziłam na lekką gimnastykę, trochę ją przetrzymałam, naszykowałam kąpiel, nakarmiłam i jak bodajże poszła spać po 22 tak obudziła się po 4 na pierwsze karmienie, potem znowu usnęła i na drugie karmienie obudziła się przed 9. Oby tak dalej :)

Ja małej codziennie myje główkę szamponem z Johnsona. Jest on 3 w 1 dla noworodków, jak dla mnie jest dobry, wcale ją nie uczula ani nie wysusza

Ehh, ja wam serdecznie współczuję tych bolących brzuszków, sama nie wiem co bym zrobiła jakby mała codziennie płakała a ja pod żadnym pozorem nie wiedziałabym co zrobić. Zresztą też u nas początki były trudne, aż w końcu pod wpływem szwagierki zmieniliśmy mleko - na NAN pro - o boże, nawet nie wiedziałam że mleko tak negatywnie może wpłynąć na dziecko, normalnie jest nie do poznania, ładnie je, nie płacze, nie pręży się ani nie płacze przy kupkach, ciągle je i bączy. Nawet kupki robi 2-4 razy dziennie, co przy mleku mm jest dość dziwne :) Ale na rano ciągle podajemy jej probiotyk, ehh troszkę się boję to odstawić :/

Aaaa no i bym zapomniała, ja też na razie nie planuję dziecka, rozważam antykoncepcje choć nie wiem co będzie dla mnie dobre, może u gina za 2 tygodnie czegoś się dowiem. No i też kolejne dziecko planuje za 5-6 lat, decyzja moja i męża, hehe dobrze że chociaż w tym jesteśmy zgodni

• Tysia87 Autorytet

Wysłany: 10 października 2014, 11:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zaaplikowalam ten bobiotic i czekam . minęło 20minut i efektow nie widzę, nie wiem za ike to zacznie działać, o ile w ogóle zacznie . właśnie synus usnął, ale z 10 minut też usnął i pierd obudził go po 5 minutach. Nosz kurwa jego mać.myslalam,że jak będę się zdrowo odżywiać to nie będzie problemów tego typu. No ale źle myślałam.
    Powinnam umyć podlogi i poodkurzać, bo dzisiaj mamusia moja wpadnie, a ona jakby miała biała rekawiczke to napewno by jej użyła, ale przez te problemy brzuszkowe to nic mi sie nie chcę. Ewentualnie wrecze dziś mamie odkurzacz i mopa jeśli zacznie marudzic.

JustyśkaG lubi tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/li-69041.png
  • Paula55 Autorytet

Wysłany: 10 października 2014, 11:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tysia ja nie wiem czy to tak szybko zacznie dzialac... Kochana zycze wam powodzenia bo wiem co to znaczy jak dziecko sie mczy :( a chciala bys zobaczyc sajgon u mnie hahaha, rozpakowujemy sie i wszystko jest wszedzie :) a miedzy tym moj syn w bujaczku ktorego ledwo widac :P
    Wlasńie odlozylam mega gore za malych ubranek :) dzis kupuje worek prozniowy i pakuje :) jak sie ciesze ze w Pl dostalismy same duze ubranka na prezenty :)

Ja wlasnie pije herbatke z miodkiem i czekam na efekty. A raczej na ich brak ;) kocham miod i licze ze synek tez pokocha :P

oar8skjo85nuiyxh.png
    relgwn15b2xdchwm.png

• Fipsik Autorytet

Wysłany: 10 października 2014, 12:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nasza jadla w nocy co 3-4,5 godz ale nie spalismy prawie w ogole bo nie podpasowalo jej pesto z obiadu a ja zaspana nie myslalam ze to brzuch z poczatku tylko ze jest marudna i dopiero o 5 dalam jej rumianek to sie w koncu dopiero o 8 wybakala i wykupkala :/ zspominam ze nie mam marudnego dziecka... Wstretna jestem :/

Wasze dzieci maja po 6 tyg i same glowki nie przenosza z boku na bok??? Moja przez sen sobie przekreca jak lezy na brzuchu...

c55fcsqv7zvb1aan.png
    gyxw8u69g8jufhg3.png
  • nenka Autorytet

Wysłany: 10 października 2014, 12:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochane jak jeździcie autem same to maleństwo gdzie jest z przodu czy jak?

• Tysia87 Autorytet

Wysłany: 10 października 2014, 12:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nenka u mnie fotelik z tylu, bo z przodu mam poduszki. Z tylu też, ale nie tan gdzie maluszek.Z przodu siedzi pies:-)
    Paula chyba troszkę zadziałało ale nie chce zapeszac

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 października 2014, 12:49

• Paula55 Autorytet

Wysłany: 10 października 2014, 12:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fipsik moj niby przekreca ale czasem sie wkurzy i zostawia twarz w strone materaca :/ zreszta jak spi na mnie to uwielbia zakryc sobie buzke lapkami.
    A to ze jakies dziecko jeszcze glowki nie przekreca to nie znaczy ze jest gorsze albo opoznione. Mam wrazenie po tw postach ze twoja corka niby "wyprzedza" wszystkie dzieci z forum umiejetnosciami a napewno tak nie jest. Jedno dziecko robi cos wczesniej a inne pozniej i nie ma sie co licytowac.

Nenka w pierwszym foteliku nie mozna w Pl przewozic dzieci z przodu (nawet jak poduszka jest zdezaktywowana). Taki jest przepis. Mozesz sobie kupic specjalne lusterko do obserwacji malucha z tylu :) ktoras tu chyba polecala :)
    Najbezpieczniej jest zapiac na srodku lub za kierowca ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 października 2014, 12:53

Kaarolina, madiiiii, Nelus, deidre, JustyśkaG lubią tę wiadomość

oar8skjo85nuiyxh.png
    relgwn15b2xdchwm.png

• Paula55 Autorytet

Wysłany: 10 października 2014, 12:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tysia87 wrote:
    Nenka u mnie fotelik z tylu, bo z przodu mam poduszki. Z tylu też, ale nie tan gdzie maluszek.Z przodu siedzi pies:-)
    Paula chyba troszkę zadziałało ale nie chce zapraszać

Tysia oby koclhana byly efekty!!! :)
    A u nas o dziwo bez kropelek dzis jest ok!!! Maly po spaniu lezal w wozku i gadal do budki haha. Smial sie. Potem lezal na brzuchu i tak lebek pieknie podnosil. Potem w lezaczku conajmniej pol h wiec ja rozpakowalam walize :)

Teraz pociumkal cycka i spi na klacie ;)

Tysia87 lubi tę wiadomość

oar8skjo85nuiyxh.png
    relgwn15b2xdchwm.png

• nenka Autorytet

Wysłany: 10 października 2014, 12:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki paula i tysia :-)

Paula55, Tysia87 lubią tę wiadomość

• Mika 28 Autorytet

Wysłany: 10 października 2014, 13:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    z przodu można przewozić dziecko do 6 miesiąca odwrotnie bez poduszki powietrznej a starszaka w siedzonku już nie bo musi siedzieć odwrotnie czyli tak jak my i podobno nie można chociaż Ja często widzę jak mamy tak przewożą :( dopiero jak ukończy 10 lat i osiągnie wzrost jaki powinien

bhywkrhm4kro7bny.png
    relgio4pjw325a69.png
  • Mika 28 Autorytet

Wysłany: 10 października 2014, 13:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nasze pocieszki się bardzo podobnie rozwijają :)

bhywkrhm4kro7bny.png
    relgio4pjw325a69.png
  • justyna14 Autorytet

Wysłany: 10 października 2014, 13:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 lutego 2016, 09:59

relg3e5e6cfj7fkg.png
    zrz63e5ewa17bqxb.png
    km5sdf9hhvdxzmyl.png
  • Paula55 Autorytet

Wysłany: 10 października 2014, 13:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nam na warsztatach fotelikowych (dwoch roznych) koles czytal przepisy i bylo tam ze wogole z przodu nie mozna. Na kursie na prawko tez tak mowili...

oar8skjo85nuiyxh.png
    relgwn15b2xdchwm.png

• Tysia87 Autorytet

Wysłany: 10 października 2014, 13:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wolałabym z przodu żeby go dobrze widzieć, ale wolę z tylu właśnie ze względu na poduszkę. A z tyłu za pasażerem przypinam fotelik bo po środku mam taką półkę wyciąganą. Muszę tylko to lusterko kupić co piszesz Paula.
    Jezu ludzie moje szczęście się nie prezy i nie steka.Az się boje cieszyć.

• Paula55 Autorytet

Wysłany: 10 października 2014, 13:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justyna a co ile twoj je??
    Bo moze u nas tez z przejedzenia te bole brzuszka :/

oar8skjo85nuiyxh.png
    relgwn15b2xdchwm.png

• Tysia87 Autorytet

Wysłany: 10 października 2014, 13:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justyna14 może u mnie też z przejedzenia bo on cały czas rusza mordką swoją śliczną:-) a jak mu cycka zabieram to robi dzieciola:-) ja tak na to mówię bo wali wtedy główka jak dzieciol mały:-) muszę to nagrać żeby była pamiątka

• Paula55 Autorytet

Wysłany: 10 października 2014, 13:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wogole to ciekawe ile moj klusek wazy. Moze niedlugo sie dowiem :P

Tysia u nas tez sie w srodku zapiac nie da bo mamy tylko pas brzuszny :/

oar8skjo85nuiyxh.png
    relgwn15b2xdchwm.png

• iwo_na Autorytet

Wysłany: 10 października 2014, 13:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie dziewczynki.
    Gosia- jakiego mleka wcześniej używaliście? Jeśli można wiedzieć które było takie paskudne.
    Tysia- my stosujemy bobotic własnie- trzy razy dziennie po trzy kropelki do tego poje małego i z brzuszkiem jest na razie ok, bączku puszcza ładnie, kupy robi solidne raz dziennie.
    Jeśli chodzi o kładzenie na brzszku to mi też położne mówiły, ze pod żandym pozrem nie powinno sie zostawiać dziecka bez opieki i ja też nigdy tak małego nie zostawie. Nie daj bóg przekrecie główke i sobie odetnie dopływ tlenu... niby może sie nie zdarzyć a jednak. To wybór każdej z nas.
    No i pytanie o te lsterko do samochodu, bo ja tez chce takie nabyc ale nie wiem gdzie, może któraś mi poradzi?

Tysia87 lubi tę wiadomość

relg4z17djzzyjqt.png
  • justyna14 Autorytet

Wysłany: 10 października 2014, 13:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 lutego 2016, 09:59

Paula55 lubi tę wiadomość

relg3e5e6cfj7fkg.png
    zrz63e5ewa17bqxb.png
    km5sdf9hhvdxzmyl.png
‹‹ 2200 2201 2202 2203 2204 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

14 faktów na temat płodności kobiety - owulacja, miesiączka, dni płodne

Owulacja, dni płodne, miesiączka - słyszymy o nich często. Ale czy na pewno mamy wystarczającą wiedzą na temat płodności kobiety? Niektóre sprawy dotyczące cyklu kobiety nie są tak jasne i oczywiste jakby mogło się zdawać. Tutaj znajdziesz 14 najważniejszych faktów, które warto wiedzieć na temat płodności kobiety.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Prolaktyna a zajście w ciążę. Jak regulować poziom tego hormonu?

Prolaktyna to bardzo ważny hormon zarówno na etapie starań o dziecko, w ciąży, jak i po porodzie. Jakie są normy stężenia prolaktyny? Kiedy jej poziom może utrudniać zajście w ciążę i co robić w takiej sytuacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Przygotowanie do porodu - o czym warto pamiętać?

Poród to wyjątkowe przeżycie dla każdej kobiety. Czy można się jakoś do niego przygotować? O czym warto pamiętać, kiedy termin porodu zbliża się wielkimi krokami? Kliknij i przeczytaj nasze sprawdzone sposoby! 

CZYTAJ WIĘCEJ