X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniowe mamusie 2014
Odpowiedz

Wrześniowe mamusie 2014

Oceń ten wątek:
  • Tysia87 Autorytet

Wysłany: 10 października 2014, 15:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula ja też mam te kapsułki twist off bo mój mąż zawsze kupi coś innego niż mu mowie. I dałam dwie te kapsulki bo po jednej nie było efektu.A teraz mój synus ucina dziś drugą drzemke.nosz kurwa zaraz polece do apteki i tą babkę w dupe chyba z radości pocaluje:-)

Paula55 lubi tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/li-69041.png
  • ofcooo Autorytet

Wysłany: 10 października 2014, 15:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    JagoodkaK wrote:
    Ofcooo powiem Ci że nie jest łatwo. Spacery z psem plus z dzieckiem i wnoszenie tego cholernego nosidla ns 4 pietro 2 tyg po cc jest czymś strasznym. Brzuch mi rozrywa i kręgosłup odmawia posłuszeństwa ; (
    Jej, to u mnie bedzie jednak winda, brak psa i nie miałam cc tylko sn. Trzymam kciuki za Ciebie, kto jak nie my? Damy radę!

zem3h371xcq8c2sz.png
    qdkkwn15frnb311v.png
  • Mika 28 Autorytet

Wysłany: 10 października 2014, 15:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tak sobie mysle ze My juz dziewczyny nie mamy za kim wyczekiwac zadnych nowych bobasów nie ma i nie będzie :(a tak przynajmniej jakaś eksytacja adrenalinka była :)no cóż ten etap się skończył

paula ja nie mam pojęcia co z tym mlekim sama wczoraj się zastanawiałam nad tym i doszłam do wniosku ze zadnych witamin mleczko nie traci i mozna je raczej włozyc do zamrazarki

Ja właśnie karmie i moja pinda właśnie walneła mega wielką kuuuupę odgłosy nieziemskie :P

Paula55 lubi tę wiadomość

bhywkrhm4kro7bny.png
    relgio4pjw325a69.png
  • ofcooo Autorytet

Wysłany: 10 października 2014, 15:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pralinka wrote:
    Czesc Dziewczyny
    Jak Wy znajdujecie czas na forum? Zdradzcie sekret:)
    Ja jak mam wolna chwilke to napawam sie nia ile wlezie:)
    Ja mam tableta i przy karmieniu sobie czytam forum

zem3h371xcq8c2sz.png
    qdkkwn15frnb311v.png
  • betinka Autorytet

Wysłany: 10 października 2014, 16:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Uff, sciagnelam suszarke z Youtube, podlaczylam glosniki do kompa, pchla dostala smoka i kimono juhuuu! W 4 ratach obiad robilam :/ Wstawilam teraz rybe do piekarnika, dobrze ze wczesniej ziemniaczki obralam i podgotowalam do pieczenia, surowke tez w 2 ratach robilam :/ Teraz czekam az stary polozy gladz na scianie i wymarsz z domu z mlodym na powietrze.

Pralinko, chyba Ty pytalas jak z rumiankiem robie - normalnie zaparzylam.w.szklance pod przykryciem nie wiem ile czasu, jak byl cieply, to przemylam cieplym, w ciagu dnia teraz przemywam takim w temp pokojowej. Potowki poszly w las, ale na.policzkach z.przodu kednak ma kilka krostek ropnych tradziku, wiec one nadal sa, ale zbladly chociaz.

Paula, pamietaj ze na ewentualna reakcje alergiczna czekamy 3 dni! :)

Tysiu, u nas krople na brzuszek dzialaja po mniej wiecej 40 minutach.

Jezzzzu, ocipieje od tej suszary! Ale grunt, ze mlody kima ;)

Tysia87 lubi tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/li-68923.png
  • JustyśkaG Autorytet

Wysłany: 10 października 2014, 16:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam Was kochane :) Ja ostatnio "męczę" małą spacerami po 3-4godziny :P po pierwsze ja mam spokój, po drugie śpi jak zabita. Jak wracam do domu to ją przebieram, karmię a ona śpi dalej. Tak samo w nocy. Jest spokojniejsza i nie ma takich napadów płaczu :) Może to kwestia powietrza....W każdym razie POLECAM :d

stardust87, Tysia87, madiiiii lubią tę wiadomość

7u22gywlaksivpie.png
    Lilunia 23.09.2014
    Asiula 2.09.2016
  • stardust87 Autorytet

Wysłany: 10 października 2014, 16:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula55 wrote:
    Ja obstawialam max 4,5 kg hahha. Padne jak sie serio okaze ze on tyle wazy :)
    A lekarze i polozne to mi chyba pomnik postawia ze na cycku go tak utuczylam :p
    Stardust ale ty z waga chyba tez ok??
    Jak Hubson??
    ło ja to już na minusie. i ciągle leci w dół. Ale to dlatego, że Bert wpieprza jak szalony, ciągle na cycku by siedział. A jak nie je to trzeba go bujać (chodząc, bo jak tylko przystanę a nie daj Boże przysiądę to jest ryk!) więc spałam kalorie robiąc kilometrówkę po domu :P No i czasu na jedzenie nie mam. Dziś jadłam śniadanio/obiad a podejrzewam, że będzie to nawet śniadanio/obiado/kolacja :P
    A Hubson różnie - raz lepiej raz gorzej. Nie ma już co prawda biegunki, ale codziennie o tej samej porze ma podwyższoną temperaturę. Nie wiem czy za ciepło mu i dlatego, czy też jakieś choróbsko..

Moje maleństwo [*] 30.07.13 (5tc) |
    Drugie maleństwo [*]7.10.2015 (7tc)
    f2wljw4zsezkkurs.pngmhsv9vvjv50e03h0.png
  • Tysia87 Autorytet

Wysłany: 10 października 2014, 16:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mo betinka po rumianku też potowki batdzo ładnie schodzą, ale zostały krostki inne takie.bo lekarz mówił że to wysypka mieszana i te które nie zejda po rumianku mam delikatnie i punktowo sudocremem potraktować. Sudocrem na trądzik jest super bo ja sama jak walczylam w tamtym roku z tradzikiem młodzieńczym:-) to stosowalam i nic mi tak nie pomogło

• marta_kwk Autorytet

Wysłany: 10 października 2014, 16:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cześć dziewczyny, odzywam się po dość długiej nieobecności. Mój Potworek śpi więc opiszę mój poród. 1 października zgłosiłam się na oddział ze skierowaniem, pobrali wszystkie badania, zrobili ktg - brak skurczy, zbadali, rozwarcie na 2 palce i zostawili na obserwację (dodam że byłam już 6 dni po terminie). 2 października rano brak skurczy na ktg, po wizycie zabrano mnie na badania i usg, podjęto decyzję o próbie oksytocynowej o 11.30 już byłam na porodówce przygotowana do porodu i podpięta do oksytocyny. Zaczęły się skurcze co 8 min, po badaniu 4 cm rozwarcia, pani ordynator zarządziła przebicie pęcherza płodowego co miało akcję przyspieszyć, pierwsza próba bolesna nieudana. odłączyli oksy kazali chodzić, skurcze co 4 min, badanie luźne 4 cm i tu zapadła decyzja że rodzimy do końca. Podali oksy znowu, znowu próba przebicia pęcherza - nieudana. Przed 20 udało się przebić pęcherz, przyjechał mąż skurcze stały się mocniejsze i mieliśmy 6 cm rozwarcia. I tu się pojawił problem bo poród dalej nie postępował, skurcze potworne rozwarcie 6 cm. Przed 24 już nie miałam siły, decyzja CC. Wojtek pojawił się na świecie 2 paździenika punkt 24.00. Cesarkę wspominam tragicznie choć jak zobaczyłam Małego byłam najszczęśliwsza na świecie.
    Wojtuś jest bardzo grzecznym dzieckiem, je, śpi, prawie nie płacze. Ja po operacji doszłam do siebie w ekspresowym tempie. Kocham być mamą:)

betinka, Tysia87, ofcooo, BlackLuna, K_A_M_A, nenka lubią tę wiadomość

k0kdi09k1llqhe99.png
    relg4z17a4wdju0z.png
  • Tysia87 Autorytet

Wysłany: 10 października 2014, 16:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak śpimy:-)lwfsmyghcpzf_t.jpgdkvpuhbiwbti_t.jpgdkvpuhbiwbti_t.jpg

betinka, Paula55, stardust87, Szonka, Diabla85, Ewi25, Io, Kaarolina, akuszerka89, K_A_M_A, nenka, le'nutka, BlackLuna, pestka lubią tę wiadomość

• betinka Autorytet

Wysłany: 10 października 2014, 16:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tysia, to moze sprobuje :)

Kurde, dziewczyny, czemu Wam tak te kilogramy leca, a mi nie? :( Od dluzszego czasu moja waga w miejscu. Mati zre jak pirania, ja jem w sumie slabe sniadanie, troche wiekszy obiad i te duszone jablka z bananem. Czasem kilka malutkich ciasteczek owsianych. I tyle. Ciagle to cholerne 61 na wadze, jak ja do 53 dociagne?! Przeciez na samej wodzie nie moge teraz. Moze jak zaczne tanczyc i cwiczyc to cos drgnie, jestem sloniem :(

https://www.maluchy.pl/li-68923.png
  • Paula55 Autorytet

Wysłany: 10 października 2014, 16:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Haha Tysia dobra jestes :) grunt ze dziala :)
    Moj syn wlasnie zasnal w bujaczku. O dzieki ci Panie za wibracje hahhaha. Nie dosc ze baki ida jak marzenie to jeszcze mi dziecko padlo :P
    A brat T to flache dostanie za ten prezent ;)

Stardust ty kochana to tak nie szalej zebys nie zniknela ;) przy karmieniu powinno sie porzadnie zjesc zeby z sil nie opasc ;)
    Ale moj bak tez by na rekach siedzial tylko :)

Mika dzieki za info. Chyba zamroze bo teraz mi sie nie przyda a lepiej miec w zapasie.

Ja tez ja tablecie siedze :) kompa za zadne skarby nie chcialo by mi sie odpalac :)

Betinka pamietam o 3 dniach ;) ale dziekuje :)

oar8skjo85nuiyxh.png
    relgwn15b2xdchwm.png

• Paula55 Autorytet

Wysłany: 10 października 2014, 16:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Betinka ja nic nie robie. W Pl zarlam jak glupia. Slodycze to garsciami :) i w szoku bylam jak weszlam na wage :P
    Nie wiem od czgo to zalezy...
    Za to brzuch mi zostal mega :( i to mnie zalamuje. Nie wiem co z tym cholerstwem zrobic....

oar8skjo85nuiyxh.png
    relgwn15b2xdchwm.png

• stardust87 Autorytet

Wysłany: 10 października 2014, 16:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula55 wrote:
    Haha Tysia dobra jestes :) grunt ze dziala :)
    Moj syn wlasnie zasnal w bujaczku. O dzieki ci Panie za wibracje hahhaha. Nie dosc ze baki ida jak marzenie to jeszcze mi dziecko padlo :P
    A brat T to flache dostanie za ten prezent ;)

Stardust ty kochana to tak nie szalej zebys nie zniknela ;) przy karmieniu powinno sie porzadnie zjesc zeby z sil nie opasc ;)
    Ale moj bak tez by na rekach siedzial tylko :)

Mika dzieki za info. Chyba zamroze bo teraz mi sie nie przyda a lepiej miec w zapasie.

Ja tez ja tablecie siedze :) kompa za zadne skarby nie chcialo by mi sie odpalac :)

Betinka pamietam o 3 dniach ;) ale dziekuje :)
    oj z przyjemnością bym zjadła. Pochłaniam wszystko co mi w ręce wpadnie jak mam czas :P nie moja wina - męża brak, mały właściwie nie śpi w dzień, z reguły do jedzenia zasiadam po północy jak mąż i Bercik już śpią :P Ale ile można zjeść na raz?..
    Ja mleko też mroziłam po 1 dniu z lodówki, ale napisałam na woreczku, że to z lodówki i trzymać będę krócej niż od razu mrożone.

• stardust87 Autorytet

Wysłany: 10 października 2014, 16:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula55 wrote:
    Betinka ja nic nie robie. W Pl zarlam jak glupia. Slodycze to garsciami :) i w szoku bylam jak weszlam na wage :P
    Nie wiem od czgo to zalezy...
    Za to brzuch mi zostal mega :( i to mnie zalamuje. Nie wiem co z tym cholerstwem zrobic....
    mi też brzuch został. jeszcze macica mi się do końca nie obkurczyła (bo wystaje piłka) ale oprócz tego tłuszczyk no i mam mega zgrubienie nad blizną, co sprawia, że brzuch wygląda na większy.. :(
    Ja jak tylko dostanę pozwolenie od mojej gin to zabieram się za skalpel 2 Chodakowskiej. To tylko 30 min dziennie, niezbyt męczące ćwiczenia a działają cuda (sprawdzone na mnie!) i przede wszystkim wzmacniają plecy, co jest mi teraz bardzo potrzebne...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 października 2014, 16:37

• Paula55 Autorytet

Wysłany: 10 października 2014, 16:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Stardust dzieki za odp dot mleczka. Zrobie tak jak ty ;)

A mi na brzuchu zostal tak jak by nadmiar skory. I tez mam pileczke. Kolezanka w pl mi powiedziala ze widac ze mam brzuch i wygladam jak na poczatku ciazy :/
    Mam taki smieszny walek skory nad blizna po cieciu :/
    Po wizycie u lekarza jak bedzie ok tez chce zaczac cwiczyc,..

oar8skjo85nuiyxh.png
    relgwn15b2xdchwm.png

• Tysia87 Autorytet

Wysłany: 10 października 2014, 16:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Była mama.kupila mi wędliny żebym się zdrowo odzywiala a już najleoszy hit to snickersy.nie dość że czekolada to jeszcze orzechy.niewazne że nie znoszę snickersow no ale liczą się chęci:-)ja też czasami jem coś w przelocie doslownie.i zastanawiam się czy mój pokarm jest wartosciowy jak czasem nie mam kiedy zjeść obiadu i jem np dopiero o 18stej.a już najsmieszniensze są te propozycje obiadów na necie.zamiast dać coś co można szybko przyrządzić to kuzwa dają przepis jakiś skomplikowany a po skladniki to chyba do Paryża bym musiała leciec.teraz przez te problemy z brzuszkiem to jak mały zasnie to nie wiem czy mam 4 godziny wolne czy 15 minut i szkoda mi czasu stać przy garach

• Ewi25 Autorytet

Wysłany: 10 października 2014, 16:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też jem teraz non stop bo mąż o mnie dba i solidne śniadania,obiady i kolacje mam a w między czasie a to bezę zjem, a to jakieś ciastka, budyń, loda czy gotowane jabłka czy gruszki. A waga mi spada tzn spadła do 66 kg czyli dwa kilo mniej niż przed ciążą i teraz już stoi w miejscu. Ale fajnie by było jak by do 60 kg spadło ;-).
    Niedawno wróciliśmy od pediatry i mój mały waży 3930 gram wiem mało tyje i znów zwiększamy mm na 4 butlę na dobę po 60 ml. Więc jednak wychodzi na to że mam słaby pokarm :-/. No cóż będę dokarmiac mm, ważne żeby maly był najedzony. Dokarmiamy bebilon pronutra i narazie małemu pasuje. I jeszcze mamy zakładać pieluche tetrowa na pampersa. Tylko ja nie wiem jak zakłada się taką pieluche :-o

qb3c82c3gptozz8t.png
  • Diabla85 Autorytet

Wysłany: 10 października 2014, 16:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O matko, a ja dzisiaj nic nie zrobiłam! Mały daje czadu, jak nie brzuszek to zapchany nos, to zmęczenie! Teraz śpi mi na ręku i boję się że jak go odłożę to się obudzi. A Wy jak często czyścicie nosek swoim maluchom? Bo ja zauważyłam że mój się wkurza bo ma gile, a nosek co drugi dzień czyściłam. Chyba będę czyścić codziennie rano.

A co do rozwoju Franka, to głowę podnosi wysoko i przekręca bez problemu jak leży na brzuchu. Wodzi oczami za zabawką i odwraca głowę w moim kierunku jak coś mówię. A i dzisiaj odwzajemnił mój uśmiech :)

Fipsik lubi tę wiadomość

[doxs9km.png
    4ilkhk7.png
  • stardust87 Autorytet

Wysłany: 10 października 2014, 17:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tysia, nie martw się, jak trzeba to mały wyciągnie z Twojego organizmu. A jak się najada, nie marudzi i przybiera na wadze to już w ogóle nie masz się co martwić.
    Diabla, ja czyszczę nawet kilka razy dziennie, w nocy też mi się zdarza.. Mój ma często gile :|

Tysia87 lubi tę wiadomość

‹‹ 2202 2203 2204 2205 2206 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Grzybica pochwy - przyczyny, objawy leczenie

Grzybica pochwy (drożdżyca pochwy, kandydoza pochwy) jest jedną z najczęstszych infekcji kobiecego układu rozrodczego. Jak i dlaczego dochodzi do infekcji? Jakie są objawy grzybicy pochwy? Kiedy warto zgłosić się do lekarza i jak wygląda leczenie drożdżycy pochwy?

CZYTAJ WIĘCEJ

10 najczęstszych obaw kobiet w ciąży, czyli czego boją się kobiety w ciąży

Lęk i różnego rodzaju obawy to naturalny towarzysz kobiety w ciąży. Czego boi się większość kobiet oczekujących dziecka? Bólu porodowego, urodzenia chorego dziecka, utraty atrakcyjności czy może zrujnowania życia seksualnego po porodzie? Czego obawiasz się Ty? Przeczytaj czy zasadne jest zamartwianie się i jak sobie radzić, aby nasze obawy nie sprawdziły się.

CZYTAJ WIĘCEJ

Nieregularny okres. Przyczyny i objawy nieregularnych cykli miesiączkowych.

Nieregularny okres nie zawsze musi świadczyć o zaburzeniach, czy problemach hormonalnych. Na pewnych etapach życia nieregularne cykle są okresem przejściowym. Kiedy jednak nieregularne cykle warto skonsultować z lekarzem? Jakie są najczęstsze przyczyny nieregularnych cykli miesiączkowych? 

CZYTAJ WIĘCEJ