X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniowe mamusie 2014
Odpowiedz

Wrześniowe mamusie 2014

Oceń ten wątek:
  • Ewi25 Autorytet

Wysłany: 10 października 2014, 17:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A i byłam dziś w kancelarii parafialnej żeby załatwić chrzest a tu lipa bo najpierw muszę iść do proboszcza żeby wyraził zgodę bo żyje z mężem w grzechu bo mamy tylko ślub cywilny :-/ hm... Oj jak nie w tym kościele to w innym
    ...

qb3c82c3gptozz8t.png
  • Szonka Autorytet

Wysłany: 10 października 2014, 17:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wreszcie się dostałam do kompa :) kilka razy chciałam dziś napisać z tel, ale coś nie mogłam postu wysłać a w koncu mi bateria padła :/

betinka ja z wagą mam to samo :( 13 kg zeszło mi szybko, a teraz waga stoi na 59 kg i ani rusz w dół. a chcę zejść do 50 kg. pewnie dopieto przez ćwiczenia będzie to trzeba wypocić tylko kidy ćwiczyć ?

jeśli chodzi o lusterko do samochodu ja kupiłam na allegro takie:
    http://allegro.pl/besafe-lusterko-do-obserwacji-dziecka-w-podrozy-i4607380165.html

zawieszam na zagłówku i widzę młodego w moim lusterku wstrecznym.

kurczę chciałabym jeszcze na kilka postów odpisać ale pewnie mój głodomor zaraz sie obudzi bo śpi już od 15.

dqprj44j5vs5457v.png

mhsvx1hpdelktj27.png[

• justyna14 Autorytet

Wysłany: 10 października 2014, 17:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 lutego 2016, 10:00

stardust87 lubi tę wiadomość

relg3e5e6cfj7fkg.png
    zrz63e5ewa17bqxb.png
    km5sdf9hhvdxzmyl.png
  • Paula55 Autorytet

Wysłany: 10 października 2014, 17:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nosek czyszcze tylko wtedy jak widze/slysze ze cos zalega. Ew jak mu sie kiedys ulalo.

Ewi ja teraz tez zalatwialam chrzest a wogole slubu nie mamy i nie bylo na szczescie problemu. Od razu slub zamowilismy ;)
    Ksiadz zapytal tylko co najpierw: slub czy chrzest haha :)

oar8skjo85nuiyxh.png
    relgwn15b2xdchwm.png

• Ewi25 Autorytet

Wysłany: 10 października 2014, 17:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula55 my mamy ślub 4.07.2015 a i tak jest problem :-/ w sumie zaklepana data ślubu nas trochę ratuje bo tak to chyba od razu by nas z chrztem skreslili, no cóż takiego mam proboszcza w kościele. Ale nie panikuje jak nie w tym kościele to w innym.

qb3c82c3gptozz8t.png
  • Paula55 Autorytet

Wysłany: 10 października 2014, 17:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My slub mamy 1.08.15 :)
    Ja tez powiedzialam...jak odmowi to niech sie buja!! Co to za ksiadz co dziecku chrztu odmawia :/ tez bym szla gdzies indziej!!
    Na szczescie nie bylo zadnego "ale"...
    Tylko do spowiedzi i komuni nie mozemy isc :/

oar8skjo85nuiyxh.png
    relgwn15b2xdchwm.png

• Quatriona Autorytet

Wysłany: 10 października 2014, 17:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nenka wrote:
    Kochane jak jeździcie autem same to maleństwo gdzie jest z przodu czy jak?
    Moja córka jeździ z tyłu ale mam lusterko żeby widzieć ci Hania robi z tyłu

nenka lubi tę wiadomość

4eWXp1.png
    rYcQp1.png
  • Io Autorytet

Wysłany: 10 października 2014, 18:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też się zastanawiam nad mrożeniem pokarmu bo ostatnio mam nadprodukcję i w lodówce aktualnie 3 butelki do przodu. Co ciekawe mleka mam więcej od kiedy zaczęłam rzadziej ściągać. Teraz za jednym zamachem ściągam 2 butele, a młodemu dajemy już 140 ml bo apetyt mu rośnie. Z tym rozszerzaniem diety to chyba zrobię po staremu w 4 miesiącu a nie w 6 bo mój głodomór w końcu zacznie butelki zjadać :P
    Zastanawia mnie tylko czy to mleczko bedzie odpowiednie dla mojego dziecka jak juz je rozmroze bo polozna mowila mi, ze mleko ciagle sie zmienia i przystosowuje sie do rosnacego dziecka.

Mam pytanko, czy ktoś wie po jakim czasie z mleka znikaja leki? Wróciły mi migreny i nie jestem w stanie poradzic sobie z dzieckiem jak mnie tak glowa boli. Paracetamol to ja sobie moge.... A nic co by mi pomogło wziąć nie moge. Zastanawiałam się jaki muszę miec zapas mleka zeby lyknac jakiegos porzadnego tabsa.

Ciekawe co u Akuszerki.

dqpr3e5ebayuirbn.png
  • Diabla85 Autorytet

Wysłany: 10 października 2014, 18:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a jecie jakieś witaminy jak karmicie piersią?

[doxs9km.png
    4ilkhk7.png
  • Ewi25 Autorytet

Wysłany: 10 października 2014, 18:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Podobno karmiąc piersią można apap i paracetamol.

qb3c82c3gptozz8t.png
  • Ewi25 Autorytet

Wysłany: 10 października 2014, 18:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Io zazdroszczę że tyle sciagasz, ja to przy wielkim szczęściu i namęczeniu się ściągam najwięcej z dwóch cyckow 40 ml :|

qb3c82c3gptozz8t.png
  • Paula55 Autorytet

Wysłany: 10 października 2014, 18:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lo jak tys ta produkcje takrozkrecila??? Szok :)
    Ja jak ze 4 h nie karmie to ledwo 140 sciagam. A czasem to i 50 :/

Lo ja pojecia nie mam bo ja teraz tylko paracetamol a na przeziebienie prelalen lykam...

Diabla ja lykam doppel hertz activ mama z dha.

oar8skjo85nuiyxh.png
    relgwn15b2xdchwm.png

• Io Autorytet

Wysłany: 10 października 2014, 18:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niestety na moje migreny to tylko Ketonal działał. Na szczęście już przeszło a bolało od wczoraj. Już nie wiedziałam co ze sobą robić. Na szczęście synuś był wyjątkowo grzeczny i jak się położyłam to też zasnął i tak spaliśmy sobie razem aż tatuś wrócił.

Ja myślę, że z tym ściąganiem to kwestia przyzwyczajenia piersi do laktatora. Poza tym ja mam tyle mleka po jakiś 5 godzinach a wy przecież karmicie normalnie więc raczej nie macie szans na to, żeby tyle odczekać. Poza tym to ja bardzo dużo piję. W nocy wypijam prawie butelkę wody i rano mam pełno mleka. W dzień mam mało czasu na picie i wieczorem mleczka mniej.

dqpr3e5ebayuirbn.png
  • betinka Autorytet

Wysłany: 10 października 2014, 18:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczynki po cc - ten nawis, czy walek skory nad linia ciecia moze sie 3 miechy utrzymywac (info od chirurga). Mi tez troche wystaje brzuch (mam 77cm w talii, mialam 65), a najgorsze jest to, ze podobno po cc miesnie brzucha same mozna po 6 mies cwiczyc. Bleeee, ta pomarszczona galareta mnie dobija. A na dodatek moje krwawienie sie jeszcze nie skonczylo, szalu juz dostaje.

A Mati nadal spi!!!!!! Jak go obudze to bedzie maruda rozryczana, wiec jak juz wstanie to go do 21 minimum musze przetrzymac, zeby w nocy jakos spal. Ten to ma dzisiaj fazy!

https://www.maluchy.pl/li-68923.png
  • Mika 28 Autorytet

Wysłany: 10 października 2014, 18:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Io wrote:
    Niestety na moje migreny to tylko Ketonal działał. Na szczęście już przeszło a bolało od wczoraj. Już nie wiedziałam co ze sobą robić. Na szczęście synuś był wyjątkowo grzeczny i jak się położyłam to też zasnął i tak spaliśmy sobie razem aż tatuś wrócił.

Ja myślę, że z tym ściąganiem to kwestia przyzwyczajenia piersi do laktatora. Poza tym ja mam tyle mleka po jakiś 5 godzinach a wy przecież karmicie normalnie więc raczej nie macie szans na to, żeby tyle odczekać. Poza tym to ja bardzo dużo piję. W nocy wypijam prawie butelkę wody i rano mam pełno mleka. W dzień mam mało czasu na picie i wieczorem mleczka mniej.
    Mi w szpitalu normalnie dali ketanol i normalnie kazali karmić nic młodej nie było Ja nie zauwazyłam nic a nic po porodzie dostałam bo mnie kregosłup bolał po tym dziwnym baloniku

Io lubi tę wiadomość

bhywkrhm4kro7bny.png
    relgio4pjw325a69.png
  • Paula55 Autorytet

Wysłany: 10 października 2014, 18:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aaa to jak bym 5 h nie sciagala to i ze 200ml z palcem w dupce sciagne ;) myslalam ze jest jakis inny zloty sposob ;) a gemeralnie jak bym 5 h nie sciagla z cyckow to chyba by mi eksplodowaly :)

Lo wspolczuje migren bo doskonale wiem co to znaczy... Ja tez juz na takich specyfikach jechalam :( leczylam sie neurologicznie ale o kant dupy to rozbic!!
    W koncu chyba z tego "wyroslam" :) i teraz jak w pore wezme normalny proszek to jest szansa ze przejdzie bol sam :)

Betinka ty to zawsze wiesz co czlowiekowi odp :) czy jest temat na ktory nie znasz odpowiedzi? Hahaha :)
    Pocieszylas mnie. Bez kitu ;) i tez czytalam ze po cc nie mozna tak szybko meczyc miesni...

Mika ketonal to silny lek i ja przy karmieniu bym sie bala jednak. Ja po cc nie bralam nic procz paracetamolu :/

Io lubi tę wiadomość

oar8skjo85nuiyxh.png
    relgwn15b2xdchwm.png

• Io Autorytet

Wysłany: 10 października 2014, 18:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mika 28 wrote:
    Mi w szpitalu normalnie dali ketanol i normalnie kazali karmić nic młodej nie było Ja nie zauwazyłam nic a nic po porodzie dostałam bo mnie kregosłup bolał po tym dziwnym baloniku

No wlasnie kolezanka mi mowila ze miala zapisany ketonal na bole po cc i normalnie karmila ale jakos nie moglam w to uwierzyc bo ketonal to straszne swinstwo.

Dziewczyny, wlasnie przeczytalam w necie, ze mrozic mleko mozna dlugo ale ono jest najlepsze dla dziecka przez 2 tygodnie bo potem sklad mleka juz sie zmienia. Tzn zjesc moze ale nie bedzie to dla niego tak wartosciowe jak mleko, ktore sciagamy na biezaco.

dqpr3e5ebayuirbn.png
  • Mika 28 Autorytet

Wysłany: 10 października 2014, 19:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no Ja tylko jedną wziełam skoro lekarka mówi to jej zaufałam wziełam jednego tabsa i tyle :(

bhywkrhm4kro7bny.png
    relgio4pjw325a69.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 października 2014, 19:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    m

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 października 2014, 11:35

• dba Autorytet

Wysłany: 10 października 2014, 19:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    w szpitalu każda po porodzie jeśli chciała dostawała ketonal, a wiadomo, że też karmiły piersią. Położna powiedziała, że gorszym złem jest ból niż podanie ketonalu.

‹‹ 2203 2204 2205 2206 2207 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Bolesne miesiączki - skąd się biorą bóle miesiączkowe? Przyczyny, objawy, leczenie.

Bolesne miesiączki mogą występować nawet u 75% kobiet w wieku rozrodczym! Jakie są najczęstsze przyczyny bólu miesiączkowego? Czym jest bolesne miesiączkowanie pierwotne, a czym wtórne? Kiedy bolesne miesiączkowanie wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsza wizyta w klinice leczenia niepłodności – jak się przygotować?

Nadszedł ten czas - przed Wami pierwsza wizyta w kierunku diagnostyki problemów z płodnością. Jak wygląda? Na co się przygotować? Czy przed wizytą warto wykonać wstępne badania? Jakie znaczenie mają obserwacje cyklu miesiączkowego podczas diagnostyki? Jak wygląda wywiad medyczny? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Sezonowa dieta zwiększająca płodność – płodne smaki jesieni

Jesień to świetny moment na wprowadzenie zmian do stylu życia i diety, które mogą pozytywnie wpłynąć na płodność i tym samym zwiększyć szanse na zajście w ciążę. Jakie produkty wybierać jesienią? Które składniki mają szczególne znaczenie w kontekście płodności? Podpowiadają ekspertki - Ania i Zosia z Akademii Płodności. 

CZYTAJ WIĘCEJ