Wrześniowe mamusie 2014
-
WIADOMOŚĆ
-
Wreszcie się dostałam do kompa kilka razy chciałam dziś napisać z tel, ale coś nie mogłam postu wysłać a w koncu mi bateria padła
betinka ja z wagą mam to samo 13 kg zeszło mi szybko, a teraz waga stoi na 59 kg i ani rusz w dół. a chcę zejść do 50 kg. pewnie dopieto przez ćwiczenia będzie to trzeba wypocić tylko kidy ćwiczyć ?
jeśli chodzi o lusterko do samochodu ja kupiłam na allegro takie:
http://allegro.pl/besafe-lusterko-do-obserwacji-dziecka-w-podrozy-i4607380165.html
zawieszam na zagłówku i widzę młodego w moim lusterku wstrecznym.
kurczę chciałabym jeszcze na kilka postów odpisać ale pewnie mój głodomor zaraz sie obudzi bo śpi już od 15. -
Ja nosek czyszcze tylko wtedy jak widze/slysze ze cos zalega. Ew jak mu sie kiedys ulalo.
Ewi ja teraz tez zalatwialam chrzest a wogole slubu nie mamy i nie bylo na szczescie problemu. Od razu slub zamowilismy
Ksiadz zapytal tylko co najpierw: slub czy chrzest haha
-
Paula55 my mamy ślub 4.07.2015 a i tak jest problem w sumie zaklepana data ślubu nas trochę ratuje bo tak to chyba od razu by nas z chrztem skreslili, no cóż takiego mam proboszcza w kościele. Ale nie panikuje jak nie w tym kościele to w innym.
-
Też się zastanawiam nad mrożeniem pokarmu bo ostatnio mam nadprodukcję i w lodówce aktualnie 3 butelki do przodu. Co ciekawe mleka mam więcej od kiedy zaczęłam rzadziej ściągać. Teraz za jednym zamachem ściągam 2 butele, a młodemu dajemy już 140 ml bo apetyt mu rośnie. Z tym rozszerzaniem diety to chyba zrobię po staremu w 4 miesiącu a nie w 6 bo mój głodomór w końcu zacznie butelki zjadać
Zastanawia mnie tylko czy to mleczko bedzie odpowiednie dla mojego dziecka jak juz je rozmroze bo polozna mowila mi, ze mleko ciagle sie zmienia i przystosowuje sie do rosnacego dziecka.
Mam pytanko, czy ktoś wie po jakim czasie z mleka znikaja leki? Wróciły mi migreny i nie jestem w stanie poradzic sobie z dzieckiem jak mnie tak glowa boli. Paracetamol to ja sobie moge.... A nic co by mi pomogło wziąć nie moge. Zastanawiałam się jaki muszę miec zapas mleka zeby lyknac jakiegos porzadnego tabsa.
Ciekawe co u Akuszerki. -
Lo jak tys ta produkcje takrozkrecila??? Szok
Ja jak ze 4 h nie karmie to ledwo 140 sciagam. A czasem to i 50
Lo ja pojecia nie mam bo ja teraz tylko paracetamol a na przeziebienie prelalen lykam...
Diabla ja lykam doppel hertz activ mama z dha.
-
Niestety na moje migreny to tylko Ketonal działał. Na szczęście już przeszło a bolało od wczoraj. Już nie wiedziałam co ze sobą robić. Na szczęście synuś był wyjątkowo grzeczny i jak się położyłam to też zasnął i tak spaliśmy sobie razem aż tatuś wrócił.
Ja myślę, że z tym ściąganiem to kwestia przyzwyczajenia piersi do laktatora. Poza tym ja mam tyle mleka po jakiś 5 godzinach a wy przecież karmicie normalnie więc raczej nie macie szans na to, żeby tyle odczekać. Poza tym to ja bardzo dużo piję. W nocy wypijam prawie butelkę wody i rano mam pełno mleka. W dzień mam mało czasu na picie i wieczorem mleczka mniej. -
Dziewczynki po cc - ten nawis, czy walek skory nad linia ciecia moze sie 3 miechy utrzymywac (info od chirurga). Mi tez troche wystaje brzuch (mam 77cm w talii, mialam 65), a najgorsze jest to, ze podobno po cc miesnie brzucha same mozna po 6 mies cwiczyc. Bleeee, ta pomarszczona galareta mnie dobija. A na dodatek moje krwawienie sie jeszcze nie skonczylo, szalu juz dostaje.
A Mati nadal spi!!!!!! Jak go obudze to bedzie maruda rozryczana, wiec jak juz wstanie to go do 21 minimum musze przetrzymac, zeby w nocy jakos spal. Ten to ma dzisiaj fazy!https://www.maluchy.pl/li-68923.png -
Io wrote:Niestety na moje migreny to tylko Ketonal działał. Na szczęście już przeszło a bolało od wczoraj. Już nie wiedziałam co ze sobą robić. Na szczęście synuś był wyjątkowo grzeczny i jak się położyłam to też zasnął i tak spaliśmy sobie razem aż tatuś wrócił.
Ja myślę, że z tym ściąganiem to kwestia przyzwyczajenia piersi do laktatora. Poza tym ja mam tyle mleka po jakiś 5 godzinach a wy przecież karmicie normalnie więc raczej nie macie szans na to, żeby tyle odczekać. Poza tym to ja bardzo dużo piję. W nocy wypijam prawie butelkę wody i rano mam pełno mleka. W dzień mam mało czasu na picie i wieczorem mleczka mniej.Io lubi tę wiadomość
-
Aaa to jak bym 5 h nie sciagala to i ze 200ml z palcem w dupce sciagne myslalam ze jest jakis inny zloty sposob a gemeralnie jak bym 5 h nie sciagla z cyckow to chyba by mi eksplodowaly
Lo wspolczuje migren bo doskonale wiem co to znaczy... Ja tez juz na takich specyfikach jechalam leczylam sie neurologicznie ale o kant dupy to rozbic!!
W koncu chyba z tego "wyroslam" i teraz jak w pore wezme normalny proszek to jest szansa ze przejdzie bol sam
Betinka ty to zawsze wiesz co czlowiekowi odp czy jest temat na ktory nie znasz odpowiedzi? Hahaha
Pocieszylas mnie. Bez kitu i tez czytalam ze po cc nie mozna tak szybko meczyc miesni...
Mika ketonal to silny lek i ja przy karmieniu bym sie bala jednak. Ja po cc nie bralam nic procz paracetamoluIo lubi tę wiadomość
-
Mika 28 wrote:Mi w szpitalu normalnie dali ketanol i normalnie kazali karmić nic młodej nie było Ja nie zauwazyłam nic a nic po porodzie dostałam bo mnie kregosłup bolał po tym dziwnym baloniku
No wlasnie kolezanka mi mowila ze miala zapisany ketonal na bole po cc i normalnie karmila ale jakos nie moglam w to uwierzyc bo ketonal to straszne swinstwo.
Dziewczyny, wlasnie przeczytalam w necie, ze mrozic mleko mozna dlugo ale ono jest najlepsze dla dziecka przez 2 tygodnie bo potem sklad mleka juz sie zmienia. Tzn zjesc moze ale nie bedzie to dla niego tak wartosciowe jak mleko, ktore sciagamy na biezaco. -
nick nieaktualny