X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniowe mamusie 2014
Odpowiedz

Wrześniowe mamusie 2014

Oceń ten wątek:
  • Ewi25 Autorytet

Wysłany: 10 października 2014, 17:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A i byłam dziś w kancelarii parafialnej żeby załatwić chrzest a tu lipa bo najpierw muszę iść do proboszcza żeby wyraził zgodę bo żyje z mężem w grzechu bo mamy tylko ślub cywilny :-/ hm... Oj jak nie w tym kościele to w innym
    ...

qb3c82c3gptozz8t.png
  • Szonka Autorytet

Wysłany: 10 października 2014, 17:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wreszcie się dostałam do kompa :) kilka razy chciałam dziś napisać z tel, ale coś nie mogłam postu wysłać a w koncu mi bateria padła :/

betinka ja z wagą mam to samo :( 13 kg zeszło mi szybko, a teraz waga stoi na 59 kg i ani rusz w dół. a chcę zejść do 50 kg. pewnie dopieto przez ćwiczenia będzie to trzeba wypocić tylko kidy ćwiczyć ?

jeśli chodzi o lusterko do samochodu ja kupiłam na allegro takie:
    http://allegro.pl/besafe-lusterko-do-obserwacji-dziecka-w-podrozy-i4607380165.html

zawieszam na zagłówku i widzę młodego w moim lusterku wstrecznym.

kurczę chciałabym jeszcze na kilka postów odpisać ale pewnie mój głodomor zaraz sie obudzi bo śpi już od 15.

dqprj44j5vs5457v.png

mhsvx1hpdelktj27.png[

• justyna14 Autorytet

Wysłany: 10 października 2014, 17:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 lutego 2016, 10:00

stardust87 lubi tę wiadomość

7w3d 💔
  • Paula55 Autorytet

Wysłany: 10 października 2014, 17:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nosek czyszcze tylko wtedy jak widze/slysze ze cos zalega. Ew jak mu sie kiedys ulalo.

Ewi ja teraz tez zalatwialam chrzest a wogole slubu nie mamy i nie bylo na szczescie problemu. Od razu slub zamowilismy ;)
    Ksiadz zapytal tylko co najpierw: slub czy chrzest haha :)

oar8skjo85nuiyxh.png
    relgwn15b2xdchwm.png

• Ewi25 Autorytet

Wysłany: 10 października 2014, 17:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula55 my mamy ślub 4.07.2015 a i tak jest problem :-/ w sumie zaklepana data ślubu nas trochę ratuje bo tak to chyba od razu by nas z chrztem skreslili, no cóż takiego mam proboszcza w kościele. Ale nie panikuje jak nie w tym kościele to w innym.

qb3c82c3gptozz8t.png
  • Paula55 Autorytet

Wysłany: 10 października 2014, 17:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My slub mamy 1.08.15 :)
    Ja tez powiedzialam...jak odmowi to niech sie buja!! Co to za ksiadz co dziecku chrztu odmawia :/ tez bym szla gdzies indziej!!
    Na szczescie nie bylo zadnego "ale"...
    Tylko do spowiedzi i komuni nie mozemy isc :/

oar8skjo85nuiyxh.png
    relgwn15b2xdchwm.png

• Quatriona Autorytet

Wysłany: 10 października 2014, 17:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nenka wrote:
    Kochane jak jeździcie autem same to maleństwo gdzie jest z przodu czy jak?
    Moja córka jeździ z tyłu ale mam lusterko żeby widzieć ci Hania robi z tyłu

nenka lubi tę wiadomość

4eWXp1.png
    rYcQp1.png
  • Io Autorytet

Wysłany: 10 października 2014, 18:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też się zastanawiam nad mrożeniem pokarmu bo ostatnio mam nadprodukcję i w lodówce aktualnie 3 butelki do przodu. Co ciekawe mleka mam więcej od kiedy zaczęłam rzadziej ściągać. Teraz za jednym zamachem ściągam 2 butele, a młodemu dajemy już 140 ml bo apetyt mu rośnie. Z tym rozszerzaniem diety to chyba zrobię po staremu w 4 miesiącu a nie w 6 bo mój głodomór w końcu zacznie butelki zjadać :P
    Zastanawia mnie tylko czy to mleczko bedzie odpowiednie dla mojego dziecka jak juz je rozmroze bo polozna mowila mi, ze mleko ciagle sie zmienia i przystosowuje sie do rosnacego dziecka.

Mam pytanko, czy ktoś wie po jakim czasie z mleka znikaja leki? Wróciły mi migreny i nie jestem w stanie poradzic sobie z dzieckiem jak mnie tak glowa boli. Paracetamol to ja sobie moge.... A nic co by mi pomogło wziąć nie moge. Zastanawiałam się jaki muszę miec zapas mleka zeby lyknac jakiegos porzadnego tabsa.

Ciekawe co u Akuszerki.

dqpr3e5ebayuirbn.png
  • Diabla85 Autorytet

Wysłany: 10 października 2014, 18:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a jecie jakieś witaminy jak karmicie piersią?

[doxs9km.png
    4ilkhk7.png
  • Ewi25 Autorytet

Wysłany: 10 października 2014, 18:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Podobno karmiąc piersią można apap i paracetamol.

qb3c82c3gptozz8t.png
  • Ewi25 Autorytet

Wysłany: 10 października 2014, 18:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Io zazdroszczę że tyle sciagasz, ja to przy wielkim szczęściu i namęczeniu się ściągam najwięcej z dwóch cyckow 40 ml :|

qb3c82c3gptozz8t.png
  • Paula55 Autorytet

Wysłany: 10 października 2014, 18:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lo jak tys ta produkcje takrozkrecila??? Szok :)
    Ja jak ze 4 h nie karmie to ledwo 140 sciagam. A czasem to i 50 :/

Lo ja pojecia nie mam bo ja teraz tylko paracetamol a na przeziebienie prelalen lykam...

Diabla ja lykam doppel hertz activ mama z dha.

oar8skjo85nuiyxh.png
    relgwn15b2xdchwm.png

• Io Autorytet

Wysłany: 10 października 2014, 18:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niestety na moje migreny to tylko Ketonal działał. Na szczęście już przeszło a bolało od wczoraj. Już nie wiedziałam co ze sobą robić. Na szczęście synuś był wyjątkowo grzeczny i jak się położyłam to też zasnął i tak spaliśmy sobie razem aż tatuś wrócił.

Ja myślę, że z tym ściąganiem to kwestia przyzwyczajenia piersi do laktatora. Poza tym ja mam tyle mleka po jakiś 5 godzinach a wy przecież karmicie normalnie więc raczej nie macie szans na to, żeby tyle odczekać. Poza tym to ja bardzo dużo piję. W nocy wypijam prawie butelkę wody i rano mam pełno mleka. W dzień mam mało czasu na picie i wieczorem mleczka mniej.

dqpr3e5ebayuirbn.png
  • betinka Autorytet

Wysłany: 10 października 2014, 18:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczynki po cc - ten nawis, czy walek skory nad linia ciecia moze sie 3 miechy utrzymywac (info od chirurga). Mi tez troche wystaje brzuch (mam 77cm w talii, mialam 65), a najgorsze jest to, ze podobno po cc miesnie brzucha same mozna po 6 mies cwiczyc. Bleeee, ta pomarszczona galareta mnie dobija. A na dodatek moje krwawienie sie jeszcze nie skonczylo, szalu juz dostaje.

A Mati nadal spi!!!!!! Jak go obudze to bedzie maruda rozryczana, wiec jak juz wstanie to go do 21 minimum musze przetrzymac, zeby w nocy jakos spal. Ten to ma dzisiaj fazy!

https://www.maluchy.pl/li-68923.png
  • Mika 28 Autorytet

Wysłany: 10 października 2014, 18:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Io wrote:
    Niestety na moje migreny to tylko Ketonal działał. Na szczęście już przeszło a bolało od wczoraj. Już nie wiedziałam co ze sobą robić. Na szczęście synuś był wyjątkowo grzeczny i jak się położyłam to też zasnął i tak spaliśmy sobie razem aż tatuś wrócił.

Ja myślę, że z tym ściąganiem to kwestia przyzwyczajenia piersi do laktatora. Poza tym ja mam tyle mleka po jakiś 5 godzinach a wy przecież karmicie normalnie więc raczej nie macie szans na to, żeby tyle odczekać. Poza tym to ja bardzo dużo piję. W nocy wypijam prawie butelkę wody i rano mam pełno mleka. W dzień mam mało czasu na picie i wieczorem mleczka mniej.
    Mi w szpitalu normalnie dali ketanol i normalnie kazali karmić nic młodej nie było Ja nie zauwazyłam nic a nic po porodzie dostałam bo mnie kregosłup bolał po tym dziwnym baloniku

Io lubi tę wiadomość

bhywkrhm4kro7bny.png
    relgio4pjw325a69.png
  • Paula55 Autorytet

Wysłany: 10 października 2014, 18:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aaa to jak bym 5 h nie sciagala to i ze 200ml z palcem w dupce sciagne ;) myslalam ze jest jakis inny zloty sposob ;) a gemeralnie jak bym 5 h nie sciagla z cyckow to chyba by mi eksplodowaly :)

Lo wspolczuje migren bo doskonale wiem co to znaczy... Ja tez juz na takich specyfikach jechalam :( leczylam sie neurologicznie ale o kant dupy to rozbic!!
    W koncu chyba z tego "wyroslam" :) i teraz jak w pore wezme normalny proszek to jest szansa ze przejdzie bol sam :)

Betinka ty to zawsze wiesz co czlowiekowi odp :) czy jest temat na ktory nie znasz odpowiedzi? Hahaha :)
    Pocieszylas mnie. Bez kitu ;) i tez czytalam ze po cc nie mozna tak szybko meczyc miesni...

Mika ketonal to silny lek i ja przy karmieniu bym sie bala jednak. Ja po cc nie bralam nic procz paracetamolu :/

Io lubi tę wiadomość

oar8skjo85nuiyxh.png
    relgwn15b2xdchwm.png

• Io Autorytet

Wysłany: 10 października 2014, 18:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mika 28 wrote:
    Mi w szpitalu normalnie dali ketanol i normalnie kazali karmić nic młodej nie było Ja nie zauwazyłam nic a nic po porodzie dostałam bo mnie kregosłup bolał po tym dziwnym baloniku

No wlasnie kolezanka mi mowila ze miala zapisany ketonal na bole po cc i normalnie karmila ale jakos nie moglam w to uwierzyc bo ketonal to straszne swinstwo.

Dziewczyny, wlasnie przeczytalam w necie, ze mrozic mleko mozna dlugo ale ono jest najlepsze dla dziecka przez 2 tygodnie bo potem sklad mleka juz sie zmienia. Tzn zjesc moze ale nie bedzie to dla niego tak wartosciowe jak mleko, ktore sciagamy na biezaco.

dqpr3e5ebayuirbn.png
  • Mika 28 Autorytet

Wysłany: 10 października 2014, 19:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no Ja tylko jedną wziełam skoro lekarka mówi to jej zaufałam wziełam jednego tabsa i tyle :(

bhywkrhm4kro7bny.png
    relgio4pjw325a69.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 października 2014, 19:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    m

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 października 2014, 11:35

• dba Autorytet

Wysłany: 10 października 2014, 19:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    w szpitalu każda po porodzie jeśli chciała dostawała ketonal, a wiadomo, że też karmiły piersią. Położna powiedziała, że gorszym złem jest ból niż podanie ketonalu.

‹‹ 2203 2204 2205 2206 2207 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Test Panorama – jeszcze dokładniejszy dzięki sztucznej inteligencji!

Jeszcze do niedawna wykonywanie dokładnych badań prenatalnych, takich jak amniopunkcja, wiązało się z ryzykiem dla rozwijającego się maleństwa. Rozwój technologii i medycyny przyczynił się powstania nieinwazyjnych testów prenatalnych nowej generacji (NIPT). Jednym z nich jest test Panorama, który jako jedyny wykorzystuje sztuczną inteligencję. Jak wykonuje się test? Na czym polega jego skuteczność? Jakie choroby i schorzenia mogą zostać dzięki niemu wykryte? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Stres oksydacyjny w plemnikach jako przyczyna męskiej niepłodności

Wiadomo, że stres może mieć negatywny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Ale co ma wspólnego stres oksydacyjny z plemnikami? Czy może być on przyczyną męskiej niepłodności? Dowiedz się, skąd bierze się stres oksydacyjny oraz jak diagnozuje się jego obecność w męskim nasieniu?

CZYTAJ WIĘCEJ

Obrotowy fotelik tyłem - bezpieczeństwo i funkcjonalność

Fotelik obrotowy to wygoda i bezpieczeństwo w jednym – dzięki funkcji obracania ułatwia wkładanie i wyjmowanie dziecka z samochodu, a także pozwala na łatwe ustawienie tyłem do kierunku jazdy, co jest najbezpieczniejszą pozycją dla najmłodszych pasażerów. Jakie ma jeszcze korzyści?

CZYTAJ WIĘCEJ