Dni dla Płodności   

Specjalnie dla Ciebie - wiosenny powiew nadziei 
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Zapisy do 22 marca   
Sprawdź!
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniowe mamusie 2014
Odpowiedz

Wrześniowe mamusie 2014

Oceń ten wątek:
  • Nelus Autorytet

Wysłany: 10 października 2014, 20:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula tatuś musiał livce założyć "jersey" bo od 2 dni zaczął się sezon hokeja. Te bodziaki są na 6 miesięcy a nawet nie wyglądają na niej na takie duże :D mój pulpecik! Ma jeszcze 3 inne bodziaki na 3 mies ale te były najefektowniejsze do zdjęcia :D

201703012752.png
  • betinka Autorytet

Wysłany: 10 października 2014, 20:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula, bo ja ciocia Google jestem haha ;)

Wlasnie wykapalismy Matika, niezlego nerwa mial. Jak mu zalozylam czapke to tak ja sciskal za mankiet,ze ja rozciagnal ;) Zaraz Wam na fejsie pokaze jaki byl smieszny :)

Nelus, ja to samo - Mati wcina, ja za telefon zeby czadu nie tracic, Mati w wozku lulany - ja za telefon :D A Livka biedna, po takim porodzie, dzielna dziewucha sie ogarnela w mig!

A co do naszych szczesliwych rozwiazan - ostatnio o tym samym myslalam, nawet mezowi o tym mowilam jakie to szvzescie, ze i my, i dzieciaczki zdrowe!

Apropos zdrowia - Karolina i Akuszerka, dajcie znac jak sytuacja!!!!!

Tysia87 lubi tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/li-68923.png
  • Paula55 Autorytet

Wysłany: 10 października 2014, 20:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ooo ja!! Ale zazdroszcze takiego swieta!! Ja sie Wigilii nie moge doczekac!! Kocham swieta spedzame z rodzinka :)
    Kurde ja dzis malo pilam i mleczka duuuzo mniej :/ masakra. Maly wstanie i bedzie ryk :/

oar8skjo85nuiyxh.png
    relgwn15b2xdchwm.png

• Io Autorytet

Wysłany: 10 października 2014, 20:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kubuś woli tatusia :( Probowałam go właśnie uśpić a on się ewidentnie taty domagał! Tatuś przyszedł i dziecko spokojne. Tatuś wniebowzięty a mi smutno.

dqpr3e5ebayuirbn.png
  • Paula55 Autorytet

Wysłany: 10 października 2014, 20:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hehe betinka spryciara :)
    Zaraz zajrze na fejsa :)

Nelus na 6 mies??? O wow!!
    Powiem wam ze ja co wyciagam jakies ciuszki to mam wrazenie ze sa takie wielkie a jak zaczynam mu ubierac to sie okazuje ze na styk...

oar8skjo85nuiyxh.png
    relgwn15b2xdchwm.png

• stardust87 Autorytet

Wysłany: 10 października 2014, 20:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Io wrote:
    Też się zastanawiam nad mrożeniem pokarmu bo ostatnio mam nadprodukcję i w lodówce aktualnie 3 butelki do przodu. Co ciekawe mleka mam więcej od kiedy zaczęłam rzadziej ściągać. Teraz za jednym zamachem ściągam 2 butele, a młodemu dajemy już 140 ml bo apetyt mu rośnie. Z tym rozszerzaniem diety to chyba zrobię po staremu w 4 miesiącu a nie w 6 bo mój głodomór w końcu zacznie butelki zjadać :P
    Zastanawia mnie tylko czy to mleczko bedzie odpowiednie dla mojego dziecka jak juz je rozmroze bo polozna mowila mi, ze mleko ciagle sie zmienia i przystosowuje sie do rosnacego dziecka.

Mam pytanko, czy ktoś wie po jakim czasie z mleka znikaja leki? Wróciły mi migreny i nie jestem w stanie poradzic sobie z dzieckiem jak mnie tak glowa boli. Paracetamol to ja sobie moge.... A nic co by mi pomogło wziąć nie moge. Zastanawiałam się jaki muszę miec zapas mleka zeby lyknac jakiegos porzadnego tabsa.

Ciekawe co u Akuszerki.
    alkohol przez 12h się utrzymuje, więc leki na pewno nie krócej.. Ale możesz wziąć np Ketonal. Ale nie wiem czy to Ci na migreny pomoże

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 października 2014, 20:44

Io lubi tę wiadomość

Moje maleństwo [*] 30.07.13 (5tc) |
    Drugie maleństwo [*]7.10.2015 (7tc)
    f2wljw4zsezkkurs.pngmhsv9vvjv50e03h0.png
  • pralinka Autorytet

Wysłany: 10 października 2014, 20:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U Nas dwie pary śpiochów juz za male:)

• Nelus Autorytet

Wysłany: 10 października 2014, 20:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To ze ciuszki na 3m są na nią dobre to już się przyzwyczaiłam ale na 6 to byłam w szoku ze nie wygląda jak półtora nieszczęścia. I mam to samo, kilka ciuszków juz "przegapilam" bo myślałam że za duże. U nas największy problem jest z rękawami bo co rusz to rękawek ma 3/4

201703012752.png
  • stardust87 Autorytet

Wysłany: 10 października 2014, 20:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Io wrote:
    No wlasnie kolezanka mi mowila ze miala zapisany ketonal na bole po cc i normalnie karmila ale jakos nie moglam w to uwierzyc bo ketonal to straszne swinstwo.

Dziewczyny, wlasnie przeczytalam w necie, ze mrozic mleko mozna dlugo ale ono jest najlepsze dla dziecka przez 2 tygodnie bo potem sklad mleka juz sie zmienia. Tzn zjesc moze ale nie bedzie to dla niego tak wartosciowe jak mleko, ktore sciagamy na biezaco.
    o, właśnie doczytałam. Ja w szpitalu po cc też dostawałam ketonal i powiedzili, że bez obaw mam karmić piersią i w domu jak będzie trzeba to też mam brać..

Io lubi tę wiadomość

Moje maleństwo [*] 30.07.13 (5tc) |
    Drugie maleństwo [*]7.10.2015 (7tc)
    f2wljw4zsezkkurs.pngmhsv9vvjv50e03h0.png
  • Nelus Autorytet

Wysłany: 10 października 2014, 20:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    LO to normalne że czasem tatus/babcia/ciocia lepiej uspokaja maluszka niż mama. To chyba dlatego ze my spędzamy z nimi bardzo dużo czasu i tez nierzadko jesteśmy nerwowe kiedy dziecko długo płacze, a ono wyczuwa napieta sytuacje. Jak jakaś wypoczęta uśmiechnięta osoba weźmie dziecko na ręce to wiadomo ze się szybciej uspokoi niż u zdenerwowanej mamy ;)

201703012752.png
  • Paula55 Autorytet

Wysłany: 10 października 2014, 20:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nelus u nas tez jak jeszcże na dlugosc na styk to wlasnie rekaw po lokcie siega :P
    Ja to sie doczekac nie moge na przedswiateczne wyprzedaze u nas :) jak rusze na sklepy... :)

oar8skjo85nuiyxh.png
    relgwn15b2xdchwm.png

• Nelus Autorytet

Wysłany: 10 października 2014, 21:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi aż głupio było jak spakowalam livke do teściów i babcia chciała ja kilka razy ubrać a tam połowa ciuszków za mala (a kilka dni wcześniej jej ubieralam to były dobre). Teściowa zaczęła sugerować ze źle pranie robie i może się wszystko kurczy! Hehe od razu poleciałam do sklepu i pokupowałam wszystko na 3 mies i teraz w to ja ubieram

201703012752.png
  • ofcooo Autorytet

Wysłany: 10 października 2014, 21:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula - ja pożyczyłam od taty iPada bo na telefonie zbyt wolno sie pisało i cieżko czytało. Ale tablet przy karmieniu to rewelacja ;P

Paula55 lubi tę wiadomość

zem3h371xcq8c2sz.png
    qdkkwn15frnb311v.png
  • akuszerka89 Autorytet

Wysłany: 10 października 2014, 21:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lo u nas już na szczęści w miarę dobrze:) Już nie mam biegunki, brzuch nie boli, zaczynam nawet jeść bardziej normalne rzeczy niż kleik ryżowy i kisiel z sucharkami:P Nawet rosół dziś zjadłam:D:D Trochę jestem tylko wykończona tym, że ciągle mam kroplówki w domu, mleko muszę odciągać laktatorem jak mały nie jje żeby rozhulać tą laktację. Ale i tak jest sukces, bo już tylko co drugie karmienie jest mm a co drugie cysiowe :D

No i w niedzielę chrzcimy Filipa!

A teraz mały śpi więc ja też idę się zdrzemnąć. Buziaki mamuśki:*

Io, Paula55, Tysia87, ofcooo, stardust87, Quatriona, Fipsik lubią tę wiadomość

preg.png
    28.08.2014 - mój CUD - Filip❤️
    01.04.2015 - 5tc [*]
    18.08.2017 - Amelka [*]
    14.08.2018 - 6tc [*]
    04.10.2021 ciąża biochemiczna
    26.07.2022 ciąża biochemiczna
    29.10.2022⏸️😍
    22.12.2022 będzie Natalka 😍💗
  • Io Autorytet

Wysłany: 10 października 2014, 21:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nelus - wiem, ale mnie to nie pociesza. :(

W ogóle to moja mama niezły numer odwaliła. Chciała być dobrą babcią i kupiła nam Pampersy. Mamy w Łodzi fabrykę Gilleta i jej pracownicy mogą kupować tańsze Pampersy. Mamy znajomych, którzy tam pracują więc korzystamy. My kupiliśmy dwie paczki dwójek pakowane po 108. A moja mama dokupiła jeszcze 5! Teraz mamy zapas około 750 pampersów, który starczyłby nam na 3 miesiące, tyle że nasz syn niedługo z nich wyrośnie. Cena rewelacyjna bo po 40 zł je kupowaliśmy tylko, że co ja mam teraz z nimi zrobić?

Akuszerka - super! Trzymam kciuki za szybki powrót do pełni sił.

To jeszcze Karolina mogłaby napisać jak u niej. Swoja drogą to martwię się o Was jak o prawdziwe koleżanki. Jak Karolina napisała o tej krwi to rano szybko odpalałam laptopa, żeby sprawdzić czy wszystko ok.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 października 2014, 21:19

akuszerka89, stardust87 lubią tę wiadomość

dqpr3e5ebayuirbn.png
  • Ewi25 Autorytet

Wysłany: 10 października 2014, 21:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój mały poszedł spać po jedzeniu, ciekawe ile pospi. Więc postaram się i ja coś zdrzemnac :-)

qb3c82c3gptozz8t.png
  • Ewi25 Autorytet

Wysłany: 10 października 2014, 21:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Akuszerka89 to fajnie że już zaczynasz wracać do formy ;-)

akuszerka89 lubi tę wiadomość

qb3c82c3gptozz8t.png
  • Paula55 Autorytet

Wysłany: 10 października 2014, 21:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ofcoo my kupilismy i iPada i tableta. Ja mam jedno a moj t drugie bo lapka mamy podlaczonego do telewizora zeby miec polska telewizje :P a musze miec z wami kontakt :)

Akusżerka cudowne wiesci od ciebie!!! Wytrwalosci w karmieniu i zdrowka!!! Dzielna kobitko.

akuszerka89 lubi tę wiadomość

oar8skjo85nuiyxh.png
    relgwn15b2xdchwm.png

• justyna14 Autorytet

Wysłany: 10 października 2014, 21:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 lutego 2016, 10:00

relg3e5e6cfj7fkg.png
    zrz63e5ewa17bqxb.png
    km5sdf9hhvdxzmyl.png
  • Io Autorytet

Wysłany: 10 października 2014, 21:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    justyna14 wrote:
    lo mój 2 tyg młodszy i już 4900 waży a przy wyjściu ze szpitala w 5 dobie miał 3430 :) mały tłuścioszek :)

Karolina co u Ciebie? jak zdrowie? bo się martwie a Ty nic się nie odzywasz....

My wychodzilismy w 8 dobie to wazyl 3150.
    To masz ladnego pulpecika :) Takie sa najslodsze :)

A Majeczka tez cos zniknela po porodzie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 października 2014, 21:31

dqpr3e5ebayuirbn.png
‹‹ 2205 2206 2207 2208 2209 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak zadbać o spokój i relaks w czasie ciąży. Praktyczne porady dla przyszłych mam.

Bycie matką to jedno z najważniejszych i najwspanialszych przeżyć, jakie doświadcza każda kobieta, która rodzi dziecko. Przyjemne i sielskie chwile spędzone z pociechą poprzedza czas nie zawsze spokojnego oczekiwania na poród. W czasie ciąży często jesteśmy tak samo szczęśliwe, jak i zestresowane, a to sprawia, że warto pomyśleć o sobie w kontekście relaksu i odpoczynku. W jaki sposób uprzyjemnić sobie czas oczekiwania na dziecko? Czy ciążowe dolegliwości można jakoś zminimalizować i poddać się domowemu SPA? Oczywiście, że tak. Za chwilę podpowiemy Ci, jak to zrobić skutecznie i bez wielkich przygotowań!

CZYTAJ WIĘCEJ

10 ważnych rzeczy dotyczących Twoich piersi, które warto wiedzieć

Piersi - symbol kobiecości, płodności i namiętności. Mężczyźni je uwielbiają, a kobiety często zbyt surowo je oceniają. Przeczytaj jak dbać o piersi, co wynaleźli ostatnio polscy naukowcy, jakie objawy powinny Cię zaniepokoić i w jaki sposób piersi mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsze objawy ciąży - po czym poznać, że możesz być w ciąży

Starając się zajść w ciążę, często nie potrafimy przestać interpretować każdego, nawet najmniejszego ukłucia w jajniku i nie traktować go jako potencjalnego objawu ciąży. Które z objawów mogą faktycznie coś znaczyć i z czym możemy je pomylić? Które z objawów ciążowych na wczesnym etapie ciąży są po prostu rzadko spotykane? Zapoznaj się z listą pierwszych objawów ciążowych!

CZYTAJ WIĘCEJ