Wrześniowe mamusie 2014
-
WIADOMOŚĆ
-
Ten dzieciak jest dzis niemozliwy! mqmy drugie karmienie, z tym ze trwa od... 4! Nie moze sie zbaczyc,wiec steka jak staroc i nie moze spac. najadl sie po brzegi, trzeci cycek leci wlasnie. Odbijal ze 4 razy juz a z drugiej strony cisza. zadne moje magiczne sposoby nie dziqlaja, dalam w koncu Espumisan. oby padl, bo w koncu ja jebne i zostanie dzieciak polsierotahttps://www.maluchy.pl/li-68923.png
-
Oj ja też mam ciężką noc! Mój mąż z racji że nie musi iść jutro do pracy to miał przewijać i odbijać a mi do cyca tylko dostawiać ale Franka tak coś gniecie w brzuchu że cały czas stęka i popłakuje. Udało mi się na trochę go ululać i spał mi na klacie ale bardzo niespokojnie. Wynik tego taki że ani ja ani mąż nie pospaliśmy
A dzisiaj przyjeżdżaja moi teściowie i oczywiście chałupa nieogarnięta! A na pomoc teściowej w opiece nad Frankiem nie mam co liczyć bo ona tylko jego widokiem potrafi się zachwycać. Dobrze chociaż że obiad jakiś przywiezie oczywiście dla tych niekarmiących bo wszystko smażone w głębokim tłuszczu więc jeszcze obiad będę musiała sobie zrobić -
My pp drugim karmieniu, wczesniej o 3:30 ale taka zmeczona bylam ze nawef tableta nie mialam sily podniesc.
A w ogole w carefurze udalo mi sie kupic mleko o obnizonej zawartosci laktozy ( to co teraz reklamuja) i w koncu sobie moglam wypic femaltiker i juz po 2 dawkach czuje roznice tzn wiecej mleczka sie gromadzi samotez smaczne, lekko slodkie.
A Fipsik powiedz mi czy to z biedronki nie ma wcale laktozy?
lece spac dalej i zycze wszystkim milego weekendu -
Betinka ten espumisan to aplikujesz sobie czy dziecku?
Kurczę widzę, ze z naszymi maluszkami jak w kalejdoskopie. Raz lepiej raz gorzej ale pocieszam sie tym co kiedyś napisała BlackLuna, ze do 3 m-cy bedzie najgorszy okres a potem już coraz lepiej i więcej radościWiadomość wyedytowana przez autora: 11 października 2014, 07:45
-
Ewi25 wrote:Ja potrzebuje czegoś co wpłynie na jakość mleka a nie na ilość, coś polecacie dziewczyny?
Dzięki Karolina za wsparcie, przyda się -
W szpitalu na jakosc mleka polecali jogurty..
Jem od samego poczatku i Maleństwu chyba smakuje:)
Oczywiscie to nie zasluga samych jogurtow, ale tez mięs i np. Buraczkow. Ktore uwielbiam
Ciekawi mnie jakie owoce i warzyw jecie?
Ja gotowane jabłka...i w jogurcie gruszke, brzoskwinie, marakuje, wisnie (no ale w jogurtach to tych owocow troszke za malo) -
A My po serii zabaw Krzychu padl ze zmeczenia ale nasmialam sie co nie miara.. spodobala Mu sie.zabawa w miny jezyk perfekcyjnie nasladuje i mine ze zdziwnieniem tez. reszte min obserwowal i glosno sie smial mimo ze ich powtorzyc nie mogl Zabawa w akuku tez Mu sie spodobala raz udalo Mu sie powtorzyc akuku ale sadze ze byl to przypadek bo pozniej probowal i Mu niewychodzilo i na koniec wymyslil sobie sam zabawe zawsze rano klade Go na swoim brzuchu na brzuszku i On podnosi sobie glowme wysoko i Nia merda na wszystkie strony, a dzisiaj sobie dorobil kolejna czesc zabawy i przechyla sie na jedno strone i spada ze mnie ale oczywiscie mama zlap i jak zlapie to smieje sie w nieboglosy oczywiscie balam sie za pierwszym razem bo zrobil to z nienacka i sie tego nie spodziewalam i instynktownie Go zlapalam ale ja zaczal to powtarzac to zrozumialam ze to dla.Niego zabawa.. chyba Maly kaskader mi rosnie
Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 października 2014, 08:51
betinka, ofcooo, Ewi25, Io, nenka lubią tę wiadomość
https://www.maluchy.pl/li-69187.png
https://www.maluchy.pl/li-72300.png -
nick nieaktualnyczesc mamusie!!!
Pamietacie mnie jeszcze??
Meldujemy sie juz w domku. Wczoraj zostalysmy wypisane.
Jejku mam tyle do opisania, ale rzeczywiscie teraz kazda minuta na wage zlota. Nie wiadomo za co wziac aby czasu starczylo wieczorkiem postaram sie opisac co nie co.
Pozdrawiamy!betinka, ofcooo, stardust87, Io, akuszerka89, nenka, marta_kwk lubią tę wiadomość
-
U nas noc spokojna.2 karmienia, po 1 i o 4 o teraz wstał z 30 minut temu i już widzę odlatuje mi przy cycku:-)
Sama nie wiem czy ten bobotic pomógł czy masaże brzuszka czy jedno i drugie czy samo z siebie przeszlo.Najwazniejsze ze brzusio nie boli, dziecko wyspane i teraz usmiechy strzela przez sen:-)https://www.maluchy.pl/li-69041.png -
U nas kepsko. Po 2 karmieniu pospal godz i zaczal wyc...
T wzial go zebym sie przespala ale wynik taki ze przestal beczec 15 min temu...
Nie wiem o co kaman...
Niby kopal nogami i machal lapkami, troszke sie spinal ale brzuch miekki. Nic nie dzialalo. Chcialam dac cyca bo on przedtem malo pojadl ale T mowi ze nie bo dopiero jadl i tylko mu sie w brzuchu przelewa i pewnie z przejedzenia go boli
Ale jak ja go wzielam to poczul mleko i koniec. Musial byc cycek.
T chce zrobic tak, zebym odciagala tylko mleko i karmila butla choc przez dzien, dwa zeby zobaczyc ile zjada i czy faktycznie placze z glodu a nie uspakaja sie na cycu...
Co o tym myslicie??
-
Paula55 wrote:Mi sie marzy lampeczka wina...bez kitu. Ale mam opory zeby sie napic
Mimo ze mam mleczko sciagniete to zle sie czuje z mysla ze moje dziecko dostalo by butle zeby matka sie wina napila wiem glupia jestem ale tak mam -
Ewi25 wrote:A mój mąż jutro po 5 już wyjeżdża na 5 tyg a mi się płakać chcę że zostaje sama, chyba w psychiatryku wyląduje sam na sam przez 24 godz z małym
.