X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniowe mamusie 2014
Odpowiedz

Wrześniowe mamusie 2014

Oceń ten wątek:
  • betinka Autorytet

Wysłany: 11 października 2014, 06:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ten dzieciak jest dzis niemozliwy! mqmy drugie karmienie, z tym ze trwa od... 4! Nie moze sie zbaczyc,wiec steka jak staroc i nie moze spac. najadl sie po brzegi, trzeci cycek leci wlasnie. Odbijal ze 4 razy juz a z drugiej strony cisza. zadne moje magiczne sposoby nie dziqlaja, dalam w koncu Espumisan. oby padl, bo w koncu ja jebne i zostanie dzieciak polsierota :/

https://www.maluchy.pl/li-68923.png
  • Diabla85 Autorytet

Wysłany: 11 października 2014, 07:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj ja też mam ciężką noc! Mój mąż z racji że nie musi iść jutro do pracy to miał przewijać i odbijać a mi do cyca tylko dostawiać ale Franka tak coś gniecie w brzuchu że cały czas stęka i popłakuje. Udało mi się na trochę go ululać i spał mi na klacie ale bardzo niespokojnie. Wynik tego taki że ani ja ani mąż nie pospaliśmy :(
    A dzisiaj przyjeżdżaja moi teściowie i oczywiście chałupa nieogarnięta! A na pomoc teściowej w opiece nad Frankiem nie mam co liczyć bo ona tylko jego widokiem potrafi się zachwycać. Dobrze chociaż że obiad jakiś przywiezie oczywiście dla tych niekarmiących bo wszystko smażone w głębokim tłuszczu więc jeszcze obiad będę musiała sobie zrobić :/

[doxs9km.png
    4ilkhk7.png
  • nenka Autorytet

Wysłany: 11 października 2014, 07:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My po 2 miałyśmy pierwsze karmienie odpadła po pół godzinie przewinęłam na śpiocha i obudziła się teraz jestem wyspana na maxa

ofcooo, stardust87 lubią tę wiadomość

• Ewi25 Autorytet

Wysłany: 11 października 2014, 07:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mój mąż jutro po 5 już wyjeżdża na 5 tyg a mi się płakać chcę że zostaje sama, chyba w psychiatryku wyląduje sam na sam przez 24 godz z małym

.

qb3c82c3gptozz8t.png
  • Kaarolina Autorytet

Wysłany: 11 października 2014, 07:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewi kochana masz Nas! Bedziemy wspierac! Bedzie dobrze dasz rade :)

https://www.maluchy.pl/li-69187.png

https://www.maluchy.pl/li-72300.png
  • le'nutka Ekspertka

Wysłany: 11 października 2014, 07:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My pp drugim karmieniu, wczesniej o 3:30 ale taka zmeczona bylam ze nawef tableta nie mialam sily podniesc.

A w ogole w carefurze udalo mi sie kupic mleko o obnizonej zawartosci laktozy ( to co teraz reklamuja) i w koncu sobie moglam wypic femaltiker i juz po 2 dawkach czuje roznice :-) tzn wiecej mleczka sie gromadzi :-) samotez smaczne, lekko slodkie.
    A Fipsik powiedz mi czy to z biedronki nie ma wcale laktozy?

lece spac dalej i zycze wszystkim milego weekendu :-)

relg2n0a1g998ci6.png
  • ofcooo Autorytet

Wysłany: 11 października 2014, 07:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Betinka ten espumisan to aplikujesz sobie czy dziecku?

Kurczę widzę, ze z naszymi maluszkami jak w kalejdoskopie. Raz lepiej raz gorzej ale pocieszam sie tym co kiedyś napisała BlackLuna, ze do 3 m-cy bedzie najgorszy okres a potem już coraz lepiej i więcej radości :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 października 2014, 07:45

zem3h371xcq8c2sz.png
    qdkkwn15frnb311v.png
  • Ewi25 Autorytet

Wysłany: 11 października 2014, 07:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja potrzebuje czegoś co wpłynie na jakość mleka a nie na ilość, coś polecacie dziewczyny?
    Dzięki Karolina za wsparcie, przyda się ;-)

qb3c82c3gptozz8t.png
  • ofcooo Autorytet

Wysłany: 11 października 2014, 07:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oooo moja Łucja jest już niemowlaczkiem!

justyna14, K_A_M_A, stardust87, akuszerka89 lubią tę wiadomość

zem3h371xcq8c2sz.png
    qdkkwn15frnb311v.png
  • ofcooo Autorytet

Wysłany: 11 października 2014, 07:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewi25 wrote:
    Ja potrzebuje czegoś co wpłynie na jakość mleka a nie na ilość, coś polecacie dziewczyny?
    A witaminki dla mam karmiących? Ja sobie zamówiłam przez Allegro omega med pregna

zem3h371xcq8c2sz.png
    qdkkwn15frnb311v.png
  • le'nutka Ekspertka

Wysłany: 11 października 2014, 07:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewi25 wrote:
    co do jakosci to wypowiem sie za pare dni jak Julek bedzie jadal rzadziej. Zanim odstawilam produkty mleczne i jego pochodne to maly jadl co 3-3,5godz. Teraz je co 2 a czasem czesciej. Wiec na pewno dieta oslabila pokarm. Ja na laktacjr pije wlasnie femaltimer i bocianka.

relg2n0a1g998ci6.png
  • pralinka Autorytet

Wysłany: 11 października 2014, 08:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W szpitalu na jakosc mleka polecali jogurty..
    Jem od samego poczatku i Maleństwu chyba smakuje:)
    Oczywiscie to nie zasluga samych jogurtow, ale tez mięs i np. Buraczkow. Ktore uwielbiam

Ciekawi mnie jakie owoce i warzyw jecie?
    Ja gotowane jabłka...i w jogurcie gruszke, brzoskwinie, marakuje, wisnie (no ale w jogurtach to tych owocow troszke za malo)

• Kaarolina Autorytet

Wysłany: 11 października 2014, 08:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A My po serii zabaw Krzychu padl ze zmeczenia :D ale nasmialam sie co nie miara.. spodobala Mu sie.zabawa w miny jezyk perfekcyjnie nasladuje i mine ze zdziwnieniem tez.:D reszte min obserwowal i glosno sie smial mimo ze ich powtorzyc nie mogl Zabawa w akuku tez Mu sie spodobala :D raz udalo Mu sie powtorzyc akuku ale sadze ze byl to przypadek bo pozniej probowal i Mu niewychodzilo :D i na koniec wymyslil sobie sam zabawe :D zawsze rano klade Go na swoim brzuchu na brzuszku i On podnosi sobie glowme wysoko i Nia merda na wszystkie strony, a dzisiaj sobie dorobil kolejna czesc zabawy i przechyla sie na jedno strone i spada ze mnie ale oczywiscie mama zlap i jak zlapie to smieje sie w nieboglosy oczywiscie balam sie za pierwszym razem bo zrobil to z nienacka i sie tego nie spodziewalam i instynktownie Go zlapalam ale ja zaczal to powtarzac to zrozumialam ze to dla.Niego zabawa.. chyba Maly kaskader mi rosnie ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 października 2014, 08:51

betinka, ofcooo, Ewi25, Io, nenka lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 października 2014, 08:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czesc mamusie!!!
    Pamietacie mnie jeszcze?? :)
    Meldujemy sie juz w domku. Wczoraj zostalysmy wypisane.
    Jejku mam tyle do opisania, ale rzeczywiscie teraz kazda minuta na wage zlota. Nie wiadomo za co wziac aby czasu starczylo :) wieczorkiem postaram sie opisac co nie co.
    Pozdrawiamy!

betinka, ofcooo, stardust87, Io, akuszerka89, nenka, marta_kwk lubią tę wiadomość

• Kaarolina Autorytet

Wysłany: 11 października 2014, 08:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Majeczka pamietamy pamietamy i juz sie martwilysmy ze zniknelas z forum ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 października 2014, 08:52

• Tysia87 Autorytet

Wysłany: 11 października 2014, 08:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas noc spokojna.2 karmienia, po 1 i o 4 o teraz wstał z 30 minut temu i już widzę odlatuje mi przy cycku:-)
    Sama nie wiem czy ten bobotic pomógł czy masaże brzuszka czy jedno i drugie czy samo z siebie przeszlo.Najwazniejsze ze brzusio nie boli, dziecko wyspane i teraz usmiechy strzela przez sen:-)

https://www.maluchy.pl/li-69041.png
  • Paula55 Autorytet

Wysłany: 11 października 2014, 09:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas kepsko. Po 2 karmieniu pospal godz i zaczal wyc...
    T wzial go zebym sie przespala ale wynik taki ze przestal beczec 15 min temu...
    Nie wiem o co kaman...
    Niby kopal nogami i machal lapkami, troszke sie spinal ale brzuch miekki. Nic nie dzialalo. Chcialam dac cyca bo on przedtem malo pojadl ale T mowi ze nie bo dopiero jadl i tylko mu sie w brzuchu przelewa i pewnie z przejedzenia go boli :/
    Ale jak ja go wzielam to poczul mleko i koniec. Musial byc cycek.

T chce zrobic tak, zebym odciagala tylko mleko i karmila butla choc przez dzien, dwa zeby zobaczyc ile zjada i czy faktycznie placze z glodu a nie uspakaja sie na cycu...
    Co o tym myslicie??

oar8skjo85nuiyxh.png
    relgwn15b2xdchwm.png

• stardust87 Autorytet

Wysłany: 11 października 2014, 09:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula55 wrote:
    Mi sie marzy lampeczka wina...bez kitu. Ale mam opory zeby sie napic :/
    Mimo ze mam mleczko sciagniete to zle sie czuje z mysla ze moje dziecko dostalo by butle zeby matka sie wina napila :( wiem glupia jestem ale tak mam :P
    Ty się źle czujesz jakby Tiago miał dostać mleko z butli, a ja wczoraj ryczałam, bo miałam wyrzuty sumienia, że małego usypia P. a nie ja, bo już mi ręce i plecy odmówiły posłuszeństwa. A zawsze ja go usypiam po kąpieli :| Eh, taki już los matek - wyrzuty sumienia chyba będą nam do końca życia towarzyszyć.. :P

Moje maleństwo [*] 30.07.13 (5tc) |
    Drugie maleństwo [*]7.10.2015 (7tc)
    f2wljw4zsezkkurs.pngmhsv9vvjv50e03h0.png
  • Paula55 Autorytet

Wysłany: 11 października 2014, 09:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ojj latwo nie mamy ojj nie.
    Moj T juz zaczal mnie opieprzac ze non stop sama go tule jak placze, ze go nie budze w nocy... Ale mi sie wydaje ze kto jak nie ja moze pomoc mojemu dziecku?! :)

oar8skjo85nuiyxh.png
    relgwn15b2xdchwm.png

• stardust87 Autorytet

Wysłany: 11 października 2014, 09:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewi25 wrote:
    A mój mąż jutro po 5 już wyjeżdża na 5 tyg a mi się płakać chcę że zostaje sama, chyba w psychiatryku wyląduje sam na sam przez 24 godz z małym

.
    Ewi współczuję.. Ja to szału dostaję jak mojego P. nie ma cały dzień.. A 5 tygodni?! Jakieś wsparcie będziesz miała?..

Moje maleństwo [*] 30.07.13 (5tc) |
    Drugie maleństwo [*]7.10.2015 (7tc)
    f2wljw4zsezkkurs.pngmhsv9vvjv50e03h0.png
‹‹ 2207 2208 2209 2210 2211 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Pozytywny test ciążowy i co dalej?

A więc stało się! Zrobiłaś test ciążowy i wynik wyszedł pozytywny. Gratulacje! To co zapewne wiesz na pewno, to fakt, że przed Tobą wiele zmian. Jakie to będą zmiany, czego się teraz spodziewać? Przeczytaj na co powinnaś być gotowa, jak się do tego przygotować i co po kolei powinnaś  zrobić gdy już wiesz, że pod Twoim sercem zagościło nowe życie.

CZYTAJ WIĘCEJ

Objawy ciąży i testy ciążowe – co powinnaś wiedzieć?

Czy to nietypowe zachcianki, czy zmiany nastroju zwiastują nowy etap w Twoim życiu? Poznaj kluczowe objawy ciąży oraz najpopularniejsze testy ciążowe, które rozwieją Twoje wątpliwości i pozwolą odkryć, czy naprawdę zostaniesz mamą. Podajemy ważne informacje! Sprawdź!

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża po 40 - jak zwiększyć szanse na zajście w ciążę

Czy starania o ciążę po 40 roku życia różnią się? Na co zwrócić uwagę i jak zwiększyć swoje szanse? Przeczytaj 5 sprawdzonych sposobów na zwiększenie szans na zajście w ciążę po 40 roku życia. 

CZYTAJ WIĘCEJ