X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniowe mamusie 2014
Odpowiedz

Wrześniowe mamusie 2014

Oceń ten wątek:
  • Kaarolina Autorytet

Wysłany: 11 października 2014, 13:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Stardust z chrypa to nie ale z ciaglym placzem to juz mozna.. bo Malego moze.cos.bolec miec jakas infekcje ale Tobie nie powie bo nie ma jak .. jak.jestes pewna ze to nie od brzuszka tam sprawdza i dowiesz sie od czego ten placz

https://www.maluchy.pl/li-69187.png

https://www.maluchy.pl/li-72300.png
  • Diabla85 Autorytet

Wysłany: 11 października 2014, 13:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A nam na SR mówili że niby powinno dziecko jeść co 3 godz ale jeśli śpi to nawet do 4-4,5 godz można przedłużyć. Ja nie wybudzam bo skoro śpi to znaczy że nie jest głodny, takie moje zdanie. I 4 czy 5 godz bez jedzenia wytrzymuje. Zauważyłam że jak mały nie śpi to jest częściej głodny, bo pewnie więcej energii spala :)

[doxs9km.png
    4ilkhk7.png
  • Tysia87 Autorytet

Wysłany: 11 października 2014, 13:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja broń Boże nie budzę:-) jak śpi to cieszę się tym fwntastycznym stanem.tak poważnie to mi znów w szpitalu położna mówiła, że skoro śpi 4-5 godzin to znaczy, że najadl się do syta i jak będzie głodny obudzi się sam i żeby nie budzić, bo zaklocamy jego naturalny rytm dnia.tak jakby nas ktoś obudził, bo kanapki zrobił, chybabym zabiła. Wiadomo, że po 5 h to już sam się budzi, a jak nie to ja lekko mu pomagam:-) bo moje cycki moglyby eksplodowac.
    dziewczyny jak bardzo różnią się pampersy 1 od 2? Koncza mi się 1 a w rosmanie za 38zl paczka i nie wiem jakie mam kupic.Leo waży 4500 a jedynki niby do 5 kg...ale ja mam wrazenie ze ona za male nie są. Sama nie wiem

ofcooo lubi tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/li-69041.png
  • stardust87 Autorytet

Wysłany: 11 października 2014, 13:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tysia87 wrote:
    Ja broń Boże nie budzę:-) jak śpi to cieszę się tym fwntastycznym stanem.tak poważnie to mi znów w szpitalu położna mówiła, że skoro śpi 4-5 godzin to znaczy, że najadl się do syta i jak będzie głodny obudzi się sam i żeby nie budzić, bo zaklocamy jego naturalny rytm dnia.tak jakby nas ktoś obudził, bo kanapki zrobił, chybabym zabiła. Wiadomo, że po 5 h to już sam się budzi, a jak nie to ja lekko mu pomagam:-) bo moje cycki moglyby eksplodowac.
    dziewczyny jak bardzo różnią się pampersy 1 od 2? Koncza mi się 1 a w rosmanie za 38zl paczka i nie wiem jakie mam kupic.Leo waży 4500 a jedynki niby do 5 kg...ale ja mam wrazenie ze ona za male nie są. Sama nie wiem
    Ja zmieniłam z 1 na 2 kiedy małemu falbanki zostawiały ślady na udach. I dobrze, że zmieniłam bo w tym większym rozmiarze rzadziej ma oparzenia.

Moje maleństwo [*] 30.07.13 (5tc) |
    Drugie maleństwo [*]7.10.2015 (7tc)
    f2wljw4zsezkkurs.pngmhsv9vvjv50e03h0.png
  • stardust87 Autorytet

Wysłany: 11 października 2014, 13:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaarolina wrote:
    Stardust z chrypa to nie ale z ciaglym placzem to juz mozna.. bo Malego moze.cos.bolec miec jakas infekcje ale Tobie nie powie bo nie ma jak .. jak.jestes pewna ze to nie od brzuszka tam sprawdza i dowiesz sie od czego ten placz
    karola, ale to jest takie hmm.. marudzenie. Bez łez. I nie bez przerwy. Są chwile gdzie się uspokaja, obserwuje. Wydaje mi się, że to może być ten skok rozwojowy. Gorączki nie ma, je chętnie więc poczekam do poniedziałku jakby co. Najwyżej jakby coś się zmieniło to pojadę na IP. Albo będę się Was radziła :P

• le'nutka Ekspertka

Wysłany: 11 października 2014, 13:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tysia87 wrote:

Ja tez tak jak stardust zmienilam ale nie sa duzo wieksze, maja wiekszy zapas na pupie co widac jak mi sie body nie chca dopiac hehe :-)

relg2n0a1g998ci6.png
  • pralinka Autorytet

Wysłany: 11 października 2014, 14:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez nie wybudzam. Polozne doradzaly aby zostawic dziecku naturalny proces pobudki, bedzie glodne to sie obudzi. Oczywiscie gdy sen jest do max,. 5godz

My uzywamy jeszcze 1pampersow. Mamy jeszcze dwa opak, a potem pewnie 2 juz kupimy.
    Wasze dzieci tez sie prEbudzaja gdy fala bąków nadchodzi?

• stardust87 Autorytet

Wysłany: 11 października 2014, 14:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pralinka wrote:
    Ja tez nie wybudzam. Polozne doradzaly aby zostawic dziecku naturalny proces pobudki, bedzie glodne to sie obudzi. Oczywiscie gdy sen jest do max,. 5godz

My uzywamy jeszcze 1pampersow. Mamy jeszcze dwa opak, a potem pewnie 2 juz kupimy.
    Wasze dzieci tez sie prEbudzaja gdy fala bąków nadchodzi?
    mój się zawsze budzi przed bąkami. a bąki są zawsze przed jedzeniem. Więc jak w nocy zaczyna prutać to już wiem, że zaraz będzie szamać :)

• pralinka Autorytet

Wysłany: 11 października 2014, 14:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    stardust87 wrote:
    mój się zawsze budzi przed bąkami. a bąki są zawsze przed jedzeniem. Więc jak w nocy zaczyna prutać to już wiem, że zaraz będzie szamać :)
    Moj tez przed fala sie przebudza, ale zasypia. I baczki puszcza z kolei po jedzeniu:)

• Nelus Autorytet

Wysłany: 11 października 2014, 14:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja bym dziecka nie wybudzala jeśli ładnie sobie śpi. Zazdroszcze wam takich problemów bo u nas jest na odwrót, to livka mnie musi budzic :p tej nocy regularnie co 2,5h była glodna. Raz tylko trochę postekala bo kupa nie chciała iść ale jak zdjęłam pieluszke i przetarłam dupke to chlustalo ze hoho zawsze się ciesze jak glupia gdy widzę ze robi dużą kupę :D

ofcooo, stardust87 lubią tę wiadomość

201703012752.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 października 2014, 15:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ale chcialabym Was nadrobic, ale szans nie ma...

Nie wiem czy Wam pisalam-juz nie pamietam, ale od 03.10 bylam w szpitalu ze wzgledu na nieprawidlowe zapisy ktg, zostawili mnie na obserwacji bo mala byla malo ruchliwa. Myslalam,ze do 6go(tego dnia mialam stawic na wywolanie) samo cos ruszy,ale nic nie ruszylo. W poniedzialek od 10 bylam juz pod kroplowka wzmacniajaca, bo nic od rana nie moglam jesc. Po niej mialam podlaczona pod oxy. Od 15 mialam juz regularne skurcze co 5 minut, bardzo bolesne ( niestety mam niski prog bolu), a nawet nie chce wspominac tych ktore trwaly co 3 minuty. W miedzy czasie mnie przeczyscilo samoistnie, wiec nie mialam lewatywy, u nas w szpitalu w ogole odeszli od jej robienia bo nawet mnie nie spytali ani nic nie robili w tym kierunku.Rozwarcie postepywalo wolno, mialam robionych chyba z 5 masazow szyjki, myslalam ze zemdleje...mialam dosc. Jeczalam,stekalam, krzyczalam, plakalam... Podczas porodu rowniez wymiotowalam intensywnie, bylam juz wykonczona, a jeszcze parcie przede mna. Nie trwalo moze dlugo bo II faza tylko 15 minut, ale nie twierdze jednak jak inne kobiety,ze parcie to pikus. Mimo,ze moja corka urodzila sie jako sredniaczek, bylo mi bardzo ciezko ja wyprzec. Chyba tez brak sil powodowal, ze chcialam a nie moglam. Mam sporo szwow, glebokich i bolesnych. Szyli mnie z 30 minut. Nacieli rowniez.. wiem tez,ze lekarz uzywal wziernika do pochwy zeby dobrze zszyc. Mimo traumatycznego przezycia-bo jednak takie emocje mna do tej pory trzymaja, warto dla tej malej istotki.

To tak w skrocie. A ogolnie mowiac, myslaam ze nie bedzie AZ tak zle.. no,ale bylo minelo, dobrze ze wszystko sie skonczylo tak jak powinno i Mala zdrowa i cala :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 października 2014, 15:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mala cos sie wierci wiec sie nie rozpisze zbytnip..
    troszke mamy problem z karmieniem. Ja chyba za slaba psychicznie jestem a napewno jestem niecierpliwa.
    No to chyba sie nie rozpisze :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 października 2014, 15:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    napiszcie prosze, jak to bylo u Was na poczatku.w Pierwszych dniach po powrocie do domu, w pierwych tygodniach z laktacja. Czy Wasze maluchy wsyatrczajaco sie najadaly i co ile zeby spokojnie zasnac?
    Co ile karmilyscie? Chodzi mi o sama piers.
    Ja dokarmiam mm. Ale Maja jest nerwus przy cycku i cos czuje,ze dlugo tonie potrwa

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 października 2014, 15:52

• le'nutka Ekspertka

Wysłany: 11 października 2014, 16:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moj Julek na poczatku jadl srednio co 2,5 godz czasem czesciej, wydawalo nam sie zenie najada sie i pare dni dokarmialam mm (moze tez dlatego ze w szpitalu jak brali go na noc to dostawal mm), pozniej zaczelam pic herbatki na laktacje i zostal na samej piersi. Jak juz pisalam wczesniej mi pomogl bardzo femaltiker i dodatkowo bocianek (hippa tez mam ale jakos bez szalu).

PS.wlasnie bylam po pampersy i w rossmanie rozmiar 2 kosztuje w promocji 39,99. Nie wiem jak z 1 ale 3 tez przeceniona wiex moze wszytskie.

relg2n0a1g998ci6.png
  • ofcooo Autorytet

Wysłany: 11 października 2014, 16:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Łucyjka z mamunią :D
    :***

mufscm.jpg

Ewi25, BlackLuna, Szonka, Paula55, nenka, afrykanka, stardust87, Nelus, Majeczka2014, Tysia87, K_A_M_A, Diabla85, Kaarolina, Io, akuszerka89, le'nutka, Migotka22, Quatriona lubią tę wiadomość

zem3h371xcq8c2sz.png
    qdkkwn15frnb311v.png
  • ofcooo Autorytet

Wysłany: 11 października 2014, 17:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Majeczka2014 wrote:
    napiszcie prosze, jak to bylo u Was na poczatku.w Pierwszych dniach po powrocie do domu, w pierwych tygodniach z laktacja. Czy Wasze maluchy wsyatrczajaco sie najadaly i co ile zeby spokojnie zasnac?
    Ja dokarmiam mm. Ale Maja jest nerwus przy cycku i cos czuje,ze dlugo tonie potrwa
    Na początku był chaos. Potem karmiłam co 1,5 do 2h i zostało do teraz - Łucja je co 2h
    Chciałam przeciągnąć do 2,5 albo 3h ale był taki płacz. A ja nie wiedziałam, ze maluszka fizycznie boli jak jest głodny.

zem3h371xcq8c2sz.png
    qdkkwn15frnb311v.png
  • afrykanka Autorytet

Wysłany: 11 października 2014, 17:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    17wyzk.jpg
    307nf3s.jpg

Dla cioc :)

stardust87, Paula55, Ewi25, ofcooo, Nelus, Majeczka2014, nenka, K_A_M_A, Diabla85, Kaarolina, Io, akuszerka89, Beataa25, le'nutka, Migotka22, BlackLuna, Fipsik lubią tę wiadomość

1usat5od00spirqc.png
  • stardust87 Autorytet

Wysłany: 11 października 2014, 18:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Majeczka2014 wrote:
    Majeczka, jeszcze raz gratuluję :) wreszcie się doczekałaś - wszystkie tu trzymałyśmy kciuki za ostatnie wrześniowe dziecię. I pamiętaj - "Ostatni będą pierwszymi" :)
    Co do karmienia to nie pomogę, bo mój to jakiś ewenement - mimo cc sam wiedział jak ssać, bez dostawiania. Wystarczyło, że był w pobliżu cycka i sam łapał. Ale co do najadania to u mnie jest tak, że jak się naje to sam puszcza. Często też zasypia jeszcze z cyckiem w buzi. I to mu z reguły w nocy tak na 2-2,5h wystarcza. W dzień je trochę częściej.
    Życzę cierpliwości i pozytywnego nastawienia bez względu na to czy będziesz karmić piersią czy mm :)

Majeczka2014 lubi tę wiadomość

• stardust87 Autorytet

Wysłany: 11 października 2014, 18:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    afrykanka, Emielie jest prześliczna i bardzo do Ciebie podobna! szczególnie na tym pierwszym zdjęciu :)

afrykanka lubi tę wiadomość

• stardust87 Autorytet

Wysłany: 11 października 2014, 18:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ofcooo wrote:
    Na początku był chaos. Potem karmiłam co 1,5 do 2h i zostało do teraz - Łucja je co 2h
    Chciałam przeciągnąć do 2,5 albo 3h ale był taki płacz. A ja nie wiedziałam, ze maluszka fizycznie boli jak jest głodny.
    też się wczoraj o tym dowiedziałam, że ten płacz to nie de`facto "z głodu" tylko z bólu brzuszka jak jest głodny.

‹‹ 2209 2210 2211 2212 2213 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Prolaktyna a zajście w ciążę. Jak regulować poziom tego hormonu?

Prolaktyna to bardzo ważny hormon zarówno na etapie starań o dziecko, w ciąży, jak i po porodzie. Jakie są normy stężenia prolaktyny? Kiedy jej poziom może utrudniać zajście w ciążę i co robić w takiej sytuacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Gdzie rodzić - wybór szpitala do porodu

Poród to wyjątkowa chwila. Wraz ze zbliżającym się terminem porodu, wiele kobiet zastanawia się gdzie rodzić. Warto poświęcić trochę czasu na wybór szpitala, w którym chciałabyś aby przyszło na świat Twoje dziecko. Przeczytaj jak się do tego dobrze przygotować, czym się kierować przy wyborze szpitala i jakie informacje zebrać na temat wybranej placówki.   

CZYTAJ WIĘCEJ

6 porad jak wybrać najlepszego specjalistę od leczenia niepłodności

Wybór najlepszego lekarza specjalisty jest najwyższym priorytetem każdej kobiety, której starania przedłużają się lub dotychczasowe leczenie okazało się nieskuteczne. Szukając kompetentnych godnych zaufania lekarzy, którzy mogą pochwalić się wysoką skutecznością, należy brać pod uwagę również jakość placówki, w której przyjmują.   

CZYTAJ WIĘCEJ