Dni dla Płodności   

Specjalnie dla Ciebie - wiosenny powiew nadziei 
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Zapisy do 22 marca   
Sprawdź!
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniowe mamusie 2014
Odpowiedz

Wrześniowe mamusie 2014

Oceń ten wątek:
  • Io Autorytet

Wysłany: 11 października 2014, 21:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam. Ale dziś miałam wkurzającego gościa. Odwiedziła nas ciotka mojego męża i dowiedziałam się między innymi: że Kubuś nie może spać na kanapie, że źle go trzymamy, że mamy go nie brać na ręce ani nie nosić, źle go przewijamy, mamy źle ustawione akcesoria do przewijania, źle go karmimy, ja piję złą wodę bo ona może wywoływać zawroty głowy, mam jeść tylko gotowanego indyka i gotowane jabłko, na migreny mam okładać głowę cytryną (???) i co najlepsze, że za często dziecko przewijamy bo pielucha wystarcza na 12 h! Myślałam, że już nigdy do domu nie pójdzie. No i ona się dziwi, że jej siostrzenica nie chce jej odwiedzać.

dqpr3e5ebayuirbn.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 października 2014, 21:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula55 wrote:
    Majeczko ja na raz na szybko sciagam teraz 120 ml z dwoch ale ja zaczelam dopiero przygode z laktatorem.
    Ciekawe ile w nocy sciagne...

to bardzo duzo,ale pewnie juz masz rozbujana laktacje.
    Ja dzisiaj dla ciekawosci sobie zalaczylam laktatora(canpol baby-siwetnie moim zdaniem sie sprawuje)! no i ten pokarm jest,ale mam nadzieje ze sie rozkreci.
    Przez chwile przystawilam no i z 2 piersi sciagnelam 30 ml. Dalam jej z butli,potem cycka. Zasnela ok godziny temu bez dokarmiania mm, tylko ciekawe jak dlugo pospi bo troszke juz cmoka wlasnie w lozeczku...

• betinka Autorytet

Wysłany: 11 października 2014, 21:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Akuszerka, DZIEKUJE!!!! Poczytalan o skoku rozwojowym i wszystko sie zgadza! Mati ma 5 tygodni, urodzil sie w 39, wiec to teraz. A tak sie dziwilam jak dzisiaj go budzil nawet niepodniesiony glos mojego meza, czy stukanie w drugim pokoju, a na dworzu szczekajacy pies. Boze, a ja glupia nawet na niego krzyknelam dzisiaj w tej niemocy calej :( Moge dzisiaj nawet cala noc spedzic z nim na klacie, zeby tylko.czul.sie bezpieczny. Ja dalam zycie mojej kruszynce, wiec i ja mu pomoge sie oswoic sie z rzeczywistoscia.

akuszerka89 lubi tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/li-68923.png
  • betinka Autorytet

Wysłany: 11 października 2014, 21:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jejku nawet nie mam jak nadrobic dzisiaj przez ten nasze atrakcje :(

Majeczko, witaj na pokladzie!!! Sprobuje jutro poczytac co u Was. Tesknilam! :) :*

Io, zrob Kubusiowi jajkowanie jak juz zapodasz cytryne na glowe!!!

Majeczka2014, stardust87 lubią tę wiadomość

• Io Autorytet

Wysłany: 11 października 2014, 22:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    betinka wrote:
    Jejku nawet nie mam jak nadrobic dzisiaj przez ten nasze atrakcje :(

Majeczko, witaj na pokladzie!!! Sprobuje jutro poczytac co u Was. Tesknilam! :) :*

Io, zrob Kubusiowi jajkowanie jak juz zapodasz cytryne na glowe!!!

jajkowanie?

dqpr3e5ebayuirbn.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 października 2014, 22:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc mamuski :)

Mam pytanie do tych tarczycowych... robiłyście już kontrolne badanie TSH?
    Ja bylam dzis i wynik mam masakryczny bo 0.06 przy normie 0,55-4,7.
    Cala ciaze mialam ok 1,5 na Euthyroksie 75 i po porodzie tez bralam bo mi endo tak kazal, ale teraz widze ze spadek jest kosmiczny...
    Ciekawe czy to nie to zaburza mi laktacje? :/

• pestka Autorytet

Wysłany: 11 października 2014, 22:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny;)
    Widzę, że używacie nakładek na sutki, czy możecie proszę jakieś polecić? A jak z rozmiarami, jak je dobrać?

iabql8x.png
    x8msush.png
  • nenka Autorytet

Wysłany: 11 października 2014, 22:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam z campolu L ale moje sutki nie są duże mała ładnie je łapie nie mamy problemów czasem karmie też bez nic nie boli ale wolę dmuchać na zimne

pestka lubi tę wiadomość

• betinka Autorytet

Wysłany: 11 października 2014, 23:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aleksa.wawa wrote:
    Czesc mamuski :)

Mam pytanie do tych tarczycowych... robiłyście już kontrolne badanie TSH?
    Ja bylam dzis i wynik mam masakryczny bo 0.06 przy normie 0,55-4,7.
    Cala ciaze mialam ok 1,5 na Euthyroksie 75 i po porodzie tez bralam bo mi endo tak kazal, ale teraz widze ze spadek jest kosmiczny...
    Ciekawe czy to nie to zaburza mi laktacje? :/
    Ja robilam w srode i wyszlo ekstra, bo 1,6 o ile pamietam (Euthyrox kazala odstawic w dniu porodu), ale moja endokrynolog jak mi dawala skierowanie,.to powiedziala,ze teraz po ciazy moze byc kosmiczny wynik - albo na maksa niski kolo zera, albo mega wysoki. I kazala sie tym nie martwic, bo teraz takie kwiatki sa normalne i ze wszystko sie da naprostowac :)

Io, no jajkowania nie znasz? Zabieg porownywalny z cytryna na glowe ;) Kiedys taki nawiedzony kolo byl w Rozmowach w toku i je robil.

aleksa.wawa lubi tę wiadomość

• stardust87 Autorytet

Wysłany: 11 października 2014, 23:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    betinka wrote:
    Ratunku!!!! Ja nie wiem co sie temu dziecku stalo ;( Nic go nie boli, brzuch miekki, baczki sadzi, kupke robi, goraczki nie ma, a nie dosc, nie wyje tylko jak sie go na rece wezmie, to jeszcze jak juz zasnie, to spi 15 minut i znow to samo! Najchetniej co godzine by jadl. To sie zaczelo wczoraj rano - jak wstal to juz potem nie chcial spac, ale chociaz o 16 padl i kimal do 18:40, a dzis nic!!!! Tylko te krociutkie drzemki. Zadnych nowyh przezyc, ludzi, emocji, zadnych wyjsc do sklepu, nadmiaru bodzcow. Nie wiem juz co z nim robic! Ostatnia noc prawie cala na nogach, dzis sie zapowiada to samo. Po kapieli mowilam.do niego bardzo spokojnie, calego go wymasowalam, puszczal baczki przy tym, polozylam na brzuszku zeby plecki wymasowac - nawet sie nie denerwowal. I co? Zasnal przy cycku, odlozylam go do spania i od razu sie obudzil. Teraz go do mamaRoo wsadzilam i na razie cisza, ale pewnie zaraz znow sie obudzi. Nie wiem o co chodzi :( :(
    Kochana! Jakbym o swoim dziecku czytała! Od wczoraj rana taki dziwny jest. Nic mu nie dolega z kupowych spraw a też bez przerwy płacze nawet na rękach. W dzień miał 2 godzinne drzemki. Co chwilę cyc ale w czasie jedzenia też ryczy. Rano od 7.30 do 13 bez ANI JEDNEJ nawet krótkiej drzemki. To samo wieczorem. Od 18 do 22.30 oczy jak 5zł i ryk co chwilę. Teraz śpi ale bardzo niespokojnie - wierci się, wzdycha, pojękuje. Nie wiem co z tymi naszymi chłopakami jest :(

Moje maleństwo [*] 30.07.13 (5tc) |
    Drugie maleństwo [*]7.10.2015 (7tc)
    f2wljw4zsezkkurs.pngmhsv9vvjv50e03h0.png
  • Paula55 Autorytet

Wysłany: 11 października 2014, 23:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aaaa u nas oczko ropieje :( masakra. W jednej chwili to wyszlo jak maly plakal tylko z jednego oczka lzami.
    Jutro kupie rumianek i bede przemywac. Poki co tylko sol fozjologiczna mam...

oar8skjo85nuiyxh.png
    relgwn15b2xdchwm.png

• Paula55 Autorytet

Wysłany: 11 października 2014, 23:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam tsh robic dopiero po 3 mies od porodu jak sie wszystko unormuje.
    I tak jak betinka mialam leki w dniu porodu odstawic.

oar8skjo85nuiyxh.png
    relgwn15b2xdchwm.png

• stardust87 Autorytet

Wysłany: 11 października 2014, 23:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    betinka wrote:
    Akuszerka, DZIEKUJE!!!! Poczytalan o skoku rozwojowym i wszystko sie zgadza! Mati ma 5 tygodni, urodzil sie w 39, wiec to teraz. A tak sie dziwilam jak dzisiaj go budzil nawet niepodniesiony glos mojego meza, czy stukanie w drugim pokoju, a na dworzu szczekajacy pies. Boze, a ja glupia nawet na niego krzyknelam dzisiaj w tej niemocy calej :( Moge dzisiaj nawet cala noc spedzic z nim na klacie, zeby tylko.czul.sie bezpieczny. Ja dalam zycie mojej kruszynce, wiec i ja mu pomoge sie oswoic sie z rzeczywistoscia.
    a jak trzymasz go na rękach albo na klacie to jest spokojny? Bo mój nawet wtedy się drze :| dlatego ja skreśliłam skok rozwojowy bo przy tym powinien być cicho na rękach chyba :|

• stardust87 Autorytet

Wysłany: 11 października 2014, 23:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobra idę spać póki mały pochrapuje. Do zobaczenia dziewczynki przy karmieniu :*

• Diabla85 Autorytet

Wysłany: 11 października 2014, 23:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam TSH 0,45 i endo kazala zostac przy tej dawce euthyroxu jaka biobiore i skontrolować za 3 miesiace jak hormony się unormują, bo teraz to cuda wianki mogą wychodzić w badaniach.

[doxs9km.png
    4ilkhk7.png
  • stardust87 Autorytet

Wysłany: 12 października 2014, 01:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj wiedziałam że dziś nie pośpię :( pierwsze karmienie

• stardust87 Autorytet

Wysłany: 12 października 2014, 01:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale przynajmniej poszło ekspresowo. Tzn o ile Hubson się nie obudzi :P

• ofcooo Autorytet

Wysłany: 12 października 2014, 02:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeszcze nie zdążyłam nigdzie poczytać. Co to te skoki rozwojowe?

zem3h371xcq8c2sz.png
    qdkkwn15frnb311v.png
  • nenka Autorytet

Wysłany: 12 października 2014, 02:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    1karmienie

Ewi25 lubi tę wiadomość

• Ewi25 Autorytet

Wysłany: 12 października 2014, 02:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    1 karmienie ale już zero spania będzie bo po 3 mąż wstaje

qb3c82c3gptozz8t.png
‹‹ 2211 2212 2213 2214 2215 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Diagnostyka problemów z płodnością - krok po kroku

Niepłodności nikt się nie spodziewa, a jednak dotyka ona około 1,5 miliona polskich par rocznie. To bardzo dużo! Jakie są najczęstsze przyczyny niepłodności? Kiedy warto rozpocząć diagnostykę i jakie badania zrobić na początek?

CZYTAJ WIĘCEJ

Test Panorama – jeszcze dokładniejszy dzięki sztucznej inteligencji!

Jeszcze do niedawna wykonywanie dokładnych badań prenatalnych, takich jak amniopunkcja, wiązało się z ryzykiem dla rozwijającego się maleństwa. Rozwój technologii i medycyny przyczynił się powstania nieinwazyjnych testów prenatalnych nowej generacji (NIPT). Jednym z nich jest test Panorama, który jako jedyny wykorzystuje sztuczną inteligencję. Jak wykonuje się test? Na czym polega jego skuteczność? Jakie choroby i schorzenia mogą zostać dzięki niemu wykryte? 

CZYTAJ WIĘCEJ

5 sposobów jak zwiększyć inteligencję swojego dziecka jeszcze w brzuchu!

Czy wiesz, że na poziom inteligencji swojego dziecka możesz mieć już wpływ podczas ciąży? Połączenia nerwowe w mózgu dziecka tworzą się już na etapie życia płodowego. Stymulację neuronów w mózgu dziecka mogą zwiększać pewne aktywności. Sprawdź, co robić lub czego unikać, aby zadbać o optymalny rozwój mózgu Twojego dziecka! 

CZYTAJ WIĘCEJ