X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniowe mamusie 2014
Odpowiedz

Wrześniowe mamusie 2014

Oceń ten wątek:
  • stardust87 Autorytet

Wysłany: 12 października 2014, 03:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ofcooo wrote:
    Jeszcze nie zdążyłam nigdzie poczytać. Co to te skoki rozwojowe?
    Takie etapy rozwoju mózgu dzieci a co za tym idzie umiejętności. Mają miejsce w rozmych tygodniach. Pierwszy ok 5, następny 7-9, później o ile dobrze pamiętam to 14 tydzień. Jeszcze trochę ich jest. A ponieważ za każdym razem to co zaczyna "odbierać" mózg jest nowe dla dzidzi to może być dla niej niezrozumiałe i straszne dlatego dziecko może bardzo marudzić przez kilka dni.

ofcooo lubi tę wiadomość

Moje maleństwo [*] 30.07.13 (5tc) |
    Drugie maleństwo [*]7.10.2015 (7tc)
    f2wljw4zsezkkurs.pngmhsv9vvjv50e03h0.png
  • stardust87 Autorytet

Wysłany: 12 października 2014, 03:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A my karmienie nr dwa. Ale jakieś dziwne. Za krótkie :? Nawet pół cycka nie opróżnił. Będę musiała laktatora użyć przed następnym karmieniem.

• Diabla85 Autorytet

Wysłany: 12 października 2014, 04:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmienie nr1 :)

Tysia87 lubi tę wiadomość

[doxs9km.png
    4ilkhk7.png
  • Tysia87 Autorytet

Wysłany: 12 października 2014, 04:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Diabla u mnie też nr 1:-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 października 2014, 04:40

https://www.maluchy.pl/li-69041.png
  • stardust87 Autorytet

Wysłany: 12 października 2014, 05:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A u mnie trzecie :|

• stardust87 Autorytet

Wysłany: 12 października 2014, 06:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ach to moje dziecko. Jak on je 2 minuty to jak ma spać dłużej niż 2 h? Wczorajw nocy 2 karmienia, dziś będą min 4. Nie wiem o co kaman :?

• Ewi25 Autorytet

Wysłany: 12 października 2014, 06:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobre i 2 godz, mój zazwyczaj 1 karmienie ma o 2 lub 3 i później co pól godZ się budZi więc już zero spania. A w.dzień śpi aby na spacerze 2 godz to ja nie mam nawet Kiedy się zdrzemnać.

qb3c82c3gptozz8t.png
  • nenka Autorytet

Wysłany: 12 października 2014, 06:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmienie nr 2 ale mi się spać chce

• ofcooo Autorytet

Wysłany: 12 października 2014, 06:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ostatnie karmienie trwało 5min - pózniej walka 10 min żeby jeszcze zjadła ale miała mnie w nosie. Tym sposobem musiałam zamiast za 2h dach jej cyca po 1h :o

zem3h371xcq8c2sz.png
    qdkkwn15frnb311v.png
  • dba Autorytet

Wysłany: 12 października 2014, 07:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzień dobry :)
    dzisiaj synuś ma 5 tygodni i z tej okazji płakał łzami. Ale ten czas leci :)
    Moje dziecię zaczyna mnie przypominać - też byłam kluchą za niemowlaka :D
    Normalnie rośnie mi ludzik michelin :D

Fipsik lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 października 2014, 07:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzien dobry!
    Mala spi to korzystam.
    Wstawilam pranie, koncze sniadanie.
    Dziewczyny po sn, ile dochodzilyscie do siebie???
    Ja jestem jeszcze strasznie obolala, ledwo chodze, o siedzeniu nie ma mowy,ale zaciskam zeby bo musze :( brzuch ciągnie..do tego zawroty glowy czasami, a tak mi gadali,ze po sn to czlowiek na drugi dzien czuje sie super i normalnie funkcjonuje...

milej niedzieli :)

• dba Autorytet

Wysłany: 12 października 2014, 08:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Majeczka ja po pierwszym porodzie długo dochodziłam do siebie (miałam wtedy jeszcze anemię, bo podczas porodu dużo krwi straciłam, lekarz mnie zszywał z dobrą godzinę). Także ten czas połogu 6 tyg to jest minimum w którym możesz się źle czuć. Bierz jakieś witaminki na wzmocnienie.

• Diabla85 Autorytet

Wysłany: 12 października 2014, 08:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jaka cudowna noc! Karmienie o 23:30, o 4 i kolejne teraz :) W nocy zero płaczu. Myślałam że jak zwykle jak odłożę go do łóżeczka jak nie śpi głębokim snem to będzie krzyk, ale wystarczył smok i pogłaskanie po główce i spał! Normalnie jestem w szoku! A bąki puszczał w nocy bez stękania, normalnie miód dla uszu :) Nie wiem czy może to nie zasługa probiotyku dicoflor który wczoraj pierwszy raz mu daliśmy.

[doxs9km.png
    4ilkhk7.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 października 2014, 08:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dba wrote:
    Majeczka ja po pierwszym porodzie długo dochodziłam do siebie (miałam wtedy jeszcze anemię, bo podczas porodu dużo krwi straciłam, lekarz mnie zszywał z dobrą godzinę). Także ten czas połogu 6 tyg to jest minimum w którym możesz się źle czuć. Bierz jakieś witaminki na wzmocnienie.

no wlasnie ja tez stracilam krew i tez nawet sporo mnie szyli. Poza tym blada jestem i taka naprawde slaba. Boje sie czasami, bo jestem z Mala sama od powrotu ze szpitala. Mąż w pracy do 16....

A jakie witaminki mogę brać? Nikt mi nic nie mówił...

• Kaarolina Autorytet

Wysłany: 12 października 2014, 08:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadrobie pozniej..

Jestem jak zombi :/ mialam straszna przeprawe z Krzychem i to.chyba z Naszej winy :( bylismy u P Kuzynki.ma.parapetowce i bylo tam mnostwo dzieci a co za tym idzie? Olbrzymi halas.. w sumie dlugo nie.siedzielismy ale to chyba wystarczylo :( od.powrotu do domu zaczal sie koszmar... jak Krzysiek zaczal plakac (jakby Go ze skóry Obdzierano to byl w sukie wrzask) tak plakal non stop do godziny 4.. w sumie pewnie oprocz tego meczyl Go jeszcze brzuszek bo przy pierdkach plakal jeszcze mocniej a sie zalatwic nie mogl wiec dalam Mu czopka ktory nie pomogl :/ po 1godz juz bylam w sumie tak wystraszona ze chcialam jechac na ip bo nic Mu nie pomagalo nic a nic... P byl tez wystraszony pierwszy razwidzial Krzysia w takim stanie (ja mialam nieprzyjemnosc widziec Go juz kilka razy ale nigdy tak dlugo) po 4tej po karmieniu zrobil big kupke i przysnal.. ale mimo wszystko przez sen ciagle poplakuje :(.. eh serce mi peka jak na Niego patrze i ta bezsilnosc ze nie moge Mu pomoc :(

Wspolczuje Wam Dziewczyny bo niektore maja to na codzien :/ mi juz nawet nie chodzi o to ze nie zmrozylam oka.. jakby mialo sie to.czesciej powtarzac to z pewnoscia wyladowalabym w psychiatryku! Podziwiam Was ze sid tak dobrze trzymacie!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 października 2014, 08:27

https://www.maluchy.pl/li-69187.png

https://www.maluchy.pl/li-72300.png
  • dba Autorytet

Wysłany: 12 października 2014, 08:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Majeczka ja biore witaminy, które brałam w ciąży. Poza tym powinnaś morfologie zrobić bo jeśli masz anemię to powinnaś żelazo łykać.

• Ewi25 Autorytet

Wysłany: 12 października 2014, 08:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Majeczka ja urodziłam o 21:30 a o 8 rano siedziałam na tylko i na kolanach małego karmiłam bo on tak woli bardziej niż na leżące i nie powiem, dupa i broszka bolała ale cóż mogłam począć jak płakał? I szybko przyzwyczaiłam się do bólu tam i po paru dniach zapomniałam że boli, moja już 3 tyg i 4 dni od porodu i już nic w nic nie boli ale chyba szwy się nie rozpuscily a miały być niby rozpuszczalne :-/

Karolina współczuję nocy. I ja mam tak często nieprzespane noce. Modlę się aby szybko wyrósł z boli brzuszka i męczeniu się przy kupkach i pierdkach i żeby przesypial chociaż ciągiem połowę nocy

qb3c82c3gptozz8t.png
  • ofcooo Autorytet

Wysłany: 12 października 2014, 08:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy odciągnięte mleko pozostawionego stole trzeba przed podaniem jeszcze podgrzać?

zem3h371xcq8c2sz.png
    qdkkwn15frnb311v.png
  • Diabla85 Autorytet

Wysłany: 12 października 2014, 08:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ofcooo wrote:
    Czy odciągnięte mleko pozostawionego stole trzeba przed podaniem jeszcze podgrzać?
    O też jestem tego ciekawa

[doxs9km.png
    4ilkhk7.png
  • justyna14 Autorytet

Wysłany: 12 października 2014, 09:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 lutego 2016, 10:00

ofcooo lubi tę wiadomość

relg3e5e6cfj7fkg.png
    zrz63e5ewa17bqxb.png
    km5sdf9hhvdxzmyl.png
‹‹ 2212 2213 2214 2215 2216 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Adaptogeny - Ashwagandha, Korzeń Maca, Shatavari

Każdego dnia przybywa par, które po wieloletnich staraniach o dziecko, osiągają swój cel dzięki unikalnym ziołom - adaptogenom. Powiedzmy sobie otwarcie: kto sprawniej przywróci ład i porządek w świecie sztucznie zdezorganizowanym przez człowieka, jak Matka Natura? Świetnie, że zaczynamy korzystać z jej pomocy. Jeśli to zagadnienie nie jest Ci jeszcze znane, koniecznie przeczytaj artykuł do końca.          

CZYTAJ WIĘCEJ

Test Panorama – jeszcze dokładniejszy dzięki sztucznej inteligencji!

Jeszcze do niedawna wykonywanie dokładnych badań prenatalnych, takich jak amniopunkcja, wiązało się z ryzykiem dla rozwijającego się maleństwa. Rozwój technologii i medycyny przyczynił się powstania nieinwazyjnych testów prenatalnych nowej generacji (NIPT). Jednym z nich jest test Panorama, który jako jedyny wykorzystuje sztuczną inteligencję. Jak wykonuje się test? Na czym polega jego skuteczność? Jakie choroby i schorzenia mogą zostać dzięki niemu wykryte? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych a zajście w ciążę

Bierzesz tabletki antykoncepcyjne i czujesz, że przyszedł czas na odstawienie tabeletek, bo chciałabyś już zajść w ciążę? Podobnie jak w przypadku przyjmowania tabletek, odstawienie ich także musi być świadomym działaniem. Zanim podejmiesz taką decyzję, warto dowiedzieć się, jakie mogą być ewentualne objawy odstawienia tabletek antykoncepcyjnych. Jak cały proces wpływa na organizm kobiety? Czy przyczynia się ona do komplikacji związanych z zajściem w ciążę? Odpowiadamy!  

CZYTAJ WIĘCEJ