Dni dla Płodności   

Specjalnie dla Ciebie - wiosenny powiew nadziei 
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Zapisy do 22 marca   
Sprawdź!
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniowe mamusie 2014
Odpowiedz

Wrześniowe mamusie 2014

Oceń ten wątek:
  • stardust87 Autorytet

Wysłany: 12 października 2014, 03:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ofcooo wrote:
    Jeszcze nie zdążyłam nigdzie poczytać. Co to te skoki rozwojowe?
    Takie etapy rozwoju mózgu dzieci a co za tym idzie umiejętności. Mają miejsce w rozmych tygodniach. Pierwszy ok 5, następny 7-9, później o ile dobrze pamiętam to 14 tydzień. Jeszcze trochę ich jest. A ponieważ za każdym razem to co zaczyna "odbierać" mózg jest nowe dla dzidzi to może być dla niej niezrozumiałe i straszne dlatego dziecko może bardzo marudzić przez kilka dni.

ofcooo lubi tę wiadomość

Moje maleństwo [*] 30.07.13 (5tc) |
    Drugie maleństwo [*]7.10.2015 (7tc)
    f2wljw4zsezkkurs.pngmhsv9vvjv50e03h0.png
  • stardust87 Autorytet

Wysłany: 12 października 2014, 03:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A my karmienie nr dwa. Ale jakieś dziwne. Za krótkie :? Nawet pół cycka nie opróżnił. Będę musiała laktatora użyć przed następnym karmieniem.

• Diabla85 Autorytet

Wysłany: 12 października 2014, 04:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmienie nr1 :)

Tysia87 lubi tę wiadomość

[doxs9km.png
    4ilkhk7.png
  • Tysia87 Autorytet

Wysłany: 12 października 2014, 04:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Diabla u mnie też nr 1:-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 października 2014, 04:40

https://www.maluchy.pl/li-69041.png
  • stardust87 Autorytet

Wysłany: 12 października 2014, 05:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A u mnie trzecie :|

• stardust87 Autorytet

Wysłany: 12 października 2014, 06:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ach to moje dziecko. Jak on je 2 minuty to jak ma spać dłużej niż 2 h? Wczorajw nocy 2 karmienia, dziś będą min 4. Nie wiem o co kaman :?

• Ewi25 Autorytet

Wysłany: 12 października 2014, 06:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobre i 2 godz, mój zazwyczaj 1 karmienie ma o 2 lub 3 i później co pól godZ się budZi więc już zero spania. A w.dzień śpi aby na spacerze 2 godz to ja nie mam nawet Kiedy się zdrzemnać.

qb3c82c3gptozz8t.png
  • nenka Autorytet

Wysłany: 12 października 2014, 06:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmienie nr 2 ale mi się spać chce

• ofcooo Autorytet

Wysłany: 12 października 2014, 06:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ostatnie karmienie trwało 5min - pózniej walka 10 min żeby jeszcze zjadła ale miała mnie w nosie. Tym sposobem musiałam zamiast za 2h dach jej cyca po 1h :o

zem3h371xcq8c2sz.png
    qdkkwn15frnb311v.png
  • dba Autorytet

Wysłany: 12 października 2014, 07:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzień dobry :)
    dzisiaj synuś ma 5 tygodni i z tej okazji płakał łzami. Ale ten czas leci :)
    Moje dziecię zaczyna mnie przypominać - też byłam kluchą za niemowlaka :D
    Normalnie rośnie mi ludzik michelin :D

Fipsik lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 października 2014, 07:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzien dobry!
    Mala spi to korzystam.
    Wstawilam pranie, koncze sniadanie.
    Dziewczyny po sn, ile dochodzilyscie do siebie???
    Ja jestem jeszcze strasznie obolala, ledwo chodze, o siedzeniu nie ma mowy,ale zaciskam zeby bo musze :( brzuch ciągnie..do tego zawroty glowy czasami, a tak mi gadali,ze po sn to czlowiek na drugi dzien czuje sie super i normalnie funkcjonuje...

milej niedzieli :)

• dba Autorytet

Wysłany: 12 października 2014, 08:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Majeczka ja po pierwszym porodzie długo dochodziłam do siebie (miałam wtedy jeszcze anemię, bo podczas porodu dużo krwi straciłam, lekarz mnie zszywał z dobrą godzinę). Także ten czas połogu 6 tyg to jest minimum w którym możesz się źle czuć. Bierz jakieś witaminki na wzmocnienie.

• Diabla85 Autorytet

Wysłany: 12 października 2014, 08:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jaka cudowna noc! Karmienie o 23:30, o 4 i kolejne teraz :) W nocy zero płaczu. Myślałam że jak zwykle jak odłożę go do łóżeczka jak nie śpi głębokim snem to będzie krzyk, ale wystarczył smok i pogłaskanie po główce i spał! Normalnie jestem w szoku! A bąki puszczał w nocy bez stękania, normalnie miód dla uszu :) Nie wiem czy może to nie zasługa probiotyku dicoflor który wczoraj pierwszy raz mu daliśmy.

[doxs9km.png
    4ilkhk7.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 października 2014, 08:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dba wrote:
    Majeczka ja po pierwszym porodzie długo dochodziłam do siebie (miałam wtedy jeszcze anemię, bo podczas porodu dużo krwi straciłam, lekarz mnie zszywał z dobrą godzinę). Także ten czas połogu 6 tyg to jest minimum w którym możesz się źle czuć. Bierz jakieś witaminki na wzmocnienie.

no wlasnie ja tez stracilam krew i tez nawet sporo mnie szyli. Poza tym blada jestem i taka naprawde slaba. Boje sie czasami, bo jestem z Mala sama od powrotu ze szpitala. Mąż w pracy do 16....

A jakie witaminki mogę brać? Nikt mi nic nie mówił...

• Kaarolina Autorytet

Wysłany: 12 października 2014, 08:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadrobie pozniej..

Jestem jak zombi :/ mialam straszna przeprawe z Krzychem i to.chyba z Naszej winy :( bylismy u P Kuzynki.ma.parapetowce i bylo tam mnostwo dzieci a co za tym idzie? Olbrzymi halas.. w sumie dlugo nie.siedzielismy ale to chyba wystarczylo :( od.powrotu do domu zaczal sie koszmar... jak Krzysiek zaczal plakac (jakby Go ze skóry Obdzierano to byl w sukie wrzask) tak plakal non stop do godziny 4.. w sumie pewnie oprocz tego meczyl Go jeszcze brzuszek bo przy pierdkach plakal jeszcze mocniej a sie zalatwic nie mogl wiec dalam Mu czopka ktory nie pomogl :/ po 1godz juz bylam w sumie tak wystraszona ze chcialam jechac na ip bo nic Mu nie pomagalo nic a nic... P byl tez wystraszony pierwszy razwidzial Krzysia w takim stanie (ja mialam nieprzyjemnosc widziec Go juz kilka razy ale nigdy tak dlugo) po 4tej po karmieniu zrobil big kupke i przysnal.. ale mimo wszystko przez sen ciagle poplakuje :(.. eh serce mi peka jak na Niego patrze i ta bezsilnosc ze nie moge Mu pomoc :(

Wspolczuje Wam Dziewczyny bo niektore maja to na codzien :/ mi juz nawet nie chodzi o to ze nie zmrozylam oka.. jakby mialo sie to.czesciej powtarzac to z pewnoscia wyladowalabym w psychiatryku! Podziwiam Was ze sid tak dobrze trzymacie!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 października 2014, 08:27

https://www.maluchy.pl/li-69187.png

https://www.maluchy.pl/li-72300.png
  • dba Autorytet

Wysłany: 12 października 2014, 08:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Majeczka ja biore witaminy, które brałam w ciąży. Poza tym powinnaś morfologie zrobić bo jeśli masz anemię to powinnaś żelazo łykać.

• Ewi25 Autorytet

Wysłany: 12 października 2014, 08:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Majeczka ja urodziłam o 21:30 a o 8 rano siedziałam na tylko i na kolanach małego karmiłam bo on tak woli bardziej niż na leżące i nie powiem, dupa i broszka bolała ale cóż mogłam począć jak płakał? I szybko przyzwyczaiłam się do bólu tam i po paru dniach zapomniałam że boli, moja już 3 tyg i 4 dni od porodu i już nic w nic nie boli ale chyba szwy się nie rozpuscily a miały być niby rozpuszczalne :-/

Karolina współczuję nocy. I ja mam tak często nieprzespane noce. Modlę się aby szybko wyrósł z boli brzuszka i męczeniu się przy kupkach i pierdkach i żeby przesypial chociaż ciągiem połowę nocy

qb3c82c3gptozz8t.png
  • ofcooo Autorytet

Wysłany: 12 października 2014, 08:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy odciągnięte mleko pozostawionego stole trzeba przed podaniem jeszcze podgrzać?

zem3h371xcq8c2sz.png
    qdkkwn15frnb311v.png
  • Diabla85 Autorytet

Wysłany: 12 października 2014, 08:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ofcooo wrote:
    Czy odciągnięte mleko pozostawionego stole trzeba przed podaniem jeszcze podgrzać?
    O też jestem tego ciekawa

[doxs9km.png
    4ilkhk7.png
  • justyna14 Autorytet

Wysłany: 12 października 2014, 09:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 lutego 2016, 10:00

ofcooo lubi tę wiadomość

preg.png
‹‹ 2212 2213 2214 2215 2216 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych - jak zrobić to bezpiecznie?

Wiele kobiet uważa, że odstawienie tabletek antykoncepcyjnych, plastrów, czy innych środków hormonalnych to bardzo prosta sprawa - wystarczy przestać zażywać. Tymczasem warto znać kilka zasad, które sprawią, że odstawienie antykoncepcji będzie bezpieczne, łagodne dla organizmu i pozwoli jak najbardziej zminimalizować ryzyko wystąpienia skutków ubocznych. 

CZYTAJ WIĘCEJ

100% nauki, czyli badania i rozwój w OvuFriend!

OvuFriend to jedna z nielicznych aplikacji na rynku, których działanie opiera się na wieloletnich pracach badawczo-rozwojowych, a jej skuteczność została potwierdzona badaniami naukowymi. Od 10 lat najlepszej klasy naukowcy i lekarze pracują nad tym, aby OvuFriend z najwyższą wiarygodnością analizowało cykl miesiączkowy, wyznaczało dni płodne, owulację i miesiączkę. W rezultacie wielu badań naukowych system OvuFriend uczy się płodności każdej kobiety, jej indywidualnych cech, trendów i zależności w cyklu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Nowości i innowacyjne algorytmy sztucznej inteligencji wdrożone w aplikacji OvuFriend

Przeczytaj o nowościach, które właśnie wdrożyliśmy w aplikacji OvuFriend! Są to wyniki naszych ponad dwuletnich prac badawczo-rozwojowych, w które byli zaangażowani najlepsi eksperci medyczni i naukowcy od analizy danych i algorytmów sztucznej inteligencji w Polsce. Projekt otrzymał również wsparcie od Narodowego Centrum Badań i Rozwoju oraz Google for Startups. Co to oznacza dla użytkowniczek OvuFriend? Przeczytaj więcej. 

CZYTAJ WIĘCEJ