Wrześniowe mamusie 2014
-
WIADOMOŚĆ
-
U mnie pomaga bobotic na cale szczescie.Chociaz moja mama wczoraj stwierdzila, ze jego brzuszek nie boli, bo plakalby i nie mogl tak ladnie 3 h z rzedu spac.Z tym, ze on nie plakal tykko sie napinal i denerwowal.
Dziewczyny karmiące cycochami:-) Czy dacie maluszkom wodę do picia? Mi położna powiedziała, że picie jest w moim mleku w pierwszej fazie karmienia idzie jakby woda właśnie, takie wodniste mleczko.Ale ja czasami myślę że Leo nie jest głodny tylkk chcę mu się pić. I zamiast wystawiać te moje balony u teściów, rodziców itp to poprostu podałabym wody troszkę. Jak dajecie to jaką:mineralną,przygotowaną, czy jakaś uspokajajaco-koperkowa?https://www.maluchy.pl/li-69041.png -
Cześć mamusie.
My wczoraj chrzciliśmy Szymka, obyło się bez płaczu
Niestety problem z karmieniem pozostał już mi brakuje sił. Szymek je z butli 50-60 ml normalnie po zjedzeniu zaczyna się płacz i pisk, każda próba włożenia smoczka z mleczkiem do buzi kończy się płaczem, już próbowałam wszystkiego żeby zjadał więcej, ostatnio robię przysiady z nim na rękach i w tym samym czasie karmie ( pomaga na wzdęcia) pomaga bo coś zjada ale mega męczące dla mnie. Jak któraś z mam chce zrzucić kilka kg to zapraszam do mnie na karmienie. Teraz spróbuje go przetrzymać dłużej bez jedzenia 4 -4,5 godziny może zje więcej...
Mam nadzieję że znajdę jakiś sposób na karmienie bo to horror co teraz przeżywam przy każdym karmieniu.betinka lubi tę wiadomość
https://www.maluchy.pl/li-69207.png -
nick nieaktualnyElo!
Dzieki za odp w sprawie tarczycy. Jutro polece do endo i zobaczymy co mi powie.
Mam dwa kolejne pytania:)
Jestem 4 tyg po cc i nadal mam odchód (tak to w szpitalu nazywali Nie ma tego jakos mega duzo a czasem nawet ze 2 dni nic nie leci, ale potem znowu zalewa.
Jak to wygląda u was?
Co do biegunki u malucha to jak to rozpoznajcie? Przeciez takie niemowlaki z reguły mają luzne kupki i nawet do 8 razy na dobe...
-
Aleksa u nas biegunka to byla sama woda zabarwiona lekko na zolto praktycznie bez tresci...
Poza tym jak maly lezal caly dzien bez pampersa to widac bylo jak mu sie z dupki woda lala
Tysia ja nie podaje nic do picia. U nas polozna tez powiedziala ze przy cycu nie trzeba nic dawac.
-
nick nieaktualnywitam
choćbym chciała coś nadrobić to nie da rady
moja malutka ciągle w dzień śpi, ma tylko kilka chwilowych odpoczynków na zabawę, przed wczoraj poszła spać o 22 i na karmienie obudziła się o 6 (oczywiście raz o 2 wstałam żeby ją obudzić, ale gdzie tam, nie dało się) dzisiaj też było ok, bo spać poszła przed 22, a na pierwsze karmienie obudziła się o 4 i o 7
a co do porodu, to ja już po zszywaniu normalnie funkcjonowałam, przebierałam małą, przewijałam, nosiłam do odbijania itp, pierwszą kąpiel zaliczyłam tego samego dnia wieczorem (rodziłam w południe), siku oczywiście było po 4 godzinach, a stolec już oddałam w 2 dobie (było ciężko ale jakoś dałam radę). Zszywanie oczywiście bolało, bo było dość głębokie, siedzenie też nie należało do tych przyjemnych, ale pomimo bólu jakoś to znosiłam (szkoda tylko że musiałam karmić siedząc na półdupku), jak wróciłam do domu to byłam już prawie wyleczona, normalnie siedziałam tylko że w normalnych podpaskach, po 2 tygodniach krwawienie zamieniło się w taki jakby żółty śluz, no i też po 2 tygodniach pozbyłam się szwów (haaa nawet jak patrzę w lusterko to całkiem te okolice dobrze wyglądają)
-
nenka wrote:majeczko ja po dwoch godzinach juz pod prysznicem bylam i bylam dwa dni obolala ale jakos przeszlo teraz jest git od tygodnia juz nie krwawie i wczoraj nawet z mezem >3
moj porod tez latwy nie byl 9 godzin meczarni i mala miala ochote wyjsc na supermena czyli z raczka przy glowie wiec nie rozszarpala od srodka -
doti77 wrote:tylko ja nie mam specjalnej wody dla niemowlat,mam jakas polaris z Biedronki
doti77 lubi tę wiadomość
-
anulka81 wrote:Cześć mamusie.
My wczoraj chrzciliśmy Szymka, obyło się bez płaczu
Niestety problem z karmieniem pozostał już mi brakuje sił. Szymek je z butli 50-60 ml normalnie po zjedzeniu zaczyna się płacz i pisk, każda próba włożenia smoczka z mleczkiem do buzi kończy się płaczem, już próbowałam wszystkiego żeby zjadał więcej, ostatnio robię przysiady z nim na rękach i w tym samym czasie karmie ( pomaga na wzdęcia) pomaga bo coś zjada ale mega męczące dla mnie. Jak któraś z mam chce zrzucić kilka kg to zapraszam do mnie na karmienie. Teraz spróbuje go przetrzymać dłużej bez jedzenia 4 -4,5 godziny może zje więcej...
Mam nadzieję że znajdę jakiś sposób na karmienie bo to horror co teraz przeżywam przy każdym karmieniu. -
stardust87 wrote:a próbujesz go odbić w trakcie karmienia? Mój przerywa jedzenie i płacze jak ma powietrze w żołądku. Jak odbije, to je dalej..
Odbijam nawet kilka razy ale to niewiele daje bo on nie chce juz ciągnąć mleczka. Dziś wkładajam mu zwykłego smoczka czekałam aż zacznie go ssać i podmienialam na butelkę kilkanaście razy i udało się zjeść 100 ml. Nie wiem czy ten mój mały zapomina jak się ssie czy co.
https://www.maluchy.pl/li-69207.png -
betinka wrote:O kurcze, to dziwne, ze nie dziala. Jak on nie podzialal, to i inne kropelki z simetikonem nie podzialaja pewnie, bo tam go bedzie tylko mniej. A probowalas go masowac? Ale nie tak przez spioszki, tylko rozebrac do naga w cieple, wziac oliwke i zrobic relaksujacy masaz calego cialka? Ja tak Matikowi robie i od razu ida baczki i kupka.
-
Tysia, dokladnie - pierwsza faza mleka to popita Polozna jedynie mi mowila, ze w.okresie grzewczym jak dzidzia cos za czesto chce do cycka, to moze znaczyc, ze chce pic i wtedy mozna je przepoic woda.
Aleksa, ja jestem 5,5tyg po cc i nadal mi sie ciagnie krwawienie, delikatne bardzo, ale jednak.
Doti, przy zagrozeniu odwodnieniem moze byc spokojnie gotowana woda z kranu - mniejsze zlo niz konsekwencje odwodnienia.Tysia87 lubi tę wiadomość
https://www.maluchy.pl/li-68923.png -
ofcooo wrote:A jak zrobić ten masaż? W sensie masować przód od dłoni poprzez ramiona i klatkę piersiowa, brzuszek nóżki i potem na plecki i to samo?https://www.maluchy.pl/li-68923.png
-
Na cale szczescie nie wiem jak wyglada typowa biegunka, ale podobno trudno jej nie poznac. Przede wszystkim leci co chwile, moze byc zielona, miec pasma sluzu, no i po zwyklej kupcd mimo ze tez jest wodnista, zostaje na pieluszce papka, a biegunka sie wchlania w pieluche.https://www.maluchy.pl/li-68923.png
-
A wiecieeee, mama mnie wyciagnela na zakupy dzisiaj, tata w roli opiekunki za nami.chodzil No iiooi mam 2 pary jeansow Nawet moja wielka dupa nie wyglada w nich najgorzej MARZYLAM o dzinach!
ofcooo, K_A_M_A lubią tę wiadomość
https://www.maluchy.pl/li-68923.png -
nick nieaktualny
-
Ewi25 wrote:dziewczyny które karmią tylko mm, ile razy na dobę podajecie butle i ile ml?
Ja karmie na żądanie. A mój maluszek potrafi sporo zjeść i często. Zazwyczaj co 3-3-3,5 godziny po 60,90,120 ml. Czasem mniej, czasem więcej. Raz zjadł 180 i dziwiłam sie że nie pęka. Nawet w nocy budzi sie czasem co 2 godziny, co jest bardzo męczące. Niby sie mówi, ze na MM dłuzej dziecko śpi, u nas to nie jest prawdą. Sama nie wiem czemu tak dużo je. Do tego poje go wodą lub herbatką koperkową.