X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniowe mamusie 2014
Odpowiedz

Wrześniowe mamusie 2014

Oceń ten wątek:
  • Paula55 Autorytet

Wysłany: 11 października 2014, 18:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Majeczka witaj na pokladzie spowrotem. :)
    Ja nie dokarmialam mm wcale choc jedna noc w szpitalu mialam ciazka. Maly non stop na cycku. Ale polozna uprzedzila ze tak bedzie. I albo bede twarda i cala noc bede dawac cyca i tulic albo moge dac mm. Moj wybor.
    Maly na poczatku jadl co ok 2-2,5 h. Roznie, jak mial ochote to byl cyc :) czasem pojadl czasem pociumkal :)

U nas dzien duzo lepszy niz noc. Sprawdzamy dzis malego na butli. Tzn odciagam mu mleko i podaje butelka. Je duzo spokojniej i najada sie.... Ja nie wiem o co kaman :( przy cycku pociumkal i zasypial albo zamykal dziuba i koniec, a za chwile ryk. Z butli zje i spi po 3 lub ponad 3 h :( nie chce stracic karmienia piersia :(

oar8skjo85nuiyxh.png
    relgwn15b2xdchwm.png

• stardust87 Autorytet

Wysłany: 11 października 2014, 18:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula, 1. dzieciom łatwiej je się z butli niż z cycka, bo przy cycku muszą się trochę bardziej wysilić i to je może wkurzać. A 2. zapach Twojej skóry jak karmisz piersią działa na malucha rozluźniająco i uspokajająco dlatego przy cycku odpływa, a przy butli je dłużej.

Moje maleństwo [*] 30.07.13 (5tc) |
    Drugie maleństwo [*]7.10.2015 (7tc)
    f2wljw4zsezkkurs.pngmhsv9vvjv50e03h0.png
  • afrykanka Autorytet

Wysłany: 11 października 2014, 18:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie wiedzialam,ze jak dzidzius jest glodny, ze go to boli :(

witam mamusie :)

Majeczka super, ze jestescie juz w domu :) Zycze szybkiego powrotu do pelni sil :)
    Ja dzisiaj mialam cudowna noc, mala dlugo spala miedzy karmieniami, nawet do 5 godzin :) Moj kochany anioleczek :) Emilie jest malym glodomorkiem i je bardzo lapczywie i przez to czasem sie zachlysnie… Emilie to taka pijaweczka jak sie przyssie to ciezko ja oderwac ;)

Co do jedzenia to ja jem praktycznie wszytsko, mleko, salatki, soki, to juz w szpitalu jadalm. Ostatnio nawet m&m i snikersa zjadlam i zadnej reakcjii nie bylo. Nie jadlam tylko nic tlustego i smazonego, a tak to jem wszystko. Odpukac w niemalowane, malutka nie ma problemow z brzuszkiem i mam nadzieje ze tak zosatnie. Czasami pozwole sobie na cappucino albo pol czklaneczki coli. Z owocow jem jablka, brzoskinie, banany.

maz nadal z nami w domku, wiec rozkoszujemy sie czasem we trojke :)

Milego wieczoru, spokojnej i przespanej nocy :)

Ja prosze o wiecej zdjec maluszkow :)

ofcooo lubi tę wiadomość

1usat5od00spirqc.png
  • Paula55 Autorytet

Wysłany: 11 października 2014, 18:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Stardust ja to kochanie wszystko wiem. Ale moje dziecko od 3 dni bylo glodne :(
    Wole mu odciagnac i dac mleko niz mm :/ tym bardziej jak teraz czytam ze dziecko glod boli :( no nic.. Zobaczymy dzis i jutro. Potem wrocimy do cyca mam nadzieje..

oar8skjo85nuiyxh.png
    relgwn15b2xdchwm.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 października 2014, 19:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    le'nutka wrote:
    Moj Julek na poczatku jadl srednio co 2,5 godz czasem czesciej, wydawalo nam sie zenie najada sie i pare dni dokarmialam mm (moze tez dlatego ze w szpitalu jak brali go na noc to dostawal mm), pozniej zaczelam pic herbatki na laktacje i zostal na samej piersi. Jak juz pisalam wczesniej mi pomogl bardzo femaltiker i dodatkowo bocianek (hippa tez mam ale jakos bez szalu).

PS.wlasnie bylam po pampersy i w rossmanie rozmiar 2 kosztuje w promocji 39,99. Nie wiem jak z 1 ale 3 tez przeceniona wiex moze wszytskie.

mi w szpitalu tez dokarmiali mm.. w ogole mala byla pod kroplowka 10 h :( bo odwodniona. Poki co nie poddaje jeszcze,karmie piersia,ale mam wrazenie ze nie mam zbyt duzo mleka, bo jest niespokojna i nie zasypia tyle ile trzebaa, a po dokarmieniu co 3 h zasypia jak Aniolek i potrafi 3 h w snie. Musze zakupic tego bocianka albo ten femaltiker

• Nelus Autorytet

Wysłany: 11 października 2014, 19:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    stardust87 wrote:
    Paula, 1. dzieciom łatwiej je się z butli niż z cycka, bo przy cycku muszą się trochę bardziej wysilić i to je może wkurzać. A 2. zapach Twojej skóry jak karmisz piersią działa na malucha rozluźniająco i uspokajająco dlatego przy cycku odpływa, a przy butli je dłużej.

To u mnie na odwrót. Dłużej je z cyca. Butła wypija zaledwie 60ml

201703012752.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 października 2014, 19:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    stardust87 wrote:

masz racje stardust. To samo mi polozna mowila,bo ja w szpitalu bylam zrezygnowana. Poprostu ciezko mi bylo przystawic ja do swojej piersi, w sumie nie wiedzialam co i jak,dopiero w 2 czy w 3 dobie polozne pomagaly.
    Kazala mi sie nie martwic,ze mala poplakuje na poczatku bo to dla niej wysilek.
    Przy cycku po 20-30 minutach tez mi odplywa,ale co z tego jak sie szynbko rozbudza

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 października 2014, 19:16

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 października 2014, 19:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula55 wrote:
    Wole mu odciagnac i dac mleko niz mm :/ tym bardziej jak teraz czytam ze dziecko glod boli :( no nic.. Zobaczymy dzis i jutro. Potem wrocimy do cyca mam nadzieje..

wlasnie ja tez dzisiaj planuje odpalic laktator i zobaczyc ile sciagnie. Bo w sumie tez woolalabym swoje mleczko dawac niz to kupne. Oczyiwscie nie mowie i nie neguje karmienia mm. To kazdej sprawa indywidualna. U mnie to na ta chwile wyglada tak,ze raz mam ochote sie poddac i isc "na latwizne"aby dziecko szybko nakarione, uspane i szczesliwe. a za drugim razem jednak chce zeby byla przy cycku. To wspaniale uczucie mimo koszmarnego bolu sutkow:)bo z tym tez mialam w pierdszych dniach problem

• Paula55 Autorytet

Wysłany: 11 października 2014, 19:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tiago cycka to doi czasem i z 40-50 min. Ale najpierw je szybko, nalyka sie powietrza a potem przysypia. Budze go to pociagnie dwa razy i spi. Albo ostatnio mega sie szarpie. Wyciaga mi sutki jak gume do zucia po czym puszcza i zdziwiony ze go nie ma w dziobie. Zaczyna sie mega placz i zanim go uspokoje to juz mu sie jesc odechciewa :/
    Butle "lyknie" w kilka min, beknie jak stary chlop i spi jak aniolek.
    Jak jadl z cyca to mial drzemke kilka min w ciagu dnia (albo i wcale) na mojej klacie. A teraz poloze go do lezaczka, wozka, kanape i spi.
    Zrobilam dzis obiad, wypilam kawe, zrobilismy bez placzu zakupy, pomalowalam paznokcie, facjate i poprasowalam. W miedzy czasie sciaglam mleko i zaraz wychodzimy na mecz do znajomych. Po cycku nie bylo by mowy.

Majeczka tez bede walczyc. Nie po to sie zażynalam z bolacymi cyckami, nieprzespanymi nocami itp zeby teraz mm karmic :/ poza tym juz mi brakuje synka przy piersi... To stwarza taka wiez jak nic innego. Od pon wracamy na cyc :)

Majeczka2014 lubi tę wiadomość

oar8skjo85nuiyxh.png
    relgwn15b2xdchwm.png

• stardust87 Autorytet

Wysłany: 11 października 2014, 19:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula55 wrote:
    a no pewnie. ważne żeby maluszek nie był głodny. wszystko jedno jak mu głód zaspokoisz :) ale skąd wiesz, że głodny był?

edit: już doczytałam skąd :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 października 2014, 19:31

• Paula55 Autorytet

Wysłany: 11 października 2014, 19:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Majeczko ja na raz na szybko sciagam teraz 120 ml z dwoch ale ja zaczelam dopiero przygode z laktatorem.
    Ciekawe ile w nocy sciagne...

oar8skjo85nuiyxh.png
    relgwn15b2xdchwm.png

• Paula55 Autorytet

Wysłany: 11 października 2014, 19:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    stardust87 wrote:
    a no pewnie. ważne żeby maluszek nie był głodny. wszystko jedno jak mu głód zaspokoisz :) ale skąd wiesz, że głodny był?

Juz bez problemu poznaje glodowy placz. Poza tym jak dalam smoka to wciagal go nosem prawie i tak cmokal. No i ssal piastki. Jak zobaczyl cycka to myslalam ze sie zesra....

oar8skjo85nuiyxh.png
    relgwn15b2xdchwm.png

• stardust87 Autorytet

Wysłany: 11 października 2014, 19:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula55 wrote:
    Tiago cycka to doi czasem i z 40-50 min. Ale najpierw je szybko, nalyka sie powietrza a potem przysypia. Budze go to pociagnie dwa razy i spi. Albo ostatnio mega sie szarpie. Wyciaga mi sutki jak gume do zucia po czym puszcza i zdziwiony ze go nie ma w dziobie. Zaczyna sie mega placz i zanim go uspokoje to juz mu sie jesc odechciewa :/
    Butle "lyknie" w kilka min, beknie jak stary chlop i spi jak aniolek.
    Jak jadl z cyca to mial drzemke kilka min w ciagu dnia (albo i wcale) na mojej klacie. A teraz poloze go do lezaczka, wozka, kanape i spi.
    Zrobilam dzis obiad, wypilam kawe, zrobilismy bez placzu zakupy, pomalowalam paznokcie, facjate i poprasowalam. W miedzy czasie sciaglam mleko i zaraz wychodzimy na mecz do znajomych. Po cycku nie bylo by mowy.

Majeczka tez bede walczyc. Nie po to sie zażynalam z bolacymi cyckami, nieprzespanymi nocami itp zeby teraz mm karmic :/ poza tym juz mi brakuje synka przy piersi... To stwarza taka wiez jak nic innego. Od pon wracamy na cyc :)
    to i tak twardzielka jesteś. Ja dziś tylko raz podałam butlę (bo miałam mleko zamrożone do jutra ważne i szkoda mi było, a to z cycka ściągnęłam i zamroziłam) i już miałam łzy w oczach. I choć starczyło mleka na drugie karmienie to ono już z cyca było bo wyrzuty sumienia. Głupie hormony.

• Tysia87 Autorytet

Wysłany: 11 października 2014, 20:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Majeczka gratulacje! W końcu Majeczka jest na świecie:-) Walcz o karmienie piersią! Mi położne też powiedziały, że dziecko głodne i mm przyniosły. Sutki to miałam tak pogryxione, że jak się mylam to łzy w oczach miałam z bólu. Kup sobie nakładki silikonowe. Ja karmie tylko w nich.sutki mam wygojone, ale czuje się bezpieczniej z nakładkami, moje cycki też:-) Cieszę się, że przetrwałam i te sutki i zastoje i gorsze dni w karmieniu naturalnym.Uwielbiam jak mój Leo łapie rączkami mojego cycka i się uśmiecha po jedzeniu:-)

Majeczka2014 lubi tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/li-69041.png
  • pralinka Autorytet

Wysłany: 11 października 2014, 20:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tysia87 wrote:
    Majeczka gratulacje! W końcu Majeczka jest na świecie:-) Walcz o karmienie piersią! Mi położne też powiedziały, że dziecko głodne i mm przyniosły. Sutki to miałam tak pogryxione, że jak się mylam to łzy w oczach miałam z bólu. Kup sobie nakładki silikonowe. Ja karmie tylko w nich.sutki mam wygojone, ale czuje się bezpieczniej z nakładkami, moje cycki też:-) Cieszę się, że przetrwałam i te sutki i zastoje i gorsze dni w karmieniu naturalnym.Uwielbiam jak mój Leo łapie rączkami mojego cycka i się uśmiecha po jedzeniu:-)
    Tysiu, my tez z nakladkami karmimy. Cudowna sprawa! Probujesz moze tez i bez nich karmic?

Tysia87 lubi tę wiadomość

• betinka Autorytet

Wysłany: 11 października 2014, 20:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ratunku!!!! Ja nie wiem co sie temu dziecku stalo ;( Nic go nie boli, brzuch miekki, baczki sadzi, kupke robi, goraczki nie ma, a nie dosc, nie wyje tylko jak sie go na rece wezmie, to jeszcze jak juz zasnie, to spi 15 minut i znow to samo! Najchetniej co godzine by jadl. To sie zaczelo wczoraj rano - jak wstal to juz potem nie chcial spac, ale chociaz o 16 padl i kimal do 18:40, a dzis nic!!!! Tylko te krociutkie drzemki. Zadnych nowyh przezyc, ludzi, emocji, zadnych wyjsc do sklepu, nadmiaru bodzcow. Nie wiem juz co z nim robic! Ostatnia noc prawie cala na nogach, dzis sie zapowiada to samo. Po kapieli mowilam.do niego bardzo spokojnie, calego go wymasowalam, puszczal baczki przy tym, polozylam na brzuszku zeby plecki wymasowac - nawet sie nie denerwowal. I co? Zasnal przy cycku, odlozylam go do spania i od razu sie obudzil. Teraz go do mamaRoo wsadzilam i na razie cisza, ale pewnie zaraz znow sie obudzi. Nie wiem o co chodzi :( :(

https://www.maluchy.pl/li-68923.png
  • akuszerka89 Autorytet

Wysłany: 11 października 2014, 20:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    betinko to może być spowodowane skokiem rozwojowym. Wytrzymaj 2-3 dni i powinno znów być dobrze. Niestety dzieci ciężko znoszą dojrzewanie:/

preg.png
    28.08.2014 - mój CUD - Filip❤️
    01.04.2015 - 5tc [*]
    18.08.2017 - Amelka [*]
    14.08.2018 - 6tc [*]
    04.10.2021 ciąża biochemiczna
    26.07.2022 ciąża biochemiczna
    29.10.2022⏸️😍
    22.12.2022 będzie Natalka 😍💗
  • betinka Autorytet

Wysłany: 11 października 2014, 20:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    akuszerka89 wrote:
    betinko to może być spowodowane skokiem rozwojowym. Wytrzymaj 2-3 dni i powinno znów być dobrze. Niestety dzieci ciężko znoszą dojrzewanie:/
    Jejku, to skok rozwojowy tak sie objawia? Czyli ta chec jedzenia co godzine to moze byc az tak duza potrzeba jedzenia? Bo pokarm mam, zlopie jak szalony...

https://www.maluchy.pl/li-68923.png
  • Karolaaa91 Autorytet

Wysłany: 11 października 2014, 21:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Broń Boże nigdy nie wybudzajcie swoich dzieci ze snu, moj długo nie mógł usnąć jak byliśmy dzisiaj u teściowej bo na zmianę babcia i prababcia mu cos gderaly nad uchem jak juz wkoncu padł na cycki to ja chciałam go ubrać i jechac do domu masakra jak sie darł! No cos strasznego jakby go ze skory obdzierali! Nigdy wiecej!

atdci09kamv7205a.png
  • Tysia87 Autorytet

Wysłany: 11 października 2014, 21:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pralinka jakiś mądry ludź wymyślił te nakładki, idę o zaklad, że była to karmiąca kobieta;-)
    Nie próbuje karmić bez, moje cycochy się boją;-) a Ty?????

https://www.maluchy.pl/li-69041.png
‹‹ 2210 2211 2212 2213 2214 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Testy hormonalne w leczeniu niepłodności

Problemy hormonalne są jedną z najczęstszych przyczyn trudności z zajściem w ciążę. Jakie testy hormonalne warto wykonać podczas diagnostyki i leczenia problemów z płodnością?

CZYTAJ WIĘCEJ

Kalendarz dni płodnych podczas starania o dziecko

Przeczytaj dlaczego coraz więcej lekarzy zaleca kobietom starającym się o dziecko prowadzenie aplikacji miesiączkoweji i obserwację własnego ciała. Kalendarz owulacji - czym jest, na czym to polega i dlaczego podczas starania o dziecko warto wiedzieć coś więcej o swoim cyklu niż czas jego trwania. 

CZYTAJ WIĘCEJ

4 Problemy z zajściem w ciążę, które możesz wykryć z pomocą aplikacji OvuFriend!

Kalendarz owulacji kojarzy Ci się tylko z wyznaczaniem dni płodnych i terminu owulacji? Jego możliwości są dużo większe! Aplikacja może być pomocna w wykrywaniu problemów związanych z płodnością na bardzo wczesnym etapie. O jakich problemach mowa? Co możesz wykryć z pomocą kalendarza? Kliknij i przeczytaj!   

CZYTAJ WIĘCEJ