Wrześniowe mamusie 2014
-
WIADOMOŚĆ
-
le'nutka wrote:My pp drugim karmieniu, wczesniej o 3:30 ale taka zmeczona bylam ze nawef tableta nie mialam sily podniesc.
A w ogole w carefurze udalo mi sie kupic mleko o obnizonej zawartosci laktozy ( to co teraz reklamuja) i w koncu sobie moglam wypic femaltiker i juz po 2 dawkach czuje roznice tzn wiecej mleczka sie gromadzi samotez smaczne, lekko slodkie.
A Fipsik powiedz mi czy to z biedronki nie ma wcale laktozy?
lece spac dalej i zycze wszystkim milego weekenduWiadomość wyedytowana przez autora: 11 października 2014, 09:38
Fipsik lubi tę wiadomość
-
ofcooo wrote:Betinka ten espumisan to aplikujesz sobie czy dziecku?
Kurczę widzę, ze z naszymi maluszkami jak w kalejdoskopie. Raz lepiej raz gorzej ale pocieszam sie tym co kiedyś napisała BlackLuna, ze do 3 m-cy bedzie najgorszy okres a potem już coraz lepiej i więcej radościofcooo lubi tę wiadomość
-
le'nutka wrote:co do jakosci to wypowiem sie za pare dni jak Julek bedzie jadal rzadziej. Zanim odstawilam produkty mleczne i jego pochodne to maly jadl co 3-3,5godz. Teraz je co 2 a czasem czesciej. Wiec na pewno dieta oslabila pokarm. Ja na laktacjr pije wlasnie femaltimer i bocianka.
To te witaminki pomagają? Ja po porodzie przestałam brać Wit dla kobiet e ciąży ale chyba sobie zamowie te co mówisz. -
stardust87 wrote:Ewi współczuję.. Ja to szału dostaję jak mojego P. nie ma cały dzień.. A 5 tygodni?! Jakieś wsparcie będziesz miała?..
-
Ewi25 wrote:Ja potrzebuje czegoś co wpłynie na jakość mleka a nie na ilość, coś polecacie dziewczyny?
Dzięki Karolina za wsparcie, przyda sięmadiiiii lubi tę wiadomość
https://www.maluchy.pl/li-68923.png -
a ja ledwo żyję. Mały całą noc się kręcił. I kupy rzadko teraz idą, nie wiem czy to przez ten sab simplex. Wcześniej w nocy robił ze 3-4, teraz jak jedna przez noc pójdzie to dobrze. w dzień też ze 2-3 i koniec. A wcześniej robił ok 15-20 na dobę! Nie wiem czy to źle czy dobrze, że mniej..
-
Karolina, ale fajowo, ze Krzys juz taki kontaktowy! przynajmniej jest jak go zajac jak nie spi!
ofcooo - no Matikowi espumisan On sie nie wchlania, wiec jak ja bym wziela, to i tak by nie trafil do pokarmu
Ewi, na maksa Ci wspolczuje, ze.bedziesz sama Ale Karola dobrze mowi - my tu jestesmy i zawsze mozesz tutaj powylewac swoje zmeczenie i frustracje, wysluchamy i przytulimy!
A a propps frustracji - ja nadal nie spie po 'karmieniu' od 4 rano Wciaz sie nie zbaczyl. herbatka koperkowa pluje, spac nie moze, a ja zaraz padne trupemEwi25 lubi tę wiadomość
stardust87 wrote:a ja ledwo żyję. Mały całą noc się kręcił. I kupy rzadko teraz idą, nie wiem czy to przez ten sab simplex. Wcześniej w nocy robił ze 3-4, teraz jak jedna przez noc pójdzie to dobrze. w dzień też ze 2-3 i koniec. A wcześniej robił ok 15-20 na dobę! Nie wiem czy to źle czy dobrze, że mniej..https://www.maluchy.pl/li-68923.png
-
Stardust moj Krzycho czasami robi tylko jedna kupke dziennie
Betinka fajnie fajnie tylko szybko sie meczy zabawami i zasypia kurcze On zaraz skonczy 2 msc czas najwyzszyWiadomość wyedytowana przez autora: 11 października 2014, 10:30
https://www.maluchy.pl/li-69187.png
https://www.maluchy.pl/li-72300.png -
Nasza Liwia najczęściej robi duużą multikupę co 2 dni. Pamiętam, że na sr położna mówiła, że u noworodków nawet kupa po 7 dniach nie jest nieprawidłowością. Także stardust, chyba powinnaś się cieszyć, że będzie mniej brudnej roboty♥ Liwia ur. 05.09.2014, 3300g, 51cm
♥ Laura ur. 23.08.2016, 3720g, 55cm
♥ Tymuś ur. 6.02.2021, 4030g, 55cm
-
stardust87 wrote:W Biedronce jest. I dużo tańsze. Bo to co reklamują to ja ostatnio za ponad 4zł kupiłam. A te z Biedry ok 3zł kosztują. Całą ciążę je piłam. Ono ma obniżoną zawartość laktozy. Na kartonie jest napisane, że ma mniej niż 0,03g laktozy/100ml mleka.
Tylko u mnie w biedronce nie ma i "czasem takie cuda sie trafiaja" - jak mi pani powiedziala wiec narazie nie mam wyboru. -
betinka wrote:Po sabie powinny isc czesciej niz rzadziej. A 15-20 to za duzo, wiec lepiej tyle,.co teraz!
A w ogóle to już nie wiem co robić. Mały płacze bez przerwy. Nic go nie uspokaja. I ma chrypę. Nie wiem czy to od płaczu, czy może płacze, bo gardło go boli. Ale nie ma czerwonego. Myślicie, że z chrypą można na IP jechać? Nie powiedzą, że nienormalna jestem i mam do poniedziałku czekać i iść do lekarza normalnie?.. -
le'nutka wrote:Tylko u mnie w biedronce nie ma i "czasem takie cuda sie trafiaja" - jak mi pani powiedziala wiec narazie nie mam wyboru.
-
Nam mowil pediatra, ze nawet 1 na tydzien jeszcze jest w normie...
Udalo mi sie wykupkac Matika!!!! Juz bylqm tak sfrustrowana, ze wyciagnelam farelke, rozebralam go do naga, wziekam oliwke i zrobilam mu porzadny masaz brzuszka, potem jeszcze mu nozkami zgietymi brzuszek masowalam i poszloooooo! wielki kupson, i sie uspokoil...
A z chrypa chyba nie ma co panikowac, bo to od placzu. Mati ma czesto chrype, dopoki nie ma goraczki to sie nie martwie.Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 października 2014, 11:14
hej dziewczyny
mam takie pytanie czy wy wybudzacie swoje maluchy bo moja spi od ok 8 wiec juz sama nie wiem co mam robic wybudzac czy nie?
bardzo wsploczuje wam z tymi problemami brzuszkowymi u nas odpukac nic sie nie dzieje i mam nadzieje ze tak zostanie
ewi ja praktycznie caly czas sama jestem moj dopiero za tydzien urlop zacznie i do tego teraz jest chory wiec malej nawet nie ponosi ani nic wiec wszystko w moich rekach dasz rade na bank
majeczka a juz sie martwilam czekam na foty z niecierpliwoscia -
madiiiii wrote:Nasza Liwia najczęściej robi duużą multikupę co 2 dni. Pamiętam, że na sr położna mówiła, że u noworodków nawet kupa po 7 dniach nie jest nieprawidłowością. Także stardust, chyba powinnaś się cieszyć, że będzie mniej brudnej roboty
-
betinka wrote:Nam mowil pediatra, ze nawet 1 na tydzien jeszcze jest w normie...
Udalo mi sie wykupkac Matika!!!! Juz bylqm tak sfrustrowana, ze wyciagnelam farelke, rozebralam go do naga, wziekam oliwke i zrobilam mu porzadny masaz brzuszka, potem jeszcze mu nozkami zgietymi brzuszek masowalam i poszloooooo! wielki kupson, i sie uspokoil...
A z chrypa chyba nie ma co panikowac, bo to od placzu. Mati ma czesto chrype, dopoki nie ma goraczki to sie nie martwie. -
nenka wrote:hej dziewczyny
mam takie pytanie czy wy wybudzacie swoje maluchy bo moja spi od ok 8 wiec juz sama nie wiem co mam robic wybudzac czy nie?
bardzo wsploczuje wam z tymi problemami brzuszkowymi u nas odpukac nic sie nie dzieje i mam nadzieje ze tak zostanie
ewi ja praktycznie caly czas sama jestem moj dopiero za tydzien urlop zacznie i do tego teraz jest chory wiec malej nawet nie ponosi ani nic wiec wszystko w moich rekach dasz rade na bank
majeczka a juz sie martwilam czekam na foty z niecierpliwoscia