X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniowe mamusie 2014
Odpowiedz

Wrześniowe mamusie 2014

Oceń ten wątek:
  • stardust87 Autorytet

Wysłany: 11 października 2014, 09:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    le'nutka wrote:
    My pp drugim karmieniu, wczesniej o 3:30 ale taka zmeczona bylam ze nawef tableta nie mialam sily podniesc.

A w ogole w carefurze udalo mi sie kupic mleko o obnizonej zawartosci laktozy ( to co teraz reklamuja) i w koncu sobie moglam wypic femaltiker i juz po 2 dawkach czuje roznice :-) tzn wiecej mleczka sie gromadzi :-) samotez smaczne, lekko slodkie.
    A Fipsik powiedz mi czy to z biedronki nie ma wcale laktozy?

lece spac dalej i zycze wszystkim milego weekendu :-)
    W Biedronce jest. I dużo tańsze. Bo to co reklamują to ja ostatnio za ponad 4zł kupiłam. A te z Biedry ok 3zł kosztują. Całą ciążę je piłam. Ono ma obniżoną zawartość laktozy. Na kartonie jest napisane, że ma mniej niż 0,03g laktozy/100ml mleka.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 października 2014, 09:38

Fipsik lubi tę wiadomość

Moje maleństwo [*] 30.07.13 (5tc) |
    Drugie maleństwo [*]7.10.2015 (7tc)
    f2wljw4zsezkkurs.pngmhsv9vvjv50e03h0.png
  • stardust87 Autorytet

Wysłany: 11 października 2014, 09:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ofcooo wrote:
    Betinka ten espumisan to aplikujesz sobie czy dziecku?

Kurczę widzę, ze z naszymi maluszkami jak w kalejdoskopie. Raz lepiej raz gorzej ale pocieszam sie tym co kiedyś napisała BlackLuna, ze do 3 m-cy bedzie najgorszy okres a potem już coraz lepiej i więcej radości :)
    uff, to już TYLKO 2 miesiące zostały :P

ofcooo lubi tę wiadomość

• Ewi25 Autorytet

Wysłany: 11 października 2014, 09:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    le'nutka wrote:
    co do jakosci to wypowiem sie za pare dni jak Julek bedzie jadal rzadziej. Zanim odstawilam produkty mleczne i jego pochodne to maly jadl co 3-3,5godz. Teraz je co 2 a czasem czesciej. Wiec na pewno dieta oslabila pokarm. Ja na laktacjr pije wlasnie femaltimer i bocianka.
    No ja jem sporo nabiału, codzień na śniadanie i piję kawę zbożowa Anatol bo pediatra mówiła ze to podobno coś pomaga ale nie widzę różnicy narazie.

To te witaminki pomagają? Ja po porodzie przestałam brać Wit dla kobiet e ciąży ale chyba sobie zamowie te co mówisz.

qb3c82c3gptozz8t.png
  • Ewi25 Autorytet

Wysłany: 11 października 2014, 09:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    stardust87 wrote:
    Ewi współczuję.. Ja to szału dostaję jak mojego P. nie ma cały dzień.. A 5 tygodni?! Jakieś wsparcie będziesz miała?..
    Mam cichą nadzieję że raz na jakiś czas chociaż w weekend Mama mi pomoże Ale nic nie wiadomo bo pracuje od pon do soboty od 10 do 18.

qb3c82c3gptozz8t.png
  • betinka Autorytet

Wysłany: 11 października 2014, 10:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewi25 wrote:
    Ja potrzebuje czegoś co wpłynie na jakość mleka a nie na ilość, coś polecacie dziewczyny?
    Dzięki Karolina za wsparcie, przyda się ;-)
    Kochana, nie poprawisz jakosci mleka, bo mleko jest zawsze takie, jak potrzebuje dziecko, niezaleznie od tego co jesz i czy w ogole jesz. Mozesz zyc o chlebie i wodzie, a mleko bedzie dla dziecka.wyprodukowane i.tak pelnowartosciowe - z Twoich zapasow. Roznorodne odzywianie to kwestia ochrony matki przed utrata mineralow i innych waznych skladnikow organizmu, zeby nie bylo osteoporozy, rozwalonych zebow, wypadajacych wlosow i innych zaburzen.

madiiiii lubi tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/li-68923.png
  • stardust87 Autorytet

Wysłany: 11 października 2014, 10:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a ja ledwo żyję. Mały całą noc się kręcił. I kupy rzadko teraz idą, nie wiem czy to przez ten sab simplex. Wcześniej w nocy robił ze 3-4, teraz jak jedna przez noc pójdzie to dobrze. w dzień też ze 2-3 i koniec. A wcześniej robił ok 15-20 na dobę! Nie wiem czy to źle czy dobrze, że mniej..

• betinka Autorytet

Wysłany: 11 października 2014, 10:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolina, ale fajowo, ze Krzys juz taki kontaktowy! przynajmniej jest jak go zajac jak nie spi!

ofcooo - no Matikowi espumisan :) On sie nie wchlania, wiec jak ja bym wziela, to i tak by nie trafil do pokarmu ;)

Ewi, na maksa Ci wspolczuje, ze.bedziesz sama :/ Ale Karola dobrze mowi - my tu jestesmy i zawsze mozesz tutaj powylewac swoje zmeczenie i frustracje, wysluchamy i przytulimy! :)

A a propps frustracji - ja nadal nie spie po 'karmieniu' od 4 rano ;) Wciaz sie nie zbaczyl. herbatka koperkowa pluje, spac nie moze, a ja zaraz padne trupem :D

Ewi25 lubi tę wiadomość

• betinka Autorytet

Wysłany: 11 października 2014, 10:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    stardust87 wrote:
    a ja ledwo żyję. Mały całą noc się kręcił. I kupy rzadko teraz idą, nie wiem czy to przez ten sab simplex. Wcześniej w nocy robił ze 3-4, teraz jak jedna przez noc pójdzie to dobrze. w dzień też ze 2-3 i koniec. A wcześniej robił ok 15-20 na dobę! Nie wiem czy to źle czy dobrze, że mniej..
    Po sabie powinny isc czesciej niz rzadziej. A 15-20 to za duzo, wiec lepiej tyle,.co teraz!

• Kaarolina Autorytet

Wysłany: 11 października 2014, 10:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Stardust moj Krzycho czasami robi tylko jedna kupke dziennie :)

Betinka fajnie fajnie tylko szybko sie meczy zabawami i zasypia :D kurcze On zaraz skonczy 2 msc czas najwyzszy :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 października 2014, 10:30

https://www.maluchy.pl/li-69187.png

https://www.maluchy.pl/li-72300.png
  • Ewi25 Autorytet

Wysłany: 11 października 2014, 10:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    betinka wrote:
    Po sabie powinny isc czesciej niz rzadziej. A 15-20 to za duzo, wiec lepiej tyle,.co teraz!

mój tez sadzi dziennie koło 15 kup...

i dzieki za wsparcie :)

qb3c82c3gptozz8t.png
  • madiiiii Autorytet

Wysłany: 11 października 2014, 10:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nasza Liwia najczęściej robi duużą multikupę co 2 dni. Pamiętam, że na sr położna mówiła, że u noworodków nawet kupa po 7 dniach nie jest nieprawidłowością. Także stardust, chyba powinnaś się cieszyć, że będzie mniej brudnej roboty ;)

♥ Liwia ur. 05.09.2014, 3300g, 51cm
    ♥ Laura ur. 23.08.2016, 3720g, 55cm
    ♥ Tymuś ur. 6.02.2021, 4030g, 55cm
  • le'nutka Ekspertka

Wysłany: 11 października 2014, 10:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    stardust87 wrote:
    W Biedronce jest. I dużo tańsze. Bo to co reklamują to ja ostatnio za ponad 4zł kupiłam. A te z Biedry ok 3zł kosztują. Całą ciążę je piłam. Ono ma obniżoną zawartość laktozy. Na kartonie jest napisane, że ma mniej niż 0,03g laktozy/100ml mleka.

Tylko u mnie w biedronce nie ma i "czasem takie cuda sie trafiaja" - jak mi pani powiedziala wiec narazie nie mam wyboru.

relg2n0a1g998ci6.png
  • stardust87 Autorytet

Wysłany: 11 października 2014, 11:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    betinka wrote:
    w szpitalu położna mówiła, że na cycku to nawet do 25 na dobę mogą być :|

A w ogóle to już nie wiem co robić. Mały płacze bez przerwy. Nic go nie uspokaja. I ma chrypę. Nie wiem czy to od płaczu, czy może płacze, bo gardło go boli. Ale nie ma czerwonego. Myślicie, że z chrypą można na IP jechać? Nie powiedzą, że nienormalna jestem i mam do poniedziałku czekać i iść do lekarza normalnie?..

• stardust87 Autorytet

Wysłany: 11 października 2014, 11:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    le'nutka wrote:
    Tylko u mnie w biedronce nie ma i "czasem takie cuda sie trafiaja" - jak mi pani powiedziala wiec narazie nie mam wyboru.
    e, nie masz ich co pytać. Ja też pytałam, to powiedzieli, że pierwsze słyszą i nigdy czegoś takiego nie było, a jakoś ja znalazłam. Musisz sama poszukać. Jak są małe ilości to powinny stać tam gdzie mleko z kartonie (nie w lodówce tylko z tego co kojarzę to na półce przy pieczywie, płatkach itp) a jak mają duże ilości to na palecie na szczycie regałów z reguły stoją. Wygląda ono tak - http://3.bp.blogspot.com/-XneyG_e5Q-8/U3oY5Sh7gDI/AAAAAAAACJA/RB555qzyHsg/s1600/mleko.png

• betinka Autorytet

Wysłany: 11 października 2014, 11:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nam mowil pediatra, ze nawet 1 na tydzien jeszcze jest w normie...

Udalo mi sie wykupkac Matika!!!! Juz bylqm tak sfrustrowana, ze wyciagnelam farelke, rozebralam go do naga, wziekam oliwke i zrobilam mu porzadny masaz brzuszka, potem jeszcze mu nozkami zgietymi brzuszek masowalam i poszloooooo! wielki kupson, i sie uspokoil...

A z chrypa chyba nie ma co panikowac, bo to od placzu. Mati ma czesto chrype, dopoki nie ma goraczki to sie nie martwie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 października 2014, 11:14

• nenka Autorytet

Wysłany: 11 października 2014, 11:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej dziewczyny
    mam takie pytanie czy wy wybudzacie swoje maluchy bo moja spi od ok 8 wiec juz sama nie wiem co mam robic wybudzac czy nie?

bardzo wsploczuje wam z tymi problemami brzuszkowymi u nas odpukac nic sie nie dzieje i mam nadzieje ze tak zostanie

ewi ja praktycznie caly czas sama jestem moj dopiero za tydzien urlop zacznie i do tego teraz jest chory wiec malej nawet nie ponosi ani nic wiec wszystko w moich rekach dasz rade na bank

majeczka a juz sie martwilam czekam na foty z niecierpliwoscia

• stardust87 Autorytet

Wysłany: 11 października 2014, 11:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    madiiiii wrote:
    Nasza Liwia najczęściej robi duużą multikupę co 2 dni. Pamiętam, że na sr położna mówiła, że u noworodków nawet kupa po 7 dniach nie jest nieprawidłowością. Także stardust, chyba powinnaś się cieszyć, że będzie mniej brudnej roboty ;)
    niby tak. ale odkąd podaję tego saba, to jakiś niespokojny się zrobił. W dzień płacze, w nocy się wierci i śpi po kilkanaście minut i się budzi.

• stardust87 Autorytet

Wysłany: 11 października 2014, 12:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    betinka wrote:
    Nam mowil pediatra, ze nawet 1 na tydzien jeszcze jest w normie...

Udalo mi sie wykupkac Matika!!!! Juz bylqm tak sfrustrowana, ze wyciagnelam farelke, rozebralam go do naga, wziekam oliwke i zrobilam mu porzadny masaz brzuszka, potem jeszcze mu nozkami zgietymi brzuszek masowalam i poszloooooo! wielki kupson, i sie uspokoil...

A z chrypa chyba nie ma co panikowac, bo to od placzu. Mati ma czesto chrype, dopoki nie ma goraczki to sie nie martwie.
    dzięki. ja to chyba nie nadaję się na matkę :| Bez przerwy panikuję, że coś jest nie tak z Hubsonem i że to przeze mnie :(

• stardust87 Autorytet

Wysłany: 11 października 2014, 12:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nenka wrote:
    hej dziewczyny
    mam takie pytanie czy wy wybudzacie swoje maluchy bo moja spi od ok 8 wiec juz sama nie wiem co mam robic wybudzac czy nie?

bardzo wsploczuje wam z tymi problemami brzuszkowymi u nas odpukac nic sie nie dzieje i mam nadzieje ze tak zostanie

ewi ja praktycznie caly czas sama jestem moj dopiero za tydzien urlop zacznie i do tego teraz jest chory wiec malej nawet nie ponosi ani nic wiec wszystko w moich rekach dasz rade na bank

majeczka a juz sie martwilam czekam na foty z niecierpliwoscia
    ja nie mam co wybudzać, bo to Hubson raczej mnie wybudza, co 2 godziny max :P Ale położna na sr mówiła że karmić na żądanie, ale nie rzadziej niż co 3h więc jak śpi dłużej to trzeba budzić. Chociaż tutaj maluchy niekótre chyba i po 5h śpią i dziewczyny nie budzą.. więc decyzja należy do Ciebie :)

• nenka Autorytet

Wysłany: 11 października 2014, 12:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wstała kurde ale ma melodie do spania

‹‹ 2208 2209 2210 2211 2212 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych a zajście w ciążę

Bierzesz tabletki antykoncepcyjne i czujesz, że przyszedł czas na odstawienie tabeletek, bo chciałabyś już zajść w ciążę? Podobnie jak w przypadku przyjmowania tabletek, odstawienie ich także musi być świadomym działaniem. Zanim podejmiesz taką decyzję, warto dowiedzieć się, jakie mogą być ewentualne objawy odstawienia tabletek antykoncepcyjnych. Jak cały proces wpływa na organizm kobiety? Czy przyczynia się ona do komplikacji związanych z zajściem w ciążę? Odpowiadamy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Gdzie rodzić - wybór szpitala do porodu

Poród to wyjątkowa chwila. Wraz ze zbliżającym się terminem porodu, wiele kobiet zastanawia się gdzie rodzić. Warto poświęcić trochę czasu na wybór szpitala, w którym chciałabyś aby przyszło na świat Twoje dziecko. Przeczytaj jak się do tego dobrze przygotować, czym się kierować przy wyborze szpitala i jakie informacje zebrać na temat wybranej placówki.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Kluczowe składniki dla przyszłej Mamy, czyli co warto suplementować w ciąży

Ciąża to odmienny i wyjątkowy stan, który jest jednocześnie dużym wyzwaniem dla organizmu kobiety. To czas, kiedy zmienia się zapotrzebowanie na składniki odżywcze. Które z nich są szczególnie istotne dla przyszłej mamy i dla rozwijającego się dziecka? Co warto suplementować w ciąży, aby zadbać o zdrowie i rozwój maluszka? 

CZYTAJ WIĘCEJ