X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniowe mamusie 2014
Odpowiedz

Wrześniowe mamusie 2014

Oceń ten wątek:
  • Nelus Autorytet

Wysłany: 10 października 2014, 19:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja była w szoku wyjęta przy pomocy odkurzacza i juz po kilku godzinach leżąc na mnie podnosiła główkę. Wszyscy mówią ze jest bardzo silna. Nawet próbuje już raczkowac i troszkę jej się udaje przesunąć. Ale mimo wszystko czasami widzę ze ma gorszy dzień i nie chce jej się ćwiczyć i tak jak Paula pisze kładzie głowę na prosto albo zakrywa łapkami i słyszę ze ciężko oddycha. Może tak lubi a może nie ma siły akurat? Nie wiem ale strach mi ja tak zostawić.

PS paula mam takie samo wrażenie odnośnie niektórych wypowiedzi fipsik jak ty

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 października 2014, 19:27

201703012752.png
  • Tysia87 Autorytet

Wysłany: 10 października 2014, 19:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój brzuch 20 dni po wygląda tak....majgorsze że to nie sadlo tylko taka skóra se wisi:-(
    Myślałam że msm czyste lustro dopóki lampą nie blysnelam:-Dq5k8l22md0wq_t.jpg

Fipsik lubi tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/li-69041.png
  • Paula55 Autorytet

Wysłany: 10 października 2014, 19:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dba po sn tez laduja ketonal??? Masakra :/

Nelus dzieci po cc tez rodza sie w szoku. Moj maly np nie plakal od razu :/ corke kolzeanki reanimowali.... Ale uwazam ze maly nie rozwija sie gorzej czy cos ;)
    Uwazam ze jest programowym dzieckiem i to co powinien robic to obserwuje ze robi na danym etapie :) reszta przyjdzie z czasem :)
    Wogole widzialam ze tata zapodal Livce ten stroj o ktorym kiedys pisalas!! Super razem wygladali :)

Ja nie chce byc jakas niemila czy cos zeby nie bylo Fipsik. Ale czasem twoje wypowiedzi mozna odczytac w ten sposob ze nasze dzieci sa jakies "w tyle" za Jagoda ;) a tak nie jest :)

oar8skjo85nuiyxh.png
    relgwn15b2xdchwm.png

• Paula55 Autorytet

Wysłany: 10 października 2014, 19:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tysia87 wrote:
    Mój brzuch 20 dni po wygląda tak....majgorsze że to nie sadlo tylko taka skóra se wisi:-(

Kur*** Tyska bo jak ci walne :) wisi to ci chyba kolo pisi a nie na brzuchu :P
    Nie chciala bys mojego bebzola zobaczyc :/

oar8skjo85nuiyxh.png
    relgwn15b2xdchwm.png

• Paula55 Autorytet

Wysłany: 10 października 2014, 19:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Po raz kolejny Tiago padl w lezaczku z wlaczonymi wibracjami :) a przed ta wielka chwila poszla seria bącorow :)

oar8skjo85nuiyxh.png
    relgwn15b2xdchwm.png

• pralinka Autorytet

Wysłany: 10 października 2014, 19:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój Synio od wczoraj wodzi za zabawkami juz tak bardziej swiadomie bo jest przy tym skupiony haha
    Glowke podnosi przy mozliwej okazji
    I reaguje na głosy, np otwieranie drzwi kluczem a On juz obrot gdzie to cos sie dzieje:)

Dziewczyny co ile zmieniacie pozycje spania dzieciom??
    W nocy brak mi regularnosci, zwlaszcza jak przysne:/

Ja czasami nawet nie mam jak tableta dorwac by z Wami popisac ehhh
    Co do witamin, Ja łykam Pharmaton Matruelle

• Tysia87 Autorytet

Wysłany: 10 października 2014, 19:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A wiecie co ja ostatnio myślałam? Że tyle nas było już nie pamiętam ale około 60- tki wrzesniowek.I że wszystkie urodzilysmy zdrowiutkie msluszki i że nam też się noe stało nic jak np monalisie i że mamy cholernie dużo szczęścia:-) A to czy jeden maluszek zacznie szybciej unosić główkę,a drugi zacznie szybciej raczkowac to nieistotne. Najważniejsze,żeby nasze maluszki były zdrowe, a każdy dzidzius jest inny i każdy ma prawo rozwijać się prawidłowo swoim tempem:-)

ofcooo, Io, akuszerka89, Diabla85, K_A_M_A, nenka, afrykanka, Quatriona, Fipsik lubią tę wiadomość

• Paula55 Autorytet

Wysłany: 10 października 2014, 19:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Polac Tyśce mlika bo dobrze gada :) hehehe.
    A tak serio... Tez tak mysle. Nie ma sie co licytowac moja to a moj tamto ;)
    Wazne ze dzieciaki zdrowe :)

Tysia i jak sytuejszyn u was??? Maly spokojny dalej po kropelkach??

Tysia87 lubi tę wiadomość

oar8skjo85nuiyxh.png
    relgwn15b2xdchwm.png

• Ewi25 Autorytet

Wysłany: 10 października 2014, 19:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tysia87 wrote:
    To mi podobny został brzuszek, takie małe cos wisi :-D zleci to nam niedługo

qb3c82c3gptozz8t.png
  • dba Autorytet

Wysłany: 10 października 2014, 19:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja biore witaminy które brałam w ciąży. Pisze na nich, że też do kobiet karmiących, to biorę ;)
    też to zauważyłam Tysia - u nas na wątku nie ma ani jednego chorego dziecka, to duże szczęście.

• Paula55 Autorytet

Wysłany: 10 października 2014, 19:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja moje witaminki co teraz biore tez bralam w ciazy :)

oar8skjo85nuiyxh.png
    relgwn15b2xdchwm.png

• ofcooo Autorytet

Wysłany: 10 października 2014, 19:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi w szpitalu zalecili brać witaminki omega med pregna 2 kaps/ dzień

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 października 2014, 20:00

zem3h371xcq8c2sz.png
    qdkkwn15frnb311v.png
  • Nelus Autorytet

Wysłany: 10 października 2014, 20:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula wiem ze po cesarce dzieci też są w szoku. U mnie mimo porodu naturalnego przewidywali ze będą musieli livce pomoc oddychać bo kilka razy w trakcie skurczy i pod koniec kiedy parlam zaczynala sie dusić i był mega strach dlatego szybko mnie nacieli bo na cc juz była za nisko...jak ja wyjeli to główka była jak u simpsonow taka długa, myślałam że jej coś złego się stalo:( a ona zaskoczyła i był i oddech i płacz i ssanie cyca a teraz tak miło patrzy się na jej postępy. Juz oprócz usmiechu zauważyłam że się śmieje wydając odgłos ale tylko po jedzeniu przez sen. I oczkami jeszcze nie wodzi za zabawka ale jak usłyszy mój głos to odwraca główkę w moja str. To take słodkie jak patrzy na mnie swoimi czarnymi oczkami. Mamy mega szczęście ze wszystkie nasze dzieciaczki są zdrowe i masz rację ze nie ma co się licytować albo dziwić że "moje to już robi a twoje nie?"

Myślę że jeśli dziecko w pierwszym miesiącu życia nie podnosi główki to wcale nie znaczy ze słabo się rozwija:
    "Dwumiesięczne dziecko położone na brzuszku potrafi już podnieść główkę i przytrzymać ją przez 10 sekund; niemowlak w tym okresie lubi patrzeć na twarze innych ludzi, potrafi już rozpoznać buzię swojej mamy, reagując na nią uśmiechem"

Tiago ma już 5 kg? Jejku jak on szybko przybiera, taki byl malutki! My też w domu tak ważylismy livie jak wy i okazało się u lekarza ze ten sposób nie zawiódł bo ważyła mniej więcej tyle samo. Wagowo była na 50 centylu a wzrostem 90 centyl. Także jest długa po tatusiu;)

Tez mamy to lusterko do samochodu. Bardzo się przydaje! Jak ostatnio prowadziłam samochód 3h a mąż zasnął z nią z tyłu to przynajmniej miałam oko czy jej się nie ulalo czy się rusza itp. Żałuję tylko ze nie kupiłam takiego z lampeczka

Któraś pytała skąd bierzemy czas na forum. Ja ciągle siedzę w telefonie i podvzas karmienia albo jak mala spi mi na klacie wchodze w neta- to już chyba uzależnienie :p

Paula ja też zamrozilam mleczko które stało 2 dni w lodówce i wiedzialam ze nie użyje. Chcętnie się dowiem czy tak mozna

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 października 2014, 20:06

201703012752.png
  • Tysia87 Autorytet

Wysłany: 10 października 2014, 20:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula no dzisiaj był taki jak dawniej spał i jadł i pierdzial:-) zobaczymy noc.mam nadzieje, że będzie ok.na yt znalazłam fajne filmiki o masażu brzuszka i robiłam;-)

• Nelus Autorytet

Wysłany: 10 października 2014, 20:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tysia mam taki sam brzuch a już prawie 7 tyg :/ od wczoraj zaczęłam robić brzuszki, mam też ambitny plan biegać wieczorami

201703012752.png
  • Nelus Autorytet

Wysłany: 10 października 2014, 20:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak to sie smiesznie czyta ze wy już prawie szykuje cie się do spania a ja z livka dopiero będę wstawać na śniadanie :D

ofcooo lubi tę wiadomość

201703012752.png
  • Tysia87 Autorytet

Wysłany: 10 października 2014, 20:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nelus podziwiam, bo ja wieczorami to mam siłę biec, ale tylko i wyłącznie do łóżka:-)

• Paula55 Autorytet

Wysłany: 10 października 2014, 20:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nelus no jak go zwazylismy to wyszlo troche ponad 5 kg... Zobaczymy ile naprawde wazy jak przyjdzie health visitor :)
    Ahh te czarne oczyska Livii.... Kiedys sie faceci beda o nie zabijac :)
    O tym lusterku to chyba ty wlasnie pisalas :)

Ja gdyby nie iPad too bym tyle nie siedziala na forum :) aktualnie moje dziecko przenioslo sie z bujaka na klate i znow bujamy sie w fotelu :P

Kurde Tysia szok. Az ciekawa jestem jaka bedzie u was nocka i jutrzejszy dzien :)

ofcooo lubi tę wiadomość

oar8skjo85nuiyxh.png
    relgwn15b2xdchwm.png

• Nelus Autorytet

Wysłany: 10 października 2014, 20:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jutro mamy kanadyjski dzień dziękczynienia. Przychodzą do nas znajomi i koleżanka będzie przyrządząc tradycyjne potrawy mniam :D Tutaj to wielki dzien, prawie jak dla nas wigilia! Chciałabym wypić grzane winko ale kurcze nie mam zapasów mleczka a chyba przez 24h nie dam rady dużo ściągnąć. Teraz zauważyłam że produkuje tak na styk, aż się boje co to będzie :(

201703012752.png
  • Io Autorytet

Wysłany: 10 października 2014, 20:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój młody tez już 5 kg waży! Normalnie szok.

Też uważam, że nie ma się co licytować, co które dziecko potrafi. Oczywiście fajnie się pochwalić, że maluch już coś umie, ale nie można zakładać, że jakieś dziecko się gorzej rozwija bo czegoś tam nie umie. Mój podnosi główkę, ale mało się uśmiecha. Inne dziecko się uśmiecha ale nie podnosi główki. I tyle.

Okazuje się, że mój synuś uwielbia łaskotki. Tata zaczął go łaskotać pod paszkami a on uśmiecha się i podnosi rączki żeby go jeszcze łaskotać!

Nelus lubi tę wiadomość

dqpr3e5ebayuirbn.png
‹‹ 2204 2205 2206 2207 2208 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

PMS, czyli zespół napięcia przedmiesiączkowego - przyczyny, objawy, leczenie

Zespół napięcia przedmiesiączkowego to ogólne określenie na objawy i dolegliwości, które odczuwają kobiety przed miesiączką. A jakie są najczęstsze objawy PMS? Co jest ich przyczyną? Czy i kiedy napięcie przedmiesiączkowe wymaga leczenia? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak szybko zajść  w ciążę? Unikaj tych 7 rzeczy!

Na pierwszy rzut oka poczęcie dziecka wydaje się proste – wystarczy kochać się i potem tylko czekać na brak miesiączki. Dla potwierdzenia zrobić test ciążowy i załatwione! W rzeczywistości często wygląda to nieco inaczej. Dla wielu par podjęcie decyzji o powiększeniu rodziny i pojawienie się pozytywnego testu ciążowego nie następuje w tym samym miesiącu, kwartale bądź roku. Dlaczego? Przeczytaj, co może utrudniać zajście w ciążę i czego unikać, aby szybko zajść w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Planowanie ciąży, czyli o tym jakie badania przed ciążą warto wykonać

Planowanie ciąży to ważny moment w życiu każdej kobiety. Zastanawiasz się jakie badania przed ciążą warto wykonać? A może warto pomyśleć o dodatkowych szczepieniach? Co zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na zdrową, szczęśliwą ciążę? Przeczytaj, które szczepienia musisz zrobić jeszcze przed rozpoczęciem starań, a które spokojnie możesz zrobić nawet będąc już w ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ