Wrześniowe mamusie 2014
-
WIADOMOŚĆ
-
Moja była w szoku wyjęta przy pomocy odkurzacza i juz po kilku godzinach leżąc na mnie podnosiła główkę. Wszyscy mówią ze jest bardzo silna. Nawet próbuje już raczkowac i troszkę jej się udaje przesunąć. Ale mimo wszystko czasami widzę ze ma gorszy dzień i nie chce jej się ćwiczyć i tak jak Paula pisze kładzie głowę na prosto albo zakrywa łapkami i słyszę ze ciężko oddycha. Może tak lubi a może nie ma siły akurat? Nie wiem ale strach mi ja tak zostawić.
PS paula mam takie samo wrażenie odnośnie niektórych wypowiedzi fipsik jak tyWiadomość wyedytowana przez autora: 10 października 2014, 19:27
-
Dba po sn tez laduja ketonal??? Masakra
Nelus dzieci po cc tez rodza sie w szoku. Moj maly np nie plakal od razu corke kolzeanki reanimowali.... Ale uwazam ze maly nie rozwija sie gorzej czy cos
Uwazam ze jest programowym dzieckiem i to co powinien robic to obserwuje ze robi na danym etapie reszta przyjdzie z czasem
Wogole widzialam ze tata zapodal Livce ten stroj o ktorym kiedys pisalas!! Super razem wygladali
Ja nie chce byc jakas niemila czy cos zeby nie bylo Fipsik. Ale czasem twoje wypowiedzi mozna odczytac w ten sposob ze nasze dzieci sa jakies "w tyle" za Jagoda a tak nie jest
-
Tysia87 wrote:
Kur*** Tyska bo jak ci walne wisi to ci chyba kolo pisi a nie na brzuchu
Nie chciala bys mojego bebzola zobaczyc
-
Mój Synio od wczoraj wodzi za zabawkami juz tak bardziej swiadomie bo jest przy tym skupiony haha
Glowke podnosi przy mozliwej okazji
I reaguje na głosy, np otwieranie drzwi kluczem a On juz obrot gdzie to cos sie dzieje:)
Dziewczyny co ile zmieniacie pozycje spania dzieciom??
W nocy brak mi regularnosci, zwlaszcza jak przysne:/
Ja czasami nawet nie mam jak tableta dorwac by z Wami popisac ehhh
Co do witamin, Ja łykam Pharmaton Matruelle -
A wiecie co ja ostatnio myślałam? Że tyle nas było już nie pamiętam ale około 60- tki wrzesniowek.I że wszystkie urodzilysmy zdrowiutkie msluszki i że nam też się noe stało nic jak np monalisie i że mamy cholernie dużo szczęścia:-) A to czy jeden maluszek zacznie szybciej unosić główkę,a drugi zacznie szybciej raczkowac to nieistotne. Najważniejsze,żeby nasze maluszki były zdrowe, a każdy dzidzius jest inny i każdy ma prawo rozwijać się prawidłowo swoim tempem:-)
ofcooo, Io, akuszerka89, Diabla85, K_A_M_A, nenka, afrykanka, Quatriona, Fipsik lubią tę wiadomość
https://www.maluchy.pl/li-69041.png -
Paula wiem ze po cesarce dzieci też są w szoku. U mnie mimo porodu naturalnego przewidywali ze będą musieli livce pomoc oddychać bo kilka razy w trakcie skurczy i pod koniec kiedy parlam zaczynala sie dusić i był mega strach dlatego szybko mnie nacieli bo na cc juz była za nisko...jak ja wyjeli to główka była jak u simpsonow taka długa, myślałam że jej coś złego się stalo:( a ona zaskoczyła i był i oddech i płacz i ssanie cyca a teraz tak miło patrzy się na jej postępy. Juz oprócz usmiechu zauważyłam że się śmieje wydając odgłos ale tylko po jedzeniu przez sen. I oczkami jeszcze nie wodzi za zabawka ale jak usłyszy mój głos to odwraca główkę w moja str. To take słodkie jak patrzy na mnie swoimi czarnymi oczkami. Mamy mega szczęście ze wszystkie nasze dzieciaczki są zdrowe i masz rację ze nie ma co się licytować albo dziwić że "moje to już robi a twoje nie?"
Myślę że jeśli dziecko w pierwszym miesiącu życia nie podnosi główki to wcale nie znaczy ze słabo się rozwija:
"Dwumiesięczne dziecko położone na brzuszku potrafi już podnieść główkę i przytrzymać ją przez 10 sekund; niemowlak w tym okresie lubi patrzeć na twarze innych ludzi, potrafi już rozpoznać buzię swojej mamy, reagując na nią uśmiechem"
Tiago ma już 5 kg? Jejku jak on szybko przybiera, taki byl malutki! My też w domu tak ważylismy livie jak wy i okazało się u lekarza ze ten sposób nie zawiódł bo ważyła mniej więcej tyle samo. Wagowo była na 50 centylu a wzrostem 90 centyl. Także jest długa po tatusiu;)
Tez mamy to lusterko do samochodu. Bardzo się przydaje! Jak ostatnio prowadziłam samochód 3h a mąż zasnął z nią z tyłu to przynajmniej miałam oko czy jej się nie ulalo czy się rusza itp. Żałuję tylko ze nie kupiłam takiego z lampeczka
Któraś pytała skąd bierzemy czas na forum. Ja ciągle siedzę w telefonie i podvzas karmienia albo jak mala spi mi na klacie wchodze w neta- to już chyba uzależnienie :p
Paula ja też zamrozilam mleczko które stało 2 dni w lodówce i wiedzialam ze nie użyje. Chcętnie się dowiem czy tak moznaWiadomość wyedytowana przez autora: 10 października 2014, 20:06
-
Nelus no jak go zwazylismy to wyszlo troche ponad 5 kg... Zobaczymy ile naprawde wazy jak przyjdzie health visitor
Ahh te czarne oczyska Livii.... Kiedys sie faceci beda o nie zabijac
O tym lusterku to chyba ty wlasnie pisalas
Ja gdyby nie iPad too bym tyle nie siedziala na forum aktualnie moje dziecko przenioslo sie z bujaka na klate i znow bujamy sie w fotelu
Kurde Tysia szok. Az ciekawa jestem jaka bedzie u was nocka i jutrzejszy dzien
ofcooo lubi tę wiadomość
-
Jutro mamy kanadyjski dzień dziękczynienia. Przychodzą do nas znajomi i koleżanka będzie przyrządząc tradycyjne potrawy mniam Tutaj to wielki dzien, prawie jak dla nas wigilia! Chciałabym wypić grzane winko ale kurcze nie mam zapasów mleczka a chyba przez 24h nie dam rady dużo ściągnąć. Teraz zauważyłam że produkuje tak na styk, aż się boje co to będzie
-
Mój młody tez już 5 kg waży! Normalnie szok.
Też uważam, że nie ma się co licytować, co które dziecko potrafi. Oczywiście fajnie się pochwalić, że maluch już coś umie, ale nie można zakładać, że jakieś dziecko się gorzej rozwija bo czegoś tam nie umie. Mój podnosi główkę, ale mało się uśmiecha. Inne dziecko się uśmiecha ale nie podnosi główki. I tyle.
Okazuje się, że mój synuś uwielbia łaskotki. Tata zaczął go łaskotać pod paszkami a on uśmiecha się i podnosi rączki żeby go jeszcze łaskotać!Nelus lubi tę wiadomość