X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniowe mamusie 2014
Odpowiedz

Wrześniowe mamusie 2014

Oceń ten wątek:
  • Nelus Autorytet

Wysłany: 10 października 2014, 09:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja pierdzi non stop ale strasznie się przy tym meczy, tak samo jak idzie kupa. Czasem nie wiem jak mam jej pomoc, chyba się nie da :/ niezależnie od tego co jem i tak jest problem

201703012752.png
  • Kaarolina Autorytet

Wysłany: 10 października 2014, 09:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nelus wrote:
    Dziewczyny a czemu wy nie jecie jabłek? To podobno najbezpieczniejszy owoc przy karmieniu piersia
    Ja jem jablka bo nawet w szpitalu na podwieczorek dostawalam :)

madiiiii lubi tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/li-69187.png

https://www.maluchy.pl/li-72300.png
  • Nelus Autorytet

Wysłany: 10 października 2014, 09:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dba widzisz ile glow tyle teorii. Ja juz czasem nie wiem co czytać u kogo sluchac... chcialabym ja kłaść na brzuchu ale trochę się jednak boje po tym co wyczytałam

201703012752.png
  • betinka Autorytet

Wysłany: 10 października 2014, 09:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam sie porannie. Bylo karmienie jeszcze o 5 i potem o... 7 :/ I tak jak mala cholera zasypiala ze mna przy poranjym, tak teraz impreza i nie ma mowy o dospaniu :@

Ktoras z Was napisala o przemywaniu buzi rumiankiem... Wczoraj przemylam raz i wszystkie nieszczescia z.buzi zniknely!!!! Pseudotradzik, czy potowki - whatever. Mati znow ma buziaka jak lustro :)

Tysia, w sumie nie istotne jakie kropelki, bo wszystkie maja to samo w srodku, tylko w roznym stezeniu. Mozesz dac spokojnie 15 kropli espumisanu, to mniejsza dawka, wiec akurat dla 20-dniowego czlowieczka :)

Ewi, ja przedwczoraj robilam TSH i ft4 i szoooook! 1,6 TSH i 1,25 ft4! Ajeeeee :)

https://www.maluchy.pl/li-68923.png
  • Nelus Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karola ja też jem jablka i banany. A ja w szpitalu po porodzie nawet kawę dostałam :p hehe

201703012752.png
  • dba Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nelus wrote:
    Dba widzisz ile glow tyle teorii. Ja juz czasem nie wiem co czytać u kogo sluchac... chcialabym ja kłaść na brzuchu ale trochę się jednak boje po tym co wyczytałam
    a ja nie czytam już wujka google, wg mnie córcia spokojnie da radę i możesz na próbę poświęcić jedną nockę by przy niej czuwać przy łóżeczku. Zobaczysz, że nic jej nie będzie :)

Nelus lubi tę wiadomość

• Kaarolina Autorytet

Wysłany: 10 października 2014, 09:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nelus wrote:
    Karola ja też jem jablka i banany. A ja w szpitalu po porodzie nawet kawę dostałam :p hehe
    Mi nikt nie dalby by kawy z moim nadcisnieniem :D

https://www.maluchy.pl/li-69187.png

https://www.maluchy.pl/li-72300.png
  • Szonka Autorytet

Wysłany: 10 października 2014, 09:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    justyna14 wrote:
    to mój to jakiś gigant bo w pajacach 62 już 2 tydzień chodzi i niektóre robią sie już za małe :) dziś idziemy na kontrole :)[/QUOTmoj w pajacach 62 od urodzebia bo 56 byly za male. wczoraj bylam z nim u pediatry i wazy 4650 :) czyli przytyl 700 g w 3 tyg :) i jest zdrowy jak rybka.

na gazy dostal na razie espumisan i delicol jak nie pomoze to na nast. wizycie cos na receppte dostanie.

a mi sie zastoj w prawej piersi zrobil i holi :(

dqprj44j5vs5457v.png

mhsvx1hpdelktj27.png[

• doti77 Autorytet

Wysłany: 10 października 2014, 09:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    rc096w.jpg
    kafy8k.jpg
    2cruirn.jpg
    Oto moi synowie;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 października 2014, 09:34

betinka, Io, Mika 28, dba, K_A_M_A, Kaarolina, Diabla85, nenka, Migotka22, Ewi25, madiiiii, stardust87, BlackLuna, afrykanka, Beataa25, akuszerka89, le'nutka lubią tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/li-69856.png
    https://www.maluchy.pl/li-70991.png
  • betinka Autorytet

Wysłany: 10 października 2014, 09:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nelus wrote:
    Nelus, chyba bardzo mozna ;) Polozna w poniedzialek mi powiedziala, zeby klasc na noc na brzussku. A ja, ze on sie wkurza po kilku minutach, wiec nie zasnie, a ona, zeby poczekac az zasnie i wtedy przelozyc!

Co do jablek i bananow to tez je, codziennie jedno i drugie po jednym.

Nelus lubi tę wiadomość

• Tysia87 Autorytet

Wysłany: 10 października 2014, 09:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja chyba też balabym się całą noc na brzuszku synka zostawić. Unosi już główkę bardzo ładnie i utrzymuje, ale balabym się że sie po prostu udusi.klade go na brzuch ale nie spuszczam z oka wtedy.wyslalam męża do apteki dam mniej kropelek i zobaczymy rezultat.probowalam robić masaż brzuszka, nóżki uginac i dupa kwas....
    A u mnie po rumianku narazie szalu nie ma.Ale to może trzeba poczekać i czesciej przemywac

https://www.maluchy.pl/li-69041.png
  • betinka Autorytet

Wysłany: 10 października 2014, 09:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj Szonka, to koniecznie szybko mokra mocno ciepla pieluszka na cycka i masuj! I z ta pieluszka ciepla przystaw pijawke!

Doti, bardzo przystojne chlopaki :)

Przypomnialo mi sie ze o rozmiarach ciuszkow - Matikowi ledwo dopinam na 62 :/ Nakupowalam mu teraz wszystkiego w tym rozmoarze i zonk, beda na tydzien-dwa :/

doti77 lubi tę wiadomość

• Mika 28 Autorytet

Wysłany: 10 października 2014, 09:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a Ja nie podaje zadnej herbatki koperkowej bo to u nas też mógłbyć problem u nas pręzenia się skończyły i mała już nic nie dostaje :)
    tak jak mówie poprzestałam na tym co już mam sprawdzone i tylko to jem a jest tego sporo i już w zadne sliwki się nie bawię hehe :)

Jeśli chodzi o brzusio to po częsci dba ma racje ze możesz Nelus spróbować mała kłaśc na brzuszku i poczuwać przy niej może będzie przez to dłużej spać Ja kładłam tak pierwszą córkę i ona lubiła spać na brzusiu ale druga zapomnij i najwalniejsze kiedy dziecko masz na brzusiu to to że samo uniesie głowę na kilka sekund i potrafi ją obrócić bo jak nie umie to może być problem

A mnie tez tak lekko pobolewa pierś i mam nadzieje ze to nie zastój :(

bhywkrhm4kro7bny.png
    relgio4pjw325a69.png
  • Karolaaa91 Autorytet

Wysłany: 10 października 2014, 10:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny myjcie dziecia głowę przy każdej kąpieli czy rzadziej?

atdci09kamv7205a.png
  • betinka Autorytet

Wysłany: 10 października 2014, 10:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolaaa91 wrote:
    Dziewczyny myjcie dziecia głowę przy każdej kąpieli czy rzadziej?
    Ja za kazdym razem mu 'myje' woda z emolientem, w ktorej sie kapie. Szamponu nie uzywam.

• aluśka1987 Przyjaciółka

Wysłany: 10 października 2014, 10:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny jaki macie sposób na pozbycie się brzuszka po ciązy?mi został taki niewielki,ale jednak jest chciałabym sie go pozbyc.Wiecie może od kiedy można zacząc ćwiczyc?bo dieta odchudzająca to chyba niewskazana przy karmieniu piersią?

aluśka1987
    c55fdqk384no0mox.png
  • K_A_M_A Autorytet

Wysłany: 10 października 2014, 10:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej laski! Mojego cudaka tez w nocy coraz czesciej wybudzaja gazy niestety. A dzis nad ranem zaczal sie wiercic puscil baczki pocisnal kupe no to se mysle przebiore obsranca tak na lozku na pueluszce odpielam pampera i pocisnal jeszcze 3 kupy!!! Myslalam ze spadne z tego lozka!! Pomijajac fakt ze naokolo wszystko obsrane lacznie z nim :P ja pizda moglam podlozyc podklad ale po co ;) no a teraz probuje malpiszona uspac w lozeczku, wczoraj spal mi tylko na spacerze po czym sie rozbudzil i wrzask to go wzielam na rece i co dalej jak daleko od domu a co go odloze to ryk? heh. Przewiesilam go przez ramie druga reka pchalam ta zajebiscie ciezka terenowe i idziemy, po drodze zgubilam pieluche to facet mnie cofnal ;) i tak mi zasnal na tym ramieniu ze jak go chwile pozniej odlozylam to w takiej pozycji zastygl :P podejrzewam ze go brzuch zabolal dlatego takie sceny mi odstawia i to jeszcze przy ludziach heh ;)
    Wpadlam na pomysl zeby mu kupic ta hustawke na baterie bo znalazlam fajna z baby mix dream i nie taka droga, na dodatek 3 w 1 tez lezaczek i krzeselko do karmienia tylko ze pisze ze do 9 kg ale nie znalazlam info czy to wszystko do 9 czy sama hustawka... ktoras moze ma alo widziala? moze bym miala chwile spokoju w dzien bo w tym zwyklym bujaczku zasypia? I nie robilby scen :P

c2r67br.png
    rf37qxe.png
  • pralinka Autorytet

Wysłany: 10 października 2014, 10:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc Dziewczyny
    Jak Wy znajdujecie czas na forum? Zdradzcie sekret:)
    Ja jak mam wolna chwilke to napawam sie nia ile wlezie:)

Moje Szczescie wlasnie spi, pisalyscie o spaniu na brzuszku.
    U Nas ma to miejsce ok 15minut na moim brzuszku. Tak to 95% lezy na boku, plecach..

Betinka--> zaparzalas rumianek na 6min a potem lekko cieplym przemywalas twarz?
    Moja polozna odradzala mi rumianek bo to złoooo
    A MAlenstwo ma kilka krostek, polozna twierdzi ze same znikna...
    Mnie kusi uzyc rumianek, ale stracham ze bedzie ich wiecej.

Co do hustawki to My mamy, ale nie uzywalismy bo mam wrazenie ze dla takiego noworodka pozycja w tekj hustawce jest zbyt gleboka... Jakie macie zdanie na ten temat? Czy to tylko moje zle wrazenie..

• Paula55 Autorytet

Wysłany: 10 października 2014, 10:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejoo co za produkcja :)
    Laski dziekuza info o miodku. Wlasnie wiem ze miod moze uczulac i dlatego mysle... Ale sprobuje bo inaczej sie nie dowiem. W ciazy tez jadlam na potege ;)

U nas bezwzglednie zakazuja kladzenia na brzuszku na noc dziecka dopokinie trzyma glowki i nie obraca jej. U takich malych dzieci jest duze zagrozenie sids. Ja w zyciu bym tak na noc dziecka nie zostawila tym bardziej ze widze że nie obraca swobodnie glowy. Ale kazda mama w koncu bierze odpowiedzialnoscjedynie za swoje dziecko :)

Tysia my stosowalismy infacol a teraz sab simplex i po zadnym nie widze dobrych efektow :/ mam jeszcze bobotic i moze sprobuje...

Ja badania tarczycy mam zrobic 3 mies po porodzie jak organizm w pelni sie zregeneruje. Do tego czasu nie biore lekow :)

oar8skjo85nuiyxh.png
    relgwn15b2xdchwm.png

• dba Autorytet

Wysłany: 10 października 2014, 11:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mój jest siłacz i jak leży na brzuchu to podnosi głowę i ją obraca. Pierwszy też szybko to robił :)
    szkoda, że mój nie chce spać na brzuchu bo by to mu pomogło w gazach.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 października 2014, 11:11

‹‹ 2199 2200 2201 2202 2203 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Przygotowanie do porodu - o czym warto pamiętać?

Poród to wyjątkowe przeżycie dla każdej kobiety. Czy można się jakoś do niego przygotować? O czym warto pamiętać, kiedy termin porodu zbliża się wielkimi krokami? Kliknij i przeczytaj nasze sprawdzone sposoby! 

CZYTAJ WIĘCEJ

4 Problemy z zajściem w ciążę, które możesz wykryć z pomocą aplikacji OvuFriend!

Kalendarz owulacji kojarzy Ci się tylko z wyznaczaniem dni płodnych i terminu owulacji? Jego możliwości są dużo większe! Aplikacja może być pomocna w wykrywaniu problemów związanych z płodnością na bardzo wczesnym etapie. O jakich problemach mowa? Co możesz wykryć z pomocą kalendarza? Kliknij i przeczytaj!   

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z zajściem w ciążę - 13 niepokojących objawów

Czy problemy z zajściem w ciążę można przewidzieć? Przeczytaj listę 13 potencjalnych symptomów, którym powinnaś się bliżej przyjrzeć. Nieregularme miesiączki, obfite miesiączki, niskie libido czy utrata włosów - nie ignoruj tych i innych symptomów mogących świadczyć o zaburzeniach hormonalnych czy innych schorzeniach powodujących problemy z zajściem w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ