X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniowe mamusie 2014
Odpowiedz

Wrześniowe mamusie 2014

Oceń ten wątek:
  • Paula55 Autorytet

Wysłany: 21 października 2014, 10:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolcia a np u mńie wdze ze laktacja po tym kryzysie sie unormowala i nie miewam juz twardych cyckow a mleka pelno bo maly jak sie dossa to je i je :) nigdy tak dlugo i intensywnie ńie bylo slychac przelykania :P
    Wiec moze u ciebie tez tak jest :)

oar8skjo85nuiyxh.png
    relgwn15b2xdchwm.png

• betinka Autorytet

Wysłany: 21 października 2014, 11:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szonka wrote:
    Zazdroszcze wam takich pieknych nocy. U nas w nocu nie ciekawie. Maly zasnal dzis o 20.30 1 papu o 24 drugie o 3 z tym ze miedzy 1i2 nie bylo snu :/ Synek tak sie wybudzil ze tylko zabawa mu w glowie byla. Jak zasnal o 3 to spal do 5 zjadl i o 7 juz pobudka
    na dobre :(

W dzien spi ladnie a w nocy po pierwszym karmieniu ciezko mu zasnac.
    No i ostatnie zdanie to odpowiedz na Wasze nocne niespanie :) Maly ma pomylony dzien z noca! Trzeba pamietac, ze to my nadajemy dziecku rytm dobowy, on nie wie co to dzien, a co noc. Skoro przesypia dzien, to w nocy wojuje. Trzeba poswiecic kilka dni i nocy, zeby go nauczyc. W dzien trzeba przetrzymac i wybudzac po 2 max 3h drzemki, po jedzeniu musi byc aktywny, a nie od razu spac (bedzie marudny, a przez to, ze przmeczony w dzien, to i w nocy bedzie ciezko, ale po kilku dniach powinien zmienic swoj rytm). Jak teraz o to nie zawalczysz, to bedzie tragedia potem.

https://www.maluchy.pl/li-68923.png
  • akuszerka89 Autorytet

Wysłany: 21 października 2014, 11:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    betinka - święta racja. My właśnie teraz walczymy o zmianę rytmu dobowego, bo to wstawanie w nocy co 1,5-2 h mnie wykańcza:/

Byliśmy na podcięciu wędzidełka u laryngolog i powiedziała nam, że z tak przyrośniętym językiem mały w ogóle nie powinien ssać:P Zobaczymy jak będzie teraz. Jak uznam że jeszcze jest za krótkie to za miesiąc mamy zgłosić się do poprawki. A najlepsze było to, że Filip w ogóle nie płakał, troszkę poleciała mu krew to z takim zdziwieniem ją ciamkał i smakowało. Gupol mały :P

betinka, dba lubią tę wiadomość

preg.png
    28.08.2014 - mój CUD - Filip❤️
    01.04.2015 - 5tc [*]
    18.08.2017 - Amelka [*]
    14.08.2018 - 6tc [*]
    04.10.2021 ciąża biochemiczna
    26.07.2022 ciąża biochemiczna
    29.10.2022⏸️😍
    22.12.2022 będzie Natalka 😍💗
  • betinka Autorytet

Wysłany: 21 października 2014, 11:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W ogole to dzien dobry :)
    Probuje od 2h zjesc sniadanie... Mati przykimal na chwile, to zdazylam wyprasowac pieluchy po praniu i po spaniu kurrrrna, teraz on sie stoluje, a ja sline przelykam tylko. Najgorzej, ze deszcz leje. Mialam plan z nim pocisnac do urzedu po pesel wreszcie, a potem do Rossmana, bo promocja mleka ryzowego jest (Karola, ostatnio nie bylo owsianego i kupilam ryzowe waniliowe -pyuyycha!), a tu taka pogoda, ze nosa z domu nie ma jak wystawic. Mlody noc przespal jak krol, o 7 na brzuszku odpadl do 9, wiec Ksieciunio wyspany sie do mnie kielczy teraz zamiast spac, a mnie glodzilla atakuje.

Co do antykoncepcji - tez slyszalam, ze jednoskladnikowa wchodzi w gre. Z dwuskladnikowej polecam Wam Nuva-Ring (pierscien dopochwowy). To jedyne, co tolerowalam, bo po wszystkich tabsah mam potwoooorne migreny, a Nuvaring o dziwo mi je przystopowal. Ma malutko hormonow, bo wydzielane tuz przy jajnikach. Nie trzeba pamietac, bo na 21 dni sie montuje. Niebprzeszkadza przy bzykanku, a jak ktos nie chce wtedy, to na 3h mozna wyjac :)

• Mika 28 Autorytet

Wysłany: 21 października 2014, 11:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Już te nasze smyki takie duże ze już się uśmiechają calkiem świadomie moja to w głos się smieje az sama sikam ze smiechu :)
    ale problemów ze spaniem na razie nie mamy odpukać :)
    Nauczyłam ją w końcu po wielu bataliach stoczonych ze po karmieniu odkładam do łóżeczka i Julek sobie patrzy po czym po godzince już zasypia oby tak było dalej stosuje od tygodnia i cycuś glancuś :)
    A Wy jak usypiacie maleństwa na raczkach czy same spią ???

bhywkrhm4kro7bny.png
    relgio4pjw325a69.png
  • Paula55 Autorytet

Wysłany: 21 października 2014, 11:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mika u mnie funkcjonuje samozasyoianie :)

A ja mam inne pytanie. Czy wasze dzieci tez tak pchaja rece do buzi?? Moj non stop ma piesci w dziobie. Probuje to podkienic na smoczek ale on nie umie go ssac :/

oar8skjo85nuiyxh.png
    relgwn15b2xdchwm.png

• Kaarolina Autorytet

Wysłany: 21 października 2014, 11:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula no wlasnie u mnie nie bardzo bo Krzychu przy jedzeniu placze ze nie leci ciagle tylko ciumka ciumka i ciumka az Mu naleci co chwile wiec boje sie ze nie uda mi sie rozkrecic tej laktacji tak jak kiedys byla ze mialam kilka butelek zapasu ;) ale na jutro musze cos uzbierac bo bedzie bieda na tych targach :|

Betinka ja jak kupilam te ryzowe to myslalam ze zwymiotuje bylo taaak slodkie ze mnie az mdlilo :| moj P wypil do koncA (On zje i wypije wszystko co mega slodkie :D )

https://www.maluchy.pl/li-69187.png

https://www.maluchy.pl/li-72300.png
  • Paula55 Autorytet

Wysłany: 21 października 2014, 11:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To mam nadzieje Karo ze uda ci sie nazbierac :)

A i znow mam pytanie apropo zbierania... Czy mozna laczyc ze soba mleko z dwoch roznych sciagan?? Tzn ze teraz np sciagne 30 a potem 50 i moge to zmieszac??

oar8skjo85nuiyxh.png
    relgwn15b2xdchwm.png

• betinka Autorytet

Wysłany: 21 października 2014, 11:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja usypiam mlodego w wozku - czasen w dzien sam zasnie w nim (albo w mamaRoo), al czesto trzba bujac wozkiem, w nocy sam zasypia.

Karola,ja mleko tylko do kawy zbozowej, wiec po prostu jej nie slodze juz :) Mleko to zlo najgorsze, wiec dla mnie to tylko dodatek zawsze, wiec wszystko mi jedno,czy slodkie. A to nadaje fajny smak kawie.

• Paula55 Autorytet

Wysłany: 21 października 2014, 11:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mmm moze kupie takie mleczko :) ja lubie slodkie :P
    A to bez laktozy mi sie skonczylo.

oar8skjo85nuiyxh.png
    relgwn15b2xdchwm.png

• Ewi25 Autorytet

Wysłany: 21 października 2014, 11:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mika28 mój tez wieczorem i w nocy sam zasypia.

jezu ale mam dzis ciezki dzien, non stop mały płacze, juz nie wiem co robic :-(

qb3c82c3gptozz8t.png
  • Paula55 Autorytet

Wysłany: 21 października 2014, 12:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moj pojadl po zabawie i zasnal mi narekach na fotelu bujanym :P ciekaweczy po wlozeniu do wozka bedzie spal :P

oar8skjo85nuiyxh.png
    relgwn15b2xdchwm.png

• Mika 28 Autorytet

Wysłany: 21 października 2014, 12:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez tak mam ze młoda tka pięści do buzismoczka nie chce w ogóle :( a Ja mam dzis mały zanik w laktacji mało mleka i pije i pije i nic:(

bhywkrhm4kro7bny.png
    relgio4pjw325a69.png
  • aswalda Autorytet

Wysłany: 21 października 2014, 12:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moj w nocy sam zasypia, jeszcze przy butli. W dzien czasami musze pobujac na rekach, pospiewac. W nocy przesypia mi 3-4 godziny a w dzien budzi sie nawet co 2. Niestety rzadko chce sie sam soba zajac i zwykle placze...

Córcia Natalia <3
    age.png
    Synuś :)
    age.png
    Aniołek maj 2012 10tc <3 [*]
  • Nelus Autorytet

Wysłany: 21 października 2014, 12:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewi25 wrote:
    Myslałam że podczas karmienia piersią tylko jedno składnikowe można brać

Mi przepisała takie i mówiła ze są bezpieczne wiec się nie zastanawiałam nad tym bo ja się nie znam. Uprzedziła tylko ze jest małe prawdopodobienstwo ze dziecko nie będzie chciało pic mleka to wtedy trzeba szybko odstawić. Ale ja tego problemu nie mam. No ale w Polsce może przepisuje jednoskladnikowe, nie wiem. Tutaj dużo rzeczy robi sie inaczej ;)

201703012752.png
  • Paula55 Autorytet

Wysłany: 21 października 2014, 12:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nelus ale u nas tez tylkojednoskladnikowe przy kp przepisuja. Bo ztego co wiem ten drugi hormon blokuje laktacje..

Ja chyba takie bede brac ale zobaczymy na wizycie.

oar8skjo85nuiyxh.png
    relgwn15b2xdchwm.png

• Paula55 Autorytet

Wysłany: 21 października 2014, 12:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    "Najważniejszą informacją, od której należy zacząć jest to, że kobiety karmiące naturalnie, nie mogą stosować antykoncepcji hormonalnej zawierającej estrogen. Wpływa on niekorzystnie na laktację, zmniejszając ją. Na dodatek, w dużych ilościach przenika do pokarmu, a co za tym idzie, jest dostarczany dziecku. To może wywrzeć szkodliwy wpływ na jego rozwój."

akuszerka89 lubi tę wiadomość

oar8skjo85nuiyxh.png
    relgwn15b2xdchwm.png

• Nelus Autorytet

Wysłany: 21 października 2014, 12:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No podobno zdarza a się ze blokuje ale to jest bardzo rzadkie i jesli tak się zdarzy to trzeba odstawić. Ja mam nadal mleko i nie widzę zmian w ilosci

201703012752.png
  • Nelus Autorytet

Wysłany: 21 października 2014, 12:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To co ja mam zrobić jeśli pediatra która prowadziła tez moją ciaze mi takie tabsy przepisała twierdząc że są nieszkodliwe? Mam do niej zaufanie, nawet nie przyszło mi do głowy żeby to podważać opierając się na opini w internecie ale skoro mówicie ze to takie złe to już nie wiem...

201703012752.png
  • Paula55 Autorytet

Wysłany: 21 października 2014, 12:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No i dwa ze hormon przenika do dziecka :/ co u dziewczynek moze powodowac pozniej problem z plodnoscia... Nelus poczytaj sobie bo szkoda potem sobie pluc w brode..

Ja teraz mysle tez nad zastrzykiem. Tezjest bezpieczny przy kp a skuteczniejszy niz minipigulka i po roku stosowania zanika okres :) nie planujemy w najblizszym czasie dziecka wiec okres powrotu do pelnej plodnosci (9 mies - rok) mi nieprzeszkadza :)

oar8skjo85nuiyxh.png
    relgwn15b2xdchwm.png

‹‹ 2251 2252 2253 2254 2255 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Choroby endometrium - jakie są najczęstsze?

Czym jest endometrium, a czym endometrioza? Jakie mogą być inne choroby endometrium i jak się objawiają? Jaka grubość endometrium jest optymalna podczas starań o dziecko? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Płodność mężczyzn - przyczyny obniżonej płodności i sposoby na poprawę

Płodność mężczyzn na przestrzeni lat uległa znacznemu pogorszeniu. Dlaczego jakość nasienia współczesnych mężczyzn jest obniżona? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością? Co zrobić, aby wesprzeć i poprawić męską płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ

Hiperprolaktynemia: nieoczywista przypadłość mająca wpływ na płodność kobiet

Hiperprolaktynemia to stan charakteryzujący się podwyższonym poziomem prolaktyny we krwi. W niniejszym artykule przyjrzymy się hiperprolaktynemii, jej przyczynom, objawom i możliwościom leczenia.  

CZYTAJ WIĘCEJ