Wrześniowe mamusie 2014
-
WIADOMOŚĆ
-
Ewi to nie dobrze z ta krwia
Moj Krzychu spi w najlepsze a myslalam ze po tylu godzinach snu juz nie zasnie ale widac byl zmeczony po targach mamo.to ja
W ogole to napalilam sie na chustowanie.aaaaleee na chwile.obecna nie mam kasiory na takowa chuste bo mamy inne wydatki a mianowicie chrzciny ktore beda 16stego listopada...https://www.maluchy.pl/li-69187.png
https://www.maluchy.pl/li-72300.png -
Karola ja kupiłam chustę za 80zl na olx.pl. Używana ale widzę, ze zadko - normalnie kosztuje 200zl
Jeśli Twój Krzyś mając 1 m-C jadł co 3 h a u mnie karmienie jak na razie co 2h to może za miesiąc będę spała już 4h :DDDWiadomość wyedytowana przez autora: 23 października 2014, 06:38
-
A ja jestem mega szczęśliwa! Mama do mnie przyjechała w poniedziałek! Jest super! Jak ja ją kocham
A tak poza tym to moje dziecie wczoraj skręcało z bólu i mnie też. Myślę że to wina cebuli która była w pulpetach bo nic innego nowego nie jadłam
A w ogóle to odciągnęłam 110ml mleka i chciałam zobaczyć ile Franko zje a on wytrąbił całą butlę i jeszcze 7 min przy pełnym cycu biesiadował! Teraz wierzę że Wasze maluchy piją po 150ml
A w ogóle w poniedziałek byliśmy na szczepieniu i mały aż miał mokre oczka tak płakał. I dostał pneumokoki za darmo bo urodzony przed 37tyg.
A waży już 5040g a tydzień wcześniej ważył 4716 więc przytył 324g w tydzieńofcooo lubi tę wiadomość
-
Wiatrowka czyli od tago, ze nalykal sie swiezego powietrza na dworzu. A tak bardziej naukowo to zielona kupa moze byc spowodowana nietolerancja bialka mleka krowiego ktore jest w prawie kazdym mleku mm (oprocz nutramigenu podobno - na recepte). Pomoc moze podawanie dicofloru 30. No i ta nietokeranca mija podobno po 3 mcu zycia. Ale nie wiem jak jest w praktyce.
No i dziewczyny co do karmienia piersia - zapamietajcie ze mleko pochodzi z krwi a nie z jelit, czyli to co jjemy w zasadzie nie ma na nie wplywu. Jedynie alergeny moga przechodzic do mleka (np z ryb, orzechow, nabialu itp) i silne aromaty ja np z czosnku.
Nadmiar laktozy, jej nietoleranca i bole brzuszka moga byc tez spowodowane tym, jak dziecko krotko i czesto jje, np 5 min co 45min- 1h i pije tylko mleko poczatkowe, w ktorym jest duzo laktozy, a maluch z taka iloscia nie umie sobie jeszcze poradzic.
A my wczoraj bylismy na szczepieniu. Filip wieczorem zaczal goraczkowac wiec dostal czopka z paracetamolu i zasnal. O 1 obudzil sie marudny na karmienie i znow byl rozpalony wiec dostal cyca i do 3 nie spal, bo nie moglam wczesniej zalozyc mu czopka bo nie minelo 8h od ostatniego. O 3 zalozylam mu czopek a maly sie zesral i obsikal caly wiec musialam go przebrac. A ten jak nie drzyznie w tym momencie! W kupie byl Filip, przewijak, dywan (shaggy:-/) i mnasze lozko 1,5 metra od przewijaka! Takiej akcji to jeszcze u nas nie bylo. -
Akuszerka ty to jesteś encyklopedia wiedzy i to przydatnej. Zmieniłam mu mleko z mniejszą ilością laktozy Nan sensitive i zobaczymy co będzie bo pediatre mamy dopiero 29.10 a tak to masakra więc jak mój syn ma nietolerancje laktozy to cyca też będę musiała odstawić? Biedne te nasze dzieci...
-
Ewi25 wrote:Akuszerka ty to jesteś encyklopedia wiedzy i to przydatnej. Zmieniłam mu mleko z mniejszą ilością laktozy Nan sensitive i zobaczymy co będzie bo pediatre mamy dopiero 29.10 a tak to masakra więc jak mój syn ma nietolerancje laktozy to cyca też będę musiała odstawić? Biedne te nasze dzieci...
Ewi absolutnie nie! Cyc to najlepsze co mu możesz dać Spróbuj podawać dicoflor 30 i zobacz jak po nim będzie. I nie rezygnuj z cyca. -
Witam,
Mój syn pobił dzisiaj rekord. Spał do 4! A zasnął o 21. Przy czym jadł o 19. Nie wiedziałam, ze dziecko może tyle wytrzymać bez jedzenia. Potem szybko wytrąbił butele i zaraz usnął i spał do 8. Matka wyspana jak nigdy A teraz bawi się na macie a ja popijam herbatkę. Żyć nie umierać
Akuszerka - też właśnie czytałam artykuł, w którym facet pisał, że kobiety nadinterpretują wiele zaleceń dotyczących diety w czasie karmienia i wierzą np, że nie mogą jeść ciężkostrawnych rzeczy bo to zaszkodzi dziecku. Tyle, że to my trawimy to jedzenie a nie dziecko. To samo dotyczy gazowanego. Gaz nie przechodzi do mleka! Po prostu zaleca się zdrową dietę dla matki. To tak jak w czasie ciąży. Każą się zdrowo odżywiać a potem i tak wszystkie jedzą hamburgery Było tez o alkoholu i kofeinie. Alkohol jest w mleku tak dlugo jak jest w naszej krwi a potem sie rozklada. Mleka nie trzeba wylewac tylko trzeba poczekac z karmieniem albo odciaganiem. Co do kofeiny to trzeba by pic 3 filizanki kawy dziennie zeby dziecku zaszkodzilo. Chyba ze dziecko jest wrazliwe na kofeine.
akuszerka89, dba, Paula55, ofcooo, nenka lubią tę wiadomość
-
Ofcoo no wlasnie patrzalam na nowe i dlatego na chwile obecna nie stac mnie ae poparrze na olx ale boje sie ze moze byc jakas zuzyta czy cos
Ewj ja tez sie obawialam ale po wczorajszych warsztatach mamo to ja jestemvniemalze zdecydowana tylko musze jakas w rozsadnej cenie znalezc..
Diabla to ile Twoj Maluch wazyl ze sie zalapalas na darmowe pneumokoki?https://www.maluchy.pl/li-69187.png
https://www.maluchy.pl/li-72300.png -
Kaarolina mój też dostał darmowe pneumo bo na wypisie lekarze napisali że ma wcześniactwo:P Jeśli u Ciebie na wypisie jest napisane że Krzyś to wcześniak to upomnij się w przychodni u pediatry pneumokoki - należą się bez gadania:)