X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniowe mamusie 2014
Odpowiedz

Wrześniowe mamusie 2014

Oceń ten wątek:
  • stardust87 Autorytet

Wysłany: 27 marca 2014, 09:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szonka wrote:
    Cześć dziewczyny :)

Witam nową mamusie :)

Co do spania to ja mam tak samo od początku ciąży, czy pracowałam, czy teraz na zwolnieniu nie mogę spać w nocy :/ Usypiam co prawda błyskawicznie 20-21, ale budzę się ok 3 w nocy i nie mogę już do rana zasnąć :/ Ostatnio jest trochę lepiej, bo mam za spbą kilka przespanych nocy, ale dziś znów od 3 nie mogłam spać. Zauważyłam, że lepiej mi się śpi jak przed samym snem wypiję melisę.

Co do ph moczu sprawdzałam we wcześniejszych dwóch ciążach miałam średnio 5-6 cały czas i mam dwie córki, teraz miałam 8,5 i ciekawa jestem czy będzie chłopak :)

I na koniec mój ciążowy brzusio :) zdjęcie z wczoraj 16t6d.
    Brzuch rośnie mi bardzo szybko, lekarz powiedział, że to może być dlatego, że trzecia ciąża i mięśnie juz są luźniejsze i szybciej macica rośnie. W dwóch pierwszych miałam taki po 20 tyg :)

1504543_530093790443972_1152974296_n.jpg
    piękny brzusio :)

Szonka lubi tę wiadomość

Moje maleństwo [*] 30.07.13 (5tc) |
    Drugie maleństwo [*]7.10.2015 (7tc)
    f2wljw4zsezkkurs.pngmhsv9vvjv50e03h0.png
  • Dżola Ekspertka

Wysłany: 27 marca 2014, 09:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mika 28 wrote:
    Witam dziewczynki :) A Ja na ogół normalnie przesypiam zdazy się nocka jedna na kilka dni tak więc jest ok i staram się dużo w dzień pić ale już od 19 nic oprócz łyczka wody nie biore do ust bo w nocy przekichane bym miała :) heh...
    a tak jakoś bez wstawania daję rade wytrzymać ale jak już dzidzia większa urośnie to pewnie trzeba będzie więcej biegać w nocy do wc niestety :/
    Gratuluje wszystkim udanych wizyt i fajnych fotek nie które sa na prawdę super :)

no a ja mam właśnie ten problem że wieczorami najbardziej chce mi się pić. nie moge wytrzymac bez picia. Przed ciąża to robiłam za wilbłąda bo mogłam wypić dziennie tylko 1 kubek i mi wystarczyło a teraz żłopię jak chlor :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 marca 2014, 09:51

16udyx8dlqyt9a9e.png
  • Kasia2328 Nowa

Wysłany: 27 marca 2014, 09:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No i jeszcze z objawów to dość częsty ból piersi. Jak na razie nie mam problemów z pęcherzem. Miałam krótką przygodę z grzybkiem, ale po Nystatynie mi przeszło

gann3e3kzq1ygl3b.png
  • Mika 28 Autorytet

Wysłany: 27 marca 2014, 09:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    stardust87 wrote:
    bez recepty jest Urofuraginum - to samo co Furagin. Ale moja gin mi zabroniła brać. Nie wiem czemu, skoro widzę, że tu piszecie, że Wasi ginowie mówili, że możecie w ciąży :? No ale jakoś mam zaufanie do mojej więc poratuję się żurawinką :)
    no Pewnie kazda ciąża jest inna i lepiej słuchac gina :) nic na własna rękę
    Ja nie brałam furaginy moja kolezanka brała w 6 miesiącu i było dobrze :)

stardust87 lubi tę wiadomość

bhywkrhm4kro7bny.png
    relgio4pjw325a69.png
  • stardust87 Autorytet

Wysłany: 27 marca 2014, 09:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zobaczcie jaki fajny teledysk :) Taki w naszym temacie :)

http://kobieta.onet.pl/dziecko/ciaza-i-porod/tom-fletcher-udostepnil-niezwykly-teledysk-ktory-podbil-serca-milionow-osob/9wf5l?utm_source=onetsg_fb&utm_medium=onetsg_fb_info&utm_campaign=onetsg_fb

• Szonka Autorytet

Wysłany: 27 marca 2014, 09:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie zobaczyłam że wg. kalendarza belly dziś zaczęłam 5 miesiąc :))

stardust87, verynice, magdzia26, assantea, Patu, kark lubią tę wiadomość

dqprj44j5vs5457v.png

mhsvx1hpdelktj27.png[

• Mika 28 Autorytet

Wysłany: 27 marca 2014, 09:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dżola wrote:
    no a ja mam właśnie ten problem że wieczorami najbardziej chce mi się pić. nie moge wytrzymac bez picia. Przed ciąża to robiłam za wilbłąda bo mogłam wypić dziennie tylko 1 kubek i mi wystarczyła a teraz żłopię jak chlor :)
    no to kiepsko faktycznie jedyny sposób zamontować kibelek w sypialni hehe...:P

stardust87, Dżola lubią tę wiadomość

bhywkrhm4kro7bny.png
    relgio4pjw325a69.png
  • stardust87 Autorytet

Wysłany: 27 marca 2014, 09:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mika 28 wrote:
    no to kiepsko faktycznie jedyny sposób zamontować kibelek w sypialni hehe...:P
    oj tak.. już też to rozważałam :P

Dżola, magdzia26, Mika 28 lubią tę wiadomość

• akuszerka89 Autorytet

Wysłany: 27 marca 2014, 09:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O matko dziewczyny, ale macie przekichane z tymi nocami, ja na szczęście śpię jak dziecko i np dziś przespałam 12h! :) Jakbym miała chodzić do pracy, to chybabym zwariowała:) Tak narzekałam na to zwolnienie, ale teraz widzę że to jednak fajna rzecz :)

Dżola, verynice, dba lubią tę wiadomość

preg.png
    28.08.2014 - mój CUD - Filip❤️
    01.04.2015 - 5tc [*]
    18.08.2017 - Amelka [*]
    14.08.2018 - 6tc [*]
    04.10.2021 ciąża biochemiczna
    26.07.2022 ciąża biochemiczna
    29.10.2022⏸️😍
    22.12.2022 będzie Natalka 😍💗
  • justyna14 Autorytet

Wysłany: 27 marca 2014, 10:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się i ja z rana:)

akuszerka to jesteśmy we dwie, wczoraj padła punkt 22 a wstałam dziś o 9.00 :) śpie jak dziecko, tylko głupie sny mam i bardzo realne.

Co do pęcherza to polecam z autopsji dużoooooo pić wody i innych płynów, często sikać (pozbywamy się w ten sposób bakterii z pęcherza), na uciążliwe bóle należy zaparzyć rumianek z szałwią i tzw. nasiadówkę w ciepłej wodzie z tym naparem sobie zrobić. Ulga murowana. Do tego dużo wit C w każdej postaci, bo jest to jedyna witamina, którą nie żywią się bakterie.

A ja ząbkuje:/ boli od wczoraj, dziś lekko mi dziąsło spuchło:/ makabra te ósemki mnie wykończą, jedną już usunęłam, to teraz kolejne wychodzą:/

Witam nową wrześnióweczkę :)

7w3d 💔
  • nescafe Autorytet

Wysłany: 27 marca 2014, 10:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien dobry ;)

Gratulacje dziweczynki udanych wizyt :) Widze jak narazie przewaga chlopakow mamy w tabeli ;)

Akuszerka ileee 12 h?? looo Ty to masz spanie :) U mnie nocka trwa 8 h i to jeszcze w nocy wycieczka do kibelka na siku ;) Ale mam blisko, to tak na spiocha i na czuja ide sikac z zamknietymi oczami :P Tak wiecie trasa wydeptana do kibleka i na pamiec sie idzie :D

Skad wiecie jakie macie ph? Tymi papierkami to badacie czy jak? Nie mam zielonego pojecia jakie ph mam :/

Dzis tak myslalam o lozeczku . Bo mam lozeczku po synu . Czyli stare 5 lat :/ i marzy mi sie biale, a ono jest jasne drewno. Odnawia moze ktoras tez lozeczko? Mam plan mezowi zlecic odnowe lozeczka i pomalowac na bialo ;) :) Chyba da rade nie?

magdzia26, akuszerka89, kark lubią tę wiadomość

• nescafe Autorytet

Wysłany: 27 marca 2014, 10:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    justyna14 Ty tez tyle spisz? zeby 8 to podobno brrr. Ja nie mam 8 i ponoc nie mam na nie co liczyc :/

Tez witam nowa wrzesniowke ;) Kasia238 wpisalas sie juz do naszej tabeli?

• Mika 28 Autorytet

Wysłany: 27 marca 2014, 10:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    własnie jeśli mamy bakterie w moczu i nas boli swędzi to róbcie nasiadówki z "kory dębu" albo "kali" to takie małe tabletki czarne które bardzo łagodzą objawy ale bardzo brudzą przedmioty w których to rozpuszczamy i w których robimy nasiadówki moja córka musiała w tym przesiadywać jak miała bakterie w moczu i jak leczyliśmy refluksa

bhywkrhm4kro7bny.png
    relgio4pjw325a69.png
  • magdzia26 Autorytet

Wysłany: 27 marca 2014, 10:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justynko współczuję bólu zęba :/ niestety wiem co to znaczy mam nadzieje że teraz nie zaczną dalej mi rosnąć bo przed ciążą to przynajmniej można było łyknąć jakąś tabletkę a teraz ...
    Co do snów to też mam mega dziwne a najlepsze są te erotyczne :P są tak realistyczne ... :)

rabarbarka lubi tę wiadomość

zrz6x1hpqvnjwkat.png
    dqpr2n0afwpg3f4t.png[/url]
    Aniołek 16.08.2016 <3
  • Dżola Ekspertka

Wysłany: 27 marca 2014, 10:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kochana, ph jest podane jak miałaś badanie moczu.,

co do trasy kibelka .... to ja tez znam swoją na pamięć heheh ale zawsze mam stracha .... zaraz powiem dlaczego. Nie włączam światła nigdy w nocy żeby się jeszcze bardziej nie obudzić. No a jak nie mam włączonego światła to się boję ... Czego??? No mam taką dziwną fobię od momentu jak usłyszałam kiedyś historię sprzed kilku lat we wrocławiu, jak babeczka u siebie w mieszkaniu w kiblu znalazła węża - bo sąsiadowi spierd... z domu. No i mam fobię, że mnie kiedyś taki wąż tez odwiedzi bo kto wie co ludzie hodują w mieszkaniach.
    A więc światła nie zapalam ale jak podnoszę deskę to nasłuchuje czy nic nie syczy i wtedy siadam hihihi. CZUBEK ze mnie :)

magdzia26, nescafe, le'nutka, Gosia19, verynice lubią tę wiadomość

16udyx8dlqyt9a9e.png
  • Kasia2328 Nowa

Wysłany: 27 marca 2014, 10:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A do jakiej tabeli mam się wpisać?Gdzie ona jest?

gann3e3kzq1ygl3b.png
  • Dżola Ekspertka

Wysłany: 27 marca 2014, 10:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasia2328 wrote:
    A do jakiej tabeli mam się wpisać?Gdzie ona jest?

tutaj
    https://docs.google.com/spreadsheet/ccc?key=0AsIHMP3zRI_EdFlvX01QTU1UaktVU1RkWUJfejZEVVE&usp=sharing

16udyx8dlqyt9a9e.png
  • nescafe Autorytet

Wysłany: 27 marca 2014, 10:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dżola wrote:

co do trasy kibelka .... to ja tez znam swoją na pamięć heheh ale zawsze mam stracha .... zaraz powiem dlaczego. Nie włączam światła nigdy w nocy żeby się jeszcze bardziej nie obudzić. No a jak nie mam włączonego światła to się boję ... Czego??? No mam taką dziwną fobię od momentu jak usłyszałam kiedyś historię sprzed kilku lat we wrocławiu, jak babeczka u siebie w mieszkaniu w kiblu znalazła węża - bo sąsiadowi spierd... z domu. No i mam fobię, że mnie kiedyś taki wąż tez odwiedzi bo kto wie co ludzie hodują w mieszkaniach.
    A więc światła nie zapalam ale jak podnoszę deskę to nasłuchuje czy nic nie syczy i wtedy siadam hihihi. CZUBEK ze mnie :)

Ja nie mam takiego badnia moczu jak w Polsce :P Idziesz do gina to sikasz w kubek i dajesz pani pielegniarce. Ona moczy jakis pasek w tych sikach i ci wpisuje w ksiazeczke ciazy czy jest ok. Czyli bez bialka, bez cukru bez czegos tam. JAk by wyszlo cos zle to wtedy pewnie by kazali takie badanie w lab zrobic. Pewnie ona wie jakie mam ph :D Nastepnym razem sie zapytam . Tyle ze nastepny raz to srodek maja bedzie :/ ehh te teminy

• nescafe Autorytet

Wysłany: 27 marca 2014, 10:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dżola wrote:

:D dobre z tym wezem :D:D

Dżola lubi tę wiadomość

• Zaczarowana Autorytet

Wysłany: 27 marca 2014, 11:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry :) Zaczęłam dziś 17 tydzień :)

justyna14, współczuję z powodu ósemki, mnie też kiedyś często męczyły i pamiętam, że bardzo cierpiałam. Pamiętam jak modliłam się żeby na ślub nie zaczęła mi się wyżynać, bo nie wyobrażałam sobie tego ważnego dnia z tym dziadowskim bólem :P

Jeśli chodzi o pęcherz, to na niego naprawdę trzeba uważać. Podstawa to picie i częste oddawanie moczu, nie wolno przetrzymywać. Witamina C to wiadomo. A Furaginum to chyba ginekolodzy zalecają, bo wiedzą że nieleczona infekcja jest dużo groźniejsza niż zażywanie tego leku przez ciężarną. Ja miewam takie zapalenia pęcherza, że aż siusiam krwią :( Przy tym ból jest nie do opisania, na samą myśl robi mi się słabo.

Ja mam ph 5, ciekawe jak to się ma do lokatora w moim brzuchu :)

Tak sobie myślę...część z Was pisze o usg połówkowym, a mnie lekarz nic o nim nie wspominał. Wyznaczył tylko kolejną wizytę na 16 kwietnia, a mnie zależy żeby przed wyjazdem zrobić to usg. Nie wiem czy jak pójdę tego 16 to dopiero mi powie kiedy mam przyjść, czy co. Na wizycie będę w 18 tyg.+6d i nie wiem czy to nie za późno będzie na zapisywanie się na usg połówkowe. Orientuje się któraś z Was w jakich dokładnie tygodniach powinno się zrobić to usg ?

Córcia <3
    dxomtv735zv5mpm2.png
‹‹ 393 394 395 396 397 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

12 najnowszych rekomendacji dla kobiet cierpiących na endometriozę - łagodzenie bólu i wspieranie płodności poprzez dietę

Endometrioza jest jedną z tych chorób, do której należy podchodzić holistycznie. Jednym ze sposobów, który może pomóc w walce z chorobą i przede wszystkim z łagodzeniem objawów choroby jest odpowiednia dieta. Poznaj 12 najważniejszych zasad zdrowego odżywiania dla kobiet, które cierpią na endometriozę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza a starania o ciążę - poruszające historie trzech kobiet

Endometrioza jest na tyle niezbadaną jeszcze do końca chorobą, że postawienie prawidłowej diagnozy może zająć lata... A właściwa diagnoza i szybkie podjęcie odpowiedniego leczenia, to najważniejsza kwestia szczególnie w przypadku kobiet, które starają się o dziecko. Trzy kobiety podzieliły się z nami swoimi doświadczeniami w drodze do diagnozy endometriozy i upragnionego macierzyństwa. Przeczytaj historie, które dodają skrzydeł i nadziei, że pomimo trudów będzie dobrze! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Cykl miesiączkowy a wygląd kobiety - wpływ na skórę i włosy

Cykl miesiączkowy i przemiany hormonalne, które w nim zachodzą mają wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Cykl miesiączkowy a wygląd - jak hormony mogą wpływać na Twoją skórę i włosy? W których fazach cyklu Twoja cera może być w lepszej kondycji, a kiedy mogą pojawiać się problemy? Hormony a trądzik - kiedy problemy z wypryskami mogą się nasilać? 

CZYTAJ WIĘCEJ