X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniowe mamusie 2014
Odpowiedz

Wrześniowe mamusie 2014

Oceń ten wątek:
  • stardust87 Autorytet

Wysłany: 27 marca 2014, 11:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zaczarowana wrote:
    Dzień dobry :) Zaczęłam dziś 17 tydzień :)

justyna14, współczuję z powodu ósemki, mnie też kiedyś często męczyły i pamiętam, że bardzo cierpiałam. Pamiętam jak modliłam się żeby na ślub nie zaczęła mi się wyżynać, bo nie wyobrażałam sobie tego ważnego dnia z tym dziadowskim bólem :P

Jeśli chodzi o pęcherz, to na niego naprawdę trzeba uważać. Podstawa to picie i częste oddawanie moczu, nie wolno przetrzymywać. Witamina C to wiadomo. A Furaginum to chyba ginekolodzy zalecają, bo wiedzą że nieleczona infekcja jest dużo groźniejsza niż zażywanie tego leku przez ciężarną. Ja miewam takie zapalenia pęcherza, że aż siusiam krwią :( Przy tym ból jest nie do opisania, na samą myśl robi mi się słabo.

Ja mam ph 5, ciekawe jak to się ma do lokatora w moim brzuchu :)

Tak sobie myślę...część z Was pisze o usg połówkowym, a mnie lekarz nic o nim nie wspominał. Wyznaczył tylko kolejną wizytę na 16 kwietnia, a mnie zależy żeby przed wyjazdem zrobić to usg. Nie wiem czy jak pójdę tego 16 to dopiero mi powie kiedy mam przyjść, czy co. Na wizycie będę w 18 tyg.+6d i nie wiem czy to nie za późno będzie na zapisywanie się na usg połówkowe. Orientuje się któraś z Was w jakich dokładnie tygodniach powinno się zrobić to usg ?
    "połówkowe" robi się między 18 a 22 tygodniem ciąży. Ale moja gin zrobiła mi już większość pomiarów teraz (16t2d) i mówiła, że jest ok.

Moje maleństwo [*] 30.07.13 (5tc) |
    Drugie maleństwo [*]7.10.2015 (7tc)
    f2wljw4zsezkkurs.pngmhsv9vvjv50e03h0.png
  • hela Autorytet

Wysłany: 27 marca 2014, 11:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witajcie :)
    ja dzisiaj mega happy! przyszly mi w koncu moje ciuszki zamowione, moze malo praktyczne ale slodkie na maxa!!! i mega tanie :)
    moje pierwsze zakupy, w koncu sie odwazylam, wiem ze jestem w porownaniu do was do tylu, bo niektore macie juz tyle, a ja dopiero poczatek, ale lepsze to niz nic ;)
    rj36l4.jpg
    sm4x10.jpg
    a0e1aa.jpg
    avo1af.jpg
    rozmiary od 56 do 68 :) na razie takie wyjsciowe :) sa slodziutkie!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 marca 2014, 11:46

magdzia26, verynice, madiiiii, Mika 28, Kaarolina, akuszerka89, stardust87 lubią tę wiadomość

moj kochany synuś - Sebuś <3
    64xp62y.png
  • aswalda Autorytet

Wysłany: 27 marca 2014, 11:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    widzę, że nie jestem sama w bólach zębowych, mnie już półtora tygodnia męczy ósemka i ciekawe ile jeszcze? :(

Kolejna Córcia Majeczka <3 preg.png
    Córcia Natalia <3
    age.png
    Synuś :)
    age.png
    Aniołek maj 2012 10tc <3 [*]
  • rabarbarka Ekspertka

Wysłany: 27 marca 2014, 12:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    justyna14 wrote:
    Witam się i ja z rana:)

akuszerka to jesteśmy we dwie, wczoraj padła punkt 22 a wstałam dziś o 9.00 :) śpie jak dziecko, tylko głupie sny mam i bardzo realne.

Co do pęcherza to polecam z autopsji dużoooooo pić wody i innych płynów, często sikać (pozbywamy się w ten sposób bakterii z pęcherza), na uciążliwe bóle należy zaparzyć rumianek z szałwią i tzw. nasiadówkę w ciepłej wodzie z tym naparem sobie zrobić. Ulga murowana. Do tego dużo wit C w każdej postaci, bo jest to jedyna witamina, którą nie żywią się bakterie.

A ja ząbkuje:/ boli od wczoraj, dziś lekko mi dziąsło spuchło:/ makabra te ósemki mnie wykończą, jedną już usunęłam, to teraz kolejne wychodzą:/

Witam nową wrześnióweczkę :)

Mnie ósemka już dała się nieźle we znaki. Zaliczyłam szczękościsk i skończyło się niestety antybiotykiem (podobno bezpiecznym dla dzidziusia) i codziennymi wizytami u dentysty przez kilka kolejnych dni. Koszmar... a najgorsze, ze nic przeciwbólowego nie można brać. A apap to na mnie niestety nie działa:)
    Trzymam kciuki, żeby u Ciebie tak się nie rozszalało. Po porodzie usunę obie:) (2-óch już się pozbyłam)

relgdf9h54y1o8s7.png
  • rabarbarka Ekspertka

Wysłany: 27 marca 2014, 12:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hela wrote:
    ja dzisiaj mega happy! przyszly mi w koncu moje ciuszki zamowione, moze malo praktyczne ale slodkie na maxa!!! i mega tanie :)
    moje pierwsze zakupy, w koncu sie odwazylam, wiem ze jestem w porownaniu do was do tylu, bo niektore macie juz tyle, a ja dopiero poczatek, ale lepsze to niz nic ;)
    rj36l4.jpg
    sm4x10.jpg
    a0e1aa.jpg
    avo1af.jpg

Hela! Cudne! Pocieszę Cię, że ja nie mam jeszcze nic! Czekam aż pokaże co chowa między nóżkami:)

hela lubi tę wiadomość

relgdf9h54y1o8s7.png
  • hela Autorytet

Wysłany: 27 marca 2014, 12:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    rabarbarka wrote:
    Hela! Cudne! Pocieszę Cię, że ja nie mam jeszcze nic! Czekam aż pokaże co chowa między nóżkami:)

ja już wiem teoretycznie od 13 tyg ale jakos tak nie mialam weny ;) teraz sie rozhulam i pokupuje dla mojego maluszka pelno slodkich ciuszkow :)

64xp62y.png
  • verynice Autorytet

Wysłany: 27 marca 2014, 12:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hela wrote:
    rj36l4.jpg
    sm4x10.jpg
    a0e1aa.jpg
    avo1af.jpg

Kochana a to jakaś licytacja używanych? Czy "kup teraz"?? :) Piękne <3

Ja będę miała USG połówkowe przy następnej wizycie, tj. 23 kwietnia, bo to będzie 20 tydzień ;)

dqprpx9ikjqhrova.png
  • iwo_na Autorytet

Wysłany: 27 marca 2014, 12:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dżola wrote:
    jezny, ja też dziś miałam koszmarną noc. Ciągle się budziłam. I jeszcze to bieganie do toalety.

chyba sobie kibel w pokoju zamontuję :D

Ja myślałam o nocniku, mój narzeczony powiedział, że kupi mi taki co gra melodyjke jak się zrobi do niego :)

verynice, magdzia26, le'nutka lubią tę wiadomość

relg4z17djzzyjqt.png
  • Mika 28 Autorytet

Wysłany: 27 marca 2014, 12:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aswalda wrote:
    widzę, że nie jestem sama w bólach zębowych, mnie już półtora tygodnia męczy ósemka i ciekawe ile jeszcze? :(
    ale boli Cię bo rośnie czy boli i czekasz na wyrwanie bo lekarz powiedział że to najlepszy okres teraz II trymestr na wyrywanie Ja co prawda idę do dentysty w maju bo mam małą dziurkę w zębisku i czasem mnie drażni a miałam przed ciążą wyleczone zęby bo się bałam że mi dzidzia spustoszenie zasieje w nich

bhywkrhm4kro7bny.png
    relgio4pjw325a69.png
  • verynice Autorytet

Wysłany: 27 marca 2014, 12:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczynki, muszę się pochwalić moim bebzunikiem ;) Nie myślałam, że się tak zmienił przez tydzien :)

rsbwk4.jpg

Gosia19, hela, Migotka22, Kaarolina, assantea, akuszerka89, MOI, magdzia26, le'nutka, Patu, BlackLuna, Ewi25, karolcia:)))), stardust87, kark, Nelus, jovi81, aswalda lubią tę wiadomość

dqprpx9ikjqhrova.png
  • hela Autorytet

Wysłany: 27 marca 2014, 12:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    verynice wrote:
    Kochana a to jakaś licytacja używanych? Czy "kup teraz"?? :) Piękne <3

Ja będę miała USG połówkowe przy następnej wizycie, tj. 23 kwietnia, bo to będzie 20 tydzień ;)

kochana znalazlam stronke z uzywanymi ciuszkami i kompleciki byly srednio za 11-15zl max :)

też ide na połowkowe 14kwietnia, to bedzie 20tydzien a dokladnie 19t2d :) juz sie doczekac nie moge :D

verynice lubi tę wiadomość

64xp62y.png
  • hela Autorytet

Wysłany: 27 marca 2014, 12:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    verynice widac roznice :) malenstwo rosnie :) super brzuszek!!!

verynice, magdzia26 lubią tę wiadomość

64xp62y.png
  • verynice Autorytet

Wysłany: 27 marca 2014, 12:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hela wrote:
    kochana znalazlam stronke z uzywanymi ciuszkami i kompleciki byly srednio za 11-15zl max :)

Na allegro? :)

dqprpx9ikjqhrova.png
  • madiiiii Autorytet

Wysłany: 27 marca 2014, 12:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    verynice, wooow, ale Ci rośnie bobasek! :) U mnie to ciągle jakoś tak płasko... Troszeczke się zaokrąglił brzuszek, ale nawet nie widać, że to ciąża.

♥ Liwia ur. 05.09.2014, 3300g, 51cm
    ♥ Laura ur. 23.08.2016, 3720g, 55cm
    ♥ Tymuś ur. 6.02.2021, 4030g, 55cm
  • Migotka22 Autorytet

Wysłany: 27 marca 2014, 13:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Was zostawić na chwilę...ale nadrukowałyście :)

Witam nową mamusię :) i te stare też :P

Verynice twój Marcelek ma już piękne mieszkanko :D

Wy nie możecie spać, a ja jak niedźwiadek...już dwie drzemki dzisiaj zaliczyłam ;)

Stardust ja przed chorobą miałam problem z pęcherzem :/ 6 razy w nocy wstawałam...a potem jak dostałam ten antybiotyk stał się cud :)
    Nie dość, że pomógł na choróbsko to i jeszcze na pęcherz :) Z tego antybiotyku ucieszył się nawet mój gin bo powiedział, że jest świetny :)

verynice, magdzia26, JagoodkaK lubią tę wiadomość

relganlikx65a1ud.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 marca 2014, 13:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    verynice wrote:
    Dziewczynki, muszę się pochwalić moim bebzunikiem ;) Nie myślałam, że się tak zmienił przez tydzien :)

rsbwk4.jpg

Kurcze piękny ten twój brzuszek :)

• verynice Autorytet

Wysłany: 27 marca 2014, 13:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rośnie jak szalony! :) Nie spodziewałam się że tak się będzie zmieniał :) Chciałam dzisiaj ubrać luźną bluzkę...no..ubrałam...luźna to ona była...kiedyś...na brzuchu jest już obcisła :) Ale jestem dumna z M1 Marcela :) :)

Migotka22, akuszerka89, MOI, magdzia26, kark lubią tę wiadomość

dqprpx9ikjqhrova.png
  • Migotka22 Autorytet

Wysłany: 27 marca 2014, 13:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ależ ja Ci zazdroszczę :)
    Mnie ciążowe brzuszki tak bardzo rozczulają...ojjj :D

relganlikx65a1ud.png
  • hela Autorytet

Wysłany: 27 marca 2014, 13:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    verynice wrote:
    Na allegro? :)

nie na google wpisalam, duzo jest takich sklepow, akurat teraz zamowilam od szmatki agatki :) ale widzialam tez duzo fajnych uzywanych na innych stronkach, ewentualnie wpisz second hand dla niemowlaczkow :) na pewno cos znajdziesz dla siebie, ja zamierzam jeszcze lumpki obskoczyc jak bede miala wolne bo jakosciowo bardzo dobre bo co taki malec moze ubrudzic :)

64xp62y.png
  • karm3lka Autorytet

Wysłany: 27 marca 2014, 13:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Verynice rośniesz nam pięknie :D Marcelek robi sobie miejsce :D Cudownie :D

2014 <3
    2017 <3
    'wizyta 13.12
    f2w3s65gs62rzre2.png
‹‹ 394 395 396 397 398 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zespół Policystycznych Jajników – objawy PCOS, leczenie podczas starania o dziecko

Zespół Policystycznych Jajników również znane jako PCOS lub Policystyczne Jajniki, to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Jakie są objawy PCOS? Jak wygląda proces diagnozy i leczenia? I najważniejsze jak PCOS wpływa na płodność i starania o dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Czy jestem w ciąży? - ciąża urojona a widoczne objawy ciąży

Zdarzyło Ci się usłyszeć coś, co bardzo chciałaś usłyszeć lub czego usłyszeć za wszelką cenę nie chciałaś, mimo panującej wokół ciszy? Czasem nasz mózg płata nam figle. Jeśli bardzo czegoś pragniemy, jesteśmy skłonni dostrzegać przejawy tego pragnienia, mimo ich braku. Wiele kobiet starających się o dziecko, co miesiąc zasatanawia się: "Czy jestem w ciąży?", dostrzega u siebie pierwsze objawy ciąży, po czym po wykonaniu testu ciążowego widzi jedną kreskę. Ciąża urojona czy "urojenie ciążowe" - jak je rozpoznać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o dziecko i ciąża po poronieniu - prawdziwe historie ♡

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko" - opowieść o Karolinie, która doświadczyła bolesnej straty w 21. tygodniu ciąży... Jak sama mówi: wszystko układało się idealnie, nic nie wskazywało na to, że coś może być nie tak. "Starania o dziecko i ciąża po poronieniu" -  o bólu, bezsilności, traumie, ale również o pięknym odrodzeniu, niegasnącej nadziei i szczęśliwym zakończeniu. 

CZYTAJ WIĘCEJ