Wrześniowe mamusie 2014
-
WIADOMOŚĆ
-
Zaczarowana wrote:Dzień dobry
Zaczęłam dziś 17 tydzień
justyna14, współczuję z powodu ósemki, mnie też kiedyś często męczyły i pamiętam, że bardzo cierpiałam. Pamiętam jak modliłam się żeby na ślub nie zaczęła mi się wyżynać, bo nie wyobrażałam sobie tego ważnego dnia z tym dziadowskim bólem
Jeśli chodzi o pęcherz, to na niego naprawdę trzeba uważać. Podstawa to picie i częste oddawanie moczu, nie wolno przetrzymywać. Witamina C to wiadomo. A Furaginum to chyba ginekolodzy zalecają, bo wiedzą że nieleczona infekcja jest dużo groźniejsza niż zażywanie tego leku przez ciężarną. Ja miewam takie zapalenia pęcherza, że aż siusiam krwiąPrzy tym ból jest nie do opisania, na samą myśl robi mi się słabo.
Ja mam ph 5, ciekawe jak to się ma do lokatora w moim brzuchu
Tak sobie myślę...część z Was pisze o usg połówkowym, a mnie lekarz nic o nim nie wspominał. Wyznaczył tylko kolejną wizytę na 16 kwietnia, a mnie zależy żeby przed wyjazdem zrobić to usg. Nie wiem czy jak pójdę tego 16 to dopiero mi powie kiedy mam przyjść, czy co. Na wizycie będę w 18 tyg.+6d i nie wiem czy to nie za późno będzie na zapisywanie się na usg połówkowe. Orientuje się któraś z Was w jakich dokładnie tygodniach powinno się zrobić to usg ? -
witajcie
ja dzisiaj mega happy! przyszly mi w koncu moje ciuszki zamowione, moze malo praktyczne ale slodkie na maxa!!! i mega tanie
moje pierwsze zakupy, w koncu sie odwazylam, wiem ze jestem w porownaniu do was do tylu, bo niektore macie juz tyle, a ja dopiero poczatek, ale lepsze to niz nic
rozmiary od 56 do 68na razie takie wyjsciowe
sa slodziutkie!
Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 marca 2014, 11:46
magdzia26, verynice, madiiiii, Mika 28, Kaarolina, akuszerka89, stardust87 lubią tę wiadomość
-
justyna14 wrote:Witam się i ja z rana:)
akuszerka to jesteśmy we dwie, wczoraj padła punkt 22 a wstałam dziś o 9.00śpie jak dziecko, tylko głupie sny mam i bardzo realne.
Co do pęcherza to polecam z autopsji dużoooooo pić wody i innych płynów, często sikać (pozbywamy się w ten sposób bakterii z pęcherza), na uciążliwe bóle należy zaparzyć rumianek z szałwią i tzw. nasiadówkę w ciepłej wodzie z tym naparem sobie zrobić. Ulga murowana. Do tego dużo wit C w każdej postaci, bo jest to jedyna witamina, którą nie żywią się bakterie.
A ja ząbkuje:/ boli od wczoraj, dziś lekko mi dziąsło spuchło:/ makabra te ósemki mnie wykończą, jedną już usunęłam, to teraz kolejne wychodzą
Witam nową wrześnióweczkę
Mnie ósemka już dała się nieźle we znaki. Zaliczyłam szczękościsk i skończyło się niestety antybiotykiem (podobno bezpiecznym dla dzidziusia) i codziennymi wizytami u dentysty przez kilka kolejnych dni. Koszmar... a najgorsze, ze nic przeciwbólowego nie można brać. A apap to na mnie niestety nie działa:)
Trzymam kciuki, żeby u Ciebie tak się nie rozszalało. Po porodzie usunę obie:) (2-óch już się pozbyłam) -
hela wrote:witajcie
ja dzisiaj mega happy! przyszly mi w koncu moje ciuszki zamowione, moze malo praktyczne ale slodkie na maxa!!! i mega tanie
moje pierwsze zakupy, w koncu sie odwazylam, wiem ze jestem w porownaniu do was do tylu, bo niektore macie juz tyle, a ja dopiero poczatek, ale lepsze to niz nic
sa slodziutkie!
Hela! Cudne! Pocieszę Cię, że ja nie mam jeszcze nic! Czekam aż pokaże co chowa między nóżkami:)hela lubi tę wiadomość
-
rabarbarka wrote:Hela! Cudne! Pocieszę Cię, że ja nie mam jeszcze nic! Czekam aż pokaże co chowa między nóżkami:)
ja już wiem teoretycznie od 13 tyg ale jakos tak nie mialam wenyteraz sie rozhulam i pokupuje dla mojego maluszka pelno slodkich ciuszkow
-
hela wrote:witajcie
sa slodziutkie!
Kochana a to jakaś licytacja używanych? Czy "kup teraz"??Piękne
Ja będę miała USG połówkowe przy następnej wizycie, tj. 23 kwietnia, bo to będzie 20 tydzień -
Dżola wrote:jezny, ja też dziś miałam koszmarną noc. Ciągle się budziłam. I jeszcze to bieganie do toalety.
chyba sobie kibel w pokoju zamontuję
Ja myślałam o nocniku, mój narzeczony powiedział, że kupi mi taki co gra melodyjke jak się zrobi do niegoverynice, magdzia26, le'nutka lubią tę wiadomość
-
aswalda wrote:widzę, że nie jestem sama w bólach zębowych, mnie już półtora tygodnia męczy ósemka i ciekawe ile jeszcze?
-
Dziewczynki, muszę się pochwalić moim bebzunikiem
Nie myślałam, że się tak zmienił przez tydzien
Gosia19, hela, Migotka22, Kaarolina, assantea, akuszerka89, MOI, magdzia26, le'nutka, Patu, BlackLuna, Ewi25, karolcia:)))), stardust87, kark, Nelus, jovi81, aswalda lubią tę wiadomość
-
verynice wrote:Kochana a to jakaś licytacja używanych? Czy "kup teraz"??
Piękne
Ja będę miała USG połówkowe przy następnej wizycie, tj. 23 kwietnia, bo to będzie 20 tydzień
kochana znalazlam stronke z uzywanymi ciuszkami i kompleciki byly srednio za 11-15zl max
też ide na połowkowe 14kwietnia, to bedzie 20tydzien a dokladnie 19t2djuz sie doczekac nie moge
verynice lubi tę wiadomość
-
verynice, wooow, ale Ci rośnie bobasek!
U mnie to ciągle jakoś tak płasko... Troszeczke się zaokrąglił brzuszek, ale nawet nie widać, że to ciąża.
♥ Liwia ur. 05.09.2014, 3300g, 51cm
♥ Laura ur. 23.08.2016, 3720g, 55cm
♥ Tymuś ur. 6.02.2021, 4030g, 55cm
-
Was zostawić na chwilę...ale nadrukowałyście
Witam nową mamusięi te stare też
Verynice twój Marcelek ma już piękne mieszkanko
Wy nie możecie spać, a ja jak niedźwiadek...już dwie drzemki dzisiaj zaliczyłam
Stardust ja przed chorobą miałam problem z pęcherzem6 razy w nocy wstawałam...a potem jak dostałam ten antybiotyk stał się cud
Nie dość, że pomógł na choróbsko to i jeszcze na pęcherzZ tego antybiotyku ucieszył się nawet mój gin bo powiedział, że jest świetny
verynice, magdzia26, JagoodkaK lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Rośnie jak szalony!
Nie spodziewałam się że tak się będzie zmieniał
Chciałam dzisiaj ubrać luźną bluzkę...no..ubrałam...luźna to ona była...kiedyś...na brzuchu jest już obcisła
Ale jestem dumna z M1 Marcela
Migotka22, akuszerka89, MOI, magdzia26, kark lubią tę wiadomość
-
verynice wrote:Na allegro?
nie na google wpisalam, duzo jest takich sklepow, akurat teraz zamowilam od szmatki agatkiale widzialam tez duzo fajnych uzywanych na innych stronkach, ewentualnie wpisz second hand dla niemowlaczkow
na pewno cos znajdziesz dla siebie, ja zamierzam jeszcze lumpki obskoczyc jak bede miala wolne bo jakosciowo bardzo dobre bo co taki malec moze ubrudzic