Wrześniowe mamusie 2014
-
WIADOMOŚĆ
-
stardust87 wrote:Ja też dziś nie spałam ale z powodu pęcherza
myślałam, że oszaleję - co 5 minut do łazienki i 2 kropelki. Już wczoraj coś nie tak było bo bolał mnie krzyż i podbrzusze ale inaczej niż zwykle na rozciąganie no i się okazało że pęcherz
czekam teraz na małża aż pojedzie do Torunia do apteki i mi coś przywiezie, bo chyba oszaleję
furaginum jest dobre - no i w ciąży podobno można brać. Masz pewnie zapalenie pęcherza. Też to przechodziłam miesiąc przed zajściem w ciążę. MASAKRA. Włacz do swojej diety suszona żurawinę. Ona ma dużo witaminy C i zakwasza siuśki - powinno pomóc. -
Dżola wrote:jezny, ja też dziś miałam koszmarną noc. Ciągle się budziłam. I jeszcze to bieganie do toalety.
chyba sobie kibel w pokoju zamontuję
Mój mąż się śmieje, że może mnie podrzucić do kuzynki, która studiuje medycyne i właśnie jest na etapie cewnikowania pacjentówże mnie też zacewnikuje i nie bede musiała wstawać w nocy... ojj Ci faceci...
magdzia26, Dżola lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnystardust87 wrote:Ja też dziś nie spałam ale z powodu pęcherza
myślałam, że oszaleję - co 5 minut do łazienki i 2 kropelki. Już wczoraj coś nie tak było bo bolał mnie krzyż i podbrzusze ale inaczej niż zwykle na rozciąganie no i się okazało że pęcherz
czekam teraz na małża aż pojedzie do Torunia do apteki i mi coś przywiezie, bo chyba oszaleję
Polecam ci furaginum:) przechodziłam przez to 3 tyg temu. Gin kazała brać furaginum w dawce 3x2pomogło:))))
-
magdzia26 wrote:Gosiu śliczny brzusio
Stardust wiesz a może zrób sobie badanie moczu bo jak masz jakieś bakterie to może antybiotyk być potrzebny... -
Dżola wrote:furaginum jest dobre - no i w ciąży podobno można brać. Masz pewnie zapalenie pęcherza. Też to przechodziłam miesiąc przed zajściem w ciążę. MASAKRA. Włacz do swojej diety suszona żurawinę. Ona ma dużo witaminy C i zakwasza siuśki - powinno pomóc.
-
aswalda wrote:Qrde... no i mam pierwsze rozstępy....na brzuchu jeszcze malutkie ale na cycach...ehh a myślałam, że tego uniknę, bo Mamuśka nie miałahttps://www.maluchy.pl/li-69187.png
https://www.maluchy.pl/li-72300.png -
Witam dziewczynki
A Ja na ogół normalnie przesypiam zdazy się nocka jedna na kilka dni tak więc jest ok i staram się dużo w dzień pić ale już od 19 nic oprócz łyczka wody nie biore do ust bo w nocy przekichane bym miała
heh...
a tak jakoś bez wstawania daję rade wytrzymać ale jak już dzidzia większa urośnie to pewnie trzeba będzie więcej biegać w nocy do wc niestety
Gratuluje wszystkim udanych wizyt i fajnych fotek nie które sa na prawdę super -
Mnie zawsze pomagała najzwyklejsza suszona żurawina, z resztą bardzo smaczna
Dodaję codziennie do płatków śniadaniowych i jak na razie z siuśkami spokój. Ile można łykać tych wszystkich suplementów.
♥ Liwia ur. 05.09.2014, 3300g, 51cm
♥ Laura ur. 23.08.2016, 3720g, 55cm
♥ Tymuś ur. 6.02.2021, 4030g, 55cm
-
Cześć dziewczyny
Witam nową mamusie
Co do spania to ja mam tak samo od początku ciąży, czy pracowałam, czy teraz na zwolnieniu nie mogę spać w nocyUsypiam co prawda błyskawicznie 20-21, ale budzę się ok 3 w nocy i nie mogę już do rana zasnąć
Ostatnio jest trochę lepiej, bo mam za spbą kilka przespanych nocy, ale dziś znów od 3 nie mogłam spać. Zauważyłam, że lepiej mi się śpi jak przed samym snem wypiję melisę.
Co do ph moczu sprawdzałam we wcześniejszych dwóch ciążach miałam średnio 5-6 cały czas i mam dwie córki, teraz miałam 8,5 i ciekawa jestem czy będzie chłopak
I na koniec mój ciążowy brzusiozdjęcie z wczoraj 16t6d.
Brzuch rośnie mi bardzo szybko, lekarz powiedział, że to może być dlatego, że trzecia ciąża i mięśnie juz są luźniejsze i szybciej macica rośnie. W dwóch pierwszych miałam taki po 20 tyg
madiiiii, stardust87, verynice, akuszerka89, justyna14, magdzia26, assantea, le'nutka, Zaczarowana, Kaarolina, Migotka22, dba, BlackLuna, kark, JagoodkaK, jovi81 lubią tę wiadomość
-
Mika 28 wrote:a furagin bardzo pomaga na układ moczowy ale jest na receptę
No ale jakoś mam zaufanie do mojej więc poratuję się żurawinką