X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniowe mamusie 2014
Odpowiedz

Wrześniowe mamusie 2014

Oceń ten wątek:
  • Ewi25 Autorytet

Wysłany: 26 marca 2014, 17:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kark wrote:
    Co do pH to ja miałam 8 i 7, więc średnia z miesiąca wychodzi 7,5 :)
    Jest chłopak podobno.

U nas mąż nie chce Tymka dlatego, że jego daleka kuzynka też ma córeczkę Tosię(Antonina) i właśnie synka Tymka(Tymon) i twierdzi, ze wyszłoby, że się odgapiliśmy... Tylko kurcze, oni nazwali córkę Tosia, mimo, że nasza miała wtedy już pół roku, więc czemu teraz my nie możemy nazwać dziecka tak jak chcemy?!

Właśnie użyłam po raz pierwszy parowaru, który dostałam od męża na urodziny i tak pachnie ziemniaczkami, że chyba nie wytrzymam z czekaniem na męża i zjem sama obiad :D

Ja odkąd brałam luteinę do teraz jest bardziej płaczliwa... Na występach córki ryczałam, na urodzinach teściowej, na wszystkich bajkach Disneya, które ostatnio oglądałyśmy z córką. Nawet ostatnio podczas oglądania bajki Braci Grimm o Pani Zamieci poryczałam się, że jedna siostra była pracowita, a mama bardziej dbała o leniwą siostrę :P Ech, te hormony :D

Dba, jak tam w pracy męża? Jest jakaś decyzja odnośnie wyjazdu czy czekacie na rozwój wydarzeń?

wiem ze chłopak bo lekarz na usg już mi powiedział :) a jednak ph też nie kłamie :D
    Ja dziś na obiadek miałam gotowanego kurczaka z marcheweczką :) a na kolację się cały czas zastanawiam co zjem :).
    Pyszne te gofry są ale ja sie skusiłam na jednego jak byłam w odwiedzinach we wrocławiu z bitą śmietaną i na drugi dzień chorowałam bo żoładek bolał i miałam wzdęcia, jednak nie moge nic krowiego, nawet w minimalnych ilosciach :(

qb3c82c3gptozz8t.png
  • Ewi25 Autorytet

Wysłany: 26 marca 2014, 17:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a my jak na złość imię dla dziewczynki bez żadnego ale wybraliśmy a tu okazało się że chłopak i narazie jest bezimienny bo jakoś nie możemy dojść do porozumienia :D Ja chcę Fabian lub Filip, a mój skarb Stanisław... nie podoba mi się i nie ulegnę.

qb3c82c3gptozz8t.png
  • verynice Autorytet

Wysłany: 26 marca 2014, 17:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jesteśmy po wizycie ;) Wszystkie wyniki w normie, pomiary dzidzi również :) Poniżej przestawiam Wam moją dzidźkę:
    10n99qd.jpg

Jedno zdjęcie dostaliśmy w 3D...mały kosmita :D
    9th15c.jpg

A tutaj, przybija wszystkim ciociom piąteczkę :)
    2a7d01w.jpg

No i najważniejsze:
    iyesu9.jpg
    PISIOREK naszego Marcela :)Ta najbardziej biała kropeczka mniej więcej na środku zdjęcia :) :) :)

le'nutka, Gosia19, hela, kark, jovi81, stardust87, Migotka22, Patu, magdzia26, karolcia:)))), Kaarolina, perełeczka, assantea, akuszerka89, madiiiii, BlackLuna, Zaczarowana, Nelus, Dżola lubią tę wiadomość

dqprpx9ikjqhrova.png
  • dba Autorytet

Wysłany: 26 marca 2014, 18:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    verynice super zdjęcia :)
    Kark dlatego właśnie nie wiem jak to będzie :/ może lepiej jak dopiero po porodzie by pojechał... wtedy sobie dam radę, jak już będę z dzieckiem w domu.
    Ewi25 na Stanisława też bym się nie zgodziła :) mój syn ma na drugie Filip ;) Może przekonaj męża do tego by Stanisław był na drugie ;)

verynice lubi tę wiadomość

• Ewi25 Autorytet

Wysłany: 26 marca 2014, 18:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    chce Stanisław bo jego ukochany dziadek tak ma na imię :) coś musimy w końcu postanowić ale czuje że nam się zejdzie bo oboje nie dajemy łatwo za wygraną :D
    veronice śliczny bobas :) ciekawe jak mój mały się ma.

qb3c82c3gptozz8t.png
  • Fipsik Autorytet

Wysłany: 26 marca 2014, 18:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jovi81 wrote:
    Lekarz zabronił - powiedział że łatwo jest się zranić nawet jak się ma rękawiczki a odchodów różnych zwierząt może być w ogrodzie sporo. Nie będę z nim dyskutować zwłaszcza że toxo nie przechodziłam.

ja też nie przechodziłam, i w ogródku sobie grzebię. A na łapki zakładam rękawiczki lateksowe, na to dopiero rękawice ogrodowe (materiał + farba)

jovi81 lubi tę wiadomość

c55fcsqv7zvb1aan.png
    gyxw8u69g8jufhg3.png
  • Patu Autorytet

Wysłany: 26 marca 2014, 18:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dba wrote:
    Kark mąż nadal pracy ma mało, nie poruszaliśmy znowu tego tematu, nie wiem co chce zrobić. Znajomy proponował mu dzisiaj Norwegię... Sama nie wiem. Poradziłabym sobie sama,wiele rzeczy teraz sama załatwiam i ogarniam, ale nie wyobrażam sobie porodu wtedy kiedy by go nie było... mamy już dziecko, psa, sama nie ogarnę kiedy będę w szpitalu. Wszystko to dla mnie jest trudne.
    Jeszcze siostra wymyśliła sobie ślub 9 września - akurat wtedy kiedy mam termin porodu, no i dni też fantastyczne - poniedziałek i wtorek. Ja powiedziałam mamie - nie przyjedziemy na ślub, nie w tym terminie, oczywiście obrażona, bo ja mogę się wtedy dobrze czuć, sama chciałam ciąże. Wkurzyła mnie,zero zrozumienia, a siostra wyskakuje ze ślubem pół roku po zaręczynach, wszystko na szybko (mimo, że się im nie spieszy), wcześniej był termin na październik. Chodzę rozgoryczona.

nie wyobrażam sobie porodu bez męża w takim wypadku, szczególnie,że jest drugie dziecko. i mi byłoby ciężko i dla dziecka nie dobre, mogłoby poczuc się odepchnięte, mniej ważne, że "nowe" sie urodziło, to juz przy niej nie ma mamusi ani tatusia tylko u kogos z rodziny.

a co do ślubu, nie wiem jakie ukłądy są u Was w rodzinie, ale znajomi mieli podobną sytuacje. zaplanowali ślub właśnie jak siostra pana młodego była w ciąży. i to ślub na kilka dni przed terminem. jej udało się byc i nawet dobrze się bawiła, tanczyła i wogóle :) ale wiadomo duzo zależy od samopoczucia i od tego jak daleko te wesele od domu/wybranego szpitala.

mam nadzieję, ze jednak mężowi uda się byc przy Tobie.

w4sqskjoaxouo4v6.png
    km5szbmh19kb0szw.png
    tb73e6ydp1wtlvbc.png
  • Migotka22 Autorytet

Wysłany: 26 marca 2014, 18:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hela cholero jedna...dzisiaj to już może daruję, ale jutro gofry muszą być ;)
    Jak dobrze, że mam gofrownice, bo byłby nie lada problem :P

Verynice śliczny Marcelek :)
    Te Twoje usg są cudowne :)

verynice, hela, stardust87 lubią tę wiadomość

relganlikx65a1ud.png
  • Patu Autorytet

Wysłany: 26 marca 2014, 18:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    verynice- ale genialna piątka :) tez mu przybij ode mnie :) a Fabian mi się bardzo podobało ale mąż sie nie zgodził. cytuje "żadnego Pabiana nie będzie wymyśl coś normalnego". na Stanisława ja byłabym nie ugięta, o nie. na drugie juz prędzej.

verynice, BlackLuna lubią tę wiadomość

w4sqskjoaxouo4v6.png
    km5szbmh19kb0szw.png
    tb73e6ydp1wtlvbc.png
  • assantea Autorytet

Wysłany: 26 marca 2014, 19:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My już po wizycie. Dokładnych pomiarów lekarz nie robił, za cztery tygodnie jestem umówiona na połówkowe. Młody ma 10 cm a serduszko ładnie sobie bije. No i potwierdził chłopca. Moj mężczyzna stał wpatrzony w ekran i widziałam jak się wzruszył a Pan Doktor składał mu gratulacje z powodu synka. Faceci! :-)

No to w takim razie pozdrawiamy wszystkie ciocie. Mamusia i Ignaś :-)

35m02fr.jpg

karolcia:)))), justyna14, magdzia26, perełeczka, akuszerka89, verynice, madiiiii, jovi81, kark, hela, stardust87, Kaarolina, JagoodkaK, Dżola, le'nutka lubią tę wiadomość

W końcu z nami! <3
    f2w3k0s3kh8mgta9.png
  • justyna14 Autorytet

Wysłany: 26 marca 2014, 19:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    assantea wrote:
    My już po wizycie. Dokładnych pomiarów lekarz nie robił, za cztery tygodnie jestem umówiona na połówkowe. Młody ma 10 cm a serduszko ładnie sobie bije. No i potwierdził chłopca. Moj mężczyzna stał wpatrzony w ekran i widziałam jak się wzruszył a Pan Doktor składał mu gratulacje z powodu synka. Faceci! :-)

No to w takim razie pozdrawiamy wszystkie ciocie. Mamusia i Ignaś :-)

35m02fr.jpg
    gratulacje! zazdroszczę Wam, żę znacie już płeć. Ja czekam do połówkowego usg może wtedy coś się dowiem

7w3d 💔
  • Kaarolina Autorytet

Wysłany: 26 marca 2014, 19:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    widzę że grono chłopców się powiększa ;) super super i cieszę się z Waszych dobrych wieści:)
    a co do 3.04 to mój Teść również ma urodziny a Teściowa Imieniny ach mam nadzieję że będziemy mieli powody do świętowania <3

https://www.maluchy.pl/li-69187.png

https://www.maluchy.pl/li-72300.png
  • assantea Autorytet

Wysłany: 26 marca 2014, 19:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    justyna14 wrote:
    gratulacje! zazdroszczę Wam, żę znacie już płeć. Ja czekam do połówkowego usg może wtedy coś się dowiem
    Te póki co nierozpoznane to dziewczynki pewnie będą :-)

verynice, justyna14, kark, le'nutka lubią tę wiadomość

W końcu z nami! <3
    f2w3k0s3kh8mgta9.png
  • dba Autorytet

Wysłany: 26 marca 2014, 19:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patu nie mam dobrych stosunków z siostrą ;) już postanowiliśmy, że nie jedziemy. To jest inne województwo, do nich mam 50km, a lokal może być jeszcze dalej. Poza tym mąż nie może sobie pozwolić na wolne w tygodniu.

• Patrycja Kornelia Debiutantka

Wysłany: 26 marca 2014, 19:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewi25 wrote:
    chce Stanisław bo jego ukochany dziadek tak ma na imię :) coś musimy w końcu postanowić ale czuje że nam się zejdzie bo oboje nie dajemy łatwo za wygraną :D
    veronice śliczny bobas :) ciekawe jak mój mały się ma.

O matko, STACHU? Mój ojciec i dziadek też byli Stachami - Stachy są wredne, bez uczuć.
    Ja bym nigdy swojego synka tak nie nazwała, trzecie pokolenie tego samego imienia odpada :P
    bądź uparta przy swoim :) Mój ojciec chciał by wnuk też był STACH - never!

karolcia:)))), perełeczka lubią tę wiadomość

f2w3rjjg8w8munuj.png

i81xxzdv2zdcvzqv.png

Wysłany: 26 marca 2014, 19:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie będzie Kacper luz Zuzanna.
    Po wielu bitwach doszliśmy od porozumienia :)

f2w3rjjg8w8munuj.png

i81xxzdv2zdcvzqv.png

Wysłany: 26 marca 2014, 19:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    verynice wrote:
    Jesteśmy po wizycie ;) Wszystkie wyniki w normie, pomiary dzidzi również :) Poniżej przestawiam Wam moją dzidźkę:
    10n99qd.jpg

Jedno zdjęcie dostaliśmy w 3D...mały kosmita :D
    9th15c.jpg

A tutaj, przybija wszystkim ciociom piąteczkę :)
    2a7d01w.jpg

No i najważniejsze:
    iyesu9.jpg
    PISIOREK naszego Marcela :)Ta najbardziej biała kropeczka mniej więcej na środku zdjęcia :) :) :)
    WOW Super zdjęcia, gratulacje. :)

f2w3rjjg8w8munuj.png

i81xxzdv2zdcvzqv.png
  • madiiiii Autorytet

Wysłany: 26 marca 2014, 20:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dba, wiem, że najłatwiej jest doradzać, ale moim zdaniem przed porodem za wszelką cenę powinniście być razem. Gdy rodzina jest na pierwszym miejscu (ta najbliższa, czyli mąż i dzieci), cała reszta zaczyna się jakoś układać. Przynajmniej tak jest u mnie :) Też bym olała siostrę w takim wypadku ;) Bez przesady, obecność na ślubie nie jest taka ważna. Zadbajcie przede wszystkim o wasze sprawy i spokój, a będzie dobrze :) Głowa do góry!
    dba wrote:
    Kark mąż nadal pracy ma mało, nie poruszaliśmy znowu tego tematu, nie wiem co chce zrobić. Znajomy proponował mu dzisiaj Norwegię... Sama nie wiem. Poradziłabym sobie sama,wiele rzeczy teraz sama załatwiam i ogarniam, ale nie wyobrażam sobie porodu wtedy kiedy by go nie było... mamy już dziecko, psa, sama nie ogarnę kiedy będę w szpitalu. Wszystko to dla mnie jest trudne.
    Jeszcze siostra wymyśliła sobie ślub 9 września - akurat wtedy kiedy mam termin porodu, no i dni też fantastyczne - poniedziałek i wtorek. Ja powiedziałam mamie - nie przyjedziemy na ślub, nie w tym terminie, oczywiście obrażona, bo ja mogę się wtedy dobrze czuć, sama chciałam ciąże. Wkurzyła mnie,zero zrozumienia, a siostra wyskakuje ze ślubem pół roku po zaręczynach, wszystko na szybko (mimo, że się im nie spieszy), wcześniej był termin na październik. Chodzę rozgoryczona.

♥ Liwia ur. 05.09.2014, 3300g, 51cm
    ♥ Laura ur. 23.08.2016, 3720g, 55cm
    ♥ Tymuś ur. 6.02.2021, 4030g, 55cm
  • justyna14 Autorytet

Wysłany: 26 marca 2014, 21:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    assantea wrote:
    Te póki co nierozpoznane to dziewczynki pewnie będą :-)
    tak właśnie czuję, że u mnie będzie córcia:) czas pokaże, czy moje przypuszczenia się potwierdzą:)

7w3d 💔
  • BlackLuna Autorytet

Wysłany: 26 marca 2014, 23:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gratuluję udanych wizyt dziewczynki same super wiadomości nic tylko się cieszyć:)a fotki są prześliczne:)

Dobrej nocki życzę:)

yn10zjeku.png
    1a75ojqh9.png
    21.08.13 [*] nasz aniołek
‹‹ 390 391 392 393 394 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Obrotowy fotelik tyłem - bezpieczeństwo i funkcjonalność

Fotelik obrotowy to wygoda i bezpieczeństwo w jednym – dzięki funkcji obracania ułatwia wkładanie i wyjmowanie dziecka z samochodu, a także pozwala na łatwe ustawienie tyłem do kierunku jazdy, co jest najbezpieczniejszą pozycją dla najmłodszych pasażerów. Jakie ma jeszcze korzyści?

CZYTAJ WIĘCEJ

Płodność mężczyzn - przyczyny obniżonej płodności i sposoby na poprawę

Płodność mężczyzn na przestrzeni lat uległa znacznemu pogorszeniu. Dlaczego jakość nasienia współczesnych mężczyzn jest obniżona? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością? Co zrobić, aby wesprzeć i poprawić męską płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ

Gadżety elektroniczne dla kobiet część 1 - opaski fitnessowe wesprą Twoje zdrowie, ale też płodność

To pierwszy artykuł z serii gadżetów elektronicznych dla kobiet. Dziś przyjrzymy się opaskom fitnessowym - w czym mogą nam pomóc, na co warto zwrócić uwagę wybierając opaskę i co ciekawe w jaki sposób opaski fitnessowe mogą dodatkowo wesprzeć naszą płodność i polepszyć analizę cykli miesiączkowych. Podpowiemy również dlaczego warto skonfigurować opaskę z aplikacją miesiączkową i czy zawsze jest to możliwe.

CZYTAJ WIĘCEJ