X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniowe mamusie 2014
Odpowiedz

Wrześniowe mamusie 2014

Oceń ten wątek:
  • verynice Autorytet

Wysłany: 26 marca 2014, 10:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, a może zrobimy tak jak (nie pamiętam teraz w którym wątku) w naszych podpisach nad suwaczkami napiszemy czy w naszym brzuszku mieszka synek czy córeczka? I imię, jeśli jest już wybrane? :)

Ja mam nadzieję, że dziś już będę mogła uzupełnić tabelkę no i dodam sobie takie coś do podpisu :)

BlackLuna, magdzia26, Migotka22 lubią tę wiadomość

dqprpx9ikjqhrova.png
  • Zaczarowana Autorytet

Wysłany: 26 marca 2014, 11:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry :)
    Gratuluję udanych wizyt i trzymam kciuki za następne! :)

Ja wczoraj wieczorem wyciągnęłam mamę do tesco i kupiłam śliczne śpiochy, body z krótkim rękawem i z długim. Normalnie od razu humor mi się poprawił. Moje pierwsze dzidziusiowe zakupy!

Ostatnio strasznie mnie od rana suszy, co wypiję szklankę wody, to zaraz czuję suchość w ustach. Jak byłam w centrum handlowym, to nie wytrzymałam i kupiłam sobie małą butelkę wody i wypiłam ją praktycznie jednym duszkiem, co nigdy mi się nie zdarza! Zgaga dalej mnie męczy, migdały już nie pomagają, ogórki kiszone nie zawsze, jeszcze próbuję z kakaem - pomaga, ale na krótko, już nawet kupiłam głupie Rennie, ale też na krótko daje ulgę. Jak w tak wczesnej ciąży mnie ta zgaga męczy, to nie chcę wiedzieć co będzie pod koniec :(
    Dziś nic mi się nie chce, mam paskudnego lenia, a niestety mam trochę spraw do pozałatwiania na mieście i jeszcze muszę pojechać do teściowej.

Córcia <3
    dxomtv735zv5mpm2.png
  • Dżola Ekspertka

Wysłany: 26 marca 2014, 11:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    JUHU!!!!! A ja od wtorku będe już na L4 !!
    prezesi sami chcą mnie wyslac bo w firmie źle się dzieje i będa obcinac pensje i chcą żebym swoją zachowała więc lepiej żebym poszła na L4
    Więc ja tam sie cieszę

verynice, justyna14, kark lubią tę wiadomość

16udyx8dlqyt9a9e.png
  • Migotka22 Autorytet

Wysłany: 26 marca 2014, 11:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry brzuchatki :)
    Te wasze brzusie są cudowne :)
    A ja dzisiaj od samego rana mam takie zawroty głowy, że poradzić sobie nie mogę :/

magdzia26 lubi tę wiadomość

relganlikx65a1ud.png
  • Fipsik Autorytet

Wysłany: 26 marca 2014, 11:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Migotka ja tak wczoraj miałam. I senność straszna do tego. Dzisiaj na szczęście już lepiej, więc może jutro też będziesz się lepiej czuć, a dzisiaj wypoczywaj

Migotka22 lubi tę wiadomość

c55fcsqv7zvb1aan.png
    gyxw8u69g8jufhg3.png
  • akuszerka89 Autorytet

Wysłany: 26 marca 2014, 12:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mam prośbę do tych, które wiedzą już co mają w brzuszkach. Może każda z Was napisać czy chłopiec czy dziewczynka i jakie miała ostatnio pH moczu? Bo ja nadal nie wiem kto we mnie siedzi, mocz zawsze miałam pH5, a tu nagle wyszło 6,5 i zastanawiam się, czy to może coś znaczyć :P

A co do ZUSu to jestem mega wk..wiona na nich. Ostatnie pieniądze w kwocie ok 300 zł dostałam od nich 20 lutego, jak zadzwoniłam do nich z pytaniem, kiedy dostanę resztę pieniędzy, to szanowna PANI!!! powiedziała mi, że następne pieniądze dostanę najwcześniej 3 kwietnia, bo oni już marzec mają zamknięty. I że to, że jeszcze nie dostałam pieniędzy, to wina mojego pracodawcy, bo za późno przyniósł do ZUSu moje zwolnienie. Tylko jak k.rwa miał wcześniej przynieść jak byłam w szpitalu i zwolnienie dostałam dopiero po wypisaniu mnie ze szpitala czyli 10,03?!?! Ale ich to już nie interesuje. Po prostu masakra:/

preg.png
    28.08.2014 - mój CUD - Filip❤️
    01.04.2015 - 5tc [*]
    18.08.2017 - Amelka [*]
    14.08.2018 - 6tc [*]
    04.10.2021 ciąża biochemiczna
    26.07.2022 ciąża biochemiczna
    29.10.2022⏸️😍
    22.12.2022 będzie Natalka 😍💗
  • madiiiii Autorytet

Wysłany: 26 marca 2014, 12:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie też chcą wysłać na zwolnienie od maja (ale będę pracować zdalnie, ile będę mogła) i zastanawiam się, jak to będzie wyglądać formalnie...Kazali Ci donieść zwolnienie od lekarza czy pracodawca jakoś sam to załatwia?
    Dżola wrote:
    JUHU!!!!! A ja od wtorku będe już na L4 !!
    prezesi sami chcą mnie wyslac bo w firmie źle się dzieje i będa obcinac pensje i chcą żebym swoją zachowała więc lepiej żebym poszła na L4
    Więc ja tam sie cieszę

♥ Liwia ur. 05.09.2014, 3300g, 51cm
    ♥ Laura ur. 23.08.2016, 3720g, 55cm
    ♥ Tymuś ur. 6.02.2021, 4030g, 55cm
  • Migotka22 Autorytet

Wysłany: 26 marca 2014, 12:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fipsik obyś miała rację :)
    Bo boję się sama do łazienki wyjść...tak mnie muli :/

relganlikx65a1ud.png
  • Dżola Ekspertka

Wysłany: 26 marca 2014, 12:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    madiiiii wrote:
    Mnie też chcą wysłać na zwolnienie od maja (ale będę pracować zdalnie, ile będę mogła) i zastanawiam się, jak to będzie wyglądać formalnie...Kazali Ci donieść zwolnienie od lekarza czy pracodawca jakoś sam to załatwia?

Kazali przynieść. I kurcze mam tu problem bo pewnie będę musiała zabulić za wizytę bo pójdę prywatnie do lekarza mojego. Ja tez mogę pracować zdalnie ale czy mi się chce?? hehehe

madiiiii lubi tę wiadomość

16udyx8dlqyt9a9e.png
  • Dżola Ekspertka

Wysłany: 26 marca 2014, 12:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny mam takie jeszcze 1 pytanko. od dłuższego czasu mam infekcję. Lekarz kazał brać globulki illadian, które mi nie pomagały na co lekarz bardzo się zdziwił (nie wziął wymazu) i przepisał mi maść dopochwowo i smarować na zewnątrz aż do zużycia tubki. Pomogło od pierwszego użycia ale biorę to żeby nie było nawrotów. Od wczoraj na papierze przy podcieraniu (nie za każdym razem) zauważyłam takie dziwne coś. Niby śluz ale takie mini kropki brązowe i nie wiem czy to coś groźnego. Nie wiem czy to może od maści że jak ten irygator tam wkładam to może coś podrażniam i dlatego te plamki. Boję się, ze ten sobotni wypadek może mieć na to wpływ. co o tym myślicie???
    w piatek idę do tego mojego gienka po zwolnienie to go od razu poprosze o usg zapobiegawczo niech spr czy wszystko ok.

16udyx8dlqyt9a9e.png
  • madiiiii Autorytet

Wysłany: 26 marca 2014, 12:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ehh, ja to mam trochę skomplikowaną sytuację w pracy. Chcieli nawet, żebym pracowała częściowo zaraz po porodzie na macierzyńskim i to w ramach zasiłku, bez dodatkowego wynagrodzenia. Pffff...Nie będę już opisywać szczegółów, bo szkoda mi nerwów.

• Migotka22 Autorytet

Wysłany: 26 marca 2014, 12:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dżola wg mnie to nic niebezpiecznego. Ale infekcja może dawać różne oznaki. Sama doskonale o tym wiem bo też cały czas się męczę z jakimś cholerstwem :/
    Także spokojnie i przede wszystkim obserwuj się...

relganlikx65a1ud.png
  • Dżola Ekspertka

Wysłany: 26 marca 2014, 12:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    żartujesz!!! No na takie coś bym się nie godziła. Niech ci płacą dodatkowo. Wykorzystywacze jedni! Na nic takiego się nie gódź.

16udyx8dlqyt9a9e.png
  • Dżola Ekspertka

Wysłany: 26 marca 2014, 12:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Migotka22 wrote:
    Dżola wg mnie to nic niebezpiecznego. Ale infekcja może dawać różne oznaki. Sama doskonale o tym wiem bo też cały czas się męczę z jakimś cholerstwem :/
    Także spokojnie i przede wszystkim obserwuj się...

no to mnie uspokoiłaś. Dziękuję :*

16udyx8dlqyt9a9e.png
  • madiiiii Autorytet

Wysłany: 26 marca 2014, 12:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też mnie zatkało, gdy to usłyszałam. Od razu uprzedziłam, że jeżeli w ogóle mam pracować, to tylko za dodatkową kasę i tylko wtedy, gdy będę mogła. Wtedy zaczęli mi sugerować, że muszę być czujna, bo nie wiadomo, kto wejdzie na moje stanowisko podczas urlopu. Szok, szok, szok! Mimo tego że chroni mnie prawo, najprawdopodobniej sama zacznę sobie szukać nowej pracy w trakcie urlopu, bo wkurzyli mnie strasznie swoim podejściem.
    Dżola wrote:
    żartujesz!!! No na takie coś bym się nie godziła. Niech ci płacą dodatkowo. Wykorzystywacze jedni! Na nic takiego się nie gódź.

• Mika 28 Autorytet

Wysłany: 26 marca 2014, 13:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A Ja też dzisiaj podcierając sie miałam dziwne upławy zielonkawe ale nic mnie nie boli moze znowy jakas infekcja :(

bhywkrhm4kro7bny.png
    relgio4pjw325a69.png
  • Dżola Ekspertka

Wysłany: 26 marca 2014, 13:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    madiiiii wrote:
    Też mnie zatkało, gdy to usłyszałam. Od razu uprzedziłam, że jeżeli w ogóle mam pracować, to tylko za dodatkową kasę i tylko wtedy, gdy będę mogła. Wtedy zaczęli mi sugerować, że muszę być czujna, bo nie wiadomo, kto wejdzie na moje stanowisko podczas urlopu. Szok, szok, szok! Mimo tego że chroni mnie prawo, najprawdopodobniej sama zacznę sobie szukać nowej pracy w trakcie urlopu, bo wkurzyli mnie strasznie swoim podejściem.

No coś ty. Tak czy inaczej maja obowiązek przyjąć Cie do pracy po macierzyńskim. A ty idź na to zwolnienie teraz i jak urodzisz to szukaj pracy. A im na złość blokuj ten etat :D np. biorąc wychowawczy :D

madiiiii lubi tę wiadomość

16udyx8dlqyt9a9e.png
  • Dżola Ekspertka

Wysłany: 26 marca 2014, 13:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mika 28 wrote:
    A Ja też dzisiaj podcierając sie miałam dziwne upławy zielonkawe ale nic mnie nie boli moze znowy jakas infekcja :(

jak zielone to na pewno infekcja. Skonsultuj to z lekarzem bo infekcja w ciązy podobno jest niebezpieczna. Do czasu wizyty kup sobie ten probiotyk illadian. Mnie niestety nie pomógł bo już miałam zaawansowane stadium i się tylko drapałam bo mnie tak swędziało. A ty kochana działa póki możesz.

16udyx8dlqyt9a9e.png
  • Mika 28 Autorytet

Wysłany: 26 marca 2014, 13:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kuźde a Ja ostatnio przyjmowałam gynalgin (chyba bo już dokładnie nie pamietam nazwy) i to było ze 3 tygodnie temu i co znowu powrót cholerka by to wzieła

bhywkrhm4kro7bny.png
    relgio4pjw325a69.png
  • perełeczka Znajoma

Wysłany: 26 marca 2014, 13:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Na samym początku chciałam Pozdrowić Was wszystkie :D od dłuższego czasu przymierzam się żeby dołączyć do forum może z czasem się rozkręcę ;) Ja też w kwietniu mam dostać wypłatę z ZUS aż jestem ciekawa jak to będzie mam nadzieję że nie będzie większych problemów, już wiem że mam sobie robić ksero każdego L4 bo koleżance z pracy ostatnio zgubili i nie miała wypłacone :/ pozdrawiam :D

magdzia26, kark lubią tę wiadomość

‹‹ 388 389 390 391 392 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Siatki centylowe wzrostu chłopców i dziewczynek - czym są i jak je czytać?

Siatki centylowe to narzędzie, które pomaga monitorować rozwój fizyczny dzieci, takich jak wzrost, waga czy obwód głowy. Są one ważnym wskaźnikiem zdrowia, umożliwiającym ocenę, czy dziecko rozwija się w normie dla swojego wieku i płci. Dzięki siatkom centylowym rodzice i specjaliści mogą wcześnie wykryć potencjalne problemy zdrowotne lub rozwojowe. W artykule wyjaśniamy, jak czytać siatki centylowe i na co zwracać uwagę podczas interpretacji wyników.

CZYTAJ WIĘCEJ

8 rzeczy, które warto wiedzieć o diagnostyce endometriozy

Diagnoza endometriozy niekiedy trwa latami... Wszystko za sprawą niespecyficznych objawów, które daje to schorzenie. A jak wiadomo - im szybsza diagnoza, tym większa szansa na podjęcie efektywnego leczenia. Przeczytaj najważniejsze i najbardziej kluczowe rzeczy o diagnostyce endometriozy. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Karuzela łóżeczkowa, która rośnie razem z dzieckiem

Karuzele do łóżeczka to nie tylko dekoracja – pomagają stymulować zmysły malucha i wspierają jego rozwój. Kolorowe, poruszające się elementy przyciągają uwagę dziecka, rozwijając wzrok oraz koordynację. Dodatkowo, delikatna muzyka i spokojne ruchy karuzeli mogą działać kojąco, pomagając maluchowi w wyciszeniu się przed snem.

CZYTAJ WIĘCEJ