X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniowe mamusie 2014
Odpowiedz

Wrześniowe mamusie 2014

Oceń ten wątek:
  • Kaarolina Autorytet

Wysłany: 26 marca 2014, 08:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ofcooo wrote:
    wiecie co kochane...wczoraj jak sie naczytałam tego naszego wrześniowego forum to dziś w nocy miałam koszmary.. :( mam za słabą psychikę, żeby tak sie denerwować. Mężu zabronił mi czytać bo później sama sobie coś wymyślam. Więc chyba przestanę tu zaglądać :(

Ja tak sobie myślę, ze to po prostu tak jest mnie też męczą noc w noc koszmary ale zaczęłam się już do nich przyzwyczajać. Staraj się nie myśleć o najgorszym (chociaż wiem po sobie że nie jest to łatwe ;) )

https://www.maluchy.pl/li-69187.png

https://www.maluchy.pl/li-72300.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 marca 2014, 09:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale macie śliczne brzusie <3
    verynice powodzenia na wizycie :)

verynice lubi tę wiadomość

• Patu Autorytet

Wysłany: 26 marca 2014, 09:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ofcooo wrote:
    wiecie co kochane...wczoraj jak sie naczytałam tego naszego wrześniowego forum to dziś w nocy miałam koszmary.. :( mam za słabą psychikę, żeby tak sie denerwować. Mężu zabronił mi czytać bo później sama sobie coś wymyślam. Więc chyba przestanę tu zaglądać :(

Ale czego dokładniej? Mi to forum pomaga się nie denerwować jak coś nie tak to zawsze dziewczyny pomogą i uspokaja.

A dzis jestem przeszczesliwa bo przeczytałam ze w 15 tyg malenstwo juz słyszy głos jak.się mówi do brzuszka ;) i słyszy bicie mojego serca. To cudowne ze juz się uczy mamy i taty głosu powolutku ;)

kark lubi tę wiadomość

w4sqskjoaxouo4v6.png
    km5szbmh19kb0szw.png
    tb73e6ydp1wtlvbc.png
  • jovi81 Autorytet

Wysłany: 26 marca 2014, 09:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie z rana :) u mnie piękne słoneczko dzisiaj :)

https://www.maluchy.pl/li-69787.png
    xvg47yr.png
  • justyna14 Autorytet

Wysłany: 26 marca 2014, 09:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    madiiiii wrote:
    No właśnie wczoraj byliśmy w banku dopinać ostatnie pierdoły i wygląda na to, że w połowie kwietnia ruszamy ostro z budową. Coś mi się wydaje, że ten rok szyyyybko zleci :)

verynice, samych najlepszych wieści na wizycie, również tych płciowych ;)
    madiii to się ciesze, że wszystko dobrze idzie:) my znaleźliśmy hydraulika, za 3 tygodnie ma zacząć podłogowe robić :)

7w3d 💔
  • justyna14 Autorytet

Wysłany: 26 marca 2014, 09:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam,

Patu też to czytałam i więcej od teraz rozmawiam z dzidzią.

Ofcooo nie wiem co czytałaś, ale ostatnio mamy tu same pozytywne wibracje i informację, także wątpie, żeby Twoja psychika przez forum został w jaki kolwiek sposób nadwyrężona. Może poprostu ostatnio przed wizytą się bardziej nierwowa zrobiłaś w związku ze stresem, ale na 100%wszystko będzie dobrze. Musisz się czymś zająć żeby tyle nie myśleć :)

U mnie dziś piękna pogoda, z rana pączuś i kawka do łóżka od mojego ukochanego mężusia:) Jak sam wstawał to kazał mi sobie pospać ile chce:) ehh dobrze mi:)
    Wczoraj oglądałam pogode, na weekend ma być pięknie więc zaplanowaliśmy wypad nad zegrze :) z grilem i znajomymi:) już nie moge się doczekać :)

7w3d 💔
  • Kaarolina Autorytet

Wysłany: 26 marca 2014, 09:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    justyna14 wrote:
    Witam,

U mnie dziś piękna pogoda, z rana pączuś i kawka do łóżka od mojego ukochanego mężusia:) Jak sam wstawał to kazał mi sobie pospać ile chce:) ehh dobrze mi:)
    Wczoraj oglądałam pogode, na weekend ma być pięknie więc zaplanowaliśmy wypad nad zegrze :) z grilem i znajomymi:) już nie moge się doczekać :)
    U nas też piękna pogoda :) widzę że nie tylko mój Mąż taki kochany że przygotowuje śniadanie :) mój przed wyjściem do pracy Nam zrobił :D i oby pogoda do weekendu się nie popsuła, bo u Nas ciągle tak jest w tygodniu ładnie, ciepło, słonecznie a w weekend deszcz i wichura aż się mój M wkurza, ze jak ma wolne to pogoda się psuje takie ma "szczęście" mój Bidulek :)

• iwo_na Autorytet

Wysłany: 26 marca 2014, 09:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    doti77 wrote:
    Witam.Niedawno wstałam leki zażyłam i czas na śniadanko.Głowa mnie od wczoraj boli,a już nie chcę się faszerować tabletkami,może przejdzie. Mąż po nocy z pracy przyjechał i syna do szkoły pojechał zawiózł i od razu do mechanika samochodowego.Same wydatki,już 500 zł poszło na te naprawy,a to jeszcze nie koniec.Idę jakieś kanapki sobie zrobić,pewnie z pomidorkiem,bo ostatnio to mam jakiegoś fioła na punkcie pomidorów .Udanego dnia.Ja większość w łóżku spędzę.
    Ja mam to samo, moim ulubionym daniem są kanapki z masłem i pomidorem oraz pomarańcze :)

relg4z17djzzyjqt.png
  • stardust87 Autorytet

Wysłany: 26 marca 2014, 09:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a ja dziś kanapki z dżemem truskawkowym. W ogóle mogłabym tylko słodkości jeść, więc to chyba jednak nieprawda, że słodkie to na dziewczynkę.. :)
    Dzień dobry mamuśki :) Miłego dnia.

Moje maleństwo [*] 30.07.13 (5tc) |
    Drugie maleństwo [*]7.10.2015 (7tc)
    f2wljw4zsezkkurs.pngmhsv9vvjv50e03h0.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 marca 2014, 09:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dzisiaj mam dzień pełen leniuchowania. Wczoraj zrobiłam na 3dni pierogów i kapusty zasmażanej z kiełbaską, więc będę podgrzewać i zjadać. Jeszcze myśle nad ciastem, ale chyba pojadę do sklepu, ostatnio widziałam sernik na zimno z truskawkami i winogronem :D na samą myśl już mi ślinka cieknie mmmm 2napalony.gif

Kaarolina, justyna14 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 marca 2014, 09:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam jeszcze pytanko, która dostaję wypłatę z ZUSU?!

• madiiiii Autorytet

Wysłany: 26 marca 2014, 09:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Powodzenia zatem z dalszymi etapami budowy! :) U nas też praktycznie w całym domku planujemy zrobić podłogówkę + grzejniki łazienkowe. Widzę zapowiada się Wam miły weekend. Zegrze to bliskie rejony naszego przyszłego lokum, także często przejeżdżamy obok. Potem jeszcze kawałeczek i pod Serockiem jest nasza działka :)
    justyna14 wrote:
    madiii to się ciesze, że wszystko dobrze idzie:) my znaleźliśmy hydraulika, za 3 tygodnie ma zacząć podłogowe robić :)

♥ Liwia ur. 05.09.2014, 3300g, 51cm
    ♥ Laura ur. 23.08.2016, 3720g, 55cm
    ♥ Tymuś ur. 6.02.2021, 4030g, 55cm
  • BlackLuna Autorytet

Wysłany: 26 marca 2014, 09:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam z późnego ranka:) fakt niezaprzeczalny pogoda jest super słoneczko świeci i aż się chce wyjść na spacerek:)pomimo nieprzespanej nocki, których mam ostatnio aż nad to;/ ale za to dzidziol dał o sobie wczoraj wieczorkiem znać takie szmyrnięcie przez cały brzucholek, aż mi się pyszczek cieszy jak o tym myślę :D wiem że za dwa miesiące będę miała pewno już obolałe wszystko od środka ale radość z tego powodu i tak jest ogromna :) udanego dzionka dziewczyny:)

yn10zjeku.png
    1a75ojqh9.png
    21.08.13 [*] nasz aniołek
  • Kaarolina Autorytet

Wysłany: 26 marca 2014, 09:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosia19 wrote:

niestety ja od lutego powinnam dostać ale do dnia dzisiejszego nie dostałam ani złotówki ;/ ale mój pracodawca nie dostarczył moich zwolnień do ZUS'u i muszę czekać 30 dni

Gosia19 lubi tę wiadomość

• BlackLuna Autorytet

Wysłany: 26 marca 2014, 09:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosia19 wrote:

Gosia 19, ja dostaję a o co chciałaś zapytać?

yn10zjeku.png
    1a75ojqh9.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 marca 2014, 10:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    BlackLuna wrote:
    Gosia 19, ja dostaję a o co chciałaś zapytać?

Miałam dzisiaj przelew z zusu i jak się okazało dostałam tylko 50% wypłaty :/
    Trochę zdębiałam bo słyszałam że zus wypłaca całe 100%

• BlackLuna Autorytet

Wysłany: 26 marca 2014, 10:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .....

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 października 2014, 10:15

Gosia19 lubi tę wiadomość

yn10zjeku.png
    1a75ojqh9.png
  • justyna14 Autorytet

Wysłany: 26 marca 2014, 10:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    madiiiii wrote:
    Powodzenia zatem z dalszymi etapami budowy! :) U nas też praktycznie w całym domku planujemy zrobić podłogówkę + grzejniki łazienkowe. Widzę zapowiada się Wam miły weekend. Zegrze to bliskie rejony naszego przyszłego lokum, także często przejeżdżamy obok. Potem jeszcze kawałeczek i pod Serockiem jest nasza działka :)
    No my cały dół w sumie mamy w podłogowym, a na górze tylko łazienki. Ale oprócz tego instalujemy normalne grzejniki, bo samo podłogowe to za mało na temperatury zimowe -25stC.

No my do Zegrza mamy z godzinke drogi więc blisko w miare :) Już nie moge się doczekać :) a teraz śmigam na małe zakupy :)
    Miłego dnia :)

madiiiii lubi tę wiadomość

7w3d 💔
  • Mika 28 Autorytet

Wysłany: 26 marca 2014, 10:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://www.edziecko.pl/ciaza_i_porod/1,79419,3294524.html
    fajny filmik i artykuł jak któraś ma czas warto obejrzeć ja się trochę uśmiechnęłam jak to oglądałam fajne :)

BlackLuna lubi tę wiadomość

bhywkrhm4kro7bny.png
    relgio4pjw325a69.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 marca 2014, 10:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    BlackLuna wrote:
    Gosia19, tak wypłaca 100% ale nie wszystko musisz dostać na raz taki ich śmieszny sposób;/ dostajesz pieniążki za każde L-4 ale nie jednego dania reszta może przyjść np dzień później nie wiem konkretnie czemu to ma służyć, ale tak to niestety wygląda np ja miałam w pracy wypłaty płacone do 10-tego każdego miesiąca i tak też przelewa mi pieniążki ZUS ale np: część dostaję 4 cześć 7 różnie ale zawsze do 10 mam wypłacone wszystko:)

dziękuje, trochę mnie uspokoiłaś :)

BlackLuna lubi tę wiadomość

‹‹ 387 388 389 390 391 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Pierwsze objawy ciąży – czyli po czym poznać że jesteś w ciąży jeszcze przed wykonaniem testu ciążowego?

„Po czym poznać że jestem w ciąży?” - to pytanie zadaje sobie wiele kobiet, zarówno tych które starają się o dziecko jak i tych które podejrzewają, że być może zaszły w ciążę. Odpowiedź nie jest łatwa i jednoznaczna. 

CZYTAJ WIĘCEJ

7 pytań o poród, których wiele kobiet wstydzi się zadać!

Poród zbliża się wielkimi krokami, a w Twojej głowie w dalszym ciągu kłębią się pytania, których wstydzisz się zadać? Niektóre tematy są na tyle krępujące, że ciężko je poruszyć z partnerem,  na rutynowej wizycie u lekarza, czy przy kawie z koleżankami…Nadszedł jednak czas, żeby rozwiać Twoje wątpliwości! Przeczytaj odpowiedzi na 7 najbardziej wstydliwych pytań związanych z porodem.

CZYTAJ WIĘCEJ

Histeroskopia skuteczna metoda diagnostyki i leczenia niepłodności

Histeroskopia to metoda, która pozwala wykryć i wyleczyć niektóre przyczyny niepłodności: polipy macicy, zrosty, mięśniaki. Histeroskopia diagnostyczna czy histeroskopia zabiegowa - kiedy warto zdecydować się na zabieg?  Jak wygląda histeroskopia? W którym momencie cyklu wykonuje się zabieg? Jakie mogą być skutki uboczne? 

CZYTAJ WIĘCEJ