X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniowe mamusie 2014
Odpowiedz

Wrześniowe mamusie 2014

Oceń ten wątek:
  • Kaarolina Autorytet

Wysłany: 26 marca 2014, 08:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ofcooo wrote:
    wiecie co kochane...wczoraj jak sie naczytałam tego naszego wrześniowego forum to dziś w nocy miałam koszmary.. :( mam za słabą psychikę, żeby tak sie denerwować. Mężu zabronił mi czytać bo później sama sobie coś wymyślam. Więc chyba przestanę tu zaglądać :(

Ja tak sobie myślę, ze to po prostu tak jest mnie też męczą noc w noc koszmary ale zaczęłam się już do nich przyzwyczajać. Staraj się nie myśleć o najgorszym (chociaż wiem po sobie że nie jest to łatwe ;) )

https://www.maluchy.pl/li-69187.png

https://www.maluchy.pl/li-72300.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 marca 2014, 09:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale macie śliczne brzusie <3
    verynice powodzenia na wizycie :)

verynice lubi tę wiadomość

• Patu Autorytet

Wysłany: 26 marca 2014, 09:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ofcooo wrote:
    wiecie co kochane...wczoraj jak sie naczytałam tego naszego wrześniowego forum to dziś w nocy miałam koszmary.. :( mam za słabą psychikę, żeby tak sie denerwować. Mężu zabronił mi czytać bo później sama sobie coś wymyślam. Więc chyba przestanę tu zaglądać :(

Ale czego dokładniej? Mi to forum pomaga się nie denerwować jak coś nie tak to zawsze dziewczyny pomogą i uspokaja.

A dzis jestem przeszczesliwa bo przeczytałam ze w 15 tyg malenstwo juz słyszy głos jak.się mówi do brzuszka ;) i słyszy bicie mojego serca. To cudowne ze juz się uczy mamy i taty głosu powolutku ;)

kark lubi tę wiadomość

w4sqskjoaxouo4v6.png
    km5szbmh19kb0szw.png
    tb73e6ydp1wtlvbc.png
  • jovi81 Autorytet

Wysłany: 26 marca 2014, 09:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie z rana :) u mnie piękne słoneczko dzisiaj :)

https://www.maluchy.pl/li-69787.png
    xvg47yr.png
  • justyna14 Autorytet

Wysłany: 26 marca 2014, 09:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    madiiiii wrote:
    No właśnie wczoraj byliśmy w banku dopinać ostatnie pierdoły i wygląda na to, że w połowie kwietnia ruszamy ostro z budową. Coś mi się wydaje, że ten rok szyyyybko zleci :)

verynice, samych najlepszych wieści na wizycie, również tych płciowych ;)
    madiii to się ciesze, że wszystko dobrze idzie:) my znaleźliśmy hydraulika, za 3 tygodnie ma zacząć podłogowe robić :)

7w3d 💔
  • justyna14 Autorytet

Wysłany: 26 marca 2014, 09:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam,

Patu też to czytałam i więcej od teraz rozmawiam z dzidzią.

Ofcooo nie wiem co czytałaś, ale ostatnio mamy tu same pozytywne wibracje i informację, także wątpie, żeby Twoja psychika przez forum został w jaki kolwiek sposób nadwyrężona. Może poprostu ostatnio przed wizytą się bardziej nierwowa zrobiłaś w związku ze stresem, ale na 100%wszystko będzie dobrze. Musisz się czymś zająć żeby tyle nie myśleć :)

U mnie dziś piękna pogoda, z rana pączuś i kawka do łóżka od mojego ukochanego mężusia:) Jak sam wstawał to kazał mi sobie pospać ile chce:) ehh dobrze mi:)
    Wczoraj oglądałam pogode, na weekend ma być pięknie więc zaplanowaliśmy wypad nad zegrze :) z grilem i znajomymi:) już nie moge się doczekać :)

7w3d 💔
  • Kaarolina Autorytet

Wysłany: 26 marca 2014, 09:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    justyna14 wrote:
    Witam,

U mnie dziś piękna pogoda, z rana pączuś i kawka do łóżka od mojego ukochanego mężusia:) Jak sam wstawał to kazał mi sobie pospać ile chce:) ehh dobrze mi:)
    Wczoraj oglądałam pogode, na weekend ma być pięknie więc zaplanowaliśmy wypad nad zegrze :) z grilem i znajomymi:) już nie moge się doczekać :)
    U nas też piękna pogoda :) widzę że nie tylko mój Mąż taki kochany że przygotowuje śniadanie :) mój przed wyjściem do pracy Nam zrobił :D i oby pogoda do weekendu się nie popsuła, bo u Nas ciągle tak jest w tygodniu ładnie, ciepło, słonecznie a w weekend deszcz i wichura aż się mój M wkurza, ze jak ma wolne to pogoda się psuje takie ma "szczęście" mój Bidulek :)

• iwo_na Autorytet

Wysłany: 26 marca 2014, 09:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    doti77 wrote:
    Witam.Niedawno wstałam leki zażyłam i czas na śniadanko.Głowa mnie od wczoraj boli,a już nie chcę się faszerować tabletkami,może przejdzie. Mąż po nocy z pracy przyjechał i syna do szkoły pojechał zawiózł i od razu do mechanika samochodowego.Same wydatki,już 500 zł poszło na te naprawy,a to jeszcze nie koniec.Idę jakieś kanapki sobie zrobić,pewnie z pomidorkiem,bo ostatnio to mam jakiegoś fioła na punkcie pomidorów .Udanego dnia.Ja większość w łóżku spędzę.
    Ja mam to samo, moim ulubionym daniem są kanapki z masłem i pomidorem oraz pomarańcze :)

relg4z17djzzyjqt.png
  • stardust87 Autorytet

Wysłany: 26 marca 2014, 09:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a ja dziś kanapki z dżemem truskawkowym. W ogóle mogłabym tylko słodkości jeść, więc to chyba jednak nieprawda, że słodkie to na dziewczynkę.. :)
    Dzień dobry mamuśki :) Miłego dnia.

Moje maleństwo [*] 30.07.13 (5tc) |
    Drugie maleństwo [*]7.10.2015 (7tc)
    f2wljw4zsezkkurs.pngmhsv9vvjv50e03h0.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 marca 2014, 09:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dzisiaj mam dzień pełen leniuchowania. Wczoraj zrobiłam na 3dni pierogów i kapusty zasmażanej z kiełbaską, więc będę podgrzewać i zjadać. Jeszcze myśle nad ciastem, ale chyba pojadę do sklepu, ostatnio widziałam sernik na zimno z truskawkami i winogronem :D na samą myśl już mi ślinka cieknie mmmm 2napalony.gif

Kaarolina, justyna14 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 marca 2014, 09:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam jeszcze pytanko, która dostaję wypłatę z ZUSU?!

• madiiiii Autorytet

Wysłany: 26 marca 2014, 09:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Powodzenia zatem z dalszymi etapami budowy! :) U nas też praktycznie w całym domku planujemy zrobić podłogówkę + grzejniki łazienkowe. Widzę zapowiada się Wam miły weekend. Zegrze to bliskie rejony naszego przyszłego lokum, także często przejeżdżamy obok. Potem jeszcze kawałeczek i pod Serockiem jest nasza działka :)
    justyna14 wrote:
    madiii to się ciesze, że wszystko dobrze idzie:) my znaleźliśmy hydraulika, za 3 tygodnie ma zacząć podłogowe robić :)

♥ Liwia ur. 05.09.2014, 3300g, 51cm
    ♥ Laura ur. 23.08.2016, 3720g, 55cm
    ♥ Tymuś ur. 6.02.2021, 4030g, 55cm
  • BlackLuna Autorytet

Wysłany: 26 marca 2014, 09:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam z późnego ranka:) fakt niezaprzeczalny pogoda jest super słoneczko świeci i aż się chce wyjść na spacerek:)pomimo nieprzespanej nocki, których mam ostatnio aż nad to;/ ale za to dzidziol dał o sobie wczoraj wieczorkiem znać takie szmyrnięcie przez cały brzucholek, aż mi się pyszczek cieszy jak o tym myślę :D wiem że za dwa miesiące będę miała pewno już obolałe wszystko od środka ale radość z tego powodu i tak jest ogromna :) udanego dzionka dziewczyny:)

yn10zjeku.png
    1a75ojqh9.png
    21.08.13 [*] nasz aniołek
  • Kaarolina Autorytet

Wysłany: 26 marca 2014, 09:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosia19 wrote:

niestety ja od lutego powinnam dostać ale do dnia dzisiejszego nie dostałam ani złotówki ;/ ale mój pracodawca nie dostarczył moich zwolnień do ZUS'u i muszę czekać 30 dni

Gosia19 lubi tę wiadomość

• BlackLuna Autorytet

Wysłany: 26 marca 2014, 09:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosia19 wrote:

Gosia 19, ja dostaję a o co chciałaś zapytać?

yn10zjeku.png
    1a75ojqh9.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 marca 2014, 10:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    BlackLuna wrote:
    Gosia 19, ja dostaję a o co chciałaś zapytać?

Miałam dzisiaj przelew z zusu i jak się okazało dostałam tylko 50% wypłaty :/
    Trochę zdębiałam bo słyszałam że zus wypłaca całe 100%

• BlackLuna Autorytet

Wysłany: 26 marca 2014, 10:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .....

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 października 2014, 10:15

Gosia19 lubi tę wiadomość

yn10zjeku.png
    1a75ojqh9.png
  • justyna14 Autorytet

Wysłany: 26 marca 2014, 10:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    madiiiii wrote:
    Powodzenia zatem z dalszymi etapami budowy! :) U nas też praktycznie w całym domku planujemy zrobić podłogówkę + grzejniki łazienkowe. Widzę zapowiada się Wam miły weekend. Zegrze to bliskie rejony naszego przyszłego lokum, także często przejeżdżamy obok. Potem jeszcze kawałeczek i pod Serockiem jest nasza działka :)
    No my cały dół w sumie mamy w podłogowym, a na górze tylko łazienki. Ale oprócz tego instalujemy normalne grzejniki, bo samo podłogowe to za mało na temperatury zimowe -25stC.

No my do Zegrza mamy z godzinke drogi więc blisko w miare :) Już nie moge się doczekać :) a teraz śmigam na małe zakupy :)
    Miłego dnia :)

madiiiii lubi tę wiadomość

7w3d 💔
  • Mika 28 Autorytet

Wysłany: 26 marca 2014, 10:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://www.edziecko.pl/ciaza_i_porod/1,79419,3294524.html
    fajny filmik i artykuł jak któraś ma czas warto obejrzeć ja się trochę uśmiechnęłam jak to oglądałam fajne :)

BlackLuna lubi tę wiadomość

bhywkrhm4kro7bny.png
    relgio4pjw325a69.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 marca 2014, 10:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    BlackLuna wrote:
    Gosia19, tak wypłaca 100% ale nie wszystko musisz dostać na raz taki ich śmieszny sposób;/ dostajesz pieniążki za każde L-4 ale nie jednego dania reszta może przyjść np dzień później nie wiem konkretnie czemu to ma służyć, ale tak to niestety wygląda np ja miałam w pracy wypłaty płacone do 10-tego każdego miesiąca i tak też przelewa mi pieniążki ZUS ale np: część dostaję 4 cześć 7 różnie ale zawsze do 10 mam wypłacone wszystko:)

dziękuje, trochę mnie uspokoiłaś :)

BlackLuna lubi tę wiadomość

‹‹ 387 388 389 390 391 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kalendarz dni płodnych - aplikacja starania o dziecko

Postanowione - rozpoczynacie starania o dziecko. Mija pierwszy, drugi, trzeci miesiąc, a ciąży nie ma. Pojawia się lekki niepokój - co się dzieje? Tak rozpoczyna się historia wielu kobiet z OvuFriend, które używają aplikacji podczas starania o dziecko. Inteligentny kalendarz dni płodnych nie tylko szybko nauczy się Twojej płodności ale również wcześnie wykryje nieprawidłowości. Przeczytaj jak aplikacja pomoże Ci zajść w ciążę!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Mięśniaki macicy - przyczyny, objawy, leczenie

Mięśniaki macicy mogą występować nawet u 3 na 4 kobiety, w dowolnym momencie życia. U kogo jednak występują najczęściej? Czy znane są przyczyny powstawania mięśniaków macicy? Jakie są najczęstsze objawy i co powinno skłonić do wizyty u lekarza?

CZYTAJ WIĘCEJ

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych a zajście w ciążę

Bierzesz tabletki antykoncepcyjne i czujesz, że przyszedł czas na odstawienie tabeletek, bo chciałabyś już zajść w ciążę? Podobnie jak w przypadku przyjmowania tabletek, odstawienie ich także musi być świadomym działaniem. Zanim podejmiesz taką decyzję, warto dowiedzieć się, jakie mogą być ewentualne objawy odstawienia tabletek antykoncepcyjnych. Jak cały proces wpływa na organizm kobiety? Czy przyczynia się ona do komplikacji związanych z zajściem w ciążę? Odpowiadamy!  

CZYTAJ WIĘCEJ