Wrześniowe mamusie 2014
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
akuszerka89 wrote:o rety, mycha, ale masakra, szczerze współczuję...
A co do Waszych brzuszków to mogą się schować przy moim, hehe, takim tłuszczykowo-dzidziusiowym:D
15t1d
I teoretycznie powinno chować się takie fałdy tłuszczu jak moje, ale jestem z nich taka zadowolona, że teraz chętnie pokazuje je wszystkim))
Wow! Czaderski!akuszerka89, Kaarolina lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
kark wrote:A co do imion... My mamy o to zgrzyt. Ja chcę Tymka (Tymoteusza), a mąż chce Julka (Juliana) i nikt nie chce ze swojego zrezygnować.
A dla dziewczynki mieliśmy wybrane i nie byłoby problemu...
Może Ci podpowiem, bo moja kuzynka ma chłopca i dziewczynkę, no i dziewczynka ma na imię Antosia - jak Twoja córcia..no a syn - Tymonkark lubi tę wiadomość
-
Kark nerwobóle są że tak powiem po fakcie
czyli nie w chwili kiedy się denerwujesz, przynajmniej ja tak mam.
Mycha ale stresmasakra...
Rano nie zrobiłam badań, była taka kolejka że po pół godzinie stania nie zrobiłam nawet kroku do przodu
Justyna14 popieram, też chodzę na nfz i złego słowa nie powiem. Sknera ze mnie i na prywatnego nie wydałabym kasy, jednorazowe pójście ok, ale całą ciążę - jak dla mojego budżetu to za dużo.Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 marca 2014, 18:50
justyna14, kark lubią tę wiadomość
-
akuszerka89 wrote:o rety, mycha, ale masakra, szczerze współczuję...
A co do Waszych brzuszków to mogą się schować przy moim, hehe, takim tłuszczykowo-dzidziusiowym:D
15t1d
I teoretycznie powinno chować się takie fałdy tłuszczu jak moje, ale jestem z nich taka zadowolona, że teraz chętnie pokazuje je wszystkim))
Jeju jak fajny brzusio, bossskiakuszerka89 lubi tę wiadomość
-
Ależ mąż mi zrobił niespodziankę
Trułam mu od paru dni, że zjadłabym pizzę...no i pojechał na siłownię, długo go nie było i dostałam smska: "Żeby się żona nie martwiła - jestem w pizzeri i właśnie robią dla nas pizzę" MMMMmmmmm
justyna14, magdzia26, aswalda, Dżola, karolcia:)))), akuszerka89 lubią tę wiadomość
-
verynice wrote:Ależ mąż mi zrobił niespodziankę
Trułam mu od paru dni, że zjadłabym pizzę...no i pojechał na siłownię, długo go nie było i dostałam smska: "Żeby się żona nie martwiła - jestem w pizzeri i właśnie robią dla nas pizzę" MMMMmmmmm
pizzza mniam!
verynice lubi tę wiadomość
-
Ja juz po usg maluszek ma się dobrze
skakał machal lapkami serduszko ładnie bilo
Mój P pierwszy raz był ze mną i bardzo mu się podobało szczególnie jak usłyszał ze na 70% będzie synuś i faktycznie było coś tam między nóżkami widaćakuszerka89, kark, stardust87, mycha89, BlackLuna, verynice, jovi81, Migotka22 lubią tę wiadomość
-
Akuszerko brzusio śliczny
ja też mam trochę tluszczyku i wyglądam juz jakbym była w 20 tyg ciąży co najmniej
Mycha współczuję stresów całe szczęście wszystko się wyjasnilo ale ta babę w recepcji to bym chyba udusila...Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 marca 2014, 19:35
akuszerka89, mycha89 lubią tę wiadomość
-
A Ja placuszki zrobiłam zjadłam i się trawią heh...
Pyszności a to wszystko przez Was bo mi smaka narobiłyście
no fajne te wasze brzuchole no Ja gdybym umiała też bym wstawiłaale mnie już ten brzuchol dokucza trochę a jeszcze urośnie większy to już w ogóle... ostatnio byłam z mężem w centrum handlowym i w tym nowym CH się płaci za ubikacje i tak oboje idziemy i już uszykowani z kasa a tu miłe zaskoczenie w stylu" Pani wchodzi bez płacenia" tak spojrzałam na męża i się uśmiechnęłam i jeszcze mu jęzor pokazałam i taka radocha mnie ogarneła że ten brzuchol tak mega widoczny ze te reakcje ludzi są nawet miłe hehe...
tak więc mozna już brzuchol pokazywać a w ostatnich dniach nabrał rozmachu
magdzia26, karolcia:)))), akuszerka89, le'nutka, verynice lubią tę wiadomość
-
madiiiii wrote:[...] Dziewczyny mieszkające w Warszawie, wiecie już w jakim szpitalu będziecie rodzić? Przymierza się któraś do św. Zofii?
- przez miesiąc
Quatriona wrote:Ja myślę o inflanckiej.
doti77 wrote:Witam.Po wczorajszej wizycie mam mieszane uczucia.Popłakałam się.Najpierw było usg przez brzuch,wszystko oki.Dzidzia ruchliwa,kopała,skakała,mózg super.Dł.prawie 12cm,waga 150g.Podobno to będzie chłopiec.Fajnie rączkę zakładał za główkę.I to tyle dobrych wiadomości.Potem sprawdzenie wyników badań moczu,nie za bardzo.Badanie ginekologiczne też nie było dobrych wiadomości...łożysko przodujące i szyjka wydatna 3,24cm i stan zapalny.Przepisane mam luteinę,gynalgin,urosept...Zakaz współżycia,sprzątania,dźwigania.Mam leżeć i tylko wstawać do toalety i zrobić coś jeść.W razie bólów brzucha podobnych do miesiączkowych natychmiast jechać do szpitala.Płakałam po powrocie z domu,ale po jakimś czasie się uspokoiłam.Leżę w łóżku,odpoczywam.Kolejna wizyta 28.04 rano,czuję ruchy to 17 tydz.Pozdrawiam.Dorota
Dżola wrote:dziewczyny. Czy wiecie może jakie badania laboratoryjne przysługują nam na NFZ?? [...]
proszęja sobie wydrukowałam i chodzę z tą listą do lekarza na NFZ - żeby wiedzieć co mi przysługuje w danym tygodniu ciąży
Akuszerko brzuszek prześliczny!
Ja generalnie jak założę rajstopy to też ładnie brzuszek sie zaokrągla..ale jak nie mam nic i stoję z gołym brzuszkiem przed lustrem to wygląda bardziej jak skumulowany tłuszczyk a nie ładnie zaokrąglone brzucho
-
Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 marca 2014, 19:47
kark, karolcia:)))), verynice, Kaarolina lubią tę wiadomość
-
Akuszerka witaj w klubie brzuchatek. Mój jest tak samo duży jesli nie większy:)
Jestem po wizycie i mam mieszane uczucia... Lekarz nie chciał mi nawet zrobić USG, musiałam go poprosić. Pokazał mi tylko, że serduszko bije a dzidź się rusza (ufff...) Ale nie zmierzył go nawet i powiedział, że na płeć jest "stanowczo za wcześnie" a to już przecież 18 tydzień... Chciałam też zwolnienie, ale jak tylko zaczęłam mówić że kiepsko się czuję, to stwierdził, że tak to już w ciąży jest więc nawet o L4 nie zapytałam. Zła jestem trochę i rozczarowana. A następną wizytę mam na 29 kwietnia! Masakra! A no i powiedziałam mu że coś mi cieknie z piersi a on że to "mleczko" i żebym kupiła wkładki, bo z czasem będzie go duuużo więcej. Zdziwiłam się troszkę. Ma któraś z Was takie wycieki tak wcześnie? -
aswalda, co Ty mówisz że brzuszka nie widać, przecież ma zupełnie inny kształt:) No i też super u Ciebie widać to, co mi się najbardziej podoba u ciężarnych, czyli przesunięcie osi ciężaru ciała i lekkie wygięcie kręgosłupa
Pupa robi się tak ładnie zaokrąglona i brzuszek tak wypycha się ciążowo, superancko
-
Akuszerka śliczny! Wreszcie ktoś ma większy niż ja haha
Mi na nfz trafił się super lekarz. Co prawda kolejki czasem są i zdarza się ze czekam godzinę ale to dlatego ze żadnej pacjentki nie pospiesza zajmuje się tyle każdą ile trzeba. No i sprzęt genialny lepszy niż ma ten prywatny. Wizyty co 3 tygodnie telefon alarmowy zawsze dostępny. Ale byłam raz u innej na nfz i masakra coś strasznego. Więc zależy na.kogo się trafi -
nick nieaktualnyofcooo wrote:Stoję z gołym brzuszkiem przed lustrem to wygląda bardziej jak skumulowany tłuszczyk a nie ładnie zaokrąglone brzucho
Ale z drugiej strony dobrze, bo może w pracy do następnej wizyty nie zdążą zauważyć