X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniowe mamusie 2014
Odpowiedz

Wrześniowe mamusie 2014

Oceń ten wątek:
  • Dżola Ekspertka

Wysłany: 25 marca 2014, 14:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a oto SZTOPA mojego bąbla :)

db49892bb9579b1fm.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 marca 2014, 14:27

stardust87, Gosia19, aswalda, magdzia26, Migotka22, justyna14, karolcia:)))), aleksa.wawa, verynice, madiiiii, MOI, Quatriona, Patu, kark, akuszerka89, jovi81, hela, Kaarolina lubią tę wiadomość

16udyx8dlqyt9a9e.png
  • stardust87 Autorytet

Wysłany: 25 marca 2014, 14:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jeju, Dżola, cudowna :D

Dżola lubi tę wiadomość

Moje maleństwo [*] 30.07.13 (5tc) |
    Drugie maleństwo [*]7.10.2015 (7tc)
    f2wljw4zsezkkurs.pngmhsv9vvjv50e03h0.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 marca 2014, 14:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    stardust87 wrote:
    ja mam co wizytę. chociaż nie wiem czym one się od 3D różnią. Wie któraś?

Na stronie jakiejś przychodni wyczytałam że badanie 3D jest daleko bardziej czytelne dla rodziców niż dwuwymiarowe przekroje, jednak dopiero USG 4D oznacza zarejestrowanie obrazu trójwymiarowego w ruchu. Badanie dwuwymiarowe to płaski przekrój, 3D to statyczny obraz w trzech wymiarach, podczas gdy badanie 4D to ruchomy obraz w trójwymiarze (bezpośrednio śledzący – z pewnym opóźnieniem – ruchy dziecka). Pozwala to na precyzyjną ocenę mózgowia, kręgosłupa, serca, nerek, twarz i pozostałych organów w jak najlepszej płaszczyźnie.

verynice lubi tę wiadomość

• aswalda Autorytet

Wysłany: 25 marca 2014, 14:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    stardust87 wrote:
    wchodzisz w adres, który nescafe ma w podpisie i tam wpisujesz wszystko :) i tyle :)
    aaaa to już wiem o co chodzi:) dzięki na pewno się wpiszę.
    Dżola jaka śliczna stópka!!!

Kolejna Córcia Majeczka <3 preg.png
    Córcia Natalia <3
    age.png
    Synuś :)
    age.png
    Aniołek maj 2012 10tc <3 [*]
  • Szonka Autorytet

Wysłany: 25 marca 2014, 14:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magdzia26 wrote:
    dziewczyny a wybieracie się na usg 4D ?

ja zapisałam sie na 11 kwietnia :) przy okazji będzie to usg połókowe. Juz nie mogę się doczekać :)

magdzia26 lubi tę wiadomość

dqprj44j5vs5457v.png

mhsvx1hpdelktj27.png[

• Migotka22 Autorytet

Wysłany: 25 marca 2014, 14:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aaaa bo SZTOPY są taaakie słodkie :D

Dżola, magdzia26 lubią tę wiadomość

relganlikx65a1ud.png
  • verynice Autorytet

Wysłany: 25 marca 2014, 14:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dżola wrote:
    a oto SZTOPA mojego bąbla :)

db49892bb9579b1fm.jpg

Matko, a ja przeczytałam SZOPA i mówie kurde, to na USG widać fryzurkę dziecka? :) :)

Ojj ja za 24h wyjeżdzam na USG :D nie mogę się doczekaaaaaaaććććć!!!!!! :D

No i placki ziemniaczane wciągnięte ;) nawet nie liczyłam ile zjadłam :) ale były pyszne! :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 marca 2014, 14:57

Migotka22, magdzia26, aleksa.wawa, Gosia19, akuszerka89, Kaarolina lubią tę wiadomość

dqprpx9ikjqhrova.png
  • Dżola Ekspertka

Wysłany: 25 marca 2014, 15:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    verynice wrote:
    Matko, a ja przeczytałam SZOPA i mówie kurde, to na USG widać fryzurkę dziecka? :) :)

Ojj ja za 24h wyjeżdzam na USG :D nie mogę się doczekaaaaaaaććććć!!!!!! :D

No i placki ziemniaczane wciągnięte ;) nawet nie liczyłam ile zjadłam :) ale były pyszne! :)

HAHAHAHAH

a tymi plackami mi zrobiłaś smaka. Chyba tez dziś zrobię :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 marca 2014, 15:00

verynice, magdzia26 lubią tę wiadomość

16udyx8dlqyt9a9e.png
  • magdzia26 Autorytet

Wysłany: 25 marca 2014, 15:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szonka wrote:
    ja zapisałam sie na 11 kwietnia :) przy okazji będzie to usg połókowe. Juz nie mogę się doczekać :)
    dobry pomysł może ja tez przy okazji usg 4D zrobie połówkowe :)
    a ile płacisz za to usg ?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 marca 2014, 15:07

zrz6x1hpqvnjwkat.png
    dqpr2n0afwpg3f4t.png[/url]
    Aniołek 16.08.2016 <3
  • Quatriona Autorytet

Wysłany: 25 marca 2014, 15:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patu wrote:
    Możesz mi oddać moje prawie bez zmian a tak liczyłam ze szybko urosną w ciąży. Mama ma duże siostra też a nie rodziła a ja jedna dość małe. Z chęcią przyjmę ;)
    Patu bardzo chętnie trochę oddam tak ze 3 rozmiary:)

4eWXp1.png
    rYcQp1.png
  • Ewi25 Autorytet

Wysłany: 25 marca 2014, 15:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosia19 wrote:
    Stardust ale cudowne wieści. Gratuluję 041.gif

Chłopcy zdecydowanie rządzą! Ja jeszcze pewności nie mam, no ale mam cichą nadzieje że jednak na 100% dowiem się 15 kwietnia
    A co do hormonów to ja już wogóle jestem nie do zniesienia. Ciągle mi coś przeszkadza, ciągle płacze. Mój M wczoraj z czegoś zażartował a ja zamiast się śmiać to się popłakałam. No cóż... musi mi to wybaczyć ;)

witam po długiej przerwie :) ja mam podobnie mój skarb próbuje mnie rozbawiać na różne sposoby, co rusz ma nowe pomysły co by tu porobić żebym się nie nudziła i nie zamartwiała jak coś mnie boli a ja tego nie doceniam :( tyle z pochmurną miną chodzę. te wahania nastrojów są straszne. Raz bym go wycałowała na śmierć a raz jestem "nie dotykaj mnie" :D

qb3c82c3gptozz8t.png
  • BlackLuna Autorytet

Wysłany: 25 marca 2014, 15:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć kobitki:)

mmm placuszki, ale mi smaka narobiłyście, a własnie zastanawiałam się co na obiad :) Dzola śliczna stupeczka :) ej może zaszalałam ale też już kupiłam łóżeczko z zestawem oferowali przewijak i komplety pościeli więc chyba trafiłam jak to się mówi na okazje jak myślicie? :

http://allegro.pl/show_item.php?item=4090032553

może to trochę wcześnie, ale z badan z krwi genetyka wyszła bez zarzutu tylko przedwczesny poród (po 34 tygodniu) wyskoczyło 1:271 czyli mniej niż statystycznie powinno wychodzić 1:300 i pani doktor stwierdziła, że oczywiście nie musi to nic oznaczać ale lepiej być przygotowanym wcześniej.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 marca 2014, 15:15

yn10zjeku.png
    1a75ojqh9.png
    21.08.13 [*] nasz aniołek
  • verynice Autorytet

Wysłany: 25 marca 2014, 15:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    BlackLuna wrote:
    Cześć kobitki:)

mmm placuszki, ale mi smaka narobiłyście, a własnie zastanawiałam się co na obiad :) Dzola śliczna stupeczka :) ej może zaszalałam ale też już kupiłam łóżeczko z zestawem oferowali przewijak i komplety pościeli więc chyba trafiłam jak to się mówi na okazje jak myślicie? :

http://allegro.pl/show_item.php?item=4090032553

może to trochę wcześnie, ale z badan z krwi genetyka wyszła bez zarzutu tylko przedwczesny poród (po 34 tygodniu) wyskoczyło 1:271 czyli mniej niż statystycznie powinno wychodzić 1:300 i pani doktor stwierdziła, że oczywiście nie musi to nic oznaczać ale lepiej być przygotowanym wcześniej.

Sliczny zestaw! I cena tez korzystna! :) a dzidzia w zestawie gratis? :) hihihii :) To już jesteśmy we dwie które kupiły łóżeczko? :D

BlackLuna lubi tę wiadomość

dqprpx9ikjqhrova.png
  • BlackLuna Autorytet

Wysłany: 25 marca 2014, 15:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    verynice, taa odrazu będą bliźniaki:D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 marca 2014, 15:27

yn10zjeku.png
    1a75ojqh9.png
    21.08.13 [*] nasz aniołek
  • Dżola Ekspertka

Wysłany: 25 marca 2014, 15:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny. Czy wiecie może jakie badania laboratoryjne przysługują nam na NFZ?? Chodzę i prywatnie i na NFZ do gienka, żeby mieć darmowe badania a prywatnie dlatego, że ufam temu lekarzowi i jako jedyny pochylił się nad nami i pomógł nam w zajściu w ciążę dlatego go nie zmienię.
    Pytam, bo ostatnio mój prywatny kazał mi zrobić TSH no i poszlam do mojej babki na NFZ, że chcę to badanie zrobić bo mi lekarz prywatny kazał je wykonać do tego USG genetycznego (wcześniej gienek z NFZ kazła mi to badanie zrobić prywatnie bo ona ma słaby sprzęt). No i wyobraźcie sobie, że mi powiedziała, ze muszę zapłacić za to badanie. Wiem, że nawet jelsi nie jestem w ciąży to ono mi się należę ale dowiedziałam się o tym po fakcie, jak już opuściłam jej gabinet. Następnym razem chce pójśc uzbrojona w widzę, zeby mnie nie zagięła bo jej powiem, ze dane badanie mi się należy. A teraz musze tych badań torszkę zrobić i znowu się boję że ta menda na NFZ mi odmówi. A nie wiem czy badania które mam zrobić są bezpłatne.

Musze zrobic badania na toxo m, toxo g, cmu g, rub g, wr

16udyx8dlqyt9a9e.png
  • Ewi25 Autorytet

Wysłany: 25 marca 2014, 15:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    i ja się dopisałam do tabelki :)

qb3c82c3gptozz8t.png
  • justyna14 Autorytet

Wysłany: 25 marca 2014, 15:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dżola wrote:
    dziewczyny. Czy wiecie może jakie badania laboratoryjne przysługują nam na NFZ?? Chodzę i prywatnie i na NFZ do gienka, żeby mieć darmowe badania a prywatnie dlatego, że ufam temu lekarzowi i jako jedyny pochylił się nad nami i pomógł nam w zajściu w ciążę dlatego go nie zmienię.
    Pytam, bo ostatnio mój prywatny kazał mi zrobić TSH no i poszlam do mojej babki na NFZ, że chcę to badanie zrobić bo mi lekarz prywatny kazał je wykonać do tego USG genetycznego (wcześniej gienek z NFZ kazła mi to badanie zrobić prywatnie bo ona ma słaby sprzęt). No i wyobraźcie sobie, że mi powiedziała, ze muszę zapłacić za to badanie. Wiem, że nawet jelsi nie jestem w ciąży to ono mi się należę ale dowiedziałam się o tym po fakcie, jak już opuściłam jej gabinet. Następnym razem chce pójśc uzbrojona w widzę, zeby mdania nie nie zagięła bo jej powiem, ze dane badanie mi się należy. A teraz musze tych badań torszkę zrobić i znowu się boję że ta menda na NFZ mi odmówi. A nie wiem czy badania które mam zrobić są bezpłatne.

Musze zrobic badania na toxo m, toxo g, cmu g, rub g, wr
    ja jak robiłam badania to niestety pomimo, że mam ubezpiecznie, to NFZ ich nie pokrywa(nie wszystkie), więc za część musiałam zapłacić. Ale nie pamiętam za które i ile bo aż tak się nie zagłębiałam. Za całość zapłaciłam coś około 60 zł , więc nie rozkładałam tego na czynniki pierwsze.

7w3d 💔
  • Dżola Ekspertka

Wysłany: 25 marca 2014, 15:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no jasne, rozumiem, tylko chciałabym wiedzieć za które faktycznie płacić nie muszę, bo za to TSH nie musiałam - teraz to wiem.

16udyx8dlqyt9a9e.png
  • justyna14 Autorytet

Wysłany: 25 marca 2014, 15:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    placuszki ziemniaczane również z cukrem wcinam :) mniammm

Ja dziś troche zdalnie popracowałam a teraz się bycze:) pogoda nie zachęca do spacerów, więc pewnie nosa z domu nie wyściubię dziś już.

Znalazłam w necie USG4D w Wawie na nowym świecie za całkiem przyzwoite pieniądze bo 200 zł kosztuje. Z tydzień wcześniej trzeba się zapisać. W kwietniu się zapisze na początek maja:)

BlackLuna niezły komplecik do łóżeczka. I cena super.
    Ja się jeszcze z łóżeczkiem wstrzymuje bo i tak nie mam na nie miejsca zbytnio na razie.

Któraś pisała, że o kredyt się stara na dom? I jak udało się?? Kiedy ruszacie?

magdzia26, BlackLuna lubią tę wiadomość

7w3d 💔
  • justyna14 Autorytet

Wysłany: 25 marca 2014, 15:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dżola wrote:
    no jasne, rozumiem, tylko chciałabym wiedzieć za które faktycznie płacić nie muszę, bo za to TSH nie musiałam - teraz to wiem.
    Może spróbuj na stronie NFZ wyszukać takie informacje, albo do prywatnego gina, on powinien powiedzieć Ci co możesz mieć za free a za co musisz zapłacić.

7w3d 💔
‹‹ 383 384 385 386 387 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ciąża pozamaciczna - czym jest i jakie są objawy ciąży pozamacicznej?

Ciąża pozamaciczna (ektopowa) zdarza się raz na 90-100 przypadków ciąży. Jest to ciąża, która zamiast w macicy rozwija się poza nią. Objawy ciąży pozamacicznej nie są jednoznaczne. Trudno ją czasem rozpoznać, bo na początku objawy są podobne do ciąży o prawidłowym przebiegu. Na późniejszym etapie pojawia się ból podbrzusza, krwawienie oraz brak prawidłowego przyrostu hormonu hCG. 

CZYTAJ WIĘCEJ

11 najczęstszych pytań o IUI, czyli inseminacja w pigułce

Czym jest inseminacja? Kiedy warto skorzystać z tej metody? Dla kogo jest szczególnie polecana? Jaki jest koszt inseminacji? Jakie są szanse na zajście w ciążę po zabiegu inseminacji? Odpowiedzi na 11 najczęstszych pytań o inseminację. 

CZYTAJ WIĘCEJ

MUUVO Quick SE 2 – dlaczego jest idealny na pierwszy wózek dla dziecka?

Zastanawiasz się, który wózek sprawdzi się najlepiej już od pierwszych spacerów z maluchem? MUUVO Quick SE 2 to wyjątkowa propozycja, która łączy w sobie elegancki design z praktycznymi funkcjami docenianymi i przez dzieci, i rodziców. Warto zwrócić uwagę na innowacyjne rozwiązania, takie jak regulowana budka, wentylowane oparcie i wygoda składania. Sprawdź, co sprawia, że Quick SE 2 może stać się idealnym wyborem na start.

CZYTAJ WIĘCEJ