Wrześniowe mamusie 2014
-
WIADOMOŚĆ
-
Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 marca 2014, 14:27
stardust87, Gosia19, aswalda, magdzia26, Migotka22, justyna14, karolcia:)))), aleksa.wawa, verynice, madiiiii, MOI, Quatriona, Patu, kark, akuszerka89, jovi81, hela, Kaarolina lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnystardust87 wrote:ja mam co wizytę. chociaż nie wiem czym one się od 3D różnią. Wie któraś?
Na stronie jakiejś przychodni wyczytałam że badanie 3D jest daleko bardziej czytelne dla rodziców niż dwuwymiarowe przekroje, jednak dopiero USG 4D oznacza zarejestrowanie obrazu trójwymiarowego w ruchu. Badanie dwuwymiarowe to płaski przekrój, 3D to statyczny obraz w trzech wymiarach, podczas gdy badanie 4D to ruchomy obraz w trójwymiarze (bezpośrednio śledzący – z pewnym opóźnieniem – ruchy dziecka). Pozwala to na precyzyjną ocenę mózgowia, kręgosłupa, serca, nerek, twarz i pozostałych organów w jak najlepszej płaszczyźnie.
verynice lubi tę wiadomość
-
stardust87 wrote:wchodzisz w adres, który nescafe ma w podpisie i tam wpisujesz wszystko
i tyle
Dżola jaka śliczna stópka!!! -
Matko, a ja przeczytałam SZOPA i mówie kurde, to na USG widać fryzurkę dziecka?
Ojj ja za 24h wyjeżdzam na USGnie mogę się doczekaaaaaaaććććć!!!!!!
No i placki ziemniaczane wciągniętenawet nie liczyłam ile zjadłam
ale były pyszne!
Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 marca 2014, 14:57
Migotka22, magdzia26, aleksa.wawa, Gosia19, akuszerka89, Kaarolina lubią tę wiadomość
-
verynice wrote:Matko, a ja przeczytałam SZOPA i mówie kurde, to na USG widać fryzurkę dziecka?
Ojj ja za 24h wyjeżdzam na USGnie mogę się doczekaaaaaaaććććć!!!!!!
No i placki ziemniaczane wciągniętenawet nie liczyłam ile zjadłam
ale były pyszne!
HAHAHAHAH
a tymi plackami mi zrobiłaś smaka. Chyba tez dziś zrobię
Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 marca 2014, 15:00
verynice, magdzia26 lubią tę wiadomość
-
Szonka wrote:ja zapisałam sie na 11 kwietnia
przy okazji będzie to usg połókowe. Juz nie mogę się doczekać
a ile płacisz za to usg ?Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 marca 2014, 15:07
-
Gosia19 wrote:Stardust ale cudowne wieści. Gratuluję
Chłopcy zdecydowanie rządzą! Ja jeszcze pewności nie mam, no ale mam cichą nadzieje że jednak na 100% dowiem się 15 kwietnia
A co do hormonów to ja już wogóle jestem nie do zniesienia. Ciągle mi coś przeszkadza, ciągle płacze. Mój M wczoraj z czegoś zażartował a ja zamiast się śmiać to się popłakałam. No cóż... musi mi to wybaczyć
witam po długiej przerwieja mam podobnie mój skarb próbuje mnie rozbawiać na różne sposoby, co rusz ma nowe pomysły co by tu porobić żebym się nie nudziła i nie zamartwiała jak coś mnie boli a ja tego nie doceniam
tyle z pochmurną miną chodzę. te wahania nastrojów są straszne. Raz bym go wycałowała na śmierć a raz jestem "nie dotykaj mnie"
-
Cześć kobitki:)
mmm placuszki, ale mi smaka narobiłyście, a własnie zastanawiałam się co na obiadDzola śliczna stupeczka
ej może zaszalałam ale też już kupiłam łóżeczko z zestawem oferowali przewijak i komplety pościeli więc chyba trafiłam jak to się mówi na okazje jak myślicie? :
http://allegro.pl/show_item.php?item=4090032553
może to trochę wcześnie, ale z badan z krwi genetyka wyszła bez zarzutu tylko przedwczesny poród (po 34 tygodniu) wyskoczyło 1:271 czyli mniej niż statystycznie powinno wychodzić 1:300 i pani doktor stwierdziła, że oczywiście nie musi to nic oznaczać ale lepiej być przygotowanym wcześniej.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 marca 2014, 15:15
verynice lubi tę wiadomość
-
BlackLuna wrote:Cześć kobitki:)
mmm placuszki, ale mi smaka narobiłyście, a własnie zastanawiałam się co na obiadDzola śliczna stupeczka
ej może zaszalałam ale też już kupiłam łóżeczko z zestawem oferowali przewijak i komplety pościeli więc chyba trafiłam jak to się mówi na okazje jak myślicie? :
http://allegro.pl/show_item.php?item=4090032553
może to trochę wcześnie, ale z badan z krwi genetyka wyszła bez zarzutu tylko przedwczesny poród (po 34 tygodniu) wyskoczyło 1:271 czyli mniej niż statystycznie powinno wychodzić 1:300 i pani doktor stwierdziła, że oczywiście nie musi to nic oznaczać ale lepiej być przygotowanym wcześniej.
Sliczny zestaw! I cena tez korzystna!a dzidzia w zestawie gratis?
hihihii
To już jesteśmy we dwie które kupiły łóżeczko?
BlackLuna lubi tę wiadomość
-
dziewczyny. Czy wiecie może jakie badania laboratoryjne przysługują nam na NFZ?? Chodzę i prywatnie i na NFZ do gienka, żeby mieć darmowe badania a prywatnie dlatego, że ufam temu lekarzowi i jako jedyny pochylił się nad nami i pomógł nam w zajściu w ciążę dlatego go nie zmienię.
Pytam, bo ostatnio mój prywatny kazał mi zrobić TSH no i poszlam do mojej babki na NFZ, że chcę to badanie zrobić bo mi lekarz prywatny kazał je wykonać do tego USG genetycznego (wcześniej gienek z NFZ kazła mi to badanie zrobić prywatnie bo ona ma słaby sprzęt). No i wyobraźcie sobie, że mi powiedziała, ze muszę zapłacić za to badanie. Wiem, że nawet jelsi nie jestem w ciąży to ono mi się należę ale dowiedziałam się o tym po fakcie, jak już opuściłam jej gabinet. Następnym razem chce pójśc uzbrojona w widzę, zeby mnie nie zagięła bo jej powiem, ze dane badanie mi się należy. A teraz musze tych badań torszkę zrobić i znowu się boję że ta menda na NFZ mi odmówi. A nie wiem czy badania które mam zrobić są bezpłatne.
Musze zrobic badania na toxo m, toxo g, cmu g, rub g, wr -
Dżola wrote:dziewczyny. Czy wiecie może jakie badania laboratoryjne przysługują nam na NFZ?? Chodzę i prywatnie i na NFZ do gienka, żeby mieć darmowe badania a prywatnie dlatego, że ufam temu lekarzowi i jako jedyny pochylił się nad nami i pomógł nam w zajściu w ciążę dlatego go nie zmienię.
Pytam, bo ostatnio mój prywatny kazał mi zrobić TSH no i poszlam do mojej babki na NFZ, że chcę to badanie zrobić bo mi lekarz prywatny kazał je wykonać do tego USG genetycznego (wcześniej gienek z NFZ kazła mi to badanie zrobić prywatnie bo ona ma słaby sprzęt). No i wyobraźcie sobie, że mi powiedziała, ze muszę zapłacić za to badanie. Wiem, że nawet jelsi nie jestem w ciąży to ono mi się należę ale dowiedziałam się o tym po fakcie, jak już opuściłam jej gabinet. Następnym razem chce pójśc uzbrojona w widzę, zeby mdania nie nie zagięła bo jej powiem, ze dane badanie mi się należy. A teraz musze tych badań torszkę zrobić i znowu się boję że ta menda na NFZ mi odmówi. A nie wiem czy badania które mam zrobić są bezpłatne.
Musze zrobic badania na toxo m, toxo g, cmu g, rub g, wr7w3d 💔 -
placuszki ziemniaczane również z cukrem wcinam
mniammm
Ja dziś troche zdalnie popracowałam a teraz się bycze:) pogoda nie zachęca do spacerów, więc pewnie nosa z domu nie wyściubię dziś już.
Znalazłam w necie USG4D w Wawie na nowym świecie za całkiem przyzwoite pieniądze bo 200 zł kosztuje. Z tydzień wcześniej trzeba się zapisać. W kwietniu się zapisze na początek maja:)
BlackLuna niezły komplecik do łóżeczka. I cena super.
Ja się jeszcze z łóżeczkiem wstrzymuje bo i tak nie mam na nie miejsca zbytnio na razie.
Któraś pisała, że o kredyt się stara na dom? I jak udało się?? Kiedy ruszacie?magdzia26, BlackLuna lubią tę wiadomość
7w3d 💔 -
Dżola wrote:no jasne, rozumiem, tylko chciałabym wiedzieć za które faktycznie płacić nie muszę, bo za to TSH nie musiałam - teraz to wiem.7w3d 💔