X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniowe mamusie 2014
Odpowiedz

Wrześniowe mamusie 2014

Oceń ten wątek:
  • nescafe Autorytet

Wysłany: 25 marca 2014, 10:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosia19 wrote:
    Dziewuszki, dopiero co zobaczyliśmy || kreski na teście, a teraz za 6 miesięcy będziemy oczekiwać i zdawać relacje z porodów. Aż na samą myśl łza się w oku kręci :)
    PS. Trzeba koniecznie podać nr telefonów, żeby w razie czego wiedzieć co się dzieje na tych porodówkach ;)

Mam neta w telefonie tak wiec miedzy skuraczami itd. mysle dam znac. Albo moze i lepiej nie, bo jakis tekst poleci nie mily :/ A tak generalnie to nie mysle jeszcze o porodzie . Zaczne sie bac w sierpniu. Tak to juz jest, ciaza to piekny stan (jasne) ktory konczy sie porodem :)

Dostajecie probki od lekrza? pampersa dada, sudokrem,jakas herbatka czy cos, no i cos tam jeszcze bylo w paczce :P

• verynice Autorytet

Wysłany: 25 marca 2014, 10:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nescafe wrote:
    Mam neta w telefonie tak wiec miedzy skuraczami itd. mysle dam znac. Albo moze i lepiej nie, bo jakis tekst poleci nie mily :/ A tak generalnie to nie mysle jeszcze o porodzie . Zaczne sie bac w sierpniu. Tak to juz jest, ciaza to piekny stan (jasne) ktory konczy sie porodem :)

Dostajecie probki od lekrza? pampersa dada, sudokrem,jakas herbatka czy cos, no i cos tam jeszcze bylo w paczce :P

Ja nie dostaję :(

dqprpx9ikjqhrova.png
  • doti77 Autorytet

Wysłany: 25 marca 2014, 10:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam.Po wczorajszej wizycie mam mieszane uczucia.Popłakałam się.Najpierw było usg przez brzuch,wszystko oki.Dzidzia ruchliwa,kopała,skakała,mózg super.Dł.prawie 12cm,waga 150g.Podobno to będzie chłopiec.Fajnie rączkę zakładał za główkę.I to tyle dobrych wiadomości.Potem sprawdzenie wyników badań moczu,nie za bardzo.Badanie ginekologiczne też nie było dobrych wiadomości...łożysko przodujące i szyjka wydatna 3,24cm i stan zapalny.Przepisane mam luteinę,gynalgin,urosept...Zakaz współżycia,sprzątania,dźwigania.Mam leżeć i tylko wstawać do toalety i zrobić coś jeść.W razie bólów brzucha podobnych do miesiączkowych natychmiast jechać do szpitala.Płakałam po powrocie z domu,ale po jakimś czasie się uspokoiłam.Leżę w łóżku,odpoczywam.Kolejna wizyta 28.04 rano,czuję ruchy to 17 tydz.Pozdrawiam.Dorota

https://www.maluchy.pl/li-69856.png
    https://www.maluchy.pl/li-70991.png
  • Quatriona Autorytet

Wysłany: 25 marca 2014, 10:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    madiiiii wrote:
    No własnie o św. Zofii i Inflanckiej wyczytałam najlepsze opinie. To moja pierwsza ciąża, więc bardzo mi zależy, żeby miec jak najlepsze wspomnienia z porodu. Jeszcze jeden bobas się nie urodził, a mój mąż myśli o kolejnych :D
    Skłaniam się do inflanckiej bo tam jest wyremontowany oddział i jednoosobowe sale porodowe i dobra opieka. Trochę mam tam daleko ale może uda się dojechać:)

madiiiii lubi tę wiadomość

4eWXp1.png
    rYcQp1.png
  • verynice Autorytet

Wysłany: 25 marca 2014, 11:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    doti77 wrote:
    Witam.Po wczorajszej wizycie mam mieszane uczucia.Popłakałam się.Najpierw było usg przez brzuch,wszystko oki.Dzidzia ruchliwa,kopała,skakała,mózg super.Dł.prawie 12cm,waga 150g.Podobno to będzie chłopiec.Fajnie rączkę zakładał za główkę.I to tyle dobrych wiadomości.Potem sprawdzenie wyników badań moczu,nie za bardzo.Badanie ginekologiczne też nie było dobrych wiadomości...łożysko przodujące i szyjka wydatna 3,24cm i stan zapalny.Przepisane mam luteinę,gynalgin,urosept...Zakaz współżycia,sprzątania,dźwigania.Mam leżeć i tylko wstawać do toalety i zrobić coś jeść.W razie bólów brzucha podobnych do miesiączkowych natychmiast jechać do szpitala.Płakałam po powrocie z domu,ale po jakimś czasie się uspokoiłam.Leżę w łóżku,odpoczywam.Kolejna wizyta 28.04 rano,czuję ruchy to 17 tydz.Pozdrawiam.Dorota

Kochana, będzie dobrze... musisz tylko leżeć, tak jak kazał lekarz...najważniejsze, że z dzidzią wszystko ok! I choćbyś miała leżeć do samego porodu (czego oczywiście Ci nie zyczę), to dasz rade dla swojego synusia! :) Trzymaj się!

magdzia26 lubi tę wiadomość

dqprpx9ikjqhrova.png
  • stardust87 Autorytet

Wysłany: 25 marca 2014, 11:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    verynice wrote:
    Dziewczyny, iść jutro z pełnym pęcherzem na USG czy to nie robi różnicy? Jak chodzicie? Bo kurde nie wiem!! :)
    radziła jednak z pełnym. Poprzednio byłam z pełnym w 12t i było wszystko super widać, a wczoraj przed USG byłam w toalecie i tak mnie nagniotła przy badaniu a i tak ciężko było uchwycić obraz. A to już 17t więc powinno być lepiej widać. Na następną na pewno pójdę z pełnym pęcherzem. Tzn jeśli wytrzymam :P

verynice, kark lubią tę wiadomość

Moje maleństwo [*] 30.07.13 (5tc) |
    Drugie maleństwo [*]7.10.2015 (7tc)
    f2wljw4zsezkkurs.pngmhsv9vvjv50e03h0.png
  • Szonka Autorytet

Wysłany: 25 marca 2014, 11:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    madiiiii wrote:
    Haha, nescafe, stardust, rozwaliłyście mnie tymi brzoskwiniami i misiem biegnącym za rolką :D Faktycznie mocno Was uwrażliwiła ta ciąża :) U mnie na razie emocje aż tak nie szaleją, ale zrobiłam się bardziej nerwowa w stosunku do I trymestru.

Dziewczyny mieszkające w Warszawie, wiecie już w jakim szpitalu będziecie rodzić? Przymierza się któraś do św. Zofii?

Ja chce rodzić na Madalińskiego, już dwa razy tam rodziłam i byłam bardzo zadowolona więc w tym temacie nie będę kombinować. Moja szwagierka rodziła w Zofii i była też bardzo zadowolona, ja jednak wole unikać tych najbardziej obleganych szpitali, żeby w razie czego nie zostać odprawiona z kwitkiem.

A tak w ogóle to dzień dobry :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 marca 2014, 11:08

madiiiii lubi tę wiadomość

dqprj44j5vs5457v.png

mhsvx1hpdelktj27.png[

• Patu Autorytet

Wysłany: 25 marca 2014, 11:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    doti77 wrote:

Najważniejsze jest to ze z malenstwem wszystko dobrze zdrowe i całe. Lezenie daje w kość ale jak trzeba dla dobra dziecka to trzeba i dasz radę. Myśl pozytywnie przede wszystkim ;) wszystkie tu będziemy za was trzymać kciuki ;) tule mocno

w4sqskjoaxouo4v6.png
    km5szbmh19kb0szw.png
    tb73e6ydp1wtlvbc.png
  • Dżola Ekspertka

Wysłany: 25 marca 2014, 11:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    verynice wrote:
    Ja nie dostaję :(

ja tez nic a nic od nikogo nie dostałam :(

16udyx8dlqyt9a9e.png
  • verynice Autorytet

Wysłany: 25 marca 2014, 11:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co macie dziś na obiad?
    Bo ja dziś robię moje wymarzone od dawnaaaa.... placki ziemniaczane ;) Nie wiem jak u Was sie je ale u mnie z cukrem :D i już mi ślinka cieknie i nie moge doczekać się aż będę je pochłaniać :D

madiiiii, magdzia26, aleksa.wawa, hela lubią tę wiadomość

dqprpx9ikjqhrova.png
  • madiiiii Autorytet

Wysłany: 25 marca 2014, 11:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No właśnie braku miejsc najbardziej się boję. Moja lekarka prowadząca ciążę pracuje w Zofii, więc mam cichą nadzieję na fory ;) Ale w praktyce nie mam pojęcia, jak to wygląda.
    Szonka wrote:
    Ja chce rodzić na Madalińskiego, już dwa razy tam rodziłam i byłam bardzo zadowolona więc w tym temacie nie będę kombinować. Moja szwagierka rodziła w Zofii i była też bardzo zadowolona, ja jednak wole unikać tych najbardziej obleganych szpitali, żeby w razie czego nie zostać odprawiona z kwitkiem.

A tak w ogóle to dzień dobry :)

Placki ziemniaczane...mhhhh, pychota! A z cukrem najlepsze! Ale mi smaka narobiłaś. Chyba tez się skuszę :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 marca 2014, 11:35

verynice, magdzia26 lubią tę wiadomość

♥ Liwia ur. 05.09.2014, 3300g, 51cm
    ♥ Laura ur. 23.08.2016, 3720g, 55cm
    ♥ Tymuś ur. 6.02.2021, 4030g, 55cm
  • magdzia26 Autorytet

Wysłany: 25 marca 2014, 11:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Verynice zrób więcej wpadam do Ciebie dzisiaj na obiad :P

verynice lubi tę wiadomość

zrz6x1hpqvnjwkat.png
    dqpr2n0afwpg3f4t.png[/url]
    Aniołek 16.08.2016 <3
  • verynice Autorytet

Wysłany: 25 marca 2014, 11:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magdzia26 wrote:
    Verynice zrób więcej wpadam do Ciebie dzisiaj na obiad :P

A myślałam, że placki ziemniaczane z cukrem to nieliczni jedzą :D a tu proszę! :)

magdzia26 lubi tę wiadomość

dqprpx9ikjqhrova.png
  • Szonka Autorytet

Wysłany: 25 marca 2014, 11:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    verynice wrote:
    A myślałam, że placki ziemniaczane z cukrem to nieliczni jedzą :D a tu proszę! :)

Ja jem z cukrem i ze śmietaną :)

verynice lubi tę wiadomość

dqprj44j5vs5457v.png

mhsvx1hpdelktj27.png[

• Szonka Autorytet

Wysłany: 25 marca 2014, 11:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Za mną dziś chodzi bigos i chyba zrobię :) A jutro łazanki, których nie jadłam chyba od przedszkola.

verynice, magdzia26 lubią tę wiadomość

dqprj44j5vs5457v.png

mhsvx1hpdelktj27.png[

• magdzia26 Autorytet

Wysłany: 25 marca 2014, 11:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    verynice wrote:
    ja tylko z cukrem jem :D

verynice, madiiiii lubią tę wiadomość

zrz6x1hpqvnjwkat.png
    Aniołek 16.08.2016 <3
  • Dżola Ekspertka

Wysłany: 25 marca 2014, 12:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja też jem z cukrem i jogurtem naturalnym. A co dziś na obiad? Nie mam pojęcia ani weny. Wczoraj jedliśmy lasagne. Niestety nie była tak smaczna jak przed ciążą bo teraz już nie mogłam do sosu dodać sera pleśniowego. ale przyprawiłam sobie dobrze i też była pyszna. Nawet mąż mnie pochwalił gdzie mu się to RZADKO zdarza :D

16udyx8dlqyt9a9e.png
  • Mika 28 Autorytet

Wysłany: 25 marca 2014, 12:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    doti77 wrote:
    Nic się nie martw wszystko będzie dobrze wyniki moczy wyszły takie bo masz zakażenie Ja ostatnio też brałam gynalgin i jeszcze jedna dziwczyna tak że mało inwazyjne lekarstwa nie powinny zaszkodzić a że leżeć lepiej dmuchać na zimne dlaetego pewnie ginekolog trochę postraszył :( ale stosuj się do zaleceń i nic nie martw kochana wszystko będzie dobrze tylko odpoczywaj :)

a Ja też uwielbiam placuszki ziemniaczane z cukrem obowiązkowo!
    ale mi ochoty narobiłyście chyba dziś sobie zrobie :)

magdzia26, verynice lubią tę wiadomość

bhywkrhm4kro7bny.png
    relgio4pjw325a69.png
  • magdzia26 Autorytet

Wysłany: 25 marca 2014, 12:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja niestety dzisiaj bede musiała poczekać z obiadkiem bo chyba przed usg lepiej się nie najadać zabardzo ...

zrz6x1hpqvnjwkat.png
    Aniołek 16.08.2016 <3
  • verynice Autorytet

Wysłany: 25 marca 2014, 12:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magdzia26 wrote:
    Ja niestety dzisiaj bede musiała poczekać z obiadkiem bo chyba przed usg lepiej się nie najadać zabardzo ...

O której masz wizytę?

dqprpx9ikjqhrova.png
‹‹ 381 382 383 384 385 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Koronawirus a problemy z płodnością - o emocjach w obliczu pandemii

Pandemia koronawirusa szczególnie mocno uderza w pary starające się o dziecko lub zmagające się z niepłodnością. Jak radzić sobie z emocjami w tym trudnym czasie? Na czym skupić swoją energię i uwagę? Jak obecny czas może przysłużyć się płodności? Czy z obecnej sytuacji można wyciągnąć dobrą lekcję? O tym wszystkim opowiada doświadczona psycholog, każdego dnia wspierająca pary w drodze do rodzicielstwa - Justyna Kuczmierowska. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Plamienie i krwawienie międzymiesiączkowe - najczęstsze przyczyny

Czym najczęściej jest spowodowane plamienie lub krwawienie międzymiesiączkowe? Jak odróżnić plamienie od krwawienia z pochwy? Czy brązowe plamienie przed okresem to niepokojący objaw? Kiedy warto skonsultować się z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Nieregularny okres. Przyczyny i objawy nieregularnych cykli miesiączkowych.

Nieregularny okres nie zawsze musi świadczyć o zaburzeniach, czy problemach hormonalnych. Na pewnych etapach życia nieregularne cykle są okresem przejściowym. Kiedy jednak nieregularne cykle warto skonsultować z lekarzem? Jakie są najczęstsze przyczyny nieregularnych cykli miesiączkowych? 

CZYTAJ WIĘCEJ